Břeclav – Kometa jun. 3:0 (kon.) | Liberec – Hradec Králové 4:3 (1:0 po s.n.) | Skalica – Francúzsko U23 5:4 (1:0 po s.n.)
Trenčín – Havířov 5:2 (kon.) | Vítkovice – Kometa Brno 2:4 (kon.) | Mladá Boleslav – High1 5:0 (kon.)
Olomouc – Dinamo Minsk 3:2 (2:0 po s.n.) | Jihlava – Kladno 6:4 (kon.) | Plzeň – K. Vary 0:2 (kon.)
Trnava – Senica 4:6 (kon.) | Poruba 2011 – Osvienčim 1:2 (kon.) | Piešťany – Pavlodar 3:2 (kon.)
Nové Zámky – Levice 6:2 (kon.) | Havlíčkův Brod – Benátky n/J 3:4 (0:2 po s.n.) | Kadaň – Litoměřice 2:3 (kon.)
Ústí n/L – Chomutov 2:3 (0:1 po s.n.) | Zlín – Třinec 3:6 (kon.) | Znojmo – Pardubice 3:5 (kon.)
Vsetín – Přerov 2:1 (1:0 po s.n.)
po s.n. (0:2)
BK Havlíčkův Brod
3:4 (0:1, 1:0, 2:2)
HC Benátky nad Jizerou
cz Štvrtok 07.08.2014, 18:00 • ZS Kotlina • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Hezký den! Srdečně vás vítám ze zimního stadionu v Kotlině u dalšího přátelského utkání, v němž se spolu střetnou domácí HC Rebel Havlíčkův Brod a HC Benátky nad Jizerou. Utkání začíná v 18:00.
     
    Havlíčkův Brod je na ledě déle než jeho soupeř od řeky Jizery a už stihl odehrát tři přátelské zápasy. Družina trenéra Miroslava Baruse na úvod zdolala ve Světlé nad Sázavou maďarský Férencvároš TG Budapešť 4:3 po samostatných nájezdech, doma podlehla 1:3 extraligové Plzni a přetlačila juniorku Komety Brno těsně 3:2.
     
    Benátky nad Jizerou ukončily suchou část letní přípravy a začaly se připravovat na ledě liberecké Tipsport areny, přičemž na prvním tréninku obulo brusle celkem 25 hokejistů. Středočechy čeká v přípravě celkem 10 přátelských zápasů, s Rebely se střetnou znovu v odvetě, která je na programu 15. srpna od 18:00. Pro výběr kouče Filipa Pešána půjde v Kotlině o první herní test.
     
    Nastoupí Vítek Vaněček proti „svým“?

    Přátelské střetnutí v Kotlině se zřejmě ponese ve znamení jednoho velkého návratu. Na led Kotliny by měl vyjet osmnáctiletý gólman Vítek Vaněček, který je havlíčkobrodským odchovancem. V benáteckém brankovišti by měl v nadcházející prvoligové sezoně velký talent, kterého si ve 2. kole draftu NHL vybral jako 39. v pořadí Washington Capitals, zastávat pozici jedničky. Na soupisce Středočechů figuruje také další brankář, který v Kotlině dělal první hokejové krůčky, jednadvacetiletý Jakub Jelínek.
     
    Vzájemná soutěžní bilance od sezony 2006/07

    Počet odehraných zápasů: 20
    Bilance: 12-1-3-4
    Výsledky: 5:0 kontumačně, 3:4, 4:0, 0:2, 5:1, 2:3p, 2:3sn, 5:2, 0:5, 2:1, 5:3, 3:1, 3:1, 2:1, 4:3, 3:4p, 5:4, 2:1, 2:1sn, 0:3
    Skóre: 57:43
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod: R. Svoboda (J. Dlouhý) – Vala, Jeník, Sedlák, Pavlíček, D. Kolář, Prokop, Voženílek, Kulhánek – Milfait, Tulačka, Chlubna – P. Sedláček, Jankovič (C), Trummer – D. Pejchar, Endál, Boček – Kuchta, Stehlík, Kučera.

    HC Benátky nad Jizerou: Jelínek (Stejskal) – Havlín, Beránek, Jandejsek, Kovář, Leština, Pokorný – D. Špaček (C), Jankovský, L. Krejčík – Vařecha (A), Miškovský, Maďar – Bittner, Mikyska (A), A. Dlouhý.

    Rozhodčí: Tomáš Kukeně – Marek Honza, Petr Křivohlavý.
     
    Osmnáctiletý brankář Vítek Vaněček se dnes mezi tyčemi Benátek nad Jizerou neobjeví, protože se s reprezentací do dvaceti let připravuje v Kanadě. Místo v brankovišti tak zaujme další odchovanec havlíčkobrodského hokeje, jednadvacetiletý Jakub Jelínek.
     
    V sestavě Rebelů registrujeme hned několik nových jmen. Mezi tyčemi se objevuje mládežnický reprezentant René Svoboda, který dosud působil ve Vítkovicích. Obranné řady vyztužili jako mladé posily z Plzně David Pavlíček a Tomáš Prokop, dalším nováčkem v obraně Havlíčkova Brodu je potom Marek Voženílek. Do útoku přibyli rovněž z kádru Indiánů Daniel Pejchar a Vojtěch Tulačka, kteří se v Kotlině objevili při nedávném vzájemném střetnutí. Navíc se vrátil místní odchovanec Lukáš Endál, který se předtím ucházel o místo v Rusku.
     
