Valletta – Karabach 0:1 (kon.) | Slovan Bratislava – New Saints 1:0 (kon.) | Borisov – Skenderbeu 0:0 (kon.)
Tiraspol – Sutjeska 2:0 (kon.) | Zrinjski Mostar – Maribor 0:0 (kon.) | FC Santa Coloma – Tel Aviv 0:1 (kon.)
FK Rabotnički – Helsinki 0:0 (kon.) | Cliftonville – Debrecín 0:0 (kon.) | D. Záhreb – Žalgiris Vilnius 2:0 (kon.)
Partizan – HB Tórshavn 3:0 (kon.) | Sparta Praha – Levadia Tallinn 7:0 (kon.) | Reykjavík – Celtic 0:1 (kon.)
koniec
KR Reykjavík
0:1 (0:0)
Celtic Glasgow
cz Utorok 15.07.2014, 21:00 • KR-völlur, Reykjavík (2 781 diváků) • Liga majstrov (predkolá)
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    Jenže domácí to zahráli dobře, sebrali balon a ihned pelášili do útoku, skvěle se vrátil Johansen!
     
    89
    Domácí konečně začali hrát aktivně, ale také za hranicí pravidel, nepříjemně zajel do Izaguirreho Jónas Saevarsson a vidí žlutou kartu.
     
    88
    Emila Atlasona nahrazuje na hřišti Almarr Ormarsson. Věrní fanoušci Sigmy si jej pamatují z dresu Framu Reykjavík z Evropské ligy 2009.
     
    84
    Celtic právě vstřelil branku!
    Tak se nakonec hosté dočkali! CALLUM MCGREGOR si z rohu hřiště prošel do vápna a teď ten val hráčů v šestnáctce byl domácím spíše na škodu, protože přízemní střelu debutanta v evropských pohárech viděl Magnússon příliš pozdě a nestačil zareagovat! Nutno dodat, že hosté vedou naprosto po zásluze a domácí si svým prešovským zanďourem o gól doslova říkali.
     
    83
    Další skvělý zákrok Magnússona proti Pukkiho ráně!
     
    83
    Magnússon vytáhl nad břevno ránu Boerrigtera!
     
    82
    A nakonec se mílem dočkali domácí, ale Ragnarsson, který sotva doběhl od půlky do vápna, nezpracoval míč a nezakončil sám před Forsterem!
     
    81
    Ze hřiště odchází domácí útočník Gary Martin, nahrazuje jej Steinar Már Ragnarsson!
     
    77
    Do nebe volající tutovka! Magnússon neudržel střelu Commonse, dorážku pak vychytal McGregorovi, ale i tak se ještě k dalšímu zakončení dostal Pukki, který si vyběhl do lepší pozice, ale nezakončil přesně, trefil jen tyč poloprázdné branky!
     
    74
    Trochu překvapivě jde ze hry aktivní Griffiths, kterého nahradil Boerrighter, naopak vůbec není překvapením, že Pukki nahradil hrotového útočníka Stokese.
     
    72
    Na poslední chvíli fantastickým zákrokem vypíchl míč Martinovi Virgil van Dijk! Pro hosty mohlo být opravdu zle, Martin pádil již sám na Forstera. Největší šance domácích v utkání, i když skončila bez zakončení!
     
    71
    Mulgrew načechral balon, který Magnússon podběhl, ale na zadní tyči nikdo nedokázal zakončit! A do hřiště půjdou dva útočníci, Boerrigter a hlavně Teemu Pukki!
     
    67
    Trestá se ale Emil Atlason, který nedávno ve čtyřech po sobě jdoucích utkáních islandské repre do 21 let nasázel sedm gólů, včetně hattricku Bělorusům! Žlutá karta nejspíš za protesty.
     
    60
    Leigh Griffiths prožívá velmi dobrou evropskou premiéru, zleva hrozí, rozdává balony, a pálí! Teď napřáhl z hranice šestnáctky a napálil břevno, od kterého se míč odrazil kouse před brankovou čáru! Hostům ani štěstí nepřeje!
     
    58
    Domácí tým střídá, evropskou premiéru má za sebou uruguayský záložník Gonzalo Balbi Lorenzo, kterého moc vidět nebylo. Střídá jej Farid Zato-Arouna, tožský záložník.
     
    55
    Neskutečný! Commons v další šanci, tentokrát již po přihrávce Stokese zleva přímo na penaltě! Jenže jeho placírka mířila jen do míst, kde byl brankář Magnússon! Tohle se prostě musí dávat, a ne placírkou, tam je potřeba solit razanci.
     
    48
    Znovu Commons, pokud jde o nebezpečí ze strany Celticu! Nepříjemná střela jen těsně nad branku Magnússona!
     
    23
    První velký zákrok na druhé straně musel vytasit anglický reprezentant Fraser Forster! Jeho krajan Gary Martin, odchovanec Middlesborough, dostal na metě 20 metrů hromadu prostoru, přízemní tvrdá rána ale nenadělala Forsterovi velké problémy.
     
    9
    První pořádné nebezpečí pro domácí! Griffiths se skvěle uvolnil, namazl na kruh před vápno a z voleje orazítkoval Kris Commons břevno!

    Jaroslav Svoboda

    Góly: 84. McGregor

    Karty:   67. Atlason (REY), 89. Saevarsson (REY)


    KR Reykjavík: Magnússon – H. H. Hauksson, Jósepsson, G. Sigurdsson, G. R. Gunnarsson – Atlason, Saevarsson, B. Sigurdsson (C), Balbi – Finnbogason, Martin
    Náhradníci: Jensson (b), G. T. Gunnarsson, Jónsson, Ormarsson, Sigurjónsson, Zato-Arouna, Ragnarsson

    Celtic Glasgow: Forster – Lustig, van Dijk, Ambrose, Izaguirre – Griffiths, Johansen, Mulgrew (C), McGregor – Commons – Stokes
    Náhradníci: Zaluska (b), Matthews, O'Connell, Kayal, Henderson, Boerrigter, Pukki

    Rozhodca: Pappas – Alexeas, Grevenis (všichni Řecko)

    Diváci: 2781
    Utorok 22.07.2014
    Celtic - Reykjavík 4:0

    Góly: 13. van Dijk (Mulgrew), 20. van Dijk (Lustig), 27. Pukki (McGregor), 71. Pukki