Kanada U20 – Česko U20 2:4 (kon.) | Slovensko U20 – Rakúsko U20 5:0 (kon.) | Česko U20 – Švajčiarsko U20 7:2 (kon.)
koniec
Česko U20
7:2 (3:1, 3:1 1:0)
Švajčiarsko U20
Štvrtok 26.06.2014, 20:00Majstrovstvá sveta U20
     
    Je koniec. Česi pridali v záverečnej tretine ešte jeden presný zásah, čím iba upravili skóre na konečných 7:2 zo svojho pohľadu. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme ešte príjemný zvyšok večera. (21:43:52)
     
    45:00
    Koniec zápasu.
     
    44:09
    Presilovka Česka je už medzičasom minulosťou. Zápas sa bude iba dohrávať, skóre sa už nezmení.
     
    43:29
    Presilovka Čechov sa pomaly kráti, ale na hracej ploche sa im už počas nej zrejme nepodarí nič vymyslieť.
     
    43:10
    Domáci hráči sa ale do žiadneho nebezpečného zakončenia nedostávajú. Hosťom neostáva nič iné, iba sa brániť proti početnej presile súpera.
     
    42:29
    Českí hokejbalisti kombinujú s loptičkou na hokejkách vo vlastnej útočnej tretine. Švajčiari sa musia mať na pozore.
     
    41:58
    Švajčiarsko sa bude brániť – Mermoud dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    41:16
    Domáci hráči si stretnutie užívajú. Loptičku majú vo svojej moci na vlastných hokejkách, ale nikam sa zbytočne nehrnú. Za tohto stavu sa im niet čo čudovať, že nemajú v úmysle riskovať prípadné zranenia.
     
    40:49
    Počas celého zápasu sú českí hokejbalisti jasne lepším tímom. Hostia na nich nestačia po žiadnej stránke a zaslúžene prehrávajú vysokým rozdielom.
     
    40:15
    Začala sa posledná päťminútovka tohto duelu. Hostia prehrávajú o 5 gólov, a tak už nad bodovým ziskom zrejme ani nepomýšľajú.
     
    39:28
    Česko dáva gól!
    V hre v plnom počte na oboch stranách sa domáci hráči dokázali presadiť po úspešnej kombinácii. Do štatistík sa zapisuje MAREK ŠVARC. Asistencia: Dominik Vít.
     
    38:46
    Českí hokejbalisti dokonca útočia. Propagačná strela od modrej čiary síce gól nepriniesla, no brankára zamestnala.
     
    38:20
    Na hracej ploche sa nedeje nič zaujímavé. Česko sa úplne bezproblémovo bráni, pretože vlastne ani nemá pred čím a kým. Hostia akoby už rezignovali.
     
    37:46
    Dokonca sa dostali aj do zakončenia. To síce nemalo prílišnú razanciu, ale švajčiarsky brankár musel hru aj tak prerušiť.
     
    37:10
    Domáci hokejisti zvládajú situáciu úplne bezproblémovo. Loptičku od vlastnej bránky pohodlne vyhadzujú na opačnú polovicu ihriska a súperovi nedovolia ani len vystreliť.
     
    36:43
    Česko sa bude brániť. Benedikt – dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    36:12
    Hosťom sa síce loptičku podarí z pásma pred vlastnou bránkou dostať, no iba za cenu zakázaného uvoľnenia. Takto sa Švajčiari Ďaleko skutočne nedostanú.
     
    35:49
    Na hracej ploche v Bratislave sa už žiaden obrat s najväčšou pravdepodobnosťou neuskutoční, aspoň tomu teda nič nenasvedčuje. Lopta je na hokejkách Čechov v ich útočnej tretine.
     
    34:46
    Česi nebezpečne vypálili a gólman hostí nemal všetko pod kontrolou. Napokon mu ale pomohol spoluhráč Hess, ktorý loptu zneškodnil.
     
    34:14
    Česko vybojovalo loptu za vlastnou bránkou a presúva sa do útoku. Skutočne sa ale nemá kam ponáhľať, hrá sa v pokojnom tempe.
     
