Sparta Praha – Malmö 4:2 (kon.) | Slovan Bratislava – Tiraspol 2:1 (kon.) | Debrecín – Borisov 1:0 (kon.)
koniec
ŠK Slovan Bratislava
2:1 (1:0)
Sheriff Tiraspol
Utorok 29.07.2014, 20:15 • Pasienky, Bratislava • Liga majstrov (predkolá)
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:15.
     
    Pekný deň vám prajem pri sledovaní 3. predkola Ligy majstrov medzi domácim Slovanom Bratislava a hosťujúcim Sheriff Tiraspol.

    Šk Slovan Bratislava sa prebojoval do tretieho predkola Ligy majstrov po zápasoch s waleským tímom The New Saints. Prvý zápas odohrali Belasí na "svojich" Pasienkoch, kde sa natrápili na najtesnejšiu výhru 1:0, aj keď mali celý zápas jasnú prevahu. Hostia nedokázali ani raz vystreliť na bránku, zatiaľ čo Slovan vystrelil 11 krát. Celkový počet strieľ bol 23:2. Slovan však dokázal skórovať a neinkasovať, čo bolo z jeho pohľadu veľmi dôležité. V odvete vo Walesi sme už videli viac vyrovnanú hru, hlavne v 1. polčase, kedy hrozil súper viacerými dobrými strelami. Slovan sa však vyslobodil v záverečných 15 minútach dvoma gólmi Marka Milinkoviča a zaistil si tak postup do 3. predkola, ktorý neprebehol až tak "hladko", ako to podľa výsledku vyzerá.

    Sheriff Tiraspol začal taktiež až v 2. predkole, kde narazil na tím z Čiernej Hory – Sutjeska. Priebeh bol veľmi podobný ako pri zápase Slovana, keď Sutjeska v prvom zápase ani raz nevystrelila na bránku a Tiraspol sa nevedel presadiť. Po výraznej prevahe však dokázali 20 minút pred koncom streliť prvý gól a do konca zápasu pridal Sheriff ešte jeden zásah. V odvete to už mali o mnoho ľahšie, než Bratislavčania, hlavne keď hrala Sutjeska od 10. minúty v oslabení o jedného hráča – útočníka (červená karta). Sheriff zvíťazil 3:0 a s celkovým skóre 5:0 postúpil do ďalšieho kola.

    Slovan sa so Sheriffom ešte nikdy nestretol, napriek tomu favorizujú stávkové kancelárie domácich, na ktorých vypísali kurz cca 1,90, na hostí sa pohybuje kurz až okolo 4,00.

    Podľa môjho názoru uvidíme veľmi vyrovnaný zápas o ktorom rozhodne jeden alebo dva góly.

    Prajem vám príjemný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    ŠK Slovan Bratislava: Perniš – Čikoš, Hudák, Niňaj, Jablonský – Milinkovič, Lásik, Soumah, Grendel, Žofčák (C) – Fořt
    Náhradníci: Poláček – Halenár, Mészáros, Matejka, Sipľak, Jakúbek, Peltier

    Sheriff Tiraspol: Degra – Balima, Metoua, Mureşan, Joãozinho – Isa, Blanco, Cadu, Luvannor – Galvão, Benson
    Náhradníci: Paščenko – Ginsari, Juninho, Ricardinho, Ernandes, Moreira

    Rozhodca: Studer – Pozzi, Wicht.
     
    Ešte raz vám prajem pekný deň pri sledovaní 3. predkola Ligy majstrov medzi Slovanom a Sheriffom Tiraspol. Obe mužstvá sú momentálne na hracej ploche a rozcvičujú sa. Zápas začne približne za 20 minút.
     
    Na štadióne je už všetko pripravené na začiatok zápasu, hlásateľ hlási úvodné zostavy oboch tímov a diváci čakajú na príchod hráčov. Do začiatku zápasu zostáva 5 minút.
     
    Domáci majú pripravené predzápasové choreo, kedy pri nástupe hráčov vyhodia všetci sediaci diváci nad seba vopred pripravené konfety, ktoré mali na svojich sedadlách.
     
    Hlavní aktéri dnešného stretnutia sú už na hracej ploche spolu s rozhodcami, úvodné predzápasové choreo domácich je taktiež už minulosťou a zápas o malú chvíľku začne.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného zápasu obstarali hráči hostí, ktorí nastúpili v žltých dresoch. Domáci tradične v belasých dresoch.
     
