Eisbären – Zlín 3:4 (3:4 po s.n.) | Tappara – Bern 3:5 (kon.) | Vítkovice – Zug 2:5 (kon.)
SønderjyskE – Skellefteå 1:4 (kon.) | Košice – Kärpät 1:2 (kon.) | Kölner Haie – Liberec 1:4 (kon.)
Vienna – Vålerenga 2:1 (kon.) | Ingolstadt – SaiPa 4:1 (kon.) | Krefeld – IFK Helsinky 3:5 (kon.)
Zürich – Färjestad 2:3 (po pr.) | Ženeva – Villach 4:2 (kon.) | Briançon – Frölunda 1:7 (kon.)
Fribourg – Eisbären 6:3 (kon.) | Třinec – Stavanger 4:5 (kon.)
koniec
HC Košice
1:2 (1:2, 0:0, 0:0)
Kärpät Oulu
Sobota 23.08.2014, 17:30 • Steel aréna, Košice • Liga majstrov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:14
    Košičania odvolali brankára a skúšajú to s útočníkom navyše! Fínski majster ale poslal puk do streného pásma, teraz sa domácim nedarí získať pásmo, do konca však neostáva veľa času.
     
    58:11
    Obrovská šanca sa odrazu naskytla Slovákom z Košíc keď vznikol chaos pred bránkou kde sa najlepšie zorientoval Jirka Bicek, hráč ktorý nosí dres najlepšieho strelca však nastrelil iba brankára Karhunena.
     
    56:12
    Až teraz sa dopustili hostia chybičky, k puku sa dostal medzi kruhmi zrazu Hrnka, neváhal a vystrelil ho na brankára ktorý však ostal pripravený a neprekvapila ho ani následná dorážka.
     
    49:03
    Tomáš Hrnka zo štvrtej formácie domáceho tímu sa dostal do veľkej šance keď mal puk na hokejke po tom čo prešiel aj kruhom na buly v útočnom pásme, mieril to nad rameno brankár, no prestrelil.
     
    46:14
    Hostia znova v šanci, druhá päťminútovka tretej tretiny začala pre Fínov lepšie, tí si vytvorili ďalšiu skvelú šancu do ktorej sa dostal konkrétne Julius Junttila, útočník majstra Fínska bol medzi kruhmi a skúsil vystreliť do protipohybu Melicherčíka, našťastie neuspel zoči voči slovenskému brankárovi.
     
    45:25
    Košičania sa po rýchlom prechode do pásma dostali do veľkej príležitosti! Chovan šprintoval po puku, ktorý bol pár desiatok centimetrov pred ním. Napokon ho ale dostihol, no jeho strela z uhla už Karhunena neprekvapila.
     
    44:44
    Hostia si vytvorili pred Košickou bránkou veľký tlak, prvá formácia Oulu sa postarala o riadny závar, nakoniec dostal pred voľnú bránku prihrávku Deschamps no našťastie pre domácich minul! Naďalej však pokračuje fínsky tlak.
     
    41:38
    Domáci výborne zvládli buly, od modrej okamžite vypálil Klouček, od brankára s puk odrazil našťastie pre Oulu ku hráčovi v bielom ktorý od odpálil, Košičania ale založili ďalšiu akciu na ktorej konci bola strela Kolenu švihom z kruhu, no aj túto šancu Karhunen pokryl s chladnou hlavou.
     
    37:38
    Lapšanský s Bartánusom teraz urobili veľmi dobrú robotu pred brankárom Karhunenom, nakoniec po tom ako si Bartánus urobil obrancu prihral Lapšanskému no a jeho strela skončila zas a znova na dnes výbornom Karhunenovi.
     
    36:49
    Hostia sa budú opäť brániť! Masuhr sa previnil hákovaním a inkasuje dvojminútový trest.
     
    35:50
    Neuveriteľná šanca Košičanov! Lapšanský sa efektne sám predral až pred Karhunena, no ten jeho strelu iba vyrazil. nanešťastie pre hostí iba na hokejky domácich hráčov, ktorí následne puk vrátili Lapšanskému. Ten mal pred sebou iba odkrytú bránku, no strelu podvihol tesne nad ňu.
     
    34:38
    Pomer síl na ľadovej ploche sa vyrovná. Hosťujúci Davis sa previnil podrazením a smeruje na trestnú lavicu.
     
    33:30
    Po neúspešnej snahe Oulu v útočnom pásme sa do rýchleho brejku dostal Marek Bartánus, ten šiel z Košičanov na bránku sám, nemal veľa priestoru a po vpáde do útoku ihneď vystrelil po ľade, trafil ale len betón brankára.
     