    36:50
    Švajčiari sa napokon dostávali do zakončenia. Ale iba napokon.. Včasný defenzívny zákrok domácich hráčov zmaril pokus o samostatný únik švajčiarskych reprezentantov.
     
    36:20
    Hostia rýchlo prenieslo hru na opačnú polovicu trávnika, no tam sa nič zaujímavé nedeje. Nevideli sme ani len strelu.
     
    35:59
    Videli sme aj ďalší pokus susednej reprezentácie o pokus, no aj ten sa skončil iba nedôrazným zakončením.
     
    35:16
    českí hokejbalisti sa dostali do zakončenia. Vypálili z pravej strany a jeden z hráčov sa ešte pokúšal dorážať, no bez úspechu. Brankár všetko prečítal.
     
    33:46
    Ani Čechom sa ale v týchto chvíľach nedarí. Sú síce útoku, ale celkovo je hra teraz veľmi upracovaná. Chcelo by to väčšiu šancu alebo gól.
     
    33:01
    Švajčiari chceli spoza vlastnej bránky podniknúť rýchlu útočnú akciu po dlhom pase. Prihrávka ale skončila iba zakázaným uvoľnením.
     
    32:37
    Na hracej ploche sa skutočne nedeje nič zaujímavé. Hráči oboch tímov si loptu iba vymieňajú medzi sebou a zdá sa, že je už o všetkom rozhodnuté.
     
    32:10
    Až teraz sa hostia dostali k priamemu ohrozeniu súperovej bránky. stalo sa tak po rýchlom prechode, no gólman Česka nemal so zákrokom žiaden poblém.
     
    31:55
    Švajčiarski hráči začínajú svoju ofenzívnu akciu až spoza vlastnej bránky. Na hracej ploche sa stiuácia upokojila a nič zaujímavé sa tam nedeje.
     
    31:10
    Švajčiarski hokejbalisti majú ale loptu vo svojej moci na vlastným hokejkách. Česi stále vysoko napádajú ich rozohrávku, no takisto nevedia zakončiť.
     
    30:34
    Česi aj napriek tomu ešte ostávajú v útočnej tretine. Hostia si na nich musia dávať veľký pozor.
     
    30:07
    Tretia tretina sa začal víťazným buly pre Čechov a Benedikt sa okamžite predieral pomedzi trojicu súperov až k bránke, no lopta mu skĺzla z čepele a nezakončil.
     
    30:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá tretina je za nami. Videli sme v nej opäť štyri góly a opäť padli v celkovom pomere 3:1. Českí hokejbalisti sú na hracej ploche lepším tímom a v záverečnej pätnásťminútovke by sa to podľa doterajšieho vývoju duelu zmeniť nemalo.
     
    30:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    29:26
    Medzičasom sa nám začala už posledná minúta tejto tretiny. Loptu síce majú na svojich hokejkách Švajčiari, ale iba za vlastnou bránkou a gól už v tejto časti hry zrejme neuvidíme.
     
    28:50
    českí hráči sa dokonca dostávajú aj k loptičke. Ich súper si nerozumel v kombinácii, no domáci tím to nevyužil.
     
    28:12
    Švajčiarom sa snaha uprieť nedá, ale na hracej ploche sa im príliš nedarí. Českí hráči ich vôbec nepúšťajú k strele.
     
    27:50
    Pre Švajčiarov to už vyzerá veľmi zle. Druhá tretina sa nám blíži ku svojmu záveru a oni prehrávajú už o štyri góly.
     
    26:24
    Česko dáva gól!
    Tak napokon áno! Tvrdá bomba od modrej čiary končí v sieti. Do listiny strelcov sa zapisuje ROMAN KREJČÍ. Asistencia: Martin Špaček. Gól padol v presilovke.
     
    26:20
    Švajčiari sa budú brániť. Mermoud sa previnil vrazením na mantinel.
     
    26:10
    Švajčiarskym hokejbalistom sa síce snaha uprieť nedá, ale nedokážu sa dostať do zakončenia, a teda ani ku svojmu tretiemu gólu.
     
    25:50
    Do konca tejto tretiny už neostáva veľmi veľa času a na hracej ploche vidíme opäť dominanciu Čechov.
     
