Třinec – Dinamo Minsk 2:3 (1:3 po s.n.) | Košice – HC Slovan 1:3 (kon.) | Hradec Králové – Chabarovsk 2:3 (2:3 po s.n.)
Litvínov – Most 5:0 (kon.) | Motor ČB – Sparta Praha 4:7 (kon.) | Třebíč – Kometa Brno 2:1 (kon.)
Šumperk – Volžsk 4:5 (po pr.) | Hr. Králové – Trutnov 3:4 (0:1 po s.n.)
koniec
HC Košice
1:3 (0:0, 0:3, 1:0)
HC Slovan Bratislava
Streda 06.08.2014, 17:00 • Steel aréna, Košice • Prípravný zápas
Partner:
     
    V tretej tretine sa Košičanom podarilo zaznamenať aspoň jeden presný zásah, ktorý si za svoju aktivitu počas celého zápasu rozhodne zaslúžili. Presným zakončením v presilovke sa oň postaral Marek Bartánus.

    Slovan tak v prípravnom derby zápase potvrdil rolu favorita a porazil Košice na ich ľade pomerom 3:1. Domáci však boli Belasým počas celého zápasu viac ako dôstojným partnerom.

    Z našej strany je to na dnes všetko, želáme ešte pekný zvyšok večere a dočítania pri ďalších hokejových prenosoch. (19:20:47)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:57
    V samom závere duelu je vylúčený ešte domáci obranca Adam Drgoň, ktorý sa dopustil podrazenia. Posledné tri sekundičky sa tak budú dohrávať štyria na štyroch.
     
    ZAUJÍMAVOSŤ:
    Pred niekoľkými dňami sa v Košiciach skončil Letný Hokejový Kemp určený pre mladé talenty. Počas neho sa skúsení špecializovaní tréneri a hráči venovali mladým hokejistom a pomáhali im pri nácviku a zdokonaľovaní herných činností (korčuľovanie, vedenie puku, načasovanie a spracovanie prihrávky i techniku streľby), korekcii nežiadúcich zlozvykov, či nácviku a zdokonaľovaní pohybovo-koordinačných schopností a zručností.

    Malým hokejistom sa venovali profesionálni mládežnícki tréneri HC Košice Tomáš Pollák, Jozef Franc, Richard Miľovčík, Bedřich Bruncík, Róbert Orság, Vladimír Marinčin, Ľubomír Micák, a toho roku pribudol aj tréner brankárov Marko Milý.
    Tréningov LHK sa zúčastňovali aj hráči A-mužstva HC Košice Jiří Bicek, Milan Kolena, Ladislav Zikmund, Denis Markuš, Tomáš Hrnka, Matej Češík a Peter Sojčík. S deťmi si zatrénoval aj hokejista Edmontonu Oilers a košický odchovanec Martin Marinčin. Deti si užili aj autogramiádu so svojimi hviezdami.

     
    59:40
    Košičania sa už nebudú bezhlavo hrnúť do ofenzívy. O výsledku je, zdá sa, rozhodnuté a zápas sa už vyložene dohráva.
     
    59:00
    Mladý obranca Košíc Erik Černák sa snažil zaviesť puk do útočného pásma, čo sa mu aj z časti podarilo, no Slovanisti ho veľmi rýchlo vybojovali a vyrazili do brejku, po ktorom získali vhadzovanie v útočnom pásme.
     
    58:00
    Slovanisti už hrajú, samozrejme, vo štvorici. Uvidíme, či sa tréner Tomko odhodlá k odvolaniu brankára Melicherčíka. Do konca tretej časti ostávajú dve minúty, počas ktorých sa dva góly v hokeji rozhodne streliť dajú.
    Zásah domácich
     
    57:10
    Košice dali gól!
    Tak, domácim sa to predsa len podarilo! Košičania využili početnú prevahu o dvoch hráčov a zaslúžene skórovali. MAREK BARTÁNUS dostal puk, svojim pohybom naznačoval, že bude ešte prihrávať, čím oklamal brankára Janusa a peknou strelou švihom zavesil k bližšej tyčke bratislavskej svätyne! Asistencie: Adam Drgoň, Adam Jánošík.
     
    56:40
    Domáci tréner Anton Tomko si zobral oddychový čas.
     
    56:33
    Domáci zavreli brániacu sa trojicu hlboko do jej obrannej tretiny. Dlho si tam puk posúvali, no chýbala tomu streľba. Napokon sa k nej odhodlal Spilar, no nebol úspešný.
     
    56:00
    Výsledkom rozhodcovskej diskusie bolo vylúčenie na strane Slovana. Na trestnú lavicu si išiel odsedieť trest za nešportové správanie Libor Hudáček. Košice si tak zahrajú presilovku 5 na 3.
     
    ZAUJÍMAVOSŤ:
    Steel aréna je vypredaná do posledného miesta a vládne v nej skutočne skvelá atmosféra. To všetko aj vďaka vedeniu HC Košice, ktoré sa držiteľom permanentiek odvďačilo za ich vernosť vstupom na tento duel (i všetky ostatné zápasy prípravy) zadarmo. Ostatní fanúšikovia si mohli vstupenky zakúpiť vo veľmi prijateľných cenách 3 a 5€.

    Držitelia permanentiek majú takisto automatickú rezerváciu miest na všetky zápasy CHL, takže sa nemusia obávať, že sa k lístkom pre vysoký záujem nedostanú.

     
    56:00
    Do konca tretej tretiny ostávajú štyri minúty. Hra teraz už dlhšie stojí a prebiehajú diskusie medzi rozhodcami. Ťažko povedať, čo sa rieši.
     
    55:35
    Slovan sa bude brániť! Mojžíš vylúčený na dve minúty za seknutie.
     
