Taliansko – Uruguaj 0:1 (kon.) | Kostarika – Anglicko 0:0 (kon.) | Japonsko – Kolumbia 1:4 (kon.)
Grécko – Pobr. Slonoviny 2:1 (kon.)
koniec
Grécko
2:1 (1:0)
Pobrežie Slonoviny
Utorok 24.06.2014, 22:00 • Estadio Castelao, Fortaleza • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
     
    Držanie lopty: 46% – 54%
    Strely: 13 – 13
    Na bránu: 5 – 9
    Fauly: 13 – 23
    Rohové kopy: 4 – 7 (23:58:01)
     
    Je dobojované! Gréci sa radujú z historického postupu do osemfinále! Hráči Pobrežia Slonoviny naopak ronia slzy, ale je treba poznamenať, že hráči si dnešný zápas pokazili sami, či už prvým gólom, zapríčineným zlou rozohrávkou, alebo zbytočným faulom v nadstavenom čase.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a pri ďalších zápasoch z MS dovidenia.
     
    Koniec zápasu.
     
     
    90+3
    Grécko dalo gól!
    A je rozhodnuté! Gréci jasajú, loptu si na biely bod postavil práve faulovaný hráč GIORGIOS SAMARAS, ktorý prudko strelou do ľavej strany prekonáva Barryho! 2:1.
     
     
    90+1
    Hlavný rozhodca nariadil pokutový kop! Samaras si zbehol do pokutového územia, kde ho k zemi nešetrne poslal Sio a Grécko tak môže gólom z pokutového územia rozhodnúť o svojom postupe do osemfinále!
     
    90
    Grécko ešte získalo priamy kop, no ten Papastathopoulos nezahral ideálne a aj preto nemala štvorica hráčov v zelenom problém pustiť sa do kontry, na ktorej konci bola slabučká strela Tourého do náručia Glykosa.
     
    89
    Gréci sa zúfalo vrhajú do ďalšieho útoku, "Slony" sa už venujú takmer výhradne defenzívnej činnosti, no vysunutý útočník stále hrozí rodiacimi sa protiútokmi.
     
    88
    Na opačnej strane Touré hľadal na krídle striedajúceho Sia, ten sa ale ocitol v postavení mimo hry.
     
    87
    Salpingidis sa mohol stať hrdinom zápasu! Z ničoho nič si zbehol do pokutového územia, z ťažkého uhla vystrelil na bránu. Lopta prešla popod nohy troch brániacich hráčov, no chýbal tak grécky útočník, ktorý by ju dorazil do brány.
     
    86
    Po centri do šestnástky nastal v pokutovom území Grécka menší zmätok, ten ukončil Bamba nedôraznou hlavičkou smerom na bránu s ktorou ale nemal Glykos najmenší problém.
     
    85
    Kalou z ľavej strany nemal komu prihrať, tak to aspoň napálil do Gréckeho obrancu a vybojoval tak rohový kop.
     
    84
    Zdá sa, že osud tretieho tímu, ktorý si robil zálusk na druhé miesto v tabuľke je spečatený, Japonsko totiž prehráva už 1:3 a je tak definitívne mimo hry o postup do osemfinále.
     
    83
    A práve Gervinho je posledným striedajúcim hráčom v zápase, na trávniku ho nahradí Sio.
     
    82
    Gervinho vyviezol loptu až k súperovej rohovej zástavke, snaží sa ju tam udržať čo najdlhšie, v tomto momente je každá sekunda dobrá.
     
    81
    Začala sa nám posledná desaťminútovka riadnej hracej doby, ak chcú Gréci postúpiť do ďalšej fázy turnaja, tak musia bezpodmienečne skórovať, na čo sa im čas rýchlo kráti.
     
    80
    Z pravej strany pred bránu prudký center posielal Torosidis, no lopta opäť len opečiatkovala tyč. Tentoraz to ale bolo z vonkajšej strany.
     
    79
    Nasleduje striedanie na strane afrického tímu, z ihriska odišiel kapitán Drogba, opačným smerom vybieha Diomandé.
     
    78
    Hra sa presunula do okolia stredového kruhu, tam to hráčom Pobrežia Slonoviny určite vyhovuje. Uvidíme, či sa Grécko odhodlá k poslednému tlaku na súpera.
     
