Elche – Eibar 0:2 (kon.)
koniec
Elche CF
0:2 (0:2)
SD Eibar
Piatok 19.09.2014, 21:00 • Estadio Manuel Martínez Valero (Elche) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Vitajte v Elche, kde nás od deviatej hodiny čaká predohrávka štvrtého kola španielskej Primera División.

    Na Estadio Manuel Martínez Valero nás čaká konfrontácia dvoch mužstiev, ktoré budú zrejme do posledných chvíľ zápasiť o holé prežite medzi smotánkou španielskeho futbalu.
    Obaja už ale v jednom prípade preukázali, že by to až tak jednoznačné s ich osudom byť nemuselo. Elche sa naposledy predviedlo na súperovej tráve, Eibar zas v prológu úradoval doma. Kto sa bude radovať dnes?

    Tabuľkové postavenie:

    10. Elche: 1 – 1 – 1; skóre 4:6; body 4
    14. Eibar: 1 – 0 – 2; skóre 2:3; body 3

    Šestnáste mužstvo vlaňajšieho ročníka Primera División vstúpilo do sezóny celkom slušne. Na úvod síce v konfrontácii s jednoznačným katalánskym favoritom padli po výsledku 0:3 napriek tomu, že Barca hrala v druhej časti bez vylúčeného stopéra Javiera Mascherana.
    Potom ale prišla nádejná remíza s Granadou 1:1 (David Lombán vyrovnával v 91. minúte) a veľké víťazstvo na pôde Raya Vallecana (3:2). Los Franjiverdes podali kompaktný výkon a po zásluhe brali tri body. Na tie by radi nadviazali práve dnes, kedy ich čaká absolútny nováčik medzi španielskou elitou.

    Pre Eibar je to po ovládnutí vlaňajšej Segundy historicky prvá sezóna v prvej lige. Jej úvod si Armeros ani nemohli vysnívať krajšie, keď hneď v ligovom prológu vyzvali ambiciózny Real Sociedad. V baskickom derby dokázali byť nebezpečnejším celkom a San Sebastián po zásluhe porazili najtesnejším možným rozdielom 1:0.
    Ďalší sviatok sa už na štadióne Vicenta Calderóna nekonal. Vďaka Abrahamovi sa síce hosťom v 34. minúte podarilo znížiť na 1:2, no ďalšie góly sme už vo zvyšnom priebehu nevideli. Baskov určite viacej mrzela domáca prehra s hrateľnejšou La Coruňou. Už v 13. minúte o všetkom rozhodol Juan Domínguez. SD Eibar tak ďalšie body k úvodným trom nepridal, ale manažér Gaizka Garitano verí, že sa tak stane už dnes!

    Absencie:

    Domáci by dnes mali nastúpiť v plnej sile, takže manažér Fran Escribá by v dôležitom zápase mal vyberať z plného kádru!

    Na druhej strane nebude môcť nastúpiť Dídac Vilà a stále nejasná je situácia okolo rekonvalescenta Manu del Morala.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Piatková predohrávka štvrtého kola španielskej ligy práve odštartovala. Úvodný výkop obstarali domáci v bielom. Eibar v červeno-modrej kombinácii zľava-doprava.
     
    2
    Kapitán Elche Edu Albácar hneď v úvode prevetral ľavú stranu, aby následne posielal ostrý center do vápna. Coro sa ale pri prevzatí lopty nachádzal v tesnom postavení mimo hru.
     
    3
    SD Eibar dáva gól!
    Enzo Roco plodí v samom úvode zápasu hrozitánsku chybu, ktorá rezultuje v expresné vedenie nováčika! Ten mal výhodu rohového kopu z ľavej strany, po ktorej sa ale ku koncovke ešte nedostal. Roco každopádne pokazil jednoduchú rozohrávku v šestnástke, keď loptu napriek dostatočnému priestoru rozohral presne na kopačku DANIHO GARCÍU, ktorý si loptu presunul pred seba a razantnou strelou dvadsiatich metrov otvoril skóre! Lopta sa ešte odrazila od pravej žrde, pre Tytoňa to bola neriešiteľná situácia.
    Dani GARCÍA - 0:1
     
    5
    Domáci teda po slušnom štarte do zápasu šokujúco prehrávajú. Na obrat majú ale skutočne obrovské množstvo času.
     
    6
    Do konca zostáva prakticky celý zápas, ale takouto cestou to nepôjde. Fajr totiž na pravej strane ťažil z postavenia mimo hru.
     
