Zenit – Liége 3:0 (kon.) | Borisov – Slovan Bratislava 3:0 (kon.) | APOEL – Aalborg 4:0 (kon.)
Celtic – Maribor 0:1 (kon.) | Porto – Lille 2:0 (kon.)
koniec
BATE Borisov
3:0 (1:0)
ŠK Slovan Bratislava
Utorok 26.08.2014, 20:45 • Arena Borisov, Borisov (Bielorusko) • Liga majstrov (predkolá)
Predzápasové kurzy
     
    To už je od nás pre dnešok takmer všetko. Slovensko pred niekoľkými minútami dosnívalo svoj sen a do skupinovej fázy Ligy majstrov nepostupuje, no aj napriek tomu nás ešte vďaka Slovanu i Trnave čaká porcia kvalitného medzinárodného futbalu. Budeme teda aj naďalej fandiť našim zástupcom a dúfať v dobrý výsledok v Európe.

    S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme ešte krásny zvyšok toho týždňa.
    Za pozornosť ďakuje Veronika Pancuráková. (22:39:53)
     
    Nuž, zápas je teda na konci. Slovan inkasoval v závere prvého polčasu, no všetko nasvedčovalo tomu, že po aktívnom úvode druhej polovice sa mu podarí vyrovnať. Napokon sa tak ale nestalo, pod sprchy šiel po druhej žltej karte Soumah a odvtedy to s naším majstrom išlo dole vodou. Inkasoval napokon ešte dvakrát a napokon prehral až pomerne nezaslúžene 0:3.
     
    Škoda. Slovan si napokon tajný sen nesplní a do skupinovej fázy Ligy majstrov nepostupuje. Zverencov trénera Straku ale aj napriek tomu čaká skupinová fáza Európskej ligy UEFA!
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Prebieha posledná minúta nadstaveného času. Slovan je stále stiahnutý pred vlastnou šestnástkou a domáci fanúšikovia oslavujú postup do Ligy majstrov.
     
    90+2
    Slovanisti sa vôbec nevedia dostať ku lopte. Ich súper hrá veľmi dobre a pokúša sa ešte potešiť divákov, no naši majstri robia všetko pre to, aby už neinkasovali.
     
    90+1
    Nadstavovať sa napokon budú až tri minúty. Tá prvá je už za nami, no Slovan sa počas nej iba bráni. Borisov úplne ovládol ihrisko.
     
    90
    Prebieha posledná minúta riadnej hracej doby tohto zápasu. na trávniku je už o všetkom rozhodnuté, no domáci tím je pri chuti a pokúša sa ešte rozvlniť Pernišovu sieť.
     
    89
    Na trávniku to už vyzerá na absolútnu nemohúcnosť Slovana. Domáci futbalisti sú pri chuti a v skvelej atmosfére sa pokúšajú pridať do Pernišovej siete ďalšie presné zásahy.
     
    88
    O výsledku zápasu je už rozhodnuté. Nám neostáva nič iné, než skonštatovať, že Slovanistom patrí v mene celého Slovenska veľký obdiv za reprezentáciu našej krajiny, aj keď skupinová fáza Ligy majstrov je už iba nesplneným snom.
     
    87
    Striedanie v tíme BATE Borisov: z ihriska odchádza Rodionov, prichádza Signevič.
     
    86
    Kolčák inkasuje žltú kartu, ale to už v podstate nič neznamená. Borisov oslavuje postup.
    Vitalij RODIONOV - 3:0
     
    85
    Borisov dal gól!

    Slovan prepadol v defenzíve a zápas sa preňho definitívne skončí. Belasí pustili VITALIJA RODIONOVA do perfektnej šance, keď sa sám rútil po strede až k bránke, tvrdo vypálil a od pravej žrde odrazená lopta skončila v sieti.
    Sergej KRIVEC - 2:0
     
    84
    Borisov dal gól!

    Tak toto je zrejme úplný koniec duelu. Na ľavej strane loptu potiahol Jakovlev, našiel z druhej vlny nabiehajúceho SERGEJA KRIVECA, ktorý okamžitou ranou zvyšuje náskok Borisova..
     
    83
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Grendel, prichádza Peltier.
     
    82
    Krivec napokon od stredového kruhu prešiel až do šestnástky, kde takmer prekvapil Perniša! Nebyť Grendela, ktorý sa veľmi dobre vrátil, Slovan mohol opäť inkasovať, a to by bol už koniec zápasu.
     
    81
    Čas sa kráti, ale Slovan sa stále nevie dostať do zakončenia. Borisov je veľmi aktívny a v strede trávnika už Krivec s loptou premýšľa, ako by mohol poistiť vedenie svojho tímu.
     
