Chabarovsk – Ufa 2:3 (kon.) | Novokuzneck – Omsk 2:1 (po pr.) | Novosibirsk – Barys 4:1 (kon.)
Čeljabinsk – Petrohrad 2:6 (kon.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Helsinki 1:2 (po pr.) | Togliatti – Riga 3:2 (po pr.)
Jaroslavľ – Kazaň 2:3 (1:2 po s.n.) | Viťaz – Metallurg Magnitogorsk 1:4 (kon.) | Soči – Jekaterinburg 6:3 (kon.)
po s.n. (1:2)
Lokomotiv Jaroslavľ
2:3 (1:2, 1:0, 0:0 - 0:0)
Ak Bars Kazaň
Pondelok 15.09.2014, 17:00 • Aréna-2000-Lokomotiv Jaroslavľ • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
    Aréna-2000-Lokomotiv v Jaroslavli
     
    Jaroslavľ založil už v roku 1010 knieža Jaroslav I. a tak je mesto Jaroslavľ najstarším mestom Ruskej federácie s počtom 607.000 obyvateľov. Leží na sútoku riek Volga a Kotorosla 280 km severovýchodne od hlavného mesta Moskvy a je dôležitou dopravnou tepnou. Historické centrum mesta je zapísané na Zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Medzi čestných občanom mesta Jaroslavľ patrí aj Sergej Moziakin, hviezda ruského hokeja, ktorý sa na domácom ľade predstaví práve v drese Metallurgu Magnitogorsk.

    Lokomotiv Jaroslavľ, hokejový klub vznikol v roku 1959. Názov Lokomotiv nesie klub od roku 2000. Predtým vo svojej histórii menil viackrát názvy, vznikol ako JAMZ, neskôr bol premenovaný na Trud, potom Motor a Torpedo. Hokejový klub vo svojej histórii zaznamenal úspechy až v novodobej histórii a to úspechy ako sa patrí. Majstrom ruskej ligy sa stal v rokoch 1997, 2002 a 2003. V poslednom ročníku pred vznikom KHL zaznamenal strieborné miesto a v rokoch 1998, 1999 a 2005 skončil na treťom mieste.

    Klub samozrejme účinkuje v KHL od jej vzniku v roku 2008, a od samého začiatku úspešne. Hneď v prvom ročníku obsadil Lokomotiv druhé miesto, keď vo finále boli nad ich sily hráči AK Bars Kazaň, ktorí vyhrali sériu tesne 4:3 na zápasy. O rok neskôr skončil Lokomotiv na štvrtom mieste a tretí ročník ukončili hráči bronzovým stupienkom. V sezóne 2011/2012 klub v KHL na základe rozhodnutia vedenia hokejového klubu Lokomotiv neúčinkoval, po leteckej katastrofe, keď 07.09.2011 hráči cestovali za súperom do Minsku a ich lietadlo sa krátko po štarte zrútilo na zem. Vo štvrtej sezóne v záverečnom účtovaní Lokomotiv obsadil pekné 10. miesto. Uplynulá sezóna už opäť vrátila mužstvo tam, kam patrí. Lokomotiv v prvom kole play-off vyradil obhajcu trofeje, silné Dinamo Moskva po sérii 4:3 na zápasy. Nasledovalo úspešné konferenčné semifinále a na rad prišiel ďalší mega klub – SKA Petrohrad prehral v sérii 2:4 a Lokomotiv šiel do finále Západnej konferencie. Tam už ale nestačil na pražských HC Lev a sériu zakončil 1:4 na zápasy. Napriek neúčasti vo finále Gagarinovho pohára klub zaknihoval opäť krásne 4. miesto.

    Červeno-biely dres klubu obliekajú okrem domácich hráčov z Ruskej federácie aj dvaja hokejisti zo Švédska, po jednom z Kanady, Nórska Lotyšska, Bieloruska a Českej republikyJiří Novotný. Tím vedie kanadský tréner Sean Simpson. Domáce zápasy hráva Lokomotiv v Univerzálnom kultúrno-športovom komplexe Aréna-2000-Lokomotiv s kapacitou 9.070 divákov.

    Kazaň leží na sútoku riek Volga a Kazanka v európskej časti Ruska. Je administratívnym centrom Tatárska. Kazaň je veľkým priemyselným a obchodným mestom, s 1.153.000 obyvateľmi najvýznamnejším centrom tatárskej kultúry. Mesto vzniklo v období okolo 12. storočia a bolo obchodným centrom a zastávkou obchodníkov putujúcich zo Škandinávie do Iránu. V kazanskom Kremli sa nachádza najväčšia mešita v Ruskej federácii.

