Zvolen – Košice 2:2 (kon.) | Nitra – Nové Zámky 6:2 (kon.) | SHK Hodonín – Havlíčkův Brod 7:3 (kon.)
Martin – Pavlodar 1:2 (kon.) | Poprad – Žilina 0:0 (zruš.) | Slavia – Záhreb 5:0 (kon.)
Třebíč – Francúzsko 1:2 (po s.n.) | Přerov – Prostějov 2:6 (kon.) | Sparta Praha – Eisbären 3:2 (2:1 po s.n.)
HC Slovan – Chabarovsk 1:2 (kon.)
koniec
SHK Drtiči Hodonín
7:3 (1:0, 0:1, 6:2)
BK Havlíčkův Brod
cz Piatok 08.08.2014, 17:00 • ZS TEZA Hodonín • Prípravný zápas
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Z hodonínského zimního stadionu vás zdravíme při prvním přípravném utkání týmu SHK Hodonín v nové sezóně, kdy se Drtiči utkají s HC Rebel Havlíčkův Brod.
     
    Havlíčkův Brod trénuje na zimáku již relativně dlouhou dobu a stihl už dokonce odehrát čtyři přípravné zápasy.

    Družina kolem nového trenéra Miroslava Baruse nejprve na začátek přípravy udolala maďarský Férencvároš Budapešť 4:3 po samostatných nájezdech, dále prohrála utkání s partnerskou Plzní 3:1, poté následoval zápas s juniorkou Komety Brno, ve kterém Rebelové zdolali brněnské "mladé pušky" 3:1 a nakonec přišla těsná prohra s Benátkami nad Jizerou 3:4 po samostatných nájezdech.

    V Kotlině se událo přes léto mnoho změn. Kádr je rozhodně mladší než minulou sezónu a o místo na soupisce bojuje spousta mladých hráčů, proto nelze zcela jistě určit, kdo v dnešním utkání nastoupí. Dá se ale očekávat, že příležitost dostanou právě nevyzkoušení mladíci.
     

    Tým SHK Hodonín začal přípravu na ledě teprve v pondělí, tudíž stihl zatím jen čtyři tréninky. Na druhou stranu, trenér Jan Prčík se svým asistentem Petrem Krupicou neponechávají nic náhodě a svým svěřencům již od prvního setkání dávají pěkně do těla.

    Kabina SHK prošla také značnými změnami. Obrana se změnila téměř od základů a útočná část také nabízí několik nových jmen.

    Příležitost určitě dostanou i nové tváře v oranžovo-modrém dresu. Jedná se převážně o mladé hráče, kteří si budou chtít vybojovat své místo na soupisce slováckého klubu. Při současném počtu jmen bude tento souboj o pozice jistě velmi těžký.
     
    Úvodní sestavy:

    SHK Hodonín: Kotvan, Barus – Pokorný, Polesný, Nedvěd, Kulyk, Grman, Prčík, Záhradný, Fejt – Z. Kučera, Sajdl, Špok – Jurásek, Peš, Kuba – Míka, Charvát, Vrba – Gilmartin, R. Smetana, Zezula

    HC Rebel Havlíčkův Brod: Novák, Adam – T. Semrád, Zídka, Sedlák, Voženílek, M. Semrád, Vala – Minárik, Jankovič, Řehák, K. Kučera, Kuchta, Ludvík, Hlídek, Boček, Hynek.
     
    Na čerstvě upravený led vyjeli jako první borci z Havlíčkova Brodu, čeká se pouze na domácí hráče a po jejich příchodu může první přátelské utkání hodonínských hokejistů vypuknout.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Hosté vyhráli úvodní vhazování a mohou zakládat první útočnou kombinaci, jmenovitě se tohoto úkonu ujímá obránce Petr Zídka.
     
    01:22
    Hodonínskému obránci Kulykovi vůbec nesedla střela od modré čáry, čehož mohl využít v následném brejku Petr Kuchta, místo zakončení však zvolil nepřesnou přihrávku na najíždějícího spoluhráče z druhé vlny.
     
    02:07
    Hra se přerušuje v útočném pásmu Drtičů, kteří tak prakticky zadarmo získali vhazování ve třetině.
     
