Novosibirsk – Ufa 3:1 (kon.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Riga 5:2 (kon.) | Togliatti – Helsinki 1:2 (kon.)
Nižnekamsk – Petrohrad 1:5 (kon.) | Soči – Metallurg Magnitogorsk 1:2 (kon.) | D. Moskva – Jekaterinburg 4:2 (kon.)
Viťaz – Kazaň 2:3 (po pr.)
koniec
HK Soči
1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Metallurg Magnitogorsk
Piatok 19.09.2014, 17:00KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vitajte v prekrásnej, dvanásť tisícovej Bolšoj aréne, ktorá je domovským stánkom novo-vzniknutého ruského klubu HK Soči. Leopardi aktuálne absolvujú svoju premiérovú sezónu v KHL a v piatok podvečer na domácom ľade privítajú súpera z tej najťažšej váhovej kategórie. Do Soči totiž zavíta uradujúci víťaz Gagarinovho pohára a jeden z najväčších favoritov na zisku titulu v novom ročníku, Metallurg Magnitogorsk. Sledujte náš Online prenos a nič podstatné z diania na ľadovej ploche vám neunikne.

    HK Soči zatiaľ v nadnárodnej súťaži odohralo päť zápasov, v ktorých získalo šesť bodov, za ktoré im prináleží predposledné, trináste miesto v tabuľke Západnej konferencie. Po troch prehrách v úvodných dueloch ročníka sa Leopardom, ktorí majú vo svojom strede aj dvojicu zámorských útočníkov vlani pôsobiacich ešte v NHL, podarilo naplno bodovať vonku proti Rige a doma s Avtomobilistom Jekaterinburg. Posledný zápas však pre Soči dopadol priam katastrofálne. Debakel 0:5 s Barsom Kazaň nie je pred konfrontáciou s Magnitogorskom tým najlepším znamením, uvidíme, ako sa domáci s ťažkou situáciou vysporiadajú a či dokážu favorizovaný Metallurg potrápiť.

    Zatiaľ, čo Soči odohrá v piatok podvečer svoj šiesty zápas nového ročníka, pre hosťujúcu Magnitku to už bude ôsmy duel. V doposiaľ odohraných siedmych stretnutiach Magnitogorsk potvrdil svoju obrovskú silu, dovedna v nich získal 17 bodov, čo ho radí na prvé miesto v Západnej konferencii. Tím vedený najlepším a najproduktívnejším útokom v lige, ktorý nastupuje v zložené Mozjakin-Kováŕ-Zaripov, zatiaľ stratil len štyri body. Jeden za remízu po riadnom hracom čase s Dinamom Moskva a tri v domácom súboji s bratislavským Slovanom. Orli sa môžu popýšiť tým, že sú zatiaľ jediným tímom, ktorý dokázal v novom ročníku Metallurg ozbíjať o všetky tri body. Podobný kúsok sa od Soči dnes neočakáva, no nechajme sa prekvapiť, či sa na úkor Magnitky predsa len nejaké to prekvapenie nezrodí.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Soči: Gavrilov (Pöpperle) – Koledov, Sedunov, Wilson, Plechanov, Jarvinen, Sčitov, Pautov – Krutov, Demkov, Warn, Krikunov, Shišchkanov, Petersson, Ignatuškin, Achmetov, Anisin, Emmerton, Ševvčenko, Morozov, Schčerbina.

    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Pečurskij) – Batyršin, Lee, Antipin, Birjukov, Bereglazov, Tereščenko, Chabarov, Ibragimov – Shafigulin, Jakutsenja, Junkov, Potechin, Grigorenko, Kamenev, Osala, Kosov, Platonov, Zaripov, Kováŕ, Pare

    Rozhodca: Anisimov, Bulanov – Fatejev, Sheljanin.

     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Ospravedlňujem sa, že vám zatiaľ neviem priblížiť úvod prvej tretiny, nakoľko jediný funkčný prenos z Bolšoj arény je aktuálne nedostupný.
     