    Tribuny jsou zatím pořádně prořídlé, což je velkým kontrastem ve srovnání s přátelským utkáním proti Plzni, kdy v ochozech sledovalo zápas 700 diváků. Velkou pochvalu si zaslouží fanoušci Benátek nad Jizerou, kteří do Havlíčkova Brodu přijeli vyzbrojeni bubny a jsou už teď pořádně slyšet.
     
    Hokejisté Benátek nad Jizerou, kteří dnes odehrají svůj první přátelský zápas, už jsou za hlasité radosti svých natěšených příznivců na ledové ploše.
     
    A už nechybí ani Rebelové. Zápas každou chvíli začne.
     
    Premiéru v havlíčkobrodském brankovišti si odbude devatenáctiletý talent a mládežnický reprezentant René Svoboda.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Havlíčkův Brod byl úspěšnější na úvodním vhazování a od své branky rozjíždí první útok. Hostující fanoušci spustili hlasitý pokřik "Benátky!".
     
    00:19
    Gólman Jelínek, který s hokejem začínal právě zde v Kotlině, poprvé zasáhl do hry, když přikryl puk pod svým tělem. Po přerušení hry se strhla před jeho brankou menší strkanice.
     
    00:55
    Daniel Miškovský dostal nahrávku mezi kruhy, jenže byl v těžké pozici, když jej tísnil havlíčkobrodský obránce. Hosté nakonec přišli o puk.
     
    01:10
    Středočeši jsou pořádně natěšení. Nebezpečně teď kombinovali kolem brodské brány a jejich aktivní pohyb dělal domácím hráčům velké problémy. Gólman Svoboda nakonec zasahovat nemusel.
     
    01:46
    Daniel Špaček zavezl ve velké rychlosti puk podél pravého mantinelu do útočného pásma a z kruhu našel před branku najíždějícího Václava Jankovského, který puku nastavil do cesty svou hůl. Jeho projektil skončil těsně vedle pravé Svobodovy tyčky!
     
    02:03
    Havlíčkův Brod se nechtěl nechat svým soupeřem od řeky Jizery zahanbit a založil rychlý protiútok. Nic nebezpečného z něj nakonec nevzešlo, branka Jakuba Jelínka byla posunuta.
     
    02:03
    Všichni pomáhají s návratem branky do předepsaného postavení a u zadního mantinelu se v bolestech svíjí jeden z benáteckých hráčů.
     
    02:03
    Tak to je hodně nepříjemné. Na led musela být povolána i nosítka, která zraněného hráče hostů odnesla do kabin. Doufejme, že nepůjde o nic vážného.
     
    02:12
    Rebelové sice vyhráli vhazování v útočném pásmu, jenže zakončit přes hradbu těl mezi kruhy nedokázali. Vpřed se tak hnali hosté, ale Patrik Maďar dlouhou nahrávku, jež skončila zakázaným uvolněním, nestihl.
     
    02:27
    Tohle bylo hodně nebezpečné! Daniel Miškovský si najel až mezi kruhy a bekhendem vyprášil Svobodovy betony! David Vala (HBR) obdržel dvouminutový trest za hákování.
     
    02:59
    Rebelům se povedlo vyhodit.
     
    03:11
    Hokejistům od řeky Jizery se teď nedaří získat puk na delší dobu pod kontrolu a přejít přes zahuštěný střed hrací plochy. Rebelové brání velmi dobře.
     
    03:50
    Obrázek hry se nemění, Havlíčkův Brod se zatím v naprosté pohodě brání a svého soka do Svobodovy blízkosti vůbec nepouští. Fanoušci hostů jsou opravdu fantastičtí, hlasitě podporují od začátku zápasu svůj tým.
     
    04:09
    Brankář Svoboda teď pomohl svým obráncům, když si všiml odraženého puku od zadního mantinelu a u své levé tyčky jej přikryl pod rukavicí.
     
    04:35
    Patrik Maďar se ujal puku v prostoru za brodskou bránou a hledal před brankovištěm své číhající spoluhráče, kterým moc nechybělo k tomu, aby na puk v gólové pozici dosáhli!
     
    04:54
    Rebelové už jsou sice v plném počtu, ale Benátky nad Jizerou hrají stále s velkou chutí a na ledě panují. Nyní táhly útok po pravé straně, ale bez úspěchu.
     
    05:07
    Kotouč se teď zdržuje hlavně ve středním pásmu.
     
    05:36
    Středočeši drží puk na holích a hledají si cestu přes zahuštěný střed hrací plochy.
     
    06:06
    Další nebezpečná akce se rodila u havlíčkobrodské brány. Při přečíslení 3 na 2 nabil Ladislav Bittner do pravého kruhu Lukáši Krejčíkovi, jenže ten si nezpracoval prudký puk.
     
    06:18
    Rebelové založili po zisku kotouče rychlý protiútok, jenže ten skončil jen odpískaným postavením mimo hru. Buly ve středním pásmu.
     
    06:37
    Domácí hráči se stále marně hledají cestu k ohrožení brankáře Jelínka, jehož obrana si počíná zatím velmi dobře.
     
    07:06
    Rebelové teď dlouho kombinovali kolem soupeřovy brány, jenže nahozený puk ze strany do předbrankového prostoru našel jen benátecké hole.
     
    07:24
    Hraje se teď hlavně ve středním pásmu. Benátečtí příznivci stále zaměstnávají své bubny a hlasivky.
     