    80
    Perniš a jeho spoluhráči si môžu vydýchnuť. Striedajúci Aleksievič totiž dostal prihrávku za šestnástku, ktorú okamžite využil na strelu. Našťastie pre Slovan iba mimo bránky.
     
    80
    Slovan má pred sebou veľmi náročnú situáciu, no šanca stále žije. Hostia musia dať do duelu všetko a aj v oslabení stále môžu prekvapiť.
     
    79
    Tak toto je pre Slovan veľká strata. Soumah po ďalšom nepríjemnom faule dostáva druhú žltú kartu, čo následne znamená aj červenú a putuje pod sprchy.
     
    78
    Borisov zahral štandardku po predchádzajúcom Gorositovom faule rovno na bránu, ale s tým nemal Perniš najmenší problém. Bratislavský brankár bude loptu rozohrávať a dúfať, že jeho spoluhráči čosi vymyslia.
     
    77
    Gorosito poslal nedovoleným spôsobom k zemi súpera, ale našťastie žltú kartu neinkasuje. Tá by totiž znamenala jeho koniec.
     
    76
    Hostia posielali loptu do vápna, kde hľadali Vitteka, ale ten v ťažkej pozícii zareagovať nestihol. Slovanistom sa snaha uprieť nedá, no bez zakončenia sa im vyrovnať nepodarí...
     
    75
    Slovan to skúša všelijako. Soumah teraz sklepol loptu na Vitteka, no ten bol skvele pokrytý a vystreliť už nedokázal.. Slovan získal štandardku z veľkej vzdialenosti.
     
    74
    Slovanisti ostali na útočnej polovici, kde Čikoš poslal autové vhadzovanie až do šestnástky súpera. Tam ho hostia skúsili, ale Filipenko bol vo vzduchu najlepší.
     
    73
    Pri pokuse domácich o prechod pred bránku sme opäť videli iba ofsajd hráčov Borisova, a tak bude rozohrávať Perniš. Toto by už mohla byť situácia, ktorá našich majstrov po upokojení hry nabudí.
     
    72
    Slovan sa musel na moment brániť, ale napokon to nič nebezpečné nebolo. Domáci hráči sa sami vystavili zbytočnému ofsajdu a o zakončení tak nemohla byť ani reč.
     
    71
    Slovan potrebuje impulz, ktorý by ho naštartoval k záverečnému náporu, ktorý zatiaľ neprichádza. Hosťom sa ale snaha vôbec uprieť nedá, ale zatiaľ nevidíme strelu.
     
    70
    Teraz to skúsil aj Soumah, ktorý ale pochopenie od súperov vôbec nedostal. Domáca defenzíva má tohto šikovného útočníka veľmi dobre prečítaného a k strele ho nepustila.
     
    69
    Slovan stále útočí! Po skvelom Štefánikovom centri z ľavej strany poslali loptu vedľa bránky, kam nabiehal Vittek, no v rýchlosti ľavačkou priestor troch žrdí nenašiel.
     
    68
    Úspešný strelec teda opustil ihrisko a my môžeme pokračovať v hre. Slovan musí útočiť a vyrovnať, inak sa z postupu do skupinovej fázy Ligy majstrov radovať nebude.
     
    67
    Striedanie v tíme BATE Borisov: z ihriska odchádza Gordejčuk, prichádza Jakovlev.
     
    66
    Domáci Krivec urobil skvelú prácu, loptu zaviezol do šestnástky a súperovi narobil veľké problémy, až napokon vybojoval rohový kop. Ten aj sám zahral, ale na jeho konci bol iba Perniš, ktorý situáciu upokojil.
     
    65
    Slovan má teda za sebou poriadne rušné sekundy. Borisov si uvedomuje, že o ničom ešte rozhodnuté nie je a situáciu nenecháva na náhodu. Sledujeme skvelý futbal, ktorý o chvíľu na moment preruší plánované striedanie domácich.
     
    64
    Grendel sa dopustil veľkej chyby a súper išiel do útoku. Domáci hráči poslali z pravej strany šestnástky, ktorý prešiel celým pokutovým územím, no napokon nik nezakončil. Borisov ale v útoku dostal, loptu posunul pomedzi obranu na Rodionova, ktorý napálil brvno!
     
    63
    Slovan zjavne robí všetko pre to, aby sa mu podarilo vyrovnať. Vittek pri svojom prvom dotyku s loptou vymyslel skvelú prihrávku, no jeho spoluhráči ju nedokázali využiť na strelu. Každopádne je ale príchod skúseného borca pre Slovan veľkou vzpruhou.
     
    62
    Poriadne nebezpečná situácia pred Pernišom! Po vysokej lopte sa tam k voleju dostal Filipenko, no našťastie pre Slovan mieril iba tesne vedľa bránky.
     
