Hull City – West Ham 2:2 (kon.)
koniec
Hull City AFC
2:2 (1:0)
West Ham United
Pondelok 15.09.2014, 21:00 • KC Stadium (Hull) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Vitajte na KC Stadium v Hulle, kde pondelňajšou dohrávkou definitívne ukončíme program štvrtého kola anglickej Premier League.

    Čaká nás zápas, ktorý je akýmsi mostíkom medzi ligovým víkendom a štartom európskych pohárov. Verme preto, že sa nebudeme nudiť.
    Od dnešného zápasu môžeme očakávať typickú ostrovnú bitku o tri body. Oba tímy sa presadzujú fyzickým pojatím hry. Od zápasu očakávame vysoké tempo a ešte väčšie nasadenie.

    Tabuľkové postavenie:

    9. Hull City: 1 – 1 – 1; skóre 3:3; body 4
    11. West Ham: 1 – 0 – 2; skóre 4:5; body 3

    Tigre z Hullu prežívajú najlepší vstup do sezóny od ročníku 2008/09. Vtedy v úvodných troch ligových dueloch taktiež získali rovnaký počet štyroch bodov ako teraz. Sezónu začínali dôležitým víťazstvom na pôde QPR (2:1). Následne práve na KC Stadium uhrali remízu 1:1 proti Stoke City, pričom 76 minút hrali v početnej nevýhode.
    V poslednom kole však už nestačili na rozbehnutú Aston Villu (1:2) a mrzieť ich môže taktiež vypadnutie z Európskej ligy (Lokeren 0:1 a 2:1). Najlepší štart do ligového ročníka však mierne zostáva v tieni skutočnosti, že Hull tých ročníkov v Premier League zas toľko neodohral. Navyše z posledných ôsmich ligových zápasov dokázal vyhrať jediný (R: 2; P: 5) so 16 inkasovanými gólmi.

    V ideálnej forme sa ale rozhodne nenachádzajú ani Kladivári, ktorých fanúšikovia čoraz viacej lobujú za odvolanie Big Sama. Sam Allardyce zatiaľ zostáva vo svojej funkcii, ale ďalší prípadný neúspech by mu už mohol zlomiť konár pod zadkom. Hammers štartovali sezónu diametrálne odlišnými londýnskymi derby proti rivalom.
    Po smolnej domácej prehre s Tottenhamom (0:1) sa im podarilo vyplieniť Selhurst Park (Crystal Palace 3:1). Rovnakým výsledkom však v ďalšom kole podľahli Southamptonu, čo pre United znamená najhorší štart od sezóny 2010/11. Vlani síce dokázali udržať 14 čistých štítov, no vonku sa im to od februára nepodarilo ani raz. Zmení sa to v meste rugby?

    Vzájomné zápasy:

    26.03.2014; West Ham – Hull City 2:1
    (Noble, Chester (VG) – Jelavič)

    28.09.2013; Hull City – West Ham 1:0
    (Brady)

    28.04.2012; West Ham – Hull City 2:1 (II. liga)
    (2x C. Cole – C. Evans)

    05.11.2011; Hull City – West Ham 0:2 (II. liga)
    (Baldock, Collison)

    20.02.2010; West Ham – Hull City 3:0
    (Behrami, C. Cole, Faubert)

    21.11.2009; Hull City – West Ham 3:3
    (C. Cole (VG), Zayatte, Bullard – Franco, Collison, M. da Costa)

    West Ham to na Tigrov v poslednom čase vie, veď z ostatných siedmich vzájomných duelo ovládol hneď päť (R: 1; P: 1).
    Tigers sú ale v posledných troch vzájomných zápasoch v rámci Premier League neporazení (V: 2; R: 1), pričom v ostatných štyroch dueloch s West Hamom videli jeho až tri červené karty.

    Absencie:

    Domácim sa dnes vracia Andrew Robertson, ktorého v posledných dňoch trápili menšie zdravotné problémy.
    K dispozícii ale určite nebude zranený Robert Snodgrass ani Abel Hernández, ktorý si stále vybavuje pracovné povolenie.

