Eisbären – Zlín 3:4 (3:4 po s.n.) | Tappara – Bern 3:5 (kon.) | Vítkovice – Zug 2:5 (kon.)
SønderjyskE – Skellefteå 1:4 (kon.) | Košice – Kärpät 1:2 (kon.) | Kölner Haie – Liberec 1:4 (kon.)
Vienna – Vålerenga 2:1 (kon.) | Ingolstadt – SaiPa 4:1 (kon.) | Krefeld – IFK Helsinky 3:5 (kon.)
Zürich – Färjestad 2:3 (po pr.) | Ženeva – Villach 4:2 (kon.) | Briançon – Frölunda 1:7 (kon.)
Fribourg – Eisbären 6:3 (kon.) | Třinec – Stavanger 4:5 (kon.)
koniec
HC Košice
1:2 (1:2, 0:0, 0:0)
Kärpät Oulu
Sobota 23.08.2014, 17:30 • Steel aréna, Košice • Liga majstrov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Košická Steel aréna sa s domácimi hráčmi lúči skandovaním a potleskom ktorý si za dnešný výkon rozhodne zaslúžia, slovenský hokej a ani samotná extraliga sa nemá za čo hanbiť a aj dnes ukázala, že vôbec nepatrí na hokejové dno.

    Na dnes je to od nás všetko, lúči sa s vami Veronika Pancuráková a Lukáš Rusňák, prajeme vám pekný zbytok dňa. (19:43:17)
     
    Košičania si už v úplnom závere nevytvorili očakávaný tlak na bránku fínskeho majstra, v dnešnom zápase ale podali nielenže sympatický výkon, no majstrovi jednej z najlepších svetových líg boli vyrovnaným súperom. V poslednej tretine sme videli znova veľmi vyrovnaný hokej so šancami na oboch stranách, Košičanom chýbalo šťastie v koncovke a tak v tejto sezóne stávajú naďalej bez výhry.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:47
    Ostáva trinásť sekúnd a po hre so zdvihnutou hokejkou sa vhadzuje v strednom pásme, Melicherčík je von z brány.
     
    59:14
    Košičania odvolali brankára a skúšajú to s útočníkom navyše! Fínski majster ale poslal puk do streného pásma, teraz sa domácim nedarí získať pásmo, do konca však neostáva veľa času.
     
    58:45
    Domáci tím mal puk vo svojej moci, po tvrdom strete na mantineli ho ale stratil a Fíni poslali hru do stredného pásma.
     
    58:11
    Obrovská šanca sa odrazu naskytla Slovákom z Košíc keď vznikol chaos pred bránkou kde sa najlepšie zorientoval Jirka Bicek, hráč ktorý nosí dres najlepšieho strelca však nastrelil iba brankára Karhunena.
     
    57:43
    V útočnej tretine sa ale domáci celok dlho neohrial, ihneď Oulu hru prenieslo a podržalo puk, nakoniec dokonca fínsky majster ligy vystrelil od modrej, našťastie Melicherčík puk videl.
     
    57:00
    Domáci celok sa ubránil ataku súpera ktorý sa pokúšal dobyť útočné pásmo a tak Košičania smerujú do útočného pásma.
     
    56:12
    Až teraz sa dopustili hostia chybičky, k puku sa dostal medzi kruhmi zrazu Hrnka, neváhal a vystrelil ho na brankára ktorý však ostal pripravený a neprekvapila ho ani následná dorážka.
     
    55:33
    Ani Bicek ani Kolena v útočnej snahe neuspeli keď už konečne dostali Košičania puk do útočného pásma. Obrana fínskeho majstra ostáva naďalej pozorná a nechce si dovoliť zlyhanie.
     
    54:30
    Hostia teraz držia puk v útočnom pásme na hokejkách, puk sa mihá pred bránkou Melicherčíka no strela na neho nesmeruje.
     
    54:05
    Rozhodca vykazuje hru do stredného pásma po tom čo sa hostia unáhlili a dostali sa do ofsajdu.
     
    53:32
    Košičania dostali puk dopredu a už to aj vyzeralo nádejne, pokazili však prihrávku dozadu a následne stratili puk na mantineli. Steel aréna si momentálne pýta gól.
     
    53:06
    Kärpät Oulu dostal puk dopredu a iba ľahkou strelou ukončilo svoju útočnú akciu. Brankár Melicherčík sa neponáhľal a puk zakryl lapačkou. Nasleduje reklamná pauza.
     
    52:50
    Oulu drží puk na vlastnej polovici, hra sa nám ukľudnila a ozýva sa tak Steel aréna, respektíve diváci v nej.
     
