Genk – Brugge 1:1 (kon.) | Gent – Mouscron 1:0 (kon.) | Kortrijk – Lokeren 2:3 (kon.)
koniec
KRC Genk
1:1 (1:1)
Club Bruggy KV
cz Nedeľa 14.09.2014, 14:30 • Cristal Arena, Genk • Belgická Jupiler Pro League
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    Castagne zahrál rukou ve vápně, ale rozhodčí penaltu nenařídil!
     
    90+3
    Genk se dostal přes pravou stranu na útočnou polovinu, odkud pak přilétl před branku velmi nebezpečný střílený centr, ale brankář Ryan vytasil parádní zákrok a balon vytěsnil. Pokud by brankář Ryan nezasáhl, nejspíš by tak střílený centr skončil vstřelenou brankou, protože míč mířil pod břevno.
     
    89
    Máme tu další žlutou kartu, kterou byl potrestán Benjamin De Ceulaer. Ten totiž svého protihráče zezadu fauloval a poslal ho k zemi.
     
    86
    Thomas Meunier stíhal svého protihráče a snažil se ho zastavit, avšak počínal si nedovoleně, a tak mu rozhodčí udělil žlutou kartu.
     
    85
    Ze hry odchází Felipe Gedoz, kterého vystřídá Davy De Fauw.
     
    83
    Hosté se před standardní situací ubránili, a tak se stav skóre nemění. Nicméně vypadalo to, že jeden z hostů ve vápně fauloval a domácí tým se dožadoval pokutového kopu, ale rozhodčí byl proti.
     
    80
    Gedoz ze své kopačky vyslal velmi zajímavou střelu k pravé tyči, avšak brankář Köteles svůj tým podržel a pohotovým zákrokem střelecký pokus zneškodnil.
     
    71
    Hrací plochu opouští Tornike Okriashvili, místo něj přichází Siebe Schrijvers.
     
    71
    Ve středu hřiště fauloval Mamadou Obbi Oularé, kterému rozhodčí udělil žlutou kartu.
     
    69
    Tornike Okriashvili ležel na trávníku a poté k němu doběhla lékařská pomoc. V ten moment Okriashvili oživl a postavil se na nohy, rozhodčí se naštval a udělil žlutou kartu.
    Nepřesná střela domácích
     
    65
    Výbornou přihrávku do velkého vápna obdržel Mboyo, který si ukázkově zpracoval balon a poté vystřelil, avšak jeho pokus skončil nad brankou.
     
    64
    Hrací plochu opouští Nikola Storm, kterého nahrazuje Mamadou Obbi Oularé.
     
    61
    Velmi nepříjemnou střelu ze své kopačky vyslal Víctor Vásquez, jenž mířil ke vzdálenější tyči a brankář Köteles měl velké potíže. Nicméně nadvakrát střelecký pokus zneškodnil, a to s velkým štěstím.
     
    59
    Rozhodčí nařídil rohový kop, ale s tím Mathew Ryan nesouhlasil, a tak naštvaně odkopl míč. Sudí se s ničím nemazlil a za zakopnutí balonu udělil Ryanovi žlutou kartu.
     
    54
    Své si dnes odehrál také Sekou Cissé, místo kterého se na hřiště dostal Benjamin De Ceulaer.
     
    54
    Hrací plochu opustil Waldemar Sobota, který byl dnes neviditelný. Místo něj se na trávník dostal José Izquierdo.
    Vormerova nepřesná střela.
     
    53
    Před rohovým kopem se Genk sice ubránil, ale hosté u míče vydrželi. Zajímavou přihrávku obdržel Vormer, který ze své kopačky vyslal jedovatou střelu, ale ta branku o kousíček minula.
    Felipe GEDOZ - 1:1
     
    45+1
    Bruggy právě vstřelily branku!
    Víctor Vásquez dostal přihrávku a poté vystřelil z otočky, avšak jeho pokus trefil pouze břevno! K odraženému balonu se dostal FELIPE GEDOZ a ze své kopačky okamžitě vyslal tvrdou střelu, proti které neměl Köteles nárok. Domácí fotbalisté se rozčilují, protože GEDOZ uvízl v ofsajdu, a gól tak platit neměl.
    Sekou CISSÉ - 1:0
     
    45
    Genk právě vstřelil branku!
    Z pravé strany přilétl před branku nadýchaný centr, na který si vyskočil hlavičkující SEKOU CISSÉ a přesnou trefou nedal Ryanovi šanci.
     
    43
    Buffel dostal parádní přihrávku a s míčem se dostal až do pokutového území, avšak tam k němu přistoupili dva bránící protihráči a do zakončení se Buffel nedostal.
    Gedoz sóluje
     
    31
    Gedoz si věřil na sólo a nemyslel to vůbec špatně. Nejprve obehrál své protihráče, navedl si míč na střelu a poté vypálil. Jeho pokus byl velmi zajímavý, avšak brankář Köteles stál přesně v těch místech, kam míč směřoval. Stav skóre se tedy ve 31. minutě nemění.
    Pozorný Ryan
     
    16
    Na centrovaný balon si vyskočil Mbodji, který se prezentoval parádní hlavičkou k tyči, avšak brankář Ryan zůstal pozorný a připsal si úspěšný zákrok.

    Lucie Rapantová

    Góly: 45. Cissé – 45+1. Gedoz

    Karty:   69. Okriashvili (GNK), 89. Ceulaer (GNK) – 59. Ryan (BGY), 71. Oularé (BGY), 86. Meunier (BGY)


    KRC Genk: Köteles – Ngcongca, Mbodji, Kabasele, Castagne – Kumordzi, Okriashvili (71. Schrijvers), Gorius – Buffel, Cissé (54. Ceulaer) – Mboyo.
    Náhradníci: Bizot, Hyland, De Ceulaer, Schrijvers, Gerkens, Walsh, Čavrić.

    Club Bruggy KV: Ryan – Meunier, Engels, Duarte, De Bock – Felipe Gedoz (85. De Fauw), Víctor Vásquez, Simons – Sobota (54. Izquierdo), Vormer – Storm (64. Oularé).
    Náhradníci: De Fauw, Fernando, Dioudis, Mechele, Silva, Izquierdo, Oularé.

    Rozhodca: Boucaut – Meers, Plumes