    53:24
    Slovan sa musel brániť, a tak puk vyhodil iba cez všetky čiary.
     
    52:56
    Hostia už medzičasom hrajú v plnom počte. Ich súperovi sa veľa vmyslieť nepodarilo, a tak sa skóre nemení.
     
    52:03
    Slovan aj naďalej pokračuje v dobrej defenzívnej činnosti a odmieta inkasovať. Presilovka Košíc sa kráti a gól v nej už neuvidíme.
     
    51:59
    Presilovka domáceho tímu sa nijako nemení. Košičania sú síce aktívni, ale vôbec im to nepomáha. Slovan sa veľmi dobre bráni.
     
    51:26
    Ani puk od vlastného brankára ale domácim hráčom nepomohol. Košičania sa stále nevedia presadiť, a tak zrejme Janusa ani v tejto presilovke neprekonajú.
     
    50:50
    Slovan sa bráni veľmi pohodlne a puk vyhadzuje cez všetky čiary. Košiciam pomôže s rozohrávkou Melicherčík.
     
    50:05
    Slovan sa bude brániť! Bližňák inkasuje dvojminútový trest za podrazenie.
     
    49:50
    Ospravedlňte, prosím, menšie technické problémy. Počas nich sa na ľadovej ploche neudialo nič zaujímavé. Zaujali akurát prekrikovačky oboch fanúšikovských táborov.
     
    47:50
    Na ľadovej ploche sa stále nič nemení. Slovan má všetko pod kontrolou a súpera do žiadnych šancí nepúšťa.
     
    46:40
    Košičanom sa aktivita uprieť nedá, no ich pokusy sú v zakončení málo dôrazné. Brankár Janus má všetko pod kontrolou a nechystá sa inkasovať.
     
    45:49
    Na ľadovej ploche sa stále nič nemení. Puk lieta zo strany na stranu, ale nikomu sa nedarí vymyslieť súvislejšiu akciu.
     
    45:00
    Diváci v Košiciach sa aj naďalej pokúšajú nabudiť svojich obľúbencov ku kontaktnému gólu, no Slovanisti sa veľmi dobre bránia.
     
    43:59
    Slovan hrá medzičasom už v plnom počte. Ubrániť sa dokázal bez väčšieho zaváhania.
    Košice sa takmer dostali do veľkej šance
     
    43:32
    Košičanom sa síce snaha uprieť nedá, ale v týchto chvíľach je pre nich vzhľadom na výsledok veľmi náročné niečo vymyslieť. Slovan sa stále dobre bráni.
     
    42:48
    Slovan sa aj naďalej ukážkovo bráni. Puk má na svojich hokejkách za vlastnou bránkou a pohodlne ho vyhadzuje cez všetky čiary.
     
    42:10
    Slovanisti sa bránia veľmi dobre a súpera do vyloženej šance nepúšťajú. Hostia ukazujú svoju kvalitu a kontrolujú zápas.
     
    41:25
    Slovan sa bude brániť! Nedorost vylúčený za seknutie.
     
    40:55
    Košičan Jenčík sa natlačil pred brankára, ale nedokázal ho prekabátiť. Janus stiahol betóny a situáciu upokojil.
     
    40:20
    Tretia tretina sa začala aktivitou na strane Košíc. Domáci hokejisti sa hneď od úvodu tlačia do zakončenia, ale zatiaľ sa im nedarí presadiť.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá tretina priniesla tri rýchle góly, ktorými sa Slovan dostal do vedenia. Pomer striel: 17:14 v prospech Košíc.

    Druhá tretina sa začne približne o 18:37.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:49
    Slovan by chcel ešte pred odchodom do šatne pridať gól. Nagy s pukom na hokejke obkrúžil bránku, ale zakončil iba do gólmana.
     
    39:25
    Košičania sa ale ešte stále nevzdávajú. V strede klziska vybojoval puk Bartoš, no Bicekova následná rana Janusa neprekvapila a dokázal ju zblokovať.
     
    38:46
    Doteraz vyrovnaný zápas, v ktorom mali viacero gólových príležitostí sa razom mení na spanilú jazdu Slovana. Ten sa tromi zlepenými gólmi odtrhol a Košičania s ním majú veľké problémy.
    Fosterova gólová strela počas signalizovanej presilovej hry
     
    38:00
    Slovan Bratislava dal gól!

    Hostia sa odtrhli a sú nezastaviteľní. CURTIS FOSTER dostal prihrávku do jazdy popred celú bránku domáceho tímu a zakončil ju presnou ranou. Asistencie: Ladislav Nagy a Tomáš Netík.
    Mojžíšov gól
     
    37:10
    Slovan Bratislava dal gól!

    Hostia sa dostávajú do dvojgólového vedenia. Košičania neustrážili priestor medzi kruhmi, kam sa dostal TOMÁŠ MOJŽÍŠ a prudkou ranou prekonal Melicherčíka. Asistencie: Peter Ölvecký a Patrik White.
     
    ZAUJÍMAVOSŤ:
    Slovan pricestoval do Košíc novým autobusom, ktorým je model Mercedes – Benz Tourismo 350. Na jeho vonkajšej strane dominuje namiesto podobizne Michala Vondrku a Milana Bartoviča logo bratislavského klubu a nápis HC Slovan. Jeho kapacita je 49 miest a Slovanistom ponúkne absolútny komfort vrátane audio – video systéme spolu s dvomi televízormi.

     
    36:09
    Slovan má puk pod kontrolou. Bartoš sa ho pokúšal vyviezť z miery vysokým napádaním, ale nevyšlo mu to.
     
    35:35
    Slovan sa pokúsil o rýchly prechod do útoku, ale ten mu nevyšiel. Hostí zastavil iba signalizovaný ofsajd.
     
