Neftçi Baku – Příbram 0:0 (zruš.) | Poprad – FC Galati 0:0 (kon.) | Plzeň – Botoşani 0:0 (zruš.)
koniec
FK Poprad
0:0 (0:0)
FC Otelul Galati
Štvrtok 10.07.2014, 16:00 • NTC Poprad • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Vážení športoví priatelia, skončilo sa nám prípravné stretnutie medzi FK Poprad a FC Otelulom Galati bezgólovým rozdielom 0:0. Myslím, že sme však videli vcelku pútavý futbal, ktorý bol obsiahnutý o hojný počet streleckých pokusov.

    Ja sa s vami z popradského NTC už lúčim. Za pozornosť vám ďakuje Lukáš R. Ovšonka a želá príjemný zvyšok dňa. (17:46:49)
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    90
    Strela od hráča s číslom 11 z pravej strany však smerovala do bočnej siete a je tu zrejme koniec.
     
    90
    Začala sa nám pravdepodobne posledná minúta tohto prípravného zápasu. Do útoku sa snažia ešte ísť domáci.
     
    89
    Brankár domácich loptu vyboxoval presne na kopačku hráča s číslom 14, ktorý okamžite pálil, no svojou delovkou len nastrelil hráča Popradu a potom už domáci brankár situáciu s prehľadom vyriešil.
     
    89
    Rumunskí futbalisti teraz cez pekné tri prihrávky na jeden dotyk dostali loptu až ku bránkovej čiare a po odkope domáceho hráča získali rohový kop.
     
    87
    Popradčania s pokojom na kopačkách sa snažia ešte o nejaký útočný ťah, no ich súper sa s istotou bráni.
     
    85
    Nádhera v podaní striedajúceho popradského brankára! Futbalista súpera s číslom 90 si pripravil loptu v šestnástke a z blízkosti vypálil, no domáci brankár dokonale zabránil prieniku lopty do svojej siete!
     
    84
    Popradčania zahrali štandardku nakrátko, k lopte sa potom v priestore pri rohovej vlajke dostal hráč s číslom 10, no ten len nastrelil protihráča na bližšej hranici šestnástky.
     
    83
    Popradskí futbalisti však loptu bez problémov odohnali od svojej svätyne.
     
    83
    Hráč Otelulu s číslom 90 sa tlačil po ľavej strane šestnástky, no veľmi účinne ho odzbrojil domáci futbalista s číslom 3 na chrbte. Roh pre Galati.
     
    82
    Na ihrisku vidieť a z hry vyplýva, že už oba tímy nechcú inkasovať. Aj keď ide "len" o prípravný zápas nasadenie tímov je na ligovej úrovni.
     
    80
    Popradčania vystriedali brankárov a videli sme aj výmenu hráčov na opačnej strane.
     
    80
    Brankár Popradu zmaril pokus o vysunutie hráča Galati a vyslúžil si potlesk z tribún.
     
    79
    Popradský hráč s číslom 7 to skúsil spoza šestnástky, no svojou prízemnou strelou iba trafil do súperovho hráča. Domáci však opätovne pri lopte.
     
    78
    Hráč Otelulu s číslom 8 sa už pripravoval do prieniku pred šestnástkou, no dostal veľmi dlhú prihrávku. Do útoku smerujú domáci.
     
    77
    Poprad striedal.
     
    76
    Popradský hráč s číslom 10 sa teraz pekne uvoľnil po ľavej strane ihriska, dostal sa s loptou k malému vápnu, snažil sa prihrať bližšie k bráne, no brankár súpera jeho úmysel vystihol.
     
    75
    Domáci futbalista s číslom 4 teraz už z bránkovej čiary odcentroval, no jeho úmysel už zblokoval jeden z hráčov súpera. Roh pre Poprad.
     