    52:01
    Dlhšie sme nevideli strelu na bránku až Košičania to skúsili zo stredného pásma, čím ale nevybojovali útočnú tretinu ani na dlhšie ako 5 sekúnd.
     
    51:27
    Domácim sa ťažko dostáva cez stredné pásma, nahadzujú puky no za bránkou Karhunena ich nevedia vybojovať.
     
    51:00
    Košice získali puk do svojej moci a od vlastnej brány zakladajú ďalšiu útočnú akciu.
     
    50:23
    Ryan Glenn sa poľahky dostal do medzikružia v útočnom pásme majstra Slovenska, po ľade skúšal nájsť medzeru medzi betónmi brankára, na čo si Melicherčík ale pozor dal.
     
    50:00
    Košice pokračujú v útočnej snahe, do konca zápasu ostáva len 10 minút a Jánošík práve nahodil puk zo stredného pásma na Karhunena, brankár Oulu puk kryje v lapačke a Košice získavajú buly.
     
    49:03
    Tomáš Hrnka zo štvrtej formácie domáceho tímu sa dostal do veľkej šance keď mal puk na hokejke po tom čo prešiel aj kruhom na buly v útočnom pásme, mieril to nad rameno brankár, no prestrelil.
     
    48:38
    Obranca Vallin po vpáde do útočného pásma dostal puk na modrú odkiaľ vystrelil švihom, brankár domáceho celku si na jeho strelu pozor dal a kryje ju.
     
    48:10
    Najprv hostia a potom aj domáci sa ubránili náznaku akciám, takto sa nám hra posunula do stredného pásma.
     
    47:26
    Ihneď po buly vypálil delovku Jánošík, obranca Košíc ale bránku Karhunena netrafil, najskôr na šťastie brankára, taký projektil by som nerád chytal.
     
    47:17
    Zagrapan po nahodí puku do útočného pásma Košíc síce nevybojoval za bránkou puk, hráči Oulu však vyhodili cez všetky čiary a píska sa zakázané uvoľnenie.
     
    46:58
    Košičania sa museli aj v tomto prípade brániť. bezprostredne po vhadzovaní sa do puku od útočnej modrej čiary oprel Masuhr, ale jeho pokus letel iba vedľa bránky.
     
    46:50
    Hra nabrala veľmi rýchly spád a to sa divákom v Steel aréne musí určite páčiť, po tom ako znova musel zasahovať Melicherčík nasleduje reklamná pauza.
     
    46:14
    Hostia znova v šanci, druhá päťminútovka tretej tretiny začala pre Fínov lepšie, tí si vytvorili ďalšiu skvelú šancu do ktorej sa dostal konkrétne Julius Junttila, útočník majstra Fínska bol medzi kruhmi a skúsil vystreliť do protipohybu Melicherčíka, našťastie neuspel zoči voči slovenskému brankárovi.
     
    45:25
    Košičania sa po rýchlom prechode do pásma dostali do veľkej príležitosti! Chovan šprintoval po puku, ktorý bol pár desiatok centimetrov pred ním. Napokon ho ale dostihol, no jeho strela z uhla už Karhunena neprekvapila.
     
    44:44
    Hostia si vytvorili pred Košickou bránkou veľký tlak, prvá formácia Oulu sa postarala o riadny závar, nakoniec dostal pred voľnú bránku prihrávku Deschamps no našťastie pre domácich minul! Naďalej však pokračuje fínsky tlak.
     
    44:00
    Oulu podržalo na chvíľku puk pri mantineli v útočnom pásme, Fínom ale chýba kus kreativity v prvých minútach poslednej tretiny a ani tentokrát nič nevymysleli na to aby ohrozili brankára domáceho celku.
     
    43:21
    Najprv sa Košičan Bartánus dostal k strele z uhla po ktorej Karhunen iba vyrazil pred seba, obrana Kärpät Oulu si ale poradila s pukom a ihneď na opačnej strane musel zasahovať aj brankár Melicherčík.
     
    42:50
    Majster Slovenska zatlačil Fínov do vlastnej obrannej tretiny na dlhší čas, vyslal dvakrát puk na bránku ale oba pokusy boli zblokované.
     
    42:10
    Oulu sa nedarí v poslednej tretine v útočnej snahe, nevyšlo im to ani tentokrát a už Košice znova točia puk v útočnom pásme.
     
