Augsburg – Dortmund 2:3 (kon.)
koniec
FC Augsburg
2:3 (0:2)
Borussia Dortmund
Piatok 29.08.2014, 20:30 • SGL Arena (Augsburg) • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Úha, v závere sme sledovali poriadny blázinec, ktorý takmer rezultoval v zisk jedného senzačného bodu pre Augsburg. Všetko sa to začalo neodpískanou penaltou na Mkhitaryana a následným kontaktným gólom Tima Matavža. Domáci ale prepli na vyšší rýchlostný stupeň príliš neskoro a počas celého zápasu lepších hráčov v žlto-čiernom už nedokázali ozbíjať. BVB tak siahlo po prvých a hneď aj kompletných bodoch. Agsburg zostáva s nulou na spodku tabuľky.

    To je z bláznivej predohrávky druhého kola nemeckej Bundesligy všetko. Verím, že ste sa pri jej sledovaní bavili, ďakujem za pozornosť a želám príjemný víkend. (22:29:21)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Tobias Werner sa chcel ešte vybojovať jeden bodík za remízu, no loptu si až príliš predkopol a rozohrávať sa tak bude od bránky Weidenfellera. To už ale bude asi všetko.
     
    90+2
    Borussia razom potrebuje prežiť a diať by sa tak malo počas nadstavených troch minút! Nečakané komplikácie pre BVB.
     
    90
    FC Augsburg dal gól!
    V SGL Arene sa nám dejú obrovské veci! FC Augsburg sa dostáva na dostrel jedného gólu! Na ľavej strane dostal opäť trestuhodne veľa priestoru ľavý bek Baba, ktorý ho opäť adekvátne využil a zákonitý trest tak prichádza po dokonalej hlavičke TIMA MATAVŽA. Slovninský zakončovateľ výborne predskočil chybujúceho Papastathopoulosa a elegantnou hlavičkou ponad Weidenfellera znižuje na 2:3! Bude do stav konečný?
     
    88
    Mkhitaryan sa na zemi čertí a žiada pokutový kop, no Knut Kircher jednoznačne rozpažil! No úprimne som zvedavý na opakovaný záber.
     
    86
    Trávnik opúšťa i najlepší hráč dnešného duelu Marco Reus (1+1), ktorého na hracej ploche nahradí Jonas Hofmann.
     
    85
    No ale pozor! Domáci siahali i po kontaktnom góle! Halil Altintop páli z odrazenej lopty po rohovom kope asi poldruha metra nad.
     
    83
    FC Augsburg dal gól!
    Domáci Augsburg si predsa len vynútil zaznamenanie aspoň čestného zásahu. Domáci začínali rohovým kopom z ľavej strany, ktorý bol odvrátený k Babovi. Ten dostal pri postrannej čiare až príliš veľa miesta na center, ktorý i náležite využil. Na hranici šestnástky ešte loptu jemne šuchol Tim Matavž, no RAÚL BOBADILLA to už vzal pevne do svojich rúk. Loptu dokázal spracovať na prsiach a následne ju zasunúť povedľa Weidenfellera do siete.
     
    82
    Útočník Đurđić sa dnes po väčšinu stretnutia prevažne iba trápil, no to už pokračovať nebude. Na jeho miesto už na trávnik vybehol Kohr.
     
    81
    Dortmund sa dnes príliš nezapotil a už vyhráva o tri góly a veľkým množstvo príležitostí si ešte dovolil pohrdnúť.
     
    79
    Dortmund dal gól!
    ADRIÁNOVI RAMOSOVI na prvý gól v drese Borussie Dortmund teda veľa času netrebalo. Rohový kop z ľavej strany rozohrával neúnavný Marco Reus. Odrazená lopta sa na hranici šestnástky dostala k Henrikhovi Mkhitaryanovi, ktorý prudkou prízemnou strelou natiahol gólmana Hitza. Ten síce ešte na jeho pokus dosiahol a vyrazil ho do strany, no na následnú Ramosovu dorážku už nemal nárok. Dortmund má zrejme vystarané!
     
    78
    V ďalšej veľkej šanci sa ocitol Aubameyang, ktorý však bol výborne zablokovaný stopérom Callsenom-Brackerom.
     
    76
    Pierre-Emerick Aubameyang už po tretíkrát poľahky frnkol domácej defenzíve, no namiesto hattricku je stále na suchu. Tentokrát dostal priestor na ľavej strane, kam ho vysúval Marco Reus. Gabonský super-rýchlik už postupoval sám na brankára, no v dobre známej pozícii opäť zlyhal. Hitza sa síce šikovne snažil obstreliť na vzdialenejšej tyči, no gólman Augsburgu jeho úmysel prečítal a loptu dokázal na dvakrát skrotiť.
     
    75
    Bobadilla ale nepálil úplne márne. Zas tak veľa jeho strele určite nechýbalo. Štvrťhodinu pred koncom pokračujeme za stavu 0:2.
     
    74
    Augsburg už stihol rozohrať štandardku plynúcu s Benderovho zákroku, no lopta smerovala iba nad bránku.
     
    73
    Smerom do ofenzívy bude posilňovať svoj káder i tréner Klopp, ktorý posiela na hrot útočníka Adriána Ramosa. Miesto mu prepustil Großkreutz.
     
    72
    Krátko nato pritvrdil i Sven Bender, ktorý crash-testom preveril pružnosť Altintopovho členku. Bender môže byť rád, že uvidel iba žltú kartu.
     
    71
    Ešte predtým sa ale pískal nedovolený zákrok Nevena Subotiča, ktorý už hádam tretí či štvrtýkrát zbúral Tobiasa Wernera. Žltá karta bola na mieste už pri predchádzajúcom zákroku.

    Erik Farkaš

    Góly: 83. Bobadilla(Baba), 90. Matavž(Baba) – 12. Reus(Großkreutz), 14. Papastathopoulos(Reus), 79. A.Ramos

    Karty:   43. Werner (AUG), 43. Verhaegh (AUG) – 55. Jojič (DOR), 71. Subotič (DOR), 72. Bender (DOR)


    FC Augsburg: Hitz – P- Verhaegh (C), Callsen-Bracker, Klavan, Baba – D. Baier, Feulner – Sh. Parker, Hal. Altintop, Werner – Đurđić
    Náhradníci: Manninger – M. de Jong, Jeong Hong, Kohr, Matavž, Bobadilla, Caiuby
    Manažér: Markus Weinzierl (GER)

    Borussia Dortmund: Weidenfeller (C) – Piszczek, Subotić, Papastathopoulos, Durm – Kehl, Jojić – Großkreutz, Mkhitaryan, Reus – Aubameyang
    Náhradníci: Langerak – S. Bender, Hofmann, Immobile, A. Ramos, Ginter, Narey
    Manažér: Jürgen Klopp (GER)

    Rozhodca: Knut Kircher – R. Kempter, A. Blos – C. Dingert