    74
    Hráč s číslom 10 teraz preniesol hru na pravú stranu vcelku účinne a Popradčania môžu v akcii pokračovať.
     
    72
    Popradský hráč s číslom 17 teraz poslal zákrokom k zemi protihráča s číslom 20, ale rozhodca si tento zákrok nepovšimol a hrá sa ďalej.
     
    71
    Lukáš Kubus si zbehol po loptu ku útočnej šestnástke, potom hľadal ešte spoluhráčov z druhej vlny, no svojou prihrávkou našiel len priestor, kde bol v prevažnom počte súper.
     
    71
    Rumunský celok sa napokon do pokutového územia nedostal cez veľmi pozornú popradskú obranu.
     
    70
    Loptu dokázal brankár Otelulu Galati bezpečne zachytiť a ihneď rozohral na protiútok.
     
    69
    Popradčania sa dostali ku štandardke z pravej strany, no ich úmysel dokázal súper zastaviť. Domáci pokračujú vo svojom ťažení aj ďalej, získali roh.
     
    67
    Hráč Galati s číslom 90 sa teraz snažil prekvapiť brankára Popradu, no ten sa nenechal zaskočiť a loptu nechal až kým prejde za bránkovu čiaru. Následne odkopol a tam sa odohrala situácia, ktorá znamená out pre domáci tím.
     
    66
    Rumunský celok sa už pomerne dlhú dobu nedostal ku popradskej bráne. Je vidieť, že domáci si naozaj pozorne strážia stred ihriska a vlastnú šestnástku.
     
    64
    Popradský hráč s číslom 11 sa teraz vyskytol v super šanci, keď zo šestnástky z tesnej blízkosti pálil, no jeho zakončenie bolo nepresné!
     
    63
    Popradčania sa dostali na moment k obliehaniu súperovej brány, ale posledný center smerujúci k vzdialenejšej žrdi nenašiel želaného hráča.
     
    61
    Hráč s číslom 14 na útočnej polovici pekne odobral loptu protihráčovi s číslom 99, no ten mu to hneď vzápätí vrátil. Všetko predvedené čistou defenzívnou hrou.
     
    60
    Hráč Galati sa dopustil zbytočného útočného faulu. Loptu majú na kopačkách domáci futbalisti.
     
    58
    Pri popradskej lavičke sme teraz videli dvojstriedanie hráčov.
     
    57
    Popradský futbalista s číslom 8 na drese sa pekne dokázal uvoľniť na hranici šestnástky a vypálil, no jeho koncovka bola nepresná, keďže strieľal z veľkého sklonu.
     
    56
    Hráč Galati s číslom 96 vypálil prízemne spoza šestnástky, no jeho pokus nezastihol priestor troch žrdí.
     
    55
    Hráč Galati to teraz zozadu skúšal diagonálnym centrom na pravú stranu, no loptu už jeho spoluhráč s číslom 8 nezastihol.
     
    54
    Hráč s číslom 10 odcentroval vcelku dobre, ale priestor, kde stál jeho spoluhráč, už lopta nenašla.
     
    53
    Popradskí hráči si svojou agresivitou vybojovali rohový kop.
     
    52
    Hráči Galati sa ťažko dostávajú do útoku, teraz sa skúšali pretlačiť po ľavej strane ihriska, ale ich prihrávky skončili za krajnou čiarou. Popradčania následne loptu odkopli.
     
    50
    Kubus si teraz dokázal spracovať dlhý pas od spoluhráča pri ľavej hranici šestnástky, posunul si loptu na pravačku a pálil, no jeho koncovku nohou zrazil jeden z obrancov súpera za bránkovu čiaru, a to znamená roh pre domácich.
     
    49
    Spoza šestnástky to teraz vyskúšali hostia, pri lopte bol hráč s číslom 27, ktorý napriahol a pálil, no jeho strelecký pokus smeroval nad bránku.
     
    48
    Z ľavej strany to teraz skúšal rumunský celok centrom pred bránu domácich, ale popradský brankár je v pozore a loptu zachytáva.
     