    35:29
    Steel aréna povzbudzuje svojich hokejistov na ceste za vyrovnaním. Slovanisti ale všetko pozorne kontrolujú a puk ku svojej bránke nepúšťajú.
     
    34:20
    Košičania teda medzičasom hrajú v plnom počte. Faul Biceka ich ešte bude poriadne mrzieť, no už sa pokúšajú dostať späť do hry.
    Slovan sa ujíma vedenia!
     
    33:59
    Slovan Bratislava dal gól!

    Hostia sa dostávajú do vedenia. Počas vlastnej presilovej hry sa usadili pred Melicherčíkom a zasypali ho strelami. Jednu z nich neudržal, čo využil na dorážku MÁRIO BLIŽŇÁK. Asistencia: Milan Bartovič.
     
    33:02
    Pozor ale na Košičanov! Tí sa vo vlastnom oslabení v dvojici rútili proti trom obrancom hostí, no získali tým napokon iba cenné sekundičky, Sojčík to urobil veľmi dobre a jeho spoluhráči zatiaľ prestriedali.
     
    32:34
    Slovan sa okamžite usadil v útočnej tretine, ale veľa tam toho nevymyslel. Murley puk spoza bránky posunul Nagyovi, no ten bol dobre strážený a strieľať nemohol.
     
    32:11
    Košice sa budú brániť. Bicek sa previnil seknutím, za čo inkasuje dvojminútový trest.
     
    31:47
    Slovan prečkal zvyšok oslabenia v trojici i vo štvorici bez ďalších komplikácií a medzičasom už hrá v plnom počte. Domácich Košičanov nevyužitá presilovka ešte môže mrzieť.
    Tutovka Oceliarov
     
    31:01
    Obrovská šanca Košičanov! Tí si súpera poriadne rozhodili a pred bránkou dostal puk Jenčík. V rýchlosti sa ho pokúsil podvihnúť, no trafil iba Janusa, ktorý sa zázračne presunul a zabránil tak inkasovanému gólu.
     
    30:49
    Slovan sa zatiaľ dobre bráni. Puk sa mu podarilo vyhodiť cez všetky čiary a hostia si môžu na moment vydýchnuť.
     
    30:15
    Košičania už medzičasom hrajú v plnom počte a usadili sa pred súperovou bránkou. Slovan čakajú rušné chvíle, ale bráni sa ako o život.
     
    29:51
    Slovan sa bude brániť v trojici! Nagy vylúčený na dve min. za podrazenie.
     
    29:13
    Pomer síl na ľade sa vyrovná! Slovanisti zle striedajú a budú pykať dvojminútovým trestom.
    Ladislav Nagy a jeho stopercentná tutovka
     
    29:06
    Slovan sa dostal do stopercentnej príležitosti! Bol v nej zrejme Nagy, no v rýchlosti puk za čiaru neprepasíroval. Melicherčík ho zastavil a zrejme ani sám nevie ako.
     
    28:50
    Košičania sa dokázali ubrániť a Bartánus si dokonca dovolil zaviesť puk do útočnej tretiny. Extraligista sa zatiaľ dobre bráni.
     
    28:12
    Košice sa budú brániť. Pašek vylúčený na dve minúty za podrazenie.
     
    27:12
    Zákrok ale musel vytiahnuť aj Melicherčík! Rýchly prechod jeho súpera ho donútil k vyrazeniu puku, ale urobil to bezchybne.
     
    26:34
    Brankár Janus musel vykorčuľovať z bránky a pomôcť svojmu tímu. Slovan je aktívny a chcel by ísť do vedenia, ale rovnako sú na tom aj domáce Košice.
     
    25:49
    Hrá sa v plnom počte na oboch stranách a hra sa nám rapídne zrýchľuje. Puk lieta zo strany na stranu, ale nikto nedokáže nič vymyslieť.
     
    ZAUJÍMAVOSŤ:
    Český útočník v službách Slovana Tomáš Netík sa pred niekoľkými dňami stal otcom. Priateľka Kristína mu v Prahe priviedla na svet zdravú dcérku Simonku, ktorá je Tomášovým prvým dieťaťom, a tak z nej má zaslúženú radosť.

    Rodičom gratulujeme a celej rodinke prajeme veľa zdravia!
    Šanca Tomáša Mojžíša
     
    25:03
    Slovan sa ubránil a medzičasom už hrá v plnom počte. Hostia sa okamžite dostali do rýchleho brejku po ľavej strane, ale Melicherčík si s ním poradil.
     
    24:30
    Slovan sa dobre bráni a podľa všetkého už túto početnú nevýhodu prečká bez inkasovaného gólu. Košičania nevedia na súpera nič vymyslieť.
     
    24:02
    Košičania stále ostávajú v útočnej tretine. Od modrej čiary to prudkou ranou skúsil Jánošík, no jeho pokus bol zblokovaný a ku Janusovi ani neprešiel.
    Veľká šanca Košičanov
     
    23:32
    Domáci sa ale do pásma vrátili a takmer otvorili skóre! Pred bránku sa natlačil Bartoš, ale v čase strely bol veľmi dobre bránený a zrazený na zem.
     
    23:12
    Slovan hneď v úvode vlastného oslabenia vyhodil puk cez všetky čiary a pohodlne sa bráni. Košičania musia začínať od vlastnej svätyne.
     
    22:42
    Slovan sa bude brániť. Bartovič oslabí svoj tím na 2 min. za seknutie.
     
    22:42
    Košičania začínali akciu spoza vlastnej bránky. Bartánus s pukom na hokejke prešiel až do útoku a vypýtal si faul.
     
