Česko U16 – Švajčiarsko U16 4:1 (kon.) | Kanada U16 – Slovensko U16 1:2 (kon.)
koniec
Kanada U16
1:2 (0:0, 1:0, 0:2)
Slovensko U16
Nedeľa 29.06.2014, 12:30 • Štadión V. Dzurillu, Bratislava - Ružinov • Majstrovstvá sveta U16
     
    Naši chlapci sa po skvelom výkone v tretej tretine stali majstrami sveta v hokejbale v kategórii do 16 rokov za rok 2014, a to na domácej pôde v Bratislave! V záverečnej časti hry sa na jej samotnom začiatku presadil Olejník a o deväť minút neskôr rozhodol o triumfe našich Boris Martančík! Ja v mene kolektívu Onlajny.eu gratulujem našej mladej reprezentácii, ktorá sa od prvého zápasu vykryštalizovala až do takejto podoby a dnes dvíha pohár nad hlavu.
    Nezabudnite, že o 14:45 začína finále v kategórii U18, kde si Slováci zmerajú sily s Čechmi a v kategórii U20 uvidíme od 19:15 taktiež finálový bratský súboj Čechov a Slovákov! Držme im spolu palce.

    Ja sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera. Za pozornosť vám ďakuje Lukáš R. Ovšonka. Dovidenia priatelia! (14:04:54)
     
    45:00
    Koniec zápasu.
     
    44:55
    Slováci sa snažili skórovať, no dopustili sa zakázaného uvoľnenia!
     
    44:40
    Kanada začína hru so šiestimi hráčmi!
     
    44:01
    Aurel Nauš vystrelil z ľavého kruhu, ale len do betónov Berlina, ktorý nemal s touto ľahkou strelou problémy.
     
    43:58
    Slovenskí hráči sa úspešne bránia. Vhadzovanie pred Berlinom, ale najprv je tu oddychový čas pre lavičku Kanady.
     
    43:12
    A prebiehajú nám už len posledné dve minúty tohto stretnutia. Vydržte to chlapci.
     
    42:49
    Mitchel Glaholt sa predieral cez medzikružie, no k zakončeniu sa nedostal.
     
    42:31
    Ihneď po vhadzovaní v útočnom pásme z modrej čiary vystrelil Lukáš Olejník, no jeho pokus bol zrazený na ochrannú sieť.
     
    42:12
    Filip Vašaš prihrával bekhendom z ľavej strany v útočnom pásme do medzikružia, no tam nenašiel žiadaného Svitanu, ktorý bol zblokovaný kanadskými hráčmi.
     
    41:43
    Na hracej ploche sa teraz objavil Rastislav Václav, ktorý bol zasiahnutý Ryanom Porterom a ten odchádza na trestnú lavicu.
     
    41:19
    Obrovská šanca pre Slovensko! Filip Bobál sa ocitol s loptičkou na hokejke pred bránkoviskom, keď mu ideálne naservíroval Olejník, no náš útočník zakončoval len do betónov Matta Berlina.
     
    40:50
    Tak napokon to nie je presilová hra. Hrá sa totižto piati proti piatim.
     
    40:33
    Keďže Martančíkov trest bol osobný a na trestnú lavicu odchádza Kanaďan, náš tím bude mať presilovú hru. Dve minúty boli pridelené kanadskému útočníkovi Austinovi Davisovi.
     
    40:01
    Začala sa nám posledná päťminútovka tohto zápasu.
     
    39:23
    Boris Martančík je však potrestaný a odchádza na trestnú lavicu. Je to pravdepodobne za nevhodnú oslavu gólu.
     
    39:22
    Slovensko dáva gól! Slovenskí hokejbalisti sa dostávajú necelých 6 minút pred koncom stretnutia do vedenia! René Svitana sa dostal s loptičkou za bránu a pred bránkoviskom našiel osamoteného BORISA MARTANČÍKA, ktorý strelou k ľavej žrdi prekonal kanadského gólmana!
    Asistenciu si pripísal René Svitana.
     
