Dunajská Streda – Žilina 2:2 (kon.)
koniec
DAC 1904 Dunajská Streda
2:2 (1:1)
MŠK Žilina
Piatok 29.08.2014, 18:30Niké liga
     
    Je koniec. Videli sme nádherné stretnutie, ktoré prinieslo veľké množstvo pekných akcií a až štyri presné zásahy. Po dvoch góloch na každej strane sa teda body delia.

    S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme ešte príjemný zvyšok piatkového večera. (20:18:53)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Hostia využívajú každučkú sekundu na rozhodnutie tohto zápasu. Ich aktivita v samom závere je skutočne obdivuhodná, no gól už zrejme neprinesie.
     
    90+1
    Nadstavovať sa budú dve minúty. Prvá z nich je už v podstate minulosťou, ale Žilina sa ešte stále pokúša rozhodnúť.
     
    90
    Pred brankárom Penksom bolo opäť poriadne rušno. Hostia sú skutočne veľmi aktívni a zaslúžili by si tri body, no dunajskostredský gólman je pozorný.
     
    89
    Žilina naďalej ostáva na útočnej polovici a rada by definitívne prekonala Peksu a pripísala si tak do tabuľky tri body. Hostia budú zahrávať štandardku spoza šestnástky.
     
    88
    Neuveriteľné! Tóth zastúpil svojho gólmana na bránkovej čiare a zabránil tak jasnému gólu! Po tejto strele už malo byť definitívne rozhodnuté, no videli sme nemožné a Čmelíkova strela v sieti neskončila.
     
    87
    Po rohovom kope prišiel center do vápna, ale tam ho nik nespracoval. Žilinčania si loptu okamžite prevzali a pustili sa do brejku, na ktorého konci vybojovali rohový kop.
     
    86
    čas sa kráti, ale žiaden z tímov nechce odísť s bodom. Dunajská Streda je veľmi aktívna smerom dopredu a striedajúci Sabler prudkým centrom vybojoval roh pre svoj tím. Bude to ešte veľmi zaujímavé.
     
    85
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Pavol Jurčo, prichádza Roland Černák.
     
    84
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Michal Škvarka, prichádza William Alves de Oliveira.
     
    83
    Žilina to skúsila prudkým centrom do vápna. postaral sa oň Škvarka, no domáci tím jeho pokus vyrazil na rohový kop. Po ňom chcel zakončovať Jelič, ale vôbec sa k lopte nedostal.
     
    82
    Žilina narobila súperovi opäť značné problémy. DAC sa musí aj naďalej brániť, tentokrát dokonca proti štandardke, ktorú Šošoni zahrajú z pravej strany spoza šestnástky.
     
    81
    Začala sa nám posledná desaťminútovka riadnej hracej doby tohto zápasu. Žilinčania sa nadychujú k ďalšiemu tlaku, ktorým by chceli potvrdiť svoje postavenie na líderskej priečke tabuľky.
     
    80
    Žilina je aj naďalej veľmi aktívna. Do vápna letel zaujímavý center z pravej strany, ktorý ale Turňa s prehľadom odvrátil. Dunajská Streda sa s prehľadom bráni.
     
    79
    Bol to opäť Jelič, kto sa teraz pokúšal o strelu. Ani v tomto prípade mu ale jeho úmysel nevyšiel, pretože Penksa si dal pozor a situáciu zvládol.
     
    78
    Šošoni chcú domov odísť s tromi bodmi. Opäť rozvinuli novú útočnú akciu, na ktorej konci letela dobrá lopta pred Jeliča, no tá bola napokon zblokovaná iba na autové vhadzovanie.
     
    77
    Dunajskostredský gólman loptu rozohral na opačnú polovicu trávnika, odkiaľ jeden z jeho spoluhráčov tvrdo vypálil. Krnáč mal aj kúsok šťastia, pretože lopta letela tesne vedľa bránky.
     
    76
    Hostia chceli ísť opäť do útoku, ale opäť im to nevyšlo. Pred bránkou bol veľmi pozorný Majerník, ktorý strieľanú prihrávku pohodlne zrazil a Penksa nemal žiaden problém so zásahom.
     