    07:00
    Po technickej stránke by už malo byť všetko v poriadku, plne sa tak môžeme venovať dianiu na ľadovej ploche. Do veľmi dobrej šance sa dostal Oskar Osala, ktorý však zoči-voči Gavrilovi nebol úspešný!
     
    07:32
    Jan Kováŕ sa pretláčal pred bránu, čo mu aj za cenu nedovoleného zákroku znepríjemnil Igor Ignatuškin, ktorý dostal menší trest za podrazenie.
     
    09:25
    V samom závere presilovej hry si Metallurg vypracoval obrovskú šancu. Kováŕ naservíroval puk medzi kruhy Denisovi Zaripovovi, ktorého strelu Gavrilov vyrazil len po svojej pravej ruke, kde dorážal Antipin, no domáci brankár si bravúrne poradil aj s jeho pokusom!
     
    09:32
    Domáci tak prvé oslabenie v zápase dokázali prežiť bez ujmy, Leopardi sú už v plnom počte.
     
    10:30
    Pobyt domácich hokejistov v obrannom pásme súpera nemal dlhého trvania, puk sa však následne vrátil k domácim, hosťom nevyšla rozohrávka z vlastnej tretiny.
     
    11:28
    Denis Zaripov vystrelil z ľavého kruhu, jeho pokus však skončil na ochrannej sieti. Vhadzovať sa bude po pravici Gavrilova, ktorý dnes v domácej bráne dostal prednosť pred Tomášom Pöpperlem.
     
    12:40
    Hra je opäť prerušená po aktivite pätorky Metallurgu v útočnej tretiny. Hostia v doterajšom priebehu potvrdzujú, že sú ofenzívne mimoriadne silným tímom a do Soči si prišli jednoznačne po tri body.
     
    13:10
    Max Warn zaviezol puk do útočného pásma, pri mantineli však stratil rovnováhu a stal sa ľahkou korisťou defenzívy Magnitky.
     
    13:41
    Nedovolene si počínal robustný útočník hostí Oskar Osala, po ktorého faule si presilovku zahrajú aj domáci.
     
    14:25
    Anisin sa z ľavej strany dobre presadil a prenikol až do tesnej blízkosti Košečkina, ktorý však za pomoci svojich spoluhráčov z obrany tomuto ofenzívnemu snaženiu domácich odolal.
     
    15:41
    Potrestaný Osala je už späť na ľadovej ploche a okamžite po naskočení z trestnej lavice sa fínsky útočník zapojil do hry.
     
    16:30
    Jakutsenja si na útočnej modrej čiare peknými kľučkami poradil s atakujúcimi hráčmi a prehodil puk na ľavú stranu Zaripovovi. Ten strieľal opäť z ľavého kruhu, no Gavrilovovo betón bol pripravený.
     
    16:37
    Denis Zaripov to následne prehnal s agresivitou pri súboji o puk a putuje na lavicu hanby.
     
    17:30
    Presilovková formácia domácich zatiaľ má problémy usadiť sa v útočnom pásme, Petrohrad dobre bráni svoju modrú čiaru.
     
    17:39
    Soči dáva gól! Domácim sa však o niekoľko okamihov neskôr už podarilo v blízkosti Košečkina rozostaviť svoj presilovkový vzorec, ktorý slávil úspech a Leopardi idú niečo viac ako dve minúty pred koncom prvej časti hry do vedenia! MICHAJL ANISIN sa z ľavého kruhu priblížil bližšie k bráne Metallurgu, puk pekne poslal Iľjovi Krikunovovi, ktorý ešte z dobrej pozície Košečkina neprestrelil, no puk sa od ruského brankárskeho obra odrazil len ANISINOVI, ktorý bez problémov do prázdnej brány vsietil svoj tretí gól v aktuálnej sezóne KHL. Asistencia: Iľja Krikunov.
    Michajl ANISIN - 1:0
     
    18:17
    Igor Ignatuškin si po druhý raz v prvej tretine odchádza nedobrovoľne posedieť na lavicu hanby.
     