    Bony vracia Slony späť na postupovú pozíciu!


     
    77
    Po jednom zo súbojov sa na zemi ocitol Drogba, tréner Fernando Santos využíva prerušenie na posledné striedanie svojho tímu, na ihrisko vybieha Gekas, ten na trávniku vymení Karagounisa.
     
    76
    Teraz sa ale hráči Côte d'Ivoire museli brániť, po tom ako Gréci zahrávali rohový kop. Barry však všetko vyriešil s rozvahou a loptu ukryl vo svojich rukaviciach.
     
    75
    Rázom tak Pobrežie Slonoviny poskočilo na druhú priečku v tabuľke, čo znamená postup do ďalšej fázy turnaja!
     
     
    74
    Pobrežie slonoviny dalo gól!
    Tak predsa sa to hráčom Pobrežia Slonoviny podarilo! Kalou perfektne vysunul Gervinha do pokutového územia, ten našiel nabiehajúceho si BONYHO WILFRIEDA, ktorý prekonal Glykosa a vyrovnáva skóre na 1:1.
     
    73
    Po vysokom centri smerom na bránu hlavičkoval Bamba, ani jemu sa však nepodarilo namieriť to do priestoru, ktorý ohraničujú tri žrde.
     
    72
    Na opačnej strane Pobrežie Slonoviny získalo rohový kop, ten bude tentoraz zahrávať Touré. Čas na vyrovnanie sa hráčom rýchlo kráti.
     
    71
    Do strely sa poriadne oprel Christodoulopoulos, ani jeho delovka nebola márna, no preletela tesne ponad brvno, takže Barry mohol byť v kľude.
     
    70
    Tentoraz sa ale budú musieť hráči afrického mužstva brániť, Serey Die nedovolene zastavil prenikajúceho Holebasa, za čo vidí aj kartu žltej farby.
     
    69
    Pobrežie Slonoviny tak malo opäť obrovské šťastie, uvidíme, či to nakopne jeho hráčov k streleniu gólu.
     
     
    68
    Karagounis z ničoho nič vypálil snáď aj z tridsiatich metrov, jeho bomba ale opäť len orazítkovala brvno Barryho brány!
     
    67
    Z veľkej diaľky tentoraz pálil Kalou, no ani ten netrafil bránu súpera. V druhom polčase nemusel Glykos čeliť ani jednej strele na bránu.
     
    66
    Dobývanie gréckej šestnástky pokračuje aj naďalej, no Gréci sa zatiaľ úspešne bránia a tak si držia postupové nádeje.
     
    65
    Na opačnej strane šťastie z veľkej diaľky vyskúšal Gervinho, jeho strela ale bola veľmi nepresná a nevmestila sa do priestoru troch žrdí.
     
    64
    Hráči Pobrežia Slonoviny znova prepadli v útočnej časti ihriska, ani tentoraz však "Hellas" protiútok nezužitkovali a kvôli nepresnej prihrávke lopta končí mimo hracej plochy.
     
    Títo fanúšikovia sú zatiaľ spokojnejší


     
    63
    Ten zahrával Karagounis, no loptu úplne nelogicky napálil presne do stredu múru tiel pred sebou, takže Barry nemusel vôbec zasahovať.
     
    62
    Rohový kop hráčom afrického tímu absolútne nevyšiel, naopak do kontry sa okamžite dostala trojica Grékov, ktorá ale protiútok úplne zbabrala a získava aspoň priamy kop.
     
    61
    Ale ešte prv prichádza prvé striedanie na strane Pobrežia Slonoviny, z ihriska odchádza Tioté, ktorého nahradí Bony.
     
    61
    Aurier posielal prudký center pred Glykosa, v poslednej chvíli zasiahol Papastathopoulos a loptu tečoval na rohový kop.
     
    60
    Je za nami hodina hry, v druhom zápase skupiny C Kolumbia vedie nad Japonskom 2:1. V našom dueli sa do ďalšieho útoku púšťajú "Sloni".
     
    59
    Na útočný výlet sa po dlhšej dobe vydal Salpingidis, ten z dobrých dvadsiatich metrov vypálil poriadnu delovku a Barry musel vytlačiť na roh.
     
