Česko U16 – Nemecko U16 17:0 (kon.) | Slovensko U16 – Švajčiarsko U16 7:0 (kon.)
koniec
Slovensko U16
7:0 (4:0, 2:0, 1:0)
Švajčiarsko U16
Streda 25.06.2014, 14:00 • Zimný štadión Vladimíra Dzurillu, Bratislava • Majstrovstvá sveta U16
     
    V poslednej časti hry ešte pridal siedmy gól Miklas čím spečatil výhru Slovenska nad Švajčiarskom výsledkom 7:0. (15:30:23)
     
    45:00
    Koniec zápasu.
     
    44:50
    Václav vypálil ešte od modrej čiary, no jeho strela bola zblokovaná.
     
    44:24
    Tento zápas sa pravdupovediac už len dohráva. Naši chlapci kontrolujú hru bez menších problémov a čakajú na koniec zápasu.
     
    43:33
    Richard Lasek teraz vypálil z ľavého kruhu, no Messer si počkal na túto strelu, s prehľadom ju zachytil do svojej výstroje a prerušil hru.
     
    43:00
    Aurel Nauš teraz skvelo prešiel takmer celé ihrisko pekným prienikom, natlačil sa z ľavej strany, no jeho zakončenie už vystihol švajčiarsky gólman Messer.
     
    42:26
    Slováci sa okamžite oslobodzujú.
     
    42:23
    Ešte presilová hra pre Švajčiarsko. Za seknutie si na trestnú lavicu odchádza sadnúť Dominik Miklas.
     
    42:01
    Martančík teraz zakončoval spomedzi kruhov švihom. Messer nemal so strelou ani najmenší problém a zachytil ju do lapačky.
     
    41:35
    Rastislav Václav teraz krásne krížnym spôsobom z ľavej strany našiel pred bránou Borisa Martančíka, no ten netrafil odkrytú bránu!
     
    41:13
    Švajčiari sa zatiaľ úspešne bránia a teraz vyhadzujú puk cez všetky čiary.
     
    40:56
    Erik Gubo ukázal svoju technickú stránku, keď sa po pravej strane útočného pásma pekne pretlačil až ku bráne, no jeho zakončenie blafákom nebolo už účinné.
     
    40:35
    Daniel Slanina vypálil z priestoru medzi červenou a modrou čiarou, ale jeho tvrdý projektil bol nepresný.
     
    39:59
    Adrien Wehrli odchádza na dve minúty za podrazenie.
     
    39:21
    Gubo zvíťazil nad Weissmannom na vhadzovaní, no naši už nepokračovali v akcii naďalej.
     
    39:00
    Sven Kunsch sa teraz rýchlo pretlačil po ľavej strane a dostal sa k strele, no jeho prudká strela napokon bola len nepresná, keďže skončila na pleksiskle.
     
    38:38
    Richard Lacek strieľal od modrej čiary, no jeho strela bola zblokovaná švajčiarskymi hráčmi.
     
    37:55
    Janik Messer si na svoje konto pripísal ďalší úspešný zákrok po našom prečíslení 3/1, v ktorom bol pri loptičke Rastislav Václav, ktorý vystrelil švihom z ľavého kruhu, no švajčiarsky gólman bol pozorný.
     
    37:30
    Filip Vašaš prenikal po pravej strane v útočnom pásme, no narazil len do Delyho, ktorý mu skrížil cestu.
     
    37:00
    Rastislav Václav si teraz nevšimol signalizovanie ofsajdu, a tak nestihol opustiť útočné pásmo a dotkol sa aj loptičky, čo už znamenalo postavenie mimo hry.
     
    36:34
    Švajčiarsky tím sa už snaží takto stretnutie dohrať. Teraz náš protivník opäť predviedol zakázané uvoľnenie.
     
    36:22
    Hneď po vhadzovaní vypálil Dominik Miklas, no jeho tvrdá strela neohrozila švajčiarskeho brankára. Následne sa náš súper oslobodil za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    36:02
    Janik Messer teraz čelil strele švihom od modrej čiary, ktorú naňho vyslal Lukáš Olejník, no švajčiarsky brankár bol pozorný a nedopustil zaváhanie.
     
    35:38
    Weissmann sa snažil niečo vymyslieť počas prechodu cez stredné pásmo, no už v našom obrannom mu loptičku z moci vzali naši reprezentanti, ktorá pokračujú v útoku.
     
