Novosibirsk – Ufa 3:1 (kon.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Riga 5:2 (kon.) | Togliatti – Helsinki 1:2 (kon.)
Nižnekamsk – Petrohrad 1:5 (kon.) | Soči – Metallurg Magnitogorsk 1:2 (kon.) | D. Moskva – Jekaterinburg 4:2 (kon.)
Viťaz – Kazaň 2:3 (po pr.)
koniec
HK Soči
1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Metallurg Magnitogorsk
Piatok 19.09.2014, 17:00KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Máme za sebou zápas, v ktorom sme videli tri góly, pričom každý jeden padol v inej tretine. V tej tretej strelil rozhodujúci zásah Vladislav Kamenev, ktorý tak rozhodol, že Magnitka si do tabuľky Východnej konferencie opäť pripíše plný bodový zisk. Domáci predviedli po poslednom spackanom zápase s Kazaňou oveľa lepší výkon, bojovali, k bodom boli blízko, no napokon vyšli naprázdno.

    Odo mňa je to na dnes všetko, ďakujem za pozornosť pri dnešnom prenose a želám príjemne strávený víkend. (19:17:31)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:55
    Magnitogorsk zvládol záver famózne a potvrdil, že patrí medzi veľmi skúsené a vyspelé mužstvo.
     
    59:00
    Štvrtá útočná formácia Magnitky to robí fantasticky, Pare a spol. držia puk v útočnom pásme, kde zvierajú cenné sekundy a domácu lavičku tak nenechajú o odvolaní Gavrilova ani len uvažovať.
     
    58:00
    Vitalij Košečkin fantasticky vyštartoval zo svojho bránkoviska po voľnom puku, za ktorým sa hnal aj Shišchkanov. Z tohto mikro-súboja napokon lepšie vyšiel hosťujúci brankár, ktorý hokejkou zneškodnil domácu príležitosť!
     
    57:30
    Hostia získali puk vo svojej obrannej tretine, zbytočne si nič nekomplikovali a radšej sa uchýlili k vyhodeniu puku cez všetky čiary aj za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    56:30
    Chris Lee je mimoriadne ofenzívnym zadákom, čo potvrdzujú aj jeho minuloročné štatistiky. Kanadský bek sa snažil svoje útočné kvality potvrdiť aj teraz, z pravej strany vymyslel peknú prihrávku pred bránu. Nechýbalo veľa a mohla byť gólovou.
     
    55:30
    Soči v tejto fáze hry zvýšilo svoju útočnú snahu, Metallurg dodržuje už len jednoduchý koncept hry s dôrazom na defenzívu, smerom dopredu sa už hostia príliš nepúšťajú.
     
    55:00
    Petersson získal puk v strednom pásme, kde nabral dostatočnú rýchlosť a bleskovo vnikol do útočnej tretiny. Napokon zakončoval z priestoru kruhov cez obranu, no Košečkin si s jeho švihovou strelou dokázal poradiť!
     
    54:10
    Po nepresnej prihrávke sa píska zakázané uvoľnenie. Všetko sa to sťahuje pred Vitalijho Košečkina.
     
    53:30
    Domácim hokejistom sa síce podarilo usadiť v útočnom pásme, no s pukom sa motali len okolo mantinelu, čo veľké problémy defenzíve Magnitky nenarobilo.
     
    52:30
    Hokejistom Soči, ktorých aj napriek nepriaznivému stavu Bolšoj aréna stále ženie dopredu, ostáva na vyrovnanie už len niečo viac ako sedem minút a je jasné, že domácim bude čas teraz sakramentsky rýchlo utekať.
    Vladislav KAMENEV - 1:2
     
    50:32
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!
    Hostia sa z nevinne vyzerajúcej akcie dokázali po druhý krát strelecky presadiť a vývoj zápasu tak otočili dokonale vo svoj prospech! Defenzíva Soči si nedala dostatočný pozor na Jevgenijho Grigorenka, ktorý obkorčuľoval bránu a nohodil puk pred Gavrilova, ktorý ho vyrazil len ku VLADISLAVOVI KAMENEVOVI. Ten už s dorážkou do odkrytej svätyne domácich nemal najmenší problém! Asistencia: Jevgenij Grigorenko.
     
    49:40
    Platonov po rýchlej kombinácii veľmi pohotovo strieľal z pravej strany, Andrej Gavrilov však ukázal, že je stopercentne koncentrovaný a bližšiu tyčku si veľmi dobre pokryl!
     
    48:27
    Rinat Ibragimov je späť na ľadovej ploche, svojim vylúčením prílišné komplikácie Metallurgu nespôsobil.
     
    48:00
    Tak, na túto presilovú hru budú chcieť hokejisti Soči, čo najskôr zabudnúť. Metallurg sa opäť pohodlne oslobodil, puk navyše v útočnom pásme dokorčuľoval Osala, ktorý sa pri mantineli odstavuje len veľmi ťažko.
     
    47:00
    Metallurg sa oslobodil vyhodením puku cez celú dĺžku klziska. Domáci tak musia začínať prakticky od piky.
     
    46:27
    Priaznivci Leopardov si pýtajú: Šajbu, šajbu. Tej sa však po strele, ktorú bez najmenších problémov zlikvidoval Košečkin, nedočkali.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 18. Michajl Anisin (Iľja Krikunov) – 36. Oskar Osala (Jaroslav Chabarov, Francis Pare), 51. Vladislav Kamenev (Jevgenij Grigorenko)


    HK Soči: Gavrilov (Pöpperle) – Koledov, Sedunov, Wilson, Plechanov, Jarvinen, Sčitov, Pautov – Krutov, Demkov, Warn, Krikunov, Shišchkanov, Petersson, Ignatuškin, Achmetov, Anisin, Emmerton, Ševčenko, Morozov, Schčerbina.
    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Pečurskij) – Batyršin, Lee, Antipin, Birjukov, Bereglazov, Tereščenko, Chabarov, Ibragimov – Shafigulin, Jakutsenja, Junkov, Potechin, Grigorenko, Kamenev, Osala, Kosov, Platonov, Zaripov, Kováŕ, Pare

    Rozhodca: Anisimov, Bulanov – Fatejev, Sheljanin