    1
    Dlhá nakopávaná lopta na Fořta, ktorú pokryl hosťujúci obranca a poslal ju za postrannú čiaru. Out pre domácich.
     
    2
    Čikoš bojoval pri pravej postrannej čiare s Henriquem. Myslel si, že vybojoval rohový kop a spokojne kráčal smerom ku šestnástke, ale rozhodca jasne ukazuje odkop od bránky Degru.
     
    3
    Cetrovaná lopta Joaozinha z ľavej strany doletela na hlavu Sheriffského útočníka, ale po nepresnom zakončení hlavou bude Perniš odkopávať loptu od svojej bránky.
     
    4
    Výborný obranný zákrok Niňaja, ktorý hlavou poslal preč loptu pred nabiehajúcim hráčom hostí.
     
    4
    Ďalšia dlhá nakopávaná lopta Sheriffu, Perniš tentokrát vybehol na hranicu šestnástky a poslal loptu za postrannú čiaru.
     
    5
    Akcia Slovanu po ľavej strane, Fořt vybojoval loptu, ale k centru sa nakoniec už nedostal. Loptu si berie gólman Matias Degra.
     
    6
    Po faule bude mať Slovan výhodu priameho kopu z pravej strany, z blízkosti postrannej čiary.
     
    7
    Lopta po Žofčákovom priamom kope letela do stredu šestnástky, kde si ale dobre vyskočil brankár Degra a vzal si loptu pre seba.
     
    8
    Oba tímy to skúšajú hlavne nakopávanými loptami, ktoré však väčšinou pokryjú gólmani, ako to bolo aj pri tomto centri po pravej strane, ktorý si zobral Perniš.
     
    9
    Rýchla akcia Sheriffu, z pravej strany prišiel center do šestnástky, ktorý hľadal Henriqueho, ten sa do zakončenia nedostal, ale vzal si loptu. Potiahol si ju až k postrannej čiare, kde o ňu prišiel.
     
    10
    Pavel Fořt teraz fauloval zo zadu Luvannora Henriqueho, ktorý zostal chvíľku ležať na trávniku, ale nebolo to nič vážne a v hre sa bude pokračovať.
     
    11
    Ďalší istý a dobrý zákrok Dušana Perniša, ktorý vybehol až na hranicu šestnástky a berie loptu pre svoj tím.
     
    12
    Strela z veľkej diaľky, neobyčajne od Dávida Hudáka, ktorý však bránku vôbec netrafil. Lopa pre gólmana Degru.
     
    13
    Dušan Perniš zasahoval sklzom pred nabiehajúcim Henriquem, ktorý zatiaľ robí domácej obrane najväčšie problémy. Perniš je však vo svojej brány istý.
     
    14
    Slovan teraz pri lopte, ale prihráva si na svojej polovičke a čaká na chybu súpera.
     
    15
    Rohový kop Slovanu, ktorý zahral Marko Milinkovič rýchlo s kapitánom Žofčákom na krátko, ale po následnom centri do šestnástky sa ujímajú lopty hostia.
     
    16
    Rýchly a nebezpečný protiútok hostí, Perniš tentokrát nedokázal obrať o loptu Bensona, ktorému sa tak otvoril priestor na strelu, ale hosťujúci hráč posiela loptu iba do bočnej siete.
     
    17
    Domáca obrana si nerozumela a nevidela za sebou šprintujúceho Bensona. Zasahovať musel opäť Perniš, ktorý vybehol z brány a poslal loptu za postrannú čiaru.
     
    18
    Pekná šanca Sheriffu, Cadu spred šestnástky poslal lobovanú prihrávku na Bensona, ktorý mohol zakončiť z blízka, ale nespracoval si loptu ideálne a nakoniec netrafil bránku.
     
    20
    Krížnou strelou z ľavej strany to vyskúšal hosťujúci útočník Luvannor Henrique, ale triafa presne do stredu bránky, kde stál Perniš.
     
    20
    Rýchly protiútok Slovanu, Čikošov center z pravej strany našiel Milinkoviča. Marko bol tiesnený hosťujúcou obranou a nebolo mu umožnené zakončiť.
     
    21
    Domáci fanúšikovia vytiahli veľké choreo cez celý svoj sektor. Fanúšikov treba určite aj pochváliť za neustále hlasné podporavnie, ktoré musí byť určite motiváciou pre hráčov na ihirsku.
     
    23
    Soumah vybojoval loptu v strede ihriska, následne sa otočil a potiahol si ju až pred šestnástku, posunul loptu na Fořta, ktorý z pravej strany krížne vystrelil a triafa brankára Degru v bránke Tiraspolu.
     
    24
    Nakopávaná lopta Andreia Muresana letela do domácej šestnástky, tam si však s ňou poradil Branislav Niňaj, ktorý ju poslal do bezpečia.
     