    34:22
    Najprv Lacek vypálil z ľavej strany švihom, no jeho zakončenie Messer vystihol svojou hokejkou. Potom po malej chvíli pálil aj Nauš spomedzi kruhov, no jeho tvrdá delovka našla len zadný mantinel.
     
    33:50
    Martin Krempaský po obsekávačkách vypálil od modrej čiary, no jeho projektil skončil len v bezpečí brankára Messera, ktorý prikryl loptičku.
     
    33:19
    Teraz však musel byť v strehu aj náš gólman, ktorý zachytil strelu z ľavej strany z kruhu, ale s prehľadom do svojej výstroje.
     
    32:47
    Slovensko dáva gól! Slovenskí mladíci zvyšujú už na pohodlných 7:0. Farkaš napriahol na červenej čiare a vypálil, jeho strela sa odrazila od pleksiskla presne pred bránkovisko, kde bol DOMINIK MIKLAS, ktorý s prehľadom trafil priestor brány a skóroval.
    Asistenciu si pripísal Lukáš Farkaš.
     
    32:05
    Švajčiari šli do prečíslenia a skoro to bol gól v našom sieti! Dario Baldari si pekne počkal na prihrávku na ľavú stranu pred našu bránu od Svena Kunscha, no z prvej ju zle trafil a nevystihol priestor našej brány!
     
    31:35
    Filip Bobál teraz tvrdo súbojil s Frederikom Wallinom v rohu ihriska, rozhodca odpískal hru, no našťastie to faul nie je. Tímy môžu prestriedať.
     
    30:51
    Prekrásna akcia našich! Martančík najprv naznačil strelu v medzikruží, zadovkou vrátil na Václava, ktorý už našiel Martančíka na ľavej strane pred bránou, no Boris Martančík následne už nezasunul puk do poloodkrytej brány Švajčiarska!
     
    30:08
    Naši chlapci okamžite zaviedli loptičku do pásma, Martančík našiel Olejníka medzi kruhmi, ale jeho strela bola zblokovaná.
     
    30:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Skončila sa nám aj druhá pätnásťminútovka, v ktorej boli Slováci znovu dominantnejším tímom na ihrisku, čo svedčia aj ďalšie dva pridané góly v súperovej sieti. Najprv sa v 25. minúte presadil Vašaš a o dve minúty neskôr skóroval Olejník.
     
    30:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    29:49
    Boris Martančík vypálil spomedzi kruhov, no jeho strela švihom sa odrazila len od Messerovej lapačky za bránu Švajčiarska.
     
    29:16
    Dávid Reľovský si teraz našiel priestor na pravej strane a švihom vypálil, no svojou strelou trafil len bočnú sieť švajčiarskej brány.
     
    29:01
    Po ďalšej našej šanci začína posledná minúta druhej tretiny.
     
    28:32
    Lukáš Farkaš si spracoval zadovku od Reľovského na modrej čiare a okamžite pálil, no jeho delovka však bola zblokovaná. Naši však stále v útočnom pásme.
     
    28:07
    Scott Rohrbach odchádza na trestnú lavicu, presilová hra pre našich mladých reprezentantov.
     
    27:40
    Miloš Fafrák si našiel priestor v medzikruží a strieľal švihom na bránu, Messer vyrážal pred seba, kde bol ešte Erik Gubo, no ten už ďalší gól do siete Švajčiarska v týchto chvíľach nepridal.
     
    26:54
    Ďalšia šanca pre Slovensko! Fafrák si obišiel z ľavej strany bránu a pred ňou našiel ideálne postaveného Erika Guba, ktorý pálil z prvej zápästím, no brankár Messer bol v strehu a strelu dokázal vykryť!
     
    26:28
    Slovensko dáva gól! Je to už 6:0! Skvelou individuálnou akciu sa blysol LUKÁŠ OLEJNÍK, ktorý z ľavej strany najprv obišiel Beyelera, vypálil a vlastnú strelu si dorazil do odkrytej brány!
    Asistenciu si pripísal Erik Gubo.
     
    25:38
    Slovenskí reprezentanti sú stále pri chuti a robia Švajčiarom problémy v útočnom pásme. Ich akcie sú kvalitné, no zatiaľ to na ďalší gól v švajčiarskej sieti nie je.
     
    24:44
    Slovensko dáva gól! Naši chlapci vedú už 5:0! Václav vybojoval puk a prihrával ho pred bránkovisko, kde stál pripravený FILIP VAŠAŠ, ktorému už nerobilo problémy skórovať do švajčiarskej brány.
    Asistenciu si pripísal Rastislav Václav.
     