    38:48
    Na modrej čiare teraz napriahol kapitán Martin Krempaský, ale jeho delovka skončila na zadnom mantineli a vyhodenie Kanaďanov ukončilo presilovku pre náš tím.
     
    38:08
    Opäť delovka od Junasa, ktorú sa pred bránou ešte snažil tečovať náš útočník, no napokon ku Berlinovi nedoletela, keďže bola zblokovaná.
     
    37:35
    Peter Junas teraz napriahol na červenej čiare a tvrdo vypálil, no jeho strelecký pokus skončil iba na pleksiskle.
     
    37:19
    Jeden z dvojice rozhodcov teraz prerušil hru kvôli postaveniu útočiaceho, čiže nášho hráča v priestore bránkoviska.
     
    36:56
    Kanada bude hrať so štyrmi hráčmi! Na trestnú lavicu si odchádza sadnúť Brendan Stewart, ktorý pridržal Václava.
     
    36:39
    Ryan Nicholson sa snažil ešte dobehnúť loptičku v našom obrannom pásme, avšak napokon sa mu nepodarilo zabrániť zakázanému uvoľneniu.
     
    35:53
    Chase Daniels sa teraz agresívne natlačil z ľavej strany až pred Pukalíka, ktorý však s istotou vytiahol svoju hokejku, ktorou vypichol puk kanadskému útočníkovi.
     
    35:26
    Lukáš Olejník napriahol na modrej čiare a vyslal prudkú delovku, ktorá však mala razanciu, no nemala smer na to, aby ohrozila bránu.
     
    34:55
    Môžem konštatovať, že vidíme zaujímavú a napínavú hru. Svedčí to aj stav, ktorý je momentálne nerozhodný 1:1. Uvidíme, či sa podarí jednému z tímov skórovať v tretej tretine alebo uvidíme predĺženie. Teraz sú na tom lepšie Slováci, ktorí budú mať vhadzovanie pred Berlinom.
     
    34:20
    Oliver Pukalík teraz zachránil gól v našej sieti! Morency vypálil od červenej čiary, loptičku slovenský gólman vyrazil pred seba, kde okamžite pribehol Daniels, no v tej chvíli stihol náš gólman bleskovo prikryť loptičku pod svoju lapačku.
     
    33:56
    Ribau hľadal v medzikruží Danielsa, no ten už nemohol zblokovať, keďže ho účinne zblokovali slovenskí obrancovia.
     
    33:15
    Náš aktuálny hrdina, Lukáš Olejník, získal pre slovenský tím vhadzovanie v útočnom pásme, keď len jednoducho z ľavej strany nahodil na Berlina a pribehol ku bráne, čím prinútil kanadského gólmana puk prikryť.
     
    32:39
    Aurel Nauš to skúsil individuálne. S loptičkou sa natlačil po pravej strane a strieľal z hranice pravého kruhu, no jeho bekhendové zakončenie netrafilo priestor brány.
     
    32:21
    Matt Berlin teraz pre istotu prikryl loptičku pred dôrazným Rastislavom Václavom, ktorý rýchlo pribehol ku kanadskej bráne.
     
    31:47
    Radovan Cerjan teraz vypálil z pravej strany, no jeho delovka bola veľmi nepresná. Pri loptičke už kanadskí hráči.
     
    31:22
    Teraz to skúšal samostatne Filip Vašaš. Od modrej čiary vypálil, no len na zadný mantinel. Loptička sa odrazila pred bránu, kde bol znovu dôrazný Vašaš, no doraziť sa mu už do brány nepodarilo.
     
    30:41
    Naši hráči pokračujú účinne aj ďalej, publikum takisto pomáha. Boris Martančík sa teraz z pravej strany pretlačil pred bránkovisko odkiaľ strieľal, no jeho zakončenie skončilo na výstroji brankára Kanady.
     
    30:13
    Slovensko dáva gól! Bleskurýchly gól v podaní našej reprezentácie! Zo stredovej osi v útočnom pásme prihral ku ľavému kruhu Nauš na hokejku LUKÁŠA OLEJNÍKA, ktorý tvrdo pálil a prekonal brankára Berlina!
    Asistenciu si pripísal Aurel Nauš.
     
