Třinec – Dinamo Minsk 2:3 (1:3 po s.n.) | Košice – HC Slovan 1:3 (kon.) | Hradec Králové – Chabarovsk 2:3 (2:3 po s.n.)
Litvínov – Most 5:0 (kon.) | Motor ČB – Sparta Praha 4:7 (kon.) | Třebíč – Kometa Brno 2:1 (kon.)
Šumperk – Volžsk 4:5 (po pr.) | Hr. Králové – Trutnov 3:4 (0:1 po s.n.)
koniec
HC Košice
1:3 (0:0, 0:3, 1:0)
HC Slovan Bratislava
Streda 06.08.2014, 17:00 • Steel aréna, Košice • Prípravný zápas
Partner:
     
    59:57
    V samom závere duelu je vylúčený ešte domáci obranca Adam Drgoň, ktorý sa dopustil podrazenia. Posledné tri sekundičky sa tak budú dohrávať štyria na štyroch.
    Zásah domácich
     
    57:10
    Košice dali gól!
    Tak, domácim sa to predsa len podarilo! Košičania využili početnú prevahu o dvoch hráčov a zaslúžene skórovali. MAREK BARTÁNUS dostal puk, svojim pohybom naznačoval, že bude ešte prihrávať, čím oklamal brankára Janusa a peknou strelou švihom zavesil k bližšej tyčke bratislavskej svätyne! Asistencie: Adam Drgoň, Adam Jánošík.
     
    56:00
    Výsledkom rozhodcovskej diskusie bolo vylúčenie na strane Slovana. Na trestnú lavicu si išiel odsedieť trest za nešportové správanie Libor Hudáček. Košice si tak zahrajú presilovku 5 na 3.
     
    55:35
    Slovan sa bude brániť! Mojžíš vylúčený na dve minúty za seknutie.
     
    50:05
    Slovan sa bude brániť! Bližňák inkasuje dvojminútový trest za podrazenie.
     
    41:25
    Slovan sa bude brániť! Nedorost vylúčený za seknutie.
    Fosterova gólová strela počas signalizovanej presilovej hry
     
    38:00
    Slovan Bratislava dal gól!

    Hostia sa odtrhli a sú nezastaviteľní. CURTIS FOSTER dostal prihrávku do jazdy popred celú bránku domáceho tímu a zakončil ju presnou ranou. Asistencie: Ladislav Nagy a Tomáš Netík.
    Mojžíšov gól
     
    37:10
    Slovan Bratislava dal gól!

    Hostia sa dostávajú do dvojgólového vedenia. Košičania neustrážili priestor medzi kruhmi, kam sa dostal TOMÁŠ MOJŽÍŠ a prudkou ranou prekonal Melicherčíka. Asistencie: Peter Ölvecký a Patrik White.
    Slovan sa ujíma vedenia!
     
    33:59
    Slovan Bratislava dal gól!

    Hostia sa dostávajú do vedenia. Počas vlastnej presilovej hry sa usadili pred Melicherčíkom a zasypali ho strelami. Jednu z nich neudržal, čo využil na dorážku MÁRIO BLIŽŇÁK. Asistencia: Milan Bartovič.
     
    32:11
    Košice sa budú brániť. Bicek sa previnil seknutím, za čo inkasuje dvojminútový trest.
    Tutovka Oceliarov
     
    31:01
    Obrovská šanca Košičanov! Tí si súpera poriadne rozhodili a pred bránkou dostal puk Jenčík. V rýchlosti sa ho pokúsil podvihnúť, no trafil iba Janusa, ktorý sa zázračne presunul a zabránil tak inkasovanému gólu.
     
    29:51
    Slovan sa bude brániť v trojici! Nagy vylúčený na dve min. za podrazenie.
     
    29:13
    Pomer síl na ľade sa vyrovná! Slovanisti zle striedajú a budú pykať dvojminútovým trestom.
    Ladislav Nagy a jeho stopercentná tutovka
     
    29:06
    Slovan sa dostal do stopercentnej príležitosti! Bol v nej zrejme Nagy, no v rýchlosti puk za čiaru neprepasíroval. Melicherčík ho zastavil a zrejme ani sám nevie ako.
     