    22:20
    Slovan sa pokúsil pohroziť, ale vôbec mu to nevyšlo. Hostia po prechode do pásma puk v podstate iba odovzdali a pred bránkou ho pohodlne upratal Cebák.
     
    21:33
    Hostia sú zrejme frustrovaní z nevyužitého trestného strieľania a nevedia vôbec nič vymyslieť. Stále sa iba bránia a puk vyhadzujú cez všetky čiary.
     
    21:13
    Slovan sa musel naďalej brániť, a tak puk vyhodil iba cez všetky čiary. Po zakázanom uvoľnení sa bude hrať iba v jeho obrannej tretine.
     
    20:55
    Košičania sa okamžite vrátili späť do zápasu a pokúšajú sa otvoriť skóre. Po rýchlom prechode do útoku sa síce dostali k strele, ale tá nemohla hosťujúcemu gólmanovi narobiť žiadne problémy.
    Bartovičov neúspešný backhandový blafák
     
    20:30
    Bartovič to skúsil kľučkou, ale Melicherčík sa nenechal oklamať! Slovan nepremenil trestné strieľanie a pokračuje sa za stavu 0:0.
    Faul na Milana Bartoviča
     
    20:30
    Druhá tretina sa začala aktivitou Košíc, ale Hrnka pred Janusom nepochodil. Následne bol v brejku faulovaný Bartovič a za faul nariadil rozhodca trestné strieľanie pre Slovan!
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina zaujímavého duelu je za nami. VIdeli sme atraktívnu hru, ktorá sa rýchlo prelievala z jednej strany na druhú, no žiaden presný zásah nepriniesla. Dobré šance museli gólmani riešiť na oboch stranách, ale strelecky aktívnejší boli domáci. Na strely je to zatiaľ 10:5.

    Druhá tretina sa začne približne o 17:46.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:55
    Do konca tejto časti hry ostávajú posledné sekundy. Košičania sú stiahnutí v defenzíve a nič nenechávajú na náhodu, gól teda neuvidíme.
     
    19:20
    Do konca tejto tretiny ostáva už iba necelá minúta a gól už podľa všetkého neuvidíme. Slovan sa stále drží pri puku, ale nevie sa dostať pred domácu svätyňu.
     
    18:50
    Čas sa kráti, ale na ľadovej ploche sa v týchto chvíľach nedeje nič zaujímavé. Pri puku sú hostia, no iba pri vlastnom brankárovi, odkiaľ sa pokúsia rýchlo zaútočiť.
     
    18:20
    Slovan sa pokúsil o rýchly prechod na opačnú polovicu, ale bol zastavený hneď za modrou čiarou. Účastníkom KHL sa Melicherčíka opäť nepodarilo ohroziť.
     
    17:49
    Bartánus to skúsil strelecky! Košičania stále ostávajú v útočnom pásme, no ani ďalšia rana sa neujala. Bratislavský brankár je veľmi pozorný.
    Zakončenie Hrnku
     
    17:16
    Hrnka to už ale mal o čosi ľahšie! ďalší domáci hráč dostal puk pri bránke, potiahol si ho do lepšej pozície, ale v rýchlosti švihom puk okolo Janusových betónov do siete neposlal.
     
    16:50
    Stupka poriadne potrápil súpera. Puk získal v strednom pásme a sám sa pustil proti dvojici obrancov. Tých si síce obhodil, no z veľkého uhla už zakončiť nemohol.
     
    16:25
    Košičania sú aj naďalej aktívni. Puk chceli spoza svojho gólmana rýchlo dostať na opačnú stranu, ale dopustili sa iba zakázaného uvoľnenia.
     
    15:56
    Slovan sa dostával do pomerne zaujímavej pozície, ale na jej konci zakončenie neprišlo. Pred bránku sa tlačil Surový, ale prihrávku nedostal.
     
    15:20
    Hra je poriadne tvrdá a hokejisti si skutočne nič nedarujú. V šlágri celej slovenskej prípravy bojujú presne tak, ako sa patrí.
     
    14:45
    A tak sa aj stalo. Košičania prečkali oslabenie bez inkasovaného gólu a medzičasom už hrajú v plnom počte. Puk sa pohybuje v okolí stredového pásma, no ani jeden z tímov nevie vymyslieť súvislejšiu akciu.
     
    14:02
    Slovan sa stále nevie dostať do útočnej tretiny. Domáci hokejisti priestor pred svojím gólmanom uzavreli a puk tam v žiadnom prípade nepúšťajú. Ani v tejto presilovke zrejme gól neuvidíme.
     
    13:45
    Košickí hokejisti sa ale príliš dlho brániť nemuseli. Puk takmer okamžite vyhodili von z pásma a súpera už naspäť nepúšťajú. Hostia to majú veľmi ťažké.
     
    13:10
    A hostia sa po okamžitom prechode dostali do sľubnej príležitosti! Rýchla strela z útočnej tretiny však Melicherčíka nezaskočila, a ten puk pohotovo schoval vo svojej výstroji.
     
    12:53
    Košičania vyhodili puk cez všetky čiary a hru upokojili. Slovan bude musieť začínať od vlastnej bránky, no rozhodne to nevzdáva.
     
    12:31
    Slovan sa okamžite usadil pred Melicherčíkom a pokúsil sa ho prekonať. Po strele sa o dorážku snažil zrejme Bartovič, ale košický gólman puk dobre prikryl a nič podobné nepripustil.
     
    12:15
    Košice sa budú brániť! Klouček vylúčený na 2 min. za držanie.
     
    11:42
    Košičania stále ostávajú na útočnej časti klziska a Janus sa musí dobre obracať. Jeho spoluhráči na neho teraz pustili prudkú strelu, ktorú ale hosťujúci gólman dobre videl a pohodlne zlikvidoval.
     
