Francúzsko – Nemecko 0:1 (kon.) | Brazília – Kolumbia 2:1 (kon.)
koniec
Brazília
2:1 (1:0)
Kolumbia
Piatok 04.07.2014, 22:00 • Castelão, Fortaleza (Brazília) • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
     
    90+5
    V momente, kedy začala plynúť posledná z nadstavených minút, sa do pokutového územia vybral už aj brankár Ospina. Kolumbia sa dostala do zakončenia, no hlavička z ťažkej pozície Césarovy vrásky nespôsobila.
     
    90+3
    Obrovská škoda pre Kolumbiu, že na zadnej žrdi teraz nemala žiadneho hráča. Center Jamesa totiž predĺžil Ramos, no práve v spomínanom území nebol žiaden Kolumbíjčan, ktorý by mohol zakončiť.
     
    88
    Premiéru na svetovom šampionáte 2014 si odbije Henriqué, ktorý nahradil zraneného Neymara. Ten musel byť odnesený do útrob štadióna na nosidlách.
     
    86
    Pred rohovým kopom ešte brazílske striedanie. Ihrisko opustil Paulinho, ktorého miesto v defenzívnej stredovej dvojičke zaujal Hernanes.
     
    82
    Scolari strieda. Z hry stiahol krídelníka Hulka a na trávnik poslal záložníka Ramiresa, čo je jasný signál smerom k posilneniu defenzívy.
     
    81
    Kolumbii po strelení kontaktného zásahu narástli krídla! James našiel svojim centrom v pokutovom území Baccu, ktorého hlavička skončila tesne vedľa. Gól by však aj tak neplatil, pískal sa ofsajd!
     
    81
    Striedanie v tíme Kolumbia: z ihriska odchádza Cuadrado, prichádza Quintero.
     
    80
    Kolumbia dala gól! Los Kafeteros sú späť v hre o semifinále! Loptu si na biely bod postavil JAMES RODRIGUEZ, ktorý to zvládol s obrovským prehľadom. Loptu poslal chladnokrvne do opačného rohu, ako sa hodil Júlio César!
     
    78
    O správnosti verdiktu nemožno diskutovať, domáci brankár dostal za svoj faul žltú kartu.
     
    78
    Duel môže v závere ešte predsa len dostať náboj. James vysunul Baccu, ktorý prepadol cez Júlia Césara a bude sa kopať penalta!
     
    73
    Do streleckej listiny by sa rada zapísala aj najväčšia hviezda domácich. Neymar to ľavačkou krásne obalil a chýbalo naozaj málo, aby po jeho zakončení lopta zapadla k pravej žrdi Ospinovej svätyne!
     
    72
    Kapitán Kolumbie Yepes dostal ešte žltú kartu. Ak sa Kolumbii nepodarí zápas otočiť, pre tohto skúseného stopéra je to posledný zápas bohatej hráčskej kariéry.
     
    70
    Pekerman reaguje na nepriaznivý vývoj zápasu svojim druhým striedaním. Z ihriska stiahol neviditeľného Gutiérreza, ktorého pozíciu na hrote útoku zaujal zakončovateľ zo španielskej ligy Bacca.
     
    68
    Brazília dala gól! Vážení športoví priatelia, videli sme ďalší nádherný moment tohtoročného Mundialu. Opäť sme sa dočkali presného zásahu, ktorý môže bez najmenších pochýb bojovať o najkrajší gól šampionátu! DAVID LUIZ to trafil prenádherne, po jeho exportnej strele lopta skončila v ľavom vinkli, Ospina sa za ňou iba obzrel!
     
    67
    James Rodríguez stiahol prenikajúceho Hulka, za čo videl z rúk hlavného rozhodcu žlté napomenutie. Loptu si na priamy kop zo strednej vzdialenosti chystá stopér David Luiz, ktorý je známy svojou delovkou.
     
    67
    Opäť veľký závar v domácom pokutovom území, už predtým sa však pískal ofsajd Yepesa, ktorý však v búrlivej atmosfére zanikol. Kolumbia pokračovala v hre a bol to práve Yepes, ktorý pretlačil loptu do siete, no jeho gól pochopiteľne neplatí.
     
    65
    Thiago Silva zbytočne ešte dohrával súboj s brankárom Ospinom, ktorý už mal loptu jasne v moci. Domáci kapitán dostal žltú kartu, čo znamená, že v prípade postupu do semifinále, bude Brazílii jej vodca chýbať.
     