    19:00
    Ohlásená posledná minúta úvodnej dvadsať minútovky.
     
    19:50
    Metallurgu sa už vyrovnať pred prestávkou nepodarí, puk síce hostia držia vo svojej moci, no sú s nimi veľmi, veľmi ďaleko od brány Gavrilova.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V prvej tretine sme videli celkom svižný a zaujímavý hokej. Viac z hry mal favorizovaný Magnitogorsk, no domáci sa mohli spoľahnúť na brankára Gavrilova. O jediný gól doterajšieho priebehu sa počas presilovky postaral úspešnou dorážkou Michajl Anisin. Metallurg sa rozhodne s aktuálnym stavom nebude chcieť uspokojiť a v druhej tretine môžeme od hostí očakávať poriadnu ofenzívu.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:15
    Domáci úspešne zvládli aj posledné sekundičky oslabenia pri vylúčení Ignatuškina.
     
    21:00
    Potechin sa snažil v útočnom pásme urobiť nejak rozruch, podarilo sa mu chvíľku protihráčov povodiť, no následne sa ocitol na ľadovej ploche, o faul sa nejednalo.
     
    21:40
    To, čo sa dalo aj očakávať, je od začiatku druhej dvadsať minútovky realitou. Metallurg vstúpil do druhej časti s poriadnou vervou a domácim nedáva vydýchnuť.
     
    22:25
    Leopardi sa musia uchyľovať len k bezpečnému posúvaniu pukov do stredného, respektíve útočného pásma. Na zakladanie akcii zatiaľ nemôžu pomýšľať.
     
    23:15
    V týchto momentoch to veru vyzerá tak, akoby Metallurg hral presilovku. Prvá útočná formácia hostí zavrela svojho súpera v obrannej tretine a donútila ho k chybe, z ktorej mohol ťažiť Denis Zaripov. Ten však namiesto pohotového zakončenia ešte chcel celú akciu vyšperkovať prihrávkou, no neurobil to dobre.
     
    24:10
    O prvú kontru v druhej tretine zo strany Leopardov sa postaral Petersson, pri puku už však opäť hostia. Už niekoľko minút sa hrá plynulo bez prerušenia.
     
    25:07
    Gabrilov si na konto pripísal úspešný zákrok a následne výborne rozohral puk vpred, čím vlastne založil útočnú akciu.
     
    25:30
    Chvíľku to vyzeralo tak, že domáci môžu ísť do prečíslenia troch proti dvom, hostia sa však veľmi rýchlo vrátili, a tak Anisin posunul puk po svojej pravej ruke na Emmertona, ktorý získal vhadzovanie v útočnom pásme.
     
    26:30
    V úvodnej časti druhej tretiny sledujeme hokej, ktorý sa rozhodne musí všetkým fanúšikom páčiť. Hra má spád, akcia strieda akciu a takmer sa neprerušuje. Viac z hry má Metallurg.
     
    27:00
    Priestor na menšie vydýchnutie pre oba tímy, nasleduje totiž reklamná prestávka.
     
    27:33
    Tereščenko hrať nemusel, čiaroví pískali zakázané uvoľnenie, po ktorom sa všetko presťahuje do Gavrilovovej blízkosti.
     
    28:10
    Shafigulin sa spoločne s Kosovom dostal do prečíslenia dvoch proti jednému, ktoré však nevyriešil najlepšie. Z tejto pozície sa pýtalo zakončenie, no Shaifigulin volil prihrávku, ktorá na Kosova neprešla.
     
    29:30
    Pautov zo stredného pásma len nahodil puk za hosťujúcu svätyňu, kde vykorčuľoval Konstantin Barulin, ktorý pomohol svojej defenzíve s rozohrávkou.
     