    62
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Fořt, prichádza Vittek.
     
    61
    Striedanie v tíme BATE Borisov: z ihriska odchádza Lichtarovič, prichádza Aleksievič.
     
    60
    Slovan sa pokúša hru trochu upokojiť, ale príliš sa mu nedarí a je pod pomerne nepríjemným tlakom. Hostia sa ale snažia a situáciu zatiaľ zvládajú.
     
    59
    Na toto si treba dávať pozor! Hudák bol málo precízny v defenzíve a súpera pustil až k Pernišovi. Tam ale slovanistický brankár dobre zakročil a na jeho šťastie sa Gordejčuk k dorážke nedostal.
     
    58
    Už už to vyzeralo, že Borisov si vypracuje ďalšiu gólovú tutovku. Domáci sa už odhodlávali k strele, keď sa Gordejčuk prezentoval útočným faulom a hra sa musela prerušiť.
     
    57
    Slovan je stále veľmi aktívny. Hudák to zozadu veľmi dobre skúsil nákopom na útočnú polovicu, no tam jeho spoluhráči nepochodili. Hostia sa budú musieť stiahnuť do obrany.
     
    56
    Domáci sa napokon po rýchlom prechode na útočnú polovicu dostali k rohovému kopu. Po ňom si musel dať Perniš veľký pozor, no Poljakovi vôbec nedovolil zakončiť a situáciu s prehľadom zvládol.
     
    55
    Slovan ostáva na útočnej polovici. Tam sa hostia nákopom pokúsili nájsť Fořta, ale ten loptu nestihol. Hostia zrýchlili rozohrávku a celkovo zlepšili svoj herný prejav a predvádzajú naozaj krásny futbal.
     
    54
    Slovan je teraz veľmi aktívny. Hostia pochopili, že to ide a tlačia sa do zakončenia. Borisov má čo robiť, aby sa podobná situácia neopakovala.
     
    53
    Tak toto je neuveriteľné! Toľko šťastia ako mal teraz Borisov sa len tak nevidí... Slovanisti zakončovali na dvakrát po tomto rohovom kope, no v každom prípade hostia iba napálili ničnetušiaceho Čiernika, ktorý situáciu vôbec nemal pod kontrolou. Hlavne druhá rana Gorosita už smerovala do siete, no Čiernik ani nevie ako ju telom šťastne zastavil.
     
    52
    Hra je poriadne tvrdá, čo spôsobuje jej rozkúskovanie. Po Grendelovej aktivite sa až dvojica jeho spoluhráčov pokúšala získať loptu, no tú Filipenko zrazil iba na rohový kop pre Slovan.
     
    51
    Musíme uznať, že žltá karta pre Gorosita bola napokon oprávnená. Bratislavský hráč sa lakťom tvrdo oprel do súpera a môže byť rád, že dokonca neputuje pod sprchy. Stark teda rozhodol správne.
     
    50
    A už je to tu. Hlavný rozhodca predvádza svoje neslávne známe schopnosti a Gorosito inkasuje žltú kartu.
     
    50
    Lichtarovič sa prezentoval nepríjemným "šľapákom" na Halenára a inkasuje žltú kartu.
     
    49
    Filipenko od vlastnej šestnástky vysokou loptou smerujúcu na opačnú stranu hľadal spoluhráča, ale Jablonský všetko prečítal a Slovan mohol ísť dopredu. Tam síce nezakončil, ale konečne sa aspoň natlačil do šestnástky a urobil pred Černikom aspoň menší rozruch.
     
    48
    Domáci hráči sa už od úvodných minút tejto časti hry pokúšajú navýšiť svoj náskok. Slovan so súperom po prestávke ale nemal vážnejšie problémy, Borisov sa teraz dokonca sám vystavil ofsajdu.
     
    47
    Soumah od chrbta zbytočne podrazil súpera a inkasuje za to jasnú žltú kartu.
     
    46
    Druhý polčas sa začal výkopom domácich hráčov. Jediné striedanie urobil tréner Straka, ktorý do hry poslal namiesto kapitána Žofčáka Štefánika. Slovan sa hneď v úvode musí brániť.
     
    46
    Striedanie v tíme Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Žofčák, prichádza Štefánik.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas je za nami a my musíme konštatovať, že sledujeme výborný futbal. Slovan v zápase ale zatiaľ ťahá za kratší koniec, pretože gólom do šatne prehráva, a to pomerne zaslúžene. Slovanistov totiž už v prvej polovici štyridsaťpäťminútovky zachránila konštrukcia bránky a v zvyšnej časti si v podstate nedokázali vytvoriť vážnejšiu šancu. Uvidíme, čo prinesie druhý polčas, v ktorom musí Slovan jednoznačne zvýšiť svoju aktivitu.