    30:03
    Kanada získala vhadzovanie na svoju stranu, no Slováci idú do útoku.
     
    30:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V druhej tretine sme videli opäť pozoruhodnú hru, z ktorej sa už podarilo aj niečo vyťažiť, no iba kanadským hráčom. Práve v priebehu 26. minúty sa presadil Daniels. Verme, že sa v tretej tretine ešte podarí našim hráčom vyrovnať a obrátiť skóre v ich prospech.
     
    30:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    29:53
    Martin Krempaský vypálil od modrej čiary, no jeho pokus smeroval len na zadný mantinel. Po ňom to ešte spomedzi kruhov skúšal Nauš, no jeho strelu kanadskí hokejbalisti zblokovali.
     
    29:26
    Kanadskí hráči po vhadzovaní okamžite vyhodili puk cez všetky čiary.
     
    29:20
    Lukáš Olejník svojou dobrou individuálnou hrou vybojoval pre náš tím presilovku. Z rohu ihriska sa natlačil na vrchol kruhu, kde ho Konrad Glaholt sekol po hokejke, za čo odchádza na trestnú lavicu.
     
    28:39
    Erik Gubo našiel peknou zadovkou z medzikružia na pravej strane Miloša Fafráka, ktorý smeroval ku bráne, no loptička mu ušla z hokejky, a tak sa náš útočník nedostal ku koncovke.
     
    27:58
    Slováci už hrajú v plnom počte.
     
    27:25
    Zach Ribau vypálil z pravej strany veľmi tvrdo, no jeho delovka rozvlnila sieť, ale len tú bočnú, a tak sme si s radosťou vydýchli.
     
    26:44
    Lukáš Olejník teraz predviedol účinnú agresívnu hru a podarilo sa mu loptičku z obranného pásma vyviesť až do toho útočného. Kanaďania sú už však teraz v pásme.
     
    26:04
    Chase Daniels si pripravil loptičku na modrej čiare a pálil, no náš gólman videl túto strelu dobre a zachytil ju v stoji do svojej výstroje.
     
    25:58
    Náš tím sa v týchto chvíľach bude musieť brániť po dobu dvoch minút. Na trestnú lavicu odchádza Tomáš Knesl.
     
    25:39
    Kanada teraz mohla viesť už 2:0, keď sa hned po vhadzovaní tlačil pred bránu Ryan Porter, zbavil sa Václava a zakončoval bekhendom, no náš gólman dokázal loptičku zachytiť a prikryť.
     
    25:20
    Kanada dáva gól! Javorový list sa dostáva do vedenia v tomto zápase! Od modrej čiary tvrdo vypálil Mason, Pukalík túto strelu zlikvidoval vyrazením pred seba, kde už bol CHASE DANIELS a ten loptičku ideálne dorazil za chrbát nášho gólmana!
    Asistenciu si pripísal Martin Mason.
     
    24:49
    Obranca Daniel Slanina získal loptičku v obrannom pásme, prebehol za bránu a odtiaľ rozohral akciu pre náš tím, ktorá skončila za bránou Kanady po odpískaní jedného z dvojice arbitrov.
     
    24:06
    Pred našou bránou sa odohral malý zmätok, no napokon dokázal brankár Pukalík loptičku nájsť a prikryť ju pod svoju lapačku.
     
    23:20
    Slováci sa dostali do prečíslenia 3/2. Na pravej strane mal loptičku na hokejke Fafrák, ktorý posunul na ľavú stranu voľnému Marekovi Gajdošovi, ktorý švihom strieľal, no Berlin zachytil loptičku do svojej výstroje.
     
    22:47
    V týchto chvíľach je už Miloš Fafrák na hracej ploche a hráme v plnom počte. Pri loptičke Kanaďania.
     
    22:28
    Slovenskí hokejbalisti sa v týchto chvíľach oslobodzujú vyhodením puku a do konca oslabenia už ostáva pár sekúnd.
     
