Taliansko – Uruguaj 0:1 (kon.) | Kostarika – Anglicko 0:0 (kon.) | Japonsko – Kolumbia 1:4 (kon.)
Grécko – Pobr. Slonoviny 2:1 (kon.)
koniec
Grécko
2:1 (1:0)
Pobrežie Slonoviny
Utorok 24.06.2014, 22:00 • Estadio Castelao, Fortaleza • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Grécko dalo gól!
    A je rozhodnuté! Gréci jasajú, loptu si na biely bod postavil práve faulovaný hráč GIORGIOS SAMARAS, ktorý prudko strelou do ľavej strany prekonáva Barryho! 2:1.
     
    87
    Salpingidis sa mohol stať hrdinom zápasu! Z ničoho nič si zbehol do pokutového územia, z ťažkého uhla vystrelil na bránu. Lopta prešla popod nohy troch brániacich hráčov, no chýbal tak grécky útočník, ktorý by ju dorazil do brány.
     
    83
    A práve Gervinho je posledným striedajúcim hráčom v zápase, na trávniku ho nahradí Sio.
     
    79
    Nasleduje striedanie na strane afrického tímu, z ihriska odišiel kapitán Drogba, opačným smerom vybieha Diomandé.
     
    77
    Po jednom zo súbojov sa na zemi ocitol Drogba, tréner Fernando Santos využíva prerušenie na posledné striedanie svojho tímu, na ihrisko vybieha Gekas, ten na trávniku vymení Karagounisa.
     
    74
    Pobrežie slonoviny dalo gól!
    Tak predsa sa to hráčom Pobrežia Slonoviny podarilo! Kalou perfektne vysunul Gervinha do pokutového územia, ten našiel nabiehajúceho si BONYHO WILFRIEDA, ktorý prekonal Glykosa a vyrovnáva skóre na 1:1.
     
    70
    Tentoraz sa ale budú musieť hráči afrického mužstva brániť, Serey Die nedovolene zastavil prenikajúceho Holebasa, za čo vidí aj kartu žltej farby.
     
    68
    Karagounis z ničoho nič vypálil snáď aj z tridsiatich metrov, jeho bomba ale opäť len orazítkovala brvno Barryho brány!
     
    61
    Ale ešte prv prichádza prvé striedanie na strane Pobrežia Slonoviny, z ihriska odchádza Tioté, ktorého nahradí Bony.
     
    54
    Až teraz sa to podarilo Christodoulopoulosovi, ktorý výborne prešiel cez Bambu a z dobrej pozície tesne minul pravú tyč Barryho svätyne.
     
    46
    Okamžite po začiatku druhého polčasu mohli Gréci zvýšiť svoje vedenie! Christodoulopoulos vystrelil len tak ledabolo, jeho pokus bol ale tečovaný a strela sa od tyče odrazila za čiaru!
     
    44
    Na opačnej strane okamžite mohol gólovo odpovedať Touré, avšak po jeho individuálnej akcii z výbornej pozície nastrelil iba brániaceho hráča a lopta letí mimo brány!
     
    42
    Grécko dalo gól!
    Obrovská chyba v rozohrávke hráčov Pobrežia Slonoviny! Obranca nedôrazne rozohrával, loptu zachytil Samaras, ten v útoku našiel úplne voľného ANDREASA SAMARISA, ktorý už poľahky prekonal Barryho! 1:0.
     
    37
    Trošku prísnu žltú kartu vidí kapitán Pobrežia Slonoviny Drogba, ktorý preletel cez Samarisa, no po opakovaných záberoch vieme, že najprv trafil loptu a až potom spoluhráča.
     
    33
    Vysokí obrancovia Grécka si s touto štandardnou situáciou poradili, no Samaras zavelil do protiútoku, kde prihral Holebasovi, ktorý vypálil z hranice šestnástky a opečiatkoval brvno!
     
    24
    Tak nakoniec nie. Karnezis už nebude môcť pre zranenie pokračovať v hre, jeho miesto preto zaujme náhradný gólman Glykos.
     
    14
    Torosidis však na opačnej strane potiahol akciu po pravom krídle a prudkou prihrávkou pred bránou hľadal Salpingidisa. Aj v tomto prípade však úradoval brankár, ktorý súperovu doslova vzal loptu spod kopačiek.
     
    12
    Aj napriek krátkemu ošetreniu priamo na ihrisku Kone nebude môcť pokračovať v zápase, preto ho už v 12. minúte vystrieda Samaris.

    Andrej Marienka

    Góly: 42. Samaris, 90+3. Samaras (pen.) – 74. Bony

    Karty:   37. Drogba (CIV), 70. Die (CIV)


    Grécko: Karnezis – Holebas, Papastathopoulos, Manolas, Torosidis – Kone, Christodoulopoulos, Maniatis – Samaras, Karagounis – Salpingidis
    Náhradníci: Glykos, Kapino – Tzavellas, Moras, Tziolis, Mitroglou, Vyntra, Gekas, Fetfatzidis, Samaris, Tachtsidis

    Pobrežie Slonoviny: Barry – Bamba, Touré, Boka, Aurier – Tioté, Serey Die – Touré – Kalou, Gervinho – Drogba
    Náhradníci: Gbohouo, Sayouba – Viera, Bolly, Akpa Akpro, Bony, Ya Konan, Diomandé, Gradel, Djakpa, Sio

    Rozhodca: Vera – Lescano, Romero (všetci ECU)