Jablonec – Varnsdorf 2:3 (kon.) | Č. Budějovice – Senec 1:0 (kon.) | Liberec – Dukla Praha 4:3 (kon.)
Žižkov – Příbram 2:3 (kon.) | Hr. Králové – Frýdek-Místek 0:1 (kon.) | Liberec – Ústí n. L. 1:0 (kon.)
Táborsko – Jihlava 2:1 (kon.) | Žilina – Lvov 1:2 (kon.) | Michalovce – Prešov 1:0 (kon.)
Dunajská Streda – Wisla Kraków 0:1 (kon.) | Ostrava – Bielsko-Biala 2:0 (kon.) | Pardubice – Bohemians 1:1 (kon.)
Karviná – Senica 0:3 (kon.) | Opava – Zlín 1:0 (kon.) | FC Takoradi – Znojmo 4:3 (kon.)
koniec
DAC 1904 Dunajská Streda
0:1 (0:1)
Wisla Kraków
Streda 02.07.2014, 17:00 • NTC Poprad • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Vážení športoví priatelia, skončilo sa nám stretnutie medzi FK DAC Dunajská Streda a Wislou Kraków, v ktorom poľský celok zvíťazil 0:1.

    Z popradského národného tréningového centra sa s vami lúčim a ďakujem vám za pozornosť. (18:51:40)
     
    Koniec zápasu.
     
    90
    Kristo ešte teraz zachytil akciu Wisly Kraków, no do útoku sa už nepúšťa.
     
    89
    Turňa posielal z pravej strany do vápna center, no ten našiel len hlavičku Alana Urygu. Lopta je v týchto chvíľach v päťke a bude ju odkopávať brankár Wisly.
     
    88
    Hráči Wisly Kraków už veľa lôpt na vlastnú polovicu nepúšťajú a snažia ku futbalistom Dunajskej Stredy pristupovať čo najrýchlejšie, aby mali málo priestoru a času na rozhodovanie sa.
     
    86
    Striedanie v tíme FK DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Brašeň, prichádza Černák.
     
    85
    V týchto chvíľach je žltou kartou potrestaný hráč Wisly, Maciej Sadlok.
     
    85
    Lucas teraz prihrávkou do uličky hľadal Macieja Jankowskeho, no ten loptu už nezachytil.
     
    84
    Wisla si prihráva s istotou loptu na vlastnej polovici, no stále sa musí mať na pozore, keďže hráči DAC sa ešte snažia o nejakú odpoveď.
     
    81
    Gábor Straka to však napálil priamo do múru.
     
    80
    Začala sa nám posledná desaťminútovka. Hráči Dunajskej Stredy sa ešte o nejaké obliehanie brány pokúšajú, no Wisla sa dobre bráni a neprepúšťa do šestnástky veľké množstvo lôpt. Teraz má DAC štandardku.
     
    79
    Lopta sa po odrazoch dostala na pravú stranu šestnástky, kde bol Turňa, no jeho center strednej výšky skončil na kopačkách hráčov Krakowa.
     
    78
    Striedanie v tíme Wisla Kraków: z ihriska odchádza Stilić, prichádza Kuczak.
     
    76
    Turňa sa pripravoval na spracovanie lopty pri krajnej postrannej čiare, no šikovne pred ním defenzívne zapracoval Lucas Guedes.
     
    75
    Hráči Wisly Kraków napokon loptu bez problémov odpratali až na útočnú polovicu, no nebol tam nikto, kto by mohol ohroziť bránu Dunajskej Stredy.
     
    74
    Szabo poslal dobrý center na vzdialenejšiu žrď, no jeho spoluhráči si nenašli cestu k zakončeniu, ale slovenský tím môže pokračovať v útočnom ťažení po rohovom kope, ktorý sa odohrá.
     
    74
    Brašeň sa teraz opäť dostal do menšieho konfliktu so Sadlokom, no nie je to nič vážne. Dunajská Streda bude mať štandardku.
     
    72
    Dario Kristo sa teraz snažil po pravej strane ihriska pretlačiť do koncovky, no stroskotal hneď na prvým hráčovi súpera. Pri lopte stále slovenský celok.
     
