Nitra – Pavlodar 3:6 (kon.) | Třinec – Dinamo Minsk 2:3 (1:3 po s.n.) | Trenčín – Senica 2:2 (2:1 po s.n.)
Poprad – Martin 4:3 (kon.) | Chomutov – K. Vary 3:2 (kon.) | Slavia – Liberec 1:0 (kon.)
Kladno – Motor ČB 7:2 (kon.) | Kadaň – Ústí n/L 1:3 (kon.) | Jastrzebie – Vítkovice 4:3 (kon.)
Znojmo – Jihlava 2:2 (kon.) | Pardubice – Mladá Boleslav 4:3 (kon.) | Piešťany – Francúzsko U23 3:2 (2:0 po s.n.)
po s.n. (1:3)
HC Oceláři Třinec
2:3 (0:0, 0:2, 2:0 - 0:0)
HC Dinamo Minsk
cz Utorok 05.08.2014, 17:00 • WERK ARENA Třinec • Prípravný zápas
Partner:
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Dinamo Minsk.

    Rozhodující branku vsítil MATT ELLISON!
     
    Jako poslední svůj nájezd provedl Dmitry Meleshko, který napodobil Szczechuru a parádním bekhendovým blafákem nedal Hamerlíkovi žádnou šanci! – 1:3
     
    Třetí za Oceláře jel Jakub Orsava, který nic nevymýšlel a přesnou ránou pod horní tyč propálil Milchakova! – 1:2
     
    Jako druhý za hosty se rozjel Matt Ellison. Hostující forward zvolil střelu mezi betony, kotouč končí v síti! – 0:2
     
    Za Minsk jel Paul Szczechura a bekhendovým blafákem nedal Hamerlíkovi žádnou šanci! – 0:1
     
    Jako první jel Jiří Polanský, který zkusil na Milchakova kličku. Polanský sice dopravil puk do branky, jednalo se však o dorážku a gól neplatí!
     
    64:29
    Oceláři si ještě v závěru prodloužení zahrají přesilovku. Na trestnou lavici usedá Charles Linglet, trefil do hlavy Daniela Rákose. Linglet obdržel trest 2 + 10 minut.
     
    64:23
    Obrovská šance Jiřího Polanského! Kotouč se po ose Rákos – Adamský dostal až k zcela nehlídanému Polanskému, který však nedokázal usměrnit puk mezi Milchakovovy betony!
     
    63:39
    V akci opět Charles Linglet! Útočník Dinama jel s kolegou do přečíslení dvou proti jednomu, Linglet jej vyřešil individuálně. Hamerlík krotil nepříjemný kotouč, nakonec se třineckému brankáři povedlo udržet neposedný puk ve výstroji.
     
    61:28
    Na druhé straně se do sólového úniku dostal Charles Linglet! Hostující forward se dostal do bezprostřední blízkosti Hamerlíkovy svatyně, střelou pod horní tyč ale neuspěl!
     
    59:36
    Ke konci třetí třetiny ještě mohl skórovat Charles Linglet! Hostující forward se prokličkoval až před Hamerlíka, z bezprostřední blízkosti ale poslal puk mimo branku!
     
    58:53
    Dvě obrovské příležitosti druhé třinecké formace! Martin Adamský nejprve od hrazení nastřelil horní tyč hostující branky, následnou dorážku v podání Jiřího Polanského Milchakov na poslední chvíli ukryl v lapačce!
     
    55:37
    Hosté mohli opět jít do vedení! V domácí obraně nastaly menší zmatky, kotouč se dokutálel na modrou čáru odkud tvrdě pálil Evgeny Lisovets. Jeho bomba skončila na spojnici tyčí třinecké svatyně!
     
    52:10
    Tomáš Plíhal chtěl vzápětí odčinit svou chybu, při své snaze si ale počínal nedovolení. Plíhal odsedí dvě minuty za sekání.
     
    50:49
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři srovnávají krok! Chybu Matta Ellisona na modré čáře dokázal plně zužitkovat Lukáš Žejdl, jenž poslal do brejku DANIELA RÁKOSE. Ten nabídnutou šancí nepohrdl a propálil Milchakova mezi betony! Asistence: Lukáš Žejdl.
     
    44:30
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři se po vyhraném buly ve vlastní třetině vydali do rychlého brejku a skórují! Akci dvou proti jednomu vedl Lukáš Žejdl, který kousek před brankou namazal najetému DANIELU RÁKOSOVI, jenž bez problému zametl puk do odkryté branky! Asistence: Lukáš Žejdl.
     
    41:18
    Dinamo si zahraje přesilovku. Domácí špatně střídali a hráli v šesti. Dvouminutový trest odpyká Jiří Polanský.
     
