Veľká cena Nemecka N.Rosberg (kon.)
koniec zavodu
Veľká cena Nemecka
VC Nemecka

N.Rosberg

Nedeľa 20.07.2014, 14:00Formula 1
     
    Ja sa s Vami v týchto chvíľach už lúčim a želám Vám príjemný zvyšok víkendu a úspešný štart do pracovného týždňa.

    Pri ďalších športových prenosoch dovidenia a dočítania. (15:49:49)
     
    Ďaľšie VC je naplánovaná už o týždeň a to v Maďarsku, kam sa vraj chystá aj veľa Slovákov, však to máme na skok. My vám aj z toho závodu pochopiteľne prenos poskytneme.
     
    Trošku je na škodu, že nebolo viac divákov. Vraj boli lístky dosť drahé a to že vraj boli ešte napokon zľavnené. Tak Nico Rosberg po svadbe napokon vyhráva aj VC a tak môže tento týždeň označiť za veľmi, veľmi úspešný.
     
    Všetci traja víťazi už stoja na stupňoch víťazov, vypočujeme si hymnu, odovzdajú sa ceny a tradične sa buchne šampanským. Domáci fanúšikovia jasajú, však víťazom sa stal ich jazdec.
     
    Opakovala sa nám podobná situácia z minulej VC a hneď v úvode tu bola havária, ale nie tak veľká a závod sa neprerušil až na hodinu. Rosberg si tak napravil chuť z minulej VC, ktorá už mal vyhrať ale kvôli prevodovke závod nedokončil. Veľké sklamanie opäť prežíva Räikkönen, ktorý skončil až na 11. mieste, ktoré je nebodové.
     
    Konečné bodové poradie VC Nemecka: 1. Rosberg, 2. Bottas, 3. Hamilton, 4. Vettel, 5. Alonso, 6. Ricciardo, 7. Hülkenberg, 8. Button, 9. Magnussen, 10. Pérez.

    Závod nedokončili: Massa, Grosjean, Kvjat a Sutil.
     
    Víťazom Veľkej ceny Nemecka sa stáva domáci NICO ROSBERG, ktorý od začiatku závodu nikoho na prvé miesto nepustil! Odjazdil famózny závod. Druhé miesto získava Bottas, pre ktorého je to veľký úspech. Famózny závod išiel aj tretí Hamilton, víťaz minulej VC, ktorý sa z dvadsiateho štartovacieho miesta dostal na stupeň víťazov. Bottas tak obhájil druhé miest z minulej VC a spokojný môže byť aj Hamilton.
     
    Koniec závodu.
     
    67
    Za Rosbergom idú ďalej Valtteri Bottas a Lewis Hamilton!
     
    67
    NICO ROSBERG prichádza do cieľa ako prvý! Vyhráva domácu VC a zažíva tak rozprávkový týždeň.
     
    67
    Monoposty F1 idú do posledného kola! Rosberg ide už jasne za svojim víťazstvom na domácej pôde!
     
    66
    Ako som spomínal, jediný boj o lepšie umiestnenie vidíme o druhú priečku. Zvyšok jazdcov už len závod zrejme dojazdí na aktuálnej pozícii.
     
    65
    Hamilton ešte skúša predbehnúť Bottasa a dostať sa na druhé miesto. Zrejeme sa mu to už však nepodarí. Ale pred Hamiltonom klobúk dole, z dvadsiateho miesta do dotiahol na stupeň víťazov.
     
    65
    Dve kolá pred koncom je bodové poradie takéto:1. Rosberg, 2. Bottas, 3. Hamilton, 4. Vettel, 5. Alonso, 6. Ricciardo, 7. Hülkenberg, 8. Button, 9. Magnussen, 10. Pérez.
     
    65
    Kimi je až na 11. mieste a zrejme dnes nezíska z VC ani bod. Tento pilot zažíva tento rok veľmi nevydarenú sezónu. Rosberg ide jasne za víťazstvom, ešte sledujeme boj o druhé miesto.
     
    64
    Tri kolá pred koncom začína padať na vozovku pár kvapiek. Zrejme príde ten ohlasovaný dážď, ale závod sa už pomaly avšak isto končí. Ostávajú nám ešte tri kolá.
     
    64
    Súboj o piate miesto sa zrejme práve skončil, pretože Alonso sa dostal už pred Ricciarda a získava nejaký ten náskok. No, uvidíme ešte ako sa to vyvinie.
     
    63
    Rosberg ide stále jasne za víťazstvom, jeho náskok pred druhým Bottasom je už 20 sekúnd. No, ak sa mi nič iné na vozidlo nestane, určite túto VC vyhrá.
     
    62
    Zaujímavá situácia teraz vznikla pri Alonsovi a Ricciardovi, keď prvý menovaný predbehol svojho súpera po peknom manévri, ale Ricciardo mu to prakticky ihneď vrátil a na svoje miesto sa opäť zaradil. Hlavne tu ešte uvidíme tvrdý súboj.
     
    61
    Pomaličky sa nám blíži koniec závodu, zrejme ešte pár súbojov o lepšie umiestnenie uvidíme. Hlavne sa o to práve teraz snaží Alonso a Hamilton, ktorý sa snaží sa dostať na druhé miesto. Tímové rádio mu dáva pokyn, aby nič nepreháňal, ale on che si ponechať druhé miesto.

    Miroslav Revaj