    58
    Côte d'Ivoire nevyužilo ani túto štandardnú situáciu, Gréci sa v týchto momentoch takmer výhradne bránia.
     
    57
    Tí istí hráči sa však do ďalšej príležitosti o malú chvíľu neskôr a z vysunutia Kaloua plynie aspoň rohový kop pre Pobrežie Slonoviny.
     
    56
    Po menšej chybe v rozohrávke Grécka sa k lopte na hranici šestnástky dostal Touré, no ten si trošku zavadzal s Kalouom a aj preto sa týmto dvom hráčom nepodarilo využiť ponúknutú príležitosť.
     
    55
    Ďalší prudký center do šestnástky posielal Drogba, jeho prihrávka ale bola veľmi nepresná a končí iba v rukaviciach Glykosa.
     
    54
    Až teraz sa to podarilo Christodoulopoulosovi, ktorý výborne prešiel cez Bambu a z dobrej pozície tesne minul pravú tyč Barryho svätyne.
     
    53
    "Sloni" sa veľmi rýchlo vrátili na polovicu súpera, Gréci sa v postate okrem prvých minút druhého polčasu nedostali za stredovú čiaru.
     
    52
    Jeho rozohrávka sa ale omeškala, pre menšiu strkanicu pred bránu. Na mäkučký center si najvyššie naskočil Touré, ten ale netriafal presne.
     
    51
    Pobrežie Slonoviny ale čoraz viac stupňuje svoj tlak, na ľavom krídle Gervinho vybojoval ďalší rohový kop.
     
    50
    V zápase, ktorý sa hrá paralelne s týmto zatiaľ Japonsko remizuje s Kolumbiou a tak je momentálne na druhom postupovom mieste práve Grécko.
     
    49
    Následne sa k strele z hranice pokutového územia dostal Tioté, ten však mieril iba do priestoru kde stál pripravený Glykos.
     
    48
    A práve on bol hráčom, ktorý sa dostal do vzdušného súboja proti Glykosovi, no hlavný rozhodca signalizuje, že v zápale boja gréckeho gólmana fauloval.
     
    47
    Tentoraz sa už Afričania oslobodili bez väčších problémov a Drogba môže založiť prvý útok svojho tímu v druhom polčase.
     
    47
    Gréci tak tak mali k dispozícii rohový kop, ten si hráči zopakujú, keďže lopta z čiaru šla znova od hráča Pobrežia Slonoviny.
     
    46
    Okamžite po začiatku druhého polčasu mohli Gréci zvýšiť svoje vedenie! Christodoulopoulos vystrelil len tak ledabolo, jeho pokus bol ale tečovaný a strela sa od tyče odrazila za čiaru!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Držanie lopty: 45% – 55%
    Strely: 3 – 2
    Na bránu: 2 – 2
    Fauly: 7 – 9
    Rohové kopy: 0 – 2
    Ofsajdy: 1 – 0
     
    Legendárny anglický útočník a známy futbalový glosátor, Gary Lineker, je unesený, že sa Grékom prvýkrát na šampionáte podarilo skórovať.


     
    Polovica duelu je za nami, po ňom je skóre mierne prekvapivé, jediným strelcom zápasu sa zatiaľ stal Samaris, ktorý skóroval po veľkej chybe súpera pri rozohrávke. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhruba o 23:05.
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+4
    Tak zrejme sa už nedočkáme žiadnej akcie na jeden či druhej strane, polčas sa viac-menej len dohráva v strednej časti ihriska.
     
    45+3
    Teraz sa však museli brániť, aj keď sa napokon útočná akcia Grékov skončila útočným faulom.
     
    45+2
    K lopte sa ešte dostali hráči Pobrežia Slonoviny, ktorí sa naopak budú snažiť v zostávajúcich minútach vypracovať si gólovú príležitosť.
     
    45+1
    Gréci sa už snažia dohrať prvý polčas v pokoji, nikam sa už neponáhľajú, skôr sa sústreďujú na defenzívu.
     
    45+1
    Tak napokon to sú to ešte extra 4 minúty navyše.
     
