Slovan Bratislava – The New Saints. 1:0 (kon.)
koniec
ŠK Slovan Bratislava
1:0 (0:0)
The New Saints.
Utorok 15.07.2014, 18:45 • Štadión Pasienky, Bratislava • Liga majstrov
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:45.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní druhého kvalifikačného predkola Ligy majstrov. Náš zástupca Slovan Bratislava sa v ňom na domácej pôde stretne s tímom The New Saints FC a vám zo zápasu vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.

    Tohto súpera Slovanu priradil žreb. Ten sa uskutočnil v pondelok 23. júna od 12:00 v Nyone, kde sa rozhodovalo o dvojiciach prvého a druhého predkola Ligy majstrov. Náš majster bol opäť zaradený medzi nasadené tímy a v druhom kvalifikačnom predkole sa stretne práve s The New Saints FC. S týmto súperom odohrajú Bratislavčania dva duely – jeden dnes doma na Pasienkoch a druhý presne o týždeň na štadióne Rhyl’s Corbett Sports.


    Kto je ŠK Slovan Bratislava?

    Slovan je najúspešnejší slovenský futbalový klub. V tejto sezóne oslavuje 95. výročie od svojho založenia. Odvtedy sa stal 2-krát amatérskym majstrom Československa, 8-krát majstrom Československa, 12-krát majstrom Slovenska, raz vyhral Pohár víťazov pohárov UEFA, keď v roku 1969 zdolal tím FC Barcelona pomerom 3:2, je päťnásobným víťazom Československého pohára, 13-krát vyhral Slovenský pohár, 5-krát Superpohár a 10-krát Interpohár. V minulom ročníku ovládol našu najvyššiu futbalovú súťaž a získal v nej majstrovský titul a prebojoval sa aj do finále pohára, no v ňom tesne podľahol Košiciam. V úvode tohto ročníka sa s rovnakým súperom stretol aj v boji o Superpohár, ktorý už náš majster zvládol a cennú trofej vybojoval. Fortuna ligu 2014/2015 začal domácim triumfom 2:1 nad nováčikom z Podbrezovej. Jeho aktuálnym trénerom je 56-ročný český kouč František Straka.


    Kto je The New Saints FC?

    Hráčov tohto tímu podľa jeho názvu verejnosť často označuje ako svätcov. Svätci sú v ostatnom období jasne najlepším tímom Walesu, ak teda do úvahy neberieme waleské tímy hrajúce v anglickým súťažiach. V posledných troch sezónach vyhrali domácu najvyššiu súťaž, pričom v uplynulom ročníku to bolo veľmi suverénne s náskokom 14 bodov. Mali aj najlepší útok a obranu v lige, pretože vsietili 86 gólov a inkasovali ich iba 20. Trénerom tohto tímu je 32-ročný Carl Darlington. Svoju prácu zvláda na výbornú a v domácej lige v podstate nemá konkurenta, no pre Slovan by mohol byť prijateľným súperom. V doterajšej histórii totiž The New Saints FC v pohárovej Európe nikdy nevyradil súpera mimo Britských ostrovov.
     
    -25
    Úvodné zostavy:

    ŠK Slovan Bratislava: Perniš – Čikoš, Hudák, Niňaj, Jablonský – Lásik, Halenár – Milinkovič, Soumah, Žofčák (C) – Fořt
    Náhradníci: Poláček – Sipľak, Grendel, Mészáros, Jakúbek, Matejka, Peltier

    The New Saints F.C.: Harrison (C) – Spender, Rawlinson, K. Edwards, Marriott – Seargeant, A. Edwards – Williams, Finley, Fraughan – Wilde
    Náhradníci: Mullock – Evans, Ruscoe, Edwards, Draper, Darlington, Quigley

    Rozhodca: Radovanovič – Radunovič, Ražnatovič. Štvrtý rozhodca: Markovič. (všetci štyria sú z Čiernej Hory).
     
    -4
    Hráči oboch tímov už v sprievode rozhodcov prichádzajú na trávnik. Domáci v belasých dresoch, hostia v zeleno-bielej prúžkovanej kombinácii.
     