    24:21
    Česko dáva gól!
    Okamžitá odpoveď Česka! Bolo to presne tak, ako to po góle úspešný strelec TOMÁŠ JIŘÍK náležite okomentoval: "Já im utek". Rýchle samostatné zakončenie sa inak ako gólom ani skončiť nemohlo. Asistencia: Roman Krejčí.
     
    24:11
    Švajčiarsko dáva gól!
    Ale napokon neúspešne. Po rýchlom prechode do pásma Švajčiari vystrelili a český gólman nestihol zareagovať. Presadil sa SAMUEL ORSINGER. Asistencia: Thomas Neveu.
     
    23:50
    DOmáci ale dlho v defenzíve nevydržali. Ťahá ich to k útočnému prejavu hokejbalu, o ktorý sa už teraz aj pokúšajú.
     
    23:04
    Do útoku sa ale dostali aj švajčiarski reprezentanti. Ich pokus o gólové zakončenie zlikvidoval český gólman a žiadne sťahovanie náskoku sa nekoná.
     
    22:30
    Domáci hokejbalisti predsa len z uhla prudko vypálili. Švajčiarski brankár sa nenechal oklamať a loptičku schoval vo svojej moci.
     
    21:56
    A Česi môžu dokonca potrestať aj zaváhanie súpera. Ten si nedal pozor pri rozohrávke spoza bránky, no to domáci vôbec nečakali a na možnosť zakončenia vôbec neboli pripravení.
     
    21:13
    Česko sa ukážkovo bráni. S loptičkou na vlastných hokejkách kombinuje v útoku a nikam sa zbytočne neponáhľa. Darmo, najlepšou obranou je predsa útok.
     
    20:47
    Švajčiarski hráči sa síce s loptou na hokejke dostanú do útoku, nie však do zakončenia. Takto sa im gólový návrat do duelu nepodarí.
     
    20:19
    Lopta sa na moment presunula do okolia stredu hracej plochy. Tam sa o ňu pokúsia zabojovať najmä hostia, ktorí to teraz veľmi potrebujú.
     
    19:56
    Českí hokejbalisti majú toto stretnutie pod kontrolou. Švajčiari sa snažia úplne márne, na súpera nedokážu nič vymyslieť a prehrávajú už o tri góly.
     
    19:52
    Švajčiari sa budú brániť. Muller je vylúčený na dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    18:42
    Česko dáva gól!
    Domáci zvyšujú svoj náskok! ONDŘEJ BENEDIKT získal loptu na ľavej strane v útočnej tretine, potiahol si ju od mantinelu až k bránke a skóroval. Bez asistencií.
     
    17:59
    Takmer to zvládol Špaček, ktorý sa sám rútil do zakončenia, no to bolo napokon veľmi dobre vytesnené. Hostia mali v tejto chvíli aj kúsok šťastia.
     
    17:29
    Česko ale aj napriek tomu ostáva v útočnej tretine a pokúša sa prekvapiť svojho súpera.
     
    16:53
    Krejčí dostal loptičku priamo pred bránku súpera. Snažil sa spracovať si ju, ale bola príliš tvrdá a preskočila mu hokejku, a tak nedokázal vypáliť.
     
    16:20
    Celý šampionát je bezpochyby fyzicky veľmi náročný, no hráči chvályhodne bojujú ďalej. Pri lopte sú Česi.
     
    15:49
    Príliš sa im ju ale nedarí zúžitkovať. Česi žiadne nebezpečnejšie ohrozenie svojho brankára nepripustili a hrnú sa do útoku na opačnej strane.
     
    15:20
    Druhá tretina sa začala a českí hráči sa hneď v jej úvode musia brániť. Hostia začali aktívnou snahou o vyrovnanie.
     
    15:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Po prvej tretine vyhrávajú českí hráči nad súperom 3:1, no o víťazstve ešte rozhodnuté určite nemajú. Pred nami je ďalších 30 minút hry.
     
    15:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    14:42
    Prebieha posledná minúta tejto tretiny. Českí hráči si pred prestávkou utvorili dvojgólový náskok, ktorý sa už Švajčiari teraz ani nepokúšajú zmazať. Nemajú na to dostatok síl.
     
