Zvolen – Košice 2:2 (kon.) | Nitra – Nové Zámky 6:2 (kon.) | SHK Hodonín – Havlíčkův Brod 7:3 (kon.)
Martin – Pavlodar 1:2 (kon.) | Poprad – Žilina 0:0 (zruš.) | Slavia – Záhreb 5:0 (kon.)
Třebíč – Francúzsko 1:2 (po s.n.) | Přerov – Prostějov 2:6 (kon.) | Sparta Praha – Eisbären 3:2 (2:1 po s.n.)
HC Slovan – Chabarovsk 1:2 (kon.)
koniec
HKM Zvolen
2:2 (0:2, 1:0, 1:0)
HC Košice
Piatok 08.08.2014, 17:00 • Zimný štadión, Zvolen • Prípravný zápas
Partner:
     
    Odo mňa je to na dnes všetko, prajem Vám príjemný zvyšok večera. (19:04:56)
     
    Po zápase nasleduje už spomínaná exhibičná séria samostatných nájazdov, ktorá sa skončila výhrou Zvolena 2:1, keď sa strelecky presadili Chovan a Jurík. Neúspešným domácim exekútorom bol Brabenec a na košickej strane neuspeli ani Śpilár ani Zagrapan.
     
    Zvolen tak v prvom prípravnom zápase remizoval s Košicami 2:2. Hostia viedli po prvej tretine po góloch Hrnku a Pašeka, ale domáci dokázali v druhej časti znížiť zásluhou Škvaridla a v tretej časti vyrovnal na konečných 2:2 Sikela.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:36
    V záverečných sekundách má puk na hokejke Zvolen, ale ďalej ako do stredného pásma sa domáci nedostali.
     
    59:21
    Hra sa v závere zápasu veľmi kúskuje, dvakrát v krátkom časovom slede sa bude vhadzovať po Hylákovej ľavačke.
     
    58:59
    Nahodenie domáceho hráča skončilo len na Hylákovej hokejke, ktorý však hru neprerušje, ale naopak zakladá útočnú akciu Košičanov.
     
    57:27
    V závere zápasu hra naberá na tempe a sledujeme rýchly hokej z jednej strany na druhú, ale do výraznejšej šance sa ani jeden z celkov dostať nedokázal.
     
    56:00
    Košičania sa prezentovali peknou akciou, ktorá bola ukončená peknou strelou Hrnku z ľavej strany.
     
    55:33
    Dvakrát v krátkom časovom slede bola útočná akcia Zvolena zastavená pre postavenie mimo hru.
     
    54:53
    Po vyrovnávajúcom góle sme videli ofenzívnu snahu na oboch stranách, ale k priamej strele na bránu sa ani jeden z celkov nedostal. Hra sa prerušovala potom, čo sa Košice dopustili zakázaného uvoľnenia.
     
    53:51
    Zvolen dal gól!
    Domáci boli za zvýšenú aktivitu odmenení vyrovnávajúcim gólom, ktorý vsietil z pravej strany MATEJ SIKELA. Asistencia: Damjan Dervarič, Dalibor Bortňák.
     
    53:38
    Tretia zvolenská formácia mala teraz veľmi blízko ku gólu, keď najskôr pálil nebezpečne z medzikuržia Puliš a krátko potom z ľavého kruhu Hebar. Po strele druhého menovaného, Hylák prikrytím puku prerušil hru.
     
    53:01
    Pred košickou bránou vznikla menšia šarvátka, v ktorej bol s dvoma hosťujúcimi hráčmi domáci Chovan, ale všetko sa napokon obišlo bez trestov.
     
    52:16
    Po Pokovičovom nahodení operoval s pukom za bránou Brabenec a krátko potom sa dostal k strele z medzikružia Obdržálek, ktorý však nemieril rpesne. Puk sa ale dorazil od mantinela pred Hylákal ktorý pohotovo zasahoval pred číhajúcim domácim hráčom.
     
    51:29
    Hra štyroch proti štyrom neprinielsa žiadne strely an bránu, ale už sa začala skrátená presilová hra domáceho Zvolena.
     
    50:37
    Adam Jánošík dostáva dve minúty za nedovolené bránenie a presilová hra Košíc sa tým skončila. Hrať sa bude 4 na 4.
     
    50:06
    Košice začali početnú výhodu veľmi dobre, najskôr pálil z medzikružia osamotený Zagrapan a krátko na to posielal nebezpečnú prízemnú strelu od modrej čiary Jenčík.
     
    49:26
    Hostia si zahrajú preislovú hru, rpetože pri ich ofenzívnom tlaku sa faulu dopustil domáci Michal Juraško, ktorý dostáva dvojminútový trest za podrazenie.

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 31. Škvaridlo (Bagin, Juraško), 54. Sikela (Dervarič, Bortňák) – 7. Hrnka (Bartánus), 16. Pašek (Jenčík, Špilár)


    HKM Zvolen: Šimko (Orčík) – Bagin, Juraško, Popspíšil, Pokovič, Hraško, Pichnarčík, Dervarič, Varholík – Méry, Brabenec (A), Škvaridlo – Chovan, Jurík (C), Obdržálek – Čanky, Hebar, Puliš – Ďaloga, Bortňák, Sikela
    HC Košice: Hylák (Melicherčík) – Jánošík, Cebák, Černák, Philipp (C), Drgoň, Klouček, Macejko, Šeda – Hrnka, Zagrapan, Bartánus – Špilár (A), Pašek, Jenčík – Bicek (A), Kolena, Chovan – Stupka, Češík, Sojčík – Hinďoš

    Rozhodca: Vojtek – Rojík, Babeliak