    -2
    Po úvodnom podaní rúk vidíme losovanie o úvodný výkop, respektíve výber strany. Hľadisko je riedko zaplnené, no my veríme, že minimálne pár desiatok divákov sa ešte na tribúny dostaví.
     
    -1
    Na hracej ploche je už všetko pripravené na úvodný výkop tohto duelu. Obstarajú ho hostia.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    O úvodný výkop sa postarali hráči hosťujúceho celku. To im ale vôbec nepomohlo, pretože k lopte sa dostali Slovanisti a Soumah predviedol skvelú individuálnu akciu. Na jej konci sa dostal až do šestnástky, no v dobrej pozícii mu lopta skĺzla z kopačky, a tak nemohol zakončiť.
     
    2
    Slovan hneď v úvodných sekundách súperovi ukázal, že na Pasienkoch je odhodlaný jednoznačne zvíťaziť. Hostia si prevzali loptu na svoje kopačky a pokúsili sa situáciu trošku upokojiť, no vôbec im to nevychádza. Slovan vybojoval rohový kop.
     
    3
    Rohový kop zahral Milinkovič, no po ňom sme presné zakončenie nevideli. Center letel priamo do vápna a o pár sekúnd neskôr sme videli aj strelecký pokus, ale ten letel iba vysoko nad bránku.
     
    4
    Harrison si musel na loptu siahnuť aj druhýkrát v tomto dueli. Stalo sa tak po nenápadnom Jablonského centri z ľavej strany, ktorý domáci vybojovali po aktívnom napádaní súperovej rozohrávky. Domáci sú zatiaľ jasne lepším tímom.
     
    5
    Na opačnej strane sme videli prvý prechod súpera. Waleský tím sa dostal dokonca aj ku strele, ktorá ale absolútne nemohla nášmu zástupcovi pohroziť. Nenápadný a zároveň aj málo nebezpečný pokus letel z kopačky Finleyho.
     
    6
    Slovan sa v týchto chvíľach drží na vlastnej polovici a nevie sa dostať k lopte. Niňaj musel na pravej strane hasiť pokus o vpád A. Edwardsa, no nešlo o nič vážne a domáci obranca to pohodlne zvládol.
     
    7
    Slovanisti loptu konečne vybojovali a pustili sa na opačnú polovicu. Tam bol v dobrej pozícii Halenár, no proti trojici hráčov súpera to mal veľmi náročné a nedokázal sa presadiť.
     
    8
    Slovan sa napokon musel rýchlo brániť! V útoku mu trochu ušla lopta a hrozil protiútok Wildea, no ten zastavil rýchly zásah niektorého z Bratislavčanov.
     
    9
    Waleský tím si prevzal loptu na svoje kopačky a pokúša sa prekvapiť súpera. Slovan teraz trochu prepadol v defenzíve a po centri Spendera budú hostia zahrávať rohový kop.
     
    10
    Úvodný roh hostí zahral Seargeant, no vôbec mu to nevyšlo. Jeho lopta bola veľmi dlhá a nepresná a skončila úplne mimo priestoru bránky. Nik z hráčov v šestnástke nemal šancu zakončovať.
     
    11
    Toto bola veľmi nebezpečná situácia vypracovaná zo strany hostí! Domáci opäť prepadli v defenzíve a Wilde sa mohol dostať do samostatného úniku. Zastavil ho iba ofsajd, ktorý bol ale veľmi tesný.
     
    12
    Na opačnej strane domáci po rýchlom prechode vybojovali rohový kop. Zahral ho Milinkovič, no po následnom rýchlom a zlom spracovaní súpera si ho zopakuje.
     
    13
    Ani táto štandardka domáceho majstra úspech nepriniesla. Milinkovič zahral loptu do šestnástky a jeho spoluhráči teraz síce zakončili, ale iba mimo priestoru troch žrdí.
     
    14
    Slovan sa ale nevzdáva a pokračuje v útočení. Prevzal si loptu na vlastnej polovici, posunul ju na Soumaha a ten na ľavej strane opäť exceloval. Celú akciu zakončil Žofčák svojím pokusom o center, ktorý bol zrazený na roh.
     
