Břeclav – Kometa jun. 3:0 (kon.) | Liberec – Hradec Králové 4:3 (1:0 po s.n.) | Skalica – Francúzsko U23 5:4 (1:0 po s.n.)
Trenčín – Havířov 5:2 (kon.) | Vítkovice – Kometa Brno 2:4 (kon.) | Mladá Boleslav – High1 5:0 (kon.)
Olomouc – Dinamo Minsk 3:2 (2:0 po s.n.) | Jihlava – Kladno 6:4 (kon.) | Plzeň – K. Vary 0:2 (kon.)
Trnava – Senica 4:6 (kon.) | Poruba 2011 – Osvienčim 1:2 (kon.) | Piešťany – Pavlodar 3:2 (kon.)
Nové Zámky – Levice 6:2 (kon.) | Havlíčkův Brod – Benátky n/J 3:4 (0:2 po s.n.) | Kadaň – Litoměřice 2:3 (kon.)
Ústí n/L – Chomutov 2:3 (0:1 po s.n.) | Berani Zlín – Třinec 3:6 (kon.) | Znojmo – Pardubice 3:5 (kon.)
Vsetín – Přerov 2:1 (1:0 po s.n.)
po s.n. (0:2)
BK Havlíčkův Brod
3:4 (0:1, 1:0, 2:2)
HC Benátky nad Jizerou
cz Štvrtok 07.08.2014, 18:00 • ZS Kotlina • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Sledovali jsme zajímavý zápas, který přinesl spoustu šancí i branek na obou stranách pomyslné barikády. Nakonec jsou spokojenější hosté z Benátek nad Jizerou, kteří sice dnes odehráli svůj první zápas, ale vůbec to nebylo na jejich hře znát. Po velmi dobrém výkonu zvítězili 4:3 po samostatných nájezdech a užívají si děkovačku se svými skvělými fanoušky. Děkuji vám za pozornost, ode mě je to pro dnešek z Kotliny vše, přeji vám hezký zbytek čtvrtečního večera. (20:19:33)
     
    Konec zápasu.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Benátky nad Jizerou.
    O vítězství hostů rozhodl krásným nájezdem DANIEL ŠPAČEK!
     
    Lukáš Krejčík (BEN) se pokusil o kličku do forhendu, jenže brankář Dlouhý jeho úmysl přečetl a zasáhl betony – 0:2.
     
    Petr Kuchta (HBR) se rozjel a zkusil odvážnou kličku, bez úspěchu – 0:2.
     
    Josef Mikyska (BEN) si vybruslil až před brankáře Dlouhého a chladnokrevně skóroval – 0:2!
     
    Daniel Pejchar (HBR) nastřelil zblízka jen gólmana Dlouhého – 0:1,
     
    Daniel Špaček (BEN) předvedl krásný nájezd, když si rozhýbal brankáře Dlouhého a skóroval hezkou zápěstní střelou – 0:1!
     
    Tomáš Prokop (HBR) nastřelil zblízka Jelínkovy betony – 0:0.
     
    Nestihnou, puk skončil jen za brankou gólmana Dlouhého. Následují ještě samostatné nájezdy. Uvidíme, kdo bude úspěšnější.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:54
    Hosté se ženou kupředu, stihnout ještě jednu střelu?
     
    59:35
    Rebelové stále drží útočné pásmo, o puk bojují v jeho rohu.
     
    59:26
    Rebelové se nehodlají s vyrovnaným stavem smířit, nyní jsou to oni, kdo tlačí v ofenzivní fázi na pilu. Brankář Jelínek náporu na svou osobu zatím odolává.
     
    59:00
    Brankář Jelínek lapil střelu z levého kruhu a po přerušení hry se strhla před jeho brankovištěm menší šarvátka, do níž se zapojilo hodně hráčů. Vylučovat se však nebude. Místní DJ pustil vtipně písničku "Když se u nás chlapi poperou".
     
    58:26
    Domácí se na delší dobu zmocnili kusu černé gumy a pokoušejí se projít do útočného pásma.
     
    58:05
    Václav Jankovský se nemazal s pukem na holi a z mezikruží vyprodukoval nepříjemnou polovysokou ránu, jež trefila brankáře Dlouhého do levého ramena a odrazila se k mantinelu.
     
    57:39
    Domácí teď trochu otupili soupeřův nápor, puk vyvezli alespoň do středu hrací plochy.
     
    57:14
    Hraje se sice 5 na 5, ale vypadá to, jako kdyby Benátky nad Jizerou měly o jednoho muže v poli více. Soupeře vytrvale tlačí v hloubi jeho obranného pásma.
     
    56:58
    Lukáš Vařecha se objevil mezi kruhy s pukem na holi a vyslal ze své hole technickou střelu zápěstím, ale brankář Dlouhý prokázal skvělý reflex a vymrštil vzhůru svou lapačku. Útočník Benátek nad Jizerou tak jen smutně klepl holí do ledu.
     
    56:33
    Rebelové už jsou znovu pod tlakem.
     
    56:18
    Hosté si hledají cestu do útočného pásma.
     
    55:48
    Na druhé straně zkoušel štěstí zápěstím z levého kruhu Pavel Sedláček, jenže brankář Jelínek měl velmi dobrý výhled a puk se pro něj stal u první tyčky snadnou kořistí.
     