    14:35
    Česko dáva gól!
    Domáci hráči opäť zabojovali a vyhrávajú už rozdielom dvoch predných zásahov! Puk do nieje dostal ONDŘEJ BENEDIKT. Asistencia: Tomáš Jiřík.
     
    13:11
    českí hráči stále ostávajú nasťahovaní v ofenzíve. Ich tlak sa začína stupňovať a Švajčiari nevedia, kam skôr.
     
    12:56
    českí reprezentanti ale nič podobné nepripúšťajú. Obsadili svoje útočné pásmo a nedávajú súperovi žiadnu šancu na útok.
     
    12:20
    Českí hokejbalisti sú opäť vo vedení. Ich súper to bude mať znovu veľmi náročné, no hostia sa pokúsia vyrovnať ešte do prestávky.
     
    12:14
    Česko dáva gól!
    Teraz už ale gól padol! Českí hráči si rozhodili súpera a úspešne zakončili. DO štatistík sa zapisuje JAROSLAV PAUER. Asistencia: Dominik Vít.
     
    11:37
    Českí reprezentanti sa opäť nasťahovali pred súperovu bránku. Pecina si pýtal loptičku, no prihrávku nedostal, a tak sme jeho strelu nevideli.
     
    10:56
    Celou halou sa ozývajú aj motivačné slová z českej lavičky. Domáci hráči chcú tento duel určite vyhrať a chystajú sa poriadne zabojovať.
     
    10:11
    Práve naopak, Švajčiari sa snažia využívať každé zaváhanie súpera a stratu loptičky vo svoj prospech. Česi musia byť v pozore.
     
    09:57
    Domáci hokejbalisti by síce chceli ísť opäť do útoku, ale majú to veľmi náročné. Nabudený súper ich k ničomu nepúšťa.
     
    09:23
    Českí hráči inkasovali z hokejky jedného zo súperov a stav je opäť vyrovnaný. Pred nami je bezpochyby zaujímavý duel.
     
    08:01
    Švajčiarsko dáva gól!
    Je vyrovnané! Veľká radosť vypukla na švajčiarskej snahe, pretože hostia stále držia krok so súperom po tvrdej rane z medzikružia. Presadil sa THOMAS NEVEU. Asistencia: Alexandre Mermoud.
     
    07:55
    Pokus o rýchly brejk Švajčiarov sa skončil iba ofsajdom, ktorý neunikol pozornému oku rozhodcu.
     
    07:40
    Benedikt s loptičkou na hokejke kombinoval v útočnej tretine za súperovou bránkou. Napokon sa už rozhodol pre zakončenie, no v tej chvíli mu súper loptu vzal.
     
    07:32
    Mladí Švajčiar sa ale veľmi dobre bránia. Obsadili vlastnú obrannú tretinu a nedovoľujú súperovi dostať sa pred bránku a vystreliť.
     
    07:10
    Medzičasom sa nám začala už ôsma minúta tohto duelu. Na hracej ploche majú všetko vo svojej moci českí hráči, ktorí sa s loptičkou na hokejke pokúšajú prekvapiť súpera.
     
    06:23
    Švajčiari v snahe o pohotovú defenzívu pre dobiedzajúcim súperom vyhodili loptičku cez všetky čiary.
     
    06:10
    Napokon ho po tejto akcii ani neuvidíme. Loptičku sa už domáci pokúšali za čiaru zasunúť z uhla, no bránka hostí pri tom nebola na svojom mieste a hra sa na moment prerušuje.
     
    05:46
    Česi sa okamžite dostali do pásma a s loptičkou na hokejke krúžia okolo bránky. Zakončenie sme ale nevideli.
     
    05:29
    Českí hokejisti boli z vlastnej útočnej tretiny vytlačení, no do defenzívy prejsť nemusia. Loptička iba vybehla z ich útočnej tretiny, a tak budú musieť akciu založiť ešte raz.
     
    04:59
    Brankár švajčiarskeho tímu nenecháva nič na náhodu. Aj keď na neho súperi pália opäť rovnako nebezpečne, teraz si už priestor pokryl a loptičku chytá.
     