    Druhý polčas sa začne približne o 21:46.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Slovan sa stále bráni! Krivec sa teraz dokonca sám dostal ku strele, no tá smerovala iba popred bránku. Perniša zasahovať nemusel a loptu si postrážil.
     
    45
    Opäť veľké zmätky v obrane Slovana! Halenár v šestnástke iba podvihol center z pravej strany od Kriveca a mal obrovské šťastie, že domáci následne nedokázali vystreliť. Slovan sa musí brániť, nadstavovať sa bude jediná minúta.
     
    44
    Slovan ale opäť nemal ľahkú situáciu. Domáci hráči rozohrávali štandardku z väčšej vzdialenosti a rozhodli sa pre priamu strelu, ktorá bola veľmi nebezpečná, no letela iba vedľa bránky. Domáci sú vo veľkom tlaku.
     
    43
    Prvá žltá karta zápasu patrí domácemu Olechnovičovi, ktorý bol v súboji priveľmi aktívny.
     
    42
    Situácia sa nám priveľmi podobá na prvý zápas. Slovan inkasoval v záverečných minútach a Borisov to poriadne nabudilo. Domáci hráči sú odhodlaní a opäť sa tlačia do zakončenia.
    Michail GORDEJČUK - 1:0
     
    41
    Borisov dal gól!

    Domáci hráči si podržali loptu pred šestnástkou, kapitán Lichtarovič poslal prihrávku za obranu hostí, ktorá vôbec nezareagovala, a tam sa už k lopte dostal MICHAIL GORDEJČUK a krásne preloboval bezmocného Perniša.
     
    40
    Prvý polčas sa blíži ku svojmu záveru, ale na úvodný gól stále iba čakáme. Domáci hráči si prevzali loptu a Krivec robí všetko pre to, aby ju dostal až pred Perniša.
     
    39
    Slovanisti si pomohli rozohrávkou s Hudákom z vlastnej obrannej polovice a dostali sa až do útoku. Soumah tam zvádzal ťažký súboj s Filipenkom, no napokon úspešný nebol.
     
    38
    Slovanisti by to ale útočne rozhodne chceli rozprúdiť. Pokúšajú sa loptu centrovať najmä z pravej strany, no domáci tím má situáciu plne pod kontrolou a žiadne ohrozenie Černika nepripäšťaú
     
    37
    Slovan loptu dostal mimo priestoru svojej bránky, ale v útoku nič nevymyslel. Hostia si zbytočne veľa prihrávajú a center do vápna neprichádza.
     
    36
    Domáci hráči sa prezentovali opäť vysokým nákopom, ktorý mali mať pod kontrolou Gorosito s Hudákom. Prvý menovaný sa ale pošmykol na mokrom trávniku a situáciu trochu skomplikoval, no napokon rýchlo zareagoval a loptu odpratal do bezpečia.
     
    35
    A Slovanistom opäť nebolo všetko jedno! Po ofenzívnej aktivite sa k lopte dostal Filipenko, no jeho rana z väčšej vzdialenosti skončila iba mimo priestoru troch žrdí. Perniš je pod tlakom, ale zatiaľ sa hádže do smerov striel, aj keď vlastne veľmi zasahovať nemusí.
     
    34
    Perniš musel vybehnúť z bránky a pred dobiedzajúcim súperom loptu vyraziť iba na rohový kop. Ten domáci rozohrali nakrátko, ale pokračujú v útočnej aktivite.
     
    33
    Slovan si ale musí dávať pozor aj naďalej! Teraz sa musel brániť proti zakončeniu z ľavej strany od žrde, ktoré ale napokon opäť skončilo iba mimo bránky. Treba si ale uvedomiť, že akonáhle sa domáci dostanú do vápna, sú veľmi nebezpeční.
     
    32
    Borisov opäť útočí. Krivec sa obtočil pred šestnástkou, posunul loptu kapitánovi, ktorý napokon situáciu upokojil a domáci sa medzičasom usadili vo vápne. Bieloruskí hráči hrali skutočne veľmi dobre, no pred bránkou sa k lopte nedostali. Našťastie. Následná rana z druhej vlny skončila mimo brány.
     
    31
    Polhodina hry je už za nami, no na otvárací gól stále iba čakáme. Z pohľadu Slovana by sa dalo povedať, že našťastie, pretože hostí už dnes zachránila konštrukcia bránky. Bojovnosť sa ale nedá uprieť žiadnemu z tímov, a tak sa ešte rozhodne máme na čo tešiť.
     