    24:32
    Radovan Cerjan si teraz na pravej strane obhodil jedného zo Švajčiarov a servíroval pred bránkovisko Dominikovi Miklasovi, ktorý však netrafil bránu.
     
    24:19
    Weissmann sa takmer dostal ku strele spred bránkoviska, no nakoniec mu slovenskí mladíci dokázali loptičku odobrať.
     
    23:28
    Lukáš Farkaš okamžite po vhadzovaní vypálil od modrej čiary zo stredovej osi, no svojím tvrdým projektilom trafil švajčiarskeho gólmana Messera do masky a hlavný rozhodca musel hru prerušiť.
     
    22:50
    Dario Baldari šprintoval za loptičkou v našom pásme, čo to len dalo, ale slovenských hráčov tam bolo dostatok na to, aby sa nám ju podarilo získať.
     
    22:02
    Naši chlapci naozaj ukazujú technickú zdatnosť. Erik Gubo si teraz pekným spôsobom za bránkou obhodil jedného zo švajčiarskych hráčov. Následne sa náš protivník oslobodil, pri loptičke však stále naši.
     
    21:12
    Janik Messer teraz s prehľadom zachytil strelu od Daniela Slaninu, ktorý príklepom pálil od modrej. Švajčiari po vhadzovaní vyhodili puk cez všetky čiary, čo znamená icing nášho súpera.
     
    20:33
    Filip Vašaš teraz v útočnom pásme nezasiahol dobre loptičku a do rýchleho brejku sa dostal Cedric Streuli a Martin Krempaský mal plné ruky práce, aby švajčiarskeho útočníka odohnal. Brankár Pukalík však dokázal loptičku prikryť, čím všetko vyriešil.
     
    19:54
    Martančík teraz prišiel v útočnom pásme po loptu, získali ju Švajčiari, no tí už protiútok nevymysleli a loptička je v moci našich mladíkov.
     
    19:21
    Krásna kombinácia Martančíka a Václava! Prvý menovaný najprv z pravej strany v útočnom pásme posunul Václavovi pred bránkovisko, ktorý ešte Martančíkovi vrátil, no ten napálil len do betónov švajčiarskeho gólmana!
     
    18:46
    Naši v týchto chvíľach dobre forčekovali a znepríjemňovali tým životy švajčiarskych hokejbalistov, no následne sa už dokázal náš súper oslobodiť.
     
    17:30
    Brankár Janik Messer teraz mal loptičku za bránou a musel si ju posunúť pred bránu, keďže za bránou sa loptička nesmie prikrývať, nasledovali by za to dve minúty za zdržiavanie hry. Pred bránou už bol náš Lukáš Olejník, no pohotovejší bol švajčiarsky gólman.
     
    17:19
    Daniel Slanina si spracoval prihrávku na modrej čiare, no jeho strela bola zblokovaná. Následne však Slanina pohotovo vyhadzuje puk cez všetky čiary.
     
    16:48
    Slováci dokázali vybojovať loptu od svojho súpera a okamžite ju vyhadzovali von z obranného pásma. Za švajčiarskou bránou sa k nej dostal ešte Bobál, no prihrávkou nenašiel pred bránkoviskom nikoho z našich reprezentantov.
     
    16:17
    Aurel Nauš odchádza na trestnú lavicu. Presilová hra pre Švajčiarsko.
     
    16:02
    Švajčiarsko hrá v plnom počte a vhadzovať sa bude po pravici brankára Olivera Pukalíka, ktorý v tejto tretine vymenil Marka Šturmu, ktorý si prvú tretinu príliš nezachytal.
     
    15:42
    Boris Martančík si spracoval prihrávku na pravej strane pri bráne, presúval ju na Václava cez bránkovisko, no jemu sa nepodarilo už efektívne zakončiť.
     
    15:04
    Naši chlapci začali druhú tretinu vyhratým vhadzovaním a okamžite sa usadili v útočnom pásme. Rastislav Václav mohol skórovať, ale spálil obrovskú šancu, keď trafil tyčku švajčiarskej brány.
     
    15:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Po prvej tretine vyhráva naša reprezentácia 4:0, keď skórovali postupne Fafrák, Martančík, Gajdoš a Gubo. Druhá tretina tohto duelu začína už o malú chvíľu.
     
