Aston Villa – Newcastle 0:0 (kon.) | Chelsea – Leicester 2:0 (kon.) | Crystal Palace – West Ham 1:3 (kon.)
Southampton – West Bromwich 0:0 (kon.) | Swansea – Burnley 1:0 (kon.) | Everton – Arsenal 2:2 (kon.)
koniec
Chelsea FC
2:0 (0:0)
Leicester City
Sobota 23.08.2014, 16:00 • Stamford Bridge (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    90
    O slovo sa prihlásil i striedajúci Willian, no úsmev strapatého Brazílčana opäť skrivil výborný Kasper Schmeichel. Willian si to po Ramiresovej prihrávke hodil stredom ihriska, kde ho prakticky nikto nenapádal. Brazílsky virtuóz tak pokračoval až na šestnástkový oblúk, odkiaľ vypálil presne pod brvno, pričom jeho pokus bol ešte nepríjemne tečovaný Morganom. Ani to však dánskeho dlháňa nerozhodilo z konceptu a ďalšou lahôdkou zariaďuje iba rohový kop pre Chelsea.
     
    85
    Najdrahšiu posilu v histórii The Foxes Leonarda Ullou sme v druhom dejstve prakticky neregistrovali, v závere ho preto nahradí Chris Wood.
     
    80
    Vypredaný Stamford Bridge povstal, aby privítal späť svojho strateného syna Didiera Drogbu, ktorý pri svojej obnovenej premiére pred fanúšikmi The Blues dostane desať minút. Miesto mu prenechal Diego Costa.
    E.HAZARD(FÁBREGAS) - 2:0
     
    77
    Chelsea dala gól!
    Tak a je to tu! The Blues sa ujímajú zrejme už rozhodujúceho vedenia v tomto zápase. Celá akcia pritom začala nenápadne, keď Cesc Fábregas prihrával do strany na EDENA HAZARDA. Ten si prebral loptu ešte pri outovej čiare, no následne zvládol súboj s Albrightonom, Ritchie De Laet ho nedokázal dostúpiť a agilný Belgičan tento ponúknutý priestor využil na exportnú koncovku na zadnú žrď. Loptu na ceste do siete ešte tečoval Wes Morgan, Schmeichel bol tým pádom bez šance. 2:0!
     
    73
    Situácia hostí sa ešte väčšmi komplikuje, keď pre zranenie musí opustiť hraciu plochu Dean Hammond. Na jeho miesto už na trávniku registrujeme Taylora-Fletchera.
     
    70
    Special One na hracej ploche obmieňa svojich dvoch brazílskych šikulov. Namiesto aktívneho Oscara príde Willian, ktorému sú krídelné priestory predsa len bližšie.
     
    68
    Hlavná postava hostí v úvodnom dejstve Riyad Mahrez sa v tom druhom už vytrácala a na jeho miesto tak naskočí bývalý hráč Aston Villy Marc Albrighton.
     
    64
    José Mourinho už medzitým stihol po prvýkrát vystriedať, keď Andrého Schürrleho nahradila defenzívna výstuž v podobe Ramiresa.
    D.COSTA(IVANOVIČ) - 1:0
     
    62
    Chelsea dala gól!
    Tak predsa len sme sa dočkali gólového vyvrcholenia atraktívnych futbalových hodov na Stamford Bridge! Absolutórium si zaslúži predovšetkým Branislav Ivanovič, ktorý parádne rozbil všetko, čo mu stálo v ceste, prenikol až do šestnástky, z ktorej pravej strany prepasíroval loptu pomedzi dvoch hráčov súpera až na DIEGA COSTU. Tomu síce lopta najskôr odskočila, no následne sa už z piatich metrov nemýlil a s veľkou verbou pretlačil loptu až do siete! Favorit sa tak po hodne hry ujíma jednogólového vedenia.
     