    55:22
    Brankář Dlouhý předvedl fantastický zákrok a zamezil jisté pohromě, když vyrazil svižnou ránu Josefa Mikysky, který pálil mezi kruhy bez přípravy, betony do rohu pásma!
     
    55:08
    Hosté stále drží svého soka přitlačeného u jeho brankáře Dlouhého.
     
    54:42
    Havlíčkův Brod stále čelí enormnímu tlaku, nedaří se mu získat puk.
     
    54:13
    Hosté rozvinuli přesilovkovou kombinaci a byli blizoučko čtvrté trefě! Nejdříve pálil z prostoru mezi kruhy do hrudi gólmana Dlouhého Daniel Špaček, po čemž ještě dorážel z mírného úhlu na pravé straně Lukáš Krejčík, ale od špičky Dlouhého betonu u přední tyče se kotouč odrazil do ochranné sítě!
     
    53:29
    Benátky nad Jizerou se usadily v útočném pásmu a dočkaly se další přesilovky. Na trestné lavici už znovu sedí Kryštof Kulhánek (HBR).
     
    52:58
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Rebelové opět sehráli velmi dobrou přesilovku a mohou slavit vyrovnání! Kotouč putoval po ose Tomáš Prokop – Lukáš Endál – DANIEL PEJCHAR, přičemž posledně jmenovaný se probil k zakončení v prostoru mezi kruhy a brankář Jelínek se jen smutně ohlédl za svá záda! Asistence: Lukáš Endál, Tomáš Prokop.
     
    52:03
    Rebelové si vytvořili velký tlak a konečně už slyšíme fandit i domácí fanoušky.
     
    51:45
    Dnešní utkání sleduje velmi slabá návštěva 167 diváků.
     
    51:20
    Hosté pokračovali v útoku a před branku si najížděl z druhé vlny právě Adam Jandejsek, kterého ještě doplňoval Lukáš Krejčík. Ani jeden z nich se však v příznivé pozici nestihl dostat přes protihráče puku. Michal Beránek (BEN) si vyšlápl u mantinelu na protihráče a dostal 2 minuty za nedovolené bránění.
     
    51:11
    Další nepříjemnou ránu vyslal na brankáře Dlouhého od modré čáry Adam Jandejsek, který se už dnes jednou trefil, ale tentokrát poslal puk jen do zadního mantinelu.
     
    50:55
    Havlíčkobrodští hokejisté mají puk na svých holích, jenže ve středním pásmu se jim nedaří najít recept na zformovanou obranu soupeře.
     
    50:24
    Hosté si nechtějí nechat těžce vypracovaný hubený náskok hned utéct a tak po zisku puku ve svém pásmu vsadili na jistotu v podobě zakázaného uvolnění.
     
    50:10
    Domácí se pokoušejí o rychlou odpověď, puk se zdržuje v blízkosti gólmana Jelínka.
     
    49:50
    Domácí hokejisté jsou očividně zaskočení, naopak nabuzení Středočeši pokračují ve spanilé jízdě. Jejich fanoušci hlasitě křičí "Ještě jeden!".
     
    49:06
    Benátky právě vstřelily branku!
    Havlíčkobrodská obrana teď trestuhodně zaspala a aktivní hosté, kterých je v posledních minutách plný led, dokonali velký obrat! Josef Mikyska poslal od modré čáry nahození do předbrankového prostoru, kde si puk zpracoval zády k brance ADAM DLOUHÝ, předvedl bleskový manévr na levou stranu a krásnou kličkou nedal osamocenému brankáři Dlouhému žádnou šanci! Asistence: Josef Mikyska.
     
    48:41
    Ten byl však zabrzděn vracející se havlíčkobrodskou obranou, za brankou zůstal ještě ležet po předchozím útoku svého týmu otřesený Tomáš Chlubna.
     
    48:35
    Havlíčkův Brod teď hýřil pohybem kolem brankáře Jelínka a způsobil před ním pořádný rozruch. K nebezpečnému zakončení z dobré pozice se však nedostal a hosté se ženou do protiútoku.
     
    48:00
    Havlíčkův Brod se snaží častěji držet puk a oklepat se tak ze druhého úderu Benátek nad Jizerou.
     
    47:37
    Až teď domácí nechali na chvíli vydechnout svého gólmana Dlouhého, když se usadili v útočném pásmu, kde se pokoušejí získat ideální palebnou pozici.
     
    47:19
    Hosté stále nemají dost a pokoušejí se překlopit pomyslné misky vah zpět na svou stranu. Brankář Dlouhý musí mít oči na stopkách, obrana Rebelů před ním je hodně přetížená.
     
    46:52
    Benátky právě vstřelily branku!
    Středočeši hráli v posledních minutách opravdu výborně a radují se ze zaslouženého vyrovnání! Benátečtí hráči se hodně důrazně znovu natlačili do předbrankového prostoru a sklidili sladké ovoce, když se z bezprostřední blízkosti trefil DANIEL ŠPAČEK, jenž pohodlně zasunul puk k pravé Dlouhého tyčce! Bez asistence.
     
    46:24
    Hosté se hodně nepříjemně tlačí před brankoviště a Rebelům to činí obrovské problémy. Nyní brankář Dlouhý mohl děkovat i paní Štěstěně, že neinkasoval!
     
    45:58
    Vojtěch Tulačka nevymýšlel nic složitého a rychle vypálil z prostoru kruhu. Brankář Jelínek se však zaskočil nenechal a s jeho projektilem si poradil.
     