    07:59
    Hra je teď značně neurovnaná, oba týmy kupí nepřesnosti v kombinaci a nedaří se jim založit kloudnou útočnou akci.
     
    08:08
    Michal Beránek dojížděl pro odražený puk ze středního pásma, který klouzal do výstroje gólmana Svobody. Ten si poradil a benáteckého hráče musel ještě slovně uklidňovat David Pavlíček. oba hokejisté si vyměnili názory, ale vylučovat se nebude.
     
    08:36
    Václav Jankovský se dobře zorientoval v prostoru levého kruhu a poslal jemný oblouček na soupeřovu bránu. Brankář Svoboda se zaskočit nenechal a kus černé gumy schoval v lapačce.
     
    09:02
    Rebelové mají puk na svých holích a hledají si cestu do útočného pásma.
     
    09:28
    Nakonec se jim povedlo zakončit, jenže se střelou z pravé strany brankář Jelínek, který měl dobrý výhled, neměl žádné problémy. Buly po jeho levici.
     
    10:00
    Havlíčkův Brod drží v posledních minutách více puk ve své moci, jenže hosté zatím velmi dobře střeží nebezpečný prostor před svým gólmanem Jelínkem.
     
    10:30
    Na trestnou lavici usedl Patrik Maďar (BEN), který se proti hokejovým pravidlům provinil vražením na hrazení.
     
    10:34
    Domácí vyhráli vhazování a kombinují kolem brankáře Jelínka.
     
    10:59
    David Vala se po sérii nahrávek ujal kotouče a od modré čáry zkusil štěstí. Neměl však přesnou mušku a trefil jen před bránou stojícího protihráče.
     
    11:24
    Hosté se dlouho marně tlačili k puku, ale nakonec jej získali a osvobodili se vyhozením.
     
    11:40
    Děj hry už se odvíjí znovu u brankáře Jelínka.
     
    11:55
    David Pavlíček dostal nabito na modrou čáru a tvrdou ranou vyprášil betony gólmana Jelínka, který byl u své levé tyčky připravený.
     
    12:15
    Další nebezpečné nahození před branku se neujalo a tak opět práskl do puku na vrcholu kruhů David Pavlíček, jenže poslal puk jen vedle pravé Jelínkovy tyčky.
     
    12:50
    Hosté sice už mají na ledě všechny síly, jenže Havlíčkův Brod je teď na koni a nepříjemně doráží na gólmana Jelínka, který se musí mít neustále na pozoru.
     
    13:09
    Útok Havlíčkovu Brodu nakonec nic nebezpečného nepřinesl, benátecká obrana zapracovala dobře.
     
    13:40
    Hokejisté od řeky Jizery po delší době dostali puk na své hole a rozvinuli souvislejší kombinaci.
     
    14:03
    Nakonec se jim povedlo uzamknout Rebely v hloubi jejich obranného pásma a zakončit. Aktivní Václav Jankovský vystřelil zápěstím z levého kruhu, ale jen do Svobodovy náruče u bližší tyčky.
     
    14:30
    Havlíčkův Brod drží puk ve své moci, ale operuje s ním jen ve svém pásmu, kde se snaží přes aktivně napadajícího soupeře rozehrát.
     
    14:50
    Bojovníci z Kotliny oproti matnému začátku zlepšili svůj herní projev a s bojovným soupeřem, který hraje opravdu s velkou chutí, teď drží krok.
     
    15:03
    Ondřej Stehlík převzal puk v útočném pásmu a hned zkusil štěstí z pravé strany. Brankář Jelínek zakročil u své levé tyčky dobře a přerušil hru.
     
    15:20
    Puk se při benáteckém útoku odrazil do ochranné sítě a po vhazování před brodskou bránou se ocitl sám před gólmanem Svobodou Ladislav Bittner, jenže zblízka nepropasíroval puk do branky!
     
    15:57
    Benátky nad Jizerou aktivně napadají soupeřovu rozehrávku a Havlíčkovu Brodu to činí značné problémy.
     
    16:21
    Dvakrát napřáhl na modré čáře Adam Jandejsek, jenže v obou případech poslal puk jen vedle branky gólmana Svobody, který nemusel zasahovat.
     
    16:40
    Zatím sledujeme opravdu kvalitní zápas ve velkém tempu, hráči jdou do všeho na sto procent. Z vrcholu kruhů zkusil štěstí Lukáš Krejčík, ale prověřil jen pevnost betonů brankáře Svobody uprostřed brodské brány.
     
    16:59
    Domácí ukořistili kus černé gumy na své hole a ženou se vpřed.
     
    17:33
    Další útok Rebelů sice hosté odrazili, jenže vzápětí poslali kotouč přes všechny čáry jen na odpískané zakázané uvolnění. Buly u brankáře Jelínka.
     
    17:50
    Benátky nad Jizerou se znovu brání, Rebelové výrazně zlepšili svůj pohyb.
     
    18:20
    Oba týmy se pokoušejí přejít přes střední pásmo, ale obě defenzivy pracují spolehlivě a zodpovědně hlídají modré čáry. Gólmani tak zůstávají klidní.
     
    18:31
    Ondřej Stehlík se opřel do puku v prostoru kruhu, jenže byl v obležení protihráčů a jeden z nich zřejmě puk přizvedl nad horní Jelínkovu tyčku.
     
