Aston Villa – Newcastle 0:0 (kon.) | Chelsea – Leicester 2:0 (kon.) | Crystal Palace – West Ham 1:3 (kon.)
Southampton – West Bromwich 0:0 (kon.) | Swansea – Burnley 1:0 (kon.) | Everton – Arsenal 2:2 (kon.)
koniec
Chelsea FC
2:0 (0:0)
Leicester City
Sobota 23.08.2014, 16:00 • Stamford Bridge (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Vitajte na Stamford Bridge, kde sa londýnska Chelsea stretne s ďalším nováčikom anglickej Premier League. Budú z toho opäť tri body?

    The Blues pred týždňom započali jazdu, na ktorej konci sa po piatich rokoch opäť vidia ako majstri Anglicka. Dovtedy je však ešte strašne, strašne ďaleko. Modrí sa musia sústrediť na každého jedného súpera a ísť krôčik po krôčiku. Pondelňajšia dohrávka na trávniku Burnley (3:1) však naznačila možnosti zverencov Josého Mourinha. V úvodný hrací deň presvedčili vari najviac.
    Nezdarom však neskončila ani obnovená premiéra Leicesteru City. Líšky na hostili na vlastnej tráve ťažkú váhu z Liverpoolu, no s ambicióznym Evertonom dokázali držať krok a vybojovať tak cennú remízu 2:2. City sa teraz chystá i na ďalšieho anglického zástupcu v Európe. Podarí sa im pokračovať v ťažkom programe opäť s bodmi na konte?

    Sezóna 2013/14:

    3. Chelsea: 25 – 7 – 6; skóre 71:27; body 82
    1. Leicester: 31 – 9 – 6; skóre 83:43; body 102 (CH)

    Fanúšikovia Chelsea skutočne očakávajú veľkolepú sezónu svojich miláčikov. Tá sa mohla konať už vlani, ale niečo tomu skrátka chýbalo. The Blues trpeli predovšetkým absenciou typického zakončovateľa, ktorý by svojimi gólmi pravidelne nakláňal misky váh na stranu Londýnčanov.
    Nepodarilo sa to Eto´ovi, mlčiacemu Torresovi či prehliadanému Dembovi Ba. Vykúpenie mal priniesť belgický supertalent Romelu Lukaku, ktorý však v lete prekvapujúco zamieril do konkurenčného Evertonu. Gólová zodpovednosť tak bude visieť na pleciach 40-miliónovej posily z Atlética Madrid Diega Costu. Chrbát by mu mal kryť ostrielaný stratený syn Josého Mourinha Didier Drogba.
    Portugalský Special One verí, že sa mu v lete podarilo adekvátne posilniť mužstvo, ktoré by malo bažiť po trofejách. Až prvé týždne ukážu, aká je skutočná výkonnosť The Blues. Prvú prekážku v podobe Burnley bez väčších problémov zvládli, teraz ich čaká predstavenie pred vlastnými fanúšikmi. José Mourinho, respektíve Sunderland vlani preťal pozoruhodnú sériu, keď až na 79. pokus niekto zdolal jeho mužstvo na Stamford Bridge (1:2). Následne jeho zverenci nevyhrali ani s Norwichom (0:0).
    Chelsea s Mourinhom na lavičke len v jedinom prípade nedokázala vyhrať v troch domácich ligových zápasov po sebe, bolo to medzi aprílom a májom roku 2007.

    Ťažko povedať, čo by dal manažér Líšok Nigel Pearson zato, keby sa táto šnúra zopakovala i dnes. Leicester už dokázal negovať útočnú silu Evertonu, tak prečo by niečo obdobné nemohol predviesť i v Londýne? Foxes vlani suverénne pretancovali druhou najvyššou súťažou na Ostrovoch Championship. V dlhodobej ligovej súťaži triumfovali s komfortným náskokom deviatich bodov. Ambiciózne mužstvo je taktiež bohato dotované, ako ich dnešný súper. V čele väčšinového vlastníka City King Power International sa nachádza thajský podnikateľ Vichai Srivaddhanaprabha.
    Blue Army sa ale nepúšťa do bezhlavého utrácania, ako tomu bolo napríklad v prípade QPR. Leicester si zakladá na systematickej práci pod drobnohľadom Nigela Pearsona. Cieľ pre túto sezónu znie: „Záchrana!"... o rok však môžu Líšky poškuľovať i po vyšších priečkach. Z mužstva zo stredu Anglicka ide napriek štatútu nováčika strach. Počas minuloročnej anabázy v Championship totiž na jar vonku ani raz neprehral! V rámci Premier League však vonku naposledy vyhrali ešte v marci roku 2004. Dnes by sa podobný počin rovnal asi zázraku, ale aj tie sa občas vo futbale dejú.