    45:22
    Brankář Dlouhý teď čelí ostré palbě, hosté jsou hodně aktivní. Většině jejich projektilů však chybí větší přesnost a puky létají vedle brodské brány.
     
    44:59
    Hosté nepolevují ve svém tlaku a drží Rebely v šachu.
     
    44:30
    Obrovské dvě šance hostů od řeky Jizery! Nejdříve hledal zpoza brány Lukáš Krejčík před brankoviště sprintujícího Daniela Špačka, který promáchl před prudkým pukem. Vzápětí vypálil z levého kruhu Ondřej Leština a vyprášil Dlouhého výstroj!
     
    44:13
    Tomáš Chlubna obětavě padl do střely soupeře, který zkoušel štěstí od modré čáry, a schytal tvrdou ránu z bezprostřední blízkosti. Dlouho se teď svíjel v bolestech na ledě, rozhodčí raději přerušil hru.
     
    43:47
    Hosté pokračují v náporu, Havlíčkův Brod je pod velkým tlakem.
     
    43:26
    Gólman Dlouhý se dvakrát blýskl v dobrém světle. Nejdříve podržel na své hrudi ránu zápěstím z prostoru kruhu a vzápětí vyrazil betony nepříjemnou střelu od modré čáry, jíž vyslal Michal Beránek.
     
    43:15
    Domácí sice získali puk do své moci, jenže podél hrazení letící nepřesná nahrávka doklouzala až k brankáři Jelínkovi na zakázané uvolnění.
     
    43:10
    Pokračuje se ve hře 4 na 4.
     
    42:56
    Zbytečný zákrok předvedl daleko od své branky Kryštof Kulhánek (HBR), který se dopustil nedovoleného bránění.
     
    42:19
    Hosté nakonec vybojovali kotouč a ihned ho odpálili co nejkratší cestou do bezpečného prostoru u brankáře Dlouhého.
     
    42:00
    Rebelové stále drží svého soupeře v hloubi jeho obranného pole.
     
    41:40
    Rebelové pokračují v dlouhé přesilovce, fanoušci Benátek nad Jizerou povzbuzují své hráče k bojovnosti.
     
    41:16
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Rebelové dokonale pomstili svého zraněného spoluhráče Jana Milfaita a ujímají se těsného vedení! Po vyhraném vhazování se objevil úplně sám před brankářem PAVEL SEDLÁČEK, který si srovnal puk na hůl a bekhendem nedal zblízka brankáři Jelínkovi nejmenší šanci zasáhnout! Asistence: Jan Trummer, Branislav Jankovič.
     
    41:12
    Havlíčkův Brod už je v plném počtu a začíná mu dlouhá přesilovka 5 na 4.
     
    40:45
    Rebelové sevřeli svého soupeře do pevného objetí, v blízkosti brankáře Jelínka si mezi sebou vyměňují puk.
     
    40:09
    Ihned po vhazování se puk přesunul ke hrazení u střídaček, kde schytal nepříjemnou ránu z bezprostřední blízkosti přímo do obličeje Jan Milfait. Mladý útočník s ručníkem před obličejem hned opouští hrací plochu a míří do kabin, snad bude v pořádku. Adam Jandejsek (BEN) potrestán na 2 plus 2 minuty za vysokou hůl.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Hráči obou mužstev už jsou zpět v ledovém kolbišti, třetí třetina za chvíli začne.
    Radost Rebelů po vyrovnání Lukáše Endála
    Střelec úvodní branky utkání Adam Jandejsek
     
    Havlíčkovu Brodu přestávka prospěla a do druhé třetiny vyjel s velkou chutí něco s nepříznivým stavem udělat. Vytvořil si celou řadu slibných šancí a při přesilové hře, jíž sehrál velmi dobře, udeřil. O vyrovnání se postaral zkušený útočník Lukáš Endál, který se trefil tvrdou ranou z prostoru kruhu. Dnes hraje opravdu velmi dobře, měl i několik dalších slibných střel. Před závěrečným dějstvím, které začne přibližně v 19:36, platí v Kotlině nerozhodný stav 1:1.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:52
    Hosté se v přesilovce výrazně trápí, nyní vyhodili kotouč přes celou délku hřiště jen na zakázané uvolnění.
     
    39:40
    Rebelové si zatím vedou při vlastním oslabení velmi dobře, daří se jim držet puk v bezpečné vzdálenosti od své brány. Navíc se musí mít na pozoru gólman Jelínek, kolem kterého se děj hry odvíjí.
     
    39:24
    Barusova parta se probila ke kotouči a dokázala vyhodit.
     
    39:00
    Rebelové šli při přečíslení 2 na 1, jenže tandem Daniel Pejchar – Jan Boček nevyřešil situaci vůbec dobře. Jan Sedlák (HBR) následně trefil místo puku na modré čáře hlavně led, čímž zlomil hůl a musel zastavit brejk soupeře za cenu držení protihráče.
     
    38:03
    Mladý obránce Kryštof Kulhánek na sebe dnes upozorňuje častou a přesnou střelbou od modré čáry. Další jeho jedovku vyrazil od přední tyčky pozorný brankář Jelínek.
     
    37:47
    Havlíčkův Brod získal puk a přesunul hru na opačnou stranu hřiště, o puk bojuje v rohu benáteckého pásma.
     
    37:28
    Rebelové už jsou kompletní, ale hosté stále kombinují na dostřel gólmana Dlouhého.
     
    37:01
    Bojovnost hostů sklidila úspěch, kotouč posunuli dále od své branky a vybojovali vhazování ve středním pásmu, čímž se mohou konečně posunout k brankáři Dlouhému.
     
    36:40
    Havlíčkův Brod už se probil do útočného pásma, jenže puk zde nemá pod kontrolou a neustále o něj musí svádět urputné souboje u hrazení.
     
    36:07
    Fanoušci hostů skandují hlasitý pokřik "Be-Be-Benátky!". Lukáše Endála je dnes opravdu plný led, svůj návrat do Kotliny si očividně užívá. Vydal se s pukem na holi do útočného pásma, jenže byl vystaven do postavení mimo hru.
     
    35:49
    Rebelům se povedlo ukořistit kus černé gumy a odpálit jej přes celou délku kluziště až za záda brankáře Jelínka.
     
    35:40
    A benátečtí fanoušci si znovu přejí gól. Uvidíme, jestli jejich hráči tuto prosbu vyslyší stejně rychle, jako se jim to povedlo v závěru úvodní dvacetiminutovky.
     
    35:22
    S důrazem to teď přehnal Štěpán Jeník (HBR), kterému sudí Kukeně udělil dvě minuty za krosček. Přesilovka pro hosty.
     
    35:03
    Havlíčkův Brod nakonec svému bojovnému soupeři uzmul puk a sám se snaží něco nebezpečného v blízkosti gólmana Jelínka vymyslet. Středočeši jsou zatím vzadu pozorní.
     
    34:42
    Rebelové sice ukořistili u své brány puk, jenže raději neriskovali rozehrávku nakrátko a jen vyhodili kotouč na zakázané uvolnění.
     
    34:30
    Nyní tahají za delší konec pomyslného provazu hokejisté od řeky Jizery, kteří kombinují v blízkosti brankáře Dlouhého, který zatím zasahovat nemusel.
     
    34:17
    Pokračuje se ve vysokém tempu, obě obrany mají stále spoustu práce s tím, aby zachytávaly rychlé útočné výpady.
     
    33:40
    Zákrok večera předvedl benátecký gólman Jakub Jelínek, který přijímá zasloužené gratulace od spoluhráčů a užívá si ovací fanoušků! Pavel Sedláček namazal puk krásnou nahrávkou mezi kruhy na číhajícího Jana Trummera, který dobře pálil bez přípravy k přední tyčce, jenže Jakub Jelínek po vzoru Dominika Haška v pozici ležmo vymrštil vzhůru své betony a puk vyrazil nad svou klec!
     
    33:07
    Rebelové mají stále drtivý tlak.
     
    32:40
    Nabuzený Lukáš Endál se opřel do kotouče na vrcholu pravého kruhu a jeho svižná pumelice měla dobré parametry! Brankář Jelínek ale předvedl skvělý postřeh a puk betony vytěsnil do ochranné sítě!
     
    32:17
    Obrana Benátek nad Jizerou teď působí hodně chaotickým dojmem a Barusova družina se toho snaží využít ve svůj prospěch.
     
    32:00
    Odražený puk od zadního mantinelu chtěl zblízka dorážet před brankovištěm číhající Tomáš Chlubna, ale ke kotouči se v dobré pozici neprobil.
     
    31:47
    Zmatek v benátecké defenzivě nakonec vyústil ve vyloučení, kterého se dopustil právě chybující Josef Mikyska (BEN). Usedá ke dvěma minutám za sekání.
     
    31:30
    Mládežnický reprezentant Josef Mikyska získal puk a chtěl rychle vysunout do protiútoku své najeté spoluhráče, jenže trefil jen brusle protihráče před sebou a rebelové pokračují v tlaku.
     
    31:10
    Rebelové i nadále mají puk ve své moci a kombinují kolem soupeřovy brány.
     
    30:49
    V Kotlině přihlížíme vyrovnanému hokeji, přičemž se oba soupeři snaží o útočné pojetí hry, což je pro fanoušky jen dobře. Benátečtí příznivci stále neúnavně podporují své miláčky.
     
    30:39
    Farma Bílých Tygrů z Liberce pokračuje v útočné aktivitě a obléhá havlíčkobrodskou branku. Zatím bez většího úspěchu, Rebelové si počínají u svých zadních vrátek obezřetně.
     
    30:22
    Rebelové vyhodili po dalším útoku soupeře na zakázané uvolnění. V brankovišti Havlíčkova Brodu dochází ke střídání, úspěšnou premiéru si odbyl René Svoboda, jehož střídá kolega Jan Dlouhý.
     
    29:40
    Domácí nejenže dokázali vyvézt puk a nechali vydechnout své přetížené zadní řady, ale navíc zahrozili, když z úhlu na pravé straně nastřelil Jelínkovu hruď u bližší tyče Pavel Sedláček.
     
    29:20
    Hosté už si vyměnili spoustu krátkých přihrávek, jenže dobře se pohybující blok Rebelů jim zatím zakončit vůbec nedovolil. Brankář Svoboda je bez práce.
     
    29:00
    Středočeši už pokračují v přesilovce, drží puk na dostřel gólmana Svobody.
     
    28:40
    Havlíčkův Brod se po chvíli marného snažení nakonec probil ke kotouči a osvobodil se dlouhým vyhozením.
     
    28:26
    Hosté uspěli na buly v útočném pásmu a obléhají postupnou kombinací gólmana Svobodu.
     
