Genk – Brugge 1:1 (kon.) | Gent – Mouscron 1:0 (kon.) | Kortrijk – Lokeren 2:3 (kon.)
koniec
KRC Genk
1:1 (1:1)
Club Bruggy KV
cz Nedeľa 14.09.2014, 14:30 • Cristal Arena, Genk • Belgická Jupiler Pro League
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Hezké odpoledne, belgická Jupiler League má na programu 7. kolo, ve kterém na sebe mimo jiné narazí i KRC Genk a Club Brugge KV. Textovým přenosem Vás bude doprovázet Lucie Rapantová.
     
    KRC Genk se po šesti odehraných zápasech nachází 12. pozici a na svém kontě má 7 bodů. Fotbalisté Genku jednou zvítězili, čtyřikrát remizovali a jednou byli poraženi. Dosavadní stav skóre je 7:8.
     
    Celek Club Brugge KV se v tabulce nachází na 7. příčce a na svém kontě má 9 bodů. Bruggy dvakrát zvítězily, třikrát remizovaly a jednou byly poraženy. Dosavadní stav skóre je 8:7.
     
    Dnešní zápas bude řídit hlavní sudí Alexandre Boucaut, na čarách mu budou pomáhat Kristof Meers a Patrick Plumes. Jako čtvrtý rozhodčí bude vypomáhat Wim Smet.
     
    Úvodní sestavy:

    KRC Genk: Köteles – Ngcongca, Mbodji, Kabasele, Castagne – Kumordzi, Okriashvili, Gorius – Buffel, Cissé – Mboyo.
    Náhradníci: Bizot, Hyland, De Ceulaer, Schrijvers, Gerkens, Walsh, Čavrić.

    Club Brugge KV: Ryan – Meunier, Engels, Duarte, De Bock – Felipe Gedoz, Víctor Vásquez, Simons – Sobota, Vormer – Storm.
    Náhradníci: De Fauw, Fernando, Dioudis, Mechele, Silva, Izquierdo, Oularé.

    Rozhodčí: Boucaut – Meers, Plumes.
     
    -4
    Obě základní jedenáctky jsou připraveny v tunelu.
     
    -1
    Hlavní sudí Boucaut přivádí dnešní aktéry na zelený pažit.
    Jsme připraveni

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali hosté, kteří dnes hrají v oranžových kompletech.
     
    1
    Domácí tým hraje v modrobílých dresech a v modrých trenýrkách.
     
    1
    Bruggy rozehrály a přesunuly se na útočnou polovinu, kde na soupeře vytváří tlak, avšak Genk se brání velmi pozorně a hosté se nemohou dostat do zakončení.
     
    2
    Z levé strany teď do vápna přilétl zajímavý centr ke vzdálenější tyči, avšak brankář Köteles byl připraven a pro balon si vyskočil.
     
    2
    Domácí fotbalisté okamžitě vyrazili do protiútoku a získali výhodu rohového kopu.
     
    3
    Standardní situaci si vzal na starost Okriashvili, ale centrovaným balonem nalezl pouze bránícího protihráče, který svůj tým ochránil.
     
    3
    Vormer chtěl zastavit útočnou akci soupeře, což se sice podařilo, ale bylo to s faulem. Fotbalisté Genku dostali výhodu volného přímého kopu.
     
    4
    Z volného přímého kopu Genk nic nevytěžil, protože bránící protihráč prodloužil centrovaný balon na rohový kop. Domácí tým tak dostal další výhodu standardní situace, ale ani tentokrát branku soupeře neohrozil.
     
    5
    Hosté vyrazili do protiútoku, na jehož konci byl Víctor Vásquez, který se prezentoval přízemní střelou, avšak mířil přesně do těch míst, kde byl připravený Köteles, který si poradil a svůj tým podržel.
     
    6
    Bruggy jsou na útočné polovině, kde na soupeře vytváří tlak.
     
    7
    Defenzivní činnost jde Genku na jedničku, alespoň prozatím. Tentokrát se hosté snažili dostat do velkého vápna, ale Kabasele si připsal parádní obranný zákrok a svému protihráči vystavil stopku.
     
    8
    Hosté se stále pohybují na útočné polovině a hledají si cestičku k brance. Nicméně Köteles žádnou práci nemá, protože spoluhráči mu pomáhají skvěle.
     
    8
    Parádní přihrávku za obranu obdržel Mboyo, ale nevyšel mu krok, a tak se k míči nedostal. Navíc pozorný Ryan byl rychlejší a míč rychle uklidil do náruče.
     
    9
    Fotbalisté v oranžových dresech jsou u balonu a pohybují se s ním v blízkosti středového kruhu. Nyní hru přesouvají na pravé křídlo.
     
    10
    Útočná akce hostům podle představ nevyšla, protože Simons dostal těžkou přihrávku do vápna a potom ztratil i stabilitu.
     