    AK Bars Kazaň, hokejový klub datuje svoj vznik do roku 1956. Niesol rôzne názvy, dnešný názov AK Bars je od roku 1995. HC Slovan to bude mať veľmi ťažké, nastúpi proti najúspešnejšiemu tímu v KHL. AK Bars od roku 2008, kedy vstúpil do KHL vyhral túto súťaž hneď v jej prvých dvoch ročníkoch. V tých ďalších dvoch obsadil zhodne 6. miesto. V piatej edícii KHL to bolo krásne 4. miesto a v uplynulej sezóne to bolo historicky najhoršie umiestnenie, AK Bars vypadol hneď v prvom kole po sérii 2:4 na zápasy s mužstvom Sibir Novosibirsk a napokon to bolo v konečnom účtovaní „len“ 10. miesto. V roku 2007 vyhral AK Bars Pohár európskych majstrov a v roku 2008 aj Kontinentálny pohár.

    Zeleno-červeno-biely dres obliekajú hráči z Ruskej federácie, doplnení dvomi hráčmi z Kanady a Švédska, z Fínska hráva v Kazani Janne Pesonen. V tíme AK Bars hrával aj Roman Kukumberg, ktorý si v sezóne 2009/2010 práve v drese AK Bars vychutnal pocity víťazstva zo zisku Gagarinovho pohára. Hlavným trénerom mužstva je domáci kormidelník Zinetula Chajdarovič Bilialetdinov.

    V aktuálnom začiatku siedmeho ročník KHL odohrali obe mužstvá už niekoľko zápasov. Domáci Jaroslavľ odohral tri duely mimo domácej arény, v prvom zápase podľahol v Petrohrade domácemu SKA 3:5, v tom druhom v Helsinkách tesne 2:3 a až v treťom zápase zdolal v Rige miestne Dinamo 5:2. Premiéra na domácom ľade nedopadla dobre, Lokomotiv podľahol obhajcovi trofeje – Metallurg Magnitogorsk zvíťazil v Jaroslavli 4:1. Hráči AK Bars odohrali všetky štyri duely na domácom ľade. V prvom zápase zdolali Jekaterinburg tesným výsledkom 3:2, nasledovala prehra s Atlantom Mytišči pomerom 1:4 a v treťom zápase to bolo opäť víťazstvo, tento krát 4:2 nad Medveščakom Záhreb. Štvrtý zápas znamenal víťazstvo pomerom 4:3 s HC Slovan Bratislava. Potom AK Bars odohral zápas na ihrisku súpera, v Moskve podľahol Dinamu po výsledku 2:3.

    Srdečne Vás pozývam k sledovaniu tohto duelu, v pondelok podvečer Vám z Univerzálneho kultúrno-športového komplexu „Aréna-2000-Lokomotiv“ prinesieme krátkymi písanými vstupmi aktuálne dianie na ľadovej ploche.
     
    Úvodné zostavy:

    Lokomotiv Jaroslavľ:

    Kolesnik Sanford) – Kronwall, Jakovlev, Holøs, Martynov, Ľubuškin, Gorochov (C), Koňkov, Višnevskij (A) – Plotnikov, Averin, Apalkov – Thörnberg, Novotný (A), Kručinin – Musatov, Platt, Kapustin – Kartajev, Galimov, Korškov

    AK Bars Kazaň:

    Nilsson (Garipov) – Pajgin, Heshka, Kornejev, Nikulin (A), Rylov, Denisov, Musin, Medvedev (A) – S. Kosticyn, Malychyn, Mirnov – Lukojanov, Svitov (C), Obuchov – Bodrov, Azevedo, Petrov – Möller, Burmistrov, Varnakov

    Rozhodca:

    Bukin, Hasilov – Fatejev, Šichanov.
     
    V Aréne-2000-Lokomotiv už doznela hymna Ruskej federácie, domáci tím nastúpi na zápas v červených dresoch, hostia v bielo-zelenej kombinácii, o chvíľku začíname.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:06
    Varnakov preveril strelou po prechode modrou lapačku Kolesnika, vhadzujeme po ľavej ruke gólmana domácich.
     
    00:53
    Zaznamenali sme po jednej akcii na oboch stranách, strelu na bránku však nie, domáci fans od začiatku ženú svojich za výhrou.
     
    02:09
    Lokomotiv na chvíľku pritlačil hostí v pásme, z malej smuráže však nič nevyťažil a od modrej sa neujala strela Kronwalla. Zmena skóre sa konať nebude.
     
    03:25
    Kručinin po prechode modrou z ľavej strany krásne vystrelil, Nilsson jeho puk vyrazil na pravú stranu za bránku, pekná akcia domácich gólom nekončí.
     