    04:19
    českí hráči už po štyroch minútach hry vyhrávajú jednogólovým rozdielom, čo je pre nich skvelý úvod do zápasu. Uvidíme, ako zvládnu súperovu snahu o vyrovnanie.
     
    03:37
    Česko dáva gól!
    Domáci hráči sa poriadne nasrdili a ROMAN KREJČÍ prudkou ranou do ľavého vinkla nedal súperovmu gólmanovi absolútne žiadnu šancu na úspech. Asistencia: Martin Krch.
     
    03:24
    Česko bude hrať presilovku! Kiener je vylúčený na dve minúty za seknutie.
     
    02:50
    Pecina si našprintoval do útočnej tretiny, ale prihrávka bola na jeho hokejku príliš prudká. Nedokázal ju spracovať a ani vystreliť.
     
    02:27
    To sa ale naším západným susedom zatiaľ nedarí. Českí hráči v strede poľa narazili na tvrdý odpor švajčiarskej defenzívy.
     
    01:46
    Domáci hráči musia zakladať novú akciu spoza vlastnej bránky. Čechom to ale zjavne nerobí žiaden problém a sú odhodlaní dostať sa až na opačnú polovicu ihriska.
     
    01:13
    Česi sa v snahe o rýchlu rozohrávku dopustili iba vyhodenia loptičky mimo hracej plochy. Hra je prerušená a bude sa vhadzovať.
     
    00:57
    Hostia vyviezli loptičku z vlastnej obrannej tretiny a odišli striedať. Rovnako tak urobili aj českí hokejbalisti.
     
    00:23
    Úvodné buly vybojovali na svoje hokejky švajčiarski hráči, ale okamžite sa musia brániť. Česi skúšali loptičku na brankára nahadzovať z ľavej strany z uhla, ale to úspech nemalo.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    V bratislavskej hale je už všetko pripravené na začiatok duelu. O pár desiatok sekúnd môžeme začať. Zostavy doplníme hneď, ako to bude možné.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    Úvod zápasu sa nám o pár minút oneskorí. Na hracej ploche ešte prebieha rozcvička.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri pokračovaní svetového šampionátu v hokejbale hráčov do 20 rokov. Ten sa koná v Bratislave a začal sa už v utorok. V tomto podrobnom textovom prenose si priblížime dianie na hracej ploche, kde sa stretnú výbery Česka a Švajčiarska.

    Mladí Švajčiari majú za sebou v Bratislave zatiaľ tri zápasy. Ani v jednom z nich sa im ale zatiaľ zvíťazil nepodarilo, pretože najskôr podľahli pomerom 1:10 Slovensku, potom prehrali 1:5 proti Kanade, a potom 2:9 s USA.

    Českí hokejbalisti tejto vekovej kategórie majú za sebou už 4 duely. V tom prvom si sily zmerali s výberom USA, ktorému podľahli 2:5. Ešte v ten istý deň večer nastúpili proti Rakúsku, ktoré zdolali 6:0. Počas druhého hracieho dňa odohrali jeden zápas. Úplne v ňom rozstrieľali Poľsko 15:0 a do tabuľky si tak pripísali ďalšie body. Dnes už za sebou jedno vystúpenie takisto majú, v dopoludňajších hodinách zvíťazili nad Kanadou 4:2.

    Zápas sa v hlavnom meste Slovenska začína už o 20:00. Vďaka podrobnému textovému prenosu webu Onlajny.eu vám z neho určite neunikne nič podstatné.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:00.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 4. Krejčí (Krch), 13. Pauer (Vít), 15. Benedikt (Jiřík), 19. Benedikt, 25. Jiřík (Krejčí), 27. Krejčí (Špaček), 40. Švarc (Vít) – 9. Neveu (Mermoud), 25. Orsinger (Neveu)


    Česko U20: Grufík (Kračina) – Vít, Čermák, Izaj, Jiřík, Krejčí, Krch, Pecina, Samek, Vodrážka, Benedikt, Forstl, Franěk, Gabriel, Kohout, Krajíček, Markytán, Pauer, Šrámek, Švarc, Urbanec, Špaček, Zvonek
    Švajčiarsko U20: