Tisková konference FC Viktoria Plzeň (kon.) | Tisková konference Karla Haniky (kon.)
koniec udalosti
Mimořádná tisková konference FC Viktoria Plzeň

cz Utorok 12.08.2014, 14:00Tlačové konferencie
     
    Tisková konference Viktorie Plzeň je u konce. S konstatováním, že novým trenérem se stal Miroslav Koubek se s Vámi loučím a přeji hezký zbytek dne z Plzně. (14:34:13)
     
    Tomáš Paclík: Trenér dostane kompletní kádr a časem je možné, že dojde ke změnám, ale nyní to v plánu není.
     
    Miroslav Koubek: Tady je konkrétní kádr a nějaká mládežnická líheň. Domnívám se, že s těmi mladými umím pracovat.
     
    Adolf Šádek: Rozhodnutí o konci trenéra Uhrina bylo dohodnuté v pátek a nebylo to jednoduché po vyhraném utkání v Budějovicích oznámit trenérovi. Ve fotbale se nedají plánovat věci na měsíce a roky, ale někdy prostě přicházejí ze dne na den.
     
    Adolf Šádek: Trochu jsem si naběhl tím svým vyjádřením, to nepopírám.
     
    Miroslav Koubek: Nepociťuji neklid, když přijde nějaká taková situace. Mám toho za sebou už hodně, takže už to beru v klidu. Necítil jsem se nějak odepsaný a opravdu jsem nečekal nabídku z tak velkého klubu.
     
    Miroslav Koubek: Nečekal jsem na takovou nabídku, ale odmítl jsem nabídku jednoho ligového klubu.
     
    Miroslav Koubek: Nabídka na úrovni Plzně a podobných klubů se neodmítá. Trenér, který by ji odmítl, by asi nebyl dobrý trenér. Takové nabídky se neopakují.
     
    Miroslav Koubek: Plzeň je úplně někde jinde, věřím, že jako Viktoria, tak i já jsem ušel velký kus cesty.
     
    Miroslav Koubek: S tlakem počítám a když jdu trénovat Plzeň, tak počítám s tím, že jsou na mě velká očekávání. Ono je to ale asi u všech týmů.
     
    Pavel Horváth: Po každém úspěchu je těžké navázat na práci někoho jiného nějakým svým stylem.
     
    Adolf Šádek: Trenér Koubek byl osloven v pátek, ale byl v zahraničí, takže jsme se sešli poprvé v neděli po utkání.
     
    Miroslav Koubek: Pro mě je dobré, že tým hraje neděle-neděle a je čas pracovat. Herní způsob Plzně směrem dopředu bude zachován, chceme hrát ofenzivní fotbal, na tom nechci nic měnit. S nálepkou ofenzivní trenér nesouhlasím, ale pokusíme se vylepšit týmově hru dozadu.
     
    Pavel Horváth: Zůstávám hráč a bude se to postupně vyvíjet. Je to pro mě nová role a podle toho jaké budou požadavky, tak se je budu snažit plnit. Nemění se v podstatě nic, akorát se to urychlilo.
     
    Pavel Horváth: Co se týče výsledků, tak jsme tomu moc nepomohli. Asi se dá říct vzhledem k výsledků, že jsme nebyli připravení.
     
    Adolf Šádek: Trenér Koubek má smlouvu do konce sezóny a následně roční opci.
     
    Tomáš Paclík: Trenér dostal konkrétní a jasný úkol dostat se do základní skupiny. Myslíme si, že tento úkol nebyl splněn z důvodu, že tým nebyl dobře připraven.
     
    Adolf Šádek: Zlomilo se to v pátek, když jsme měli velmi dlouhé sezení sportovního úseku klubu a dohodli jsme se tam, že odvoláme trenéra Uhrina.
     
    Miroslav Koubek: Dá se to nazvat vrcholem mé trenérské kariéry, i když jsem trénoval kluby jako Baník, Slavia nebo Mladá Boleslav.
     
    Adolf Šádek: Měli jsme za úkol se dostat do evropských pohár, což se nepovedlo. Pro trenéra Koubka je tu úkol vrátit tým opět na špici a dostat tým zpět do evropských pohárů.
     
    Miroslav Koubek: Pavel Horváth bude hráčem A-týmu a takovým hrajícím asistentem a mojí prodlouženou rukou v kabině.
     
    Tomáš Paclík: Pavel Horváth se rozhodl, že se bude věnovat trenérské kariéře po skončení hráčské kariéry.
     
    Tomáš Paclík: Na kádru se nic měnit nebude a trenér Koubek bude mít k dispozici kompletní kádr, žádné změny nebudou. Trenér Koubek bude mít rok, aby se s týmem dostal do evropských pohárů. Bude mít za úkol i generační obměnu.
     
    Tomáš Paclík: Účelem tiskové konference je informovat o dění v klubu po vypadnutí z evropských poháru. Došlo k odvolání trenéra Dušana Uhrina a nově tým povede Miroslav Koubek.
     
    Novým trenérem Plzně je od dnešního dne Miroslav Koubek, který převezme tým po Dušanu Uhrinovi.
     
    Místnost pro novináře na plzeňském stadionu je už zaplněná a čeká se na příchod hlavních aktérů.
     
    O kom se mluví jako o nástupci Dušana Uhrina na postu trenéra Plzně? Adeptů je hned několik, největším favoritem na uvolněné místo pak je Miroslav Koubek, který naposledy vedl pražskou Slavii. V zákulisí se ale mluví i o Pavlu Hapalovi, který však momentálně trénuje Senici, dalšími skloňovanými jmény jsou například Stanislav Levý nebo Luboš Kozel, ale příchod současného trenéra Dukly včera vyvrátil jeho aktuální zaměstnavatel.
     
    Včerejší odvolání trenéra Dušana Uhrina ml. mnohé překvapilo, jelikož k odvolání nedošlo hned po utkání s Ploještí v Evropské lize, které bylo důvodem, ale až po utkání v Českých Budějovicích, které Plzeň vyhrála.
     
    Hezké odpoledne z Plzně. Vedení fotbalového klubu FC Viktoria Plzeň svolalo na dnešní odpoledne mimořádnou tiskovou konferenci k aktuálnímu dění v klubu, který včera odvolal trenéra Dušana Uhrina ml. a dnes by mohl představit nového trenéra.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 14:00.

    Jakub Vais