    30:30
    Po zadovke od Jakucenju zakončoval z prakticky nulového uhlu Denis Zaripov, ktorý sa snažil Gavrilova nachytať, no domáci gólman si bližšiu tyčku spoľahlivo pokryl.
     
    31:20
    Riskantná rozohrávka hosťom nevyšla, potrestať ich chybu v strednom pásme mohol Achmetov, ktorého ľahká strela z pravej strany však Košečkinovi výraznejšie starosti narobiť nemohla.
     
    32:10
    Hokejisti Metallurgu poriadne pritvrdili a niektoré osobné súboje dohrávajú, čo sa domácim fanúšikom nepáči a žiadajú si presilovku pre svoj tím.
     
    33:00
    Francis Pare čakal pri vzdialenejšej tyčke na prihrávku, ktorú aj dostal, mohol zakončovať do polo-odkrytej svätyne, no bola o veľmi ťažká prihrávku a hosťujúci útočník to z prvej netrafil.
     
    33:45
    Po Košečkinovom zákroku prišlo jedno z mála prerušení, ktoré sme počas prostrednej tretiny registrovali. Tempo hry je doslova strhujúce.
     
    34:10
    Na druhej strane pred dotierajúcim útočníkom Metallurgu Magnitogors pokryl puk Gavrilov, po ktorého pravici sa bude vhadzovať.
     
    35:00
    Kamenev nemohol s pukom v útočnom pásme ďalej manévrovať, jeho spoluhráči sa až príliš ponáhľali dopredu a nepostrážili si prechod cez modrú čiaru.
     
    35:20
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!
    Hosťom sa podarilo korunovať ich zvýšenú ofenzívnu aktivitu vyrovnávajúcim zásahom! Pätorka Metallurgu zavrela svojho súpera v jeho obrannom pásme, do útoku sa vydaj aj obranca Jaroslav Chabarov, ktorý sa na pravej strane pekne uvoľnil, pretlačil sa s pukom až pred bránku, kde sa strhla obrovská trma-vrma, hádam štyria hráči ležali v bránkovisku Soči. V tejto nesmierne neprehľadnej situácii sa najlepšie zorientoval OSKAR OSALA, ktorý pretlačil puk do siete! Asistencie: Jaroslav Chabarov, Francsi Pare.
    Oskar OSALA - 1:1
     
    36:20
    Okamžite, ako arbitri ukázali, že gól platí, domáci hokejisti za nimi vyštartovali ako rozzúrene osi. Nič im to však nebolo platné, na tom, že sa Magnitke podarilo vyrovnať, už nič nezmenili.
     
    38:00
    Do konca prostrednej tretiny dve minútky, pri puku hostia, ktorí pokladajú základy svojho ďalšieho ofenzívneho snaženia za svojou bránkou.
     
    38:30
    Hokejistom Soči sa takmer podarilo prakticky okamžite prinavrátiť vedenie na svoju stranu! Fantastickú individuálnu akciu predviedol Alexej Krutov, ktorý našliapol v strednom pásme a namieril si to priamočiaro až ku Košečkinovi, ktorého sa snažil prekonať strelou do pravého horného rohu, no domáci útočník trafil len rameno hosťujúcej brankárskej jednotky!
     
    39:26
    Po relatívne ľahkom zákroku Gavrilova sa pred domácim bránkoviskom strhla potyčka, ktorej aktéri Jarvinen a Platonov už sedia na trestnej lavici.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Prostredná tretina mala neskutočný spád, najmä v jej prvej polovici sa takmer vôbec neprerušovalo. Aktívnejší bol Metallurg, ktorý svoj tlak korunoval vyrovnávajúcim gólom Oskara Osalu. Do kabín všam napokon Soči mohlo ísť opäť vo vedení, to by však Košečkin nemohol vynikajúco vychytať Alexeja Krutova, ktorý predviedol krásnu individuálnu akciu. Pred treťou tretinou je to všetko totálne otvorené, na základe toho, čo oba tímy doposiaľ v zápase predviedli, sa v tretej časti máme teda rozhodne na, čo tešiť.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    41:30
    Košečkin si po tvrdej bombe od modrej čiare pripísal úspešný zákrok, ktorým si však štatistiky nevylepšil, už predtým sa totiž pískalo postavenie mimo hru.
     