    71
    Striedanie v tíme Wisla Kraków: z ihriska odchádza Gargula, prichádza Lech.
    Striedanie v tíme FK DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza ?, prichádza Sabler.
     
    70
    Dunajskostredčania si teraz loptu prihrávajú medzi sebou na vlastnej polovici a snažia sa o nejaký rýchly prienik a prípadné vyrovnanie, ale defenzíva Krakowa všetko rieši.
     
    68
    Gargula našiel zo štandardky v šestnástke Jankowskeho, no ten zakončoval hlavičkou nepresne a napokon aj z ofsajdu.
     
    66
    Antonovič teraz pekne z ľavej strany preniesol hru na Brašeňa, no ten si loptu nedokázal zachytiť, ale potom mal nasledovať rohový kop pre Dunajskú Stredu, no čiarový rozhodca ho neodpískal.
     
    63
    Striedanie v tíme Wisla Kraków: z ihriska odchádza Stilić, prichádza Lucas.
    Striedanie v tíme Wisla Kraków: z ihriska odchádza Sarki, prichádza Wojcik.
    Striedanie v tíme FK DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Nwofor, prichádza Nguekam.
     
    62
    Antonovič teraz z ľavej strany ihriska odcentroval v ťažkostiach, keďže mal pri sebe neúnavného Sarkiho, no napokon jeho vzdušná lopta našla ruky brankára Buchalika.
     
    60
    Striedanie v tíme Wisla Kraków: z ihriska odchádza Brozek, prichádza Uryka.
    Striedanie v tíme Wisla Kraków: z ihriska odchádza ?, prichádza Murawski.
     
    59
    Vojtech Horváth mal loptu na pravej hranici pokutového územia, no nemal dostatočný dôraz pri centrovaní, keďže jeho úmysel preletel až cez ochrannú sieť.
     
    58
    Center od Otta Szaba smeroval ku vzdialenejšej žrdi, no nenašiel tam ani jedného z hráčov Dunajskej Stredy. Bude z toho odkop od brány Wisly Kraków.
     
    58
    Dunajská Streda bude mať teraz k dispozícii štandardku.
     
    56
    Jakub Brašeň teraz potiahol cez stred ihriska až z polovice akciu svojho tímu, ale pred šestnástkou bol zrazený k zemi jedným z hráčov Wisly, no napokon z toho nie je ani faul.
     
    55
    Emmanuel Sarki teraz zrýchlil po pravej strane a z priestoru pri rohovej vlajke odcentroval, no jeho prudká lopta do šestnástky napokon nešla žiadneho z jeho spoluhráčov.
     
    53
    Sadlok si teraz mierne vybavoval účty s Brašeňom, ktorý ho v predchádzajúcej situácii zasiahol, a tak teraz Sadlok s plným nasadením vletel do Brašeňa, no rozhodca karty nevyťahuje.
     
    52
    Otto Szabó sa snažil nájsť v šestnástke Martina Tótha, no jeho center ku bližšej žrdi skončil iba v náručí brankára Wisly Kraków.
     
    51
    Dunajskostredčan Vojtech Horváth vybojoval pre svoj tím voľný kop z pomerne nebezpečnej vzdialenosti.
     
    50
    Stilić sa snažil niečo vymyslieť, keď stál s loptou pri stredovom kruhu, ale potom bol od lopty odstavený a už nemohol pokračovať vo svojich úmysloch.
     
    49
    Matúš Turňa vyslal z pravej strany do šestnástky príjemný center, no Nwofar si na neho nedokázal ideálne vyskočiť, a preto sa nedostal ku koncovke.
     
    48
    Peter Nwofar šprintoval za centrom od polovice ihriska, ale napokon ho nedostihol, keďže bol pri lopte rýchlejší brankár Wisly Buchalik.
     
    47
    Hráči Dunajskej Stredy začali druhý polčas aktívnejšie než ich súper. Už od začiatku sa tlačili na útočnú polovicu a snažia sa vymyslieť nejakú zmysluplnú útočnú akciu.
     