    7
    Na druhej strane musel z klietky von Tytoň, ktorý musel vyštartovať po dlhej lopte na unikajúceho Arruabarrenu.
     
    8
    Elche je tým úvodným gólom značne vyhodené z konceptu. Eibart sa ale taktiež nikam nehrnie, pokračujeme tak za stavu 0:1.
     
    9
    Pochvalu si ale zaslúži útočník Jonathas, ktorý vysoko napádal rozohrávku Iruretu, ktorý ju však i pod tlakom zvládol.
     
    10
    Väčšina dôležitých súbojov sa zatiaľ odohráva v stredovom kruhu a jeho blízkosti. Dôraznejší zatiaľ hostia z Eibaru.
     
    11
    Tí sa teraz mohli prostredníctvom Ángela Rodrígueza mohli rútiť do veľkej šance, no tú zastavuje postranný rozhodca, ktorý máva ofsajd.
     
    12
    Ako nám ale ukazuje opakovaný záber, o postavenie mimo hry sa rozhodne nejednalo! Ángel mal byť pustený do samostatného nájazdu na Tytoňa!
     
    13
    Poliakov kolega na druhej strane Irureta musel riešiť Albácarov center od postrannej čiary, ale bez problémov to zvládol.
     
    14
    O niečo väčšie problémy mál poľský brankár Tytoň, ktorý nevyštartoval po Berjónovom rohovom kope, aby ho následne zachránil hlavičkujúci Lombán.
     
    15
    Ani ten ale Elche nepomohol po ďalšom rohovom kope z pravej strany, ktorý zakončoval Albentosa, no jeho hlavička smerovala len do stredu bránky.
     
    16
    Po štvrťhodine hry teda hráme za tesného vedenia hostí, ktoré ale byť pozornejšieho arbitra na čiare mohlo byť dvojnásobné.
     
    17
    Po Capovej spolupráci s Bóvedom na pravej strane sa ku koncovke z desiatich metrov hotoval Arruuabarrena, ktorého ale dokázal zablokovať Mosquera.
     
    18
    Kopal sa ale ďalší rohový kop na strane červeno-modrých, ktorý v páde zakončoval Errasti, ktorý však loptu poslal iba nad bránku.
     
    19
    Po citlivej rozohrávke Daniho Garcíu mohol po ľavej strane zaútočiť Berjón, ktorý však cez brániaceho Suáreza neodcentroval. Následný center od rohovej zástavky posielal do bezpečia Tytoň.
     
    20
    Nemôžem si pomôcť, ale odpisovaný Eibar bol v úvodných dvadsiatich minútach aktívnejším a nebezpečnejším mužstvom.
     
    21
    Hostia zatiaľ vedú na všetky ukazovatele a aj opticky pôsobia ďaleko lepšie. Elche sa na svojom štadióne zatiaľ trápi.
     
    22
    Po ďalšom rohovom kope z pravej strany najskôr zakončoval Dani García, ktorého pokus ešte predlžoval Capa, ktorý sa ale nachádzal v ofsajde.
     
    23
    V polovici úvodného dejstva je to teda naďalej o jeden gól pre hostí. Tento stav stanovil už v tretej minúte aktívny Dani García.
     
    24
    Španielska réžia si znovu vyberala gólový okamžik Daniho Garcíu. Odvtedy sme veľa futbalového vzrušenia nevideli.
     
    25
    Oh, Garry Rodrigues teraz premáchol loptu v najnevhodnejšom okamžiku pre Elche, keď po Jonathasovej zadovke mohol zakončovať z desiatich metrov!
     