    41:38
    Domáci výborne zvládli buly, od modrej okamžite vypálil Klouček, od brankára s puk odrazil našťastie pre Oulu ku hráčovi v bielom ktorý od odpálil, Košičania ale založili ďalšiu akciu na ktorej konci bola strela Kolenu švihom z kruhu, no aj túto šancu Karhunen pokryl s chladnou hlavou.
     
    41:25
    Hosťujúci tím sa oslobodil iba za cenu zakázaného uvoľnenia čo dáva teraz dáva príležitosť Košiciam pri buly v útoku.
     
    41:02
    Domáci celok sa nevzdáva a bojuje ďalej, znova dostal puk dopredu a pred pravý kruh dostal spätnú prihrávku Jánošík, obranca HC Košice napriahol a zasahovať tak musela lapačka Karhunena.
     
    40:41
    Košičania sa dostali na pár sekúnd do útočného pásme kde ale nič nevymysleli a už má Oulu v moci čiernu gumu.
     
    40:20
    Oulu sa už teraz prebilo po mantineli dopredu, pred bránku dostal puk Deschamps no nedokázal spracovať, puk mu odskočil a po prihrávke rukou sa hra prerušila.
     
    40:06
    Začala sa posledná tretina a hneď v jej úvode sa hostia dopustili ofsajdu. Vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V druhej tretine sa hra vyrovnala, ba čo viac Košičania dokázali súpera prestrieľať a momentálne na strely vedú 22:21. Podarilo sa im to vďaka zlepšenému pohybu, majster Slovenska si vybojoval niekoľko presilových hier v ktorých nemal ďaleko od vyrovnania. Nakoniec sa však diváci v Steel aréne gólu nedočkali z hokejky domácich ani hostí. Stav pred treťou tretinou je 1:2 a všetko je tak otvorené.

    Ďalšia tretina začne približne o 19:09.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:56
    Košičania napokon skúsili ešte jednu z posledných možností v tejto tretine. Puk si pred vlastnou bránkou prevzal Bartoš, posunul ho Jenčíkovi, a ten tvrdo vypálil. Karhunen si ale poradil.
     
    39:20
    Lapšanský sa prebíjal do útočného pásma, dostal sa až pred brankára medzi kruhy kde ho ale tiesnil obranca, puk sa snažil dostať medzi betóny no zjavne otravovaný súperom neuspel vo svojej snahe.
     
    38:54
    Hostia už hrali v plnom počte, no Košičania aj tak nebezpečne zaútočili. postaral sa o to Kolena, ktorý sa sám predral pomedzi dvojicu súperov, no svoju ranu napokon poslal iba priamo do lapačky Karhunena.
     
    38:42
    Junttila v oslabení dostal prihrávku pred útočnú modrú, dostal sa až do kruhu kde to mal na bekhend a aspoň vyskúšal pozornosť Melicherčíka, ktorý rovno z lapačky puk rozohral na hokejku spoluhráča.
     
    38:06
    Jánošik teraz svojou nepozornosťou a zlou prihrávkou po modrej dostal domácich von z útočného pásma.
     
    37:52
    Košičania sa museli vrátiť ku vlastnej bránke, kde sa ale dlho nezdržali. Philipp založil novú útočnú akciu a dostal svoj tím až do útočnej tretiny.
     
    37:38
    Lapšanský s Bartánusom teraz urobili veľmi dobrú robotu pred brankárom Karhunenom, nakoniec po tom ako si Bartánus urobil obrancu prihral Lapšanskému no a jeho strela skončila zas a znova na dnes výbornom Karhunenovi.
     
    37:00
    Ihneď po buly sa dokázali hostia oslobodiť a poslali pomalý puk do stredného pásma.
     
    36:49
    Hostia sa budú opäť brániť! Masuhr sa previnil hákovaním a inkasuje dvojminútový trest.
     
    36:38
    Košičania už ukončili svoju presilovku, hrá sa v plnom počte na oboch stranách.
     
    36:23
    Košičanom sa teraz podarilo rozhodiť v presilovke súpera, po sérii dobrých prihrávok spred pravého kruhu napriahol delovku Jánošík, puk však končí na brankárovi Kärpät Oulu.
     
    35:50
    Neuveriteľná šanca Košičanov! Lapšanský sa efektne sám predral až pred Karhunena, no ten jeho strelu iba vyrazil. nanešťastie pre hostí iba na hokejky domácich hráčov, ktorí následne puk vrátili Lapšanskému. Ten mal pred sebou iba odkrytú bránku, no strelu podvihol tesne nad ňu.
     
    35:10
    Oulu zatlačilo Košice na vlastnú polovicu kde ale nemali presnú prihrávku a na ich nešťastie stratili puk na mantineli, Košice budú hrať čoskoro presilovku.
     