    42:15
    Domácim sa podarilo svojho súpera zavrieť v jeho obrannej tretine, Jegor Morozov dostal puk od mantinelu a nabil ho jednému zo spoluhráčov na tvrdú strelu, ktorá sa však až ku Košečkinovi nedostala.
     
    43:05
    Po nevydarenej kolmici v podaní Magnitogorsku sa hra presťahuje pred Košečkina, pred ktorým sa bude vhadzovať.
     
    43:30
    Francis Pare bol za bránkou Soči veľmi dobre pokrytý a odstavený od puku, ktorý môže rozohrať smerom dopredu Clay Wilson.
     
    44:11
    Kováŕova ťažká prihrávka krížom cez útočné pásmo sa dostala až ku Zaripovovi, ktorý si puk zo vzduchu stiahol a následne schytal sekeru.
     
    44:11
    Vylúčením hráčom za sekanie je na strane domácich Iľja Krikunov.
     
    45:00
    Domácim sa darí prvú polovicu oslabenie veľmi dobre brániť, Metallurg sa nevie rozložiť v útočnom pásme, ak sa aj doňho dostane, tak je to len na veľmi krátko.
     
    46:05
    Najnebezpečnejší hráči smerom dopredu, ktorých má hosťujúci tréner k dispozícii, však už dokázali v útočnom pásme roztočiť poriadny kolotoč, ktorý zakončil pätelicou Chris Lee. Gavrilov mal na puk dobrý výhľad a s prehľadom ho ukryl vo svojej výstroji!
     
    46:17
    Domáci si aktivitou v útočnom pásme vypýtali faul Rinata Ibragimova, ktorý odišiel na lavicu hanby.
     
    46:27
    Priaznivci Leopardov si pýtajú: Šajbu, šajbu. Tej sa však po strele, ktorú bez najmenších problémov zlikvidoval Košečkin, nedočkali.
     
    47:00
    Metallurg sa oslobodil vyhodením puku cez celú dĺžku klziska. Domáci tak musia začínať prakticky od piky.
     
    48:00
    Tak, na túto presilovú hru budú chcieť hokejisti Soči, čo najskôr zabudnúť. Metallurg sa opäť pohodlne oslobodil, puk navyše v útočnom pásme dokorčuľoval Osala, ktorý sa pri mantineli odstavuje len veľmi ťažko.
     
    48:27
    Rinat Ibragimov je späť na ľadovej ploche, svojim vylúčením prílišné komplikácie Metallurgu nespôsobil.
     
    49:40
    Platonov po rýchlej kombinácii veľmi pohotovo strieľal z pravej strany, Andrej Gavrilov však ukázal, že je stopercentne koncentrovaný a bližšiu tyčku si veľmi dobre pokryl!
     
    50:32
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!
    Hostia sa z nevinne vyzerajúcej akcie dokázali po druhý krát strelecky presadiť a vývoj zápasu tak otočili dokonale vo svoj prospech! Defenzíva Soči si nedala dostatočný pozor na Jevgenijho Grigorenka, ktorý obkorčuľoval bránu a nohodil puk pred Gavrilova, ktorý ho vyrazil len ku VLADISLAVOVI KAMENEVOVI. Ten už s dorážkou do odkrytej svätyne domácich nemal najmenší problém! Asistencia: Jevgenij Grigorenko.
    Vladislav KAMENEV - 1:2
     
    52:30
    Hokejistom Soči, ktorých aj napriek nepriaznivému stavu Bolšoj aréna stále ženie dopredu, ostáva na vyrovnanie už len niečo viac ako sedem minút a je jasné, že domácim bude čas teraz sakramentsky rýchlo utekať.
     