    Zmeny v kádri:

    Chelsea:

    Príchody: Didier Drogba
    (Galatasaray), Filipe Luís a Diego Costa (Atl. Madrid), Cesc Fábregas (FC Barcelona)
    Odchody: Frank Lampard (NY City), Samuel Eto´o (-), David Luiz (PSG), Ashley Cole (AS Rím), Demba Ba (Besiktas), Milan Lalkovič (Mladá Boleslav), Patrick van Aanholt (Sunderland), Romelu Lukaku (Everton), Hilário (k.k.)

    Leicester:

    Príchody: Leonardo Ulloa
    a Matthew Upson (Brighton), Mark Albrighton (Aston Villa), Ben Hamer (Charlton)
    Odchody: Zak Whitbread (Derby), Lloyd Dyer (Watford), Ben Frempah (Ross County), Neil Danns (Bolton), Sean St. Ledger (-), Kevin Phillips (k.k.)

    Absencie:

    Nedávno ešte zranený navrátilec Didier Droba naskočil už na posledné minúty pondelňajšej dohrávky na Turf Moor.
    Po vypršaní karetného trestu sa navyše vracia i Ramires. Special One tak dnes môže vyberať z kompletného kádra!

    Naopak Nigel Pearson sa dnes bude musieť s určitosťou zaobísť bez dvojice stredných záložníkov Matta Jamesa a Daniela Drinkwatera.
    K dispozícii nebude ani skúsený bývalý reprezentant Albionu Matthew Upson. Maródku by pre zmenu mali vyprázdniť Albrighton s Vardym.

    Môj tip: 2:0

     
    Úvodné zostavy:

    Chelsea FC: Courtois – Ivanovič, G. Cahill, Terry (C), Azpilicueta – Fábregas, N. Matič – Schürrle, Oscar, E. Hazard – D. Costa
    Náhradníci: P. Čech – Filipe Luis, Zouma, Ramires, D. Drogba, Obi Mikel, Willian
    Manažér: José Mourinho (POR)

    Leicester City: Schmeichel – De Laet, Morgan (C), Moore, Konchesky – Mahrez, A. King, Hammond, Schlupp – Nugent, Ulloa
    Náhradníci: Hamer – Albrighton, T. Hooper, Taylor-Fletcher, Knockaert, Wasilewski, Wood
    Manažér: Nigel Pearson (ENG)

    Rozhodca: Lee Mason – M. Mullarkey, M. Wilkes – A. Taylor.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Duel na Stamford Bridge práve začal! Úvodný výkop obstarali hostia v netradičnej červenej sade dresov. Chelsea v modrom sprava-doľava.
     
    2
    Chelsea začína pekne zostra. Po ľavej strane sa rozbehol Diego Costa, ktorého sklzom zastavil De Laet. Pôvodne to vyzeralo na priamy kop, ale napokon z toho bude len kop rohový.
     
    3
    Eden Hazard posielal loptu do ohňa, kde najvyššie vyskočil Kaspe Schmeichel, ktorý poslal loptu na šestnástku k Schürrlemu. Ten sa zvrtol okolo Hammonda, prudko vystrelil, no trafil len hradbu tiel pred dánskym brankárom.
     
    4
    Chelsea sa teda z úvodnej príležitosti nepresadila a okamžite sa musí stiahnuť vzad. Útok na pravej strane už totiž rozbieha Alžírčan Mahrez.
     
    5
    Ale už znovu domáci, konkrétne Oscar, ktorý sa snažil nasadiť okolo Morgana. Ten však preukázal svoje bohaté skúsenosti. Hrať môže Schmeichel.
     
    6
    Počínanie Líšok skončilo na polovici ihriska, kde si Leonardo Ulloa pomáhal pri spracovaní nedovoleným zákrokom.
     
    7
    Oscar sa na osi ihriska nachystal k razantnému pokusu, ktorý bol našťastie pre hostí zrazený Wesom Morganom. Modrí budú pokračovať rohovým kopom.
     