    11
    Zaútočit zkusili také domácí fotbalisté, kteří se postupně prokombinovali na soupeřovu polovinu a poté se dostali i do zakončení, avšak střelecký pokus byl nepřesný.
     
    12
    Bruggy se dostali na útočnou polovinu, ale přenesení na levé křídlo se nepovedlo a míč skončil v zámezí. Následuje autové vhazování ve prospěch Genku.
     
    13
    Buffel obešel všechno, co mu stálo v cestě a poté přihrával do velkého vápna, avšak přihrávka byla velmi nepřesná a míč se dostal mimo hrací plochu.
     
    15
    Domácí tým to znovu zkoušel přes pravou stranu, avšak přišla další nepřesná přihrávka a znovu ji ze své kopačky vyslal Buffel.
     
    16
    De Bock a Storm obsadili své protihráče a nedali jim příležitost odcentrovat balon před branku. Domácí tým bude zahrávat rohový kop.
     
    16
    Na centrovaný balon si vyskočil Mbodji, který se prezentoval parádní hlavičkou k tyči, avšak brankář Ryan zůstal pozorný a připsal si úspěšný zákrok.
    Pozorný Ryan
     
    18
    Genk znovu zaútočil, tentokrát se ke střele dostal hlavičkující Mboyo, ale střela mu ani trošku nesedla.
     
    20
    Na pravém křídle se parádně uvolnil Buffel, který obdržel přesnou přihrávku a poté se prezentoval ukázkovým centrem před branku, avšak našel pouze bránícího protihráče, který hlavou prodloužil balon do bezpečí.
     
    22
    Genk se prezentoval velmi nepřesnou přihrávkou a do zajímavé šance mohli jít hosté, avšak pozorný Köteles opustil své území, vystartoval za balonem a poté ho odkopl do bezpečí. Dobíhající Víctor Vásquez se tak k ničemu nedostal.
     
    24
    Víctor Vásquez se pral se svým protihráčem o balon, ale pak ho přidržel za dres a rozhodčí mu odpískal nedovolený zákrok. Rozehrávat bude Genk.
     
    25
    Útočnou akci hostů zastavil praporek sudího, jenž signalizoval ofsajd, ve kterém se zapomněli hned dva hráči v oranžovém.
     
    27
    De Bock si splnil defenzivní činnost na jedničku a svého protihráče do útočné akce nepustil, jako bonus získal autové vhazování.
     
    27
    Bruggy rozehrály a kombinují ve středu hřiště, zatím nikam nespěchají a cestu k soupeřově brance si hledají velmi těžce.
     
    28
    Teď už se hosté přesunuli na útočnou polovinu, ale prezentovali se pouze nepřesným centrem, před kterým se Genk ubránil bez potíží.
     
    29
    Z pravé strany odcentroval balon do vápna Mboyo, ale nikdo ze spoluhráčů se k míči nedostal, a tak útočná snaha domácích skončila.
     
    31
    Gedoz si věřil na sólo a nemyslel to vůbec špatně. Nejprve obehrál své protihráče, navedl si míč na střelu a poté vypálil. Jeho pokus byl velmi zajímavý, avšak brankář Köteles stál přesně v těch místech, kam míč směřoval. Stav skóre se tedy ve 31. minutě nemění.
    Gedoz sóluje
     
    34
    Ve středu hřiště byl faulovaný Okriashvili, kterého poslal protihráč k zemi. Domácí tým měl výhodu standardní situace, ale z volného přímého kopu nic nevytěžil. U balonu jsou teď hosté.
     
    35
    Víctor Vásquez obdržel zajímavou přihrávku do dobré pozice, ale neudržel stabilitu a sám se připravil o zajímavou šanci.
     
    38
    Jeden z domácích obránců si na poslední chvíli připsal výborný obranný zákrok a ve skluzu svému protihráči odebral balon. Hosté dostali výhodu standardní situace, ale z rohového kopu nic nevytěžili, protože Gedoz uvízl v ofsajdu.
     
    42
    První poločas je velmi opatrný, a to z obou stran. Ani jeden tým se nechce dopustit chyby, a tak hraje ze zajištěné obrany. Nicméně diváci se spíše nudí, protože k vidění nejsou žádné šance.
     
    43
    Buffel dostal parádní přihrávku a s míčem se dostal až do pokutového území, avšak tam k němu přistoupili dva bránící protihráči a do zakončení se Buffel nedostal.
     