    75
    Naopak, Dunajská Streda sa dostala do útoku a vybojovala zaujímavú štandardku. Tej sa chopil Szabo, no Krnáč všetko prečítal a poľahky zakročil.
     
    74
    Žilinčania ale nevyužili ani druhý rohový kop v krátkom časovom slede. Dunajskostredčania si uvedomili vážnosť situácie a súpera k ničomu nepustili.
     
    73
    Obrovská šanca hostí! Najskôr strela z hranice šestnástky, ktorú zázračne vytlačil Penksa, ale iba na roh. Po ňom obrovský zmätok a nebezpečenstvo pred bránkou, no napokon bola lopta zrazená iba na ďalšiu štandardku od zástavky.
     
    72
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Gábor Straka, prichádza Noe Achille Amban Kwin.
     
    71
    Domáci Straka sa dopustil nepekného faulu a mal inkasovať druhú žltú kartu, ktorá by ho poslala priamo pod sprchy. Hlavný rozhodca mu ale kartový trest odpustil a Dunajská Streda pokračuje v plnom počte.
     
    70
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Jaroslav Mihálik, prichádza Jakub Paur.
     
    69
    Dunajská Streda ale aj napriek tomu ostala na útočnej polovici. Domáci Turňa sa tam z pravej strany pokúšal prejsť do šestnástky, ale cez Mihálika neprešiel.
     
    68
    Dunajská Streda vybojovala po prechode na útočnú polovicu menší faul, po ktorom sa domáci dostali k lopte. Tú sa im po centri podarilo dostať až k šestnástke, kde ale našli iba prehustený priestor.
     
    67
    Hra sa nám v týchto chvíľach trochu upokojila. Naďalej ale sledujeme veľmi atraktívny futbal, v ktorom by nás ďalšie góly určite neprekvapili.
     
    66
    Dunajská Streda získala po neúspešnom pokuse o center v podaní jej súpera loptu a mohla ísť do útoku. Domáci sa pokúsili vysunúť jedného zo svojich hráčov, ale ten medzi brániacou dvojicou nemal žiadnu šancu na úspech.
     
    65
    Hlavný rozhodca udeľuje tretiu žltú kartu v tomto stretnutí. Tentokrát ju vytiahol pred Tóthom, ktorý sa dopustil faulu v strede trávnika.
     
    64
    Dunajská Streda sa túži prvýkrát v zápase dostať do vedenia. Domáci poslali veľmi dlhú loptu dopredu na Ujlakyho, ktorý bol ale dobre bránený a napokon sa k nej nedostal.
     
    63
    Po štandarke ale Krnáč v nebezpečenstve nebol a hra sa rýchlo presunula na opačnú polovicu. Naopak, tam musel byť v pozore Penksa, ktorý ale situáciu vybehnutím s prehľadom zvládol.
     
    62
    Striedajúci hráč sa okamžite zapojil do hry a Dunajská Streda sa dostala na útočnú polovicu. Tam futbalisti z juhu Slovenska vybojovali faul ďaleko za šestnástkou a budú zahrávať štandardku.
     
    61
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Vojtech Horváth, prichádza Roman Sabler.
     
    60
    ďalšia sľubná šanca Žiliny! Hostia po rýchlom brejku vystrašili Krnáča, ktorý ale napokon nezasiahol, pretože prudká rana z väčšej vzdialenosti letela iba nad brvno.
     
    59
    Naopak, domáci sa museli brániť a mohli inkasovať! Po skvelej príci pečovského sa k lopte dostal Jelič, ale nemal nad čím premýšľať a rýchlo ju posunul Mihálikovi. Ten mal vo vápne ťažkú pozíciu a priestor troch žrdí minul.
     
    58
    Brankár Penksa loptu s kľudom rozohral na opačnú polovicu, kde sa jeho spoluhráči pokúsia niečo vymyslieť. Situáciu ale vôbec nemajú jednoduchú.
     
    57
    Napokon sa tak ale vôbec nestalo. Hostia mali pred bránkou súpera skutočne náročnú pozíciu a nedokázali sa presadiť, loptu si napokon navyše sami zrazili za čiaru mimo troch žrdí.
     
    56
    Žilinčania si dokonca po svojej aktivite vybojovali rohový kop. Šošoni ho môžu zúžitkovať a my môžeme vidieť už piaty gól v zápase!
     
    55
    Hostia si prevzali loptu na svoje kopačky a chceli ísť do útoku. O to sa pokúšal zrejme Piaček, no situáciu neprečítal dobre a napokon z nej nič nebolo.
     
    53
    Sledujeme veľmi atraktívny futbal, v ktorom lopta lieta zo strany na stranu a naďalej vidíme náznaka dobrých šancí na oboch poloviciach. Zatiaľ ale bez zakončení do priestorov troch žrdí.
     
    52
    V Dunajskej Strede sa teda dejú veci! fanúšikovia žiadneho z tímov cestu na tento zápas skutočne nemôžu ľutovať, pretože sledujú skvelé predstavenie.
     
    51
    Dunajská Streda dala gól!

    Je vyrovnané! DARIJO KRIŠTO sa dostal k lopte na ľavej strane šestnástky, nemal nad čím premýšľať a ľavačkou poslal krížnu strelu až za chrbát Krnáča, ktorý bol teraz veľmi pomalý.
     
    50
    Žilina dala gól!

    Hostia idú do vedenia! Po dobrej práci na pravej strane sa lopta dostala na hranicu šestnástky, kde stál nikým nepokrytý JAROSLAV MIHÁLIK a okamžitou prudkou ranou prekonáva bezmocného Penksu.
     
    49
    Dunajská Streda mala po menšom faule k dispozícii štandardku spoza šestnástky. Chopil sa jej Szabo, ktorý to vôbec nemyslel zle. Penksa ale ostal pozorný a všetko upokojil.
     
    48
    Zaujímavá akcia domáceho tímu! na jej konci mal loptu na kopačke Ujlaky, no jeho perfektná prihrávka pred bránku nenašla v radoch hostí pochopenie. Šošoni loptu v poslednej chvíli odkopli aspoň za postrannú čiaru.
     
    47
    Hostia si prevzali loptu na svoje kopačky a mohli ísť do útoku. Tam si prihrávku pýtal Čmelík, no tá napokon k nemu neprešla. DAC sa dobre bráni.
     
    46
    Druhý polčas sa začal výkopom domáceho tímu, ktorý ale nič nedokázal vymyslieť. Ani jeden z trénerov cez prestávku nestriedal.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Rozhodca nenadstavil ani minútu a prvý polčas sa skončil. my musíme konštatovať, že sme videli atraktívny futbal, ktorý priniesol množstvo pekných akcií. Napokon sa skončil doteraz zaslúženou remízou 1:1, pretože oba tímy hrajú skutočne veľmi dobre a minimálne po bode si zaslúžia. Všetko rozhodne druhá štyridsaťpäťminútovka.

    Druhý polčas sa začne približne o 19:30.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Prebieha už posledná minúta tohto polčasu a všetko nasvedčuje tomu, že nadstavovať sa nebude. Hra je veľmi plynulá, no nikto z tímov sa už nevie dostať do zakončenia.
     
    43
    Hostia mohli ísť opäť do vedenia! Loptu ťahal do útoku Čmelík a mal komu nahráva, no napokon si na nabiehajúceho spoluhráča nepočkal a situáciu zbytočne pokazil. Toto môže Šošonov ešte mrzieť.
     
    42
    Po rohu žiadne ohrozenie Krnáčovej bránky neprišlo. Domácim hráčom sa síce snaha uprieť nedá, ale nedokázali sa vo vzdušnom súboji presadiť.
     
    41
    Domáci tím ale opäť prevzal loptu na svoje kopačky a presunul sa do útoku. Tam hráči DAC vybojovali rohový kop.
     
    40
    Do útoku mohli ísť aj hosťujúci futbalisti. Musíme zdôrazniť, že ani tí nie sú v ofenzíve neaktívni, no stále sa nedokážu presadiť.
     
    39
    Jurčo mohol ísť do zaujímavej pozície po ľavej strane, no situáciu zastavil rozhodca. Ten veľmi pozorne odpískal ofsajd.
     
    38
    Dunajská Streda naďalej ostáva v útoku. Domáci tím je veľmi aktívny a robí súperovi problémy, no hostia zatiaľ odolávajú.
     
    37
    Domáci tím rozohral štandardku a dostal sa do zaujímavej pozície. Opäť v nej bol veľmi aktívny Jurčo, no napokon zakončiť nedokázal.
     
    36
    Hosťujúci Letič sa pri obrane dopustil faulu a vidí zaň žltú kartu.
     
    34
    Hostia sa navyše mohli dostať aj do rýchleho brejku. Ani ten im ale nevyšiel, pretože domáci tím bol v obrane pozorný a stihol sa proti útočiacemu hráčovi vrátiť.
     
    33
    Hra sa napokon trochu upokojuje. Šošoni si prevzali loptu na svoje kopačky a preniesli ju na opačnú polovicu, čím poriadne odľahčil gólmana Krnáča, ktorý musel byť doteraz neustále v strehu.
     
    32
    Žilina sa musí po inkasovanom góle veľmi pozorne brániť. Domáci futbalisti sú mimoriadne aktívni a cítia svoju šancu na druhý presný zásah, ktorý by hostia už nemuseli rozdýchať.
     
    31
    Domáci stále ostávajú na útočnej polovici! Jurčo robí skvelú prácu, no nedokáže nájsť spoluhráčov v takej pozícii, aby mohli zakončiť. Žilina má veľké problémy.
     
    30
    Dunajská Streda ale pokračuje veľmi aktívne! Jurčo sa pokúsil zopakovať situáciu spred dvoch minút a skutočne mu nechýbalo veľa, aby opäť zakončil. Hostia si už ale dali pozor.
     
    29
    Za nami je necelá polhodina hry a začíname v podstate od začiatku. Za vyrovnaného stavu majú rovnaké šance oba tímy.
     
    28
    Dunajská Streda dala gól!

    Je vyrovnané! PAVOL JURČO využil veľké zaváhanie defenzívy, sám sa predral pred bránku, kde si položil na zem Krnáča a pohodlne ponad neho zakončil do odkrytej siete.
     
    26
    Hostia chceli ísť do útoku. Pokúšal sa o to Káčer, no dopustil sa zbytočného faulu a strieľať napokon vôbec nemohol.
     
    25
    Domáci futbalisti by chceli ísť do útoku, ale vôbec sa im to nedarí. Hostia sú veľmi aktívni a nedovoľujú súperovi zakončiť.
     
    23
    Po zahratí štandardky po faule Straku sa Žilina dostala až do vápna, ale tam hostia nič nedokázali vymyslieť. Treba ale uznať, že domáci tím nemal všetko pod kontrolou, no napokon mu pomohol odraz lopty a slabá aktivita v zakončení.
     
    22
    Domáci Straka podrazil súpera pri obrannom zákroku a vyslúžil si žltú kartu.
     
    21
    Domáci futbalisti sa aj naďalej snažia vyrovnať, no majú to veľmi náročné. Šošoni sa ukážkovo bránia a ohrozenie Krnáča nepripúšťajú.
     
    20
    Máme za sebou poriadne rušné minúty, ktoré priniesli viacero šancí na oboch stranách hracej plochy. Skóre sa ale nemenilo, naďalej je 1:0 v prospech hostí.
     
    19
    Obrovská šanca Dunajskej Stredy na vyrovnanie! Po Szabovom centri hlavičkoval priamo spred bránky Ujlaky, no jej priestor tesne minul. Krnáč si poriadne vydýchol.
     
    18
    Jeden z hosťujúcich hráčov ostal na moment ležať na hracej ploche. Bol ním Škriniar, no našťastie to nebolo nič vážne a pokračuje v hre.
     
    17
    Domáci mohli ísť opäť do útoku. Po nevydarenej rozohrávke Čmelíka sa až trojica futbalistov DAC dostávala do brejku, no napokon ich zabrzdila nepresná prihrávka.
     
    16
    Vzápätí rýchly protiútok domáceho tímu. Na jeho konci bol Szabo a nechýbalo mu veľa, aby ohrozil Krnáča. Ten ale napokon nezasahoval, pretože strelu zrazil iba za postrannú čiaru Piaček.
     
    15
    Penksa situáciu riadne podcenil! Domáci útočník v snahe o rýchlu rozohrávku opustil svoju bránku, no to sa mu mohlo stať osudným. na jeho šťastie Mihálik nemal dosť priestoru na zakončenie.
     
    14
    Po rohovom kope letela lopta na zadnú žrď, odkiaľ ju ešte domáci hráči vrátili späť do päťky. Tam ale futbalisti v žlto-modrom nič nevymysleli.
     
    13
    Dunajská Streda sa snaží, ale jej aktivita nevychádza. Všetko by sa ale mohlo zmeniť už v nasledujúcej minúte, pretože hráči DAC po svojej aktivite vybojovali rohový kop.
     
    12
    Domáci tím je rýchlym inkasovaním zrejme trochu zaskočený. Hostia hrajú naopak v úplnej pohodičke a nikam sa nemusia ponáhľať.
     
    11
    Domáci pokračujú vo svojej aktivite smerom k vyrovnaniu, ale vôbec sa im nedarí presadiť. Žilina hrá smerom dozadu veľmi pozorne a nevyzerá to, že by mala inkasovať.
     
    10
    Dunajskostredčania sa nevzdávajú! V tejto chvíli sa pokúsili do útoku vysunúť jedného zo svojich hráčov, bol ním zrejme Jurčo. Ten bol ale dobre bránený a k lopte sa napokon nedostal.
     
    9
    Domáci futbalisti sa okamžite pokúsili o odpoveď na opačnej polovici, ale to im vôbec nevyšlo. Hostia sú v defenzíve veľmi pozorní.
     
    8
    Žilina dala gól!

    LUKÁŠ ČMELÍK dostal prihrávku na pravú stranu do šestnástky a nemohol zaváhať. Neostávalo mu skutočne nič iné, než presne vystreliť a jeho pokus skončil v sieti.
     
    7
    Hráči DAC zistili, že proti tomuto súperovi to dnes skutočne môže ísť. Po dlhom nákope sa opäť dostali do vápna, ale tam si všetko postrážil Krnáč.
     
    6
    Hostia získali loptu na svojej útočnej polovici, ale vôbec si tam neporadili. Škriniarovi nevyšiel pokus o prechod k šestnáatke, o loptu prišiel a Dunajská Streda išla do protiútoku. Nanešťastie pre domácich priaznivcov ale záverečná prihrávka na Jurča neprešla.
     
    5
    Žilina je stále aktívna a pokúša sa pretlačiť do zakončenia. Hostia svojou aktivitou spôsobili súperovi na útočnej polovici veľké problémy a Dunajskostredčania vôbec nevedeli rozohrať. Napokon ale Šošoni nevystrelili.
     
    4
    Hostia si ale musia dávať pozor aj v defenzíve! Dunajskostredčania sa pokúsili centrom do šestnástky dostať do nebezpečnej pozície, no všetko odvrátil Mabouka a takmer aj pomohol svojmu tímu k rýchlemu protiútoku, Ten ale strelou vôbec neskončil.
     
    3
    Škvarka poslal loptu od rohovej zástavky priamo do vápna pred Penksu, no ten napokon zasahovať nemusel. Jelič chcel veľmi zakončovať, ale vo výskoku nebol úspešný a loptu vôbec nevybojoval.
     
    2
    V úvodnej minúte boli hostia aktívnejší a pokračujú v tom aj naďalej. Žilinskí futbalisti prežívajú skutočne dobré obdobie a Mabouka už na začiatku duelu vybojoval rohový kop pre MŠK.
     
    1
    O úvodný výkop sa postarali hosťujúci futbalisti. Žilina sa okamžite vysoko nakopnutou loptou pokúsila dostať do útoku, ale tam domáci veľmi pozorne pristúpili k defenzíve a súperovi nič nedovolili.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -2
    Hráči oboch celkov sú už na hracej ploche a všetko je prichystané na úvodný výkop. Domáci nastúpia v tradičných žlto-modrých dresoch, hostia v zelenej farbe.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    -30
    Úvodné zostavy:

    FC DAC Dunajská Streda: Penksa – Tóth, Ujlaky, Turňa, Szabó – Brašeň, Majerník (C), Straka, Krišto – Horváth, Jurčo.
    Náhradníci: Izsmán – Kwin Kwin, Šnirc, Antunović, Sabler, Černák.

    MŠK Žilina: Krnáč – Piaček, Letić, Mabouka, Škriniar – Káčer, Pečovský (C), Škvarka, Jelić – Čmelík, Mihálik.
    Náhradníci: Le Giang – Králik, Hučko, Paur, Klec, Alves de Oliveira, Guba..
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní predohrávky 8.kola našej najvyššej futbalovej súťaže. V Dunajskej Strede dnes domáci tím privíta Žilinčanov a vám z tohto zápasu vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.

    Na juhu Slovenska uvidíme zaujímavý duel prvého tímu tabuľky s jej piatym celkom. Práve hosťujúci Šošoni sú v podstatne lepšej východiskovej pozícii, keď majú po siedmich odohraných zápasoch na svojom konte 14 bodov za 4 víťazstvá a 2 remízy. V tomto ročníku teda nebodovali iba v jedinom prípade, ich celkové skóre je doposiaľ obdivuhodných 12:4.

    Domáci futbalisti sú na tom o čosi horšie, rozhodne ale nie zle. Dunajskej Strede patrí v tabuľke piata pozícia, na ktorej sa usadila so ziskom 9 bodov. Tie získali Dunajskostredčania po dvoch triumfoch a troch remízach. Ich celkové skóre je doposiaľ 7:6.


    Posledné 3 ligové zápasy:

    Dunajská Streda:
    7. kolo B. Bystrica – D. Streda 0:0
    6. kolo D. Streda – Myjava 1:0
    5. kolo Senica – D. Streda 2:1

    Žilina:
    7. kolo Žilina – Z. Moravce 4:0
    6. kolo Podbrezová – Žilina 1:0
    5. kolo B. Bystrica – Žilina 0:0

    Tento zápas favorita nepozná. Na základe papierových predpokladov vypísali aj bookmakeri stávkových kancelárií takmer zhodné kurzy, keďže na triumf Dunajskej Stredy je to približne 2,6 a na víťazstvo hosťujúcej Žiliny cca 2,5. Ak si myslíte, že zápas sa po deväťdesiatich minútach hry skončí nerozhodne, určite využite ponuku stávkových kancelárií pohybujúci sa okolo čísla 3,15.

    Začiatok zápasu je naplánovaný na 18:30. Ak sa ho nemôžete osobne zúčastniť, nezúfajte. V tomto podrobnom textovom prenose sa dozviete všetko podstatné, čo sa na trávniku v Dunajskej Strede udeje.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.

    Veronika Pancuráková


    Hľadáme spravodajcu pre tím DAC 1904 Dunajská Streda. Viac informácií tu.

    Góly: 28. Jurčo, 51. Krišto – 8. Čmelík, 50. Mihálik

    Karty:   22. Straka (DUN), 65. Tóth (DUN) – 36. Letić (ZIL)


    DAC 1904 Dunajská Streda: Penksa – Tóth, Ujlaky, Turňa, Szabó – Brašeň, Majerník (C), Straka (72. Kwin Kwin), Krišto – Horváth (61. Sabler), Jurčo (85. Černák).
    Náhradníci: Izsmán – Kwin Kwin, Šnirc, Antunović, Sabler, Černák.

    MŠK Žilina: Krnáč – Piaček, Letić, Mabouka, Škriniar – Káčer, Pečovský (C), Škvarka (84. Alves de Oliveira), Jelić – Čmelík, Mihálik (70. Paur).
    Náhradníci: Le Giang – Králik, Hučko, Paur, Klec, Alves de Oliveira, Guba.