    11:09
    Slovan vlastné oslabenie prežil, ale inkasovať mohol hneď v plnom počte! Do útoku sa po ľavej strane rútil Češík, no jeho zakončenie nebolo dostatočne dôrazne, pretože bol v jazde veľmi dobre bránený.
     
    10:40
    Slovan sa drží pri puku a túto presilovku už podľa všetkého predýcha bez inkasovaného gólu. Bartovič sa na trestnej lavici pripravuje na návrat do hry.
     
    10:28
    Slovan hru trochu upokojil. Dokázal sa ubrániť proti obrovským šanciam súpera a puk vyhodil mimo vlastného obranného pásma.
     
    09:43
    Jenčík spálil ďalšie dve dobré príležitosti! Puk sa k nemu dvakrát dostal na ľavej strane v úrovni bránkovej čiary, no dvakrát mu hokejku preskočil. Prihrávky boli aj na tak skúseného hráča príliš prudké.
     
    09:15
    Obrovské vzrušenie pred bránkou Slovana! Hostia síce puk najskôr vyhodili, no potom sa museli brániť. Prvú strelu z väčšej vzdialenosti Janus vyrazil pred seba, ale tam bol iba Jenčík, ktorý však nedokázal puk prepasírovať za betóny pozorného gólmana.
     
    08:46
    Slovan sa bude brániť! Bartovič ho oslabí na 2 minúty za držanie.
     
    08:20
    Brankár Melicherčík si musel dávať pozor aj v tomto prípade! Slovan sa prebojoval do útočnej tretiny a obsadil ju. Vyústilo to do prudkej strely, ktorá ale podľa všetkého skončila tesne mimo bránky alebo bola tečovaná.
     
    07:38
    Po buly ale domáci ostali v útočnej tretine a opäť poriadne pohrozili. Janus si musel poradiť s ranou spoza kruhu, ale všetko pozorne kryl a skóre sa nemení.
     
    07:24
    Zakázaného uvoľnenia sa dopustili aj Slovanisti. Tí sa museli starostlivo brániť a následný pokus o rýchly prechod im vôbec nevyšiel.
     
    06:50
    Košičania si ale musia dávať pozor aj pri vlastnej bránke. Teraz sa hostia až v trojici pustili do útoku, no príliš si v ňom neporadili. Bol to zrejme Ölvecký, kto zakončil úplne mimo bránky.
     
    06:05
    Ďalšia skvelá šanca pre Košice! Tie sa po rýchlom získaní puku presunuli do útoku, kde pred bránku dostával puk Zagrapan. Chýbalo mu iba pár centimetrov a bol by ho zasiahol a nasmeroval priamo do odkrytej siete.
     
    05:25
    Puk opäť preletel cez všetky čiary, a tak sa hra presúva pred domácu bránku. V hľadisku medzičasom atmosféra graduje.
     
    04:50
    Košičania sa držali pri puku, ale pokus o rýchly prechod do pásma im vôbec nevyšiel. Dopustili sa iba zakázaného uvoľnenia.
     
    04:10
    Prácu mal aj domáci brankár Melicherčík! Slovanisti sa ho pokúsili ohroziť z ľavej strany, ale pokus o strelu i dorážku mal košický gólman plne pod kontrolou.
     
    03:40
    Košičania ale v pásme ostali a vypracovali si ďalšiu gólovú príležitosť! Na ľavej strane s pukom operoval Pašek a pokúsil sa ho prepasírovať aj do siete. Janus ale svoje betóny tvrdo nastavil proti puku a nič podobné nepripustil.
     
    03:25
    Prvá šanca zápasu patrila domácim Košiciam! Slovan stratil puk v útoku, čo Košičania ihneď využili na rýchly protiútok. Na jeho konci bol Hrnka, no dobre bránený, a tak zakončil iba do Janusa.
     
    02:23
    Slovan zrýchlil hru. Rýchly prechod po pravej strane mu ale vôbec nevyšiel a puk nahodený na zadný mantinel domáci hráči pohodlne upratali.
     
    01:50
    Slovan vhadzovanie nevyhral, a tak sa pred Melicherčíkom neusadil. Košičania stále držia puk, ale zatiaľ sa nedostali ani do jednej príležitosti. Čo sa šancí týka, ich súper je na tom presne rovnako.
     
    01:23
    Prvé vážnejšie vzrušenie na ľadovej ploche! Domáci Košičania sa rútili do útoku, ale Pašek nemohol pokračovať, pretože ho prerušil hvizd rozhodcu pre zakázané uvoľnenie.
     
    00:49
    Začalo sa v pekelnej atmosfére, ale zatiaľ bez súvislej akcie. Pri puku sú domáci Košičania, ktorí sa ale nevedia dostať bližšie k Janusovi. Ani jeden z brankárov si na puk zatiaľ nesiahol.
     
    00:15
    Úvodné vhadzovanie získali na svoje hokejky Košičania, ale o puk okamžite prišli. Dopredu chcel ísť Štajnoch, no domáci ho zastavili hneď za modrou čiarou.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    V Steel aréne je už všetko pripravené na úvodné vhadzovanie. Domáci Košičania nastúpia v modrých dresoch, hostia z Bratislavy v bielej farbe.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Melicherčík (Hylák) – Cebák, Jánošík, Philipp, Černák, Klouček, Drgoň, Šeda, Chovan – Bartánus, Zagrapan, Hrnka – Jenčík, Pašek, Spilar (A) – Bartoš (C), Kolena, Bicek (A) – Sojčík, Češík, Stupka

    HC Slovan Bratislava: Janus (Backlund) – Štajnoch, Sersen (A), Foster. Sigalet, Brejčák, Mihálik, Luža, Mojžíš – Bartovič (C), Bližňák, Vondrka – Murley, Nedorost, Nagy (A) – Netík, Tičar, Jeglič – White, Surový, Ölvecký

    Rozhodca: Branislav Jura – Martin Korba, Tibor Rovenský.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní megašlágra prípravy slovenských tímov. V metropole východu vypredaná Steel aréna po dvoch rokoch zhliadne súboj najväčších gigantov nášho hokeja – domáce Košice sa predstavia proti Slovanu Bratislava.