    34:42
    Ihneď po buly prišla strela Košičanov, brankár Karhunen bol na ňu pripravený a puk už má v náručí.
     
    34:38
    Pomer síl na ľadovej ploche sa vyrovná. Hosťujúci Davis sa previnil podrazením a smeruje na trestnú lavicu.
     
    33:30
    Po neúspešnej snahe Oulu v útočnom pásme sa do rýchleho brejku dostal Marek Bartánus, ten šiel z Košičanov na bránku sám, nemal veľa priestoru a po vpáde do útoku ihneď vystrelil po ľade, trafil ale len betón brankára.
     
    33:18
    Košičania si teraz absolútne neporadili a až dvojicu súperov nechali úplne osamotenú pred brankárom Melicherčíkom. Kapitánovi Štrbákovi neostávalo nič iní, než použiť "ručnú brzdu". Štrbák smeruje na dve minúty za hákovanie.
     
    32:55
    Hostia znova sú v útoku a dokazujú že dnes sú favoritom zápasu, po akcii na jeden dotyk strieľal Komulainen z uhla, na čo si Marcel Melicherčík pozor dal a puk vyráža na roh hracej plochy.
     
    32:39
    Oulu vďaka Bartošovej snahe na zadnom mantineli neuspelo v ataku, Košice vyhodili puk no súper okamžite ho poslal dopredu, český útočník Ivan Huml sa pretlačil medzi kruhy odkiaľ mieril k bližšej tyčke, Melicherčík to ale vystihol a puk podržal. Nasleduje reklamná pauza.
     
    31:56
    Košičania spálili obrovskú príležitosť! V útočnom pásme sa udržali po úspešnom buly a so súperom si robili, čo chceli. Hostia strelu od modrej čiary vyrazili iba na hokejku voľného Jenčíka, ktorý ale v dobrej pozícii v rýchlosti prestrelil priestor troch žrdí.
     
    31:28
    Hrnka vybojoval puk na mantineli v útočnom pásme, posunul ho pozdĺž na Matúša Chovana ktorý okamžite švihom vypálil po ľade kde kraľovali betóny brankára Karhunena.
     
    30:49
    Košičania si v útoku vôbec nepodarili a museli sa brániť! Hostia sa až v trojici nahrnuli do zakončenia, ktoré napokon košickí obrancovia dokázali zblokovať. Následne ale Štrbák v rýchlosti nepochopiteľne popred bránku nahral priamo súperovi, ktorý naľťastie pre HC nestihol zareagovať a nepridal tretí gól Oulu.
     
    30:15
    Kemppainen po tom ako Košičanov vytlačil z útočného pásma, do ktorého sa dostali po dlhej dobe sa dostal rýchlo až do kruhu na buly, pred sebou mal obrancu a strieľal spoza neho, zlomil ale hokejku.
     
    29:34
    Košičania sa napokon spod zovretia súpera dostali. Podarilo sa to Jenčíkovi, ktorý puk zaviedol do pásma a vystrelil z kruhu, no gólman si s jeho ranou smerujúcou na pravú stranu poradil.
     
    29:06
    Ryan Glenn po mantineli teraz uspel asi vďaka tomu že nevymýšľal a okamžite od mantinelu poslal puk na bránku, Melicherčík ale zasahovať nemusel lebo puk mieril iba na bočnú sieť.
     
    28:50
    Fíni aj naďalej pokračujú v útočnej snahe a robia domácim hráčom značné problémy. Košičania sa v týchto chvíľach iba bránia a puk sa im vôbec nedarí dostať z vlastnej obrannej tretiny.
     
    28:06
    Hosťujúci celok z Fínska sa ale po vyhodení Košíc znova dostal dopredu, herná prevaha je viditeľná, napriek tomu majster Slovenska drží krok a aj teraz sa dobre ubránil útoku po mantineli.
     
    27:37
    Košice sa ubránili ataku Oulu keď vytlačili svojho protivníka na zadný mantinel a následne puk poslali do stredného pásma.
     
    27:04
    Hra sa prerušuje a hráči si na moment oddýchnu. Nasledovať bude komerčná prestávka.
     
    26:28
    Ryan Glenn si spracoval medzi kruhmi odrazený puk keď si hostia vytvorili pred Melicherčíkom tlak, vo veľkej šanci musel ale konať rýchlo, puk si hodil na forhend a zakončil už len do bočnej siete! Následne Glenn ešte dorážal, na čo si brankár Košíc dal pozor.
     