    25
    Slovanisti teraz pri lopte obliehajú hosťujúcu šestnástku a trápia obrancov Sheriffu, zatiaľ bez strely na bránku.
     
    26
    Rýchly Soumah číha na prihrávky Tiraspolu v strede poľa a už viackrát narobil problémy hosťujúcim hráčom.
     
    28
    Henrique poslal príliš dlhú loptu na svojho spoluhráča nabiehajúceho do šestnástky, a tak sa jej zmocnil Dušan Perniš.
     
    29
    Najväčšia šanca zápasu. Seydouba Soumah si podržal loptu v strede šestnástky, nalákal na seba hráčov a následne poslal loptu uvoľnenému a nabiehajúcemu Fořtovi, ktorý z blízka nedokázal prestreliť Degru, ktorý však vytiahol perfektný zákrok.
     
    30
    Na trávniku momentálne prebieha ošetrovanie jedného z hráčov hostí, hra je prerušená.
     
    31
    Nebezpečný center Henriqueho do šestnástky z ľavej strany, hosťujúci hráči sa však nedokázali v šestnástke presadiť.
     
    32
    Fořt si vypýtal faul v strede ihriska a získava priamy kop pre svoj tím.
     
    32
    Žofčák posiela z priameho kopu loptu na Fořta, ktorý až následne odcentroval na zadnú tyč, kde sa k lopte dostal Erik Čikoš, ale z tesnej blízkosti neprekonal gólmana.
     
    33
    Slovan teraz tlačí svojho súpera. Po ďalšom centri z ľavej strany sa dostal do hlavičkového zakončenia Fořt a následne sme videli aj tvrdú strelu spoza šestnástky, Degra vytláča na rohový kop.
     
    34
    Z rohového kopu už nedokázali Slovanisti nič vyťažiť, ale zostávajú pri lopte.
     
    35
    Pokazená prihrávka Slovanistov založila útok hostí, k lopte sa dostal Henrique, ale nakoniec už akciu spomalil a neodcentroval. Všetko zastavuje faul Grendela a hostia budú kopať priamy kop.
     
    36
    Nacvičený signál Sheriffu, Cadu poslal z priameho kopu center na zadnú tyčku, ale brankár Perniš všetko ukľudnil a vzal si loptu pre seba.
     
    38
    Hostia sa snažili prejsť po pravom krídle do šestnástky, ale všetko ukončil obranným zákrokom Tomáš Jablonský, keď získal loptu pre svoj tím.
     
    40
    Ďalšia obrovská šanca domáceho Slovanu. Milinkovič vysunul do šestnástky Soumaha, ktorý sa snažil obstreliť Degru, brankár však vyrazil loptu na rohový kop.
     
    40
    Po ruke jedného z hráčov hostí budú kopať domáci penaltu!
     
    41
    Elkin Blanco zahral nechtiac rukou v šestnástke a dostáva žltú kartu.
    Ruka Blanca v pokutovom území
     
    42
    Slovan dal gól!
    Slovan Bratislava sa dostáva do vedenia, keď kapitán IGOR ŽOFČÁK s prehľadom premenil nariadený pokutový kop a strieľa prvý gól zápasu.
    Igor Žofčák premenil penaltu s veľkým prehľadom
     
    43
    Hostia mierne zaskočení po nariadenej penalte a nechcenej ruke svojho hráča, je to však 1:0 pre Slovan a v hre sa pokračuje.
     
    44
    Po strele Henriqueho sa odrazila lopta ku Galvaovi, ktorý však taktiež namieril mimo bránky.
     
    45
    Nadstavený čas 1 minúta.
     
    45+1
    Pavel Fořt fauloval vo vzdušnom súboji a rozhodca Studer zo Švajčiarska prisudzuje loptu hosťujúcemu tímu.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Máme za nami prvý polčas zápasu Slovan – Tiraspol, v ktorom vyhrávajú domáci po premenej penalte Igora Žofčáka. Počas prvého polčasu mali miernu prevahu domáci hráči, ktorí si aj vypracovali viac streleckých príležitostí a zaslúžene išli na konci polčasu do vedenia. Druhý polčas začne približne o 21:16.

    Držanie lopty – 53% – 47%
    Strely (na bránku) – 8(3) – 7(2)
    Ofsajdy – 0 – 0
    Fauly – 7-5
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Hostia sa snažili hneď zaútočiť, ale dlhá lopta na Henriqueho skončila pri Pernišovi.
     