    04:15
    Hráme v okolí stredovej časti hracej plochy, obe mužstvá sa do seba pustili ako sa patrí.
     
    05:07
    Gorochov za podrazenie odišiel na dve minúty von, podarí sa mu tam vydržať?
     
    06:12
    Až teraz tím hostí zamkol domácich v pásme, podarí sa im skórovať?
     
    06:54
    Bars Kazaň dala gól!
    IGOR MIRNOV spoza kruhov vystrelil a otvoril účet dnešného zápasu. Asistencie: Jevgenij Medvedev a Arťom LUKOJANOV.
    MIRNOV - 0:1
     
    07:36
    Nikulin dostal dve minúty za držanie.
     
    09:31
    Lokomotiv Jaroslavľ dal gól!
    Pekná akcia domácich, puk prešiel popred bránku hostí, na konci akcie stal GEOFF PLATT, ktorý puk poslal za chrbát Nilssona. Asistencie: Sergej Koňkov a Sergej Plotnikov.
    PLATT - 1:1
     
    10:33
    Nikulin vylúčený na dve minúty za seknutie, presilovú hru si zahrá domáci tím.
     
    11:25
    Stále sa nedarí domácim zakmnúť hostí v pásme, AK Bars umne bráni svoje oslabebenie.
     
    12:06
    Ďalší puk poslaný od hráčov AK Bars až ža bránku Kolesnika, Lokomotiv hrá presilovke zle.
     
    12:33
    Hostia v plnom počte, domáce publikum ožilo, ženie svojich vpred.
     
    14:25
    Hra sa nám prelieva zo strany na stranu, skóre zápasu zatiaľ vyrovnané, na hracej ploche sa budú domáci snažiť predčiť svojho súpera.
     
    14:56
    Domáci vyrobili akciu tri na dva, puk však poľahky končí pod rukavicou Nilssona. Chce to vymyslieť niečo iné.
     
    15:21
    Nilsson zlikvidoval ďalší puk vo svojej lapačke po strele jedného z hráčov domácich, aréna Lokomotiv žije, na hracej ploche zatiaľ vidíme vyrovnaný hokej.
     
    16:38
    Hostia až priveľmi poponáhľali s pukom do pásma, čiarový im akciu zastavil pre ofsadjd.
     
    17:03
    Rovnaká situácia na druhej strane. Vhadzujeme v strednom pásme.
     
    17:36
    Kazaň chvíľu operovala s pukom v pásme domácich, nič tam však nevymymslela a domáci puk vyhadzujú von z pásma.
     
    17:52
    Bars Kazaň dala gól!
    JUSTIN AZEVEDO dostal puk za chrbát obrany domácich, premiešal pukom, položil si na ľad Kolesnika a po ľade cez kľučku mu poslal puk do siete. Asistencie: Vladimír Denisov a Jakov Rylov.
    AZEVEDO - 1:2
     
    19:05
    Domáci hlásateľ ohlásil poslednú minútu prvej tretiny, pri puku však hráči hostí, ktorí zakladajú ďalšiu svoju útočnú akciu.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Skončila nám prvá tretina duelu, hostia sa ujali vedenia, aby zakrátko domáci tím vyrovnal, no v závere tretiny to boli opäť hostia, ktorí upravili zmenu stavu do klaksónu úvodného dejstva. Počkáme si, čo nám hráči predvedú v druhej časti hry.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 17:50.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:28
    Varnakov preveril pozornosť Kolesnika v bránke domácich, nateraz to bolo neúspešné, domáci fans už usadajú späť na svoje miesta.
     
    21:49
    Domáci sa snažili v útoku dva na dva čo to vymyslieť, nepodarilo sa, hostia pôjdu s pukom vpred.
     
    22:30
    Skmuráž pred Kolesnikom, no nikto z hostí puk za jeho chrbát nepresekal.
     
    22:38
    Za faul kolenom dostal dve minúty Pajgin, domáci majú výhodu presilovej hry o jedného muža.
     
    24:02
    Hra sa prelieva zo strany na stranu, na hracej ploche to ani nevypadá, že sa hrá presilovka.
     
    24:38
    Obe mužstvá hrajú s plným počtom hráčov.
     
    24:48
    Denisov dostal dve minúty za krosček, domáci majú možnosť vyrovnať.
     
    25:45
    Lokomotov tlačí hostí v pásme, vyloženú streleckú príležitosť si však zatiaľ nevypracoval.
     
    26:02
    Hostia poslali puk von zo svojho pásma, spoza bránky Kolesnika rozohrajú červení svoju akciu.
     