    45
    Tak najväčšie vzrušenie polčasu sme zažili v jeho posledných minútach, uvidíme, koľko minút budú rozhodcovia nadstavovať nad rámec riadnej hracej doby, keďže sme videli dve striedania.
     
    44
    Na opačnej strane okamžite mohol gólovo odpovedať Touré, avšak po jeho individuálnej akcii z výbornej pozície nastrelil iba brániaceho hráča a lopta letí mimo brány!
     
     
    42
    Grécko dalo gól!
    Obrovská chyba v rozohrávke hráčov Pobrežia Slonoviny! Obranca nedôrazne rozohrával, loptu zachytil Samaras, ten v útoku našiel úplne voľného ANDREASA SAMARISA, ktorý už poľahky prekonal Barryho! 1:0.
     
    41
    A znova hráči Pobrežia Slonoviny. Tentoraz na čele celej akcie bolo Kalou, ktorý sa zbavil brániaceho hráča na ľavej strane, no ani na dvakrát strieľanou prihrávkou nenašiel spoluhráčov v pokutovom území.
     
    40
    Ďalšie snahy hráčov v zelenom o útok, ale ani tentoraz im to nevyšlo kvôli nepresnej prihrávke. Hráči akoby sa v útoku len hľadali.
     
    39
    Ďalší faul, Bamba sa teraz previnil šľapákom, Gréci s ďalšou rozohrávkou vyčkávajú len na svojej vlastnej polovici ihriska.
     
    Podľa bývalého obranca Arsenalu Martina Keown hrá Didier Drogba ako dvaja chlapi.


     
    38
    Hráči Pobrežia Slonoviny kombinovali v strede ihriska, Gervinha sa kolmicou snažil vysunúť Touré, ten ale jeho prihrávku nečakal a lopta končí až pri brankárovi Glykosovi.
     
    37
    Trošku prísnu žltú kartu vidí kapitán Pobrežia Slonoviny Drogba, ktorý preletel cez Samarisa, no po opakovaných záberoch vieme, že najprv trafil loptu a až potom spoluhráča.
     
    36
    "Sloni" na nič nečakali, okamžite sa vydali do útoku, avšak Touré svojou prihrávkou našiel iba päty Bambu. Lopty sa teda zmocnili Gréci.
     
    35
    Tak napokon strieľal Karagounis, no prudkú strelu napálil len do miest, kde stál pripravený brankár Barry.
     
    34
    Grécko navyše bude zahrávať priamy kop, keďže Samaras bol tesne po prihrávke faulovaný. Loptu si už chystá Holebas.
     
     
    33
    Vysokí obrancovia Grécka si s touto štandardnou situáciou poradili, no Samaras zavelil do protiútoku, kde prihral Holebasovi, ktorý vypálil z hranice šestnástky a opečiatkoval brvno!
     
    32
    Drogba sa nám tentoraz predviedol v úlohe centrujúceho hráča, prihrávka na Bambu bola zblokovaná na rohový kop.
     
    31
    Grécky útok už však dlho nepokračoval, Torosidis totiž vo vzdušnom súboji lakťom udrel Drogbu, karta z toho nieje, ale píska sa faul.
     
    30
    Torosidis na opačnej strane zavelil do útoku, vybojoval aspoň vhadzovanie takmer pri rohovej zástavke, takže Gréci zostanú v útočnej fáze.
     
    29
    Hráči Pobrežia Slonoviny si teraz v útoku nerozumeli, Touré nečakal prihrávku z ľavej strany a preto si nespracoval loptu tak ako by chcel.
     
    28
    Gervinho vybojoval loptu, pri stredovej čiare si vypýtal faul, ukľudňuje tak hru a navyše získava loptu pre svoj tím.
     
    27
    Napokon sa Gréci predsa len dostali k lopte, do útoku sa im ale nedarí prejsť, nakoľko "Sloni" veľmi dobre prehusťujú priestor pred vlastnou šestnástkou a narušujú tak rozohrávku súpera.
     
    26
    O loptu sa bojuje v strednej časti ihriska, no viac ju majú na kopačkách africkí hráči. Gréci budú musieť hospodáriť so silami, keďže majú k dispozícii už len jedno striedanie.
     