    46
    Dvojica Dunajskostredčanov zahájila druhé dejstvo tohto stretnutia. Wisla útočí sprava doľava.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V prvom dejstve tohto stretnutia sme boli svedkami pre bežného diváka pomerne nezaujímavého futbalu. Málo streleckých pokusov na oboch stranách, no v závere sa podarilo predsalen rozvlniť jednú zo sietí. Wisla sa dostala do vedenia po góle Brozeka zo 43. minúty.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Hráči Dunajskej Stredy sa teraz vyskytli v ofsajdovej pozícii a odkopávať bude brankár Buchalik. Jeho spoluhráči už vzápätí majú loptu bezpečne na kopačkách.
     
    44
    Dunajskostredčania sa okamžite snažia niečo ešte vymyslieť prípadným gólom do šatne súpera, no zatiaľ sa im to príliš nedarí. Krakowčania sú takmer všetci stiahnutí na vlastnej polovici.
     
    43
    Wisla Kraków dáva gól! Poľský celok otvára ku koncu prvého polčasu skóre tohto stretnutia! Burliga našiel prihrávkou z pravej hranice šestnástky pri bielom bode PAWELA BROZEKA, ktorý jemným priťuknutím k ľavej žrdi skóruje!
     
    42
    Stilić sa teraz snažil vypracovať si pozíciu na center z ľavej strany, no ešte prihral Sadlokovi, ktorý už odcentroval do vápna, no jeho lopta našla len hráčov Dunajskej Stredy.
     
    39
    Jakub Brašeň teraz pekne nohou zabránil prieniku lopty od Burligu v strede ihriska. Loptu má jeho tím, no Straka to teraz centrom prepásol na Nworaha, ktorý nezískal túto dlhú loptu na pravú stranu.
     
    38
    Majerník teraz ideálne z obrannej polovice odcentroval až pred útočnú šestnástku, kde našiel Brašeňa, no jemu lopta na hlavu príliš nesadla a nedostal sa tak k ideálnemu zakončeniu.
     
    37
    Sarki sa snažil pohybom pri rohovej vlajke oklamať Otta Szabá, no nepodarilo sa mu už hru preniesť do šestnástky, ale Wisla bude mať rohový kop.
     
    35
    Brozek teraz z ľavej hranice vápna hľadal pri vzdialenejšej žrdi Emmanuela Sarkiho, no ten si už nedokázal vyskočiť na túto dlhú loptu a bude z toho odkop od brány Dunajskej Stredy.
     
    34
    Emmanuel Sarki odcentroval z priestorov pri rohovej zástavke priamo do vápna, no jeho center v strednej výške bezpečne zachytil brankár Penksa.
     
    33
    Szabó našiel centrom z voľného kopu z ľavej strany v pokutovom území hlavičku Martina Jirouša, no ten neusmernil loptu do priestorov brány. Jeho spoluhráči sú však stále pri lopte.
     
    32
    Dunajskostredčania túto štandardku vcelku pokazili, keďže Dario Kristo loptu prízemne poslal do priestorov za hranicou šestnástky, kde nestál žiadny jeho spoluhráč.
     
    31
    Jakub Brašeň teraz vyšprintoval po hranici šestnástky, no k zemi ho poslal Sarki, a tak má Dunajská Streda k dispozícii voľný kop z nebezpečnej vzdialenosti.
     
    29
    Kapitán Peter Majerník teraz predviedol dobrý defenzívny ťah, keď si počkal až kým lopta neprekročí zadnú čiaru, keďže sa jej ako posledný dotkol hosťujúci Gargula.
     
    28
    Brašeň si teraz na dvakrát vymenil loptu s Kristom po ľavej strane ihriska. Potom druhý menovaný odcentroval, no pošmykol sa, a tak sa mu jeho úmysel nevydaril. Na trávniku teraz ostal otrasený práve Brašeň, no mal by byť v poriadku.
     
    27
    Otto Szabó teraz čakal na ľavú stranu center, ale napokon ho nedokázal zachytiť, keďže sa mu od špice kopačky lopta odrazila za postrannú čiaru.
     
    26
    Teraz sa hra kvôli nepresnostiam na oboch stranách preniesla do stredu ihriska a hrá sa v okolí stredového kruhu. Dunajskostredčania sa snažili opustiť tento priestor dlhým centrom, ale potom hráči Krakówa loptu odkopli až ku bráne súpera.
     