    25:17
    Václav Stupka, posila z Piešťan sa dostala k nebezpečnej strele, bol síce z uhla ale brankár majstra Fínska musel aj napriek tomu predviesť niečo zo svojho brankárskeho umenia.
     
    24:26
    Košičania si puk prevzali na vlastné hokejky za svojou bránkou. postaral sa o to Jánošík, ktorý okamžite posunul kus čiernej gumy Bartošovi a ten ho zavedie do útoku.
     
    23:28
    Marek Bartánus dostal prihrávku do kruhu kde sa otočkou zbavil obrancu a ihneď mieril k bližšej tyčke do horných partií, puk však brankár Karhunen vyrazil.
     
    23:10
    Pyorala po tom ako sa skončilo vylúčenie Košíc sa dostal do útoku, v medzikruží to namieril na opačnú tyč kde zasahoval betón domáceho brankára a vďaka pozornej obrane sa Oulu k dorážke nedostalo.
     
    22:47
    HC Košice si teraz vytvorili v útočnom pásme enormný tlak, od modrej to dvakrát pálil pred bránku kde následne vznikol chaos, nanešťastie pre nášho majstra sa skrumáže gólom neskončili.
     
    22:10
    Hostia sa v oslabení dostali do úniku dvoch na jedného, prihrávka im ale nevyšla a strácajú tak puk na zadnom mantineli.
     
    22:00
    Košičania si zahrajú presilovku! Glenn inkasuje dvojminútový trest za podrazenie.
     
    21:25
    Obrovský závar pred bránkou hostí! Tam sa natlačili domáci útočníci, ktorí sa pokúšali pokúšali puk skákajúci v bránkovisku doraziť do siete, ale boli veľmi dobre bránení a napokon sa to ani jednému z nich nepodarilo.
     
    21:13
    Nech sa Košičania snažia akokoľvek, stále sa nevedia presadiť. Ich pokusy sú skutočne badateľné, no fínski majstri všetko likvidujú už v strede klziska.
     
    20:49
    Košičania sa ale cez pozornú defenzívu hostí ďaleko nedostali. Drgoň to teda skúsil aspoň nastrelením puku zo stredného pásma, s čím ale Karhunen nemohol mať žiaden problém.
     
    20:05
    Druhá tretina sa začala výherným buly Oceliarov. Tí sa okamžite stiahli za vlastnú bránku, odkiaľ budú rozohrávať prvú útočnú akciu.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina duelu slovenského majstra s fínskym šampiónom je minulosťou. Zápas sa začal absolútnou dominanciou hostí, ktorí sa už po štyroch minútach hry dostali do vedenia. Na to dokázali Košičania o niečo neskôr odpovedať presnou dorážkou Zagrapana, na ktorú už Karhunen nemal nárok. Neradovali sa ale dlho. Už o 23 sekúnd neskôr ich na opačnej strane schladila delovka Keranena, a tak je po prvej tretine skóre priaznivejšie pre hostí.

    Druhá tretina sa začne približne o 18:19.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:53
    Košice nevyhrali buly, medzi kruhy si potiahol puk Julius Junttila až vystrelil do protipohybu Melicherčíka, brankár domácich Košíc ale mal betón správne na ľade a nenechal puk aby prešiel za červenú čiaru.
     
    19:46
    Košičanom sa už zrejme vyrovnať nepodarí. Puk síce mali na hokejkách, ale na ľadovej ploche už boli veľmi dlho a potrebovali prestriedať. Bartánus teda kus čiernej gumy iba nastrelil do útoku, kde ale nik z jeho spoluhráčov nebol.
     
    19:15
    Domáci bojujú o puk v útočnom pásme na mantineli, nakoniec sa im ho však nepodarilo proti skúsenejšiemu protivníkovi vybojovať a Kärpät Oulu tak posiela hru do stredného pásma.
     
    18:36
    Košičania sa aj naďalej pokúšajú niečo vymyslieť v útočnej tretine. Puk nahodili na zadný mantinel, ale Kolena ho tam pred Karhunenom nestihol dokorčuľovať.
     
    18:03
    Klouček sa práve dostal z trestnej lavice, dostal okamžite prihrávku na stredový kruh kde chvíľku čakal, potom sa rozbehol a v kruhu na buly vypálil, táto nebezpečná pozícia nebola využitá keďže do dráhy puku sa hodil hosťujúci hráč.
     
    17:30
    Košice ihneď po buly vyhodili puk cez všetky čiary, Oulu sa ale aj napriek tomu bleskovo dostalo do útočného pásma kde točí puk.
     