    33:18
    Košičania si teraz absolútne neporadili a až dvojicu súperov nechali úplne osamotenú pred brankárom Melicherčíkom. Kapitánovi Štrbákovi neostávalo nič iní, než použiť "ručnú brzdu". Štrbák smeruje na dve minúty za hákovanie.
     
    31:56
    Košičania spálili obrovskú príležitosť! V útočnom pásme sa udržali po úspešnom buly a so súperom si robili, čo chceli. Hostia strelu od modrej čiary vyrazili iba na hokejku voľného Jenčíka, ktorý ale v dobrej pozícii v rýchlosti prestrelil priestor troch žrdí.
     
    30:49
    Košičania si v útoku vôbec nepodarili a museli sa brániť! Hostia sa až v trojici nahrnuli do zakončenia, ktoré napokon košickí obrancovia dokázali zblokovať. Následne ale Štrbák v rýchlosti nepochopiteľne popred bránku nahral priamo súperovi, ktorý naľťastie pre HC nestihol zareagovať a nepridal tretí gól Oulu.
     
    26:28
    Ryan Glenn si spracoval medzi kruhmi odrazený puk keď si hostia vytvorili pred Melicherčíkom tlak, vo veľkej šanci musel ale konať rýchlo, puk si hodil na forhend a zakončil už len do bočnej siete! Následne Glenn ešte dorážal, na čo si brankár Košíc dal pozor.
     
    22:00
    Košičania si zahrajú presilovku! Glenn inkasuje dvojminútový trest za podrazenie.
     
    21:25
    Obrovský závar pred bránkou hostí! Tam sa natlačili domáci útočníci, ktorí sa pokúšali pokúšali puk skákajúci v bránkovisku doraziť do siete, ale boli veľmi dobre bránení a napokon sa to ani jednému z nich nepodarilo.
     
    19:53
    Košice nevyhrali buly, medzi kruhy si potiahol puk Julius Junttila až vystrelil do protipohybu Melicherčíka, brankár domácich Košíc ale mal betón správne na ľade a nenechal puk aby prešiel za červenú čiaru.
     
    16:02
    Košičania sú okamžite stiahnutí pred vlastnou bránkou a Melicherčík mal čo robiť, aby neinkasoval. Košický gólman sa váľal po ľade, no našťastie nik z jeho súperov nedokázal v rýchlosti zakončiť do odkrytej časti siete.
     
    15:44
    Košičania sa budú brániť! Klouček si odpyká dvojminútový trest na trestnej lavici za hákovanie.
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    10:49
    Kärpät Oulu dal gól!
    Košičania vzápätí prehrávajú. Hostia sa okamžite natlačili do útočnej tretiny, kde prudká rana JUHA KERANENA skončila za bezmocným Melicherčíkom. Asistencie: Ari Vallin, Sakari Manninen.
     
    10:26
    Košice dali gól!

    Je vyrovnané! Druhá strela košických hokejistov v tomto zápase končí v bránke! S prvou ranou si síce Karhunen ešte poradil, ale s následnou dorážkou v podaní MAREKA ZAGRAPANA už nie. Asistencie: Marek Bartánus, Adam Drgoň.
     
    07:53
    Košiania sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje Češík na dve minúty za hákovanie.
    Nasledovať bude komerčná prestávka.
     
    03:48
    Kärpät Oulu dal gól!
    Hostia idú do vedenia! Kukkonen s pukom obkrúžil bránku, poslal prihrávku do medzikružia, a tam už bol nikým nepokrytý PATRICK DAVIS, ktorý so zakončením nemal žiaden problém. Asistencie: Lasse Kukkonen, Nicolas Deschamps.
     
    00:18
    Košičania sa hneď v úvode budú brániť! Spilar vyhodil puk mimo hracej plochy.

    Veronika Pancuráková

    Lukáš Rusňák

    Góly a asistencie: 11. Zagrapan (Bartánus, Drgoň) – 4. Davis (Kukkonen, Deschamps), 11. Keranen (Vallin, Manninen)


    HC Košice: Melicherčík (Hylák) – Černák, Philipp, Cebák, Jánošík, Drgoň, Klouček, Štrbák (C) – Spilar (A), Bartoš, Jenčík – Lapšanský, Zagrapan, Bartánus – Bicek (A), Češík, Kolena – Hrnka, Chovan, Stupka – Hinďoš
    Kärpät Oulu: Karhunen (Tarkki) – Kukkonen (C), Masuhr, Pyörälä (A), Deschamps, Davis – Spang, Glenn, Aho, Komulainen, Huml (A) – Niemela, Vallin, Junttila, Kemppainen, Donskoi – Eminger, Manninen, Keränen, Suoranta, Alikoski

    Rozhodca: W. Edqvist (SWE), J. Konc (SVK) – M. Korba (SVK), Smrek (SVK)

    Diváci: 6104