    30
    Domáci futbalisti sa pokúsili opäť ovládnuť priestor pred Pernišovou šestnástkou. Loptu mal na kopačke Filipenko, no nákopom pred vápno nič zaujímavé nevymyslel.
     
    29
    Slovan sa pokúsil vysunúť Soumaha, ktorý je dnes skutočne veľmi aktívny. Napokon sa ale k lopte ani nedostal, pretože bol v značnom ofsajde. Do útoku teda pôjdu Bielorusi.
     
    28
    Hra naberá na aktivite a vyzerá to, že uvidíme ešte poriadne rušný futbal. Lopta lieta zo strany na stranu a každý z tímov sa snaží o zakončenie.
     
    27
    Vzápätí v dobrej pozícii aj hostia! Po skvelom Halenárovom centri sa do vzduchu zavesil Fořt a hlavou chcel otvoriť skóre. Černik ale situáciu prečítal a výskokom pod brvno loptu skrotil. Prvá vážnejšia šanca hostí bola teda pohodlne odvrátená.
     
    26
    Tak toto bolo poriadne nebezpečné! Rodionov opäť dostal loptu na hranici šestnástky, potiahol si ju do strany, čím sa zbavil obrancu a tvrdo vypálil. Lopta našťastie pre Perniša skončila iba tesne vedľa bránky.
     
    25
    Slovan sa na moment usadil v útoku, ale opäť si loptu nepostrážil a do situácie dvoch proti dvom sa s loptou na kopačke rútil nebezpečný Rodionov. Jeho finálna prihrávka na spoluhráča bola napokon zblokovaná.
     
    24
    Bieloruskí futbalisti rozohrali štandardku od rohovej zástavky priamo pred bránku, no tam nepochodili. Perniš si priestor pred čiarou pohodlne postrážil a loptu vyboxoval do bezpečia.
     
    23
    Slovan mal napokon s útokom súpera menšie problémy. Domáci futbalisti totiž zvyšujú svoju aktivitu a Halenár musel loptu iba odvrátiť na rohový kop.
     
    22
    Prvý polčas je vo svojej polovici a Slovan sa začína intenzívnejšie brániť. Domáci hráči sa totiž viac a viac sťahujú pred Perniša a pokúšajú sa otvoriť skóre.
     
    21
    Tak toto vyzeralo opäť nebezpečne! Krivec mal loptu na kopačke tesne pred šestnástkou, no svojou rýchlou prihrávkou po vysokom nákope spoluhráča nenašiel, a tak Perniš vlastne ani nemal ťažkú situáciu a loptu schoval v rukaviciach.
     
    20
    Slovanisti chceli ostať na útočnej polovici, ale nevyšlo im to. O loptu prišli a ich súper už zamýšľa, ako sa s ňou dostane do útoku. Slovan sa musí stiahnuť do defenzívy.
     
    19
    Štandardku rozohral Žofčák, ale nikoho zo spoluhráčov napokon nenašiel. Na moment tam síce vyzerala situácia vo vápne pre hostí nádejne, no Borisov sa rýchlo spamätal a situáciu upokojil.
     
    18
    Slovan sa musel na moment stiahnuť do defenzívy, kde mu s rozohrávkou pomohol Perniš. Slovanisti vzápätí loptu rozohrali na opačnú polovicu, kde z pomerne zaujímavej pozície z väčšej vzdialenosti od šestnástky budú rozohrávať štandardku po menšom faule.
     
    17
    Slovan sa v útoku udržal, ale opäť si hostia veľmi nerozumeli. Aktivita sa im síce uprieť nedá, no BATE hrá veľmi pozorne v defenzíve a nič mu nedovoľuje.
     
    16
    Slovan sa napokon na útočnej polovici aspo§ na moment usadil, no skórovať nedokázal. Svoje zaváhanie z prvého zápasu chcel využiť Jablonský a prezentoval sa tvrdou strelou, ale tá napokon o azda tri metre minula priestor bránky. Černik sa hádzal zbytočne.
     
    15
    Na takéto situácie si Slovan musí dávať pozor, pretože nebyť šťastia, už by prehrával. Hostia si to dobre uvedomujú a už sa tlačia do útoku. Loptu tam vedie Halenár.
    Borisov triafa tyčku!
     
    14
    Slovan mohol prehrávať! Hostia prepadli v defenzíve a Rodionov sa rútil na brankára Perniša, ktorý situáciu vôbec nemal pod kontrolou a zachránila ho iba konštrukcia bránky. Radionov totiž v rýchlosti spred bránky napálil iba protiľahlú ľavú žrď.
     
    13
    Do útoku chcel ísť aj Slovan. Hostia to skúšali dlhou loptu na nabiehajúceho Soumaha, ale napokon sa im ho nepodarilo vysunúť a museli sa brániť. prudká strela ale bola zblokovaná a Perniš ani zasahovať nemusel.
     