    03:41
    Vít Míka aktivně dobruslil nahozený kotouč na vrcholku pravého kruhu a zkusil pozornost brankáře Nováka, ten včas zasáhl.
     
    03:50
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Jsou to překvapivě Jihomoravné, kteří se ujímají vedení v tomto utkání! Martin špok nabil na modrou čáru domácímu kapitánovi Pokornému, na jehož ránu si instinktivně počkal JAKUB SAJDL a šikovnou tečí poslal kotouč za záda brankáře Nováka. Asistence: Petr Pokorný, Martin Špok.
     
    05:15
    Rebel však měl vzápětí šanci na reparát, když se středem hřiště poslal nikým neatakovaný Jan Boček a zkusil bekhendový blafák na Kotvana. Hodonínský gólman zareagoval parádně a jeho záměr zneškodnil.
     
    06:48
    Hráči Rebela vynikají v silové hře u mantinelu a v krytí kotouče, což momentálně hodonínskému publiku předvádí při rotaci v rohu. Jejich snaha se však zatím obešla bez jakéhokoliv střeleckého pokusu.
     
    07:11
    Na trestnou lavici míří Matěj Charvát (HOD) za podražení, Havlíčkův Brod bude mít k dispozici první přesilovou hru utkání.
     
    08:35
    Po zbolokované střele z hole Davida Minárika se mohl z rychlého protiútoku prosadit kanonýr domácích Jurásek, který však pouze vyprášil betony Čeňka Nováka.
     
    09:11
    Domácí v plném počtu.
     
    09:37
    Tohle je nepříjemný moment pro hodonínskou střídačku. Po střetu s některým z hostujících hráčů se na ledě ocitl brankář Zdenko Kotvan, naštěstí pro Hodonín se však brzy oklepal z tohoto střetu a pokračuje se ve hře.
     
    10:11
    Přesilovou hru si zahrají i Drtiči, na trestnou lavici totiž usedá Petr Kuchta (HBR), který při rozehrávce zatáhl mladičkého obránce Prčíka holí a je mu pískáno hákování.
     
    10:43
    Zdeněk Kučera se agilně obtočil kolem bližší tyče havlíčkobrodské brány a zkusil překvapit Nováka rychlým zasunutím kotouče, brankář Rebela však stihl zareagovat a vyrazit kotouč do rohu kluziště.
     
    11:35
    Následně se hostující mužstvo dokázalo osvobodit a získat tak potřebný čas k vystřídání.
     
    12:05
    Michal Kuba to zkoušel na Nováka střelou z otočky z mezikruží, rána ale byla zblokovaná, takže si hostující brankář s přehledem hrábnul pro kotouč lapačkou.
     
    12:11
    Hosté v plném počtu.
     
    13:38
    Adam Řehák šikovně tečoval ránu od modré čáry z hole Tomáše Semráda, Kotvan však stačil instinktivně vytrčit pravý beton a zpacifikovat tento podařený pokus. Hosté se azčínají čím dál více dostávat do hry po relativně zakřiknutém začátku z jejich strany.
     
    15:27
    Na ledové ploše se toho však v posledních momentech hry nic podstatného neděje, naposledy se do kotouče opřel hodonínský obránce Ondřej Nedvěd, na jehož pokus brankář Novák dobře viděl.
     
    16:35
    Hráči z Vysočny jsou na puku o poznání častěji než domácí hokejisté, jenže prozatím nedokáží tuto výhodu brankově vyjádřit.
     
    17:42
    Až nyní se Martin Hlídek osmělil a vyslal na domácí branku pokus zápěstím. Kotvan by se však musel červenat, kdyby tuto střelu pustil za svá záda.
     
    18:35
    David Polesný ve spolupráci s Pokorným rozjíždějí jednu z posledních akcí této periody za vlastní brankou a hra se nečekaně rychle přesunula do obranného pásma hostí.
     
    19:33
    Jenže následně se na útočný výlet vydal aktivní Petr Kuchta, který prověřil připravenost Kotvanovy lapačky. Vhazovat se bude po pravici hodonínského brankáře.
     
