Tisková konference FC Viktoria Plzeň (kon.) | Tisková konference Karla Haniky (kon.)
koniec udalosti
Mimořádná tisková konference FC Viktoria Plzeň

cz Utorok 12.08.2014, 14:00Tlačové konferencie
     
    Tisková konference Viktorie Plzeň je u konce. S konstatováním, že novým trenérem se stal Miroslav Koubek se s Vámi loučím a přeji hezký zbytek dne z Plzně. (14:34:13)
     
    Tomáš Paclík: Trenér dostane kompletní kádr a časem je možné, že dojde ke změnám, ale nyní to v plánu není.
     
    Miroslav Koubek: Tady je konkrétní kádr a nějaká mládežnická líheň. Domnívám se, že s těmi mladými umím pracovat.
     
    Adolf Šádek: Rozhodnutí o konci trenéra Uhrina bylo dohodnuté v pátek a nebylo to jednoduché po vyhraném utkání v Budějovicích oznámit trenérovi. Ve fotbale se nedají plánovat věci na měsíce a roky, ale někdy prostě přicházejí ze dne na den.
     
    Adolf Šádek: Trochu jsem si naběhl tím svým vyjádřením, to nepopírám.
     
    Miroslav Koubek: Nepociťuji neklid, když přijde nějaká taková situace. Mám toho za sebou už hodně, takže už to beru v klidu. Necítil jsem se nějak odepsaný a opravdu jsem nečekal nabídku z tak velkého klubu.
     
    Miroslav Koubek: Nečekal jsem na takovou nabídku, ale odmítl jsem nabídku jednoho ligového klubu.
     
    Miroslav Koubek: Nabídka na úrovni Plzně a podobných klubů se neodmítá. Trenér, který by ji odmítl, by asi nebyl dobrý trenér. Takové nabídky se neopakují.
     
    Miroslav Koubek: Plzeň je úplně někde jinde, věřím, že jako Viktoria, tak i já jsem ušel velký kus cesty.
     
    Miroslav Koubek: S tlakem počítám a když jdu trénovat Plzeň, tak počítám s tím, že jsou na mě velká očekávání. Ono je to ale asi u všech týmů.
     
    Pavel Horváth: Po každém úspěchu je těžké navázat na práci někoho jiného nějakým svým stylem.
     
    Adolf Šádek: Trenér Koubek byl osloven v pátek, ale byl v zahraničí, takže jsme se sešli poprvé v neděli po utkání.
     
    Miroslav Koubek: Pro mě je dobré, že tým hraje neděle-neděle a je čas pracovat. Herní způsob Plzně směrem dopředu bude zachován, chceme hrát ofenzivní fotbal, na tom nechci nic měnit. S nálepkou ofenzivní trenér nesouhlasím, ale pokusíme se vylepšit týmově hru dozadu.
     
    Pavel Horváth: Zůstávám hráč a bude se to postupně vyvíjet. Je to pro mě nová role a podle toho jaké budou požadavky, tak se je budu snažit plnit. Nemění se v podstatě nic, akorát se to urychlilo.
     
    Pavel Horváth: Co se týče výsledků, tak jsme tomu moc nepomohli. Asi se dá říct vzhledem k výsledků, že jsme nebyli připravení.
     
    Adolf Šádek: Trenér Koubek má smlouvu do konce sezóny a následně roční opci.
     
    Tomáš Paclík: Trenér dostal konkrétní a jasný úkol dostat se do základní skupiny. Myslíme si, že tento úkol nebyl splněn z důvodu, že tým nebyl dobře připraven.
     
    Adolf Šádek: Zlomilo se to v pátek, když jsme měli velmi dlouhé sezení sportovního úseku klubu a dohodli jsme se tam, že odvoláme trenéra Uhrina.
     
    Miroslav Koubek: Dá se to nazvat vrcholem mé trenérské kariéry, i když jsem trénoval kluby jako Baník, Slavia nebo Mladá Boleslav.
     
    Adolf Šádek: Měli jsme za úkol se dostat do evropských pohár, což se nepovedlo. Pro trenéra Koubka je tu úkol vrátit tým opět na špici a dostat tým zpět do evropských pohárů.

    Jakub Vais