    47
    Tí však boli zastavení a o malý moment sa na adresu hlavného rozhodcu spustil menší piskot a hluk z tribún, keďže si nevšimol zákrok na hráča Popradu s číslom 10.
     
    47
    Popradskému hráčovi s číslom 8 sa teraz z ľavej strany nevydarilo prihrávka do vápna, kde hľadal Kubusa, a tak môžu ísť do útoku hráči Galati.
     
    46
    Po zmene strán mali výkop k dispozícii domáci hráči.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Skončilo sa nám prvé dejstvo prípravného stretnutia medzi domácim FK Poprad a rumunským FC Otelul Galati. Stav je po 45 minútach bezgólový 0:0. Boli by sme radi, ak by sme v druhom dejstve videli aj nejaké tie presné zásahy. Ostaňte s nami.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Prebieha posledná minúta riadnej hracej doby prvého polčasu, v ktorej uvidíme asi už len out od domáceho hráča.
     
    43
    Kubus teraz vysunul na pravej strane spoluhráča s číslom 16, no ten, vyzerá to tak, že sa pošmykol, keďže si drží svoju ruku, no zaobišiel sa bez lekárskej pomoci.
     
    42
    Hráč s číslom 7 poslal loptu do medzery medzi domácimi a hosťujúcimi hráčmi, no jeho poslabšia strela skončila bezpečne v rukách domáceho brankára.
     
    42
    Hosťujúci hráč s číslom 90 bol faulovaný na útočnej polovici a z toho môže byť nebezpečná štandardka.
     
    41
    Hráč hostí s číslom 96 si teraz pripravil pozíciu v šestnástke na spracovanie centra z pravej strany, po loptu si hlavičkou vyskočil, no zakončoval len nepresne ďaleko pravej žrde.
     
    40
    Hostia sa nám s loptou na kopačkách postarali o úvod posledných piatich minút prvého polčasu.
     
    39
    O prvú väčšiu možnosť na strelenie gólu sa nám postarali domáci. Z pravej strany hráč s číslom 12 pekne nacentroval do pokutového územia spoluhráčovi s číslom 19, ktorý nebol v ofsajde a mohol tak hlavičkou zakončiť a podarilo sa mu poriadne natiahnuť brankára súpera. Gól však z toho nebol.
     
    38
    Hráč s číslom 11 si teraz musel loptu pri vzdialenejšej žrdi súpera spracovať veľkým výskokom, no napokon to dokázal a z prvej strieľal, ale len do bočnej siete.
     
    37
    Cez stred poľa sa v priebehu prvého polčasu dostal jeden z tímov len veľmi ťažko. Hráči to skúšajú po kraji, ktorý je predsa len voľnejší.
     
    35
    Popradčan Lukáš Kubus sa teraz pretláčal v šestnástke cez dvojicu protihráčov, no nepodarilo sa mu zakončovať. K potlesku fanúšikov prinútil až jeho spoluhráč s číslom 12, ktorý spoza pokutového územia vyslal peknú strelu do náručia brankára súpera.
     
    34
    Pri lopte v priestore rohovej zástavky bol opätovne hráč s číslom 29, ktorý sa snažil odcentrovať, no jeho pokus skončil napokon len mimo ihriska. Lopta mu veľmi nesadla na kopačku.
     
    34
    Hráč Galati s číslom 29 sa snažil z priestoru pri rohovej vlajke odcentrovať do pokutového územia, no jeho úmysel vystihla popradská defenzíva a prieniku lopty zabránila.
     
    33
    Hráč Galati s číslom 7 si to už spoza šestnástky namieril na bránu, no vtedy prišiel hvizd hlavného rozhodcu, ktorý si všimol ležiaceho Popradčana s číslom 21. Ten bol však po malom otrasení sa v poriadku.
     