    Čaká nás šláger dňa, týždňa, mesiaca a v podstate aj celej prípravy. Košice i Slovan sú najúspešnejšími tímami Slovenska v celej jeho histórii. Súboje týchto tímov boli odjakživa divácky atraktívne a plné emócii. Fanúšikovia z východu aj zo západu sa aj tentokrát môžu tešiť na ten najlepší hokej a búrlivú atmosféru. Lístky na zápas slovenského majstra so slovenským zástupcom v KHL sa rýchlo rozchytali a Steel aréna bude opäť zaplnená do posledného miesta.




    V Košiciach sa hokej začal hrať ešte v roku 1921. Košičania organizovali vôbec historicky prvú organizovanú súťaž na Slovensku, boli tu založené prvé mládežnícke družstvá a a vyrástol tu prvý Slovák, Ladislav Troják, ktorý obliekol reprezentačný dres Československa a v ňom získal prvý titul majstra sveta pre rodáka z tohto mesta. Samotný klub vznikol v roku 1962 a o dva roky neskôr sa prebojoval do najvyššej (vtedy ešte československej) súťaže, z ktorej už nikdy nevypadol, a to ani v ére samostatnej slovenskej ligy. K súčasnému názvu HC Košice viedla cesta cez niekoľko iných pomenovaní, v metropole východu sa tím s dnes už viac ako deväťdesiatročnou históriou volal TJ Lokomotíva Košice, Dukla Košice, TJ VSŽ Košice, VSŽ Košice i HC VSŽ Košice.

    Aké úspechy dosiahol košický hokej? Východniari majú na svojom konte spolu 9 majstrovských titulov. 2 z nich sú federálne (1985/1986, 1987/1988), zvyšných 7 slovenských (1994/1995, 1995/1996, 1998/1999, 2008/2009, 2009/2010, 2010/2011, 2013/2014). Košičania sú v najvyššej slovenskej súťaži od jej začiatku a v doterajších 21 ročníkoch boli 20-krát v play-off. 19-krát si zahrali semifinále, 14-krát finále, pričom v posledných siedmich rokoch boli vo finále vždy. Ako jediný tím v histórii Slovenska dosiahli zlatý hetrik, keď sa od roku 2008 do 2011 stali majstrami trikrát po sebe. V sezóne 2010/2011 dokonca utvorili rekord v počte bodov získaných v základnej časti, keď ich nazbierali spolu 137 v 57 zápasoch, čo sa dodnes im ani nikomu inému nepodarilo prekonať. V tej istej sezóne dokonca získali aj zlatý triple, pretože majstrami neboli iba seniori, ale ale aj juniori a dorastenci. Popýšiť sa môžu aj víťazstvom v Kontinentálnom pohári v sezóne 1997/1998 a dvomi finálovými účasťami v Európskom pohári (1987 a 1989). Deväťkrát vyhrali Tatranský pohár, raz Cassovia Hockey Cup a trikrát Rona Cup.

    Čo sa udialo v Košiciach od posledného zápasu so Slovanom? V metropole východu sa po sezóne 2011/2012 výrazne obmenil a omladil káder. Priestor dostalo na slovenské pomery nevídané množstvo vlastných odchovancov, ktorí boli postupne dopĺňaní o skúsených hráčov, medzi ktorými nechýbali ani majstri sveta, víťaz Stanleyho pohára, slovenskí reprezentanti, olympionik alebo iní hviezdni hráči. Extraligoví diváci teda vďaka Košiciam videli na slovenských klziskách hviezdy najväčšieho kalibru i mladé talenty tejto krajiny. Košičanom od odchodu Slovana Bratislava do zbierky pribudla jedna strieborná (2012/2013) a jedna zlatá (2013/2014) medaila. Spolu s titulom majstra Slovenska z uplynulej sezóny získali Oceliari aj miestenku v elitnej Champions Hockey League, kde sa predstavia proti fínskemu majstrovi Kärpät Oulu, nemeckému vicemajstrovi Kölner Haie a českému tímu Bílí Tigři Liberec.

    Ako sa zmenil káder Košíc po sezóne 2013/2014? Z kabíny majstrov sa po uplynulom ročníku pobralo niekoľko hráčov, ale kostra tvoriaca úspech ostala prakticky takmer neporušená. Košice opustil gólman Staňa, obrancovia Deyl, Takáč a Kolba a útočníci Skalický, Matis, Boltun, Svatoš, Marcinko a Jokeľ. Naopak, pred sezónou na slovenskom i medzinárodnom fronte (CHL) tím z metropoly východu posilnili iní hráči, a to na každej pozícii. Menovite gólman Melicherčík, zadáci Phillip, Drgoň a Jánošik a útočníci Kolena, Lapšanský, Stupka a Zagrapan.