    26
    Elche ale v posledných minútkach stupňuje svoju aktivitu a naďalej sa tlačí do ofenzívy. Na vyrovnávajúci gól to ale zatiaľ nestačí.
     
    27
    Po piatom faule hostí v zápase sa čakala žltá karta pre Bóvedu, ale tú napokon arbiter Santiago Jaime nevytiahol.
     
    28
    Voľný kop sa ale kopať mohol, no domáci okrem závaru pred Iruretom nevymysleli nič futbalovo náročnejšie.
     
    29
    Jonathas sa síce na zemi snažil vykoledovať pokutový kop, no hlavný arbiter zápasu ukazuje na malé vápno. Nasledovať bude odkop od bránky.
     
    30
    Na konci úvodnej polhodinky sme sledovali Abrahamovu strelu zo šestnástky, ktorú ale Tytoň s prehľadom ukryl vo svojom koši.
     
    31
    David Lombán v šestnástke vo veľkých problémoch spolu s Albácarom, ale hostia z toho ťažiť nedokázali. Prudká lopta preletela medzi Tytoňom a Ángelom.
     
    32
    Zaujímavá situácia teraz nastala na strane hostí, keď gólman Eibaru Irureta videl žltú kartu za zdržovanie už po polhodine hry! To sa teda len tak nevidí..
     
    33
    Po pravde si o ňu koledoval, ale hlavný arbiter teraz na seba možno ušil búdu. Irureta totiž bude môcť pokračovať vo svojej časovej údržbe.
     
    34
    Ťažko totiž po tomto uvidí i druhú žltú kartu za zdržovanie. Medzitým už stíhal lapiť i ďalší center od snažiaceho sa Albácara.
     
    35
    Ander Capa na ofenzívnom výlete po pravej strane centroval do šestnástky z mierneho ofsajdu. Hostia sa môžu opäť rozostaviť.
     
    36
    Skákavý ďalekonosný pokus od Cora teraz poriadne popálil gólmana Iruretu, ktorý takmer pustil nesmierne ľahký gól. Guľatý nezmysel pred ním nepríjemne podskočil po tom, čo po okamžitej prihrávke od pravej postrannej čiary od Fajra pálil ofenzívny stredopoliar Elche. Jeho pokus z niečo vyše dvadsiatich metrov narobil hosťujúcemu brankárovi problémy, ale napokon dokázal situáciu zachrániť aspoň na rohový kop.
     
    37
    Ten ale nič zaujímavé pred bránkou hostí nepriniesol. Do bezpečia odvracal dnes všadeprítomný Dani García.
     
    38
    Elche momentálne prežíva úspešnejšiu pasáž zápasu a vytvára si optickú prevahu. Stále hráme pri vedení hostí.
     
    39
    Nezmenilo sa to ani po slušnom centri na Jonathasa, ktorý sa vak bránený trojicou hráčov v modro-červenom nepresadil.
     
    40
    Domáci sa s rozohrávkou prekvapivo taktiež neponáhľajú. Akoby si boli istí, že ich šance v dnešnom zápase ešte len prídu.
     
    41
    Hostia kombinovali pod tlakom na okraji šestnástky. Na konci akcie Eibaru centroval Berjón, ktorý zrazeným pokusom získava rohový kop.
     
    42
    SD Eibar dáva gól!
    Kým pri prvom góle hrubo pochybil stopér Roco, teraz nesie plný podiel viny gólman Przemysław Tytoń,ktor po rohovom kope hostí z pravej strany nesprávne vybehol a na hranici malého vápna sa nedostal cez blok hlavičkujúcich hráčov. Center od rohovej zástavky v podaní Saúla Berjóna tak prepadol až k RAÚLOVI ALBENTOSOVI, ktorý sa už z piatich metrov do odkrytej bránky nemýlil a hostí tak posielal už do dvojgólového vedenia. Elche pokračuje v pasivite.
    Raúl ALBENTOSA - 0:2
     
    44
    Elche nám okrem jedného náznaku skutočne nič neponúklo. Naopak Eibar sa napriek slabšej koncovke dostáva do sľubných príležitostí.
     