    8
    Hazardov center od rohovej zástavky mal osloviť Garyho Cahilla, no pred ním operoval stopér Leicesteru Liam Moore.
     
    9
    Domáci po prvýkrát nádherne zakombinovali a takmer bol z toho úvodný gól dnešného duelu. Cesc Fábregas z polky ihriska po zemi vysunul Diega Costu, ktorý pätou nabil Schürrlemu, no ten v koncovke nepochodil. Loptu poslal zo šestnástky iba vysoko nad.
     
    10
    Cesc Fábregas ale od úvodu naznačuje, že by mohol byť majstrovským kľúčom londýnskej Chelsea. Dokonalá to náhrada za Franka Lamparda.
     
    11
    Opticky sledujeme vyrovnaný priebeh stretnutia, no The Blues preukazujú, že dokážu rozhodnúť z akejkoľvek pozície a akýmkoľvek spôsobom.
     
    12
    To platilo v úvodnom zápase aj o útočníkovi Ulloaovi, ktorý preukázal svoj čuch na góly. Tentokrát ale na Schluppov center nedoskočil. Rozohrávať môže Courtois.
     
    13
    Leicester sa zatiaľ favorita nebojí. Po kombinácii Kinga s Ulloaom mohol páliť Nugent, no výborne ho dostúpil John Terry.
     
    14
    André Schürrle si výborne narazil loptu s Diegom Costom a okamžite posielal center na zadnú žrď. Tam ale nabiehal iba Oscar, ktorý nie je ortodoxným hlavičkárom.
     
    15
    Kombinácie The Blues sa ale domácim priaznivcom musia páčiť. Chelsea sa zatiaľ prejavuje veľkou nápaditosťou, no zatiaľ hráme bez gólov.
     
    16
    Navyše budeme môcť hrať na polovici Chelsea, pretože v okolí stredového kruhu fauloval ex-Košičan Nemanja Matič.
     
    17
    Paul Konchesky si skomplikoval situáciu veľkou malou domou Schmeichelovi, ktorý v ťažkej situácii odpálil loptu do bezpečia.
     
    18
    Pozor však na druhú stranu, kde sa už ku gólovej koncovke hotoval Dave Nugent. V poslednej chvíli ale pred ním zasahoval Branislav Ivanovič. Roh pre City.
     
    19
    Líšky rozohrali štandardnú situáciu nakrátko, ale úspechom ich akcia neskončila. Dave Nugent sa totiž nachádzal v postavení mimo hru.
     
    20
    Po Oscarovom zrazenom centri sa rohový kop zahrával i na druhej strane a vrcholilo to poriadnym závarom. Strely Ivanoviča ani Matiča však až na Schmeichela neprešli.
     
    21
    Na druhej strane si to okolo Ivanoviča hodil Jeff Schlupp, no ghanský futbalista si penaltu nevykoledoval. Bližšie bol k žltej karte za simulovanie.
     
    22
    Za nami je už polovica úvodného dejstva, no zatiaľ sme neviedli ani jednu vážnejšiu príležitosť na jednej či druhej strane. Najbližšie ku gólu mal Schürrle, ktorý však zo šestnástky mieril vysoko nad brvno.
     
    23
    Tragikomicky teraz vyznela koncovka v podaní Nugenta, ktorý trafil loptu hornou končatinou. Hrať tak môže znovu Chelsea FC.
     
    24
    Rovnako pochodil na druhej strane Oscar, ktorý namiesto rohového kopu venoval hosťom outové vhadzovanie.

     
    25
    Azpilicueta pre zmenu nedovolene zastavil Mahreza a tempo zápasu sa tak naďalej kúskuje. Zatiaľ sme sa nedostali do adekvátnych obrátok.
     
    26
    Dobrú prácu teraz na súperovej polke odviedol David Nugent, ktorý v rohu ihriska vybojoval ďalší rohový kop pre Leicester City.
     
    27
    Hosťom ale štandardka nebola nič platná a práve naopak sa museli práve oni brániť. Ivanovič sa snažil na pravej strane prehodiť loptu na Edena Hazarda, ale toho výborne zakrižoval Liam Moore.
     
    28
    Chelsea konečne zrýchlila svoju kombináciu na súperovej polovici a okamžite to takmer prinieslo túžené ovocie. Po osi Diego Costa-Fábregas-Oscar nasledoval center posledne menovaného, ktorý pred Schürrlem odkopával Wes Morgan.
     