    12
    Domáci si prevzali loptu na svoje kopačky a pokúšajú sa zaútočiť. Chcel to urobiť Poljakov po ľavej strane, ale vôbec sa mu to nepodarilo. Slovanisti k útočiacim hráčom okamžite pristupujú a nič im nedovoľujú.
     
    11
    Bratislavčania dokonca loptu vykopli až za stredovú čiaru, ale tam takisto nepochodili. Soumah síce kombinoval na malom priestore, no finálna prihrávka na spoluhráča neprešla, pretože ten bol dobre bránený.
     
    10
    Hráči BATE Borisov si prevzali loptu na svoje kopačky a postupnými krokmi sa opäť pokúšajú dostať k šestnástke súpera. Slovan sa teda stiahol pred vlastnú bránku a uzavrel priestor pred Pernišom.
     
    9
    Najskôr útočil Slovan. Konkrétne to bol Soumah, ktorý z ničoho vypracoval veľmi dobrú príležitosť, no nemal komu nahrávať. Vzápätí sa do protiútoku dostali domáci, ale veľmi sľubný center Kriveca z pravej strany hostia zrazili.
     
    8
    Slovan sa veľmi dobre roztiahol po šírke trávnika a odmieta súpera pustiť na útočnú polovicu. Hostia by chceli ísť aj do útoku, no musia počkať na loptu, ktorú momentálne Borisov rozohráva od vlastnej bránky.
     
    7
    Vzápätí sa na útočnú polovicu dostal aj Slovan. Bratislavčanov ťahal po dobrej rozohrávke Perniša Čikoš, no jeho finálny center bol veľmi dobre odvrátený domácim tímom, a tak hostia nezakončili.
    Gordejčukova šanca
     
    6
    Halenár si v defenzíve nedal pozor a loptu pred vlastnou šestnástkou ponúkol Gordejčukovi! Ten nemal nad čím rozmýšľať a okamžite vypálil, no Perniš si našťastie pre hostí dal pozor. Prvý zákrok bratislavského brankára bol teda úspešný.
     
    5
    Slovanisti si už loptu prevzali na vlastné kopačky a z vlastnej obrannej polovice sa pokúšajú o založenie útočnej akcie. Zatiaľ je to ale iba o akomsi "oťukávaní" a na trávniku sa nič zaujímavé nedeje.
     
    4
    BATE Borisov s kľudom na kopačkách rozohrali od vlastnej bránky a dostali sa až na opačnú polovicu. Tam sa snažili centrom nájsť niekoho v dobrej pozícii, ale obrana Slovana bola pozorná a loptu odvrátila.
     
    3
    Slovan sa opäť tlačil do útoku. Loptu ku šestnástke viedol Soumah, ale rozhodca hru prerušil hvizdom. Videl útočný faul bratislavského hráča.
     
    2
    Slovan sa opäť pokúsil o útok, no ten bol zastavený už za stredovou čiarou. naopak, loptu si prevzali domáci futbalisti, ale takisto ďaleko nezašli. Strelu na bránku sme ešte nevideli.
     
    1
    Domáci hráči sa po piatich desiatkach sekúnd oslobodili a loptu odkopli na opačnú polovicu trávnika. tam si musel zahrať aj Perniš, pretože bieloruskí futbalisti boli nebezpečne vysunutí. Všetko ale zvládol s prehľadom.
     
    1
    O úvodný výkop sa postarali Belasí v bielom prevedení. Slovan sa okamžite natlačil na útočnú polovicu a Jablonský chcel loptu dokonca presunúť až do šestnástky. To sa mu ale zatiaľ nepodarilo.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -1
    Kapitáni sa už dohodli, a tak je všetko pripravené na úvodný výkop. Slovan bude hrať v bielych dresoch, domáci v modrej farbe.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok!
     
    -2
    Hráči oboch tímov si podali ruky, pozdravili sa s fanúšikmi a nasledovať bude žrebovanie kapitánov o úvodný výkop, resp. výber strany.
     
    -3
    Vypočuli sme si hymnu Ligy majstrov a táto chvíľa snáď už ani nemôže byť veľkolepejšia. Slovanisti sú veľmi odhodlaní a môžu pre svoj klub a krajinu dosiahnuť obrovský úspech.
     
    -4
    Hráči už v sprievode rozhodcov vychádzajú na trávnik. Veľkolepá chvíľa je tu, Slovanisti vyzerajú skutočne odhodlaní.
     
    -5
    Hráči sú pripravení v tuneli pred hracou plochou. Na kapitánovi Žofčákovi badať nervozitu a popravde sa ani niet čo čudovať. Zápas roka pre Slovan začína už o malý moment!
     