    32
    Popradský hráč s číslom 16 teraz fauloval v strede ihriska a loptu majú k dispozícii hráči súpera.
     
    45
    Začala sa nám posledná minúta prvého polčasu, ktorá prinesie asi už len dohranie prvého dejstva.
     
    29
    Hráč s číslom 8 ponúkol loptu k bližšej žrdi spoluhráčovi s číslom 24, ale ten len pätičkou loptu vyrazil ďalej od brány.
     
    28
    Lukáš Kubus smeroval po pravom kraj ihriska do útoku, ale bol faulovaný. Štandardka pre Poprad.
     
    27
    Lopta však skončila odkopom od hráča súpera s číslom 26.
     
    27
    Poprad má k dispozícii štandardku.
     
    26
    Popradský hráč s číslom 16 si pri ľavej hranici vápna pýtal loptu, napokon mu ju spoluhráč ponúkol, no jemu sa však táto prihrávka zdala nespracovateľná, keďže sa tak zachoval a loptu nechal súperovi.
     
    25
    Center k bližšej žrdi však zlikvidoval jeden z hráčov Galati.
     
    24
    Popradský hráč s číslom 12 pekne prešiel cez dvojicu hráčov súpera v strede ihriska, ale ten tretí ho už zastavil nedovolene. Loptu Popradčania preniesli potom na ľavú stranu a získali rohový kop.
     
    23
    Hráči Galati si to teraz po ľavej strane pekne narazili, napokon prišiel center od hráča s číslom 29, ktorý svoj pokus nasmeroval do pokutového územia, no lopta napokon len ním preletela a skončila za bránkovou čiarou.
     
    21
    Popradskí futbalisti sa snažili do útoku dostať po ľavom kraji ihriska, no ich prihrávky skončili až za postrannou čiarou. Pri lopte súper.
     
    20
    Hráč domácich odchádza z ihriska po svojich, ale jeho hlava je zviazaná a ošetrená obväzom. Hra pokračuje loptou pre rumunský Otelul Galati.
     
    19
    Hráč Otelulu Galati už odchádza po svojich na striedačku a v týchto chvíľach sa dokázal postaviť aj hráč Popradu. Dúfajme, že to nebude vážne.
     
    18
    Na trávniku ostal ležať jeden popradský hráč a taktiež aj jeden z hráčov Galati. Títo dvaja futbalisti sa nepríjemne zrazili v hlavičkovom súboji. Prebieha ošetrovanie!
     
    17
    Popradskí hráči sa dostali do rýchleho protiútoku, z ľavej strany preniesli hru na Kubusa, ktorý bol pripravený v šestnástke, mal priestor, ale rozhodol sa ešte prejsť kľučkami cez jedného hráča súpera, no ten ho s istotou odzbrojil.
     
    16
    Hráč Galati s číslom 11 to teraz z ľavej strany skúšal nákopom do šestnástky, no jeho pokus skončil len v náručí popradského brankára.
     
    15
    Domáci futbalisti hru upokojili, loptu prenechali svojmu spoluhráčovi v bráne a ten nákopom do stredu ihriska pravdupovediac ponúkol loptu súperovi.
     
    13
    Hráč rumunského celku s číslom 7 sa pekne dostal s loptou po pravej hranici šestnástky a nasmeroval si to na tú hornú hranicu vápna, odkiaľ aj vypálil, ale len do trojbloku popradských hráčov.
     
    12
    O loptu sa teraz hodnú chvíľu bojovalo v strede ihriska, no napokon sa pri hlavičkovom súboji dopustil jeden z hráčov Galati faulu na popradského hráča.
     
    11
    Hráč s číslom 7 poslal na hranicu šestnástky mäkký center, ktorý však vystihol jeden z domácich futbalistov. Hráči Galati však stále pri lopte.
     
    11
    A prvú štandardku v tomto zápase budú zahrávať hostia.
     
    10
    Hráč hostí s číslom 11 sa teraz v pokutovom území dostal ku koncovke hlavičkou, no to už bolo z ofsajdového postavenia.
     