    57
    Kasper Schmeichel pokračuje vo svojom šialenom výkone, keď vyťahuje jednu lahôdku za druhou! Tentokrát sa Chelsea presadzovala po pravej strane, kde ofenzívu modrých nakopol Branislav Ivanovič. Cesc Fábregas si nádherne zakryl loptu, pretiahol sa do šestnástky a oproti dánskemu gólmanovi sa ocitol úplne osamotený. Katalánec sa snažil presadiť elegantným oblúčikom, ktorý však gólman hostí vytiahol nad brvno! Výborná práca dánskeho šamana.
    Nugent
     
    54
    Na Stamford Bridge je to teraz poriadna divočina, hrá sa z jednej strany na druhú! Najskôr to bola výborná koncovka v podaní Oscara, ktorý opäť natiahol gólmana Kaspera Schmeichela, no z piatich metrov skórovať nedokázal. Následne tu bol protiútok na druhej strane, z ktorého rezultoval samostantný nájazd Davida Nugenta, ktorý však zoči-voči Courtoisa zlyhal. Belgický gólman dokázal zatiahnuť roletu. Brankári sú zatiaľ ozdobou tohto duelu.
     
    52
    Tak ako v úvodnom dejstve, tak sme aj teraz sledovali okamžitú odpoveď na druhej strane a snaha Leicesteru nebola vôbec márna. Priamočiary útok z polovice ihriska ťahal nedávno trestaný Dean Hammond, ktorý pred šestnástkou prihrával na Nugenta a ten sa už rútil v dobrej šanci na Courtoisa. Belgického dlháňa ale prestreliť nedokázal, keď Thibaut jeho koncovku dokázal reflexívne vykopnúť pravačkou.
     
    51
    Domáci nápor sa teraz mierne pozastaví, pretože na hracej ploche sa ocitá André Schürrle, ktorý si drží pravé koleno. Faulujúci Hammond navyše vidí žltú kartu.
    Oscar
     
    48
    No a to sa už aj pomaly deje! Chelsea začína hneď na začiatku druhého dejstva dupať na plyn. Eden Hazard najskôr čaroval na ľavej strane, aby následne prihral pod seba na Brazílčana Oscara. Ten si hodil loptu na pravačku a okamžite to skúsil z ľavej strany na bránku. Na jeho smolu ale zasiahol presne jej ľavú konštrukciu. Schmeichel tak zasahovať nemusel, ale proti následnej dorážke v krátkom slede od Ivanoviča sa už prezentoval exkluzívnou robinzonádou. Predsa len niečo pochytil od svojho otca.
     
    36
    Zápas sa nám konečne rozbieha a prvú veľkú príležitosť si pripravil i favorit dnešného duelu. Cesc Fábregas vymyslel elegantnú kolmicu na Edena Hazarda, ktorý vletel do šestnástky a okamžite sa pokúšal osloviť Diega Costu. Tento jeho úmysel sa podaril, Španiel si prebral loptu a z hranice pokutového bodu vystrelil. Našťastie pre Schmeichela tam bol kontakt s dolnou končatinou Liama Moora a dánsky syn slávneho otca tak zasahovať nemusel. Zrazená lopta letela poldruha metra nad brvnom.
    Mahrez
     
    33
    No a práve naopak, takmer sme sa dočkali gólového impulzu na druhej strane! To by bola teda senzácia. Úžasné ale bolo sledovať už tanečky v podaní alžírskeho baleťáka Riyada Mahreza, ktorý sa na osi ihriska dokázal vymaniť z pressingu troch defenzívnych hráčov v modrom a približne od šestnástkového oblúku vypálil s poriadnou razanciou. Nanešťastie pre Líšky však jeho pokus smeroval do stredu bránky, kde sa prvým ostrým zákrokom uviedol Courtois. Následná koncovka Schluppa z druhej vlny už mierila podstatne mimo.

    Erik Farkaš

    Góly: 62. D.Costa(Ivanovič), 77. E.Hazard(Fábregas)

    Karty:   51. Hammond (LEC)


    Chelsea FC: Courtois – Ivanovič, G. Cahill, Terry (C), Azpilicueta – Fábregas, N. Matič – Schürrle, Oscar, E. Hazard – D. Costa
    Náhradníci: P. Čech – Filipe Luis, Zouma, Ramires, D. Drogba, Obi Mikel, Willian
    Manažér: José Mourinho (POR)

    Leicester City: Schmeichel – De Laet, Morgan (C), Moore, Konchesky – Mahrez, A. King, Hammond, Schlupp – Nugent, Ulloa
    Náhradníci: Hamer – Albrighton, T. Hooper, Taylor-Fletcher, Knockaert, Wasilewski, Wood
    Manažér: Nigel Pearson (ENG)

    Rozhodca: Lee Mason – M. Mullarkey, M. Wilkes – A. Taylor