Novokuzneck – Barys 2:5 (kon.) | Novosibirsk – Omsk 3:5 (kon.) | Čeljabinsk – Helsinki 1:2 (kon.)
Togliatti – Petrohrad 2:4 (kon.) | Jaroslavľ – Metallurg Magnitogorsk 1:4 (kon.) | Nižnekamsk – Riga 2:3 (kon.)
Viťaz – Jekaterinburg 6:1 (kon.) | D. Moskva – Kazaň 3:2 (kon.)
koniec
HC Sibir Novosibirsk
3:5 (0:1, 2:2, 1:2)
Avangard Omsk
Sobota 13.09.2014, 12:00KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Nesmierne zaujímavý zápas v Novosibirsku sa napokon skončil víťazstvom Avangardu Omsk, ktorý Sibiru uštedril prvú prehru v novej sezóne. Domácim hokejistom však musíme dať veľký kredit za to, ako skvele sa vrátili do zápasu, keď vyrovnali z 0:3 na 3:3. V závere sa však ukázala väčšia kvality Avangardu, ktorý tak napokon dobre rozohrané stretnutie aj dotiahol do zdarného konca.

    Ďakujem vám za pozornosť, pre túto chvíľku sa s vami lúčim so želaním pekného zvyšku soboty. (14:36:23)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:43
    Avangard Omsk dal gól!
    O víťazovi duelu je definitívne rozhodnuté. Avangard vyhrá aj vo štvrtom zápase za sebou a svoj úvodný trip v novom ročníku tak začne ziskom troch bodov. Strelou zo stredného pásma do prázdnej brány to potvrdil SERGEJ ŠIROKOV, ktorý tak zároveň dokonal aj svoj hetrik. Asistencie: Denis Parišin, Iľja Dervuk.
     
    59:30
    Ožiganov vypálil od modrej presne do Barulina, ktorý to následne spravil najlepšie, ako len mohol. Puk neprikrýval, ale sám ho rozohral.
     
    58:45
    Bespalov je na striedačke, Novosibirsk sa snaží so šesticou korčuliarov vyrovnať. Avangard sa ubránil len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    58:00
    Alexander Popov mal v útočnom pásme veľké množstvo priestoru a pred sebou len jedného obrancu, ktorého sa pekne striasol kľučkami. Jeho následné zakončenie však Bespalova neprekvapilo.
     
    57:21
    Hokejisti Avangardu to však robia mimoriadne skúsene. Aj po skončení početnej prevahy si posúvajú puk v útočnom pásme a dokonca sa im podarilo prinútiť Bespalova k zákroku.
     
    56:37
    Sibir je už v plnom počte a môže tak zahájiť strhujúci finiš, v ktorom sa pokúsi o vynútenie si predĺženia.
     
    55:29
    Hokejisti Avangardu si dlho posúvali puk, napokon ich kombináciu zakončil strelou od modrej čiary Denis Kuľjaš. S jeho pokusom nemal Bespalov väčšie starosti.
     
    54:50
    Avangard tak má k dispozícii presilovú hru, počas ktorej sa Sibir až tak vehementne snažiť o vyrovnanie nemôže.
     
    54:39
    Dmitrij Kugryšev odchádza na trestnú lavicu za zdržiavanie hry, okrem toho inkasoval aj osobný trest za reči voči rozhodcom.
     
    51:07
    Sám som zvedavý, čo ešte dokážu domáci hokejisti v samom závere tretej tretiny vymyslieť, no o vyrovnanie ešte určite zabojujú.
     
    50:10
    Avangard Omsk dal gól!
    Moje predchádzajúce tvrdenie však už o pár sekúnd prestalo byť realitou. Koskiranta spravil na modrej čiare fatálnu hrúbku, SERGEJ KALININ mu vypichol puk, zrýchlil a s pukom sa dostal až do útočného pásma, kde si krásnou kľučkou poradil s ďalším brániacim hráčom, natlačil sa pred Bespalova a svoju prekrásnu individuálnu akciu zakončil gólom! Bez asistencie.
     
    50:00
    Širokov svojou strelou vystrašil domácich priaznivcov, napokon to však všetko dopadlo k spokojnosti domáceho tímu. Bespalov je zatiaľ neprekonaný.
     
    49:26
    Bobrov to však teraz prehnal so svojim dôrazom, vletel totiž až do hosťujúceho bránkoviska, kde sa spoločne s brankárom Barulinom ocitol na ľade.
     
    48:38
    Sibir sa bude vo zvyšnom riadnom hracom čase využiť svoju psychickú prevahu.
     
    47:45
    Novosibirsk dal gól!
    Sibiru sa na obrovskú radosť miestnej arény podarilo dokončiť parádnu stíhaciu jazdu a zhruba dvanásť minút pred koncom tretej tretiny začínam prakticky odznova. Dmitrij Kugryšev našiel krásnou backhandovou prihrávkou spoza brány pred Barulinom ALEXEJA KOPEJKINA, ktorý presným zakončením z backhandu vyrovnal. Asistencia: Dmitrij Kugryšev.
     
    47:10
    Po Barulinovom ľahkom zákroku je hra prerušená, nasleduje reklamná prestávka.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 38. Alexej Kopejkin (Vjačeslav Belov), 39. Andreas Thuersson (Jonas Enlund), 48. Alexej Kopejkin (Dmitrij Kugryšev) – 9. Sergej Širokov (Miroslav Blaťák), 23. Segrej Širokov (Vladimír Sobotka, Miroslav Blaťák), 31. Kiril Ljamin (Sergej Kalinin, Jevgenij Kulik), 51. Sergej Kalinin (Bez asistencie), 60. Sergej Širokov (Denis Parišin, Iľja Dervuk)


    HC Sibir Novosibirsk: Koskinen (Bespalov – 31. minúty) – Hersley, Gimajev, Ožiganov, Ignatovič, Belov, Alexejev, Menšikov – Monja, Bobrov, Kugryšev, Thuresson, Gubin, Kopejkin, Enlund, Vorošilo, Šalunov, Kvartalnov, Sannikov, Koskiranta.
    Avangard Omsk: Barulin (Kostin) – Ljamin, Vasiljev, Blaťák, Kuľjaš, Kulik, Dervuk, Pivcakin – Berdnikov, Sobotka, Lemťjugov, Pervušin, Kurjanov, Širokov, Popov, Paršin, Perežogin, Wandell, Kalinin, Ivanov, Semjonov.

    Rozhodca: Vasiljev, Jeŕábek – Ivanov, Nesterov