Třinec – Opava 2:1 (kon.) | Pardubice – Zlín 0:0 (kon.) | Vlašim – Frýdek-Místek 0:2 (kon.)
Sigma Olomouc – Znojmo 0:2 (kon.) | Táborsko – Karviná 1:1 (kon.)
koniec
SK Sigma Olomouc
0:2 (0:1)
1. SC Znojmo
cz Sobota 23.08.2014, 17:00 • Andrův stadion Olomouc. Kapacita: 12.566 míst. • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA (CZ)
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu ze zápasu čtvrtého kola Fotbalové národní ligy mezi Olomoucí a Znojmem. Utkání začíná v 17:00.
     
    SK Sigma Olomouc

    Posledním sobotním utkáním, které bude rozehráno taktéž od 17:00, bude šlágrem celého víkendového programu Fotbalové národní ligy. Proti sobě se totiž postaví dvě mužstva, která ještě v květnu bojovala o setrvání v SYNOT lize. Ačkoli byli fotbalisté olomoucké Sigmy po sestupu do nižší soutěže považovaní za jednoho z favoritů, rozhodně si tak zatím nepočínají. Po třech kolech mají Hanáci jen tři body za vítězství proti Frýdku-Místku. Na hřištích Žižkova a Sokolova uspět nedokázali. Právě špatné výkony měly vliv na poslední dění v mužstvu, ve kterém se každým dnem očekávají hráčské změny. Jedna už tedy proběhla, na hostování přišel stoper Jan Rajnoch, který bude mít za úkol zlepšit defenzivu Sigmy. „Podle jména a jeho dosavadní kariéry je to kvalitní hráč. Doufám, že to tady prokáže, pomůže nám vzpamatovat se ze špatného začátku a dostaneme společně Sigmu tam, kam patří,“ uvedl v Olomouckém Deníku trenér Leoš Kalvoda.

    Zdroj: fnliga.cz
     
    1. SC Znojmo FK

    Právě pro současného kouče olomoucké Sigmy bude sobotní duel přinejmenším speciálním. Na lavičce Znojma totiž strávil předchozí dva ročníky. Během toho prvního postoupil do první ligy, v tom minulém naneštěstí nejvyšší soutěž na jihu Moravy neudržel a poté se přesunul na Hanou. Kormidla se tak u kádru Znojma chopil Oldřich Machala, pro něhož také nebude utkání v Olomouci obyčejným. Ještě jako hráč totiž drží klubový rekord v počtu odehraných zápasů za Sigmu. A nyní se na místo činu vrátí coby soupeř s týmem, který bude chtít odčinit domácí porážku z minulého týdne. Bývalý fotbalový záložník nemůže počítat se službami Jonova, který obdržel červenou kartu. Naopak připravený bude útočník Libor Žondra, který se pokusí trefit i počtvrté v řadě.

    Zdroj: fnliga.cz
     
    Úvodní sestavy:

    SK Sigma Olomouc: Reichl – Janotka, Rajnoch, Škerle, Vepřek – Zahradníček, Ordoš, Šindelář, Houska, Navrátil – Varadi (C).
    Náhradníci: Dreksa, Javůrek, Plšek, Cana, Rolinc, Hála, Blaha (GK).

    1. SC Znojmo FK: Doleček – Helísek, Hudec, Buchta, Odehnal – Lacko (C), Okleštěk, Kovačić – Staňa, Žondra, Pázler.
    Náhradníci: Hrazdílek, Le Minh, Kirschner, Ledecký, Hříbek, Andrejko (GK).

    Rozhodčí: Nenadál – Mokrusch, Kožár.
     
    Trojice rozhodčích přivádí hlavní aktéry dnešního duelu na hrací plochu. Sigma bude hrát v tradiční modré, hosté ze Znojma oblékli béžové dresy.
     
    1
    Utkání právě začalo. Výkop měli fotbalisté Znojma.
     
    2
    Úvodní desítky vteřin zápasu se odehrávaly na polovině Sigmy. Domácí se však dokázali soupeře zbavit a vyrazili do útoku. Ordoš mířil proti dvěma obráncům a vybojoval rohový kop.
     
    3
    Centr Vepřeka do malého čtverce zvládli odvrátit vysocí hráči v hostujících dresech. Dál jak za polovinu se ale nedostali. Sigma zůstává u míče.
     