    Hráči Pobrežia Slonoviny dnes nastúpili s čiernymi páskami na rukávoch na počesť Ibrahima Tourého, zosnulého brata Kolea a Yayi Touréových.


     
    25
    Glykos sa okamžite zapojil do hry, dlhým odkopom hľadal jeho spoluhráčov až na polovici súpera.
     
    24
    Tak nakoniec nie. Karnezis už nebude môcť pre zranenie pokračovať v hre, jeho miesto preto zaujme náhradný gólman Glykos.
     
    23
    Zmeniť to chcel Touré, ktorému sa podarilo prejsť cez dvojicu obrancov Grécka, no jeho veľmi nepresná prihrávka zahnala Drogbu až do rohu ihriska.
     
    22
    Tempo hry nám od tohto momentu mierne pokleslo, najmä hráči Pobrežia Slonoviny nevykazujú taký pohyb ako tomu bolo pred pár minútami.
     
    21
    Po ľavom krídle sa Samarisa snažili spoluhráči vysunúť dlhou nakopávanou loptou, no Aurier si svoj priestor postrážil a súpera do ničoho nepustil.
     
    20
    Karnezis napokon nútene striedať nebude musieť, teda aspoň zatiaľ, v hre sa pokračuje. Na konci prvého polčasu tak môžeme očakávať pomerne dlhé nadstavenie.
     
    19
    Grécki fyzioterapeuti sa snažia na ihrisku dať Karnezisa dohromady, za postrannou čiarou sa pre istotu rozcvičuje Glykos.
     
    18
    Okamžite po prerušení hry si grécky brankár vypýtal ošetrenie. Zdá sa, že ho trápi boľavý chrbát. Na ihrisko tak vybieha lekársky tím a pre Grécko by to bola ešte ťažšia strata ako strata Koneho.
     
    17
    Aj v tomto prípade však centrujúci hráč silu prihrávky neodhadol a lopta končí mimo hracej plochy.
     
    16
    A opäť prenesenie hry na opačnú stranu ihriska, Salpingidis si teraz vymenil úlohy s Torosidisom a práve prvý menovaný posielal loptu do pokutového územia.
     
    Atraktívny pohľad do hľadiska. Snáď sa dočkáme aj rovnako dobrého futbalu.


     
    15
    Zatiaľ sledujeme pomerne pekný futbal, s rýchlymi prechodmi do útokov na obidvoch stranách. Tentoraz sa o center pred bránu znova pokúšal Gervinho, ten však neodhadol silu prihrávky a lopta končí až za postrannou čiarou.
     
    14
    Torosidis však na opačnej strane potiahol akciu po pravom krídle a prudkou prihrávkou pred bránou hľadal Salpingidisa. Aj v tomto prípade však úradoval brankár, ktorý súperovu doslova vzal loptu spod kopačiek.
     
    13
    V zápase sa opäť pokračuje, Touré tentoraz posielal loptu priamo pred brankára Karnezisa, ten dobre čítal hru, včas vybehol a loptu chytil.
     
    12
    Aj napriek krátkemu ošetreniu priamo na ihrisku Kone nebude môcť pokračovať v zápase, preto ho už v 12. minúte vystrieda Samaris.
     
    11
    Po jednom zo vzdušných súbojov sa na zemi ocitol Kone a drží sa za zadný stehenný sval. Tak toto by mohlo byť pre grécky tím veľmi nepríjemné.
     
    10
    Kalou rozohrával rohový kop, svojou vzdušnou prihrávkou hľadal hlavu Drogbu, no lopta sa cez dvojicu brániacich Grékov nedostala.
     
    9
    Drogba výborne na krídle vysunul Gervinha, toho výborným zákrokom aj zacenu rohového kopu zastavil Manolas.
     
    8
    Tak, zdá sa, že všetko je napokon v poriadku, pokračovať sa bude rozhodcovskou loptou, ktorú "Sloni" vrátia Grékom.
     
    7
    Drogba sa následne vo vzduchu nepríjemne zrazil hlavou s Holebasom, ten zostáva na trávniku otrasený a ratujú ho spoluhráči.
     