    20:00
    Doslova v poslední vteřině se ještě podařilo Pavolu Záhradnému (HOD) vyhodit kotouč z obranného pásma bez jakékoliv teče do hlediště, takže dostává trest za zdržování hry a Rebel tak bude začínat druhou část zápasu v početní výhodě.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou velice plodnou první dvacetiminutovku, ve které byla vidět spousta šancí a gólových příležitostí na obou stranách. Jako první se do gólových statistik zápasu zapsali Drtiči, když Jakubu Sajdlovi vyšla teč před hostující brankou a překonal tak překvapeného Nováka. Další třetina začne přibližně v 17:44.
     
    Hráči už vjíždějí na ledovou plochu a připravují se ve středovém kruhu na vhazování.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:13
    První vzahování vyhrávají domácí Drtiči a už se vrhli do akce v oslabení. Vteřiny za bránou ušetřil Jakub Sajdl.
     
    21:29
    Hráči Rebela se snaží podniknout přesilovkovou akci, ale Drtiči dobře brání střední pásmo a nedovolují hostům téměř nic.
     
    22:00
    Domácí v plném počtu.
     
    22:29
    Do brejku se po špatné rozehrávce hostů dostali Matěj Charvát s Vítem Míkou, druhý jmenovaný ovšem pouze označkoval betony brankáře Brodu.
     
    23:19
    Brankář Čeněk Novák (HBR) vyloučen za podražení. Trest odpyká Martin Hlídek.
     
    23:48
    Drtiči se usadili v útočném pásmu a rozjeli přesilovkový ťukec. Puk se dostal na modrou čáru k Martinu Špokovi po jehož střele schoval brankář Novák puk do lapačky.
     
    25:04
    Po důrazných dorážkách Michala Kuby se před bránou strhla mela. Vhazování po pravici hostujícího gólmana.
     
    25:19
    Hosté v plném počtu.
     
    26:08
    Po bitvě o střední pásmo se puk dostal do rohu, kde si nedovoleně počínal hráč Cory Gilmartin (HOD), který si jde odpočinout na trestnou lavici za vražení na hrazení.
     
    26:50
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tak to byla branka! PETR KUCHTA přebral puk ve středním pásmu, projel do útočného pásma a doslova si pohrál s domácí obranou i brankářem Kotvanem a zavěsil pod víko. Bez asistence.
     
    28:20
    Drtiči jako by po inkasovaném gólu ožili a opět se snažili dostat do vedení. Do brejkové situace se dostali Zděněk Jurásek s Michalem Kubou, ale druhý jmenovaný netrefil bránu.
     
    28:58
    Vyloučeni jsou hráči obou týmů. Adam Řehák (HBR) za hrubost a Ondřej Nedvěd (HOD) také za hrubost. Hraje se 4 na 4.
     
    29:54
    Máme tady střídání brankářů. Zdenka Kotvana v bráně SHK nahrazuje Filip Barus.
     
    30:58
    Oba týmy hrají v plném počtu.
     
    31:05
    Rozhodčí opět vylučují. Nyní na straně Havlíčkova Brodu. David Vala si pomohl v souboji přidržením a také za to bude pykat na trestné lavici.
     
    31:05
    Bránkáři se mění také na druhé straně. Do brány se místo Čeňka Nováka dostává Jiří Adam.
     
    32:24
    Domácí Drtiči se nedokáží prosadit v útočném pásmu a zakládají akci znovu zpoza své brány.
     
    33:05
    Hosté v plném počtu.
     
    34:02
    Momentálně se na ledě neděje nic podstatného. Oba týmy se přetahují o střední pásmo, ale obránci dnes příliš nechybují.
     
    34:12
    Tomáš Semrád nyní vyrobil velkou chybu v obranném pásmu. Přihrál přesně na hůl hodonínského Zdeňka Kučery, ten ale velkou šanci nezužitkoval.
     
    36:03
    Máme tu přesilovku pro tým Rebela. Na trestnou lavici si půjde odpočinout David Kulyk (HOD) za hákování.
     
    37:23
    Proti Havlíčkovu Brodu bylo nařízeno trestné střílení po faulu na unikajícího Lukáše Vrbu!
     