    19:00
    Stále v Kotlině sledujeme svižný a útočný hokej. Fanoušci Benátek nad Jizerou skandují pokřik "Dejte jim góla, Benátky dejte jim góla!".
     
    19:32
    Benátky právě vstřelily branku!
    A jejich hráči jejich přání vyslyšeli velmi rychle a v úplném závěru úvodní dvacetiminutovky slaví vedení! Lukáš Krejčík poslal z prostoru mezi kruhy nepříjemnou střelu na brankáře Svobodu, který puk vyrazil vedle sebe a ADAM JANDEJSEK byl ve správný čas na správném místě, z mírného úhlu na pravé straně už jen uklidil bez přípravy puk pod horní tyčku! Asistence: Lukáš krejčík, Václav Jankovský.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka nabídla ve svém úvodu značnou převahu hostů z Benátek nad Jizerou, na nichž nebylo vůbec znát, že hrají v Kotlině svůj první přátelský zápas. Hráli s velkou chutí a neustále prověřovali gólmana Svobodu. Rebelové potom sice vyrovnali hru, jenže hosté udeřili v úplném závěru třetiny, když dorazil puk do odkryté brány Adam Jandejsek. Zatím sledujeme svižný a útočný hokej. Před prostřední částí, jež začne zhruba v 18:47, vedou Středočeši v Havlíčkově Brodě 1:0.
    Hlasití fanoušci Benátek nad Jizerou
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Hosté zvládli lépe vhazování ve středovém kruhu a vyměňují si mezi sebou puk v zákrytu branky svého gólmana Jelínka. Rebelové napadají.
     
    20:42
    Benátky nad Jizerou pokračují v útočné aktivitě, znovu se chtěli zabydlet v útočném pásmu, jenže dlouhé nahození jim nepomohlo, píská se jen icing.
     
    21:00
    Daniel Špaček práskl do puku v blízkosti modré čáry a protáhl pravý beton gólmana Svobody, který vyrazil kotouč do rohu brodského pásma.
     
    21:30
    Tomáš Prokop se s ničím nemazal a ostrou ránu od modré čáry vyslal hned, jak jen to bylo možné. Vyprášil betony gólmana Jelínka a hrát mohou hosté.
     
    21:54
    Rebelové se svým útokem nepochodili a kupředu už se tak ženou hosté ze středních Čech.
     
    22:06
    Domácí soubor sice vybojoval puk, jenže vzápětí si neporozuměl při přechodu do útočné fáze a vyhodil jen na zakázané uvolnění.
     
    22:30
    Navrátilec do havlíčkobrodské sestavy Lukáš Endál se uvolnil v levém kruhu a zkusil štěstí zápěstní střelou, jenže puk mu sklouzl z hole a proletěl daleko od levé Jelínkovy tyčky.
     
    22:58
    Hosté už si hledají cestu přes útočnou modrou čáru.
     
    23:20
    Kolem gólmana Svobody bylo pořádně rušno, hosté opět hýřili pohybem a hledali si příznivou palebnou pozici. Nakonec Rebelové získali puk a vyvezli jej do bezpečí.
     
    23:37
    Michal Beránek obdržel nahrávku do prostoru v blízkosti modré čáry a vyslal ze své hole nepříjemnou přízemní jedovku, jež skončila na Svobodových betonech.
     
    24:00
    Domácí hráči založili rychlý protiútok po pravém křídle, po nahrávce na pravou stranu vypálil bez přípravy Vojtěch Tulačka, jenže byl příliš blízko brankáři.
     
    24:16
    Patrik Maďar (BEN) obdržel 2 minuty za hákování, když čelili hosté narůstajícímu tlaku a jeden z Rebelů se uvolňoval mezi kruhy.
     
    24:48
    Havlíčkův Brod vyhrál důležité vhazování v útočném pásmu a rozvinul přesilovkovou kombinaci, při níž vypálil z pravého kruhu Branislav Jankovič, ale našel jen Jelínkovu náruč u přední tyče.
     
    25:22
    Rebelové hrají v přesilovce velmi dobře, hosté nevědí, kam dřív skočit. Brankář Jelínek musí být neustále ve střehu.
     
    25:29
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno, Rebelové sehráli přesilovku na jedničku! Tomu se říká návrat jako hrom! Od Tomáše Chlubny putoval kotouč k Janu Milfaitovi, od kterého kotouč putoval do prostoru pravého kruhu, kde byl úplně volný LUKÁŠ ENDÁL, jehož nechytatelná dělovka zapadla za záda přesouvajícího se brankáře Jelínka! Asistence: Jan Milfait, Tomáš Chlubna.
     
    26:00
    Domácí soubor nemá dost a pokračuje v útočné aktivitě. Po vstřelené brance je očividně na koni.
     
    26:18
    Adam Jandejsek (BEN) a Vojtěch Tulačka (HBR) si spolu ostře vyměnili rozdílné názory a obdrželi dvouminutové tresty za hrubost, hrát se bude 4 na 4.
     
    26:50
    Havlíčkův Brod má po přestávce jednoznačně navrch. Do svého soupeře se nelítostně zakousl a stále diktuje tempo hry.
     
    27:06
    Dvakrát vypálil od modré čáry Kryštof Kulhánek, který v Brodě už dříve působil v mládežnických týmech. Poprvé sice nastřelil jen před brankovištěm protihráče Ondřeje Leštinu, ale jeho druhý pokus už schoval v náruči pozorný brankář Jelínek.
     