    22:15
    Ryan Nicholson mal pred bránou dvoch spoluhráčov, no napokon z pravého kruhu v útočnom pásme volil strelu, ktorá skončila pod lapačkou brankára Pukalíka.
     
    21:38
    Ryan Porter sa dostal s loptičkou po ľavom krídle až ku Pukalíkovi a vypálil, no slovenský gólman ostal pozorný a strelu vyrazil svojimi betónmi do rohu ihriska.
     
    21:14
    Kanaďania sa až v týchto chvíľach usadili v útočnom pásme a snažia sa vymyslieť nejakú príležitosť.
     
    20:48
    Náš tím sa bude musieť brániť počas presilovej hry Kanady. Na dve minúty si odchádza sadnúť Miloš Fafrák za držanie.
     
    19:48
    Druhú tretinu začali Slováci naozaj vo veľkom štýle. Kanaďania sa prakticky ešte nedostali s loptičkou do útočného pásma, čo je pre náš tím len dobré a pridá to na sebavedomí hráčov.
     
    19:32
    Aktívny Lukáš Olejník sa teraz sám presadil, keď švihom vystrelil z tesnej blízkosti z ľavej strany, no jeho zakončenie sa zastavilo na výstroji gólmana Kanady.
     
    19:11
    Filip Bobál mohol ísť sám na bránu, no jeho prienik zastavili kanadskí obrancovia.
     
    18:25
    Z pravého kruhu vypálil Miloš Fafrák, no jeho zakončenie dokázal Matt Berlin vyraziť do vzdialenosti, kde už nebola možná dorážka od našich hráčov. Vzápätí už hrá Kanada v plnom počte.
     
    17:15
    Rastislav Václav volil od modrej čiary ľahké nahodenie loptičky, ktoré napokon skončilo len v rohu klziska. Potom to od modrej skúšal delovkou Gajdoš, avšak následne už Kanaďania vyhodili loptičku cez všetky čiary.
     
    16:39
    Adam Howlett smeruje na trestnú lavicu, čo znamená prvú presilovú hru pre slovenských hráčov.
     
    16:19
    Od modrej čiary teraz pálil Bobál, ale jeho prízemná delovka napokon skončila na betónoch brankára Berlina, ktorý vyrazil loptičku do rohu ihriska.
     
    15:38
    Lukáš Olejník vypálil z hranice ľavého kruhu, no jeho delovku dokázal brankár Matt Berlin zneškodniť pomerne bez problémov.
     
    15:08
    Vhadzovanie na začiatku druhej tretiny sa podarilo vyhrať Kanaďanom, ktorí sa snažili o rýchle nahodenie, no loptička neprešla do útočného pásma. Teraz sú v obrannom pásme Kanady naši hráči.
     
    15:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    V prvej tretine sme videli peknú hru z hľadiska oboch tímov, boli sme svedkami množstva šancí, ktoré sa však nepodarilo premeniť ani jednému z výberov. Preto je stav po 15 minútach bezgólový 0:0.
     
    15:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    14:47
    Martančík sa obtočil okolo brány a potom z pravej strany našiel v medzikruží Reného Svitanu, no ten švihom trafil len brankára Berlina.
     
    14:07
    Slováci teraz mali gólovú príležitosť! Gubo našiel z pravej strany pred bránou Vašaša, no ten mieril len do Berlina, ktorý vyrazil ešte pred seba, kde bol pozorný Erik Gubo a ten dorážal, no len do betónov kanadského gólmana!
     
    13:46
    Pekná individuálna práca v podaní Filipa Vašaša! Náš útočník sa dostal z rohu ihriska až na vrchol ľavého kruhu odkiaľ pálil, no napokon nepresne.
     
    13:08
    Chase Daniels vypálil z modrej čiary, no jeho ďalekonosná delovka skončila len na pleksiskle.
     
    12:30
    Olejník sa pekne teraz dostal po pravej strane hracej plochy, dostal sa medzi kruhy odkiaľ vypálil, ale jeho strelu dokázal brankár Berlin zlikvidovať svojou hruďou.
     
