Zenit – Liége 3:0 (kon.) | Borisov – Slovan Bratislava 3:0 (kon.) | APOEL – Aalborg 4:0 (kon.)
Celtic – Maribor 0:1 (kon.) | Porto – Lille 2:0 (kon.)
koniec
BATE Borisov
3:0 (1:0)
ŠK Slovan Bratislava
Utorok 26.08.2014, 20:45 • Arena Borisov, Borisov (Bielorusko) • Liga majstrov (predkolá)
Predzápasové kurzy
     
    Škoda. Slovan si napokon tajný sen nesplní a do skupinovej fázy Ligy majstrov nepostupuje. Zverencov trénera Straku ale aj napriek tomu čaká skupinová fáza Európskej ligy UEFA!
     
    87
    Striedanie v tíme BATE Borisov: z ihriska odchádza Rodionov, prichádza Signevič.
     
    86
    Kolčák inkasuje žltú kartu, ale to už v podstate nič neznamená. Borisov oslavuje postup.
    Vitalij RODIONOV - 3:0
     
    85
    Borisov dal gól!

    Slovan prepadol v defenzíve a zápas sa preňho definitívne skončí. Belasí pustili VITALIJA RODIONOVA do perfektnej šance, keď sa sám rútil po strede až k bránke, tvrdo vypálil a od pravej žrde odrazená lopta skončila v sieti.
    Sergej KRIVEC - 2:0
     
    84
    Borisov dal gól!

    Tak toto je zrejme úplný koniec duelu. Na ľavej strane loptu potiahol Jakovlev, našiel z druhej vlny nabiehajúceho SERGEJA KRIVECA, ktorý okamžitou ranou zvyšuje náskok Borisova..
     
    83
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Grendel, prichádza Peltier.
     
    82
    Krivec napokon od stredového kruhu prešiel až do šestnástky, kde takmer prekvapil Perniša! Nebyť Grendela, ktorý sa veľmi dobre vrátil, Slovan mohol opäť inkasovať, a to by bol už koniec zápasu.
     
    80
    Perniš a jeho spoluhráči si môžu vydýchnuť. Striedajúci Aleksievič totiž dostal prihrávku za šestnástku, ktorú okamžite využil na strelu. Našťastie pre Slovan iba mimo bránky.
     
    79
    Tak toto je pre Slovan veľká strata. Soumah po ďalšom nepríjemnom faule dostáva druhú žltú kartu, čo následne znamená aj červenú a putuje pod sprchy.
     
    67
    Striedanie v tíme BATE Borisov: z ihriska odchádza Gordejčuk, prichádza Jakovlev.
     
    64
    Grendel sa dopustil veľkej chyby a súper išiel do útoku. Domáci hráči poslali z pravej strany šestnástky, ktorý prešiel celým pokutovým územím, no napokon nik nezakončil. Borisov ale v útoku dostal, loptu posunul pomedzi obranu na Rodionova, ktorý napálil brvno!
     
    62
    Poriadne nebezpečná situácia pred Pernišom! Po vysokej lopte sa tam k voleju dostal Filipenko, no našťastie pre Slovan mieril iba tesne vedľa bránky.
     
    62
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Fořt, prichádza Vittek.
     
    61
    Striedanie v tíme BATE Borisov: z ihriska odchádza Lichtarovič, prichádza Aleksievič.
     
    59
    Na toto si treba dávať pozor! Hudák bol málo precízny v defenzíve a súpera pustil až k Pernišovi. Tam ale slovanistický brankár dobre zakročil a na jeho šťastie sa Gordejčuk k dorážke nedostal.
     
    53
    Tak toto je neuveriteľné! Toľko šťastia ako mal teraz Borisov sa len tak nevidí... Slovanisti zakončovali na dvakrát po tomto rohovom kope, no v každom prípade hostia iba napálili ničnetušiaceho Čiernika, ktorý situáciu vôbec nemal pod kontrolou. Hlavne druhá rana Gorosita už smerovala do siete, no Čiernik ani nevie ako ju telom šťastne zastavil.
     
    50
    A už je to tu. Hlavný rozhodca predvádza svoje neslávne známe schopnosti a Gorosito inkasuje žltú kartu.
     
    50
    Lichtarovič sa prezentoval nepríjemným "šľapákom" na Halenára a inkasuje žltú kartu.
     
    47
    Soumah od chrbta zbytočne podrazil súpera a inkasuje za to jasnú žltú kartu.
     
    46
    Striedanie v tíme Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Žofčák, prichádza Štefánik.
     
    45+1
    Slovan sa stále bráni! Krivec sa teraz dokonca sám dostal ku strele, no tá smerovala iba popred bránku. Perniša zasahovať nemusel a loptu si postrážil.
     