    -6
    "Veríme, že to zvládneme!" znie z bratislavskej kabíny. Slovanisti dnes nemajú čo stratiť – môžu iba získať. Aktuálne ich emócie a nervozita určite vrcholia a hráči sa už pripravujú na nástup na trávnik.
     
    -10
    Ako sme už spomínali, v bieloruskom Borisove je poriadna zima. Dnes teplota vystúpila maximálne na 17°C, pričom najmenej to bolo iba 7°C. Aktuálne teplomer ukazuje 10°C.
     
    -11
    Zápas teda povedie ako hlavný arbiter Wolfgang Stark. Na čiarach mu budú asistovať Mike Pickejl a Thorsten Schiffner. Štvrtým rozhodcom je pán Robert Kempter a do zápasu zasiahnu aj Tobias Stieler a Robert Hartmann, ktorí budú mať na starosti podrobnú kontrolu bránkových čiar. Všetci menovaní sú z Nemecka.
     
    -15
    Tento zápas povedie ako hlavný rozhodca pán Wolfgang Stark. Ak vám pri tomto mene niečo napadne, zrejme to bude niektorý z kontroverzných duelov tohto arbitra. Stark má skúsenosti ako z Ligy majstrov, tak aj z Európskej ligy, Letnej olympiády 2008 či Majstrovstiev sveta v roku 2010. Medzi jeden z jeho najpamätnejších zápasov patrí semifinálový duel MS do 20 rokov medzi Čile a Argentínou. Stark v ňom udelil hráčom Čile 7 žltých kariet (celkovo deväť), dve červené karty a z 53 faulov bolo 30 v neprospech mladých reprezentantov Čile. Po zápase musel byť pod ochranou polície, ktorá ho dokonca odviedla aj do tunela smerujúceho k šatniam, pretože ihneď po záverečnom hvizde bol pod obrovským tlakom nie len hráčov, trénerov, ale aj fanúšikov a médií. Niekoľko hodín po skončení stretnutia boli hráči pod dohľadom polície na štadióne a museli dokonca čakať, kým ho Stark opustí – z bezpečnostných dôvodov. Mohli by sme spomenúť aj iné jeho výstrelky, ktoré otriasli futbalovou verejnosťou, problémové výkony totiž podal v zápasoch Ligy majstrov v sezóne 2010/2011 medzi Chelsea a Internazionale, Realom Madrid a Barcelonou, Barcelonou a AC Milánom, v iných sezónach napríklad v medzinárodnom zápase Chorvátska so Španielskom, v Lige majstrov 2012/2013 v dueli Manchester United – Galatasaray, či v rovnakej sezóne v Bundeslige v zápase Borussia Dortmund – VFL Wolfsburg, po ktorom sa dokonca musel domácemu tímu a fanúšikom aj ospravedlňovať. Spomenuli sme iba zlomok z problémových zápasov, o ktorých sa môžete dočítať na internete. Niekoľkokrát tímy podali oficiálne sťažnosti na jeho výkony, ktoré museli byť riešené príslušnými komisiami. V prvej polovici bundesligovej sezóny 2010/2011 ho dokonca hráči zvolili za suverénne najhoršieho rozhodcu súťaže.
     
    -50
    Úvodné zostavy:

    BATE Borisov: Černik – Chaguš, Filipenko, Mladenovič, Poljakov, Lichtarovič (C), A. Volodko, Krivec, Olechnovič, Gordejčuk, Rodionov
    Náhradníci: Malinš (NB) – Tubič, Karnickij, Aleksievič, M. Volodko, Jakovlev, Signevič

    ŠK Slovan Bratislava: Perniš – Čikoš, Jablonský,Gorosito, Kolčák, Hudák, Grendel, Žofčák (C), Soumah, Fořt, Halenár
    Náhradníci: Poláček (NB) – Niňaj, Bagayoko, Mészáros, Štefánik, Vittek, Peltier.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní odvetného duelu play-off futbalovej Ligy majstrov 2014/2015. V tomto podrobnom textovom prenose si priblížime dianie na bieloruskom štadióne Arena Borisov, kde proti domácemu tímu nastúpi náš majster Slovan Bratislava.

    Nech to dnes dopadne akokoľvek, obaja aktéri majú už v tejto chvíli pokračovanie vo futbalovej Európe isté. Otázkou ostáva iba to, pre koho budú nasledujúce súboje ešte lukratívnejšie. Porazený z dvojzápasu Slovana s Borisovom si zahrá v skupinovej fáze Európskej ligy, víťaz okúsi prestížnu skupinovú fázu Ligy majstrov. Každopádne, postup Slovana až do tejto fázy je pre Slovensko veľkým úspechom, nech už bude hrať v Lige majstrov alebo Európskej lige.