    27:36
    Děj hry se odvíjí hlavně ve středním pásmu, sledujeme vyrovnanou partii.
     
    28:04
    David Vala (HBR) dnes už podruhé sedí na trestné lavici, dopustil se sekání.
     
    28:26
    Hosté uspěli na buly v útočném pásmu a obléhají postupnou kombinací gólmana Svobodu.
     
    28:40
    Havlíčkův Brod se po chvíli marného snažení nakonec probil ke kotouči a osvobodil se dlouhým vyhozením.
     
    29:00
    Středočeši už pokračují v přesilovce, drží puk na dostřel gólmana Svobody.
     
    29:20
    Hosté už si vyměnili spoustu krátkých přihrávek, jenže dobře se pohybující blok Rebelů jim zatím zakončit vůbec nedovolil. Brankář Svoboda je bez práce.
     
    29:40
    Domácí nejenže dokázali vyvézt puk a nechali vydechnout své přetížené zadní řady, ale navíc zahrozili, když z úhlu na pravé straně nastřelil Jelínkovu hruď u bližší tyče Pavel Sedláček.
     
    30:22
    Rebelové vyhodili po dalším útoku soupeře na zakázané uvolnění. V brankovišti Havlíčkova Brodu dochází ke střídání, úspěšnou premiéru si odbyl René Svoboda, jehož střídá kolega Jan Dlouhý.
     
    30:39
    Farma Bílých Tygrů z Liberce pokračuje v útočné aktivitě a obléhá havlíčkobrodskou branku. Zatím bez většího úspěchu, Rebelové si počínají u svých zadních vrátek obezřetně.
     
    30:49
    V Kotlině přihlížíme vyrovnanému hokeji, přičemž se oba soupeři snaží o útočné pojetí hry, což je pro fanoušky jen dobře. Benátečtí příznivci stále neúnavně podporují své miláčky.
     
    31:10
    Rebelové i nadále mají puk ve své moci a kombinují kolem soupeřovy brány.
     
    31:30
    Mládežnický reprezentant Josef Mikyska získal puk a chtěl rychle vysunout do protiútoku své najeté spoluhráče, jenže trefil jen brusle protihráče před sebou a rebelové pokračují v tlaku.
     
    31:47
    Zmatek v benátecké defenzivě nakonec vyústil ve vyloučení, kterého se dopustil právě chybující Josef Mikyska (BEN). Usedá ke dvěma minutám za sekání.
     
    32:00
    Odražený puk od zadního mantinelu chtěl zblízka dorážet před brankovištěm číhající Tomáš Chlubna, ale ke kotouči se v dobré pozici neprobil.
     
    32:17
    Obrana Benátek nad Jizerou teď působí hodně chaotickým dojmem a Barusova družina se toho snaží využít ve svůj prospěch.
     
    32:40
    Nabuzený Lukáš Endál se opřel do kotouče na vrcholu pravého kruhu a jeho svižná pumelice měla dobré parametry! Brankář Jelínek ale předvedl skvělý postřeh a puk betony vytěsnil do ochranné sítě!
     
    33:07
    Rebelové mají stále drtivý tlak.
     
    33:40
    Zákrok večera předvedl benátecký gólman Jakub Jelínek, který přijímá zasloužené gratulace od spoluhráčů a užívá si ovací fanoušků! Pavel Sedláček namazal puk krásnou nahrávkou mezi kruhy na číhajícího Jana Trummera, který dobře pálil bez přípravy k přední tyčce, jenže Jakub Jelínek po vzoru Dominika Haška v pozici ležmo vymrštil vzhůru své betony a puk vyrazil nad svou klec!
     
    34:17
    Pokračuje se ve vysokém tempu, obě obrany mají stále spoustu práce s tím, aby zachytávaly rychlé útočné výpady.
     
    34:30
    Nyní tahají za delší konec pomyslného provazu hokejisté od řeky Jizery, kteří kombinují v blízkosti brankáře Dlouhého, který zatím zasahovat nemusel.
     
    34:42
    Rebelové sice ukořistili u své brány puk, jenže raději neriskovali rozehrávku nakrátko a jen vyhodili kotouč na zakázané uvolnění.
     
    35:03
    Havlíčkův Brod nakonec svému bojovnému soupeři uzmul puk a sám se snaží něco nebezpečného v blízkosti gólmana Jelínka vymyslet. Středočeši jsou zatím vzadu pozorní.
     
    35:22
    S důrazem to teď přehnal Štěpán Jeník (HBR), kterému sudí Kukeně udělil dvě minuty za krosček. Přesilovka pro hosty.
     
    35:40
    A benátečtí fanoušci si znovu přejí gól. Uvidíme, jestli jejich hráči tuto prosbu vyslyší stejně rychle, jako se jim to povedlo v závěru úvodní dvacetiminutovky.
     
    35:49
    Rebelům se povedlo ukořistit kus černé gumy a odpálit jej přes celou délku kluziště až za záda brankáře Jelínka.
     
    36:07
    Fanoušci hostů skandují hlasitý pokřik "Be-Be-Benátky!". Lukáše Endála je dnes opravdu plný led, svůj návrat do Kotliny si očividně užívá. Vydal se s pukem na holi do útočného pásma, jenže byl vystaven do postavení mimo hru.
     
    36:40
    Havlíčkův Brod už se probil do útočného pásma, jenže puk zde nemá pod kontrolou a neustále o něj musí svádět urputné souboje u hrazení.
     
    37:01
    Bojovnost hostů sklidila úspěch, kotouč posunuli dále od své branky a vybojovali vhazování ve středním pásmu, čímž se mohou konečně posunout k brankáři Dlouhému.
     
    37:28
    Rebelové už jsou kompletní, ale hosté stále kombinují na dostřel gólmana Dlouhého.
     
    37:47
    Havlíčkův Brod získal puk a přesunul hru na opačnou stranu hřiště, o puk bojuje v rohu benáteckého pásma.
     
    38:03
    Mladý obránce Kryštof Kulhánek na sebe dnes upozorňuje častou a přesnou střelbou od modré čáry. Další jeho jedovku vyrazil od přední tyčky pozorný brankář Jelínek.
     
    39:00
    Rebelové šli při přečíslení 2 na 1, jenže tandem Daniel Pejchar – Jan Boček nevyřešil situaci vůbec dobře. Jan Sedlák (HBR) následně trefil místo puku na modré čáře hlavně led, čímž zlomil hůl a musel zastavit brejk soupeře za cenu držení protihráče.
     
    39:24
    Barusova parta se probila ke kotouči a dokázala vyhodit.
     
    39:40
    Rebelové si zatím vedou při vlastním oslabení velmi dobře, daří se jim držet puk v bezpečné vzdálenosti od své brány. Navíc se musí mít na pozoru gólman Jelínek, kolem kterého se děj hry odvíjí.
     
    39:52
    Hosté se v přesilovce výrazně trápí, nyní vyhodili kotouč přes celou délku hřiště jen na zakázané uvolnění.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Havlíčkovu Brodu přestávka prospěla a do druhé třetiny vyjel s velkou chutí něco s nepříznivým stavem udělat. Vytvořil si celou řadu slibných šancí a při přesilové hře, jíž sehrál velmi dobře, udeřil. O vyrovnání se postaral zkušený útočník Lukáš Endál, který se trefil tvrdou ranou z prostoru kruhu. Dnes hraje opravdu velmi dobře, měl i několik dalších slibných střel. Před závěrečným dějstvím, které začne přibližně v 19:36, platí v Kotlině nerozhodný stav 1:1.
    Střelec úvodní branky utkání Adam Jandejsek
    Radost Rebelů po vyrovnání Lukáše Endála
     
    Hráči obou mužstev už jsou zpět v ledovém kolbišti, třetí třetina za chvíli začne.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:09
    Ihned po vhazování se puk přesunul ke hrazení u střídaček, kde schytal nepříjemnou ránu z bezprostřední blízkosti přímo do obličeje Jan Milfait. Mladý útočník s ručníkem před obličejem hned opouští hrací plochu a míří do kabin, snad bude v pořádku. Adam Jandejsek (BEN) potrestán na 2 plus 2 minuty za vysokou hůl.
     
    40:45
    Rebelové sevřeli svého soupeře do pevného objetí, v blízkosti brankáře Jelínka si mezi sebou vyměňují puk.
     
    41:12
    Havlíčkův Brod už je v plném počtu a začíná mu dlouhá přesilovka 5 na 4.
     
    41:16
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Rebelové dokonale pomstili svého zraněného spoluhráče Jana Milfaita a ujímají se těsného vedení! Po vyhraném vhazování se objevil úplně sám před brankářem PAVEL SEDLÁČEK, který si srovnal puk na hůl a bekhendem nedal zblízka brankáři Jelínkovi nejmenší šanci zasáhnout! Asistence: Jan Trummer, Branislav Jankovič.
     
    41:40
    Rebelové pokračují v dlouhé přesilovce, fanoušci Benátek nad Jizerou povzbuzují své hráče k bojovnosti.
     
    42:00
    Rebelové stále drží svého soupeře v hloubi jeho obranného pole.
     
    42:19
    Hosté nakonec vybojovali kotouč a ihned ho odpálili co nejkratší cestou do bezpečného prostoru u brankáře Dlouhého.
     
    42:56
    Zbytečný zákrok předvedl daleko od své branky Kryštof Kulhánek (HBR), který se dopustil nedovoleného bránění.
     
    43:10
    Pokračuje se ve hře 4 na 4.
     
    43:15
    Domácí sice získali puk do své moci, jenže podél hrazení letící nepřesná nahrávka doklouzala až k brankáři Jelínkovi na zakázané uvolnění.
     
    43:26
    Gólman Dlouhý se dvakrát blýskl v dobrém světle. Nejdříve podržel na své hrudi ránu zápěstím z prostoru kruhu a vzápětí vyrazil betony nepříjemnou střelu od modré čáry, jíž vyslal Michal Beránek.
     
    43:47
    Hosté pokračují v náporu, Havlíčkův Brod je pod velkým tlakem.
     
    44:13
    Tomáš Chlubna obětavě padl do střely soupeře, který zkoušel štěstí od modré čáry, a schytal tvrdou ránu z bezprostřední blízkosti. Dlouho se teď svíjel v bolestech na ledě, rozhodčí raději přerušil hru.
     
    44:30
    Obrovské dvě šance hostů od řeky Jizery! Nejdříve hledal zpoza brány Lukáš Krejčík před brankoviště sprintujícího Daniela Špačka, který promáchl před prudkým pukem. Vzápětí vypálil z levého kruhu Ondřej Leština a vyprášil Dlouhého výstroj!
     