    11:41
    Radovan Cerjan sa dostal s loptičkou medzi kruhy odkiaľ švihom strieľal, no jeho strelecký pokus skončil len mimo brány. Potom sa z rohu ihriska ešte tlačil pred bránu Boris Martančík, ale jeho natlačenie a potom zakončenie skončilo len na hokejke brankára Berlina.
     
    10:51
    Teraz však náš útočník Lukáš Olejník znovu pohrozil! Po strede ihriska sa dostal až pred brankára Berlina, z jeho blízkosti vypálil a kanadský gólman mal problém so skrotením puku, no napokon ho odohnal do rohu ihriska.
     
    10:27
    Lukáš Olejník sa pekne pretláčal po ľavom krídle, dostal sa až pred bránkovisko, no vtedy stratil loptičku a nemohol už zakončovať.
     
    09:35
    Adam Howlett sa snažil dostať do zakončenia, no cestu ku bráne mu účinným defenzívnym zákrokom znemožnil náš obranca Daniel Slanina, ktorý si odviedol svoju robotu, tak ako mal.
     
    08:49
    Obrovská šanca pre Kanaďanov! Chase Daniels prihral na ľavú stranu v útočnom pásme Howlettovi, ktorý mu loptičku pred bránu vrátil a Daniels mal pred sebou už len Pukalíka, no jeho neprekonal svojim blafákom!
     
    08:35
    Slovenskí hráči sa mohli dostať do prečíslenia po nevydarenom protiútoku Kanaďanov, no dopustili sa postavenia mimo hry, čo je škoda.
     
    08:11
    Aurel Nauš teraz nahodil puk na brankára Berlina a bežal až k nemu, čím získal pre svoj tím cenné útočné pásmo.
     
    07:44
    Lukáš Olejník sa dostal k odrazenej loptičke na vrchol pravého kruhu a pálil príklepom, no jeho delovka bola nepresná.
     
    07:08
    Mason Martin pálil spomedzi kruhov, no jeho pokus bol zblokvovaný. Kanada stále v útočnom pásme.
     
    06:43
    JP Lattavo sa snažil pretlačiť k zakončeniu, no už na útočnej modrej čiare ho zastavili slovenskí obrancovia, ktorí však následne vyhodili puk cez všetky čiary.
     
    06:30
    Ďalšie zakázané uvoľnenie na strane Kanady. Slovákom sa zatiaľ darí tlačiť a nútiť kanadských hráčov práve k takýmto nazvime to menším chybám, z ktorých má naša reprezentácia následne útočné pásmo.
     
    05:51
    Adam Howlett pálil po prihrávke Danielsa z medzikružia, no brankár Pukalík vytiahol svoju hokejku a zneškodnil túto ľahkú strelu.
     
    05:25
    Slovenskí mladíci boli už asi minútu v útočnom pásme a snažili sa trochu narušiť obranu Kanady a vytvoriť si gólovú príležitosť, no k veľkému počtu striel sa napokon nedostali, ale prinútili Kanaďanov vyhodiť puk na zakázané uvoľnenie.
     
    04:43
    Martančík sa teraz spoza brány snažil natlačiť, no kanadská defenzíva bola v strehu a výborného slovenského útočníka nepustila pred brankára Berlina.
     
    04:00
    Olejník vypracoval prihrávku pre Nauša v medzikruží, následne druhý menovaný pálil, ale jeho strela zápästím putovala len na zadný mantinel.
     
    03:28
    Na opačnej strane sa ukázali aj Kanaďania! Logan Bourguingnon získal loptičku v medzikruží a ťahom strieľal, no Pukalík bol na správnom mieste a lapačkou zachytil loptičku.
     
    02:56
    Obrovská šanca pre Slovensko! Erik Gubo si našiel priestor medzi dvomi kruhmi v útočnom pásme, namieril a ťahom strieľal, no jeho projektil smeroval vedľa brány!
     
    02:12
    Na obrannej modrej čiare získal loptičku Svitana a vytlačil ju do stredného pásma, no potom si už kanadská obrana plnila svoju úlohu a nepustila slovenského obrancu ďalej.
     