    25
    Otto Szabó teraz centrom našiel vo vápne Petra Majerníka, ten si na loptu pekne vyskočil, no jeho zakončenie skončilo iba mimo priestoru troch žrdí.
     
    24
    Jirouš čakal na center od brankára Penksu pred šestnástkou, no v hlavičkovom súboji bol faulovaný Glowackim, čím si vypýtal štandardku.
     
    23
    Peter Nworah si teraz pýtal faul v priestore pokutového územia, no napokon za simulovanie zákroku vidí žltú kartu.
     
    22
    Jakub Brašeň získal svojou dravosťou pre svoj tím loptu, keďže ho v osobnom súboji fauloval hráč Wisly Kraków. Dunajská Streda začína z vlastnej polovice.
     
    21
    Peter Nworah si teraz pekne pred šestnástkou spracoval mäkký center a napriahol svoju pravačku, no napokon prízemnou strelou minul bránu!
     
    20
    Spoza šestnástky to teraz skúsil ďalekonosnou strelou Dario Kristo, no jeho pokus napokon nesmeroval do priestoru bránky. Odkopávať bude brankár Michal Buchalik.
     
    18
    Peter Nworah posielal z pravej strany center na vzdialenejšiu žrď, kde mal Daria Krista, no pred ním dobre vo výskoku zapracoval Glowacki.
     
    17
    Maciej Sadlok sa teraz tlačil po ľavej strane, no v osobnom súboji bol pritlačený Nworahom až ku zemi, no napokon z toho voľný kop pre Wislu nebude.
     
    16
    Dunajská Streda získala loptu na vlastnej polovici a pomalými prihrávkami smeruje do ofenzívy.
     
    14
    Brozek teraz centrom z ľavej hranice šestnástky hľadal malým oblúčikom na hornej hranici vápna Semira Stilića, no pred ním dobre zasiahol jeden z hráčov Dunajskej Stredy, ktorý sa šikovne vrátil do defenzívy.
     
    13
    Krakówčania si teraz loptu prihrávali pred pokutovým územím, menili si pozície a snažili sa nejak vyviesť defenzívu Dunajskej Stredy z postavenia, no napokon sa im to nepodarilo, a takmer sa súper dostal do zakončenia. Wisla má loptu znovu na kopačkách.
     
    11
    Jirouš teraz poslal z ľavej strany pekný center do pokutového územia, kde našiel Petra Nworaha, no ten z voleja zakončil len jemne, a tak táto strela neohrozila poľského gólmana, ktorý loptu bezpečne zachytil.
     
    10
    Prvá väčšia šanca Dunajskej Stredy! Na hranicu šestnástky prihral Nworah Dariovi Kristovi, ktorý ešte priťukol nakrátko Martinovi Jiroušovi, no jemu strela nesadla, a tak lopta skončila len ďaleko od ľavej žrde.
     
    9
    K lopte sa postavil Otto Szabó, no jeho center našiel len hlavičky hráčov Wisly Kraków. Teraz rozohrával akciu brankár poľského celku.
     
    8
    Dunajskostredčania budú mať k dispozícii prvú štandardku.
     
    7
    Emmanuel Sarki napriahol spoza šestnástky, no jeho strela len tesne minula ľavú žrď. Odkop od brány Dunajskej Stredy, ktorý zariadi brankár Pavol Penksa.
     
    6
    Kristo teraz pekne získal loptu na obrannej polovici a okamžite sa snažil vysunúť do prieniku Jirouša, no ten nebol pri lopte skôr ako Glowacki.
     
    5
    Kraków šiel do útoku, po ľavej strane smeroval s loptou Sadlok a odcentroval do šestnástky, no jeho vysoká lopta skončila iba na kopačke Otta Szaba.
     
    4
    Sarki si teraz pýtal loptu na pravú stranu za polovicou ihriska, no bol prišľapnutý jedeným z Dunajskostredčanov, a tak má Wisla Kraków loptu k dispozícii.
     