    15
    Slovan teraz súpera poriadne zatlačil. Po Žofčákovom centri prišiel strelecký pokus Lásika, po ktorom uvidíme ďalší odkop od rohovej zástavky. Hostia sa musia brániť.
     
    16
    Medzičasom sme v rýchlom slede videli ďalšie dva rohové kopy Slovana Bratislava! Jeden z nich zahrali domáci nakrátko, druhý nacvičeným signálom, no k zakončeniu do siete sa stále nedostali. Po štandardkách sa k ďalekonosnej strele dostal Milinkovič, no Harrison jeho pokus vyrazil na ďalší roh.
     
    17
    Slovan pokračuje v útočnej snahe. Aj po tomto rohovom kope sme videli pokus o presné zakončenie, po ktorom si ale Halenár nerozumel so spoluhráčom a do lopty kopli obaja. Harrison teraz zasahovať nemusel.
     
    18
    Slovan si ale musí dávať pozor aj v defenzíve. Lásik však predviedol veľmi spoľahlivý zákrok a domáci sa bezproblémovo ubránili proti pokusu o útočný vpád súpera.
     
    19
    Domáci futbalisti majú stále väčšiu prevahu na trávniku. Waleský majster sa na Pasienkoch síce chcel, ale vôbec nedokáže presadiť. Diváci si pýtajú otvárací gól.
     
    20
    Hráči The New Saints F.C. si prevzali loptu na svoje kopačky a odmietajú ju súperovi požičať. Stiahli sa s ňou na vlastnú obrannú polovicu, odkiaľ sa postupnou rozohrávkou pokúsia presadiť a dostať až do šestnástky Slovana.
     
    21
    Slovan sa pokúsil rýchlo prekvapiť súpera. Bol to zrejme Milinkovič, kto teraz zrýchlil na ľavej strane, no v poslednej chvíli bol čisto zastavený a k strele sa napokon nedostal.
     
    22
    Po Harrisonovom odkope sa lopta dostala na útočnú polovicu hostí, no tam súper nášho majstra zatiaľ nevie nič vymyslieť. Aj naďalej majú prevahu domáci hráči, ktorí sa ale nedokážu presadiť.
     
    23
    Domáci hráči sa dostali na útočnú polovicu. Halenár tam dobrým centrom preniesol hru na ľavú stranu šestnástky, kde síce jeho spoluhráč vyhral hlavičkový súboj, ale zakončiť nedokázal.
     
    24
    Slovan po menšom faule v strede trávnika získal Ďalšiu štandardku. Aj po nej letela lopta priamo do vápna plného Slovanistov a ich súperov, no najrýchlejší bol brankár Harrison, ktorý si loptu stiahol.
     
    25
    Za nami je už viac ako polovica tohto polčasu. Stále však čakáme na úvodný presný zásah, ku ktorému majú súdiac podľa aktivity bližšie Slovanisti.
     
    26
    Hostia sa po pravej strane popri postrannej čiare dostali až pred šestnástku súpera. Tam si dobre počínal Fraughan, ktorého loptu Jablonský ale zrazil aspoň na autové vhadzovanie.
     
    27
    Slovan sa ale dlho brániť nemusel. Po rýchlom prenesení hry sa lopta dostala na opačnú polovicu. Tam lopta poskakovala v šestnástke a Hudák sa ju akrobatickým spôsobom pokúšal dostať do bránky, no napokon mieril iba tesne nad jej priestor.
     
    28
    Slovan stále útočí a robí to veľmi dobre! Spoza šestnástky pálil Halenár a Harrison musel opäť zasahovať proti nebezpečnej rane domácich hráčov. Hosťujúci gólman má veľa práce, ale loptu zatiaľ dokáže kryť.
     
    29
    Na opačnej strane sme ale po rýchlom prechode mohli vidieť gól do Pernišovej siete! Ten mal čo robiť, aby po vybehnutí z čiary loptu zachytil. Rozhodcovia ale všetko prerušili avizovaným ofsajdom. Teraz ale posúdenie situácie arbitrom z Čiernej Hory vôbec nevyšlo, pretože toto postavenie hry určite nebolo.
     