    Druhá strana nemôže počítať s dlhodobo zranenými oporami Andym Carrollom a Kevinom Nolanom.
    James Collins by už naopak mal byť k dispozícii. V priebehu týždňa by sa mali dať do poriadku Jarvis, Jenkinson i O´Brien.

    Môj tip: 2:1
     
    Úvodné zostavy:

    Hull City AFC: McGregor – M. Dawson, C. Davies (C), Robertson – Elmohamady, Livermore, M. Diamé, Huddlestone, Quinn – A. Hernández, Jelavič
    Náhradníci: S. Harper – Rosenior, J. Chester, Meyler, Brady, G. Ramírez, Ben Arfa

    West Ham United: Adrián – Demel, Tomkins, W. Reid, Creswell – Kouyaté, Noble (C) – Downing, M. Zárate, E. Valencia – D. Sakho
    Náhradníci: Jääskeläinen – Jenkinson, J. Collins, Amalfitano, A. Song, C. Cole, Vaz Té

    Rozhodca: Martin Atkinson – M. Mullarkey, S. Child – L. Mason.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Pondelňajšia dohrávka na KC Stadium práve začala! Úvodný výkop obstarali domáci v tigrovanom. United vo vínovo-modrých dresoch zľava-doprava.
     
    2
    Mohamed Diamé ako prvý preveril defenzívu hostí, ale Winston Reid si svojho ešte nedávneho spoluhráča postrážil.
     
    3
    Po prihrávke hrdzavého Quinna centroval z ľavej strany Andrew Robertson, útočník Hernández loptu len tesne nedokĺzal. Hull začína vo svižnom tempe.
     
    4
    Tigers sú prakticky od úvodného výkopu pri lopte. West Ham sa zatiaľ bráni úspešne, ale uvidíme dokedy si to budem môcť dovoliť napísať.
     
    5
    KC Stadium dnes nie je úplne zaplnený, ale napriek tomu ženie svojich miláčikov dopredu. Tigre zatiaľ sršia aktivitou.
     
    6
    Nikica Jelavič si už vytváral priestor na gólovú hlavičku, no center od Quinna napokon po jeho páde v rohu ihriska neprišiel.
     
    7
    Trávnik na KC Stadium je do značnej miery máčaný tak „bystricky." Jeho pripravenosť je však na ďaleko vyššej úrovni.
     
    8
    City sa zatiaľ presadzuje takmer výhradne po krídlach, no tam sa hosťujúci hráči stíhajú včas presúvať. Výborne zapracoval Guy Demel, hrať môžu Kladivári.
     
    9
    Nuž, snaha hostí nebola márna, keď Diafra Sakho centroval z pravej strany, no adresáta pred gólmanom McGregorom neobjavil.
     
    10
    Po úvodnej desaťminútovke tak čakáme na nejaký impulz z hracej plochy. Zatiaľ to teda nejaké veľkolepé divadlo nie je.
     
    11
    Hosťom sa ale podarilo aspoň čiastočne pritlačiť. Najskôr síce Zárate v koncovke premáchol, no následne sľubne pálil Mark Noble, ktorého jedovku ale zablokoval zle postavený Sakho.
     
    12
    Následne ešte prudkú krížnu loptu posielal do vápna Enner Valencia, no tento jeho pokus smeroval iba do stratena.
     
    13
    Mohamed Diamé sa opäť rozbehol proti svojim bývalým spoluhráčom, no zo strednej vzdialenosti poslal iba pozdrav na kopačky Jamesa Tomkinsa.
     
    14
    Na druhej strane po priamočiarej a nápaditej akcii zakončoval Valencia, ktorému ale finálna časť nevyšla podľa predstáv.
     
    15
    Po úvodnej štvrťhodine hry zatiaľ nič nového. West Hamu sa ale aspoň podarilo opticky vyrovnať hru, nápor City čiastočne ustal.
     