    28:04
    David Vala (HBR) dnes už podruhé sedí na trestné lavici, dopustil se sekání.
     
    27:36
    Děj hry se odvíjí hlavně ve středním pásmu, sledujeme vyrovnanou partii.
     
    27:06
    Dvakrát vypálil od modré čáry Kryštof Kulhánek, který v Brodě už dříve působil v mládežnických týmech. Poprvé sice nastřelil jen před brankovištěm protihráče Ondřeje Leštinu, ale jeho druhý pokus už schoval v náruči pozorný brankář Jelínek.
     
    26:50
    Havlíčkův Brod má po přestávce jednoznačně navrch. Do svého soupeře se nelítostně zakousl a stále diktuje tempo hry.
     
    26:18
    Adam Jandejsek (BEN) a Vojtěch Tulačka (HBR) si spolu ostře vyměnili rozdílné názory a obdrželi dvouminutové tresty za hrubost, hrát se bude 4 na 4.
     
    26:00
    Domácí soubor nemá dost a pokračuje v útočné aktivitě. Po vstřelené brance je očividně na koni.
     
    25:29
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno, Rebelové sehráli přesilovku na jedničku! Tomu se říká návrat jako hrom! Od Tomáše Chlubny putoval kotouč k Janu Milfaitovi, od kterého kotouč putoval do prostoru pravého kruhu, kde byl úplně volný LUKÁŠ ENDÁL, jehož nechytatelná dělovka zapadla za záda přesouvajícího se brankáře Jelínka! Asistence: Jan Milfait, Tomáš Chlubna.
     
    25:22
    Rebelové hrají v přesilovce velmi dobře, hosté nevědí, kam dřív skočit. Brankář Jelínek musí být neustále ve střehu.
     
    24:48
    Havlíčkův Brod vyhrál důležité vhazování v útočném pásmu a rozvinul přesilovkovou kombinaci, při níž vypálil z pravého kruhu Branislav Jankovič, ale našel jen Jelínkovu náruč u přední tyče.
     
    24:16
    Patrik Maďar (BEN) obdržel 2 minuty za hákování, když čelili hosté narůstajícímu tlaku a jeden z Rebelů se uvolňoval mezi kruhy.
     
    24:00
    Domácí hráči založili rychlý protiútok po pravém křídle, po nahrávce na pravou stranu vypálil bez přípravy Vojtěch Tulačka, jenže byl příliš blízko brankáři.
     
    23:37
    Michal Beránek obdržel nahrávku do prostoru v blízkosti modré čáry a vyslal ze své hole nepříjemnou přízemní jedovku, jež skončila na Svobodových betonech.
     
    23:20
    Kolem gólmana Svobody bylo pořádně rušno, hosté opět hýřili pohybem a hledali si příznivou palebnou pozici. Nakonec Rebelové získali puk a vyvezli jej do bezpečí.
     
    22:58
    Hosté už si hledají cestu přes útočnou modrou čáru.
     
    22:30
    Navrátilec do havlíčkobrodské sestavy Lukáš Endál se uvolnil v levém kruhu a zkusil štěstí zápěstní střelou, jenže puk mu sklouzl z hole a proletěl daleko od levé Jelínkovy tyčky.
     
    22:06
    Domácí soubor sice vybojoval puk, jenže vzápětí si neporozuměl při přechodu do útočné fáze a vyhodil jen na zakázané uvolnění.
     
    21:54
    Rebelové se svým útokem nepochodili a kupředu už se tak ženou hosté ze středních Čech.
     
    21:30
    Tomáš Prokop se s ničím nemazal a ostrou ránu od modré čáry vyslal hned, jak jen to bylo možné. Vyprášil betony gólmana Jelínka a hrát mohou hosté.
     
    21:00
    Daniel Špaček práskl do puku v blízkosti modré čáry a protáhl pravý beton gólmana Svobody, který vyrazil kotouč do rohu brodského pásma.
     
    20:42
    Benátky nad Jizerou pokračují v útočné aktivitě, znovu se chtěli zabydlet v útočném pásmu, jenže dlouhé nahození jim nepomohlo, píská se jen icing.
     
    20:10
    Hosté zvládli lépe vhazování ve středovém kruhu a vyměňují si mezi sebou puk v zákrytu branky svého gólmana Jelínka. Rebelové napadají.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
    Hlasití fanoušci Benátek nad Jizerou
     
    Úvodní dvacetiminutovka nabídla ve svém úvodu značnou převahu hostů z Benátek nad Jizerou, na nichž nebylo vůbec znát, že hrají v Kotlině svůj první přátelský zápas. Hráli s velkou chutí a neustále prověřovali gólmana Svobodu. Rebelové potom sice vyrovnali hru, jenže hosté udeřili v úplném závěru třetiny, když dorazil puk do odkryté brány Adam Jandejsek. Zatím sledujeme svižný a útočný hokej. Před prostřední částí, jež začne zhruba v 18:47, vedou Středočeši v Havlíčkově Brodě 1:0.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:32
    Benátky právě vstřelily branku!
    A jejich hráči jejich přání vyslyšeli velmi rychle a v úplném závěru úvodní dvacetiminutovky slaví vedení! Lukáš Krejčík poslal z prostoru mezi kruhy nepříjemnou střelu na brankáře Svobodu, který puk vyrazil vedle sebe a ADAM JANDEJSEK byl ve správný čas na správném místě, z mírného úhlu na pravé straně už jen uklidil bez přípravy puk pod horní tyčku! Asistence: Lukáš krejčík, Václav Jankovský.
     