    4
    Janotka se pokoušel prostrčit míč na rozběhnutého Zahradníčka, ale defenziva soupeře přihrávku zastavila.
     
    4
    Navrátil chtěl odcentrovat z levé strany, ovšem trefil jen nohy Buchty. Hanáci vybojovali rohový kop.
     
    5
    Přetažený centr Zahradníčka tečoval některý z hostujících hráčů do autu. Hrají stále domácí.
     
    5
    Stáňa vybojoval míč pro své barvy a unikal s ním na polovinu Sigmy. Tam si jej ale příliš předkol a přišel o něj. Následně po nedovoleném zákroku na domácího hráče budou Hanáci.
     
    6
    Zahradníček poslal do šestnáctky soupeře příliš vysoký centr, na který nikdo z hráčů nemohl vyskočit. Doleček bude rozehrávat od své branky.
     
    7
    Lacko hledal Žondru, ale u míče jako první byli obránci v modrých dresech. Odvrácený balon se opět octl na kopačce znojemského kapitána, který znovu hledal svého spoluhráče. Tentokrát míč stáhl ze vzduchu Reichl.
     
    9
    Pázler poslal z levého křídla přízemní centr před domácí branku. Reichl si nezakřičel, a tak těsně před ním míč ukopl Škerle.
     
    10
    Šindelář zkusil přelstít defenzivu soupeře dlouhým nákopem, za kterým se hnal Navrátil, který ale nebyl dostatečně rychlý, aby míč zastihl ještě na hrací ploše.
     
    11
    Hudec poslal míč do běhu na Kovačiće, kterému v šestnáctce Sigmy padl pod nohy Reichl. Olomoucký gólman ale míč nedokázal zachytit a následně jej raději poslal do autu.
     
    12
    Housku z vlastní poloviny poslal pas dopředu, kam se za ním hnal Navrátil s Varadim. Přestože byl olomoucký kapitán míči blíž, přenechal jej spoluhráči, kterého ale předběhl obránce Znojma a odvrátil balon do bezpečí.
     
    13
    Po nedovoleném zákroku domácích rozehrával standardní situaci Lacko, který poslal míč přímo do náruče Reichla, který s menšími problémy přerušil soupeřovu akci.
     
    14
    Z hranice šestnáctky se pokoušel vystřelit Houska, ale jeho projektil byl zastaven defenzivou Jihomoravanů.
     
    15
    Kovačić vybídl na pravé straně k sprintu Staňu, kterému míč ve skluzu odkopl Vepřek. Hosté budou mít rohový kop.
     
    16
    Po rohovém kopu se míč dostal na nohu Helíska, který jej poslal do ohně. Přízemní centr ale zablokovala obrana Hanáků. Na vážnější příležitost stále čekáme.
     
    17
    Znojmo právě vstřelilo branku!
    Jako bych to zakřikl. První vážnější šance zápasu a hned je z toho branka. JAN PÁZLER dostal ideální přihrávku, obhodil si posledního obránce Sigmy a tváří v tvář Reichlovi poslal míč k pravé tyči.
     
    19
    Olomoučtí dokázali na polovině hřiště zastavit akci soupeře jen za cenu faulu. Až poté Vepřek vybojoval aut ve prospěch svého týmu.
     
    20
    Helísek skluzem zabránil v akci, ke které se chystal Vepřek. Znojmo se úspěšně brání domácím nájezdům.
     
    21
    Ke střeleckému zakončení se odhodlal Janotka, který si dal míč na levou a z osmnácti metrů vystřelil. Doleček sice plachtil vzduchem, ale strach mít nemusel, neboť míč letěl vedle jeho levé tyče.
     
    22
    V souboji na polovině domácích mezi Vepřekem a Stáňou poslal domácí hráč míč o tvář soupeře do autu. Sigma tam může založit nový útok.
     
    23
    Po nedovoleném zákroku ještě na vlastní polovině ale darovali domácí míč svému soupeři. Následnou standardní situaci musel řešit Reichl, který poté odkopem daroval balon soupeři.
     
    24
    Navrátil si vzal příliš velké sousto, proti třem obráncům Znojma neměl šanci na úspěch. Přesto to domácího hráč zkusil.
     
    25
    V souboji dvou třináctek neuspěl Stáňa proti Šindelářovi, který jej o míč čistým způsobem připravil.
     
    26
    Špatná rozehra Sigmy a míč končí až u Reichla. Na hráče Sigmy se snáší pískot.
     