    15:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    14:54
    Pekná práca našich chlapcov! Lukáš Olejník vypálil od modrej čiary na Stuckiho, ktorý vyrazil len pred seba, kde stál Marek Gajdoš, no jemu sa nepodarilo už dorážať za Stuckiho chrbát.
     
    14:24
    Miloš Fafrák si našiel miesto na pravej strane, ale Farkaš mu poslal nepresnú prihrávku pod nohy, a tak nemohol Fafrák zakončovať.
     
    14:00
    Ďalší trest pre Švajčiarsko. Dve minúty dostáva Frederik Wallin za nedovolené bránenie.
     
    13:34
    Za seknutie odchádza na trestnú lavicu Geronimo Weissmann, čo znamená presilovku pre Slovensko.
     
    13:02
    Po našom útočnom ťažení a strele Slaninu sa Švajčiari oslobodili vyhodením puku cez všetky čiary. Vhadzovanie pred Lukasom Stuckim.
     
    12:08
    Boris Martančík najprv spoločne s Rastislavom Václavom dôrazne dorážali pred Stuckim, no Martančík následne vytiahol loptičku spod Stuckiho presunul si ju na forhend a odtiahol ju, no odkrytú bránu nedokázal trafiť!
     
    11:18
    Slovensko dáva gól! Je to 4:0. Keiser rozohrával zle v obrannom pásme a loptičku sa podarilo zachytiť ERIKOVI GUBOVI, ktorý z medzikružia prihrával na ľavú stranu Olejníkovi, ktorý si našiel práve voľného Guba pred bránou, ktorému vrátil a ten už len s prehľadom zakončil.
    Asistenciu si pripísal Lukáš Olejník.
     
    10:31
    Daniel Slanina sa snažil nájsť v brejku Aurela Nauša, no jemu sa nepodarilo prihrávku zachytiť, ale brankár Stucki musel loptičku prikryť práve pred dôrazným Naušom.
     
    09:57
    V týchto chvíľach už aj naši reprezentanti hrajú s piatimi hráčmi.
     
    09:24
    Slovensko dáva gól! Vedieme 3:0. MAREK GAJDOŠ skvelo prečítal hru v strednom pásme a zachytil prihrávku od Wallina, nabral rýchlosť a z medzikružia zakončil do pravého horného rohu švajčiarskej brány!
    Bez asistencie.
     
    09:07
    Švajčiarski mladíci sa snažili rýchlo dostať do útočného pásma, no previnili sa ofsajdom. Vzápätí naši chlapci vyhodili loptičku.
     
    08:51
    Švajčiari hrajú s piatimi hráčmi. Začína minútová presilovka pre nášho súpera.
     
    08:44
    Lukáš Olejník získal loptičku na pravom kruhu, priblížil sa ku bráne a strieľal švihom, ale Lukas Stucki bol v strehu a dokázal túto nepríjemnú strelu skrotiť a zachytiť.
     
    07:57
    Peter Junas odchádza taktiež na trestnú lavicu. Hrá sa 4 proti 4.
     
    07:32
    Dávid Reľovský bojoval o loptičku v rohu útočného pásma a dokázal to. Slováci však o malú chvíľu stratili loptičku, Švajčiari vyhodili cez všetky čiary.
     
    06:48
    Švajčiarsko dostáva takisto dvojminútový trest. Cedric odchádza na trestnú lavicu.
     
    06:20
    Erik Gubo získal loptu v strednom pásme, rýchlo sa priblížil ku hranici ľavému kruhu a strieľal ťahom, no švajčiarsky gólman bol pozorný a zachytil strelu na svojej hrudi!
     
    06:08
    Naši chlapci okamžite vyhodili loptičku až ku Švajčiarom a súper musí začínať od svojej brány.
     
    05:56
    Za seknutie odchádza na dve minúty na trestnú lavicu Lukáš Olejník.
     
    05:41
    Po vhadzovaní pred Stuckim sa dostal na stredovej osi v medzikruží ku loptičke Olejník, no jeho strelu Stucki bezpečne zachytil a vhadzovanie sa bude opakovať.
     
    05:21
    Lucas Stucki s prehľadom zachytil strelu od Daniela Slaninu, ktorý príklepom pálil od červenej čiary.
     
    04:35
    Slovensko dáva gól! Naši chlapci vedú v priebehu piatej minúty už 2:0, výborný začiatok. Náš kapitán Martin Krempaský vypálil od modrej čiary, Stucki najprv vyrazil, ale následne Václav našiel z ľavej strany pred bránkoviskom na pravú stranu BORISA MARTANČÍKA, ktorému posunul loptičku a náš útočník už len poľahky zakončil do súperovej brány!
    Asistenciu si pripísal Rastislav Václav a Martin Krempaský.
     