    38:42
    Domácí mohli skórovat v oslabení! Oceláři se po chybě Bailena dostali do přečíslení dvou proti jednomu! To střelou řešil Daniel Rákos, Milchakov jej dokázal vychytat!
     
    37:55
    Minsk si zahraje přesilovku. Na trestnou lavici usedá Jiří Polanský, který se provinil hákováním.
     
    34:24
    Další dvojnásobná přesilovka pro Oceláře! Evgeny Lisovets hrál příliš vysokou holí, odpyká si dvě minuty. Třinec 5 na 3 13 vteřin.
     
    32:37
    Sotva se hosté dostali do plného počtu, opět budou pykat za svou nedisciplinovanost. Jonathan Cheechoo na modré čáře nepříjemně sestřelil Jakuba Orsavu. To se nelíbilo Tomáši Plíhalovi, který jel svého parťáka pomstít. Po menší šarvátce oba hráči odjeli na trestnou lavici. Cheechoo dostal trest na 2 + 2 minuty (napadení, hrubost), Plíhal pak odsedí 2 minuty za hrubost. Oceláři budou hrát přesilovku 5 proti 4.
     
    31:36
    Největší šance domácích! Další dělovkou se prezentoval Lukáš Zíb, kotouč tentokráte trefil levou tyč hostující branky!
     
    30:29
    Hosté jdou do tří! Minsk špatně střídal a chvíli hrál v pěti. Menší trest pro příliš mnoho hráčů na ledě odpyká Anton Eliseenko. Oceláři mají k dispozici 37 vteřin přesilovky 5 na 3.
     
    29:06
    Střelec druhé branky hostů opět v akci, tentokráte v roli faulujícího hráče. Lukáš Krajíček hákoval dotírajícího Kindla, obránce Minsku si odsedí dvě minuty.
     
    28:23
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Mink odskakuje na rozdíl dvou branek! Laxní přístup třinecké obrany trestá, po přihrávce Jonathana Cheechoo, LUKÁŠ KRAJÍČEK, který pálil zcela nehlídán. Hamerlík neměl žádnou šanci. Asistence: Jonathan Cheechoo.
     
    21:42
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Aktivita Minsku přináší své ovoce, Dinamo otevírá skóre dnešního zápasu! Na levou stranu kluziště dostal ARTHUR GAVRUS ideální pas, Gavrus se do kotouče opět z první a propálil bezmocného Hamerlíka! Asistence: Paul Szczechura.
     
    20:17
    Dinamo mohlo otevřít skóre! Hosté do druhé třetiny vlétli s velkou aktivitou, hned v úvodní minutě této periody mohli skórovat! Ke dvěma střelám se dostal Alexander Kulakov, oba pokusy však zneškodnil pohotový Hamerlík!
     
    14:40
    Dinamo se následně vydalo do protiakce, která nakonec přináší první přesilovku zápasu. Lukáš Zíb si počínal nedovoleně, odpyká dvě minuty za hákování.
     
    10:14
    Na druhé straně mohl skórovat Martin Adamský! Rychlonohý forward se dostal k odraženému puku, rychlou dorážkou ale netrefil branku!
     
    09:33
    Rychlou akci na jeden dotek Dinama zakončil ranou z první Ellison! Hamerlík měl co dělat, aby vyrazil kotouč mimo tři tyče!
     
    07:52
    Aron Chmielewski vybojoval kotouč za hostující brankou a poslal jej před brankoviště, kde číhal Jakub Gašparovič! Slovenský forward pálil z první, Milchakov jen tak tak vytěsnil kotouč mimo branku!
     
    01:06
    Dobrá šance pro hosty! Matt Ellison se dostal za domácí obranu a jel sám na Hamerlíka. Hostující forward zkusil střelu mezi betony, Hamerlík byl připraven!

    Daniel Ježek

    Góly a asistencie: 45. Rákos (Žejdl), 51. Rákos (Žejdl) – 22. Gavrus (Szczechura), 29. Krajíček (Cheechoo), rozh. náj. Ellison


    HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Hrubec) – Klesla (C), Nosek, Doudera, Trončinský, Galvas, Zíb, Matyáš – Orsava, Plíhal, Dravecký – Adamský, Polanský, Kindl – Hrňa, Žejdl, Rákos – Rufer, Gašparovič, Chmielewski
    HC Dinamo Minsk: Milchakov (Haugen) – Nogachyov, Lisovets, Krajíček, Bailen, Švarný, Chernook, Badun – Linglet, Shinkevich, Ellison, Kulakov, Drozd, Vesce, Cheechoo (C), Meleshko, Szczechura, Pavlovich, Eliseenko, Kitarov, Gavrus

    Rozhodca: Mikula, Hradil – Hlavatý, Tošenovjan