    45
    Opäť veľké zmätky v obrane Slovana! Halenár v šestnástke iba podvihol center z pravej strany od Kriveca a mal obrovské šťastie, že domáci následne nedokázali vystreliť. Slovan sa musí brániť, nadstavovať sa bude jediná minúta.
     
    43
    Prvá žltá karta zápasu patrí domácemu Olechnovičovi, ktorý bol v súboji priveľmi aktívny.
    Michail GORDEJČUK - 1:0
     
    41
    Borisov dal gól!

    Domáci hráči si podržali loptu pred šestnástkou, kapitán Lichtarovič poslal prihrávku za obranu hostí, ktorá vôbec nezareagovala, a tam sa už k lopte dostal MICHAIL GORDEJČUK a krásne preloboval bezmocného Perniša.
     
    35
    A Slovanistom opäť nebolo všetko jedno! Po ofenzívnej aktivite sa k lopte dostal Filipenko, no jeho rana z väčšej vzdialenosti skončila iba mimo priestoru troch žrdí. Perniš je pod tlakom, ale zatiaľ sa hádže do smerov striel, aj keď vlastne veľmi zasahovať nemusí.
     
    33
    Slovan si ale musí dávať pozor aj naďalej! Teraz sa musel brániť proti zakončeniu z ľavej strany od žrde, ktoré ale napokon opäť skončilo iba mimo bránky. Treba si ale uvedomiť, že akonáhle sa domáci dostanú do vápna, sú veľmi nebezpeční.
     
    32
    Borisov opäť útočí. Krivec sa obtočil pred šestnástkou, posunul loptu kapitánovi, ktorý napokon situáciu upokojil a domáci sa medzičasom usadili vo vápne. Bieloruskí hráči hrali skutočne veľmi dobre, no pred bránkou sa k lopte nedostali. Našťastie. Následná rana z druhej vlny skončila mimo brány.
     
    27
    Vzápätí v dobrej pozícii aj hostia! Po skvelom Halenárovom centri sa do vzduchu zavesil Fořt a hlavou chcel otvoriť skóre. Černik ale situáciu prečítal a výskokom pod brvno loptu skrotil. Prvá vážnejšia šanca hostí bola teda pohodlne odvrátená.
     
    26
    Tak toto bolo poriadne nebezpečné! Rodionov opäť dostal loptu na hranici šestnástky, potiahol si ju do strany, čím sa zbavil obrancu a tvrdo vypálil. Lopta našťastie pre Perniša skončila iba tesne vedľa bránky.
    Borisov triafa tyčku!
     
    14
    Slovan mohol prehrávať! Hostia prepadli v defenzíve a Rodionov sa rútil na brankára Perniša, ktorý situáciu vôbec nemal pod kontrolou a zachránila ho iba konštrukcia bránky. Radionov totiž v rýchlosti spred bránky napálil iba protiľahlú ľavú žrď.
    Gordejčukova šanca
     
    6
    Halenár si v defenzíve nedal pozor a loptu pred vlastnou šestnástkou ponúkol Gordejčukovi! Ten nemal nad čím rozmýšľať a okamžite vypálil, no Perniš si našťastie pre hostí dal pozor. Prvý zákrok bratislavského brankára bol teda úspešný.

    Veronika Pancuráková

    Góly: 41. Gordejčuk, 84. Krivec, 85. Rodionov

    Karty:   43. Olechnovič (BOR), 50. Lichtarovič (BOR) – 47. Soumah (SBA), 50. Gorosito (SBA), 86. Kolčák (SBA)   79. Soumah (SBA)


    BATE Borisov: Černik – Chaguš, Filipenko, Mladenovič, Poljakov, Lichtarovič (C), A. Volodko, Krivec, Olechnovič, Gordejčuk, Rodionov
    Náhradníci: Malinš (NB) – Tubič, Karnickij, Aleksievič, M. Volodko, Jakovlev, Signevič

    ŠK Slovan Bratislava: Perniš – Čikoš, Jablonský,Gorosito, Kolčák, Hudák, Grendel, Žofčák (C), Soumah, Fořt, Halenár
    Náhradníci: Poláček (NB) – Niňaj, Bagayoko, Mészáros, Štefánik, Vittek, Peltier

    Rozhodca: Wolfgang Stark – Mike Pickejl, Thorsten Schiffner. Štvrrtý rozhodca: Robert Kempter (všetci GER).

    Prvý zápas: Slovan Bratislava - Borisov 1:1