    27
    Pázler si zaběhl za obranu a poslal míč po zemi na hranici šestnáctky, kam sbíhal Žondra. Vytáhlý útočník ale jen balon přeskočil a přenechal jej spoluhráčům. Bohužel zde nikdo ze Znojma nebyl.
     
    28
    Obrovská možnost Sigmy na srovnání výsledku. Varadi zavezl míč do vápna soupeře a předložil jej Navrátilovi, který z první trefil gólmana Dolečka. Nicméně odražený míč skončil na noze Ordoše, který svým pokusem opět nechal vyniknout gólmana soupeře!
     
    29
    Navrátilova rána z prostoru před hostující šestnáctkou mířila znovu jen do prostoru, ve kterém operoval Doleček.
     
    30
    Prudký centr Vepřeka zasáhl Zahradníček, jenže míč pouze prodloužil za sebe, kde nikdo v modrém nebyl.
     
    31
    Rajnoch z vlastní poloviny našel Navrátila, který měl velké problémy se zpracováním míče. Nicméně rozhodčí na lajně stejně odmával ofsajd.
     
    32
    Olomoucký trenér Kalvoda reaguje na nepříznivý vývoj střídáním po půl hodině hry. Ze hřiště stahuje Zahradníčka, jehož pozici zaujme Javůrek.
     
    33
    Zbytečný zákrok předvedl Navrátil (OLO), který sestřelil Buchtu po odehrání míče.
     
    34
    Žlutí se také na druhé straně. Varadi se probíjel do střelecké pozice, přičemž stopku mu vystavil Hudec (ZNO). Sigma bude navíc zahrávat přímý kop z devatenácti metrů.
     
    35
    K exekuci přímého kopu se postavili tři hráči Sigmy. Tím, který jej nakonec rozehrál, byl Vepřek, kterému se podařilo zeď obstřelit, ale Doleček stál opět na svém místě a nadvakrát míč zkrotil v rukavicích.
     
    37
    Na trávníku na pravé straně znojemské poloviny se objevil Navrátil, kterého k zemi poslal Odehnal. Další žluté napomenutí pro hostujícího hráče.
     
    38
    Ze standardní situace Hanáci vybojovali pouze aut. A po něm zkoušel centrovat Houska, jenže šestnáctky přestřelil.
     
    39
    Javůrek v tísni poslal míč před vápno soupeře, kde ale nikdo z jeho spoluhráčů nebyl. V ochozech stadionu to jen zašumělo zklamáním.
     
    40
    Po zákroku Okleštka na domácího Janotku budou rozehrávat z pravé strany domácí.
     
    41
    Jihomoravané se ubránili, ale Sigma u míče zůstává.
     
    42
    Houska rychle rozehrál míč na Ordoše, který měl dostatek prostoru a času na přípravu střely. Jenže to domácímu hráči nestačilo k tomu, aby trefil prostor mezi třemi tyčemi. Míč letěl nad znojemskou klec.
     
    43
    Olomoučtí během chvilky vybojovali už druhý rohový kop. Ten první obránci zvládli odvrátit.
     
    44
    Po tom druhém pálil z prostoru před šestnáctkou Houska, který trefil hlavu znojemského hráče.
     
    44
    Žondra znepříjemnil Rajnochovi první zápas v dresu Sigmy. Domácího hráče zezadu poslal k zemi.
     
    45
    Znojemští nikam nespěchají a snaží se udržet míč v bezpečné vzdálenosti od své branky.
     
    45+1
    Již se hraje nastavení, které potrvá jednu minutu.
     
    45+1
    Škerle nakopával míč za obranu soupeře z vlastní poloviny. Balon sebral v klidu Doleček.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První pětačtyřicetiminutovka je minulostí a lepší nálada bude jednoznačně v kabině hostů. Ti totiž vedou 1:0 po brance Jana Pázlera. Hanáci se za první půli dostali pouze do jedné šance, tu však zlikvidoval perfektně Doleček. Druhá půle začne v 18:04.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí před zahájením druhé půle ještě vystřídali. Škerleho nahradil Plšek.
     
    46
    Varadi si zaběhl za hostující obranu a sám postupoval na gólmana. Jenže akci Sigmy zastavil hvizd hlavního rozhodčího, který na pokyn svého asistenta odpískal ofsajd.
     