    Hokejový klub Slovan Bratislava bol založený v roku 1921, kanadský hokej ale hrá až od decembra 1924. Po druhej svetovej vojne bol Slovan nadlho naším jediným zástupcom v najvyššej súťaži a niekoľkokrát sa stal korunným princom. V československej najvyššej súťaži odohral 45 ročníkov a získal 1 majstrovský titul. Celkovo sa stal ale štvrtým najúspešnejším tímom tejto súťaže a najúspešnejším tímom zo Slovenska vôbec v historickej tabuľke. Bratislavskému klubu patrilo v histórii hneď niekoľko názvov, postupne to boli 1. ČsŠK Bra­tis­la­va, ŠK Bratislava, Slovan, Sokol NV, potom sa v hlavnom meste Slovenska vrátili k pomenovaniu Slovan a pred meno pribudla skratka HC, čo bolo postupne dopĺňané aj o mená hlavných sponzorov HTC, HAR­VARD a Slovnaft a od roku 2004 sa používa dnešný názov HC Slovan Bratislava.

    Aké úspechy dosiahol bratislavský hokej? Slovan je osemnásobným majstrom Slovenska (1997/1998, 1999/2000, 2001/2002, 2002/2003, 2004/2005, 2006/2007, 2007/2008, 2011/2012) a dvakrát v našej najvyššej hokejovej súťaži vybojoval striebro. Celkovo bol teda v 19 ročníkoch extraligy 10-krát vo finále, 15-krát v semifinále a vo všetkých devätnástich prípadoch postúpil do play-off. Vo svojej zbierke má aj jeden federálny titul zo sezóny 1978/1979. V osemdesiatych rokoch sa darilo aj mládežníkom Slovana, v ročníkoch 1974 – 1979 získali starší dorastenci 4 majstrovské tituly v priebehu piatich ro­kov. V roku 1937 získal klub titul majstra župy, trikrát po sebe v rokoch 1972-1974 vyhral najstarší turnaj v Európe Spengler Cup, päťkrát vyhral Tatranský pohár (1974, 1975, 1990, 1997, 1998) a v sezóne 2003/2004 zvíťazil v Kontinentálnom pohári. Slovan odohral 2 zápasy proti tímom z NHL: 30. septembra 2008 prehral 2:3 po samostatných nájazdoch s klubom Tampa Bay Lightning a 2. októbra 2011 podľahol tímu New York Rangers 1:4. HC Slovan Bratislava je od sezóny 2012/2013 účastníkom KHL.

    Čo sa udialo v Bratislave od posledného zápasu s Košicami? Slovanisti po zisku svojho ôsmeho majstrovského titulu v slovenskej súťaži našu extraligu opustili a namierili si to do nadnárodnej KHL. Tam v Bobrovovej divízii v Západnej Konferencii hneď v prvej sezóne (2012/2013) skončili na šiestom mieste a postúpili tak do vyraďovacích bojov, kam sa dostali ôsmi najlepší z každej konferencie. Slovan sa v osemfinále predstavil proti Dinamu Moskva, ale prehral všetky štyri zápasy, a tak sa s ďalšími bojmi o Gagarinov pohár rýchlo rozlúčil a celkovo skončil trinásty. V nasledujúcej sezóne (2013/2014) sa klubu z hlavného mesta Slovenska nedarilo tak ako v premiérovom ročníku v KHL, po základnej časti obsadil jedenáste miesto a do play-off nepostúpil. Slovanisti dostali šancu zahrať si v Pohári nádeje, ale vypadli hneď v prvom kole s Dinamom Minsk. Celkovo obsadili 21. priečku z 28 tímov.

    Ako sa zmenil káder Slovana po sezóne 2013/2014? Slovanisti po svojom druhom ročníku v KHL výrazne obmenili celý tím. Z hlavného mesta odišli hráči Škoula, Radivojevič, Daňo, Miklík, Kopřiva, Juraj Mikúš, Tomáš Mikúš, Kukumberg a na hosťovanie do Banskej Bystrice odišiel Preisinger. Naopak, v hlavnom meste pribudli nové tváre, ktoré by mali tím potiahnuť do play-off. Do tímu Slovana pribudol švédsky gólman Backlund, obrancovia Baranka a Foster a množstvo útočníkov, menovite Slovinci Tičar a Jeglič, slovenskí reprezentanti Nagy a Surový, Česi Netík a Nedorost, Američan Murley a mladíci z Banskej Bystrice Lunter a White (ten je zatiaľ na skúške). V súvislosti s posilami sa hovorí aj o príchode slovenského obrancu Podhradského, ale táto informácia zatiaľ nie je oficiálna, takže ostáva iba v rovine špekulácií.




    Košice so Slovanom odohrali v histórii už viac ako stovku zápasov. Celková bilancia je mierne priaznivejšia pre Slovan, ktorý v 162 dueloch 83-krát vyhral. V 73 prípadoch zvíťazili Košičania a v čase, keď to ešte pravidlá slovenského hokeja dovoľovali sa remíza zrodila šesťkrát.

    Košice a Slovan sa v play-off sériách stretli 11-krát, pričom raz to bolo vo štvrťfinále, štyrikrát v semifinále a šesťkrát vo finále. V štvrťfinálovej sérii 2005/2006 vyhrali Košice jasne 4:0, v semifinálových meraniach síl boli celkovo úspešnejší opäť východniari, ktorí vyhrali 3 zo 4 týchto sérií, ale finálové boje zvládol lepšie Slovan v štyroch prípadoch, zatiaľ čo Košice iba dvakrát.

    Bilancia vzájomných zápasov v základnej časti:
    Košice-Slovan 106 z. 42 – 6 – 58, skóre: 305:371

    Bilancia vzájomných zápasov v play-off:
    Košice-Slovan 56 z. 31 – 25, skóre: 174:139
    spolu v play-off 11 sérií, bilancia 6 – 5 v prospech KE

    Bilancia vzájomných zápasov celkovo:
    Košice-Slovan 162 z. 73 – 6 – 83, skóre: 479:510

    Košice sa ziskom posledného majstrovského titulu v sezóne 2013/2014 dostali do vedenia v počte získaných slovenských medailí. Majú ich dohromady už 16 – z toho 7 zlatých, 7 strieborných a 2 bronzové. Slovan doposiaľ získal 15 slovenských medailí, z toho 8 zlatých, 2 strieborné a 5 bronzových.