    44:59
    Hosté nepolevují ve svém tlaku a drží Rebely v šachu.
     
    45:22
    Brankář Dlouhý teď čelí ostré palbě, hosté jsou hodně aktivní. Většině jejich projektilů však chybí větší přesnost a puky létají vedle brodské brány.
     
    45:58
    Vojtěch Tulačka nevymýšlel nic složitého a rychle vypálil z prostoru kruhu. Brankář Jelínek se však zaskočil nenechal a s jeho projektilem si poradil.
     
    46:24
    Hosté se hodně nepříjemně tlačí před brankoviště a Rebelům to činí obrovské problémy. Nyní brankář Dlouhý mohl děkovat i paní Štěstěně, že neinkasoval!
     
    46:52
    Benátky právě vstřelily branku!
    Středočeši hráli v posledních minutách opravdu výborně a radují se ze zaslouženého vyrovnání! Benátečtí hráči se hodně důrazně znovu natlačili do předbrankového prostoru a sklidili sladké ovoce, když se z bezprostřední blízkosti trefil DANIEL ŠPAČEK, jenž pohodlně zasunul puk k pravé Dlouhého tyčce! Bez asistence.
     
    47:19
    Hosté stále nemají dost a pokoušejí se překlopit pomyslné misky vah zpět na svou stranu. Brankář Dlouhý musí mít oči na stopkách, obrana Rebelů před ním je hodně přetížená.
     
    47:37
    Až teď domácí nechali na chvíli vydechnout svého gólmana Dlouhého, když se usadili v útočném pásmu, kde se pokoušejí získat ideální palebnou pozici.
     
    48:00
    Havlíčkův Brod se snaží častěji držet puk a oklepat se tak ze druhého úderu Benátek nad Jizerou.
     
    48:35
    Havlíčkův Brod teď hýřil pohybem kolem brankáře Jelínka a způsobil před ním pořádný rozruch. K nebezpečnému zakončení z dobré pozice se však nedostal a hosté se ženou do protiútoku.
     
    48:41
    Ten byl však zabrzděn vracející se havlíčkobrodskou obranou, za brankou zůstal ještě ležet po předchozím útoku svého týmu otřesený Tomáš Chlubna.
     
    49:06
    Benátky právě vstřelily branku!
    Havlíčkobrodská obrana teď trestuhodně zaspala a aktivní hosté, kterých je v posledních minutách plný led, dokonali velký obrat! Josef Mikyska poslal od modré čáry nahození do předbrankového prostoru, kde si puk zpracoval zády k brance ADAM DLOUHÝ, předvedl bleskový manévr na levou stranu a krásnou kličkou nedal osamocenému brankáři Dlouhému žádnou šanci! Asistence: Josef Mikyska.
     
    49:50
    Domácí hokejisté jsou očividně zaskočení, naopak nabuzení Středočeši pokračují ve spanilé jízdě. Jejich fanoušci hlasitě křičí "Ještě jeden!".
     
    50:10
    Domácí se pokoušejí o rychlou odpověď, puk se zdržuje v blízkosti gólmana Jelínka.
     
    50:24
    Hosté si nechtějí nechat těžce vypracovaný hubený náskok hned utéct a tak po zisku puku ve svém pásmu vsadili na jistotu v podobě zakázaného uvolnění.
     
    50:55
    Havlíčkobrodští hokejisté mají puk na svých holích, jenže ve středním pásmu se jim nedaří najít recept na zformovanou obranu soupeře.
     
    51:11
    Další nepříjemnou ránu vyslal na brankáře Dlouhého od modré čáry Adam Jandejsek, který se už dnes jednou trefil, ale tentokrát poslal puk jen do zadního mantinelu.
     
    51:20
    Hosté pokračovali v útoku a před branku si najížděl z druhé vlny právě Adam Jandejsek, kterého ještě doplňoval Lukáš Krejčík. Ani jeden z nich se však v příznivé pozici nestihl dostat přes protihráče puku. Michal Beránek (BEN) si vyšlápl u mantinelu na protihráče a dostal 2 minuty za nedovolené bránění.
     
    51:45
    Dnešní utkání sleduje velmi slabá návštěva 167 diváků.
     
    52:03
    Rebelové si vytvořili velký tlak a konečně už slyšíme fandit i domácí fanoušky.
     
    52:58
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Rebelové opět sehráli velmi dobrou přesilovku a mohou slavit vyrovnání! Kotouč putoval po ose Tomáš Prokop – Lukáš Endál – DANIEL PEJCHAR, přičemž posledně jmenovaný se probil k zakončení v prostoru mezi kruhy a brankář Jelínek se jen smutně ohlédl za svá záda! Asistence: Lukáš Endál, Tomáš Prokop.
     
    53:29
    Benátky nad Jizerou se usadily v útočném pásmu a dočkaly se další přesilovky. Na trestné lavici už znovu sedí Kryštof Kulhánek (HBR).
     
    54:13
    Hosté rozvinuli přesilovkovou kombinaci a byli blizoučko čtvrté trefě! Nejdříve pálil z prostoru mezi kruhy do hrudi gólmana Dlouhého Daniel Špaček, po čemž ještě dorážel z mírného úhlu na pravé straně Lukáš Krejčík, ale od špičky Dlouhého betonu u přední tyče se kotouč odrazil do ochranné sítě!
     
    54:42
    Havlíčkův Brod stále čelí enormnímu tlaku, nedaří se mu získat puk.
     