    45
    Následný rohový kop už ale takú nepriniesol. Elche sa ubránilo a brániť sa ešte aj bude počas jednej nadstavenej minúty.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Na Estadio Manuel Martínez Valero sa ozýva hlasný piskot či už na adresu hlavného arbitra, ale predovšetkým i na adresu hráčov, ktorí dnes nepodávajú dobrý výkon. Eibar dokáže nebezpečne hroziť s väčšou ľahkosťou, ktorú v tretej minúte gólovo podčiarkol Dani García. Eibar teda po úvodnej časti vedie 1:0.

    Druhý polčas pokračuje od 22:02.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Domáci sa v polčasovej prestávke rozhodli striedať, keď namiesto Cora, ktorý mal azda najbližšie k streleniu gólu, nahrádza Cristian Herrera.
     
    47
    Ten sa okamžite vydal na ofenzívny výpad, no pri postrannej čiare zasiahol Abrahama lakťom, čím končí prvú domácu akciu.
     
    48
    Domáci ale začínajú druhé dejstvo poriadne nadupane a Eibar sa začína ocitať v problémoch. Po individuálnej akcii Garryho Rodriguesa na ľavej strane sa k lopte dostal znovu Cristian Herrera, ktorý by mohol byť povestným jazýčkom na miskách váh. Práve tento striedajúci žolík si na hranici šestnástky povodil dvojicu hosťujúcich stopérov, aby sa následne po efektnej kľučke dostal až k streleckému pokusu. Jeho zakončenie však na smolu Elchce letelo zo siedmich metrov iba nad hornú konštrukciu bránky SD.
    Herrera mieril nad branku.
     
    49
    Medzitým sme po druhýkrát v zápase striedali, keď zmenu obstarali i hráči v modro-červenom. Namiesto ľavého beka Abrahama prichádza Castellano.
     
    50
    Domáci pokračujú v aktívnom vstupe do druhej časti a naďalej sa tlačia do ofenzívy. Ožívajú i fanúšikovia Elche.
     
    51
    Tí sú teraz vo vare, pretože po Herrerovej snahe sa bude z ľavej strany kopať rohový kop. Domáci pokračujú s veľkým elánom.
     
    52
    No a pozrime sa, pravý bek Suárez posielal centrovanú loptu z rohového kopu priamo na bránku a gólman Irureta bol prinútený k zákroku.
     
    53
    Ten ale zvládol, aby si rovnako následne počínala i jeho defenzívna štvorka, keď do bezpečia odpálil loptu Navas.
     
    54
    Damián Suárez má teraz problémy s pravým stehnom a preto musí podstúpiť rýchle ošetrenie za postrannou čiarou.
     
    55
    Po Albácarovej dlhej lopte teraz poriadne zaváhal gólman Irureta, ktorý posielal loptu iba nad seba, aby ju ale na dvakrát spacifikoval.
     
    56
    Následne pohltil i Adriánovu strelu zo strednej vzdialenosti. Elche momentálne prehráva svojho súpera, no stále prehráva o dva.
     
    57
    Eibar navyše dokáže hroziť aspoň z brejkových situácii, ako teraz Capa, ktorý si však Roca v šestnástke neobhodil.
     
    58
    Ďalší Suárezov center z pravej strany a ďalšia práca pre gólmana Iruretu, ktorý musel riešiť Navasom zrazenú loptu.
     
    59
    Pedro Mosquera teraz poriadne natiahol gólmana Iruretu, no skóre sa ani v tomto prípade nekoriguje k vyrovnanejším vodám. Mosquera dostal na pravej strane dostatok priestoru vďaka Cristianovi Herrerovi, ktorý sa opäť pohral s defenzívou hostí. Mosquera mohol následne páliť z pravého okraja šestnástky, čo aj pochopiteľne využil, no gólmana Iruretu na bližšej žrdi nezaskočil. Mosqurovmu pokusu chýbalo k presnosti asi poldruha metra.
     