    Posledný vzájomný zápas Košíc so Slovanom sa uskutočnil 21. apríla 2012. Bol to zápas zápasov, najlepšie možné vyvrcholenie celej sezóny a zároveň aj krásna bodka slovanistického účinkovania v našej najvyššej hokejovej súťaži. Tento duel priniesla finálová séria, ktorá bola maximálne vyrovnaná a favorita nepoznala. Natiahla sa až na 7 zápasov, pričom vďaka lepšej základnej časti mali výhodu domáceho prostredia Košičania. Vypredaná Steel aréna videla vyrovnaný súboj gigantov, ktorý rozhodlo až predĺženie. Hrdinom zápasu sa stal mladík Libor Hudáček, ktorý excelentnou akciou necelé tri minúty pred koncom nadstavenej desaťminútovky prekabátil gólmana Hyláka v bránke Košíc a rozhodol tak o zisku ôsmeho majstrovského titulu v ére samostatnosti Slovenska pre Slovan Bratislava. Jedna éra sa ním ukončila, druhá sa začala...

    HC Košice – HC Slovan Bratislava 1:2 po predĺžení (1:0, 0:1, 0:0 – 0:1) – konečný stav série: 3:4
    Góly a asistencie: 11. Jenčík (L. Hvila, Michel Miklík) – 31. L. Hudáček (Šatan, Jerofejevs), 67. L. Hudáček




    Ani pre Košice a ani pre Slovan tento zápas nebude prvým v tohtoročnej príprave. Domáci Košičania už jeden duel letnej prípravy pred 22. sezónou v extralige a súčasným reprezentovaním Slovenska v Champions Hockey League odohrali. Stalo sa tak 1. augusta na domácom klzisku, kde podľahli martinskému MHC tesne 3:4. O góly východniarov sa postarali Hrnka, Spilar a Černák.
    Slovan má za sebou už dva zápasy. V prvom prípravnom dueli sa Bratislavčania predstavili v českom Liberci, kde zdolali Metallurg Novokuzneck 3:2 po predĺžení vďaka gólom Surového, Nagya a Bartoviča. Druhý zápas letnej prípravy pred svojím tretím účinkovaním v KHL odohrali belasí v Kravařoch pri Ostrave s ďalším účastníkom KHL Diamom Minsk, no utrpeli v ňom iba debakel 0:6.

    V Košiciach si teda budú chcieť oba celky napraviť chuť po predchádzajúcich nezvládnutých prípravných zápasoch. Košičania po prehre 3:4, Slovan po debakli 0:6. Komu z nich sa to podarí? Víťaza si netrúfajú tipnúť ani stávkové kancelárie. Tie vypísali na výhru Košíc kurz približne 2,4 a na triumf bratislavského Slovana 2,25. Remízu po šesťdesiatich minútach hry si môžete natipovať s kurzom pohybujúcim sa okolo čísla 4,0.




    Otázka pred zápasom: Vypískajú košickí fanúšikovia Ladislava Nagya?
    Fanúšikovia v metropole východu sú mimoriadne citliví na odchody svojich miláčikov do tímu najväčšieho konkurenta na svete, nehovoriac ak navyše ide o košického odchovanca. Ladislav Nagy pritom ešte v úvode uplynulej sezóny pôsobil práve v HC Košice, potom okúsil fínsky Jokerit Helsinki, kde dosiahol 32 bodov v 34 stretnutiach. 35-ročný krídelník má toho za sebou v hokejovom svete skutočne dosť, odohral napríklad 435 zápasov v NHL, a to so ziskom 311 bodov (115+196). Po poslednom ročníku sa rozhodol pre návrat do KHL, a to práve do tímu Slovana Bratislava. Pri zvažovaní vraj bral do úvahy aj rodinné dôvody (manželka sa chcela vrátiť na Slovensko). Bude toto "ospravedlnenie" košickým fanúšikom stačiť alebo zažije Nagy v Steel aréne nepríjemné privítanie piskotom?




    Začiatok zápasu zápasov je naplánovaný na 6. august 2014 o 17:00. Jeho dejiskom bude moderná Steel aréna – košický štadión Ladislava Trojáka s kapacitou 8347 divákov, ktorý bude zaplnený do posledného miesta. Ak sa zápasu nemôžete osobne zúčastniť, určite nezúfajte. Jeho priebeh vám prostredníctvom podrobného textového prenosu prinesieme na webe Onlajny.eu.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 58. Marek Bartánus (Adam Drgoň, Adam Jánošík) – 34. Bližňák (Bartovič), 38. Mojžíš (Ölvecký, White), 38. Foster (Nagy, Netík)


    HC Košice: Melicherčík (Hylák) – Cebák, Jánošík, Philipp, Černák, Klouček, Drgoň, Šeda, Chovan – Bartánus, Zagrapan, Hrnka – Jenčík, Pašek, Spilar (A) – Bartoš (C), Kolena, Bicek (A) – Sojčík, Češík, Stupka
    HC Slovan Bratislava: Janus (Backlund) – Štajnoch, Sersen (A), Foster. Sigalet, Brejčák, Mihálik, Luža, Mojžíš – Bartovič (C), Bližňák, Vondrka – Murley, Nedorost, Nagy (A) – Netík, Tičar, Jeglič – White, Surový, Ölvecký

    Rozhodca: Branislav Jura – Martin Korba, Tibor Rovenský

    Diváci: 8347