    19:00
    Stále v Kotlině sledujeme svižný a útočný hokej. Fanoušci Benátek nad Jizerou skandují pokřik "Dejte jim góla, Benátky dejte jim góla!".
     
    18:31
    Ondřej Stehlík se opřel do puku v prostoru kruhu, jenže byl v obležení protihráčů a jeden z nich zřejmě puk přizvedl nad horní Jelínkovu tyčku.
     
    18:20
    Oba týmy se pokoušejí přejít přes střední pásmo, ale obě defenzivy pracují spolehlivě a zodpovědně hlídají modré čáry. Gólmani tak zůstávají klidní.
     
    17:50
    Benátky nad Jizerou se znovu brání, Rebelové výrazně zlepšili svůj pohyb.
     
    17:33
    Další útok Rebelů sice hosté odrazili, jenže vzápětí poslali kotouč přes všechny čáry jen na odpískané zakázané uvolnění. Buly u brankáře Jelínka.
     
    16:59
    Domácí ukořistili kus černé gumy na své hole a ženou se vpřed.
     
    16:40
    Zatím sledujeme opravdu kvalitní zápas ve velkém tempu, hráči jdou do všeho na sto procent. Z vrcholu kruhů zkusil štěstí Lukáš Krejčík, ale prověřil jen pevnost betonů brankáře Svobody uprostřed brodské brány.
     
    16:21
    Dvakrát napřáhl na modré čáře Adam Jandejsek, jenže v obou případech poslal puk jen vedle branky gólmana Svobody, který nemusel zasahovat.
     
    15:57
    Benátky nad Jizerou aktivně napadají soupeřovu rozehrávku a Havlíčkovu Brodu to činí značné problémy.
     
    15:20
    Puk se při benáteckém útoku odrazil do ochranné sítě a po vhazování před brodskou bránou se ocitl sám před gólmanem Svobodou Ladislav Bittner, jenže zblízka nepropasíroval puk do branky!
     
    15:03
    Ondřej Stehlík převzal puk v útočném pásmu a hned zkusil štěstí z pravé strany. Brankář Jelínek zakročil u své levé tyčky dobře a přerušil hru.
     
    14:50
    Bojovníci z Kotliny oproti matnému začátku zlepšili svůj herní projev a s bojovným soupeřem, který hraje opravdu s velkou chutí, teď drží krok.
     
    14:30
    Havlíčkův Brod drží puk ve své moci, ale operuje s ním jen ve svém pásmu, kde se snaží přes aktivně napadajícího soupeře rozehrát.
     
    14:03
    Nakonec se jim povedlo uzamknout Rebely v hloubi jejich obranného pásma a zakončit. Aktivní Václav Jankovský vystřelil zápěstím z levého kruhu, ale jen do Svobodovy náruče u bližší tyčky.
     
    13:40
    Hokejisté od řeky Jizery po delší době dostali puk na své hole a rozvinuli souvislejší kombinaci.
     
    13:09
    Útok Havlíčkovu Brodu nakonec nic nebezpečného nepřinesl, benátecká obrana zapracovala dobře.
     
    12:50
    Hosté sice už mají na ledě všechny síly, jenže Havlíčkův Brod je teď na koni a nepříjemně doráží na gólmana Jelínka, který se musí mít neustále na pozoru.
     
    12:15
    Další nebezpečné nahození před branku se neujalo a tak opět práskl do puku na vrcholu kruhů David Pavlíček, jenže poslal puk jen vedle pravé Jelínkovy tyčky.
     
    11:55
    David Pavlíček dostal nabito na modrou čáru a tvrdou ranou vyprášil betony gólmana Jelínka, který byl u své levé tyčky připravený.
     
    11:40
    Děj hry už se odvíjí znovu u brankáře Jelínka.
     
    11:24
    Hosté se dlouho marně tlačili k puku, ale nakonec jej získali a osvobodili se vyhozením.
     
    10:59
    David Vala se po sérii nahrávek ujal kotouče a od modré čáry zkusil štěstí. Neměl však přesnou mušku a trefil jen před bránou stojícího protihráče.
     
    10:34
    Domácí vyhráli vhazování a kombinují kolem brankáře Jelínka.
     
    10:30
    Na trestnou lavici usedl Patrik Maďar (BEN), který se proti hokejovým pravidlům provinil vražením na hrazení.
     
    10:00
    Havlíčkův Brod drží v posledních minutách více puk ve své moci, jenže hosté zatím velmi dobře střeží nebezpečný prostor před svým gólmanem Jelínkem.
     
    09:28
    Nakonec se jim povedlo zakončit, jenže se střelou z pravé strany brankář Jelínek, který měl dobrý výhled, neměl žádné problémy. Buly po jeho levici.
     
    09:02
    Rebelové mají puk na svých holích a hledají si cestu do útočného pásma.
     
    08:36
    Václav Jankovský se dobře zorientoval v prostoru levého kruhu a poslal jemný oblouček na soupeřovu bránu. Brankář Svoboda se zaskočit nenechal a kus černé gumy schoval v lapačce.
     
    08:08
    Michal Beránek dojížděl pro odražený puk ze středního pásma, který klouzal do výstroje gólmana Svobody. Ten si poradil a benáteckého hráče musel ještě slovně uklidňovat David Pavlíček. oba hokejisté si vyměnili názory, ale vylučovat se nebude.
     