    60
    Na trávnik po hodine hry vybieha Víctor Rodríguez, ktorý v záverečnej polhodine riadneho hracieho času nahradí Adriána.
     
    62
    Domácim síce zmeny pomáhajú, no k znižujúcemu gólu to stále nevedie. Eibar sa začína blížiť k cennému skalpu.
     
    63
    Viacej teda dôležitému, než cennému, ale tie bývajú na konci sezóny ďaleko dôležitejšie. Elchce má ale ešte dostatok času.
     
    64
    Liekom na utrápené nohy domácich je Ricardo Herrera, ktorý znovu pálil na bližšiu žrď. Následne Damiám Suárez pre zmenu do stredu bránky.
     
    65
    Irureta sa ale v druhej časti ocitá pod veľkou paľbou, ktorú však zatiaľ dokáže prežívať. Do konca ešte času dosť i na ďalšie jeho parády.
     
    66
    Ángel Rodríguez, ktorý bol v prvom polčase neprávom ukrátený o jeden nájazd na Tytoňa končí po vyše hodine hry. Na jeho miesto prichádza Lara.
     
    67
    Cristian Herrera sa na ľavej strane znovu hral s utrápeným Bóvedom, ale aj v tomto prípade bol na všetko sám.
     
    68
    Domáci sa až príliš spoliehajú na individuálne majstrovstvo tohoto útočníka, ktorému často chýba podporná partia v chrbte.
     
    69
    Čerstvý muž Javi Lara na druhej strane nachádzal dobre sa orientujúceho Arruabarrenu, ktorému k dokonalej koncovke chýbalo lepšie umiestnenie hlavičky.
     
    70
    Do konca zápasu síce ešte zostáva nejakých 20-23 minút, no na štadióne už môžeme badať viacero pretiahnutých tvárí domácich priaznivcov.
     
    71
    David Lombán sa stáva len druhým potrestaným hráčom zápasu, prvým na strane Elche. Všetko sa to zomlelo po nepeknom dohratí Laru zozadu.
     
    72
    Inak hráme ale vo veľmi slušnom rámci. Obaja celky sa koncentrujú na futbal, ktorý vďaka výsledku zatiaľ viacej chutí hosťom.
     
    73
    Elche je ale v druhej časti podstatnej aktívnejšie a už by si zaslúžilo minimálne kontaktný gól v sieti Iruretu.
     
    74
    Domáci sa pred šestnástkou pokúsili o rýchlu kombináciu, ktorú však znamenite prečítal stredový hráč Errasti.
     
    75
    Štvrťhodinu riadneho hracieho času pred koncom teda i naďalej vedie Eibar, ktorý sa ujal vedenia už v tretej minúte.
     
    76
    Nezmenil to ani Fajrov center na Jonathasa, ktorý si však našiel cestu iba do náručia gólmana Iruretu.
     
    77
    Domáci sa najskôr na pravej strane nepresadili, aby následne posielal presný center na Iruretu Herrera.
     
    78
    Fran Escribá strieda i naposledy, keď na trávnik pošle svojho žolíka Álvara Giméneza, ktorý nahrádza unaveného Garryho Rodriguesa.
     
    79
    Na druhej strane zatápal hosťom Jonathas, ktorý sa ale zamotal v kľúčkách a Mosqurova strela z druhej vlny už nemala gólové parametre.
     
    80
    Eibar ale pokračuje v kontrolovanej údržbe času, ako i pozornej defenzíve. Ďalší center odvracal Przemysław Tytoń.
     
    81
    Rodríguez vysunul z hĺbky poľa Cristiana Herreru, ktorého však exkluzívne zakrižoval Lombán, ktorý nechal doputovať loptu za čiaru.
     