    47
    Hanáci měli k dispozici rohový kop, po němž hlavičkoval Šindelář. Jenže ne na branku Znojma.
     
    48
    Těžce se z trávníku zvedá Pázler, který byl nedovoleně zastaven. Hosté budou mít možnost rozehrát a zároveň uklidnit hru.
     
    49
    Olomoučtí nyní předvedli, jak na tom jsou. Poté, co míč skončil v autu, si nechal nový podat Navrátil, aby rychle rozehrál na Varadiho. Jenže právě domácí kapitán místo, aby unikal do volného prostoru, tak šel pro zakopnutý míč a chtěl taktéž hodit aut. Komická situace pobavila diváky.
     
    51
    Centr z pravé strany byl příliš dlouhý pro Ordoše, který míč nedokázal na hrací ploše zastavit.
     
    52
    Ordoš chtěl vysunout Javůrka, ale jeho pas byl pro něj moc. U míče jsou hosté.
     
    53
    Doleček musel rychle poslat míč do bezpečí, neboť se k jeho brance blížil Varadi.
     
    53
    Rajnoch odehrál míč a následně byl sražen k zemi Žondrou (ZNO). Tentokrát už hostující hráč žlutou kartu obdržel.
     
    54
    Z kotle domácích fanoušků se ozývá "My chceme Sigmu".
     
    55
    Javůrek se hnal za míčem, ale jako první u něj byl Hudec, který odkopl balon do autu.
     
    56
    Domácí fotbalisté mají velký problém se samotným založením útočné akce. Až nyní se podařilo Navrátilovi vybojovat alespoň rohový kop.
     
    57
    První centr Vepřekovi nevyšel, ten druhý byl o poznání lepší. Jenže v šestnáctce Znojma jasně vládl Doleček, který si pro vysoký míč v pohodě vyskočil.
     
    58
    Javůrek byl zastaven Helískem, který chtěl okamžitě vyslat spoluhráče na polovinu Sigmy. To mu ale nevyšlo.
     
    59
    Další ze soubojů mezi Rajnochem a Žondrou. Tentokrát míč získávají hosté, neboť domácí obránce soupeře stáhl k zemi.
     
    60
    Standardku rozehrál Okleštěk, jehož centr skončil na hlavě Odehnala, který nikým nehlídán mohl vsítit druhou branku svého týmu. Na brankové čáře ale zasáhl jeden z obránců Sigmy!
     
    61
    Ordoš nedosáhl na prudký přízemní pas, míč tak vzal Doleček, který nikam nespěchá.
     
    63
    Houska posunul míč na Javůrka, který hledal Varadiho. Jenže centr byl zablokovaný a skončil v zámezí. Sigma bude mít roh.
     
    63
    Stejně jako už několikrát před tím se domácí prosadit nedokázali.Tedy až po chvíli, kdy míč propadl k Javůrkovi. Ten opět hledal své spoluhráče, ale Doleček zasáhl včas.
     
    64
    Žondra vzal Rajnocha přes nohy, ale sudí nechává hru plynout a dává domácímu týmu výhodu. Tito dva hráči si asi po zápase ruce nepodají.
     
    65
    Olomoučtí jsou stále na soupeřově polovině, ale s ohrožením Dolečka mají velký problém.
     
    66
    Poslední střídání na straně Sigmy. Šindelář už si nezahraje, místo něj však nastupuje Rolinc.
     
    67
    Centr Janotky přistál u Ordoše, jenže domácí útočník jej nezpracoval a přišel o něj.
     
    68
    Jakmile se k míči dostanou hráči Znojma, nikam nespěchají. Naštěstí pro domácí ale u něj příliš dlouho nezůstanou. Hanáci opět v útočném snažení.
     
    70
    Pázler byl blízko druhé vstřelené brance. Po narážečce se spoluhráčem měl před sebou jediného obránce Sigmy, kterého obehrál a vystřelil. Jenže jeho rána nebyla úplně povedená a Reichl míč chytil!
     
    71
    Rolinc padl v soupeřově šestnáctce, ale sudí jasně ukazuje, že pískat se proti brance Znojma nebude.
     
    72
    Nyní zůstává na trávníku ležet Kovačić, za kterým běží klubový lékař.
     
    73
    Domácí měli k dispozici rohový kop, ale prosadit se nedokázali. U míče ale zůstávají a mají druhou možnost.
     
    74
    Ani ta ale nijak využita nebyla. Obrana Jihomoravanů je dnes stoprocentní.
     
    74
    Houska vyslal na branku soupeře ránu ze střední vzdálenosti. Doleček mohl zůstat v klidu, míč šel vysoko nad.
     
    75
    Pázler zůstal ležet na zemi, ovšem hned jak se jeho spoluhráči zmocnili míče, vystřelil hostující útočník a chtěl se zapojit do hry.
     