    17:14
    Košickým hráčom sa puk podarilo vyhodiť z vlastnej obrannej tretiny, ale pridlho si vydýchnuť nemohli. Hostia sa do pásma vrátili, ale s Humlovou strelou z uhla si Melicherčík poradil.
     
    16:45
    Košičania sa musia brániť aj naďalej. Ich súper je v útočení veľmi húževnatí a hostia hrajú skutočne s cieľom vsietiť ďalší gól.
     
    16:02
    Košičania sú okamžite stiahnutí pred vlastnou bránkou a Melicherčík mal čo robiť, aby neinkasoval. Košický gólman sa váľal po ľade, no našťastie nik z jeho súperov nedokázal v rýchlosti zakončiť do odkrytej časti siete.
     
    15:44
    Košičania sa budú brániť! Klouček si odpyká dvojminútový trest na trestnej lavici za hákovanie.
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    15:40
    Huml dostal naozaj umnú prihrávku pred brankára kde nebol vôbec pokrytý, puk si ešte potiahol do lepšej pozície no nezakončil najlepšie, dôvodom bol faul na strane domácich.
     
    14:17
    Košičania sa dokonca dostali aj do rýchleho útoku! Puk zaviedla do psáma dvojica Bicek – Kolena, pričom ale druhý menovaný v rýchlosti vystrelil iba tesne vedľa bránky.
     
    13:30
    Košičania si poradili so snahou súpera o útočnú akciu, v obrane zahrali veľmi rozumne a tak môže tretia formácia majstra SR útočiť.
     
    12:50
    Košičania sa stiahli do vlastnej obrannej tretiny. kde sa Bartánus pokúša bojovať pri mantineli o puk. Síce ho nezískal, ale súpera aspoň vytlačil z pásma.
     
    12:35
    Košičania sa konečne dostali do útočného pásma kde urobili prievan, snažili sa vymyslieť akciu spoza brány, nakoniec bol nepekne na mantinel prišpendlený Jenčík, rozhodca ale nepíska a Oulu sa oslobodilo.
     
    11:40
    Hra sa nám po góle rozhárala, Fíni majú naďalej prevahu, momentálne odchádzali ale po vyhodení puku do stredného pásmu oba celky striedať.
     
    10:49
    Kärpät Oulu dal gól!
    Košičania vzápätí prehrávajú. Hostia sa okamžite natlačili do útočnej tretiny, kde prudká rana JUHA KERANENA skončila za bezmocným Melicherčíkom. Asistencie: Ari Vallin, Sakari Manninen.
     
    10:26
    Košice dali gól!

    Je vyrovnané! Druhá strela košických hokejistov v tomto zápase končí v bránke! S prvou ranou si síce Karhunen ešte poradil, ale s následnou dorážkou v podaní MAREKA ZAGRAPANA už nie. Asistencie: Marek Bartánus, Adam Drgoň.
     
    10:01
    Košičania už hrajú medzičasom v plnom počte a záverečný tlak súpera prežili bez inkasovania. Následne musí rozhodca opäť riešiť menšiu strkanicu pred bránkou, ktorá aj tak k ničomu nevedie.
     
    09:36
    Hostia sa už ale do pásma vrátili a pokúšajú sa niečo vymyslieť! Fínski hokejisti skúsili aj strelu z pravého kruhu, no tá letela iba mimo priestoru troch žrdí.
     
    09:15
    Košičania dokonca súperovi nedovoľujú dostať sa od Karhunena. Domáci hráči hrajú túto početnú nevýhodu zatiaľ veľmi dobre.
     
    08:50
    Fínski majstri sa následne do pásma vrátili, ale nič tam nedokázali vymyslieť. Pokus o ich strelu domáca defenzíva zblokovala a puk opäť letí cez všetky čiary.
     
    08:13
    Oceliari začali svoju oslabovku opäť ideálne a puk poslali cez všetky čiary. Košickí hokejisti zatiaľ držia súpera ďaleko od vlastnej bránky.
     
    07:53
    Košiania sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje Češík na dve minúty za hákovanie.
    Nasledovať bude komerčná prestávka.
     
    07:16
    Košičania sa museli stiahnuť do vlastnej obrannej tretiny a brániť sa budú ešte viac! Rozhodca signalizuje vylúčenie, a tak Karhunen už korčuľuje na striedačku.
     
    06:47
    Hokejisti Kärpätu puk dokorčuľovali na zadnom mantineli a okamžite rozvinuli úvodnú akciu. Košičania sa musia stále iba brániť.
     
    06:15
    Hostia sa stále pokúšajú zvýšiť svoj náskok. Puk poľahky získali vo vlastnej obrannej tretine a Davis ho už nahodil do útoku.
     
    05:40
    Fíni sa aj v tejto chvíli nahrnuli do útoku. Teraz sa im to podarilo po pravej strane, puk dostali až pred Melicherčíka, ktorý ho ale pohotovo prikryl. Nasledovali ešte zbytočné strkanice, ktoré ale rozhodcovia rýchlo ukončili.
     
    05:16
    Košickí hokejisti chceli založiť útočnú akciu spoza vlastnej bránky. Puk sa pokúsili rýchlo rozohrať od Melicherčíka, ale skončilo to iba zakázaným uvoľnením.
     
    04:46
    Košickí hokejisti teda už v úvode duelu prehrávajú. Fanúšikovia sa nášho majstra pokúšajú nabudiť, ale Košičania zatiaľ ani len nevystrelili na bránku.
     
    03:48
    Kärpät Oulu dal gól!
    Hostia idú do vedenia! Kukkonen s pukom obkrúžil bránku, poslal prihrávku do medzikružia, a tam už bol nikým nepokrytý PATRICK DAVIS, ktorý so zakončením nemal žiaden problém. Asistencie: Lasse Kukkonen, Nicolas Deschamps.
     
    03:31
    Fínski majstri musia na moment útočné pásmo opustiť. Košičania puk vysunuli až ku súperovej bránke, a tak uvidíme novú útočnú akciu.
     
    02:54
    Oceliari už medzičasom hrajú v plnom počte a prvú oslabovku teda prežili bez inkasovania. Aj naďalej to ale nemajú jednoduché a musia sa brániť.
     
    02:04
    Presilovka hostí sa pomaly blíži ku koncu a Košičania sa po dlhej dobe oslobodzujú. podľa všetkého by už v tomto oslabení inkasovať nemali.
     
    01:27
    Ďalšia nebezpečná šanca pred košickou bránkou! Teraz sa tam natlačil Huml, ale ani on nedokázal domáceho gólmana prekabátiť. Náš majster sa zatiaľ drží.
     
    01:02
    Košičanmia sa vzápätí musia brániť! Po rýchlom prechode do pásma letel puk do medzikružia, kde bol na strelu pripravený Masuhr, ale Melicherčík si poradil.
     
    00:37
    Košickí hokejisti začali hru vo vlastnom oslabení veľmi dobre a puk okamžite vyhodili cez všetky čiary. Melicherčík zatiaľ zasahovať vôbec nemusel.
     
    00:18
    Košičania sa hneď v úvode budú brániť! Spilar vyhodil puk mimo hracej plochy.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hráči oboch tímov sú už na ľadovej ploche. Domáci Košičania v tmavomodrých dresoch, ich súperi v bielej farbe. Po úvodnom pozdravení je už takmer všetko pripravené na prvé vhadzovanie, o niekoľko sekúnd teda začíname!

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Melicherčík (Hylák) – Černák, Philipp, Cebák, Jánošík, Drgoň, Klouček, Štrbák (C) – Spilar (A), Bartoš, Jenčík – Lapšanský, Zagrapan, Bartánus – Bicek (A), Češík, Kolena – Hrnka, Chovan, Stupka – Hinďoš

    Kärpät Oulu: arhunen (Tarkki) – Kukkonen (C), Masuhr, Pyörälä (A), Deschamps, Davis – Spang, Glenn, Aho, Komulainen, Huml (A) – Niemela, Vallin, Junttila, Kemppainen, Donskoi – Eminger, Manninen, Keränen, Suoranta, Alikoski

    Rozhodca: W. Edqvist (SWE), J. Konc (SVK) – M. Korba (SVK), Smrek (SVK).
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní hokejovej Ligy majstrov! Veľký hokejový sviatok pokračuje, a to opäť so slovenským zastúpením! HC Košice sa predstaví na domácom klzisku proti fínskemu majstrovi Kärpät Oulu a vám z tohto zápasu vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.



    Oba celky už za sebou úvodný zápas v prestížnej CHL majú. Fínski hokejisti ho odohrali u našich susedov v Česku, kde porazili Liberec tesne 4:3. Aj zápas Košičanov sa skončil triumfom o rozdiele jediného gólu, no Oceliari prehrali s nemeckým vicemajstrom z Kolína na jeho ľade tesne 1:2.

    Ako teda vyzerá tabuľka A-skupiny?
    1. Kärpät Oulu – 3 body (4:3)
    2. Kölner Haie – 3 body (2:1)
    3. Bílí Tigři Liberec – 0 bodov (3:4)
    4. HC Košice – 0 bodov (1:2)



    Hráči Kärpät Oulu sa rozhodne majú čím pochváliť. Vo svojej bohatej histórii získali dovedna 14 cenných kovov – 6 zlatých, 3 strieborné a 5 bronzových medailí. Práve v uplynulej sezóne 2013/2014 sa hokejisti Kärpät Oulu radovali zo zisku šiestej majstrovskej trofeje, keď si v play-off postupne poradili vo štvrťfinále s Hämeenlinnou hladko 4:0, v semifinále porazili SaiPa Lappenrantu 4:1 a vo vyrovnanom finále napokon zdolali aj Tapparu Tampere 4:3 na zápasy.
    Kärpät Oulu v doterajšej histórii šesťkrát ovládol najvyššiu fínsku súťaž v základnej časti, keď sa jej víťazom stal v sezónach 1986/1987, 2004/2005, 2005/2006, 2006/2007, 2007/2008 a aj 2013/2014. V ostatnom období teda Kärpät jednoznačne dominuje fínskej SM-lige, keď sa od ročníka 2003/2004 stal už päťkrát jej víťazom.




    HC Košice má na svojom konte spolu 9 majstrovských titulov. 2 z nich sú federálne (1985/1986, 1987/1988), zvyšných 7 slovenských (1994/1995, 1995/1996, 1998/1999, 2008/2009, 2009/2010, 2010/2011, 2013/2014). Košičania sú v najvyššej slovenskej súťaži od jej začiatku a v doterajších 21 ročníkoch boli 20-krát v play-off, 19-krát si zahrali semifinále, 14-krát finále, pričom v posledných siedmich rokoch boli vo finále vždy. Ako jediný tím v histórii Slovenska dosiahli zlatý hetrik, keď sa od roku 2008 do 2011 stali majstrami trikrát po sebe. V sezóne 2010/2011 dokonca utvorili rekord v počte bodov získaných v základnej časti, keď ich nazbierali spolu 137 v 57 zápasoch, čo sa dodnes im ani nikomu inému nepodarilo prekonať. V tej istej sezóne dokonca získali aj zlatý triple, pretože majstrami neboli iba seniori, ale ale aj juniori a dorastenci. Popýšiť sa môžu aj víťazstvom v Kontinentálnom pohári v sezóne 1997/1998 a dvomi finálovými účasťami v Európskom pohári (1987 a 1989). Deväťkrát vyhrali Tatranský pohár, raz Cassovia Hockey Cup a trikrát Rona Cup.

    Košice sa ziskom posledného majstrovského titulu v sezóne 2013/2014 dostali do absolútneho vedenia v počte získaných slovenských medailí. Majú ich dohromady už 16 – z toho 7 zlatých, 7 strieborných a 2 bronzové.



    Tento duel je aj v ponuke viacerých stávkových kancelárií. Tie na základe papierových predpokladov favorizujú hosťujúci celok, na triumf ktorého vypísali kurz približne 1,65. Na víťazstvo domácich Košíc je to až 4,1 a remízu po šesťdesiatich minútach hry si môžete natipovať s kurzom približne 4,5.

    Mimoriadne dôležitý zápas sa začína o 17:30. Košičania v ňom nereprezentujú iba svoje mesto a svoj klub, ale aj celé Slovensko. Ak chcete vedieť, ako sa im bude dariť, rozhodne si nenechajte ujsť náš podrobný textový prenos na Onlajny.eu, v ktorom sa dozviete všetko podstatné.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Veronika Pancuráková

    Lukáš Rusňák

    Góly a asistencie: 11. Zagrapan (Bartánus, Drgoň) – 4. Davis (Kukkonen, Deschamps), 11. Keranen (Vallin, Manninen)


    HC Košice: Melicherčík (Hylák) – Černák, Philipp, Cebák, Jánošík, Drgoň, Klouček, Štrbák (C) – Spilar (A), Bartoš, Jenčík – Lapšanský, Zagrapan, Bartánus – Bicek (A), Češík, Kolena – Hrnka, Chovan, Stupka – Hinďoš
    Kärpät Oulu: Karhunen (Tarkki) – Kukkonen (C), Masuhr, Pyörälä (A), Deschamps, Davis – Spang, Glenn, Aho, Komulainen, Huml (A) – Niemela, Vallin, Junttila, Kemppainen, Donskoi – Eminger, Manninen, Keränen, Suoranta, Alikoski

    Rozhodca: W. Edqvist (SWE), J. Konc (SVK) – M. Korba (SVK), Smrek (SVK)

    Diváci: 6104