    01:34
    Od modrej čiary po buly pálil Pederson, no jeho strelecký pokus bol zblokovaný na ochrannú sieť a bude sa vhadzovať v strednom pásme.
     
    01:32
    Zo začiatku sa hrá veľmi opatrne. Teraz sa však slovenská reprezentácia dopustila zakázaného uvoľnenia, a tak sa vhadzuje po ľavici brankára Pukalíka.
     
    00:50
    Kanaďania získali útočné pásmo a už dlhšia sa v ňom držia, no napokon sa nedostali k streleckému pokusu a Slováci bezpečne vyhodili loptičku do stredného a potom aj útočného pásma.
     
    00:05
    Úvodné vhadzovanie získali na svoje hokejky slovenskí hokejbalisti, ktorí sa snažia pomaly založiť útok.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Slovenskí hokejbalisti dnes nastúpia v modrých dresoch proti Kanaďanom, ktorí majú oblečené biele dresy.
     
    Úvodné zostavy:

    Kanada U16: Austin (Berlin) – Carmichael, Donald, K. Glaholt, Heelis, Martin, Pederson ("A"), Stewart, Tremblay – Bourguingnon, Daniels, Davis, Eccleston, M. Glaholt, Howlett, Lattavo, Morency ("A"), Nicholson, Porter, Straub, Ribau ("C")

    Slovensko U16: Minarčík (Pukalík, Šturma) – Coma, Farkaš, Gajdoš, Janaček, Junas ("A"), Knesl, Krempaský ("C"), Svitana, Šimčák – Martančík, Miklas, Nauš ("A"), Olejník, Reľovský, Slanina, Václav, Vašaš, Bobál, Cerjan, Fafrák, Gubo, Lacek.
     
    Vítam celé hokejbalové Slovensko! Dnes sa nám o 12:30 začne finále majstrovstiev sveta v kategórii do 16 rokov, v ktorom sa nám predstaví reprezentácia Kanady proti výberu Slovenska!

    Kanaďania tohto roku na majstrovstvách sveta nezaváhali ešte ani raz. Postupne zdolali Švajčiarov 5:1, "darovali" Veľkej Británii desať gólov, v základnej skupine porazili náš výber tesne 3:4, ďalej suverénne zdolali Nemecko 0:10 a v poslednom zápase základnej časti zvíťazili nad Českom 3:2. Naposledy včera zdolali v play-off Švajčiarsko výsledkom 4:0.

    Slovenská reprezentácia prehrala len jediný zápas, a to práve s výberom Kanady ešte v rámci základnej časti. V prvom zápase zdolala Česko 3:1, potom zdolala reprezentáciu helvétskeho kríža výsledkom 7:0, doslova zničila Veľkú Britániu 21:0 a v poslednom zápase základnej časti ešte prestrieľala Nemecko 10:0. Včera v rámci semifinále zvíťazila nad Českom aj po druhý raz. Opäť tesne, výsledkom 3:2.

    Dnes je pred našimi reprezentantmi ťažká úloha. Kanada má naozaj vynikajúcu formu. Naši však tiež vyhrali všetko, čo sa dalo okrem jediného zápasu základnej skupiny. Verme, že vo finále to naši mladíci javorovému listu odplatia a dvihnú pohár nad hlavu práve oni.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:30.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 26. Daniels (Mason) – 31. Olejník (Nauš), 40. Martančík (Svitana)


    Kanada U16: Berlin (Austin) – Carmichael, Donald, K. Glaholt, Heelis, Mason, Pederson ("A"), Stewart, Tremblay – Bourguingnon, Daniels, Davis, Eccleston, M. Glaholt, Howlett, Lattavo, Morency ("A"), Nicholson, Porter, Straub, Ribau ("C")
    Slovensko U16: Pukalík (Šturma, Minarčík) – Coma, Farkaš, Gajdoš, Janaček, Junas ("A"), Knesl, Krempaský ("C"), Svitana, Šimčák – Martančík, Miklas, Nauš ("A"), Olejník, Reľovský, Slanina, Václav, Vašaš, Bobál, Cerjan, Fafrák, Gubo, Lacek