    76
    Varadi se vřítil mezi dva obránce, ale vystřelit nedokázal. Nakonec domácí hráč skončil na trávníku, ale ani tentokrát si Sigma penaltu nevymodlila.
     
    77
    Plšek si pomohl nedovoleným zákrokem a obdržel žlutou kartu.
     
    78
    Rolinc se dostal až obranu soupeře, ale míč si předkopl a přišel o něj. Hanáci mají alespoň roh.
     
    78
    Javůrkovi se centr vůbec nepovedl, po několika odrazech ale málem Sigma skórovala. Doleček si ale prostor u tyče pohlídal.
     
    79
    Domácí mají tlak, svého soupeře svírají hluboko na jeho území. Jenže gólově se ne a ne prosadit.
     
    80
    Před šestnáctkou Znojma zůstává opět ležet jeden z hostujících hráčů. Míří k němu doktor i nosítka.
     
    81
    Ve chvílích, kdy hráli hosté o deseti, pálil vysoko nad Janotka.
     
    82
    Střídání v týmu 1. SC Znojmo FK: ze hřiště odchází Stáňa, přichází Ledecký.
     
    83
    Olomouckým fotbalistům zbývá i s nastavením asi deset minut, aby alespoň vyrovnali. Znojmo bude nyní již zdržovat a snažit se hrát co nejdále od své branky.
     
    84
    Rána Rolince stejně jako ta následná Housky skončila v obraně soupeře! Následně míč létal z jedné strany znojemské šestnáctky na druhou, ale domácí toho nevyužili.
     
    86
    Rolinc zkusil ve vápně nůžky, jenže trefil jen protihráče, který skončil na trávníku a rychle k němu spěchají lékaři.
     
    87
    Po zákroku na hráče Sigmy se snažil Helísek odnést míč z místa přestupku, za což ho sudí odměnil žlutou kartou.
     
    88
    Varadiho hlavička po rohovém kopu šla mimo. Doleček zřejmě spěchat nebude.
     
    89
    V souboji Varadiho s Dolečkem jako první u míče hostující gólman.
     
    90
    Základní hrací doba je u konce, hraje se již nastavený čas. A míč mají hosté u rohového praporku Sigmy.
     
    90+1
    Tak ještě pět minut se bude hrát. Míč stále na polovině Sigmy Následující dění si asi každý dokáže představit.
     
    90+2
    Hanáci marně dobývají hostující území. Znojmo navíc chystá střídání. Autor jediné branky Pázler odchází, poslední minuty si zahraje Hříbek.
     
    90+3
    Znojmo právě vstřelilo branku!
    Svou premiéru v olomoucké áčku si zřejmě Reichl za rámeček nedá. Míč mu na hranici šestnáctky vypadl z rukavic. Hosté toho využili a MIRO KOVAČIĆ hlavou rozhodl o výsledku.
     
    90+5
    Konec zápasu. (18:54:32)

    Miroslav Fantal

    Góly: 17. Pázler, 90+3. Kovačić

    Karty:   33. Navrátil (OLO), 77. Plšek (OLO), 86. Rolinc (OLO) – 34. Hudec (ZNO), 37. Odehnal (ZNO), 53. Žondra (ZNO), 87. Helísek (ZNO)


    SK Sigma Olomouc: Reichl – Janotka, Rajnoch, Škerle (46. Plšek), Vepřek – Zahradníček (32. Javůrek), Ordoš, Šindelář (66. Rolinc), Houska, Navrátil – Varadi (C).
    Náhradníci: Dreksa, Javůrek, Plšek, Cana, Rolinc, Hála, Blaha (GK).

    1. SC Znojmo: Doleček – Helísek, Hudec, Buchta, Odehnal – Lacko (C), Okleštěk, Kovačić – Staňa (82. Ledecký), Žondra, Pázler (90. Hříbek).
    Náhradníci: Hrazdílek, Le Minh, Kirschner, Ledecký, Hříbek, Andrejko (GK).

    Rozhodca: Nenadál – Mokrusch, Kožár

    Diváci: 2965