    45
    Genk právě vstřelil branku!
    Z pravé strany přilétl před branku nadýchaný centr, na který si vyskočil hlavičkující SEKOU CISSÉ a přesnou trefou nedal Ryanovi šanci.
    Sekou CISSÉ - 1:0
     
    45+1
    Bruggy právě vstřelily branku!
    Víctor Vásquez dostal přihrávku a poté vystřelil z otočky, avšak jeho pokus trefil pouze břevno! K odraženému balonu se dostal FELIPE GEDOZ a ze své kopačky okamžitě vyslal tvrdou střelu, proti které neměl Köteles nárok. Domácí fotbalisté se rozčilují, protože GEDOZ uvízl v ofsajdu, a gól tak platit neměl.
    Felipe GEDOZ - 1:1
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který diváky příliš nebavil, protože k vidění toho moc nebylo. Oba celky hrály velmi opatrně a hlavně ze zajištěné obrany. Nicméně ke konci prvního poločasu se fanoušci dočkali, protože ve 45. minutě se trefil Cissé a o necelou minutu později vyrovnal na 1:1 Gedoz.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 15:35.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Míč do druhého poločasu uvedl Genk, ale za malou chvíli o něj přišel, a tak se teď musí bránit.
     
    47
    Domácí tým se ubránil bez potíží a balon vybojoval zpět na své kopačky.
     
    47
    Genk se postupně prokombinoval na soupeřovu polovinu, ale útočná akce skončila ve velkém vápně, protože jeden z domácích hráčů přihrával velmi okatě. Hosté byli pozorní a ubránili se.
     
    48
    Do útoku vyrazili také hosté, ale jejich snažení skončilo před pokutovým územím a také to bylo kvůli nepřesné přihrávce.
     
    50
    Cissé obešel čtyři bránící protihráče, ale pak sám sebe umotal a o balon přišel.
     
    52
    Víctor Vásquez přenesl hru na levé křídlo, kde se mu nabídl Vormer, který chtěl odcentrovat balon před branku, ale dobře zasáhl Castagne, který odvrátil centr na rohový kop.
     
    53
    Před rohovým kopem se Genk sice ubránil, ale hosté u míče vydrželi. Zajímavou přihrávku obdržel Vormer, který ze své kopačky vyslal jedovatou střelu, ale ta branku o kousíček minula.
    Vormerova nepřesná střela.
     
    54
    Hrací plochu opustil Waldemar Sobota, který byl dnes neviditelný. Místo něj se na trávník dostal José Izquierdo.
     
    54
    Své si dnes odehrál také Sekou Cissé, místo kterého se na hřiště dostal Benjamin De Ceulaer.
     
    58
    Druhý poločas pokračuje ve stejném tempu, jako poločas první. Hra probíhá hlavně mezi pokutovými územími a příliš zajímavých šancí k vidění není.
     
    59
    Rozhodčí nařídil rohový kop, ale s tím Mathew Ryan nesouhlasil, a tak naštvaně odkopl míč. Sudí se s ničím nemazlil a za zakopnutí balonu udělil Ryanovi žlutou kartu.
     
    60
    Domácí tým ze standardní situace nic nevytěžil. K odraženému míči se ve vápně sice dostal Mboyo, ale jeho rána byla nepřesná a mezi tři tyče se nevešla.
     
    61
    Velmi nepříjemnou střelu ze své kopačky vyslal Víctor Vásquez, jenž mířil ke vzdálenější tyči a brankář Köteles měl velké potíže. Nicméně nadvakrát střelecký pokus zneškodnil, a to s velkým štěstím.
     
    64
    Hrací plochu opouští Nikola Storm, kterého nahrazuje Mamadou Obbi Oularé.
     
    65
    Hra pokračuje znovu mezi pokutovými územími a také ve středu hřiště.
     
    65
    Výbornou přihrávku do velkého vápna obdržel Mboyo, který si ukázkově zpracoval balon a poté vystřelil, avšak jeho pokus skončil nad brankou.
    Nepřesná střela domácích
     
    67
    De Ceulaer se pral o balon, ale bránící protihráč mu ho nechtěl odevzdat, a tak si De Ceulaer pomohl faulem. Nicméně rozhodčí všechno viděl a odpískal nedovolený zákrok.
     
    68
    Hra je přerušena, protože na trávníku zůstal ležet Okriashvili.
     
    69
    Tornike Okriashvili ležel na trávníku a poté k němu doběhla lékařská pomoc. V ten moment Okriashvili oživl a postavil se na nohy, rozhodčí se naštval a udělil žlutou kartu.
     
    69
    Po přerušení se pokračuje ve hře.
     
    71
    Ve středu hřiště fauloval Mamadou Obbi Oularé, kterému rozhodčí udělil žlutou kartu.
     
    71
    Hrací plochu opouští Tornike Okriashvili, místo něj přichází Siebe Schrijvers.
     
    71
    Hosté se ocitli v zajímavé šanci, ale z bezprostřední blízkosti trefili pouze boční síť.
     
    75
    Do složité situace se dostal Izquierdo, kterého bránilo několik protihráčů a vystartoval po něm i brankář. Izquierdo tedy v těžké pozici branku netrefil.
     