    30
    Ďalší rýchly prechod sme teraz videli na opačnej strane. Slovan sa dostal do bleskového útoku, na konci ktorého vybojoval rohový kop. Po ňom lopta poskakovala v šestnástke a napokon ju odkopol Finley.
     
    31
    Slovan opäť odviedol kusisko práce a po Čikošovom pokuse z uhla vybojoval ďalší rohový kop. Už svoj deviaty v tomto zápase.
     
    32
    Ani po tomto Žofčákovom rohu ale prvý gól zápasu neuvidíme. Slovan začal v ostatných minútach agresívnejšie útočiť a napádať, no v zakončení sa mu zatiaľ nedarí. Hostia sa musia permanentne brániť.
     
    33
    Obrovská šanca na otvorenie skóre pre Slovan! Soumah si vypracoval skutočne skvelú príležitosť, no pomerne nepochopiteľne sa v nej rozhodol prihrávať mimo šestnástky na Halenára, ktorý nenamieril presne.
     
    34
    Slovan teda zahodil ďalšiu tutovku a musel sa brániť. Tam sa Lásika pokúšal prešprintovať jeden z jeho súperov, ale vbehol iba do jasného ofsajdu. Waleský majster si vôbec nerozumel.
     
    35
    Hra sa trochu upokojila. Videli sme viacero nepresností v strede trávnika, po ktorých sa hostia pokúsia založiť novú útočnú akciu.
     
    ZAUJÍMAVOSŤ:
    Slovan sa v prvom kole Fortuna ligy stretol na domácom trávniku s nováčikom z Podbrezovej. Svoju púť novou sezónou začal očakávaným triumfom, no ten sa nerodil vôbec ľahko. O oba góly sa postaral Marko Milinkovič, a to v 30. a 80. minúte. Uvidíme, či sa Slovanisti budú aj dnes spoliehať na jeho presné zásahy.
     
    36
    Hostia sa vôbec nikam neponáhľajú. Loptu držia na vlastných kopačkách na vlastnej polovici a pokúšajú sa niečo vymyslieť. Tento stav im vyhovuje rozhodne viac ako ich súperom.
     
    37
    Na trávniku sa stále nič nemení a hostia dokonca postupujú aj do útoku. Náš zástupca sa musí brániť, no jeho súper nevie nič vymyslieť. Pomerne hluchá minúta.
     
    38
    Po rýchlej rozohrávke Perniša sa Slovan dostal na útočnú polovicu, ale tam Halenárovu prihrávku na vysúvajúceho sa spoluhráča hostia prečítali a pokojne spracovali. Diváci si pýtajú gól.
     
    39
    Wilde sa na dvakrát pokúsil o rýchly brejk, no v oboch prípadoch bol zastavený. Na opačnej strane po rýchlom Jablonského výpade bol Slovan v dobrej pozícii, ale dopustil sa zbytočného útočného faulu.
     
    40
    Harrison rozohral loptu a waleskí hráči chceli ísť do útoku. Tam hlavičkový súboj vyhral Spender, ale po ňom loptu stratil. Hostia sa nevedia prebojovať k strele do priestoru troch žrdí.
     
    41
    Pred nami je posledná päťminútovka riadnej hracej doby tohto polčasu. Slovan sa zrejme odhodláva k tlaku. Milinkovič v útoku vybojoval faul, ale nie je to v pozícii vhodnej na nebezpečný priamy kop.
     
    42
    Stále aktívna dvojica Soumah – Milinkovič si medzi sebou narazila loptu a videli sme prudkú strelu medzi tri žrde! Jej autorom bol Marko Milinkovič, no zamieril iba do miest, kde stál gólman Harrison, ktorý situáciu s prehľadom vyriešil.
     
    43
    Hostia sa musia stále brániť, a to aj za cenu faulov. Opäť si to odniesol Milinkovič, ktorý je na zemi už niekoľkýkrát v tomto dueli. Slovan sa stále pokúša niečo vymyslieť, ale hostia všetko zvládajú.
     
    44
    Domáci futbalisti sa museli stiahnuť na vlastnú polovicu. Ich súper sa pustil do vysokého napádania rozohrávky, ale zatiaľ je neúspešný. Slovanisti kontrolujú loptu, no nad strelou nemôžu ani rozmýšľať.
     
    45
    Na trávniku sa stále nič nemení. Slovan musí byť stiahnutý na vlastnej obrannej polovici a nevie sa presadiť dopredu. Hostia vysoko napádajú, no zrejme im to už nepomôže.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Rozhodca nenadstavil ani minútu a prvý polčas sa skončil. Videli sme zaujímavý futbal, ktorému ale chýbajú presné zásahy. Slovan mal k dispozícii množstvo rohových kopov, no ani v stopercentných príležitostiach sa nedokázal proti Harrisonovi presadiť. Hosťom sa síce popri obrane podarilo dostať aj do dobrej pozície, no boli zastavení ofsajdom. Zatiaľ teda môžeme konštatovať, že Slovan je lepším tímom, no chýba mu pokoj v zakončení. Bezgólový výsledok je zatiaľ sklamaním, náš zástupca mal na to, aby po polčase už vyhrával.

    Štatistiky po prvom polčase:
    Držanie lopty: 48% – 52%
    Ofsajdy: 2 – 3
    Strely (na bránku): 9 (4) – 1 (0)

    Druhý polčas sa začne približne o 19:45.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas sa začal s menším oneskorením úvodným výkopom domáceho tímu. Hosťujúci tréner sa rozhodol urobiť jednu zmenu v svojej zostave, a tak nebudeme pokračovať v pôvodnom zložení na trávniku.
     
    46
    Striedanie v tíme The New Saints F.C.: z ihriska odchádza Fraughan, prichádza Darlington.
     
    47
    Slovan mohol hneď po minúte hry v tomto polčase inkasovať! Hostia sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému a nebyť Perniša, boli by už vyhrávali. Domáci gólman našťastie pre Slovan vybehol až na hranicu šestnsátky a situáciu upokojil.
     
    48
    Druhý polčas sa začal pre domácich hráčov a fanúšikom veľkým šokom. Hosťujúci tím je veľmi aktívny a Bratislavčanov ani nepúšťa do zakončenia. Rušné chvíle pre Slovan.
     
    49
    Slovan sa napokon do útoku dostal. Najskôr v hlavičkovom súboji nepochodil Fořt, no pri pokračovaní akcie opálil Halenár a vôbec to nemyslel zle. Slovan si zrejme vstúpil do svedomia a po zbabranom úvode tejto časti hry opäť naplno zabral.
     
    50
    Obrovská šanca pre Slovan! Milinkovič vo vápne ponúkol loptu Fořtovi, no ten v rýchlosti nedokázal zakončiť, pretože mu chýbalo pár centimetrov. Hostia sa musia stiahnuť do defenzívy, pretože Slovan vpredu naplno zabral.
     
    51
    Slovan stále útočí. Aj keď sa teraz hostia pokúšajú vytlačiť ho z vlastnej polovice, domáci hráči sú stále pri lopte a pokúšajú sa niečo vymyslieť.
     
    52
    Slovan dal gól!

    Úvod 52. minúty prináša otvárací gól tohto zápasu. ERIK ČIKOŠ sa prezentoval nádhernou individuálnou akciou, na konci ktorej si zasekol súpera a strelou ľavačkou nedal Harrisonovi šancu na zákrok. Slovan sa ujíma vedenia v tomto zápase a môže sa podstatne upokojiť.
     
    53
    Domáci tím sa dostal do vedenia, čo je pre nášho zástupcu skvelá východisková pozícia pred odvetou. Hostia sa vôbec nevedia dostať k lopte a musia sa brániť.
     
    54
    Slovan sa takmer dostal k ďalšej stopercentnej príležitosti. Loptu si posúvali Halenár a Čikoš, až napokon jeden z nich prenechal guľatý predmet Soumahovi. Ten v rýchlosti nedokázal zakončiť.
     
    55
    Hostia by určite aj chceli ísť do útoku, ale vôbec sa im nedarí. Jablonský sa predviedol ďalším dobrým zrýchlením, no napokon bol úspešne zablokovaný a centrovať nemohol.
     