    46
    Do druhého polčasu nastúpili oba tímy bez zmien v zostavách.
     
    47
    Nepresná dlhá lopta Sheriffu po ľavom krídle sa dokotúľala až za čiaru, Dušan Perniš sa pomaly chystá na odkop lopty od svoje bránky.
     
    48
    Sheriff Tiraspol vstúpil do druhého polčasu s jasným zámerom, streliť gól. Slovan sa v týchto minútach musí brániť, ale zatiaľ je to bezproblémové.
     
    49
    Faul na Cadu bol posúdený ako nedovolený a Sheriff bude zahrávať priamy kop asi z tridsiatich metrov.
     
    50
    K realizácii priameho kopu sa postavil Luvannor Henrique, kapitán hosťujúceho tímu, ale jeho strela letela vysoko nad bránku.
     
    51
    Výborná práca Erika Čikoša na pravom krídle, po súboji s dvoma hráčmi vybojoval pre svoj tím aspoň vhadzovanie.
     
    51
    Center do šestnástky hostí z pravej strany a po zakončení mal Degra menšie problémy, nakoľko sa pošmykol, ale nakoniec to všetko zvládol a chytil loptu.
     
    52
    Dnešné stretnutie sleduje 6711 divákov.
     
    54
    Po faule v strede ihriska bola hra chvíľku prerušená, ale už pokračujeme.
     
    55
    Sheriff teraz pohrozil. Na dvakrát nedokázal vystreliť Ismail Isa a nakoniec sa po centri nedostal do zakončenia ani jeden z hráčov hostí.
    Nepríjemný závar v šestnástke Slovana
     
    56
    Prvé striedanie v zápase. Sheriif Tiraspol vymení Tiaga Galvaoa za čerstvého Radu Ginsariho.
     
    57
    Slovan sa viac snaží kombinovať, než sa rútiť do útoku, čo je logické. Prihrávka na pravé krídlo na nabiehajúceho Čikoša však skončila za čiarou. Degra sa chystá na výkop.
     
    58
    Jablonský teraz predviedol svoje schopnosti v obrannej práci v súboji s Isom a vybojoval loptu pre svoj tím.
     
    59
    Prvé striedanie aj v domácom tíme. Z ihriska odchádza Igor Žofčák a nahradí ho Karol Mészáros.
     
    60
    Milinkovič poslal dlhý center až do šestnástky, nenašiel však nikoho zo svojich spoluhráčov. Držanie lopty na strane domácich.
     
    61
    Odpískaný pokutový kop pre Sheriff Tiraspol.
    Penaltový zákrok Lásika
     
    63
    Červenú kartu za faul zozadu na prenikajúceho útočníka dostal Richard Lásik. Po jeho zákroku bola nariadená penalta.
     
    63
    Cadu nepremenil nariadený pokutový kop, Dušan Perniš ho vychytal, keď vystihol smer strely!
    Perniš hrdinom predchádzajúcich okamihov
     
    64
    Na štadióne vybuchol gejzír radosti ako pri ďalšom góle Slovana. Domáci však budú musieť hrať ešte skoro 30 minút v oslabení o jedného hráča.
     
    65
    Druhé striedanie Slovana. Z ihriska odchádza Seydouba Soumah a nahradí ho Juraj Halenár.
     
    66
    Soumahov odchod z ihriska bol celkom dlhý a zabral takmer celú minútu. Teraz vo svojej šestnástke naťahuje čas Dušan Perniš. Bude to ešte zaujímavé.
     
    67
    Pokus o center z ľavej strany skončil v bočnej sieti Pernišovej bránky.
     
    69
    Milinkovič pri vhadzovaní iba zahodil loptu čo najďalej. Taktika Slovanu je zrejme jasná, naťahovať čas, ako sa dá.
     
    70
    Skrumáž v šestnástke Slovana, hráči nevedeli, kde je lopta, ale nakoniec to neskončilo gólom v bránke domácich.
    Hostia blízko vyrovnania
     
    72
    Pre mňa trošku prekvapivé striedanie Tiraspolu, keď ochdáza z ihriska aktívny kapitán Luvanno Henrique. Nahradí ho Ricardinho.
     
    73
    Dušan Perniš si opäť počkal na reakciu útočiaceho hráča a až potom chytil loptu do svojich rukavíc a rozohral.
     
    74
    Tiraspol dal gól!
    Po centri z pravej strany a tečovanej lopte sa dostal k strele z blízka RICARDINHO a dokázal poslať loptu za Pernišov chrbát.
    Tiraspol korunoval svoj tlak vyrovnávajúcim gólom
     
    76
    Slovan sa od času vylúčenia Lásika nedostal ani len do šance a stále odkopáva lopty.
    Hostia už mohli vyhrávať!
     