    29
    Kapitán hostí zatiaľ pôsobí nesmierne konštantným a pokojným dojmom. Morgan je pravým lídrom Líšok z Leicesteru.
     
    30
    Je to neuveriteľné, ale aj po polhodine márne čakáme na prvú vážnejšiu príležitosť v dnešnom zápase. Dočkáme sa jej vlastne?
     
    31
    The Blues pokračujú v obliehaní hosťujúcej šestnástky, ale ani to nie je trvalým javom. Leicester je zatiaľ nepochybne konkurencieschopný.
     
    32
    Come on Chelsea, Come on Chelsea.. ozýva sa z tribún, no hráči v modrých dresoch nato zatiaľ príliš nereagujú.
     
    33
    No a práve naopak, takmer sme sa dočkali gólového impulzu na druhej strane! To by bola teda senzácia. Úžasné ale bolo sledovať už tanečky v podaní alžírskeho baleťáka Riyada Mahreza, ktorý sa na osi ihriska dokázal vymaniť z pressingu troch defenzívnych hráčov v modrom a približne od šestnástkového oblúku vypálil s poriadnou razanciou. Nanešťastie pre Líšky však jeho pokus smeroval do stredu bránky, kde sa prvým ostrým zákrokom uviedol Courtois. Následná koncovka Schluppa z druhej vlny už mierila podstatne mimo.
    Mahrez
     
    34
    Mahrezovi zatiaľ futbal chutí a určite je tým najpozitívnejším zjavom v zostave hostí. Zápasu by jeho gól určite prospel.
     
    35
    Mahrez pokračoval vo svojom predstavená na pravej strane, no tentokrát bol už Azpilicueta dôraznejší a k centru ho nepustil.
     
    36
    Zápas sa nám konečne rozbieha a prvú veľkú príležitosť si pripravil i favorit dnešného duelu. Cesc Fábregas vymyslel elegantnú kolmicu na Edena Hazarda, ktorý vletel do šestnástky a okamžite sa pokúšal osloviť Diega Costu. Tento jeho úmysel sa podaril, Španiel si prebral loptu a z hranice pokutového bodu vystrelil. Našťastie pre Schmeichela tam bol kontakt s dolnou končatinou Liama Moora a dánsky syn slávneho otca tak zasahovať nemusel. Zrazená lopta letela poldruha metra nad brvnom.
     
    37
    Automaticky tak nasledoval domáci rohový kop z pravej strany, no ten sa defenzíve Leicesteru podarilo s námahou odvrátiť.
     
    38
    Z druhej vlny ale prišiel dobrý center od Oscara, na ktorý reagoval Diego Costa, ktorý sa po zatiahnutí od De Laeta dožadoval pokutového kopu.
     
    39
    Lee Mason ale rázne rozpažil, Chelsea sa už z ďalšieho priebehu akcie nepresadila, pokračujeme teda bez gólov.
     
    40
    Pokračujeme i bez žltých kariet, aj keď Andy King k nej mal teraz veľmi blízko. Po dohratí Hazarda sa jej ešte dokázal vyhnúť.
     
    41
    Následne sa pískalo na druhej strane, kde sklzom zasahoval André Schürrle. Po kontakte s Hammondom tu bude voľný kop pre City.
     
    42
    Leicesteru sa opäť podarilo pritlačiť domácich. Deje sa to predovšetkým vďaka sérii štandardných situácii, ktorú opäť zapríčinil André Schürrle.
     
    43
    Hostia sa z nich zatiaľ ale nedokážu presadzovať a na druhej strane pre zmenu nevyšiel brejk Diega Costu. Toho pred šestnástkou parádne zastavil Wes Morgan.
     
    44
    José Mourinho sa zatiaľ mračí, ale na zvrátenie stavu na svoju stranu má ešte celý druhý polčas a záver toho prvého.
     
    45
    André Schürrle si nabehol na exkluzívnu loptu od Fábregasa a už sa snažil nadviazať na spoluprácu z Turf Moor. Tentokrát sa ale ofsajdovému postaveniu nevyhol.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Ani v treťom dnešnom mnou odkomentovanom polčase sme sa presného zásahu nedočkali. Narozdiel od úvodného duelu dnešného programu však ten gól ani nemal z čoho padnúť. Vari najzaujímavejšiu príležitosť si prekvapivo vypracoval hosťujúci Riyad Mahrez, ktorý však na Courtoisa taktiež nevyzrel. Chelsea bude musieť v svojej trojbodovej snahe pridať.