    16
    Tigers po dlhšej dobe v ofenzíve, keď z ľavej strany centroval robotník Stephen Quinn, no jeho lopta na Jelaviča bola privysoká.
     
    17
    Guy Demel sa „šmatlá" pri exekúcii outového vhadzovania, čo rozhodne neprispieva bez tak pomalému tempu na KC Stadium.
     
    18
    Mohameda Diamé pozdravil ďalší z parťákov od Boleyn Ground James Tomkins, ktorý mu v sklze premasíroval členky.
     
    19
    V meste rugby zatiaľ stále čakám na úvodnú strelu medzi tri žrde, ako aj nejaký ten rohový kop či aspoň zaujímavý náznak.
     
    20
    Ten mohol vzniknúť po centrovanej lopty ľaváka Robertsona, ktorého lopta sa nebezpečne točila na zadnú žrď, no tam znovu skákal iba Winston Reid.
     
    21
    Veľmi, veľmi kostrbaté a neohrabané je to zatiaľ z oboch strán. Mauro Zárate v núdzi opäť iba vytĺkol defenzívne bloky Tigrov.
     
    22
    V polovici úvodnej časti tak naďalej čakáme na nejaké vzrušenie pred jednou či druhou bránkou. Minimálne aktívnejší sú stále domáci.
     
    23
    Abel Hernández bol teraz aktívny až príliš, keď v hlavičkovom súboji fauloval Reida. Ten mu to následne zrátal verbálnou formou, no zatiaľ pokračujeme i bez kariet.
     
    24
    Fanúšikovia razantného futbalu si ale prichádzajú na svoje. Rozhodne sa nedá povedať, že by aktéri na hracej ploche niečo vypúšťali.
     
    25
    Prispôsobuje sa tomu i Martin Atkinsom, ktorý zatiaľ ponecháva duelu voľnejší priebeh. Hráčom to evidentne neprekáža.
     
    26
    Nikica Jelavič zatiaľ hádam najväčšmi potešil domácich priaznivcov, keď aktívnym pressingom robil problémy rozohrávke Hammers.
     
    27
    Jelavič napádal brankára Adriána a následne i Demela ako utrhnutý z reťaze, no na vlastnú smolu si v následnom sklze poranil členok.
     
    28
    Po krátkom občerstvení a predovšetkým Jelavičovom ošetrení sa bude môcť pokračovať ďalej. Snáď bude posledná tretina úvodnej časti kvalitnejšia.
     
    29
    Pokračovali sme po dlhšom čase i na polovici Tigers, kde sa v rohu ihriska uvoľňoval cez Robertsona, no Livermore následne odpálil loptu na tribúnu.
     
    30
    Snáď najbližšie k trom žrdiam sa streleckým pokusom priblížil Stewart Downing, ktorý však z vyše dvadsiatich metrov mieril podstatne mimo. Loptu od pravej žrde delili dva-tri metre.
     
    31
    Nuž a na KC Stadium sa už ozýva aj oprávnený piskot. Domácim sa už nepáči ani nasadenie Tigers, ktoré v ostatných minútkach ochladlo.
     
    32
    Robertson s Jelavičom na ľavom okraji šestnástky nevytvorili nič, lopta už opustila hraciu plochu, rozohrávať môže Adrián.
     
    33
    Diafra Sakho opäť štrikoval na pravej strane, odkiaľ sa napokon vykľučkoval k centrovanej lopte, ktorú si do vlastnej siete takmer zrazil Michael Dawson.
    Dawnson
     
    34
    Pramenil z toho ale iba rohový kop, ktorý Downing rozohrával na bližšiu žrď, kde operoval iba dobre postavený Huddlestone.
     