    07:59
    Hra je teď značně neurovnaná, oba týmy kupí nepřesnosti v kombinaci a nedaří se jim založit kloudnou útočnou akci.
     
    07:24
    Hraje se teď hlavně ve středním pásmu. Benátečtí příznivci stále zaměstnávají své bubny a hlasivky.
     
    07:06
    Rebelové teď dlouho kombinovali kolem soupeřovy brány, jenže nahozený puk ze strany do předbrankového prostoru našel jen benátecké hole.
     
    06:37
    Domácí hráči se stále marně hledají cestu k ohrožení brankáře Jelínka, jehož obrana si počíná zatím velmi dobře.
     
    06:18
    Rebelové založili po zisku kotouče rychlý protiútok, jenže ten skončil jen odpískaným postavením mimo hru. Buly ve středním pásmu.
     
    06:06
    Další nebezpečná akce se rodila u havlíčkobrodské brány. Při přečíslení 3 na 2 nabil Ladislav Bittner do pravého kruhu Lukáši Krejčíkovi, jenže ten si nezpracoval prudký puk.
     
    05:36
    Středočeši drží puk na holích a hledají si cestu přes zahuštěný střed hrací plochy.
     
    05:07
    Kotouč se teď zdržuje hlavně ve středním pásmu.
     
    04:54
    Rebelové už jsou sice v plném počtu, ale Benátky nad Jizerou hrají stále s velkou chutí a na ledě panují. Nyní táhly útok po pravé straně, ale bez úspěchu.
     
    04:35
    Patrik Maďar se ujal puku v prostoru za brodskou bránou a hledal před brankovištěm své číhající spoluhráče, kterým moc nechybělo k tomu, aby na puk v gólové pozici dosáhli!
     
    04:09
    Brankář Svoboda teď pomohl svým obráncům, když si všiml odraženého puku od zadního mantinelu a u své levé tyčky jej přikryl pod rukavicí.
     
    03:50
    Obrázek hry se nemění, Havlíčkův Brod se zatím v naprosté pohodě brání a svého soka do Svobodovy blízkosti vůbec nepouští. Fanoušci hostů jsou opravdu fantastičtí, hlasitě podporují od začátku zápasu svůj tým.
     
    03:11
    Hokejistům od řeky Jizery se teď nedaří získat puk na delší dobu pod kontrolu a přejít přes zahuštěný střed hrací plochy. Rebelové brání velmi dobře.
     
    02:59
    Rebelům se povedlo vyhodit.
     
    02:27
    Tohle bylo hodně nebezpečné! Daniel Miškovský si najel až mezi kruhy a bekhendem vyprášil Svobodovy betony! David Vala (HBR) obdržel dvouminutový trest za hákování.
     
    02:12
    Rebelové sice vyhráli vhazování v útočném pásmu, jenže zakončit přes hradbu těl mezi kruhy nedokázali. Vpřed se tak hnali hosté, ale Patrik Maďar dlouhou nahrávku, jež skončila zakázaným uvolněním, nestihl.
     
    02:03
    Tak to je hodně nepříjemné. Na led musela být povolána i nosítka, která zraněného hráče hostů odnesla do kabin. Doufejme, že nepůjde o nic vážného.
     
    02:03
    Všichni pomáhají s návratem branky do předepsaného postavení a u zadního mantinelu se v bolestech svíjí jeden z benáteckých hráčů.
     
    02:03
    Havlíčkův Brod se nechtěl nechat svým soupeřem od řeky Jizery zahanbit a založil rychlý protiútok. Nic nebezpečného z něj nakonec nevzešlo, branka Jakuba Jelínka byla posunuta.
     
    01:46
    Daniel Špaček zavezl ve velké rychlosti puk podél pravého mantinelu do útočného pásma a z kruhu našel před branku najíždějícího Václava Jankovského, který puku nastavil do cesty svou hůl. Jeho projektil skončil těsně vedle pravé Svobodovy tyčky!
     
    01:10
    Středočeši jsou pořádně natěšení. Nebezpečně teď kombinovali kolem brodské brány a jejich aktivní pohyb dělal domácím hráčům velké problémy. Gólman Svoboda nakonec zasahovat nemusel.
     
    00:55
    Daniel Miškovský dostal nahrávku mezi kruhy, jenže byl v těžké pozici, když jej tísnil havlíčkobrodský obránce. Hosté nakonec přišli o puk.
     
    00:19
    Gólman Jelínek, který s hokejem začínal právě zde v Kotlině, poprvé zasáhl do hry, když přikryl puk pod svým tělem. Po přerušení hry se strhla před jeho brankou menší strkanice.
     
    00:05
    Havlíčkův Brod byl úspěšnější na úvodním vhazování a od své branky rozjíždí první útok. Hostující fanoušci spustili hlasitý pokřik "Benátky!".
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Premiéru v havlíčkobrodském brankovišti si odbude devatenáctiletý talent a mládežnický reprezentant René Svoboda.
     
    A už nechybí ani Rebelové. Zápas každou chvíli začne.
     
    Hokejisté Benátek nad Jizerou, kteří dnes odehrají svůj první přátelský zápas, už jsou za hlasité radosti svých natěšených příznivců na ledové ploše.
     