    46
    Prvé striedanie zápasu registrujeme na strane Klumbie. Duel sa skončil už po polčase pre Ibarba, ktorý svoje miesto prenechal obávanému útočníkovi Ramosovi.
     
    39
    Hulk dostal loptu do pokutového územia od Neymara, ktorý mal viac možností na prihrávku, no naviedol si to na strelu ľavačkou. Po pätelici z jeho kopačky to vo Fortaleze len tak zahučalo.
     
    36
    Brazílčania tomu nechcú uveriť, no v šestnástkovom oblúku sa do zakončenia pretláčal Ibarbo, ktorého šľapákom zastavil Fernandino. Ideálna vzdialenosť na priamy kop, obrovská šanca pre Kolumbiu na vyrovnanie!
     
    27
    Brazílčania zatiaľ predvádzajú veľmi energický a pohľadný futbal, ktorý sa musí ich fanúšikom veľmi páčiť! Ďalšiu obrovskú šancu mal Hulk, no znovu narazil na brankára Ospinu, ktorý jeho delovku vyrazil!
     
    26
    Hulk na ľavom krídle vyzval na tanec jedného z protihráčov, už-už sa zdalo, že sa domáci záložník do svojich kľučiek zamotal, no napokon ešte vykúzlil skvelú prihrávku pod seba na Marcela, ktorého bomba trafila len hlavu Freda a odtiaľ smerovala nad kolumbíjsku svätyňu!
     
    25
    Paulinho sa ocitol v strede pokutového územia, z čoho bol pravdepodobne sám prekvapený a nedokázal rýchlo zakončiť. Všetko z pohľadu Kolumbie zahasil Zapata.
     
    22
    Hra sa okamžite otočila na druhú stranu, kde chcel do pokutového územia vniknúť Oscar, ktorý sa ocitol na zemi, domáci si pýtali faul, no rozhodca necháva pokračovať v hre.
     
    21
    Obrovská možnosť Kolumbia v podobe rýchlej kontry, ktorá mohla byť smrteľná! James Rodríguez vyviezol loptu dopredu, posunul ju po svojej pravej ruke na Cuardada, ktorý to všetko pokazil. Jeho nedôraznú prihrávku zastavil Thiago Silva.
     
    19
    Hulk stále čaká na prvý gól na brazílskom Mundiale. Po narážačke s Neymarom mohol svoj strelecký pôst ukončiť, no proti jeho strele skvelo zasiahol Ospina, ktorý si poradil aj s následným zakončením Oscara!
     
    17
    Priamo po Neymarovom centri síce nebezpečenstvo pre kolumbíjsku svätyňu neplynulo, no brazílska akcia pokračovala a do veľmi sľubnej pozície sa v pokutovom území dostal Hulk. Po jeho práci sa ešte snažil loptu pretlačiť do brány David Luiz, no nebol úspešný.
     
    11
    Nebezpečné zakončenie Cuadrada z hranice pokutového územia bolo ešte tečované a len tesne minulo ľavú tyč Césarovej brány! Lopta sa obtrela len o bočnú sieť.
     
    7
    Brazília dala gól! Raketový štart pre domácu Brazíliu, fanúšikovia vo Fortaleze sú v obrovskom vytržení. Neymarovu centrovanú loptu od rohovej zástavky predĺžil na prednej tyči hlavičkou David Luiz, ktorý našiel svojho stopérskeho kolegu a kapitána THIAGA SILVU, ktorý sa dokázal zbaviť brániaceho Sáncheza a poslať Brazíliu do vedenia!

    Michal Bakoš

    Góly: 7. Thiago Silva, 68. David Luiz – 80. James Rodríguez

    Karty:   65. Thiago Silva (BRA), 78. Júlio César (BRA) – 67. James Rodríguez (COL), 72. Yepes (COL)


    Brazília: César – Maicon, Silva (C), Luiz, Marcelo – Fernandinho, Paulinho – Hulk, Oscar, Neymar – Fred.
    Náhradníci: Jefferson, Victor – Dani Alves, Dante, Maxwell, Henrique, Ramires, Hernanes, Willian, Bernard, Jo.

    Kolumbia: Ospina – Zúñiga, Zapata, Yepes (C), Armero – C. Sánchez, Guarín – Cuadrado, Rodríguez, Ibarbo – Gutiérrez.
    Náhradníci: Vargas, Mondragón – Arias, Valdés, Álvarez, Carbonero, Aguilar, Mejía, Martínez, Bacca, Ramos, Quintero.

    Rozhodca: Velasco Carballo – Alonso Fernández, Yuste