    56
    Slovan to hrá veľmi dobre a po presnom zásahu je pri chuti. Čikoš opäť úraduje na pravej strane a vypracoval situáciu pre Jabslonského, ktorý vybojoval desiaty rohový kop pre Slovan.
     
    57
    Tento rohový kop pre Slovan šancu nepriniesol, pretože ho hostia rýchlo zrazili na polovicu domácich. Tam sa ale rýchlo vrátil Soumah, ktorý následne loptu potiahol až do útoku, ale jeho strela Harrisona nemohla prekvapiť.
     
    58
    Spolupráca Fořta a Halenára vpredu takmer priniesla ďalší úspech domáceho tímu! Ten si zápas začal užívať a bojuje o každučký centimeter. Diváci si zápas užívajú a Slovan kráča za triumfom. Ale nepredbiehajme, ešte nie je koniec.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 4828 divákov.
     
    59
    Waleský majster sa pokúsil o rýchle prenesenie hry, ale súperovi nášho zástupcu sa to absolútne nepodarilo pre pozornú defenzívu domáceho tímu. Slovan má všetko pod kontrolou.
     
    60
    Takmer 5 tisíc divákov vytvára na štadióne v hlavnom meste Slovenska skvelú atmosféru a prekrikovačkou teraz ženie hráčov vpred. Slovan má stále herne navrch a pokračuje v ofenzíve.
     
    61
    Loptu získali aj hostia. Podarilo sa im ustáť tlak po úvodnom góle a takmer to využili aj na útočnú akciu. Iba takmer, pretože domáca obrana Pernišovi pomohla, a ten môže v pokoji rozohrávať.
     
    62
    Slovan už ale guľatý predmet vybojoval a presunul sa späť na útočnú polovicu. Waleský majster sa bude musieť stále brániť, pretože náš zástupca už rozostavuje ofenzívnych hráčov a pokúsi sa navýšiť svoj náskok.
     
    63
    Napokon sme videli aj zaujímavý strelecký pokus! Postaral sa oň Halenár, no loptu poslal iba do stredu bránky, kde bol pripravený Harrison. Táto rana hosťujúceho gólmana nezaskočila.
     
    64
    Soumah vymyslel novú akciu, na ktorej konci bol aj teraz Milinkovič. Ten sa dostal už k svojmu niekoľkému streleckému pokusu spoza šestnástky, no teraz mieril iba nad brvno. Harrison bude rozohrávať.
     
    ZAUJÍMAVOSŤ:
    Vedeli ste, že Slovan je jediným slovenským tímom v histórii, ktorý vyhral Pohár víťazov pohárov? Právo štartovať v ňom mal v roku 1969 po triumfe v Československom pohári. Skvelá partia postupne zdolala juhoslovanský NK Bor, FC Porto, v štvrťfinále si poradila s AC Turín, v semifinále Slovanisti zdolali škótsky Dunfermline AFC a vo finále 21. mája 1969 v Bazileji o 19 hodine na Štadióne sv. Jakuba si náš aktuálny majster pomerom 3:2 poradil aj s tímom FC Barcelona.
     
    65
    Brankár hosťujúceho tímu rozohral loptu na opačnú polovicu, ale vôbec mu to nepomohlo. jeho spoluhráči tam nič nevymysleli a opäť sa budú brániť.
     
    66
    Slovan si prevzal loptu na svoje kopačky a nikam sa nemusí ponáhľať. K strele sa dostal Fořt, no jeho ďalekonosný pokus Harrisona vôbec nemohol zaskočiť.
     
    67
    Hostia chceli preniesť hru na opačnú polovicu trávnika, no vysokým nákopom to nepôjde. Hudák vyhral hlavičkový súboj a situáciu upokojil.
     
    68
    Prakticky z ničoho sa hostia dostali do gólovej pozície! Slovan kontoroloval hru, no vzápätí sa musel brániť. Wilde sa ocitol s loptou na kopačke v skvelej pozícii, no nebol úspešný. Slovan vlastne ani nechápe, ako táto situácia vznikla a my vlastne tiež.
     
