TK ke Grand Prix ČR silničních motocyklů (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference ke Grand Prix České republiky silničních motocyklů

cz Streda 13.08.2014, 09:40 • Technické muzeum, Brno • Tlačové konferencie • . kolo
     
    Tisková konference skončila. (10:28:55)
     
    Tolik z této tiskovky, která určitě fanouškům motocyklů mohla udělat velkou radost, věc se jeví vcelku optimisticky. Díky za pozornost a někdy zase na počtenou.
     
    Na závěr probíhají individuální rozhovory, tím hlavním tématem je následujicí vyjádření Michala Haška. "Příspěvek slíbilo město Brno, jednám s několika ministerstvy a nově začíná i jednání s podnikateli. Pokud bychom na zaplacení tohoto poplatku zůstali zcela sami, zaplatíme tyto peníze z rozpočtu kraje. Jak už jsem říkal, návratnost financí a příspěvek do statní pokladny není zanedbatelný."
     
    Tisková konference pozvolna končí a výhledy jsou optimistické. V roce 2015 by si Grand Prix ČR měl vzít pod záštitu Jihomoravský kraj. Rada první návrh hejtmana Haška schválila, 19. září bude o tomto plánu zasedat zastupitelstvo, které by mělo návrh schválit.
     
    Ivana Ulmanová: "Chci poděkovat panu Haškovi a věřím, že tu podporu dotáhneme do úspěšného konce. Co pan hejtman slíbil, tak vždy splnil. Jihomoravský kraj je pro nás výborným partnerem a regiony v jiných zemích takovéto akce podporují. Jsme rádi, že to bude platit i zde."
     
    Michal Hašek: "Zahajujeme balíček dokumentů, do konce září chceme mít vše připraveno. Vše ještě musí projít radou, schválit to musí krajské zastupitelství, ale nevidím důvod, proč bychom to neměli uzavřít. Důvod proč se kraj angažuje – kdyby se jela Grand Prix v Praze, tak je tato věc dávno uzavřená. Státní rozpočet z této akce dostává dle naších hrubých odhadů přes 200 miliónů na DPH, byla by velká škoda tohle nevyužít."
     
    Jan Seitl: "Pokud nemusíte, nejezděte na Masarykův okruh autem, ušetříte nám práci a vám zase nervy a starosti."
     
    Jan Seitl: "Doporučujeme divákům, aby jezdili na okruh MHD. Zajistíme posilové spoje z centra města linkou 400 z Mendlova náměstí. Na tuto linku bych odkázal většinu Brňáků a dalších návštěvníků."
     
    Momentálně hovoří Jan Seitl a následně Bohumil Šimek, kteří rozebírají informace o dopravě a další technické věci, jenž se týkají fanoušků a diváků.
     
    Sálem se ozval bouřlivý potlesk a nyní paní Ulmanová děkuje za podporu. "Jsem velmi ráda, že tento svátek motocyklového sportu zůstane v Brně. Dokonce mi ukápla slza."
     
    Michal Hašek: "Chceme oslovit motocyklovou veřejnost, oslovit sponzory, tak aby všechno financování bylo průhledné a transparentní. Jihomoravský kraj je připraven zaplatit celou tuto akci, protože ten finanční obrat je zde výrazný a není to rozhodně prodělečná záležitost. Něco kolem 700 a 800 miliónů zde diváci utratí za benzín, ubytovaní, atp."
     
    Michal Hašek: "Musím reagovat na tuto důležitou věc. Politici nebyli schopni v Praze uzavřít dohodu, stále na něco čekali, bylo to všechno zdlouhavé, tak jsme to za ně udělali v Brně. Jsme přesvědčeni, že si jižní Morava a vůbec Česká republika tuto akci zaslouží.

    Jsme připraveni převzít veškerou finanční odpovědnost za Grand Prix České republiky. Jihomoravský kraj bere tuto věc na sebe. V nejbližší době oslovíme společnost Dorna, aby Brno mohlo pořádat závody i v příštím roce, tedy v roce 2015."
     
    Ivana Ulmanová: "Stále jednáme, trápí nás budoucnost mistrovství světa v příštím roce. Pan hejtman Hašek nám nalil krev do žil a přislíbil výraznou pomoc. Podporují nás fanoušci z Maďarska, Německa, snad bude svítat na lepší časy."
     
    Ivana Ulmanová: "Musím se přiznat, že jsem natolik vyčerpaná, jednání je skutečně dlouhé a náročné. Chtěla bych pozdravit našeho motocyklové naděje a popřát jim hodně štěstí. Jezdci předvádí výborné výkony a věřím, že se jim bude dařit i v Brně."
     
    Dorazil hejtman Michal Hašek společně s Ivanou Ulmanovou, kteří dostanou za malou chvíli slovo.
     
    To byla tedy první část této tiskovky a za malou chvíli už začne program s vrcholnými představiteli města Brna.
     
    Gbelec a Popov patří mezi mladého závodníky, kteří pojedou závod na divokou kartu v Moto 2. "Oba se samozřejmě moc těšíme, nemám v Moto 2 moc odježděno, budu teprve sbírat zkušenosti a rád bych se natrvalo usadil mezi hlavními jezdci," říká závodník Popov.
     
    Jakub Kornfeil: "Na Brno si věřím, spoléhám na nejlepší výsledek v sezóně. Už v loňském roce jsem lidem sliboval, že tady zajedu dobrý závod. Masarykův okruh má výborná předjízděcí místa, která s "Abájou" moc dobře známe."
     
    Karel Hanika: "Trať znám velice dobře, takže si věřím a musím znovu zopakovat, že bych rád dosáhl nejlepšího výsledku v tomto ročníku."
     
    Karel Hanika: "Nějaké velké cíle nemám, rád bych, abychom si ten závod spolu s diváky užili a uvidíme, jak to dopadne. Rád bych jel v té první skupince a dostal se na co nejlepší umístění."

    Roman Zajíček