    6
    Drogba vybojoval loptu v strede ihriska, na krídlo rozohral na Tourého, toho ale našťastie pre Grécko včas zastavil Christodoulopoulos.
     
    5
    Ten svojim centrom hľadal hlavou Torosidisa, ten ale vo vzdušnom súboji fauloval Auriera a tak bude od svojej brány rozohrávať Barry.
     
    5
    Hra sa nám prelieva z jednej strany na druhú, na opačnej strane ihriska získalo Grécko po nedovolenom zákroku priamy kop, ktorý bude zahrávať Kone.
     
    4
    Na opačnej strane akciu potiahol Tioté, prihral Bokovi, ktorý centrom hľadal nabiehajúceho si Drogbu, avšak prihrávka bola príliš prudká a končí mimo hracej plochy.
     
    3
    Prvá strela na bránu však prišla z kopačky Gréka, Barryho skôr propagačnou strelou ohrozil Holebas.
     
    2
    Hráči Pobrežia Slonoviny začínajú opatrne, prvé útoky sa snažia rozvinúť po krídlach, no tam sú pozorní grécki obrancovia.
     
    1
    Zápas sa nám začal, Gréci dnes budú hrať v bielych dresoch, zatiaľ čo africký tím v zelenom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hráči obidvoch celkov sú už nastúpení na hracej ploche, ako býva zvykom, najprv si vypočujeme hymny obidvoch krajín.
     
    Úvodné zostavy:

    Grécko: Karnezis – Holebas, Papastathopoulos, Manolas, Torosidis – Kone, Christodoulopoulos, Maniatis – Samaras, Karagounis – Salpingidis
    Náhradníci: Glykos, Kapino – Tzavellas, Moras, Tziolis, Mitroglou, Vyntra, Gekas, Fetfatzidis, Samaris, Tachtsidis

    Pobrežie Slonoviny: Barry – Bamba, Touré, Boka, Aurier – Tioté, Serey Die – Touré – Kalou, Gervinho – Drogba
    Náhradníci: Gbohouo, Sayouba – Viera, Bolly, Akpa Akpro, Bony, Ya Konan, Diomandé, Gradel, Djakpa, Sio

    Rozhodca: Vera – Lescano, Romero (všetci ECU).
     
    Takto to vyzerá v gréckej štvrti v kanadskom Toronte


     
    Grécko vs Pobrežie Slonoviny:

    Tieto tímy dnes na seba narazia vôbec prvý raz v histórii. Očakávať môžeme vyrovnaný zápas, no miernym favoritom bude africký tím. Pre kartové tresty dnes nebudú tímom môcť pomôcť Katsouranis a Zokora.

    Situácia v skupine:

    V skupine C je zatiaľ vyriešené jedno postupové miesto. To si drží šesťbodová Kolumbia. O druhé miesto sa dnes pobijú Pobrežie Slonoviny, Japonsko a Grécko, no najbližšie k postupu má práve africký tím, ktorý má pred Gréckom a Japonskom dvojbodový náskok.

    1. Kolumbia – 5:1 – 6 bodov
    2. Pobrežie Slonoviny – 3:3 – 3 body
    3. Japonsko – 1:2 – 1 bod
    4. Grécko – 0:3 – 1 bod
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 22:00.

    Andrej Marienka

    Góly: 42. Samaris, 90+3. Samaras (pen.) – 74. Bony

    Karty:   37. Drogba (CIV), 70. Die (CIV)


    Grécko: Karnezis – Holebas, Papastathopoulos, Manolas, Torosidis – Kone, Christodoulopoulos, Maniatis – Samaras, Karagounis – Salpingidis
    Náhradníci: Glykos, Kapino – Tzavellas, Moras, Tziolis, Mitroglou, Vyntra, Gekas, Fetfatzidis, Samaris, Tachtsidis

    Pobrežie Slonoviny: Barry – Bamba, Touré, Boka, Aurier – Tioté, Serey Die – Touré – Kalou, Gervinho – Drogba
    Náhradníci: Gbohouo, Sayouba – Viera, Bolly, Akpa Akpro, Bony, Ya Konan, Diomandé, Gradel, Djakpa, Sio

    Rozhodca: Vera – Lescano, Romero (všetci ECU)