Draft NHL - 1.časť 1. Aaron Ekblad (kon.) | Draft NHL - 2.časť 174. Maximilián Pajpach (kon.)
koniec udalosti
Draft NHL - 1.časť

1. Aaron Ekblad

(2. Sam Reinhart, 3. Leon Draisaitl)

Sobota 28.06.2014, 01:00 • Wells Fargo Center, Philadelphia • Draft
     
    Z prvého kola je to naozaj už všetko, ja sa s vami lúčim, samozrejme, pokračovať ale budeme aj zvyšným programom, v ktorom už snáď zaznie aj nejaké to slovenské meno. Začíname o 15:00. (04:29:33)
     
    Náročné prvé kolo je za nami. Zajtra, respektíve vlastne už dnes, by to malo byť o čosi rýchlejšie, no mien padne podstatne viac.

    Z rýchlych zaujímavostí pripomínam, že tak ako pred rokom, ani tentokrát v prvom kole nebol vybraný žiaden brankár.
    Oproti minulému roku sme však počuli české meno, a to dokonca hneď dvakrát. Draftovaný bol z 13. miesta Jakub Vrána a z 25. David Pastrňák. Česi tak majú zatiaľ toľko čo Fíni, Švédi či Rusi. Po jednom hráčovi má Nemecko, Dánsko a Švajčiarsko, Američania sa dočkali piati, zvyšných štrnásť bolo Kanaďanov.
     
    30.
    Posledným menom pre dnešok, menom, ktoré si vybrali New Jersey, je JOHN QUENNEVILLE.
     
    29.
    Aktuálny víťaz Stanley Cupu, Los Angeles Kings, vyberá piateho hráča zo švédskej ligy. Je ním ADRIAN KEMPE.
     
    Joshua Ho-Sang ale nie je známy svojim pôvodom. Je to jeho povaha, čo ho preslávilo, častokrát sa nespráva práve športovo.
     
    28.
    New York Islanders si vybrali JOSHUU HO-SANGA. Má skutočne exoticky vymiešaný pôvod – otec je Jamajčan a má čínskych predkov, zatiaľčo mama pochádza z Chile a má židovské, ruské a švédske korene.
     
    Máme tu ďalšiu výmenu výberov, takže nasledovať nebude Tampa, ale Islanders. Celkove sú to čísla 35 a 57 pre Blesky za nasledujúci pick.
     
    27.
    Nasleduje teda San Jose Sharks, pôvodne pick Chicaga. A je to ďalší ruský útočník – Nikolaj Goldobin.
     
    26.
    Nasleduje ďalší tím Original six – Montreal Canadiens. Napokon je to prvé ruské meno tento večer, a síce NIKITA SCHERBAK
     
    25.
    A číslo dvadsaťpäť má opäť české farby – zatiaľčo minuloročný draft ostal bez českých mien, na tohoročnom už len v prvom kole zazneli dve. Boston Bruins siahol po DAVIDOVI PASTRŇÁKOVI.
     
    24.
    Vancouver Canucks použilo svoj druhý pick v prvom kole na kanadského útočníka z OHL, JAREDA MCCANNA.
     
    23.
    Colorado Avalanche, ktoré minulý rok vyberalo z prvého miesta, teraz vyhlási meno, ktoré sa spojí s číslom 23. Stáva sa ním kanadský útočník CONNER BLEACKLEY.
     
    22.
    A po "osmičke" tu máme aj "trinástku" – Pittsburgh Penguins siahol z miesta číslo dvadsaťdva po už spomínanom KASPERI KAPANENOVI.
     
    21.
    St. Louis Blues načalo poslednú desiatku menom, ktoré sa možno čakalo i vyššie – center ROBERT FABBRI sa dočkal.
     
    20.
    Chicago Blackhawks si vyberá amerického útočníka NICKA SCHMALTZA.
     
    Malo nasledovať San Jose, avšak prebehli výmeny a práve preto sa chvíľu aj čakalo – a nasledovať teda bude Chicago Blackhawks. Svoje picky 27 a 62 vymenilo so Žralokmi za 20 a 179.
     
    19.
    Dres Tampy Bay si v najbližších chvíľach oblečie ANTHONY DEANGELO. Nedostal sa síce do prvej tridsiatky preddraftového rebríčka, no viacerí ho pasovali za čierneho koňa, ktorého meno dnes môže zaznieť – a stalo sa.
     
    18.
    Minnesota Wild siaha po treťom spomedzi amerických útočníkov – dočkal sa ALEX TUCH.
     
    Na margo spomínaného Kapanena len pripomeniem, že Philadelphia je mu veľmi blízka, nakoľko tu vyrastal počas pôsobenia jeho otca Samiho. V uplynulej sezóne si zahrali v jednom tíme.
     
    17.
    Avšak nie je to tak, Philadelphia Flyers si vyberá TRAVISA SANHEIMA, ktorý v preddraftovom rebríčku uzatváral prvú tridsiatku.

    Dominika Haršáni Handzušová