AS Rím – CSKA Moskva 5:1 (kon.) | Bayern – Manchester City 1:0 (kon.) | Barcelona – APOEL 1:0 (kon.)
Amsterdam – Paríž 1:1 (kon.) | Maribor – Lisabon 1:1 (kon.) | Chelsea – Schalke 1:1 (kon.)
Bilbao – Doneck 0:0 (kon.) | Porto – Borisov 6:0 (kon.)
koniec
FC Porto
6:0 (3:0)
BATE Borisov
Streda 17.09.2014, 20:45 • Estádio Do Dragão (Porto) • Liga majstrov
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované, favorit dnešného zápasu nezaváhal a svojmu súperovi naservíroval rovno šesť gólov. Nebyť ďalších nevyužitých príležitostí a dvoch žrdí Martíneza, Borisov dnes mohol kľudne schytať aj "desinu". Porto celý zápas svojho súpera do ničoho nepúšťalo, naopak domáci hráči si vypracovali jednu šancu za druhou. Hetrikom sa dnes navyše blysol Brahimi. Po dnešnom zápase tak Porto obsadí prvé miesto v tabuľke, Bilbao totiž remizovali s Doneckom 0:0.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok večera. (22:39:02)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Chernik sa teraz zahrával s ohňom, s loptou na svojich kopačkách zbytočne vyčkával, Aboubakar mu takmer zachytil jeho rozohrávku. Našťastie pre Borisov to Chernik zvládol.
     
    90+2
    Zápas sa už len viac menej dohráva, Porto aj napriek tomu hýri aktivitou, hráči sa ani o takomto čase a za takéhoto stavu vôbec neštítia pressingu.
     
    90+1
    Rohový kop zahrával Ricardo Quaresma, jeho center bol ale pretiahnutý a skončil až za postrannou čiarou.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby sa budú hrať ešte extra 3 minúty.
     
    90
    Na opačnej strane mohol už na 7:0 zvýšiť Tello, jeho bombu z hranice pokutového územia ale dokázal Chernik vyraziť na roh.
     
    89
    Mladenović to nemyslel zle, snažil sa kolmicou na pravej strane vysunúť Gordeychuka, ten ale jeho snahu nepochopil a loptu nezachytil.
     
    88
    Bielorusi sa aspoň v závere zápasu nasťahovali pred pokutovým územím a snažia si vytvoriť si niečo ako finálny tlak, obrana Porta ale zatiaľ odoláva.
     
    87
    Obrana Porta ale teraz poriadne kiksuje! Gordeychuk sa dostal až za defenzívne rady, dokonca sa dostal aj cez domáceho brankára, zakončoval však už z takmer nulového uhla a tak lopta len poskakovala pred bránou, pokiaľ ju do bezpečia neupratal Martins Indi.
     
    86
    Mladenović teraz vystrelil z podobnej pozície ako jeho spoluhráč pred chvíľou, mieril ale do druhej šibenice, ktorú tesne prestrelil.
     
    85
    Bielorusi opäť zaútočili, Karnitskiy vysunul Yakovlev, ten sa zbytočne ulakomil na strelu, keď mohol prihrávať na voľného spoluhráča. Takto loptu netrafil ideálne a tá letí úplne mimo bránu.
     
    84
    Porto mohlo pykať za prílišné vysunutie v útoku, videli sme totiž rýchly útok Borisova 3 na 3, ale ani túto príležitosť nedokázali hostia zúžitkovať a kvôli nepresnosti sa sami obrali o loptu.
     
    83
    Ďalekonosnou strelou to teraz skúsil Ricardo Quaresma, jeho delovka ale letela ponad brvno Chernikovej svätyne.
     
    82
    Hráči Borisova sa už určite nevedia dočkať konca zápasu, sú už zrelí na uterák, navyše tlak Porta stále neutícha a tak sa hráči musia stále mať na pozore.
     
    81
    Po ňom sa lopta pred bránou niekoľkokrát odrazila, napokon skončila na kopačkách Maicona, ten ale z dobrej pozície pálil tesne mimo.
     
    80
    Akcia sa napokon skončila strelou Evandra, ktorá bola tečovaná nad bránu, takže uvidíme rohový kop pre Porto.
     
    79
    Tak toto je už skôr tréning ako zápas, Aboubakar po prvej nevydarenej prihrávke na Tella vyskúšal pätičku, čo kompletne zmiatlo obranu Borisova. Tello vypálil jedovatú strelu, ale Chernik vyrazil do bezpečia.
     
    78
    Tempo nám opäť mierne pokleslo, hráči Borisova už dlhšiu dobu pôsobia odovzdaným dojmom, už ani nemajú nejakú snahu extra bojovať o loptu.

    Andrej Marienka

    Góly: 5. Brahimi, 32. Brahimi, 37. Martínez, 57. Brahimi, 61. Adrián, 76. Aboubakar

    Karty:   8. Likhtarovich (BOR), 56. Olekhnovich (BOR)


    FC Porto: Fabiano – Alex Sandro, Martins Indi, Maicon, Danilo – Casemiro – Brahimi, Herrera – Adrián, Ricardo Quaresma – Martínez
    Náhradníci: Andrés Fernández – Quintero, Tello, Evandro, Rúben Neves, Marcano, Aboubakar

    BATE Borisov: Chernik – Mladenović, Filipenko, Polyakov, Khagush – Likhtarovich – Volodko, Olekhnovich – Aleksievich, Gordeychuk – Rodionov
    Náhradníci: Soroko – Karnitskiy, Signevich, Baga, Volodko, Tubić, Yakovlev

    Rozhodca: Nijhuis – van de Ven, Schaap (všetci NED)