Valletta – Karabach 0:1 (kon.) | Slovan Bratislava – New Saints 1:0 (kon.) | Borisov – Skenderbeu 0:0 (kon.)
Tiraspol – Sutjeska 2:0 (kon.) | Zrinjski Mostar – Maribor 0:0 (kon.) | FC Santa Coloma – Tel Aviv 0:1 (kon.)
FK Rabotnički – Helsinki 0:0 (kon.) | Cliftonville – Debrecín 0:0 (kon.) | D. Záhreb – Žalgiris Vilnius 2:0 (kon.)
Partizan – HB Tórshavn 3:0 (kon.) | Sparta Praha – Levadia Tallinn 7:0 (kon.) | Reykjavík – Celtic 0:1 (kon.)
koniec
AC Sparta Praha
7:0 (3:0)
FCI Levadia Tallinn
cz Utorok 15.07.2014, 20:45 • Generali Arena • Liga majstrov (predkolá)
Predzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Sparta deklasovala v úvodním zápase druhého předkola bojů o Ligu mistrů Levadii Tallinn 7:0 a vypracovala si naprosto bezpečnou pozici před odvetou, se z pražské Letné loučím a přeji příjemný zbytek noci.
     
    STATISTIKY ZÁPASU

    Střely: 27 – 2
    Střely na bránu: 13 – 2
    Rohové kopy: 15 – 2
    Ofsajdy: 4 – 1
    Fauly: 7 – 13
    Žluté karty: 0 – 0
    Červené karty: 0 – 0
     
    Od prvních sekund sparťané zcela přikovali soupeře k jeho pokutovému území. Během úvodních tří minut zápasu získali hned čtyři rohové kopy, zasypávali pokutové území jedním centrem za druhým, přesto první zajímavější šanci měli hosté. Po ojedinělém útoku si hosté vybojovali rohový kop, na nějž si vyskočil zcela nehlídaný Tipurič, rakouský stoper Estonců ale mířil do připraveného brankáře Bičíka.

    Poté už následovalo neustále dobývání estonské branky a když ve dvaadvacáté minuty poprvé skóroval David Lafata, rozložila se veškerá snaha hostů jako domeček z karet. Lafata ještě do přestávky přidal další dvě branky, po změně stran skóroval i počtvrté a popáté, navíc si obránce Tipurič po jeho další hlavičce srazil míč do vlastní sítě a když už byl oslavovaný střelec na lavičce náhradníků, při sedmé brance jeho um nahradil Tomáš Přikryl.
     
    Hráči v rudém společně s realizačním týmem obchází triumfální kolečko před slavícími letenskými ochozy, dnes soupeře fotbalově zcela zdemolovali.
     
    Fotbalisté pražské Sparty v úvodním zápase druhého předkola Ligy mistrů zcela deklasovali Levadii Tallinn 7:0 a při veškeré úctě k estonskému mistru, je více než odveta za týden v estonské metropoli, může zajímat páteční los třetího předkola bojů o milionářskou soutěž.
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Závěrečná rána Dočkala je sražena těsně vedle hostující branky a rozhodčí Hunter už nenechá domácí zahrát další rohový kop, neboť závěrečným hvizdem ukončuje dnešní zápas.
     
    90+1
    Dalšího zakončení se ujal Vácha, jeho rána z dvaceti metrů ale míři do připraveného Smiška.
     
    90
    Z následného rohového kopu se sparťanům nepodařilo Smiška ohrozit, mezitím čtvrtý rozhodčí Raymond Crangle zdvihl nad hlavu tabuli se signalizací dvou nastavených minut.
     
    90
    Bednář mohl přidat ještě branku osmou, ale v poslední chvíli mu v zakončení zkřížil cestu Pikk a odehrál míč na další rohový kop.
     
    89
    Obecenstvo bouřlivě děkuje domácím fotbalistům za předvedený výkon i celou řadu vstřelených branek.
     
    89
    Po Holkově nákopu si proti Artjuninovi pomohl přidržením Bednář a jeho počínání neuniklo pozornosti ostrovního rozhodčího.
     
    88
    Přeci jen se nejlepší střelec estonské ligy vrací do zápasu. Do konce normální hrací doby zbývají už jen dvě a půl minuty.
     
    87
    Subbotin kulhá za postranní čáru a je otázkou, zda-li ještě bude v rozhodnutém zápase riskovat nějaké zranění nebo hosté vzhledem ke třem střídáním dohrají v deseti.
     
    86
    Sudí Hunter je ještě donucen důrazně domluvit Váchovi, jenž seslal k zemi Subbotina.
     
    86
    Fanoušci si chorálem i skandovaným potleskem přejí ještě vidět branku v estonské síti. Do konce zápasu už ale zbývá necelých pět minut a těžko předpokládat, že sudí Hunter bude obrovské utrpení Levadie prodlužovat delším nastavením.
     
    84
    Sparta právě vstřelila branku!
    Letenská kanonáda nebere konce! O sedmou branku se přesnou hlavičkou po Kadeřábkově centru postaral TOMÁŠ PŘIKRYL.
     
    82
    Naposledy střídají také hosté, Ilju Antonova, který se alespoň jednou za dlouhý čas snažil hostující hře dát rychlejší přihrávkou nějakou myšlenku, nahrazuje Marek Kaljumäe.
     
    81
    Dočkal hledal u vzdálenější tyče Costu, ovšem ještě než vůbec míč k africkému spoluhráči doletěl, viděl sudí Hunter před brankou nějaké provinění jednoho ze sparťanských fotbalistů.
     
    80
    Právě Přikryl při svém prvním kontaktu s míčem vybojoval další rohový kop.

    Tomáš Kohlmann

    Góly: 22. Lafata (Hušbauer), 44. Lafata, 45+3. Lafata (pen.), 55. Tipurič (vla.), 57. Lafata (Kadeřábek), 61. Lafata (Hušbauer), 84. Přikryl (Kadeřábek)


    AC Sparta Praha: Bičík – Kadeřábek, Švejdík, Holek, Costa – Hušbauer (69. Mareček), Vácha, Matějovský – Dočkal, Lafata (72. Bednář), Krejčí (79. Přikryl)
    Náhradníci: Štěch – Přikryl, Mareček, Kováč, Hybš, Bednář, Breznaník

    FCI Levadia Tallinn: Smiško – Podholjuzin, Tipurič, Artjunin, Pikk – Vukobratovič, Antonov (82. Kaljumäe) – Kulinitš (57. Teever), Raudsepp, Elhussieny (63. Pěnič) – Subbotin
    Náhradníci: Pikker – Pěnič, Aalikko, Teever, Tamm, Marin, Kaljumäe

    Rozhodca: Hunter – Storey, Eakin (vš. Severní Irsko)

    Diváci: 10 152
    Utorok 22.07.2014
    Levadia Tallinn - Sparta Praha 1:1

    Góly: 68. Teever (Artjunin) – 38. Mareček (Konaté)

    Karty:   67. Vácha (SPA)