    55:08
    Hosté stále drží svého soka přitlačeného u jeho brankáře Dlouhého.
     
    55:22
    Brankář Dlouhý předvedl fantastický zákrok a zamezil jisté pohromě, když vyrazil svižnou ránu Josefa Mikysky, který pálil mezi kruhy bez přípravy, betony do rohu pásma!
     
    55:48
    Na druhé straně zkoušel štěstí zápěstím z levého kruhu Pavel Sedláček, jenže brankář Jelínek měl velmi dobrý výhled a puk se pro něj stal u první tyčky snadnou kořistí.
     
    56:18
    Hosté si hledají cestu do útočného pásma.
     
    56:33
    Rebelové už jsou znovu pod tlakem.
     
    56:58
    Lukáš Vařecha se objevil mezi kruhy s pukem na holi a vyslal ze své hole technickou střelu zápěstím, ale brankář Dlouhý prokázal skvělý reflex a vymrštil vzhůru svou lapačku. Útočník Benátek nad Jizerou tak jen smutně klepl holí do ledu.
     
    57:14
    Hraje se sice 5 na 5, ale vypadá to, jako kdyby Benátky nad Jizerou měly o jednoho muže v poli více. Soupeře vytrvale tlačí v hloubi jeho obranného pásma.
     
    57:39
    Domácí teď trochu otupili soupeřův nápor, puk vyvezli alespoň do středu hrací plochy.
     
    58:05
    Václav Jankovský se nemazal s pukem na holi a z mezikruží vyprodukoval nepříjemnou polovysokou ránu, jež trefila brankáře Dlouhého do levého ramena a odrazila se k mantinelu.
     
    58:26
    Domácí se na delší dobu zmocnili kusu černé gumy a pokoušejí se projít do útočného pásma.
     
    59:00
    Brankář Jelínek lapil střelu z levého kruhu a po přerušení hry se strhla před jeho brankovištěm menší šarvátka, do níž se zapojilo hodně hráčů. Vylučovat se však nebude. Místní DJ pustil vtipně písničku "Když se u nás chlapi poperou".
     
    59:26
    Rebelové se nehodlají s vyrovnaným stavem smířit, nyní jsou to oni, kdo tlačí v ofenzivní fázi na pilu. Brankář Jelínek náporu na svou osobu zatím odolává.
     
    59:35
    Rebelové stále drží útočné pásmo, o puk bojují v jeho rohu.
     
    59:54
    Hosté se ženou kupředu, stihnout ještě jednu střelu?
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Nestihnou, puk skončil jen za brankou gólmana Dlouhého. Následují ještě samostatné nájezdy. Uvidíme, kdo bude úspěšnější.
     
    Tomáš Prokop (HBR) nastřelil zblízka Jelínkovy betony – 0:0.
     
    Daniel Špaček (BEN) předvedl krásný nájezd, když si rozhýbal brankáře Dlouhého a skóroval hezkou zápěstní střelou – 0:1!
     
    Daniel Pejchar (HBR) nastřelil zblízka jen gólmana Dlouhého – 0:1,
     
    Josef Mikyska (BEN) si vybruslil až před brankáře Dlouhého a chladnokrevně skóroval – 0:2!
     
    Petr Kuchta (HBR) se rozjel a zkusil odvážnou kličku, bez úspěchu – 0:2.
     
    Lukáš Krejčík (BEN) se pokusil o kličku do forhendu, jenže brankář Dlouhý jeho úmysl přečetl a zasáhl betony – 0:2.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Benátky nad Jizerou.
    O vítězství hostů rozhodl krásným nájezdem DANIEL ŠPAČEK!
     
    Konec zápasu.
     
    Sledovali jsme zajímavý zápas, který přinesl spoustu šancí i branek na obou stranách pomyslné barikády. Nakonec jsou spokojenější hosté z Benátek nad Jizerou, kteří sice dnes odehráli svůj první zápas, ale vůbec to nebylo na jejich hře znát. Po velmi dobrém výkonu zvítězili 4:3 po samostatných nájezdech a užívají si děkovačku se svými skvělými fanoušky. Děkuji vám za pozornost, ode mě je to pro dnešek z Kotliny vše, přeji vám hezký zbytek čtvrtečního večera. (20:19:33)

    Ladislav Vácha

    Góly a asistencie: 26. Endál (Milfait, Chlubna), 42. Sedláček (Trummer, Jankovič), 53. Pejchar (Endál, Prokop) – 20. Jandejsek (L. Krejčík, Jankovský), 47. Špaček, 50. A. Dlouhý (Mikyska), rozh. náj. Špaček


    BK Havlíčkův Brod: R. Svoboda (od 31. J. Dlouhý) – Vala, Jeník, Sedlák, Pavlíček, D. Kolář, Prokop, Voženílek, Kulhánek – Milfait, Tulačka, Chlubna – P. Sedláček, Jankovič (C), Trummer – D. Pejchar, Endál, Boček – Kuchta, Stehlík, Kučera.
    HC Benátky nad Jizerou: Jelínek (Stejskal) – Havlín, Beránek, Jandejsek, Kovář, Leština, Pokorný – D. Špaček (C), Jankovský, L. Krejčík – Vařecha (A), Miškovský, Maďar – Bittner, Mikyska (A), A. Dlouhý.

    Rozhodca: Tomáš Kukeně – Marek Honza, Petr Křivohlavý

    Diváci: 167