    69
    Hostia napokon vybojovali rohový kop. Zahrali ho k bližšej žrdi, no tam bol pripravený Fořt. Slovan už loptu odvracia a na dvojminútový prepadák sa pokúsi rýchlo zabudnúť.
     
    70
    Prvé striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza kapitán Igor Žofčák, prichádza Lester Peltier.
     
    71
    Milinkovič sa dostal do perfektnej pozície a tesne pred šestnástkou bol hrubo faulovaný. K zemi ho poslal Seargeant, ale rozhodca žltú kartu zatiaľ nevyťahuje.
     
    72
    Tak napokon áno, Seargeant dostáva žltú kartu a Slovan bude zahrávať nebezpečnú štandardku.
     
    72
    Gól z toho nebude, Halenár z dobrej pozície napálil múr. Zostrelil v ňom A. Edwardsa a hostia si môžu vydýchnuť.
     
    73
    Hostia hru upokojili odkopom od vlastnej bránky, ale v útoku sa im vôbec nedarí a nemôžu nič vymyslieť. Slovanisti majú hru pod kontrolou.
     
    74
    Hra sa v týchto chvíľach upokojila. Tisícky divákov na štadióne ale môžu byť pokojné, pretože domáci tím všetko s prehľadom zvláda.
     
    75
    Slovan ale nemôže zabudnúť ani na defenzívu. Wilde opäť predviedol pokus o prechod, ale bol veľmi dobre odstavený a nedokázal ani prihrať, ani vystreliť.
     
    76
    Po odchode Žofčáka je novým kapitánom na trávniku Pavel Fořt. Do hry sa zapojil aj striedajúci Peltier, ktorý ale na útočnej polovici nič nevymyslel.
     
    77
    Slovan pokračuje vo svojej prevahe. S loptu je síce vytlačený až na polovicu trávnika, no nemusí sa obávať a všetko má plne pod kontrolou. Waleský majster nevie nič vymyslieť.
     
    78
    Soumah sa po ďalšom skvelom prechode do šestnástky pýtal penaltu, ale vôbec nemohol byť úspešný. Halenár to následne skúsil ľavačkou, ale napálil iba obrancu stojaceho pred ním.
     
    79
    Hra sa v ostatných minútach ustálila. Pri lopte sú síce hostia, ale tí sú pod veľkým tlakom súpera. Slovan má všetko plne pod kontrolou a nikam sa nemusí ponáhľať.
     
    80
    Pred nami je posledných 10 minút riadnej hracej doby. Slovan kráča za svojím triumfom v tomto dueli, no rád by pridal ešte jeden presný zásah, aby mal v odvete ešte lepšiu východiskovú pozíciu.
     
    81
    Hostia dostávajú aj druhú žltú kartu v tomto zápase. Po faule na Peltiera si ju vyslúžil Rawlinson.
     
    82
    Naši majstri pokračujú v ofenzívnej aktivite. Loptu do útoku zaviezol Jablonský, ale jeho dobrý prechod nemal úspešné zakončenie. Domáci aj napriek tomu v útočnej akcii pokračovali a vybojovali rohový kop.
     
    83
    Jedenásty roh Slovana v tomto zápase zahral Milinkovič. Na jeho dobrú loptu sa pokúšala vyskočiť až dvojica jeho spoluhráčov, ale ani jeden z nich loptu netrafil. Hostia chystajú svoje druhé striedanie.
     
    84
    Druhé striedanie v tíme The New Saints F.C.: z ihriska odchádza K. Edwards, prichádza Draper.
     
    85
    Hostia sa ešte pokúsia o záverečný tlak a prípadné vyrovnanie. Ich situácia je ale veľmi náročná, pretože Slovan určite inkasovať nechce.
     
    86
    Slovanisti svoje chúťky po druhom góle prezentovali Milinkovičovým streleckým pokusom spoza šestnástky. Teraz mu to ale nevyšlo a lopta minula priestor troch žrdí.
     
    87
    Slovan sa drží pri lopte na útočnej polovici. Milinkovič sa tam snažil o narážačku s Fořtom, ale vôbec im to nevyšlo. druhé striedanie chystá aj domáci tréner, ešte pred tým ale Slovan bude zahrávať štandardku spoza rohu šestnástky.
     