    77
    Víctor Vásquez si dovezl balon do vápna, ale tam si ho předkopl hodně před sebe a připravil se o zajímavou šanci.
     
    78
    O přihrávku za obranu si řekl Víctor Vásquez, ale nepohlídal si ofsajd, a tak rozhodčí hru přerušil. Rozehrávat budou domácí fotbalisté.
     
    80
    Gedoz ze své kopačky vyslal velmi zajímavou střelu k pravé tyči, avšak brankář Köteles svůj tým podržel a pohotovým zákrokem střelecký pokus zneškodnil.
     
    81
    Na pravé straně se uvolnil Víctor Vásquez, který odcentroval balon do pokutového území, ale našel pouze bránícího protihráče, který odkopl míč do bezpečí.
     
    82
    Meunier si připsal dobrý obranný zákrok, když Buffelovi vypíchl míč na rohový kop.
     
    83
    Hosté se před standardní situací ubránili, a tak se stav skóre nemění. Nicméně vypadalo to, že jeden z hostů ve vápně fauloval a domácí tým se dožadoval pokutového kopu, ale rozhodčí byl proti.
     
    84
    Aktivní Víctor Vásquez se dostal do zakončení, ale brankář Köteles byl na místě a prudkou střelu zneškodnil.
     
    85
    Ze hry odchází Felipe Gedoz, kterého vystřídá Davy De Fauw.
     
    85
    Jeden z hostů fauloval, a tak dostal Genk výhodu standardní situace. Před branku přilétl zajímavý centr, ale domácí fotbalisté míč mezi tři tyče nedotlačili.
     
    86
    Thomas Meunier stíhal svého protihráče a snažil se ho zastavit, avšak počínal si nedovoleně, a tak mu rozhodčí udělil žlutou kartu.
     
    87
    Genk dostal výhodu volného přímého kopu, ale Ryan si dobře postavil zeď, která střelecký pokus zablokovala.
     
    89
    Máme tu další žlutou kartu, kterou byl potrestán Benjamin De Ceulaer. Ten totiž svého protihráče zezadu fauloval a poslal ho k zemi.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o 3 minuty.
     
    90+2
    Oba týmy se snaží vstřelit vítězný gól, ale nedaří se to ani jednomu celku.
     
    90+3
    Genk se dostal přes pravou stranu na útočnou polovinu, odkud pak přilétl před branku velmi nebezpečný střílený centr, ale brankář Ryan vytasil parádní zákrok a balon vytěsnil. Pokud by brankář Ryan nezasáhl, nejspíš by tak střílený centr skončil vstřelenou brankou, protože míč mířil pod břevno.
     
    90+4
    Castagne zahrál rukou ve vápně, ale rozhodčí penaltu nenařídil!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Hlavní rozhodčí Boucaut dnes naposledy foukl do píšťalky, a ukončil tak zápas, ve kterém jsme vítěze nenašli. Nicméně výsledek 1:1 je spravedlivý, protože byl k vidění vyrovnaný fotbal, a tak si oba týmy jednobodový zisk zaslouží. K vidění byly dva góly, ale ty padly v závěru prvního poločasu, když se nejprve trefil Cissé a minutu později vyrovnal na 1:1 Gedoz. Druhý poločas byl zajímavější, než ten první, ale gól už nepadl. Děkuji Vám za pozornost a přeji hezký zbytek dne.
     
    Držení míče: KRC Genk 56% – 44% Club Brugge KV.
    Střely celkem: KRC Genk 10:13 Club Brugge KV.
    Střely na bránu KRC Genk 5:6 Club Brugge KV.
    Střely mimo bránu: KRC Genk 5:7 Club Brugge KV. (16:30:23)

    Lucie Rapantová

    Góly: 45. Cissé – 45+1. Gedoz

    Karty:   69. Okriashvili (GNK), 89. Ceulaer (GNK) – 59. Ryan (BGY), 71. Oularé (BGY), 86. Meunier (BGY)


    KRC Genk: Köteles – Ngcongca, Mbodji, Kabasele, Castagne – Kumordzi, Okriashvili (71. Schrijvers), Gorius – Buffel, Cissé (54. Ceulaer) – Mboyo.
    Náhradníci: Bizot, Hyland, De Ceulaer, Schrijvers, Gerkens, Walsh, Čavrić.

    Club Bruggy KV: Ryan – Meunier, Engels, Duarte, De Bock – Felipe Gedoz (85. De Fauw), Víctor Vásquez, Simons – Sobota (54. Izquierdo), Vormer – Storm (64. Oularé).
    Náhradníci: De Fauw, Fernando, Dioudis, Mechele, Silva, Izquierdo, Oularé.

    Rozhodca: Boucaut – Meers, Plumes