    37:23
    Lukáš Vrba si zkusil brankáře Adama rozmíchat, ale vzápětí mu nevyšla střela zápěstím a zcela minul branku!
     
    37:56
    Rebelové se konečně usadili v útočném pásmu a po přesilovkovém kolotoči následovala střela do poloodkryté klece proti které se perfektně přesunul brankář Barus.
     
    38:03
    Domácí v plném počtu.
     
    38:37
    Nadějnou akci Havlíčkova Brodu přerušilo postavení mimo hru, které bylo posouzeno jako úmyslné. Vhazování po pravici Adama.
     
    39:44
    V obranném pásmu týmu z Kotliny se po boji o puk v rohu kluziště strhla mela jako z filmů s Budem Spencerem. Sudí hru uklidňují a vhazuje se v útočném pásmu domácích.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině byl k vidění velmi bojovný hokej. Rozhodčí nešetřili tresty, hra ovšem neubrala na tempu a právě naopak se nasazení obou týmů stupňovalo. Jedinou branku druhé části obstaral po pohledné sólové akci Rebel Petr Kuchta, který tak srovnal stav utkání na 1:1. Další třetina začne přibližně v 18:33.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Hráči Havlíčkova Brodu se hned po buly usadili v obraném pásmu Drtičů avšak Martin Špok zastavil snažení rebelů.
     
    40:49
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Jakub Sajdl vyhodil puk do středního pásma kde si kotouč převzal ZDENĚK KUČERA a z pravého kruhu přes obránce prostřelil hostujícího golmana. Asistence: Jakub Sajdl
     
    42:52
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Jenže domácí se nemohli z vedoucí branky radovat ani necelé dvě minuty! ADAM ŘEHÁK těžil z vynikající kombinace jeho kolegů Minárika a Bočka, přičemž korunoval celoou akci střelou, na kterou domácí brankář Filip Barus nemohl reagovat. Asistence: David Minárik, Jan Boček.
     
    44:03
    Hráči Havlíčkova Brodu jsou po vstřelené brance na koni a svou bojovností dokázali Drtiče sevřít ve vlastním pásmu a zasypávají Filipa Baruse střelami.
     
    44:53
    Vyloučen Zdeněk Jurásek (HOD) na dvě minuty za krosček. Ve stejném čase vyloučen Martin Hlídek (HBR) za podražení.
     
    45:08
    Bude se znovu vylučovat. Na trestnou lavici odchází Adam Řehák (HBR) za sekání a Dominik Fejt (HOD) za hrubost. Pokračuje se ve hře 4 na 4
     
    45:34
    Obránce Havlíčkova Brodu ztratil puk ve vlastním pásmu a z toho mohl těžit Zdeněk Kučera, kterému se však nepodařilo prostřelit hostujícího golmana.
     
    46:52
    Drtiči právě vstřelili branku!
    MICHAL ZEZULA dostal přihrávku od Connera Gilmartina do mezikruží kde si krásně počkal na pohyb hostujícího golmana a přesnou střelou k levé tyči se mu podařílo vsítit branku. Asistence: Conner Gilmartin.
     
    48:31
    Vyloučen Kristian Grman (HOD) na dvě minuty za hákování.
     
    49:20
    Petr Zidka vystřelil na Filipa Baruse který vytáhl bravůrní zákrok proti jeho střele.
     
    50:31
    Domácí v plném počtu.
     
    50:45
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Drtiči se usadili v pásmu Rebelů a po dlouhé kombinaci se dostal ke kotouči domácí borec VÍT MIKA který vyjel z rohu až před golmana a střelou nad rameno vstřelil branku. Bez asistence
     
    52:25
    Hostující celek se snaží usadit v pásmě Drtičů a vstřelit kontaktní gol jenže Petr Peš obranným zákrokem vzal kotouč Rebelům a vyhodil ho do středního pásma.
     