    03:44
    Rastislav Václav nahodil loptičku na švajčiarsku bránu a snažil sa ju dobehnúťa dorázať, ale švajčiarsky brankár chytil loptičku pod svoju lapačku a prikryl ju.
     
    03:29
    Filip Vašaš sa tlačil do útočného pásma, no na modrej čiare urobil sťahovačku a do pásma mu vbehol jeho spoluhráč, čo znamená ofsajd na našej strane.
     
    03:11
    Švajčiari sa teraz oslobodili spod nášho tlaku, ale len za cenu zakázaného uvoľnenia, Vhadzovanie pred švajčiarskym brankárom Stuckim.
     
    02:12
    Slovensko dáva gól! Slovenský tím sa dostáva do vedenia! Skvelú prácu odviedol Gubo, ktorý vybojoval loptičku za bránou, dostal sa s ňou pohodlne až pred bránu, keď zadovkou spred bránkoviska prihral na MILOŠA FAFRÁKA, ktorý už len usmernil puk do odkrytej brány Švajčiarska!
    Asistenciu si pripísal Erik Gubo.
     
    01:47
    Aurel Nauš sa predieral z ľavého mantinelu až ku bráne Švajčiarska, no jeho prienik napokon skončil len prerušením hry a náš hráč sa nedostal k strele.
     
    01:08
    Marko Šturma si pripísal na svoje konto prvý zákrok, keď čelil strele jedného zo Švajčiarov od modrej čiary.
     
    00:58
    V úvode zápasu naši chlapci začali aktívnejšie, Boris Martančík sa dostal k prvej strele nášho tímu, no jeho projektil smeroval len mimo švajčiarskej brány.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko U16: Šturma – Coma, Farkaš, Gajdoš, Janaček, Junas, Knesl, Krempaský, Svitana, Šimčák – Miklas, Bobál, Cerjan, Fafrák, GUbo, Lacek, Martančík, Vašaš, Nauš, Olejník, Reľovský, SLanina, Václav

    Švajčiarsko U16: Stucki – Bächler, Dely, Fleury, Gerber, Kunsch, Marti, Muller, Solioz, Streuli, Wehrli, Beyeler, Bohnenblust, Bongni, Iseli, Keiser K., Keiser S., Mauron, Oesch, Rohrbach, Wallin, Weissmann, Baldari.
     
    Vítam všetkých hokejbalových fanúšikov na Slovensku! Včera sa v Bratislave začali majstrovstvá sveta v hokejbale v katégoriách reprezentantov do 16, 18 a 20 rokov.

    V tomto on-line prenose vás budem pravidelnými príspevkami sprevádzať zápasom medzi Slovenskom U16 a Švjačiarskom U16.

    Naši mladíci včera vstúpili do turnaja úspešne, keď zdolali rovesníkov z Česka výsledkom 3:1. Za našich skórovali Slanina a dvakrát Bobál. Za Čechov sa ako jediný presadil Smudek.

    Švajčiari včera prehrali v rannom súboji s Kanadou vysoko 5:1. Za Švajčiarsko sa do streleckej listiny zapísal len Dario Baldari.

    Zápas Slovenska a Švajčiarska sa začína o 14:00, srdečne vás naň pozývam prostredníctvom webu Onlajny.eu.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 3. Fafrák (Gubo), 5. Martančík (Václav, Krempaský), 10. Gajdoš, 12. Gubo (Olejník), 25. Vašaš (Martančík), 27. Olejník (Gubo), 33. Miklas (Farkaš)


    Slovensko U16: Šturma – Coma, Farkaš, Gajdoš, Janaček, Junas, Knesl, Krempaský, Svitana, Šimčák – Miklas, Bobál, Cerjan, Fafrák, Gubo, Lacek, Martančík, Vašaš, Nauš, Olejník, Reľovský, Slanina, Václav
    Švajčiarsko U16: Stucki – Bächler, Dely, Fleury, Gerber, Kunsch, Marti, Muller, Solioz, Streuli, Wehrli, Beyeler, Bohnenblust, Bongni, Iseli, Keiser K., Keiser S., Mauron, Oesch, Rohrbach, Wallin, Weissmann, Baldari

    Rozhodca: Prudík, Fiala