    35
    Pán Boh zaplať, desať minút pred polčasovou prestávkou sme sa konečne dočkali poriadnej gólovej príležitosti, ktorá takmer rezultovala v úvodný gól v sieti Allana McGregora. Na ľavej strane dostal až príliš veľa priestoru mladý bek Aaron Creswell, ktorý centroval na zadnú žrď k Valenciovi. Enner dokázal vyhrať hlavičkový súboj, loptu sklepol pred bránku na Sakha a tomu skutočne mnoho nechýbalo. Senegalský útočník zakončoval v páde kostrbato, ale zato umne do protipohybu McGregora, no škótsky gólman dokázal reflexívne vyraziť na rohový kop.
    McGregor
     
    36
    Ten v nebezpečnú príležitosť nepramenil, ale West Ham je v posledných minútkach lepším tímom na hracej ploche.
     
    37
    Negovať sa to na druhej strane snažil Abel Hernández, ktorý však zo strednej vzdialenosti poslal loptu iba do stredu bránky.
     
    39
    Hull City dalo gól!
    Kým Kladivári na jednej strane nedávno nepochodili, na opačnej už zahrmelo! United sa v posledných minútkach zlepšovali, no akoby pozabudli na zadné vrátka. Na pravej strane dostal priestor na centrovanú loptu obávaný asistent Ahmed Elmohamady, ktorý opäť dokonale zakrútil loptu do šestnástky. Tam sa cez brániaceho Jamesa Tomkinsa pretlačil ABEL HERNÁNDEZ a hlavičkou presne k ľavej žrdi prekonáva inak nezamestnaného Adriána. Uruguajská posila z Palerma si svoj štart v novom drese nemohla vysnívať krajšie.
    Abel HERNÁNDEZ - 1:0
     
    41
    Domáci si teraz budú musieť strážiť nadobudnuté vedenie, pretože z pravej strany sa bude rozohrávať rohový kop.
     
    42
    Rohový kop sa hosťom síce podarilo zakončiť, no James Tomkins mieril bránený Daviesom z piatich metrov mimo.
     
    44
    Fanúšikovia na KC Stadium po druhýkrát dvíhali ruky nad hlavu, no ich radosť neguje postranný rozhodca Michael Mullarkey. Po Robertsonovej prihrávke z ľavej strany sa k lopte dostal aktívny Abel Hernández, ktorý sa zbavil Kouyatého a následne dokázal i prudko vypáliť smerom na Adriána. Ten nemohol s jeho strelou z dvadsiatich metrov nič robiť, no loptu na ceste do siete zastavilo brvno! Následná dorážka Nikicu Jelaviča síce pramenila v jednoduchý gól, no ten nie je pre dvojmetrový ofsajd uznaný.
    Jelavič
     
    45
    V úvodnom dejstve sa bude hrať ešte jedna nadstavená minútka, ktorú pridáva rozhodcovská štvorica na čele s Martinom Atkinsonom.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Väčšina úvodného dejstva na KC Stadium nás nudila, no posledná desaťminútovka už skutočne stála zato. Všetko načala veľká príležitosť hosťujúceho Sakha, no sieť sa naopak vlnila na druhej strane po hlavičke Abela Hernándeza. Vlniť sa vlnila i po neregulérnej hlavičke Nikicu Jelaviča, ktorý zvyšoval na 2:0 z postavenia mimo hru, čo postranný rozhodca Mullarkey správne prekukol.

    V úvodnom dejstve sme teda videli len jeden presný zásah, ktorý putoval za chrbát Adriána. Ďalšie gramy gólového korenia sa snáď budú sypať v druhej časti, ktorá začína asi o 22:01.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    V polčasovej prestávke ani jeden z manažérov nestriedal. Loptu uviedli do pohybu doťahujúci hráči Kladivárov.
     
    47
    Guy Demel to už mohol korigovať na nerozhodný stav, no jeho prudký center dokázal odvrátiť asistent prvého gólu Elmohamady.
     
    48
    V držaní lopty začína lepšie druhú časť West Ham United, no zatiaľ je to bez nápadu i výraznejšej priamočiarosti.
     
    49
    To už ale neplatilo o centrovanej lopty od Valenciu, ktorý sa odpútal od Robertsona, no následná prudká lopta do vápna už Sakha neoslovila.
     
    50
    West Ham United dal gól!
    Nádhera, Big Sam dvíha ruky, ale určite i domáci fanúšikovia museli objektívne zatlieskať. ENNEROVI VALENCIOVI sadla lopta priam dokonale, Kladivári vyrovnávajú! Na ľavej strane začal nenápadnú akciu Stewart Downing, ktorý posúval loptu práve na jedného z objavov majstrovstiev sveta v Brazílii. Valencia si pokojne naviedol loptu na stred ihriska, kde ho Stephen Quinn bránil veľmi pasívne, čo hosťujúci útočník využil na exportnú ranu na bránku. Tá sa z nejakých 23 metrov ešte pred sieťou dotkla i hornej konštrukcie McGregorovej svätyne, ktorý bol v tomto prípade bez šance.
    Enner VALENCIA - 1:1
     
    52
    Pozor i na druhej strane, kam smeroval prudký center od Elmohamadyho, no Abel Hernández ju v sklze nedosiahol.
     
    54
    Vôbec prvú žltú kartu v zápase vidí deväť minút po prestávke Tom Huddlestone, ktorý v súboji ťažkých váh podrazil unikajúceho Kouyatého.
     
    55
    No a pozor, centrovaná lopta od Marka Nobla prepadla cez Dawsona až ku gólmanovi McGregorovi, ktorý sa pri pohotovom zákroku zapotil.
     
    56
    Śkótsky gólman musel ísť na zem i teraz, keď musel chytať zrazený center z ľavej strany od Maura Zárateho.
     
    56
    Zápas sa nám teraz slušne rozbieha a šance postupne prichádzajú na oboch stranách. Výbornú teraz mali domáci hráči Hullu City, ktorý sa razom mohli vrátiť do vedenia. Opäť vznikol požiar po overenej osi Ahmeda Elmohamadyho, ktorý posielal ďalší nebezpečný center do šestnástky. Ten síce ešte stihol Tomkins odvrátiť, no loptu poslal iba presne na šestnástku, kde stál pripravený Abel Hernández. Strelec prvého gólu pálil opäť k pravej žrdi, no Adrián sa v tomto prípade stačil presunúť včas.
     
    58
    Na trávnik nám vybieha odchovanec Manchestru United Robbie Brady, ktorý v pozícii prvého náhradníka vymení Quinna.
     
    59
    Domáci už aj s Robbiem Bradym mohli zaútočiť, keď strieľal Nikica Jelavič, no jeho pokus dokázal zablokovať James Tomkins.
     
    60
    Po uplynutí hodiny hry putuje i druhá žltá karta do radov Tigrov. Jej adresátom je Andrew Robertson, ktorý pri postrannej čiare prebrúsil Ennera Valenciu.
     
    62
    Žeby sa Sam Allardyce chystal brániť nerozhodný výsledok? Na trávnik totiž namiesto Maura Zárateho prichádza Alex Song.
     
    64
    Hull City dalo gól!
    Káder Steva Bruca dnes neobsahuje ideálnejšieho strelca gólu, než je donedávna ešte hráč West Hamu United MOHAMED DIAMÉ, ktorý opäť prikláňa misky váh na domácu stranu. Všetko to vzniklo po ľahkovážnom outovom vhadzovaní Aarona Creswella, ktorý nedokázal zachytiť defenzívny stredopoliar Kouyaté. Diamé mohol následne neohrozene postupovať na bránku, nezastavil ho ani James Tomkins a Mohamed následne z vnútra šestnástky nádhernou strelou od ľavej žrde žrde posiela Tigre do vedenia!
    Mohamed DIAMÉ - 2:1
     
    67
    West Ham United dal gól!
    No prosím, Sam Allardyce i všetci prítomní Kladivári opäť povstali! Hammers sa i po druhýkrát darí v krátkom slede vyrovnať! Na pravej strane sa s loptou pohral Stewart Downing, ktorý vyslal do šance Diafru Sakha. Ten na minimálnom priestoru unikol Robertsonovi, aby následne posielal prudký strielaný center pred McGregora. Ten si na loptu nesiahol a po teči za ním stojaceho CURTISA DAVIESA sa guľatý nezmysel prekotúľal až za bránkovú čiaru. Veľká smola pre Tigers, ešte to bude zaujímavé!
    Curtis DAVIES (vl.) - 2:2
     
    69
    V dnešnom zápase sme takúto porciu gólov ani príliš nečakali, čomu odpovedal i priebeh úvodného dejstva.
     
    70
    Zápas ale postupne dostával grády a tento tendenčný rast trvá až doteraz. Na koni teraz hosťujúci Hammers.
     
    71
    Pozrime sa nato, hostia sa mohli po prvýkrát ujať vedenia a veľa im k tomu skutočne nechýbalo. V stredovej časti ihriska dostal príliš veľa priestoru hosťujúci kapitán Mark Noble, ktorý postupoval s loptou až pred šestnástku. Odtiaľ sa odhodlal k zaujímavej strele, ktorý po teči Michaela Dawsona skončila takmer pri pravej žrdi nehybného McGregora. Na jeho šťastie ale skákala z vonkajšej strany jeho konštrukcie. Domáci stred poľa ale ani napriek početnej prevahe v tejto fáze nedokáže dostupovať súpera.
     
    72
    Hostia z následného rohového kopu nič nevyťažili, keď smoliar Curtis Davies poslal loptu ďaleko od bránky.
     
    74
    Hostia sú teraz v nápore a naďalej poriadne dupú na plyn. Hull má veľké problémy, ale zatiaľ drží nerozhodný rezultát.
     
    75
    Ďalší závar v šestnástke Tigrov, kde sa k odrazenej lopte dostal Kouyaté, ale aj za prispenia McGregora ju nedokázal upratať do siete.
     
    76
    Sam Allardyce po druhýkrát strieda, keď do hry pošle kmeňového hráča iného londýnskeho tímu a síce Carla Jenkinsona. Schádza Guy Demel.
     
    77
    Aj Carl Jenkinson teraz tŕpol pri streleckom pokuse Abela Hernándeza, ktorý však zo strednej vzdialenosti poslal loptu len do stredu bránky.
     
    78
    Enner Valencia je v druhom dejstve pri chuti, určite mu k tomu pomohol i strelený gól. Teraz sa síce dokázal presadiť cez Livermora, no k strele sa už nedostal.
     
    79
    Desať minút pred koncom schádza výrazná postava dnešného zápasu Mohamed Diamé, na ktorého miesto už vybieha Gastón Ramírez.
     
    80
    Schádza i nováčik v domácom drese a zároveň i strelec prvého gólu Abel Hernández, aby ho vymenila ďalšia posila v osobe Hatema Ben Arfu.
     
    81
    Francúzsky technik z Newcastlu sa už na hracej ploche prizeral rohovému kopu hostí, ktorý Tomkins zakončil hlavou mimo.
     
    82
    Adrián potvrdzuje svoje kvality i v tomto prípade a zabraňuje tretiemu návratu Tigers do vedenia. Po ľavej strane sa rozbehol čerstvý Robbie Brady, ktorý sa svojho času márne snažil presadiť v Manchestri United. Írsky krídelník prešiel cez Demela, aby následne vystrelili z Tomkinsovho zákrytu k pravej žrdi, kde ale včas zasahoval španielsky gólman West Hamu United. Ten dokázal znovu vyraziť do strany a Jelavič už na dorážku nemal adekvátny priestor a pokoj.
     
    83
    Tieto minútky pre zmenu patria City. Elmohamady pokračoval v neúnavných centroch do vápna. Tento odvracal Winston Reid.
     
    84
    Oba tímy sú v závere zápasu poriadne vyhecované. Oba celky by radi siahli po troch bodoch. Podarí sa to niekomu?
     
    85
    Mohlo sa, mohlo ale nepodarilo. Center aktívneho Bradyho bol na Jelaviča privysoký, rozohrávať môže gólman Adrián.
     
    86
    Hull celkom slušne kombinoval na polovici ihriska, no svoju akciu napokon zakončil zbytočným nákopom do priestoru nikoho.
     
    87
    Na trávnik sa na záverečné minútky dostane i nová akvizícia Hammers Morgan Amalfitano, ktorý nahrádza vyšťaveného Sakha.
     
    88
    Tomu nakoniec premiérový gól v drese West Hamu pripísaný nebol. Autorom vlastenca je celkom správne kapitán Davies.
     
    89
    Po rušných minútkach sa momentálne skôr zdá, že obom celkom bude stačiť i aktuálna deľba bodov. Body potrebuje predovšetkým Allardyce.
     
    90
    Koyuatého spolupráca s Valenciom bola opäť zastavená pozične hrajúcim Daviesom, hrať môžu hráči v tigrovaných dresoch.
     
    90+1
    Pondelňajšia dohrávka 4. kola anglickej Premier League bude pokračovať ešte počas štyroch nadstavených minút.
     
    90+2
    V jej úvode sme sledovali voľný kop Stewarta Downinga, ktorého vysoký center ale pristál až za bránkovou čiarou.
     
    90+3
    V úplnom závere zápasu prichádza ešte tretia žltá karta pre domácich, ktorej adresátom je Jake Livermore. Anglický stredopoliar sa previnil „koňarom" na Kouyatého.
     
    90+4
    Zblízka si ju v závere prezrel i hosťujúci stopér Winston Reid, ktorý na polovici ihriska zozadu skosil Gastóna Ramíreza.
     
    90+5
    Kladivári neveria svojim vlastným očiam, Michael Dawson predvádza zákrok, ktorý má hodnotu jedného bodu! West Ham United si v závere vypracoval ešte jednú príležitosť, keď z pravej strany centroval Stewart Downing. Kapitán Curtis Davies nepochopiteľne nedokázal udržať na uzde Ennera Valenciu, ktorý už po svojej hlavičke videl loptu v sieti, no bývalý kapitán a stopér Tottenhamu Dawson dokázal jeho pokus ešte čarovným spôsobom vyraziť na brvno! Body sa tak na KC Stadium budú právom deliť.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    Bitka na KC Stadium v druhom dejstve ukojila i futbalových fajnšmekrov a rozhodne sa bolo načo pozerať. O záverečnej desaťminútovky úvodnej časti sa už hral pravý ostrovný futbal. Domáci síce v zápase dvakrát viedli, no ale ani tom im napokon nestačilo na víťazstvo a v závere takmer stratili i bod za remízu, kedy takmer rozhodol Enner Valencia. Výsledné skóre 2:2 je ale zaslúžené a verne odpovedá tomu, čo sa dialo na hracej ploche.

    Týmto konštatovaním sa s vami lúčim. Ďakujem za pozornosť a želám úspešný štart do pracovného týždňa. (23:00:01)

    Erik Farkaš

    Góly: 39. A.Hernández(Elmohamady), 64. M.Diamé – 50. E.Valencia(Downing), 67. C.Davies (vla.)

    Karty:   54. Huddlestone (HUL), 60. Robertson (HUL), 90+3. Livermore (HUL) – 90+4. W.Reid (WHU)


    Hull City AFC: McGregor – M. Dawson, C. Davies (C), Robertson – Elmohamady, Livermore, M. Diamé, Huddlestone, Quinn – A. Hernández, Jelavič
    Náhradníci: S. Harper – Rosenior, J. Chester, Meyler, Brady, G. Ramírez, Ben Arfa

    West Ham United: Adrián – Demel, Tomkins, W. Reid, Creswell – Kouyaté, Noble (C) – Downing, M. Zárate, E. Valencia – D. Sakho
    Náhradníci: Jääskeläinen – Jenkinson, J. Collins, Amalfitano, A. Song, C. Cole, Vaz Té

    Rozhodca: Martin Atkinson – M. Mullarkey, S. Child – L. Mason