    Stane sa tak až najskôr od 17:01, kedy vás opäť privítam na Stamford Bridge.


     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Vitajte späť pri druhom dejstve na Stamford Bridge. V polčasovej prestávke sme žiadne striedania nezaznamenali. Výkop obstarali domáci.
     
    47
    Chelsea začína s loptou na kopačkách, no stále je to príliš ďaleko od Kaspera Schmeichela. Blues musia prepnúť na vyššie obrátky.
     
    48
    No a to sa už aj pomaly deje! Chelsea začína hneď na začiatku druhého dejstva dupať na plyn. Eden Hazard najskôr čaroval na ľavej strane, aby následne prihral pod seba na Brazílčana Oscara. Ten si hodil loptu na pravačku a okamžite to skúsil z ľavej strany na bránku. Na jeho smolu ale zasiahol presne jej ľavú konštrukciu. Schmeichel tak zasahovať nemusel, ale proti následnej dorážke v krátkom slede od Ivanoviča sa už prezentoval exkluzívnou robinzonádou. Predsa len niečo pochytil od svojho otca.
    Oscar
     
    50
    Chelsea teda pokračovala rohovým kopom, ktorým sa už hosťom podarilo odvrátiť do zdanlivého bezpečia. Modrí ale roztáčajú svoj kolotoč.
     
    51
    Domáci nápor sa teraz mierne pozastaví, pretože na hracej ploche sa ocitá André Schürrle, ktorý si drží pravé koleno. Faulujúci Hammond navyše vidí žltú kartu.
     
    52
    Tak ako v úvodnom dejstve, tak sme aj teraz sledovali okamžitú odpoveď na druhej strane a snaha Leicesteru nebola vôbec márna. Priamočiary útok z polovice ihriska ťahal nedávno trestaný Dean Hammond, ktorý pred šestnástkou prihrával na Nugenta a ten sa už rútil v dobrej šanci na Courtoisa. Belgického dlháňa ale prestreliť nedokázal, keď Thibaut jeho koncovku dokázal reflexívne vykopnúť pravačkou.
     
    54
    Na Stamford Bridge je to teraz poriadna divočina, hrá sa z jednej strany na druhú! Najskôr to bola výborná koncovka v podaní Oscara, ktorý opäť natiahol gólmana Kaspera Schmeichela, no z piatich metrov skórovať nedokázal. Následne tu bol protiútok na druhej strane, z ktorého rezultoval samostantný nájazd Davida Nugenta, ktorý však zoči-voči Courtoisa zlyhal. Belgický gólman dokázal zatiahnuť roletu. Brankári sú zatiaľ ozdobou tohto duelu.
    Nugent
     
    56
    V posledných minútkachsa toho deje strašne veľa. Kasper Schmeichel zachránil už aspoň tri góly, Courtois dva.
     
    57
    Kasper Schmeichel pokračuje vo svojom šialenom výkone, keď vyťahuje jednu lahôdku za druhou! Tentokrát sa Chelsea presadzovala po pravej strane, kde ofenzívu modrých nakopol Branislav Ivanovič. Cesc Fábregas si nádherne zakryl loptu, pretiahol sa do šestnástky a oproti dánskemu gólmanovi sa ocitol úplne osamotený. Katalánec sa snažil presadiť elegantným oblúčikom, ktorý však gólman hostí vytiahol nad brvno! Výborná práca dánskeho šamana.
     
    58
    The Blues sa už z následného rohového kopu nedokázali presadiť, ale gól už v posledných minútach doslova visí na vlásku!
     
    59
    Tú povestnú niť ale nepretrhol ani Cesc Fábregas, ktorého tečovaný pokus spoza šestnástky smeroval iba do stredu bránky.
    Fábregas
     
    60
    Na druhej strane zas dobrá práca defenzívy Chelsea, ktorá vystavila Davida Nugenta do ofsajdu. Po hodine hry tak hráme stále bez gólov.
     
    61
    V úvodnej štvrťhodine druhej časti sme však kľudne mohli zaznamenať i štyri-päť presných zásahov. Chýbalo len veľmi málo.
     