    26:48
    Obe mužstvá s plným počtom hráčov, domáce publikum chce gól.
     
    27:47
    Lokomotiv Jaroslavľ dal gól!
    Kručinin dokonale pomiešal hlavy obrane hostí, okolo pravého kruhu prešiel s pukom na bránkovú čiaru, puk poslal pred bránku na hokejku VLADISLAVA KARTAJEVA, ktorý poľahky puk usmernil do siete. Asistencie: Alexej Kručinin a Emil Garipov.
    KARTAJEV - 2:2
     
    29:18
    Domáca aréna opäť ožila po góle a vypredaná aréna ženie vpred svojich hráčov.
     
    30:21
    Opäť puk lieta zo strany na stranu hracej plochy, kedy si domáci fans zakričia gól?
     
    31:28
    Puk lieta zo strany na stranu, teraz je to tím hostí, ktorý sa previnil zakázaným uvoľnením, hra sa vráti pred Nilssona.
     
    31:47
    Lukojanov preveril pozornosť Kolesnika, kotrý bezpečne ukryl puk vo svojej lapačke.
     
    32:56
    Bodrov sa z rohu klziska chcel dostať do šance pred bránkovisko, Kolesnik ho vychytal a zo šance nič nebolo.
     
    33:38
    Hostia držia puk na svojich kokejkách a nikam sa s pukom vpred neponáhľajú.
     
    34:15
    Lokomotiv dvakrát pohrozil svojim akciami, Nilsson bol vždy na svojom nmieste a zmenu skóre nepripustil.
     
    35:35
    Hráme dlho bez prerušenia hry, hra sa prelieva zo strany na stranu, vyloženú streleckú pozíciu toho ktorého tímu teraz nevidíme.
     
    36:45
    Spoza bránky sa snažil prekvapiť Kolesnikova Mirnov, no bez úspechu, Vitalij pekne strážil priestor pri svojej ľavej žrdi a súpera vychytal.
     
    38:15
    Pekný hokej sa v hale Lokomotiv páči aj publiku, ktoré neústavne ženie domácich vpred, podarí sa napokon Lokomotivu získať plný bodový zisk?
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine zápasu sme videli jeden gól a to do siete hráčov hostí, domáci sa snažia zápas stiahnúť na svoju stranu, defenzíva hostí bola dosiaľ na výbornú, o všetkom rozhodne tretia časť hry.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 18:39.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:16
    Hostia poslali puk na zakázané uvoľnenie, vrátime sa s pukom pred Nilssona.
     
    41:05
    Lokomotiv na chvíľku pritlačil hostí v pásme, strely Galimova a Kartajeva sa nateraz neujali.
     
    42:05
    Aj na druhej strane sme videlu peknú strelu v podaní Svitova, skóre sa nateraz menení.
     
    43:29
    Kapustin preveril pozornosť Nilssona, ani z tejto strely sa domáci fans tešiť nebudú.
     
    44:24
    Kolesnik strelu Nikulina a od modrej pri ľavej žrdi vyvkryl, hostia vybojovali aspoň pásmo na vhadzovanie.
     
    44:49
    Lukojanov a Svitov ohrozovali bránku domácich, arbitri napokon pískajú vysokú hokejku, bez vylúčenia, vhadzujeme v strednom pásme.
     
    45:55
    Čiarový útočnú akciu hostí zastavil na modrej pre ofsajd, opäť budeme vhadzovať v strednom pásme.
     
    46:49
    V útočnom pásme hokejka Kapustina skončila v tvári Medvedeva, arbitri končia útočnú akciu domácich a hru vykazujú na vhadzovanie pred Kolesnika.
     
    47:28
    Domáci sa snažia prechodom cez modrú usadiť v pásme hostí, no dosiaľ sa im to nedarí. Čo takto nahadzované puky?
     
    48:33
    Petrov vystrelil puk po prihrávke z ľavej strany na Kolesnika, no ani jeho pokus medzi žrďami neskončil, pokračujeme v hre.
     
    49:56
    Kručinin sa dostal k zakončeniu na ľavej strane povedľa bránkoviska po odrazenom puku spoza bránky, Nilsson je borec, čítal hru a skóre sa nemení.
     
    51:15
    Kosticyn prenechal puk Nikulinovi, ktorý s ním len prešiel poza bránku a nielenže nevystrelil, no ani len dobre neprihral.
     
    52:35
    Hráme dlho, dlho bez prerušenia hry, ktorý tím sa pokúsi rozhodnúť v riadnom hracom čase? Kolesnik aj Nilsson na výbornú.
     