    28:12
    Košice sa budú brániť. Pašek vylúčený na dve minúty za podrazenie.
    Šanca Tomáša Mojžíša
     
    25:03
    Slovan sa ubránil a medzičasom už hrá v plnom počte. Hostia sa okamžite dostali do rýchleho brejku po ľavej strane, ale Melicherčík si s ním poradil.
    Veľká šanca Košičanov
     
    23:32
    Domáci sa ale do pásma vrátili a takmer otvorili skóre! Pred bránku sa natlačil Bartoš, ale v čase strely bol veľmi dobre bránený a zrazený na zem.
     
    22:42
    Slovan sa bude brániť. Bartovič oslabí svoj tím na 2 min. za seknutie.
    Bartovičov neúspešný backhandový blafák
     
    20:30
    Bartovič to skúsil kľučkou, ale Melicherčík sa nenechal oklamať! Slovan nepremenil trestné strieľanie a pokračuje sa za stavu 0:0.
    Faul na Milana Bartoviča
     
    20:30
    Druhá tretina sa začala aktivitou Košíc, ale Hrnka pred Janusom nepochodil. Následne bol v brejku faulovaný Bartovič a za faul nariadil rozhodca trestné strieľanie pre Slovan!
     
    13:10
    A hostia sa po okamžitom prechode dostali do sľubnej príležitosti! Rýchla strela z útočnej tretiny však Melicherčíka nezaskočila, a ten puk pohotovo schoval vo svojej výstroji.
     
    12:15
    Košice sa budú brániť! Klouček vylúčený na 2 min. za držanie.
     
    11:09
    Slovan vlastné oslabenie prežil, ale inkasovať mohol hneď v plnom počte! Do útoku sa po ľavej strane rútil Češík, no jeho zakončenie nebolo dostatočne dôrazne, pretože bol v jazde veľmi dobre bránený.
     
    09:43
    Jenčík spálil ďalšie dve dobré príležitosti! Puk sa k nemu dvakrát dostal na ľavej strane v úrovni bránkovej čiary, no dvakrát mu hokejku preskočil. Prihrávky boli aj na tak skúseného hráča príliš prudké.
     
    09:15
    Obrovské vzrušenie pred bránkou Slovana! Hostia síce puk najskôr vyhodili, no potom sa museli brániť. Prvú strelu z väčšej vzdialenosti Janus vyrazil pred seba, ale tam bol iba Jenčík, ktorý však nedokázal puk prepasírovať za betóny pozorného gólmana.
     
    08:46
    Slovan sa bude brániť! Bartovič ho oslabí na 2 minúty za držanie.
     
    06:05
    Ďalšia skvelá šanca pre Košice! Tie sa po rýchlom získaní puku presunuli do útoku, kde pred bránku dostával puk Zagrapan. Chýbalo mu iba pár centimetrov a bol by ho zasiahol a nasmeroval priamo do odkrytej siete.
     
    03:40
    Košičania ale v pásme ostali a vypracovali si ďalšiu gólovú príležitosť! Na ľavej strane s pukom operoval Pašek a pokúsil sa ho prepasírovať aj do siete. Janus ale svoje betóny tvrdo nastavil proti puku a nič podobné nepripustil.
     
    03:25
    Prvá šanca zápasu patrila domácim Košiciam! Slovan stratil puk v útoku, čo Košičania ihneď využili na rýchly protiútok. Na jeho konci bol Hrnka, no dobre bránený, a tak zakončil iba do Janusa.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 58. Marek Bartánus (Adam Drgoň, Adam Jánošík) – 34. Bližňák (Bartovič), 38. Mojžíš (Ölvecký, White), 38. Foster (Nagy, Netík)


    HC Košice: Melicherčík (Hylák) – Cebák, Jánošík, Philipp, Černák, Klouček, Drgoň, Šeda, Chovan – Bartánus, Zagrapan, Hrnka – Jenčík, Pašek, Spilar (A) – Bartoš (C), Kolena, Bicek (A) – Sojčík, Češík, Stupka
    HC Slovan Bratislava: Janus (Backlund) – Štajnoch, Sersen (A), Foster. Sigalet, Brejčák, Mihálik, Luža, Mojžíš – Bartovič (C), Bližňák, Vondrka – Murley, Nedorost, Nagy (A) – Netík, Tičar, Jeglič – White, Surový, Ölvecký

    Rozhodca: Branislav Jura – Martin Korba, Tibor Rovenský

    Diváci: 8347