    88
    Po Milinkovičovom centri sa jeho spoluhráči pokúšali prekvapiť, ale Harrison si dal veľký pozor a nebezpečenstvo nepripustil. Na opačnej polovici nebola úspešná striedajúca dvojica a po rýchlom vpáde sa nedostala ani k šestnástke.
     
    89
    Dvojnásobné striedanie: Ihrisko opustili hosťujúci Finley a domáci Halenár, namiesto nich si zahrajú Ruscoe a Grandel.
     
    90
    Pred nami je posledná minúta riadnej hracej doby tohto zápasu. Slovan kontroluje hru, no ešte sa neskončilo a podľa všetkého sa bude nadstavovať.
     
    90+1
    Nadstavovať sa budú 3 minúty a hneď v tej prvej mohli domáci inkasovať! Perniš teraz pochybil a vo vlastnej šestnástke mal veľké problémy so súperom, ktorému sa ale našťastie pre domácich nepodarilo dezorientovaného brankára obstreliť. Toto mohlo domácich ešte mrzieť.
     
    90+2
    Na opačnú polovicu si to s loptou namieril striedajúci Peltier. Ten toho po svojom nástupe na trávnik zatiaľ veľa nepredviedol a proti dvojici súperov nebol úspešný ani teraz.
     
    90+3
    Hostia sa ešte pokúšajú niečo vymyslieť. Ruscoe poslal autové vhadzovanie do šestnástky, ale tam jeho spoluhráči nepochodili. Slovan tento zápas zvládne a do odvety pôjde po víťazstve!
     
    Koniec zápasu.
     
    Je koniec, Slovan zápas zvládol a po triumfe 1:0 pocestuje na súperove ihrisko zabojovať o ďalší postup s pohárovej Európe

    Pozápasové štatistiky:
    Strely (na bránku): 20 (8) – 2 (0)
    Rohy: 11 – 3
    Ofsajdy: 3- 4
    Žlté karty: 0 – 2

    S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime. V podrobnom textovom prenose vám na webe Onlajny.eu prinesieme aj odvetu presne o týždeň.
    Za pozornosť ďakuje veronika Pancuráková.
     
    -30
    Úvodné zostavy:

    ŠK Slovan Bratislava: Perniš – Čikoš, Hudák, Niňaj, Jablonský – Milinkovič, Lásik, Grendel, Žofčák (C) – Soumah – Fořt
    Náhradníci: Poláček – Sipľak, Grendel, Mészáros, Jakúbek, Matejka, Peltier

    The New Saints F.C.: Harrison (C) – Spender, Rawlinson, K. Edwards, Marriott – Seargeant, A. Edwards – Williams, Finley, Fraughan – Wilde
    Náhradníci: Mullock – Evans, Ruscoe, Edwards, Draper, Darlington, Quigley

    Rozhodca: Radovanovič – Radunovič, Ražnatovič. Štvrtý rozhodca: Markovič. (všetci štyria sú z Čiernej Hory). (19:14:42)

    Veronika Pancuráková

    Góly: 52. Čikoš

    Karty:   72. Seargeant (NWS), 81. Rawlinson (NWS)


    ŠK Slovan Bratislava: Perniš – Čikoš, Hudák, Niňaj, Jablonský – Milinkovič, Lásik, Grendel, Žofčák (C) – Soumah – Fořt
    Náhradníci: Poláček – Sipľak, Grendel, Mészáros, Jakúbek, Matejka, Peltier

    The New Saints.: Harrison (C) – Spender, Rawlinson, K. Edwards, Marriott – Seargeant, A. Edwards – Williams, Finley, Fraughan – Wilde
    Náhradníci: Mullock – Evans, Ruscoe, Edwards, Draper, Darlington, Quigley

    Rozhodca: Radovanovič – Radunovič, Ražnatovič. Štvrtý rozhodca: Markovič. (všetci štyria sú z Čiernej Hory)

    Diváci: 4828
    Utorok 22.07.2014
    The New Saints. - Slovan Bratislava 0:2

    Góly: 74. Milinkovič, 89. Milinkovič

    Karty:   76. Finley (NWS), 88. Darlington (NWS)