    55:46
    Möller sa z pravej strany prezentoval peknou strelou, Kolesnik bol na mieste a je to bez radosti hostí.
     
    56:01
    Vhadzujeme v strednom pásme a zrejme zápas pôjde do predĺženia....
     
    56:35
    Kolesnik ukryl ďalší ďalekonosný puk vo svojej lapačke, hostia majú pásmo.
     
    56:55
    Lokomotiv vyhodil puk von zo svojho pásma, budú to hostia, ktorí založia svoju akciu.
     
    57:48
    Hostia vyvíjajú tlak v pásme domácich, tí sa snažia vyhodiť puk a zápas pôjde isto iste do predĺženia.
     
    59:15
    Hra sa prelieva zo strany na stranu, hostia sa snažia tlačiť, no darí sa im to ako-tak.
     
    59:35
    Hostia sa nasťahovali do pásma domácich, všetko smeruje do predĺženia dnešného duelu.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    V tretej tretine sme gól nevideli, domáci tím hnaný svojimi fans po malej prestávke pošle svojich štyroch statočných na zisk prvých bodov na rodnom ľade do predĺženia.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:42
    Zaznamenali sme po jednej strele na každej strane, gólmani však pozorne čítali hru, na gól si počkáme.
     
    61:13
    Svitov dostal dve minúty za držanie, presilová hra domácich je tu.
     
    61:13
    Oddychový čas domácich, ktorí mobilizujú svoje sily....
     
    61:39
    Tlak domácich v pásme hostí, štyria proti trom ich posadili na kolotoč, podarí sa to?
     
    62:33
    Holøs vystrelil spoza ľavého kruhu, Nilsson jeho puk v pokľaku chytil do lapačky.
     
    63:13
    Hostia v plnom počte, tzn. so štyrmi hráčmi, tlak Lokomotivu prežili bez ujmy.
     
    64:10
    Medvedev posunul puk po strane za modrou na Heshku, ten vypálil z prvej a vďaka Kolesnikovi domáci žijú.
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    Ani predĺženie nerozhodlo o víťazovi zápasu, o všetkom tak rozhodnú samostatné nájazdy.
     
    Thörnberg sa snažil prekonať gólmana Nilssona, bez úspechu, 0:0.
    Thornberg - 0:0
     
    Möller prekonal Kolesnika v bránke domácich, 0:1.
    Meller 0:1
     
    Averin si položil na ľad Nilssona a vyroval, 1:1.
    Averin - 1:1
     
    Medvedev to skúsil na blafák, bez úspechu, 1:1.
     
    Apalkov realizuje ďalší nájazd bez úspechu, Nilsson puk bravúrne chytil do lapačky, 1:1.
     
    Azevedo taktiež svoj nájazd nepremenil, pokračujeme ďalej, 1:1.
     
    Möller zopakoval svoj nájazd a teraz bol úspešný, na ťahu sú domáci, 1:2.
    Meller - 2:1
     
    Averin nepremenil ani druhý svoj pokus, je tu záver zápasu, 1:2.
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím AK Bars Kazaň.
    Rozhodujúci nájazd premenil Oscar Möller.
    MöLLER - 2:3
     
    Koniec zápasu.
     
    O dnešnom víťazovi zápasu rozhodli až samostatné nájazdy, v ktorých uspel tím hostí a tak si domáci Lokomotiv bude musieť na oslavu pred sklanými ešte počkať. A keďže tomu nebolo tak dnes, bude tomu nabližší zápas. Dobrú noc všekým želá Vladimír Korduliak. (19:35:29)

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 10. Platt (Koňkov, Plotnikov), 28. Kartajev (Kručinin, Garipov) – 7. Mirnov (Medvedev, Lukojanov), 18. Azevedo (Denisov, Rylov), rozh. náj. Möller


    Lokomotiv Jaroslavľ: Kolesnik Sanford) – Kronwall, Jakovlev, Holøs, Martynov, Ľubuškin, Gorochov (C), Koňkov, Višnevskij (A) – Plotnikov, Averin, Apalkov – Thörnberg, Novotný (A), Kručinin – Musatov, Platt, Kapustin – Kartajev, Galimov, Korškov
    Ak Bars Kazaň: Nilsson (Garipov) – Pajgin, Heshka, Kornejev, Nikulin (A), Rylov, Denisov, Musin, Medvedev (A) – S. Kosticyn, Malychyn, Mirnov – Lukojanov, Svitov (C), Obuchov – Bodrov, Azevedo, Petrov – Möller, Burmistrov, Varnakov

    Rozhodca: Bukin, Hasilov – Fatejev, Šichanov

    Diváci: 8.837