    3
    Rohový kop napokon neskončil nebezpečenstvom pre Wislu a do útoku šli práve hráči tohto celku. Emmanuel Sarki potiahol loptu po pravom krídle, no spoza šestnástky vyslal len ležérnu prízemnú strelu, s ktorou nemal brankár domácich problémy.
     
    2
    Peter Nworah sa tlačil do útoku po pravej strane ihriska, no napokon sa pri rohovej zástavke zamotal, ale loptu mu odkopol jeden z hráčov Wisly, a tak je tu roh pre Dunajskú Stredu.
     
    1
    Úvodný výkop zahrávala dvojica hráčov Dunajskej Stredy a slovenský tím si už začína loptu prihrávať medzi sebou na vlastnej polovici.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    FK DAC Dunajská Streda: Penksa – Jirouš, Straka, Horváth, Nworah, Kristo, Struhár, Turňa, Brašeň, Majerník ("C"), Szabó
    Náhradníci: Pernecký, Tóth, Antonovič, Kováč, Matúš, Kováč, Kwin, Sabler, Šmirc, Černák, Ngyieam

    Wisla Kraków: Buchalik – Czekaj, Sadlok, Dudka, Glowacki, Jankowski, Gargula, Sarki, Stilić, Burliga, Brozek
    Náhradníci: Bieszad, Guedes, Wojcik, Kucza, Lech, Vryga, Murawski.
     
    Vitajte pri sledovaní on-line prenosu z popradského futbalového štadióna! Včera sme v národnom tréningovom centre pod Tatrami videli zápas medzi poľským Ruchom Chorzów a slovenským AS Trenčín, v ktorom Trenčania zvíťazili nad poľským celkom zásluhou štyrmi gólmi Františka Kubíka 2:4. Dnes budeme v Poprade svedkami stretnutia medzi FK DAC Dunajská Streda a Wislou Kraków. Zápas sa začne o 17:00 a sprevádzať ním vás bude Lukáš Rastislav Ovšonka.

    FK DAC Dunajská Streda
    Náš juhoslovenský „fortunoligista“ obsadil v minulom ročníku našej najvyššej futbalovej súťaže predposledné 11. miesto s 26 bodmi. Rovnaký počet bodov získala napokon zostupujúca Nitra, ktorá mala horšie skóre. Prípravu na novú sezónu odštartovala Dunajská Streda zápasom proti rakúskemu Mattersburgu, s ktorým 20.6. prehrala 2:1, no a o šesť dní neskôr remizovala s ruským Orenburgom 1:1. Oba zápasy hrala Dunajská Streda vonku.

    Wisla Kraków
    Poľská Wisla obsadila v minuloročnom vydaní Estraklasy v nadstavbovej časti piate miesto so ziskom 31 bodov. Wisla odohrala doposiaľ tri prípravné zápasy, a to 21.6. proti poľskému klubu Bochenski KS, na ktorého ihrisku zvíťazila 0:2. O tri dni neskôr na domácom ihrisku deklasovala MFK Ružomberok výsledkom 5:0, no a v sobotu remizovala na domácej pôde s českou Karvinou 1:1.

    Ako sa bude postupne vyvíjať zápas medzi Dunajskou Stredou a Wislou Kraków môžete sledovať v našom on-line prenose, na ktorý ste všetci srdečne pozvaní. Príjemný športový zážitok!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka


    Hľadáme spravodajcu pre tím DAC 1904 Dunajská Streda. Viac informácií tu.

    Góly: 43. Brozek

    Karty:   23. Nworah (DUN) – 85. Sadlok (WIS)


    DAC 1904 Dunajská Streda: Penksa – Jirouš, Straka, Horváth, Nworah, Kristo, Struhár, Turňa, Brašeň, Majerník ("C"), Szabó
    Náhradníci: Pernecký, Tóth, Antonovič, Kováč, Matúš, Kováč, Kwin, Sabler, Šmirc, Černák, Ngyieam

    Wisla Kraków: Buchalik – Czekaj, Sadlok, Dudka, Glowacki, Jankowski, Gargula, Sarki, Stilić, Burliga, Brozek
    Náhradníci: Bieszad, Guedes, Wojcik, Kucza, Lech, Uryga, Murawski