    Prvý zápas sa odohral na bratislavských Pasienkoch 20.8.2014 a skončil sa remízou 1:1. Až 8461 divákov tam sledovalo veľký boj domáceho tímu o každý centimeter trávnika, no Slovan mal proti sebe veľmi zdatného súpera a napokon vybojoval "iba" jednogólovú remízu.
    Už prvý polčas tohto duelu priniesol množstvo futbalovej krásy na oboch stranách, no iba jeden presný zásah. O ten sa nešťastným spôsobom v 44. minúte postaral Jablonský, ktorý si loptu nechtiac zrazil do vlastnej siete. Bratislavčania do druhej štyridsaťpäťminútovky nevstúpili s iným cieľom ako s cieľom vyrovnať. Ich tlak napokon vyvrcholil gólovými oslavami v 80. minúte, kedy Pasienky rozjasal strelou k pravej žrdi Vittek. A v hlavnom meste bolo ešte veselšie, ale iba na pár sekúnd. V 85. minúte sa totiž po centri do vápna hlavou presadil Gorosito, no rozhodca gól neuznal pre signalizovaný ofsajd. Slovan teda s bieloruským Borisovom napokon remizoval 1:1, čo mu pred odvetou dáva šancu na ešte väčší úspech.

    Slovanisti odleteli do Bieloruska už včera. Po príchode na miesto ich čakalo nepríjemné počasie, pretože v Borisove je poriadna zima, fúka a prší. Aj to spôsobilo, že naši majstri doposiaľ na trávnik modernej Areny Borisov nevybehli. Po oficiálnej tlačovej konferencii na spomínanom futbalovom svätostánku (ktorej sa za Slovan zúčastnili kouč František Strana a stredopoliar Erik Grandel) si bratislavskí futbalisti zatrénovali na starom štadióne vzdialenom približne 3 kilometre, kde trénoval aj domáci tím.

    Zápas sa odohrá na modernom štadióne Arena Borisov. Ten ponúka hráčom, funkcionárom i fanúšikom to najväčšie pohodlie, čo by malo hráčom pomôcť podať na trávniku stopercentný výkon. Jedinou otázkou ostáva iba to, v akom stave bude trávnik. V Borisove totiž výdatne prvý a hracia plocha je značne rozmočená, no my pevne veríme, že sa s tým reprezentanti Slovenska i ich súperi vysporiadajú a uvidíme kvalitný zápas. Štadión s kapacitou 13 126 divákov by mal byť podľa dostupných informácií vypredaný.




    Favoritom tohto zápasu je domáci celok. Na základe papierových predpokladov sa k tomuto tvrdeniu prikláňajú aj bookmakeri stávkových kancelárií, ktoré vypísali na triumf Borisova kurz iba približne 1,7. Na víťazstvo hosťujúceho Slovana je to až 4,5 a remízu po deväťdesiatich minútach hry ocenili odborníci kurzovou ponukou pohybujúcou sa okolo čísla 3,5.

    Zápas sa začína o 20:45. Slovan v ňom nebude reprezentovať len svoj klub a svoje mesto, ale aj celé Slovensko. Ak vás jeho počínanie na medzinárodnej futbalovej scéne zaujíma, rozhodne nezabudnite sledovať náš podrobný textový prenos, z ktorého sa dozviete všetko podstatné.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Veronika Pancuráková

    Góly: 41. Gordejčuk, 84. Krivec, 85. Rodionov

    Karty:   43. Olechnovič (BOR), 50. Lichtarovič (BOR) – 47. Soumah (SBA), 50. Gorosito (SBA), 86. Kolčák (SBA)   79. Soumah (SBA)


    BATE Borisov: Černik – Chaguš, Filipenko, Mladenovič, Poljakov, Lichtarovič (C), A. Volodko, Krivec, Olechnovič, Gordejčuk, Rodionov
    Náhradníci: Malinš (NB) – Tubič, Karnickij, Aleksievič, M. Volodko, Jakovlev, Signevič

    ŠK Slovan Bratislava: Perniš – Čikoš, Jablonský,Gorosito, Kolčák, Hudák, Grendel, Žofčák (C), Soumah, Fořt, Halenár
    Náhradníci: Poláček (NB) – Niňaj, Bagayoko, Mészáros, Štefánik, Vittek, Peltier

    Rozhodca: Wolfgang Stark – Mike Pickejl, Thorsten Schiffner. Štvrrtý rozhodca: Robert Kempter (všetci GER).

    Prvý zápas: Slovan Bratislava - Borisov 1:1