    82
    Naposledy už striedajú i hostia, ktorí si pri výmene hráčov dávajú na čas. Berjón je už ale dole, namiesto neho prišiel Federico Piovaccari.
     
    83
    Ten je spolu s Ghaňanom Derekom Boatengom a Srbom Dejanom Lekičom jediným ne-španielsky hráčom v kádri Eibaru.
     
    84
    Ten si rovnako ako napríklad Bilbao zakladá na domácich Baskoch, ktorí dostávajú v týchto kluboch prednosť.
     
    85
    Zatlačené, respektíve vytlačené Elchce sa teraz snaží presadiť postupnou rozohrávkou, ale tá nemá za daného stavu význam.
     
    86
    Damián Suárez a jeho ďalší center smerujúci presne do priestoru gólmana Iruretu. Takto to určite nepôjde.
     
    87
    Ešte predtým neprešli domáce penaltové protesty pri údajnej ruke Navasa, ale ten hral loptu citlivými partiami.
     
    88
    Faycal Fajr mohol ešte pozdvihnúť domáce nádeje na bodový zisk, no výborne chytajúci Irureta bol i v tomto prípade proti. Rohový kop z ľavej strany sa ešte hosťom podarilo odvrátiť, no lopta smerovala iba k Rodríguezovi, ktorý umne prepúšťal loptu pre Fajra. Francúz sa poriadne oprel do lopty a utešená strela napokon smerovala do pravého dolného rohu, kam sa ale gólman Eibaru stihol presunúť včas a pohotovým zákrokom vyraziť loptu na ďalší rohový kop.
     
    89
    Po ňom sa už nič zásadné nestalo. Elche stále doháňa dvojgólové manko, ktoré už zrejme zmazať nedokáže.
     
    90
    Štyri zápasy a šesť bodov, to by mohol byť pre Eibar výborný vstup do sezóny. Mužstvo z maličkého mestečka ukazuje srdce.
     
    90+1
    Ukazovať ho ešte bude treba počas nasledujúcich štyroch minút, ktoré pridáva rozhodcovská štvorka na čele s Jaimem.
     
    90+2
    Elche už ale pôsobí zlomeným dojmom a zdá sa, že o všetkom podstatnom je už rozhodnuté. Eibar pokojne šetrí čas.
     
    90+3
    Pokojne a spokojne. Najčastejšie to praktizuje gólman Irureta, ktorý už má za rovnaký prehrešok na svojom konte žltú kartu.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    SD Eibar si pripisuje historicky prvé víťazstvo v Primera División dosiahnuté na ihrisku súpera. Ten po ospalom prvom dejstve a nadobudnutom dvojgólovom deficite začal v druhej časti hrať, no chlieb sa lámal už omnoho skorej. Hostí pri niektorých prekérnych situáciách podržal gólman Irureta, ale pod nejakým sústavným tlakom sa neocitali takmer vôbec. SD Eibar teda v šesťbodovom zápase víťazí gólmi Garcíu a Albentosu.

    Na dnes je to všetko. Ďakujem vám za pozornosť a želám príjemný víkend. (22:55:30)

    Erik Farkaš

    Góly: 3. D.García, 42. Albentosa(Berjón)

    Karty:   71. Lombán (ELC) – 32. Irureta (EIB)


    Elche CF: Tytoň – D. Suárez, E. Roco, Lombán, Albácar (C) – Adrián, Mosquera – Fajr, Coro, G. Rodrigues – Jonathas
    Náhradníci: Manu – Cisma, C. Herrera, J. Ángel, V. Rodríguez, Á. Giménez
    Manažér: Fran Escribá (ESP)

    SD Eibar: Irureta – Bóveda, Albentosa, R. Navas, Abraham – Capa, D. García, Errasti, Berjón – Arruabarrena (C), Ángel
    Náhradníci: Jaime – Ekiza, Nieto, Castellano, D. Boateng, Piovaccari, Lara
    Manažér: Gaizka Garitano (ESP)

    Rozhodca: Santiago Jaime – J. Bueno, J. García – J. Díaz