    78
    Fořt stratil loptu a po rýchlej akcii sa dostal k strele opäť Ricardinho, avšak tentokrát namieril presne do stredu bránky, kde stál Dušan Perniš.
     
    79
    Odkop z domácej obrany až na Fořta, ktorý však proti trom hosťujúcim obrancom už nič nezmohol.
     
    80
    Posledné striedanie domácich. Z ihriska odchádza unavený Fořt a nahradí ho Lester Peltier.
     
    80
    Radu Ginsari vidí žltú kartu za ťahanie za dres.
     
    82
    Tak Slovan predsalen ešte skúša útočiť. Milinkovič vysunul po ľavom krídle Peltiera, ktorý vybojoval vhadzovanie.
     
    82
    Tomáš Jablonský na ľavom krídle naťahuje čas a vybojoval ďalšie vhadozovanie pre Slovan.
     
    83
    Domáci fanúšikovia si pýtajú gól, ale pri lopte je momentálne Sheriff.
     
    83
    Vyzerá to tak, že zápas sa skončí 1:1. Sheriffu takýto výsledok vyhovuje a vyzerá to, že Slovanu v oslabení zrejme tiež.
     
    84
    Posledné striedanie v zápase. Z ihriska odišiel Ismail Isa a nahradil ho Potiguar Juninho.
     
    85
    Slovan dal gól!
    Neuveriteľné, Slovan sa aj napriek početnej nevýhode dostáva opäť do vedenia. Po chybe brankára i celej hosťujúcej obrany prepadla lopta pred KAROLA MÉSZÁROSA, ktorému už nerobilo problémy dopraviť loptu do opustenej svätyne!
    Slovanisti z ničoho nič udreli!
     
    87
    Sheriff teraz zatlačil Slovan do šestnástky, ktorá je úplne preplnená hráčmi oboch tímov.
     
    87
    Center z ľavej strany skončil v rukách Perniša.
     
    87
    Center z pravej strany na hlavu Lestera Peltiera, ktorý poslal loptu vedľa pravej tyče.
     
    88
    Na štadióne to vrie. Juninho dostal žltú kartu za faul v strede ihriska.
     
    89
    Niňajov center zo stredu ihriska nenašiel nikoho z jeho spoluhráčov, a tak bude Degra odkopávať od svojej bránky.
     
    90
    Lester Peltier naháňa obrancov hostí a snaží sa získať čo najviac času.
     
    90
    Nadstavený čas 3 minúty.
     
    90+1
    Rohový kop pre hostí.
     
    90+1
    Center z rohu od Cadu letel na hranicu šetnástky. Následne po vyboxovaní Perniša letela ďalšia strela mimo bránky domácich.
     
    90+2
    Žltú kartu dostává Dušan Perniš (ŠK Slovan Bratislava).
     
    90+3
    Faul na Grendela v strede ihriska, lopta pre Slovan.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Máme tu koniec zápasu, v ktorom vyhral Slovan zaslúžene 2:1 po góloch Žofčáka z penalty a Mészárosa. Slovan hral posledných 30 minút v oslabení o Richarda Lásika, ktorý bol vylúčený a po jeho faule bola nariadená penalta, ktorú však Tiraspol nepremenil. Šancu však premenil o pár minút neskôr Ricardinho. Slovan ide do odvetného zápasu s lepšou pozíciou. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem vám príjemný zvyšok večera. (22:07:10)

    Ján Sárközi

    Góly: 42. Žofčák (pen.), 85. Mészáros – 74. Ricardinho

    Karty:   90+2. Perniš (SBA) – 41. Blanco (STI), 80. Ginsari (STI), 88. Juninho (STI)   63. Lásik (SBA)

    Nepremenená penalta: 63. Cadu (STI), brankár Perniš zneškodnil


    ŠK Slovan Bratislava: Perniš – Čikoš, Hudák, Niňaj, Jablonský – Milinkovič, Lásik, Soumah, Grendel, Žofčák (C) – Fořt
    Náhradníci: Poláček – Halenár, Mészáros, Matejka, Sipľak, Jakúbek, Peltier

    Sheriff Tiraspol: Degra – Balima, Metoua, Mureşan, Joãozinho – Isa, Blanco, Cadu, Luvannor – Galvão, Benson
    Náhradníci: Paščenko – Ginsari, Juninho, Ricardinho, Ernandes, Moreira

    Rozhodca: Studer – Pozzi, Wicht

    Diváci: 6711
    Streda 06.08.2014