    62
    Chelsea dala gól!
    Tak predsa len sme sa dočkali gólového vyvrcholenia atraktívnych futbalových hodov na Stamford Bridge! Absolutórium si zaslúži predovšetkým Branislav Ivanovič, ktorý parádne rozbil všetko, čo mu stálo v ceste, prenikol až do šestnástky, z ktorej pravej strany prepasíroval loptu pomedzi dvoch hráčov súpera až na DIEGA COSTU. Tomu síce lopta najskôr odskočila, no následne sa už z piatich metrov nemýlil a s veľkou verbou pretlačil loptu až do siete! Favorit sa tak po hodne hry ujíma jednogólového vedenia.
    D.COSTA(IVANOVIČ) - 1:0
     
    64
    José Mourinho už medzitým stihol po prvýkrát vystriedať, keď Andrého Schürrleho nahradila defenzívna výstuž v podobe Ramiresa.
     
    65
    Cesc Fábregas sa tak zrejme posunie vyššie a Oscar sa bude musieť presunúť do krídelného priestoru, ktorý obhospodaroval nemecký majster sveta.
     
    66
    Stamford Bridge zahučal na Hammonda, ktorý podľa ich mienky fauloval Oscara, no Lee Mason ukázal opačným smerom.
     
    67
    Diego Costa značne povzbudený úvodnou trefou sa rozbehol stredom ihriska, no Wes Morgan ho ďaleko nepustil. Kapitán Líšok sa ešte vyhol žltej karte.
     
    68
    Hlavná postava hostí v úvodnom dejstve Riyad Mahrez sa v tom druhom už vytrácala a na jeho miesto tak naskočí bývalý hráč Aston Villy Marc Albrighton.
     
    69
    Hosťom sa ale stále nedarí vrátiť do zápasu. Hra Chelsea pripomína systém z druhého dejstva na Turf Moor.
     
    70
    Special One na hracej ploche obmieňa svojich dvoch brazílskych šikulov. Namiesto aktívneho Oscara príde Willian, ktorému sú krídelné priestory predsa len bližšie.

     
    71
    Kamera si tematicky vybrali gólovú akciu, kedy výbornému Ivanovičovi prihrával do strany práve streidajúci Oscar.
     
    72
    Kasper Schmeichel krúti hlavou. Napriek neskutočnej plejáde výborných zákrokov si nulu na svoje konto nepripíše.
     
    73
    Situácia hostí sa ešte väčšmi komplikuje, keď pre zranenie musí opustiť hraciu plochu Dean Hammond. Na jeho miesto už na trávniku registrujeme Taylora-Fletchera.
     
    74
    The Blues momentálne kontrolujú priebeh hry. Prioritou je časová údržba so zriedkavými pokusmi o definitívny druhý zásah.
     
    75
    Vypredaný Stamford Bridge i štvrťhodinu pred koncom na nohách vo veľkom očakávaní. Leicester ešte rozhodne nemôžeme odpisovať.
     
    76
    Diego Costa sa v ďalšej veľkej šanci vrútil do šestnástky, odkiaľ prihrával ešte lepšie postavenému Ivanovičovi. Pred nám však bol pri Španielovej prihrávke skorej Schmeichel.
     
    77
    Chelsea dala gól!
    Tak a je to tu! The Blues sa ujímajú zrejme už rozhodujúceho vedenia v tomto zápase. Celá akcia pritom začala nenápadne, keď Cesc Fábregas prihrával do strany na EDENA HAZARDA. Ten si prebral loptu ešte pri outovej čiare, no následne zvládol súboj s Albrightonom, Ritchie De Laet ho nedokázal dostúpiť a agilný Belgičan tento ponúknutý priestor využil na exportnú koncovku na zadnú žrď. Loptu na ceste do siete ešte tečoval Wes Morgan, Schmeichel bol tým pádom bez šance. 2:0!
    E.HAZARD(FÁBREGAS) - 2:0
     
    79
    Ďalší zápas a ďalšia gólová asistencia pre Cesca Fábregasa. Roman Abramovič má zarobené na nákup tohto leta.
     
    80
    Vypredaný Stamford Bridge povstal, aby privítal späť svojho strateného syna Didiera Drogbu, ktorý pri svojej obnovenej premiére pred fanúšikmi The Blues dostane desať minút. Miesto mu prenechal Diego Costa.
     
    82
    Londýnska Chelsea má zdá sa všetko pod kontrolou. Do konca zostáva i s nadstaveným časom niečo vyše desiatich minút.
     