    Tribuny jsou zatím pořádně prořídlé, což je velkým kontrastem ve srovnání s přátelským utkáním proti Plzni, kdy v ochozech sledovalo zápas 700 diváků. Velkou pochvalu si zaslouží fanoušci Benátek nad Jizerou, kteří do Havlíčkova Brodu přijeli vyzbrojeni bubny a jsou už teď pořádně slyšet.
     
    V sestavě Rebelů registrujeme hned několik nových jmen. Mezi tyčemi se objevuje mládežnický reprezentant René Svoboda, který dosud působil ve Vítkovicích. Obranné řady vyztužili jako mladé posily z Plzně David Pavlíček a Tomáš Prokop, dalším nováčkem v obraně Havlíčkova Brodu je potom Marek Voženílek. Do útoku přibyli rovněž z kádru Indiánů Daniel Pejchar a Vojtěch Tulačka, kteří se v Kotlině objevili při nedávném vzájemném střetnutí. Navíc se vrátil místní odchovanec Lukáš Endál, který se předtím ucházel o místo v Rusku.
     
    Osmnáctiletý brankář Vítek Vaněček se dnes mezi tyčemi Benátek nad Jizerou neobjeví, protože se s reprezentací do dvaceti let připravuje v Kanadě. Místo v brankovišti tak zaujme další odchovanec havlíčkobrodského hokeje, jednadvacetiletý Jakub Jelínek.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod: R. Svoboda (J. Dlouhý) – Vala, Jeník, Sedlák, Pavlíček, D. Kolář, Prokop, Voženílek, Kulhánek – Milfait, Tulačka, Chlubna – P. Sedláček, Jankovič (C), Trummer – D. Pejchar, Endál, Boček – Kuchta, Stehlík, Kučera.

    HC Benátky nad Jizerou: Jelínek (Stejskal) – Havlín, Beránek, Jandejsek, Kovář, Leština, Pokorný – D. Špaček (C), Jankovský, L. Krejčík – Vařecha (A), Miškovský, Maďar – Bittner, Mikyska (A), A. Dlouhý.

    Rozhodčí: Tomáš Kukeně – Marek Honza, Petr Křivohlavý.
     
    Vzájemná soutěžní bilance od sezony 2006/07

    Počet odehraných zápasů: 20
    Bilance: 12-1-3-4
    Výsledky: 5:0 kontumačně, 3:4, 4:0, 0:2, 5:1, 2:3p, 2:3sn, 5:2, 0:5, 2:1, 5:3, 3:1, 3:1, 2:1, 4:3, 3:4p, 5:4, 2:1, 2:1sn, 0:3
    Skóre: 57:43
     
    Nastoupí Vítek Vaněček proti „svým“?

    Přátelské střetnutí v Kotlině se zřejmě ponese ve znamení jednoho velkého návratu. Na led Kotliny by měl vyjet osmnáctiletý gólman Vítek Vaněček, který je havlíčkobrodským odchovancem. V benáteckém brankovišti by měl v nadcházející prvoligové sezoně velký talent, kterého si ve 2. kole draftu NHL vybral jako 39. v pořadí Washington Capitals, zastávat pozici jedničky. Na soupisce Středočechů figuruje také další brankář, který v Kotlině dělal první hokejové krůčky, jednadvacetiletý Jakub Jelínek.
     
    Benátky nad Jizerou ukončily suchou část letní přípravy a začaly se připravovat na ledě liberecké Tipsport areny, přičemž na prvním tréninku obulo brusle celkem 25 hokejistů. Středočechy čeká v přípravě celkem 10 přátelských zápasů, s Rebely se střetnou znovu v odvetě, která je na programu 15. srpna od 18:00. Pro výběr kouče Filipa Pešána půjde v Kotlině o první herní test.
     
    Havlíčkův Brod je na ledě déle než jeho soupeř od řeky Jizery a už stihl odehrát tři přátelské zápasy. Družina trenéra Miroslava Baruse na úvod zdolala ve Světlé nad Sázavou maďarský Férencvároš TG Budapešť 4:3 po samostatných nájezdech, doma podlehla 1:3 extraligové Plzni a přetlačila juniorku Komety Brno těsně 3:2.
     
    Hezký den! Srdečně vás vítám ze zimního stadionu v Kotlině u dalšího přátelského utkání, v němž se spolu střetnou domácí HC Rebel Havlíčkův Brod a HC Benátky nad Jizerou. Utkání začíná v 18:00.

    Ladislav Vácha

    Góly a asistencie: 26. Endál (Milfait, Chlubna), 42. Sedláček (Trummer, Jankovič), 53. Pejchar (Endál, Prokop) – 20. Jandejsek (L. Krejčík, Jankovský), 47. Špaček, 50. A. Dlouhý (Mikyska), rozh. náj. Špaček


    BK Havlíčkův Brod: R. Svoboda (od 31. J. Dlouhý) – Vala, Jeník, Sedlák, Pavlíček, D. Kolář, Prokop, Voženílek, Kulhánek – Milfait, Tulačka, Chlubna – P. Sedláček, Jankovič (C), Trummer – D. Pejchar, Endál, Boček – Kuchta, Stehlík, Kučera.
    HC Benátky nad Jizerou: Jelínek (Stejskal) – Havlín, Beránek, Jandejsek, Kovář, Leština, Pokorný – D. Špaček (C), Jankovský, L. Krejčík – Vařecha (A), Miškovský, Maďar – Bittner, Mikyska (A), A. Dlouhý.

    Rozhodca: Tomáš Kukeně – Marek Honza, Petr Křivohlavý

    Diváci: 167