    53:37
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Drtiči odskakují Rebelům na rozdíl tří branek. V rohu kluziště vzal kotouč Vít Mika který po mantinelu poslal puk KRISTIÁNOVI GRMANOVI který střelou od modré prostřelil Adamea Jiřího. Asistence: Vít Mika
     
    54:48
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    KRISTIAN KUČERA vybojoval puk ve středním pásmu následně ujel domácím obráncům a přesnou střelu prostřelil domácího golmana. Bez asistence
     
    55:11
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Domácí krátce po inkasovaném golu odskočili opět na rozdíl tří branek. Zdeněk Jurásek našel přesně hůl MICHALA KUBY v útočném pásmu, který se dokázal natlačit až před brankáře Nováka a zasunout puk mezi jeho betony. Asistence: Zdeněk Jurásek.
     
    56:31
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Hodonínští hokejisté jsou na koni a přidávají sedmou branku v tomto utkání. Jakub Sajdl se perfektně zorientoval v útočné třetině a přesným pasem oslovil VÍTA MIKU, kterému již nedělalo problém před Novákem přidat svoji druhou branku v zápase. Asistence: Jakub Sajdl.
     
    57:30
    Jakub Sajdl (HOD) vyloučen na dvě minuty za vražení.
     
    58:45
    Hra se přelívá ze strany na stranu avšak bez náznaku zakončení.
     
    59:30
    Domácí v plném počtu.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Krátce po skončení zápasu budou následovat série samostatných nájezdů, začínat budou hosté.
     
    Jako první se rozjel Tomáš Semrád, jenže místo bekhendové kličky narazil do brankáře Baruse. 0:0
     
    Na druhé straně se postavil k puku jakub Sajdl, ale se zakončením mezi betony neuspěl. 0:0
     
    Petr Zídka pouze vyprášil Barusovy betony. 0:0
     
    Zdeněk Kučera to zkusil na Nováka bekhendem, ten se však vytáhl se svou lapačkou. 0:0
     
    David Minárik to zkusil vylepšempu Forsbergovou kličkou, jenže narazil na Baruse. 0:0
     
    Kristián Grman to zkusil střelou pod vyrážečku, jenže ani on se nezapsal na listinu střelců. 0:0
     
    Pořadí střelců se obrací, jenže Zdeněk Jurásek orazítkoval levou tyč Novákovy klece! 0:0
     
    Petr Kuchta se rozjel na Baruse ve velké rychlosti, jenže hodonínský brankář mu vystavil včas stopku. 0:0
     
    Michal Kuba prověřil pouze stabilitu Novákova pravého ramene. 0:0
     
    Adam Řehák se rozjel hodně z pravé strany kluziště, ale ani to mu nepřineslo štěstí. 0:0
     
    Martin Špok se jako první z nájezdníků prosadil bekhendovou kličkou mezi betony! 1:0
     
    Jan Boček si počínal velmi sebevědomě při svém zakončení, ale Barus jeho úmysl vystihl a vleže zamezil kotouči v cestě do brány! Drtiči vítězí i na samostatné nájezdy, a to v poměru 1:0!
     
    S konstatováním, že domácí celek překvapivě přehrál prvoligový tým z Havlíčkova Brodu se s Vámi loučíme a přejeme hezký zbytek pátečního večera. (19:15:52)

    Tomáš Chramosta

    Adam Krátký

    Petr Svoboda

    Góly a asistencie: 4. Sajdl (Pokorný, Špok), 41. Z. Kučera (Sajdl), 47. Zezula (Gilmartin), 51. Mika, 54. Grman (Mika), 56. Kuba (Jurásek), 57. Mika (Sajdl) – 27. Kuchta, 43. Řehák (Minárik, Boček), 55. K. Kučera


    SHK Drtiči Hodonín: Kotvan (30. Barus) – Pokorný, Polesný, Nedvěd, Kulyk, Grman, Prčík, Záhradný, Fejt – Z. Kučera, Sajdl, Špok – Jurásek, Peš, Kuba – Míka, Charvát, Vrba – Gilmartin, R. Smetana, Zezula
    Trenér: Jan Prčík.

    BK Havlíčkův Brod: Novák (32. Adam) – T. Semrád, Zídka, Sedlák, Voženílek, M. Semrád, Vala – Minárik, Jankovič, Řehák, K. Kučera, Kuchta, Ludvík, Hlídek, Boček, Hynek
    Trenér: Miroslav Barus.

    Rozhodca: Netopil – Olšar, Čech