    83
    Leicester City sa síce ešte nevzdáva, avšak i tento pokus od Albrightona smeroval iba do stredu bránky, kde stál pripravený Courtois.
     
    84
    Didier Drogba dostal výhodu pre svoj vstup, avšak po nezdarnom spracovaní sa predsa len pískal faul na Fábregasa.
     
    85
    Najdrahšiu posilu v histórii The Foxes Leonarda Ullou sme v druhom dejstve prakticky neregistrovali, v závere ho preto nahradí Chris Wood.
     
    86
    Vzduchom sa následne preletel gólman Courtosi, ktorý si bez väčších problémov stiahol nepresný center od De Laeta.
     
    87
    Didier Drogba štartoval do svojej prvej šance v dnešnom zápase, avšak od Ramiresa dostal prihrávku na dlhú nohu.
     
    88
    Na druhej strane sme sledovali nádejnú štandardku v podaní Líšok, no Albrightonov voľný kop rezultoval iba v kop rohový, ktorý bol následne odvrátený.

     
    89
    Ramires sa na opačnej polovici ihriska rútil dvakrát do šance, avšak ani raz svoju príležitosť nevyšperkoval k presnej koncovke.
     
    90
    O slovo sa prihlásil i striedajúci Willian, no úsmev strapatého Brazílčana opäť skrivil výborný Kasper Schmeichel. Willian si to po Ramiresovej prihrávke hodil stredom ihriska, kde ho prakticky nikto nenapádal. Brazílsky virtuóz tak pokračoval až na šestnástkový oblúk, odkiaľ vypálil presne pod brvno, pričom jeho pokus bol ešte nepríjemne tečovaný Morganom. Ani to však dánskeho dlháňa nerozhodilo z konceptu a ďalšou lahôdkou zariaďuje iba rohový kop pre Chelsea.
     
    90+1
    Nachádzame sa už na začiatku trojminútového nadstaveného času, ktorý pridal Lee Mason. O všetkom podstatnom sa však už rozhodlo.
     
    90+2
    Na zemi sa práve ocitá Willian, ktorému brnkol po nose Andy King. Chelsea však pokračovala vo svojej aktivite a prácu mal opäť stopér Liam Moore. Ten si ale s Hazardovym centrom poradil.
     
    90+3
    Otrasený Willian zrejme neinkasoval úder do tváre, ale do oblasti chrbta. Na trávniku tak vidíme prehliadku lekárskeho tímu The Blues. Brazílčan sa i za ich pomoci dvíha späť na nohy.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Na Stamford Bridge je dobojované! Chelsea napokon predsa len roztočila svoj kolotoč a uchmatla si všetky tri body. Predovšetkým v úvodnej štvrťhodine druhej časti sme sa nesmierne bavili, keď sa to valilo z jednej strany na druhú. Všetko to vyvrcholilo gólom Diega Costu, po ktorom sa sebavedomie Líšok akoby vytratilo. Ďalej už hralo iba jedno mužstvo. Modrí rozhodli o svojom definitívnom triumfe štvrťhodinu pred koncom, keď sa trafil Eden Hazard. Ďalšie góly sme už v Londýne nevideli.

    Veľký favorit nielen dnešného zápasu teda svoju misiu zvládol a gráciou napokon získal všetky tri body. Na teraz vám ďakujem za pozornosť, ale nenechajte si ujsť ani posledný duel dnešného programu. Do Goodison Parku pricestoval Arsenal. (17:56:51)

    Erik Farkaš

    Góly: 62. D.Costa(Ivanovič), 77. E.Hazard(Fábregas)

    Karty:   51. Hammond (LEC)


    Chelsea FC: Courtois – Ivanovič, G. Cahill, Terry (C), Azpilicueta – Fábregas, N. Matič – Schürrle, Oscar, E. Hazard – D. Costa
    Náhradníci: P. Čech – Filipe Luis, Zouma, Ramires, D. Drogba, Obi Mikel, Willian
    Manažér: José Mourinho (POR)

    Leicester City: Schmeichel – De Laet, Morgan (C), Moore, Konchesky – Mahrez, A. King, Hammond, Schlupp – Nugent, Ulloa
    Náhradníci: Hamer – Albrighton, T. Hooper, Taylor-Fletcher, Knockaert, Wasilewski, Wood
    Manažér: Nigel Pearson (ENG)

    Rozhodca: Lee Mason – M. Mullarkey, M. Wilkes – A. Taylor