    53:30
    Domácim hokejistom sa síce podarilo usadiť v útočnom pásme, no s pukom sa motali len okolo mantinelu, čo veľké problémy defenzíve Magnitky nenarobilo.
     
    54:10
    Po nepresnej prihrávke sa píska zakázané uvoľnenie. Všetko sa to sťahuje pred Vitalijho Košečkina.
     
    55:00
    Petersson získal puk v strednom pásme, kde nabral dostatočnú rýchlosť a bleskovo vnikol do útočnej tretiny. Napokon zakončoval z priestoru kruhov cez obranu, no Košečkin si s jeho švihovou strelou dokázal poradiť!
     
    55:30
    Soči v tejto fáze hry zvýšilo svoju útočnú snahu, Metallurg dodržuje už len jednoduchý koncept hry s dôrazom na defenzívu, smerom dopredu sa už hostia príliš nepúšťajú.
     
    56:30
    Chris Lee je mimoriadne ofenzívnym zadákom, čo potvrdzujú aj jeho minuloročné štatistiky. Kanadský bek sa snažil svoje útočné kvality potvrdiť aj teraz, z pravej strany vymyslel peknú prihrávku pred bránu. Nechýbalo veľa a mohla byť gólovou.
     
    57:30
    Hostia získali puk vo svojej obrannej tretine, zbytočne si nič nekomplikovali a radšej sa uchýlili k vyhodeniu puku cez všetky čiary aj za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    58:00
    Vitalij Košečkin fantasticky vyštartoval zo svojho bránkoviska po voľnom puku, za ktorým sa hnal aj Shišchkanov. Z tohto mikro-súboja napokon lepšie vyšiel hosťujúci brankár, ktorý hokejkou zneškodnil domácu príležitosť!
     
    59:00
    Štvrtá útočná formácia Magnitky to robí fantasticky, Pare a spol. držia puk v útočnom pásme, kde zvierajú cenné sekundy a domácu lavičku tak nenechajú o odvolaní Gavrilova ani len uvažovať.
     
    59:55
    Magnitogorsk zvládol záver famózne a potvrdil, že patrí medzi veľmi skúsené a vyspelé mužstvo.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Máme za sebou zápas, v ktorom sme videli tri góly, pričom každý jeden padol v inej tretine. V tej tretej strelil rozhodujúci zásah Vladislav Kamenev, ktorý tak rozhodol, že Magnitka si do tabuľky Východnej konferencie opäť pripíše plný bodový zisk. Domáci predviedli po poslednom spackanom zápase s Kazaňou oveľa lepší výkon, bojovali, k bodom boli blízko, no napokon vyšli naprázdno.

    Odo mňa je to na dnes všetko, ďakujem za pozornosť pri dnešnom prenose a želám príjemne strávený víkend. (19:17:31)

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 18. Michajl Anisin (Iľja Krikunov) – 36. Oskar Osala (Jaroslav Chabarov, Francis Pare), 51. Vladislav Kamenev (Jevgenij Grigorenko)


    HK Soči: Gavrilov (Pöpperle) – Koledov, Sedunov, Wilson, Plechanov, Jarvinen, Sčitov, Pautov – Krutov, Demkov, Warn, Krikunov, Shišchkanov, Petersson, Ignatuškin, Achmetov, Anisin, Emmerton, Ševčenko, Morozov, Schčerbina.
    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Pečurskij) – Batyršin, Lee, Antipin, Birjukov, Bereglazov, Tereščenko, Chabarov, Ibragimov – Shafigulin, Jakutsenja, Junkov, Potechin, Grigorenko, Kamenev, Osala, Kosov, Platonov, Zaripov, Kováŕ, Pare

    Rozhodca: Anisimov, Bulanov – Fatejev, Sheljanin