    9
    Kubus sa teraz pretláčal cez šestnástku, ale dopustil sa zbytočného útočného faulu.
     
    9
    Lukáš Kubus s číslom 13 sa snažil svojím pohybom od seba odlákať dvojicu protihráčov, ale tí sa popradského útočníka nezľakli a šli intenzívne za loptou.
     
    8
    Popradský hráč s číslom 15 v súboji v priestore pri rohovej zástavke bezpečne odstavil hráča s číslom 11.
     
    7
    Rumunský celok si teraz tiež priveľmi nerozumel v prenesení hry na ľavú stranu, keď krátkymi prihrávkami lopta skončila za postrannou čiarou. Domáci pri lopte.
     
    6
    Popradský hráč s číslom 19 a 8 si teraz narazili loptu pred ľavou hranicou šestnástky, ale ich posledná narážačka skončila až za bránkovou čiarou. Brankár Galati vykopáva.
     
    5
    Hráč s číslom 90 sa snažil preniesť hru na hráča s číslom 29 na ľavú stranu, ale jeho vzdušný pas nestihol druhý menovaný hráč už dostihnúť.
     
    4
    Galati získalo loptu v strede ihriska po nevydarenej kombinácii Popradčanov a smeruje do protiútoku.
     
    3
    Po rumunskom odkope lopty za krajnú ľavú čiaru musí po loptu bežať popradský hráč s číslom 8. Hráči domáceho celku vhadzujú out.
     
    2
    Popradčania zo zadných radov loptu nakopli dopredu smerom k pravej postrannej čiare, no v tomto priestore nebol nikto z domácich hráčov, preto získali lacný out hostia.
     
    1
    Dvojica hosťujúcich hráčov sa postavila do stredového kruhu, aby zahájila prvý polčas. Popradčania útočia zľava doprava. Loptu majú hostia.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -1
    Vážení športoví priaznivci, súpisky neboli novinárom poskytnuté. Hráčov budem udávať v číslach dresov. Za tento fakt sa ospravedlňujeme.
     
    -2
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na toto stretnutie. Domáci FK Poprad sa dnes predstaví v modrých dresoch. Hostia z Galati budú hrať v bielej sade dresov.
     
    -12
    Príjemný dobrý deň z popradského NTC! Pod Tatrami je aktuálne pekné, prevažne oblačné počasie, teplomer hlási 20 °C.
     
    Vítam vás pri sledovaní on-line prenosu! Práve dnes prichádza moment pre domácich priaznivcov. Na programe je aj prvý prípravný zápas domáceho FK Poprad, ktorý sa nám predstaví proti rumunskému Otelulu Galati. Zápas sa začína o 16:00.

    FK Poprad
    Popradčania sa v tretej lige časť "Východ" umiestnili na šiestej priečke s 53 bodmi, čím si zabezpečili postup do druhej ligy, ktorej formát je túto sezónu trochu upravený. Nehrá sa celoslovenská súťaž, ale tímy ušetria na cestovnom, keďže je liga rozdelená a východnú a západnú časť. Poprad sa nám predstaví v tej východnej.

    FC Otelul Galati
    Rumunský klub, ktorý pôsobí v najvyššej domácej súťaži obsadil v minuloročnom vydaní desiate miesto so ziskom 41 bodov. Na prvú Steauu Bukurešť strácal 36 bodov. Galati odohralo doposiaľ dva prípravné zápasy. Najprv v Poprade podľahol Frýdku-Místku 2:3 a predvčerom zdolal prešovský Tatran vonku 1:3.

    Ako sa nám bude postupne tento prípravný zápas vyvíjať, môžete sledovať v našom prenose, ktorý tu bude pre vás od uvedeného popoludňajšieho. Pekný zážitok!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly:


    FK Poprad:
    FC Otelul Galati: