Slovensko – Chorvátsko 1:1 (kon.)
koniec
Slovensko
1:1 (1:1)
Chorvátsko
Štvrtok 19.06.2014, 18:00 • Senec, Slovensko • Kvalifikácia Majstrovstiev sveta žien vo futbale 2015
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní kvalifikačného zápasu našej ženskej futbalovej reprezentácie na MS 2015. Zápas sa odohrá v NTC Senec o 18:00 a vy vďaka webu Onlajny.eu môžete byť pri tom.

    Slovenky sa v Senci stretli už v pondelok. Trénerovi Pakuszovi sa hlásili takmer všetky dievčatá, s výnimkou zranenej brankárky. „Namiesto zranenej Kuľkovej pricestovala brankárka Šale Gabriela Kubíková, ostatné dievčatá sú zdravotne v poriadku. Väčšine hráčok skončili nedávno ligové súťaže, verím, že si dobre oddýchli a v záverečnom zápase sezóny podajú kvalitné výkony. Júnový termín nepovažujem za optimálny, navyše Chorvátky ukázali v poslednom období zlepšenú formu. Vyhrali v Slovinsku a v Írsku stratili remízu po góle až v 93. minúte. Čaká nás náročný súper," vyjadril sa pre web SFZ Zsolt Pakusza.

    Naše dievčatá už v kvalifikácii odohrali 6 zápasov, no vyhrať sa im podarilo iba jediný – práve proti Chorvátkam. Stalo sa tak ešte v októbri 2013, kedy sme tohto súpera v Sesvete zdolali 1:0 zásluhou Bartovičovej. Posledný kvalifikačný duel odohrali naše reprezentantky ešte 8. mája tohto roku, kedy v Nemecku prehrali vysoko 1:9. pevne veríme, že dnes sa im bude dariť oveľa viac!

    Tabuľka 1. kvalifikačnej skupiny:
    (zápasy – výhry – remízy – prehry – skóre – body)
    1. Nemecko 8 8 0 0 56:3 24
    2. Rusko 5 4 0 1 10:11 12
    3. Írsko 5 2 1 2 9:7 7
    4. Chorvátsko 6 1 1 4 4:15 4
    5. Slovensko 6 1 0 5 3:22 3
    6. Slovinsko 6 1 0 5 4:28 3


    Nominované hráčky Slovenska na kvalifikačný zápas proti Chorvátsku:

    BRANKÁRKY: Lucia El Dahaibiová (Carpisa Napoli), Lívia Kuľková (Partizán Bardejov)

    OBRANKYNE: Lucia Haršányová (SV Neulengbach), Alexandra Bíróová (SV Neulengbach), Jana Vojteková (SV Neulengbach), Lenka Mravíková (SKV Altenmarkt), Monika Matysová (ASV Spratzern), Andrea Vrabcová (ŠKF Žirafa Žilina)

    STREDOPOLIARKY: Veronika Klechová (Inverness Ladies FC), Dominika Škorvánková (SV Neulengbach), Lucia Ondrušová (Bohemians Praha), Patrícia Hmírová (1. FC Katowice), Kristína Cerovská (FC Neunkirch), Lucia Šušková (FC Neunkirch), Dana Fecková (FC Neunkirch)

    ÚTOČNÍČKY: Nikola Rybanská (FC Union Nové Zámky), Diana Bartovičová (SK Slavia Praha), Patrícia Marková (ŠK Slovan Bratislava)


    Náhradníčky:

    BRANKÁRKA: Gabriela Kubíková (FK Slovan Duslo Šaľa)
    OBRANKYŇA: Petra Zdechovanová (ŠKF Žirafa Žilina)
    STREDOPOLIARKY: Hana Korytárová (FC Union Nové Zámky), Carmen Absolonová (ŠK Slovan Bratislava), Sandra Kujovičová (ŠK Slovan Bratislava), Simona Fatulová (ŠK Slovan Bratislava), Dominika Sýkorová (TS Mitech Źywiec)
    ÚTOČNÍČKA: Ivana Pálenčíková (ŠKF Žirafa Žilina)

    Realizačný tím:
    tréner: Zsolt Pakusza, asistent: Marián Nincz, tréner brankárok: Pavol Hrnčiarik, kondičný tréner/kustód: Martin Kojnok, lekár: Lucia Knappková, masér: Jindřich Ditrich, technický vedúci: Milan Sládkovič, hlavný vedúci: Juraj Jánošík
     
    -14
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: El Dahabiová – Mravíková, Matysová (C), Bíróová, Fecková, Vojteková, Ondrušová, Šušková, Bartovičová, Klechová, Škorvánková
    Náhradníci: Kubíková – Haršányová, Cerovská, Marková, Hmírová, Vrabcová, Rybanská

    Chorvátsko: Vuková – Balogová, Nevrklaová, Hercigonja-Moultonová, Joščaková, Babanová, Kolarová, Landekaová (C), Šaleková, Lojnaová, Žigičová
    Náhradníci: Bačičová – Andrličová, Petrovičová, Stvoričová, Gaiserová, Staničová

    Rozhodca: Pirriatoreová (ITA) – Santuariová (ITA), Carovingoová (ITA). Štvrtá rozhodkyňa: Obertová (SVK).
     
    -3
    Hráčky oboch celkov už v sprievode rozhodcovskej trojice prichádzajú na trávnik.
     
    -2
    Na úvod si vypočujeme hymny oboch krajín, začíname tou chorvátskou.
     
    -1
    Na štadióne je už všetko pripravené na úvodný výkop. Naše hráčky budú hrať v modrých dresoch, reprezentantky Chorvátska v červeno-bielej farbe.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    O úvodný výkop sa postarali hosťujúce hráčky. Tie sa okamžite stiahli na vlastnú polovicu, odkiaľ sa pokúsili rozohrať vysokú loptu, no tá ďaleko neprešla.
     
    2
    Na trávniku sa ešte vôbec nič nestalo. Hráčky nášho súpera držia loptu na vlastnej obrannej polovici, no nič s ňou nevedia vymyslieť. Už sa aj črtal prechod popri čiare, no naše ho faulom zastavili.
     
    3
    Hercigonja-Moultonová mala loptu na kopačke pri pravej postrannej čiare, ale proti nej vybehla naša hráčka a bezproblémovo jej loptu vykopla. Slovenky iný kontakt s loptou zatiaľ nezaznamenali.
     
    4
    Aj ženský futbal má svoje čaro. Teraz sa napríklad prejavilo v tom, že všetko čo sme doteraz videli, bola vlastne útočná akcia. Chorvátky sa konečne dostali pred našu šestnástku, no nedokázali si potom presne prihrať a ani vystreliť.
     
    5
    Azda prvýkrát v zápase sa naše hráčky zmocnili lopty a chceli ísť do útoku. Šušková tesne za polovicou vybojovala faul, po ktorom budú naše rozohrávať.
     
    6
    Naše hráčky sa pokúsili zaútočiť. Loptu poslali dlhým centrom až do šestnástky, ale bolo to tak nepresné, že ju Fecková nemala šancu stihnúť. Rozohrávať bude súper.
     
    7
    Stále nič nové. Brankárka Vuková loptu rozohrala preč od vlastnej bránky, no tam sa toho veľa neudialo a opäť pokračuje iba séria prihrávok medzi Chorvátkami.
     
    8
    Chorvátske hráčky sa museli dokonca stiahnuť až k vlastnej brankárke, ktorá im pomáhala s rozohrávkou. Naše trošku vyššie napádali, no loptu nevybojovali.
     
    8
    Chorvátsko sa prvýkrát dostalo k našej šestnástke a dokázalo to zúžitkovať na strelu! Tá letela tesne spoza hranice vápna, ale lopta úplne minula priestor El Dahabiovej bránky.
     
    9
    Slovensko sa po rozohrávke pokúsilo niečo vymyslieť na opačnej strane. Videli sme niečo ako strelu – vysoko nakopnutá lopta doplachtila do rúk chorvátskej brankárky, ktorá s tým nemohla mať ani najmenší problém.
     
    10
    Chorvátsko sa už zrejme rozohralo a začína sa viac tlačiť dopredu. Aj teraz to naše súperky skúsili po ľavej strane, no ich pokus o center bol odvrátený.
     
    11
    Chorvátsko vybojovalo štandardku zo zaujímavej pozície z niečo viac ako 20 metrov! Hosťujúce hráčky budú zahrávať loptu tesne spoza šestnástky.
     
    12
    A bolo to poriadne tesné! Naša brankárka sa po lopte síce hodila, ale nezasiahla ju. Podľa všetkého to bolo brvno alebo lopta skončila iba tesne nad bránkou. Rozohrávať bude El Dahabiová.
     
    13
    Chorvátsko aj naďalej útočí a vybojovalo ďalší nebezpečný kop po našom faule! Teraz z boku šestnástky, jedná sa o akýsi skrátený roh.
     
    14
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Vojteková, prichádza Vrabcová.
     
    14
    Chorvátsko nebolo ďaleko od otvorenia skóre! Hosťujúce hráčky rozohrali loptu k vzdialenejšej žrdi, no tam ju už nedokázali presne usmerniť a skončila iba mimo bránky.
     
    15
    Pozor ale aj na rýchly protiútok našich! Po okamžitej akcii sa k lopte na hranici šestnástky dostala aktívna Fecková, no jej padáčik nemohol Vukovú prekvapiť.
     
    16
    Hra sa nám v týchto chvíľach poriadne rozprúdila. Hráčky sa už oťukali a začínajú skutočne bojovať.
     
    17
    Slovensko v obrovskej príležitosti! Bartovičová na ľavej strane prenechala loptu Feckovej, no tá ju v behu poslala iba nad brvno! Veľká škoda, pred ňou totiž bola iba bránka a brankárka v nej.
     
    18
    Slovensko opäť pohrozilo. Lopta ale aj v tomto prípade letela iba vysoko nad bránku a Vukovú nemohla ani len ohroziť. Po rozohrávke sa bude Chorvátsko tlačiť do útoku.
     
    19
    Obrovská šanca našich! Slovenky v strede trávnika prerušili sériu prihrávok súperiek a rýchlo sa dostali až do útoku. Tam sa v šestnástke po lopte naťahovala Klechová, no nohou vo vzduchu švihla iba naprázdno, lopta jej totiž odskočila.
     
    20
    Slovensko v posledných minútach skutočne zvyšuje svoju aktivitu. Čo sa týka nebezpečenstva pred bránkou, naše sú pre Chorvátsko minimálne vyrovnaným súperom.
     
    21
    Teraz sa hra ale na malý moment spomalila a upokojila. Chorvátsko zahralo loptu cez stred trávnika,, kde o ňu síce prišlo, no naše reprezentantky aj napriek tomu odmieta pustiť na svoju obrannú polovicu.
     
    22
    Chorvátsko napokon loptu stiahlo k vlastnej bránke samo. Hosťujúce hráčky budú chcieť založiť novú útočnú akciu a po dlhšej čase pohroziť pred El Dahabiovou.
     
    23
    Tak toto bola jasne gólová situácia! Slovensko zabudlo na obranu a po rýchlom prechode súperiek mohlo pykať. Lojnaová si na seba natiahla poslednú brániacu hráčku, loptu naservírovala priamo pred bránku, no tam Kolarová nedokázala trafiť úplne odkrytý priestor.
     
    24
    Chorvátsko ešte stále ostáva pred našou bránkou a poriadne zatlačilo. Hosťujúce hráčky vybojovali aj rohový kop.
     
    25
    Chorvátske reprezentantky zahrali loptu z pravej strany až do našej šestnástky. Tam sa pokúšala boxovať El Dahabiová, no napokon jej zrejme niektorá so spoluhráčok vo výskoku pomohla. Po následnom pokuse hostí o akciu sa roh zopakuje.
     
    26
    Po tomto rohovom kope už lopta skončila v našej sieti, ale gól platiť nemôže! Rozhodkyne predtým hru prerušili, pretože po strkanici a vzdušnom súboji v šestnástky ostali na zemi ležať tri hráčky, medzi nimi aj naša Mravíková.
     
    27
    Napokon ale bude snáď všetko v poriadku. Na trávnik prichádzajú lekári, ktorí pomôžu Lojnovej za postrannou čiarou. Pevne veríme, že bude v poriadku a zasiahne do zvyšku zápasu.
     
    28
    Zranená hráčka je ošetrovaná mimo hracej plochy a my pokračujeme v hre. Slovensko rozohralo loptu na opačnú polovicu, no okamžite o ňu prišlo.
     
    29
    Slovensko dalo gól!

    Naše hráčky sa ujali vedenia! Oslabené Chorvátsko neustálo situáciu, po ktorej lopta prešla celou šestnástkou popred Vukovú a dostala sa k nej až LUCIA ŠUŠKOVÁ. Tej strela sadla a umiestnila ju až do siete.
     
    30
    Polhodina hry je už za nami a my sme zaznamenali dôležitý moment. Slovensko už vyhráva rozdielom gólu, a tak sa našim dievčatám bude hrať oveľa jednoduchšie.
     
    31
    Chorvátsko sa pokúša niečo vymyslieť, ale akoby bolo inkasovaným gólom zaskočené. Urobilo obrovskú chybu v obrane a na bránku sa sama rútila Fecková, no jej ranu z uhla brankárka Vuková zrazila na rohový kop.
     
    32
    Naše hráčky zahrali loptu dlhým kopom, ktorý pri vzdialenejšej žrdi brankárka Vuková vybojovala. Naše sa musia brániť.
     
    33
    Chorvátsko dalo gól!

    Je vyrovnané! Túto situáciu Slovenky absolútne nezvládli a IZABELU LOJNAOVÚ pustili do samostatného úniku, ktorý by sa dal prirovnať k samostatnému nájazdu na hokeji. Pred hráčkou okrem bránky a ženy v nej nebolo vôbec nič, a tak so skórovaním nemala žiaden problém.
     
    34
    Posledné minúty sú skutočne poriadne rušné. Chorvátske reprezentantky sa otriasli a po vyrovnaní sa pokúšajú o ďalší gól v sieti El Dahabiovej.
     
    35
    Chorvátkam sa ale príliš nedarí. Naše súperky síce držia loptu na našej polovici, no Slovenky sa nedajú a odmietajú opäť inkasovať. Strelu sme od gólu ešte nevideli.
     
    36
    Chorvátsko vybojovalo ďaleko od šestnástky pri pravej postrannej čiare menší faul. Loptu zahrala Babanová vysokým padáčikom, ktorý dopadol našej brankárke priamo do náruče.
     
    37
    Slovenky sa chceli rýchlo presunúť na opačnú polovicu. To sa im zásluhou rozohrávky brankárky aj podarilo, no dopustili sa zbytočného útočného faulu, a tak sme sa nedostali ani len k šestnástke.
     
    38
    Prvý polčas sa nám už pomaly blíži ku svojmu záveru, no slovenské futbalistky teraz nedokážu nič vymyslieť. Pochváliť ich môžeme za snahu, no tá nám góly neprinesie. Chcelo by to strelu.
     
    39
    Naše hráčky sa všetko dopredu pokúšajú hádzať na pravú stranu na Feckovú. Tá je ale dobre pokrytá a táto lopta bola navyše aj prisilná. Chorvátsko sa dobre bráni.
     
    40
    Chorvátsko drží loptu na svojich kopačkách a pokúša sa s ňou niečo vymyslieť. Príliš riskovať sa ale hosťujúce hráčky určite nechystajú, nevedia sa ani prebojovať cez polovicu trávnika.
     
    41
    Slovensko vybojovalo faul vo veľkej vzdialenosti od chorvátskej bránky pri ľavej postrannej čiare, Diváci si žiadali aj kartu, no talianská rozhodkyňa v tomto smere zatiaľ mlčí.
     
    42
    Obrovská šanca našich! Po rozohratí kopu po faule skončil jasný padáčik u Vukovej, no tá loptu vôbec nemala pod kontrolou, čo chcela ešte využiť jedna z našich reprezentantiek. Loptu sa jej síce podarilo vydolovať, no v hraničnej situácii rozhodkyňa fúkla do píšťalky a hru prerušila. Faul neavizovala a pokračuje sa v hre.
     
    43
    Pozor ale aj na opačnej polovici! Tam si nabehli až dve hráčky nášho súpera, no našťastie pre Slovensko ich zastavilo ofsajdové postavenie. Chorvátky sa síce čertia, no rozhodkyne sú nekompromisné.
     
    44
    Naše hráčky loptu preniesli na opačnú polovicu trávnika, no tam sa dopustili menšieho faulu. Chorvátsko sa s rozohrávkou ale vôbec neponáhľa a z tohto by mohla byť pokojne žltá karta za zdržovanie hry. nič také sa ale nekoná.
     
    45
    Prebieha už 45. minúta a Chorvátsko to ešte skúša záverečným tlakom. Naše súperky získali loptu na svoje kopačky, no nedarí sa im nič vymyslieť. Slovenky by už tento polčas mali ubrániť.
     
    45+1
    Nadstavovať sa budú dve minúty! V tej prvej sme videli faul na jednu z našich hráčok v strede trávnika, po ktorom Slovensko získa loptu. Ešte je tu šanca o vedúci gól do šatne na jednej či druhej strane.
     
    45+2
    Slovensko je v nadstavenom čase oveľa aktívnejšie! Videli sme veľmi dobrý pokus spoza šestnástky, ktorý poriadne vystrašil Chorvátky. Vukoková sa po lopte síce hodila, no tá letela tesne vedľa bránky.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas je za nami. Po slabšom úvode sa zápas rozbehol a videli sme niekoľko zaujímavých situácií, z ktorých padli dva góly. Tie si tímy spravodlivo rozdelili po jednom na každej strane, aj keď viac streleckých pokusov sme zaregistrovali v podaní slovenských futbalistiek. Tie sa ale pri vyrovnávajúcom góle dopustili obrovskej chyby, za ktorú náležite pykali. Po prvom polčase je teda stav nerozhodný 1:1 a o všetkom môže rozhodnúť druhé dejstvo.

    Druhý polčas sa začne približne o 19:04.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas sa začal výkopom našich hráčiek. Tie sa okamžite po pravej strane pokúsili dostať do útoku, čo sa im aj podarilo. Akciu ale zakončili iba strelou z uhla, s ktorou nemala Vuková žiaden problém.
     
    47
    Hra sa presunula na opačnú polovicu. Tam sa po ľavej strane dostali chorvátske reprezentantky, no nedokázali takisto nič vymyslieť. Úvod tohto polčasu je bez nebezpečných situácií na jednej či druhej strane.
     
    48
    Šušková sa s loptou na kopačke rozbehla do útoku po pravej strane. Pred šestnástkou si zasekla súperku, no vystreliť sa jej nepodarilo, pretože bola druhou hráčkou faulovaná. nasledovať bude priamy kop.
     
    49
    Slovenky zahrali loptu centrom k vzdialenejšej žrdi. Tam sa o §u strhol veľký boj, no napokon sme nebezpečne vypáliť nedokázali a zio situácie bude iba odkop pre Vukovú.
     
    50
    Hra sa trochu upokojila. Chorvátsko teraz nechce nič riskovať a s loptou sa drží v okolí stredového kruhu. Nevidíme žiadne zakončenie na jednej či druhej strane.
     
    51
    Stretnutie sleduje priamo na štadióne v Senci 569 prítomných divákov.
     
    52
    Slovenky vysoko napádajú svojho súpera, no nedarí sa im z toho nič vyťažiť. Naše hráčky na vlastnej útočnej polovici iba prerušia sériu prihrávok Chorvátiek, no k strele sa už nedostanú.
     
    53
    Slovensko zabralo v útoku a vybojovalo rohový kop. Naše hráčky ho zahrali priamo do nebezpečného priestoru a takmer z toho bol gól! Klechová tam bola úplne osamotená, no loptu napálila iba do brankárky.
     
    54
    Chorvátsko sa pokúsilo hru odvrátiť na opačnú stranu, no naše hráčky mu to nedovolili. Z toho sa zrejme frustrovaná Žigičová dopustila nepekného faulu, po ktorom inkasuje žltú kartu.
     
    55
    Slovensko zahralo priamy kop do šestnástky pred brankárku Vukovú, no tam jej spoluhráčky loptu odvrátili a nasledovať bude rohový kop pre naše hráčky.
     
    56
    Naše hráčky zahrali rohový kop do šestnástky, no tam nič nevymysleli. Aj napriek tomu ale pokračujú v útočnej snahe, no zatiaľ sa im nedarí nič vymyslieť. Chorvátske reprezentantky sa ale musia aj naďalej brániť.
     
    57
    Slovensko naďalej pokračuje vo svojej útočnej snahe! Hosťujúce hráčky majú čo robiť, aby to ustáli. Naše reprezentantky im napokon loptu po padáčiku úplne mimo bránky vlastne dobrovoľne darovali.
     
    58
    Pozor ale na opačnej polovici trávnika! Tam sa do šance dostali naše súperky, ktoré mohli prvýkrát v zápase vyhrávať. Naša brankárka vyrazila prvú strelu, ku ktorej sa takmer dostala Joščaková. Chýbali jej ale iba pár centimetrov a bola by zakončovala.
     
    59
    Chorvátsko ešte pokračovalo v útočnej snahe. Videli sme ďalší pokus o zakončenie, no ten zastavila naša brankárka. El Dahabiová bola ešte atakovaná, no situáciu napokon ustála a loptu za svoj chrbát nepustila.
     
    60
    Hosťujúce hráčky pokračovali vo svojej útočnej aktivite po priamom kope z ľavej strany. Ten zahrali nacvičeným signálom, po ktorom pálila Landekaová, no iba mimo bránky.
     
    61
    Druhé striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Klechová, prichádza Marková.
     
    62
    Chorvátsko je v týchto chvíľach jasne aktívnejšie. Hosťujúce hráčky získali výhodu rohového kopu, ktorý im ale El Dahabiová dokázala vyboxovať mimo bránky.
     
    63
    Rohový kop vybojovalo aj Slovensko. Na opačnej polovici trávnika ho naše hráčky zahrali takisto do vápna, no opäť nič nevymysleli a súper loptu zlikvidoval mimo nebezpečného priestoru.
     
    64
    Toto vôbec nevyzerá dobre! Hráčky samé prestali hrať, pretože jedna z našich reprezentantiek má problémy. Vyzerá to na vyrazený dych alebo niečo podobné, ale je to skutočne ťažké identifikovať. Na trávnik už pribiehajú aj lekári.
     
    65
    Hráčka sa už postavila na svoje nohy a presunula sa za postrannú čiaru, kde bude ošetrená. Našťastie to dúfajme nebude nič vážne, skutočne to totiž nebol príjemný pohľad.
     
    66
    Pokračujeme v hre. Pri lopte sú naše hráčky, no tie na útočnej polovici nevedia vôbec nič vymyslieť. Hra sa teraz výrazne spomalila.
     
    67
    Lopta sa presúva zo strany na stranu. O útok sa pokúsili aj naše súperky, no nevyšiel im úplne rovnako ako pred chvíľou Slovenkám.
     
    68
    Tak takmer sme to zakríkli! Obrovská šanca pre Slovensko, v ktorej bola Fecková. Tá bola pred bránkou úplne osamotená, no loptu napálila do Vukovej. Od nej sa odrazila, no naša reprezentantka ju už nedokázala zachytiť.
     
    69
    Výrazne dramatická pasáž teraz zobudila divákov. Chorvátsko sa pokúsilo spamätať a zaútočiť na opačnej polovici, no neúspešne.
     
    70
    Slovenské reprezentantky sa pokúsili opäť pohroziť. Dostali sa na útočnú polovicu, no videli sme iba ďalekonosnú strelu, ktorá skončila vysoko nad bránkou a nikoho nemohla ohroziť.
     
    71
    Slovensko stále skúša zaútočiť, Teraz jedna z našich hráčok bojovala na pravej strane proti obrankyni súpera, no všetko napokon vyriešila Vuková, ktorá sa hodila po lopte a nikomu ju nepožičala.
     
    72
    Slovensko takmer pykalo na opačnej strane trávnika! po rýchlom prechode zakončovali naše súperky tesne spoza hranice šestnástky, no lopta skončila iba pár desiatok centimetrov nad brvnom.
     
    73
    Hra sa opäť prerušuje a opäť to nevyzerá dobre. Na zemi ostáva ležať Vrabcová, ktorá bude potrebovať okrem tímových lekárov aj nosidlá. Pevne veríme, že bude v poriadku.
     
    74
    Napokon to ale zrejme také dobré vôbec nebude. Vrabcová na nosidlách opúšťa ihrisko a v našom treťom striedaní ju nahradí Haršányová.
     
    75
    Pokračujeme v hre. Každé prerušenie akoby naše hráčky úplne vyvádzalo z tempa, pretože po ňom robia chybu za chybou a musia sa brániť.
     
    76
    Slovensko mohlo inkasovať! Kolarová mala loptu na kopačke na hranici šestnástky, no tam bola čistým spôsobom odstavená a zakončiť už nemohla.
     
    77
    Podobná situácia sa zopakovala aj o pár sekúnd neskôr Chorvátsko sa pokúsilo rozvinúť novú útočnú akciu, no ja tá bola zastavená a naše hráčky sa musia brániť.
     
    78
    Pozor si ale musia dávať aj naše súperky! Šušková z pravej strany naservírovala spoluhráčke pred bránku ideálnu loptu, no následná strela slovenských reprezentantiek bola zrazená na rohový kop!
     
    79
    Po rohu Slovensko nič nevymyslelo. Stať sa tak mohlo až po následnej akcii, ktorá ale skončila iba ofsajdom. Chorvátska gólmanka zasahovať nemusela.
     
    80
    Chorvátsko chcelo hru preniesť na opačnú polovicu trávnika, no nič tam nevymyslelo. naše súperky ani len strelecky nepohrozili, v týchto chvíľach sa im vôbec nedarí.
     
    81
    Slovensko sa vrátilo na útočnú polovicu a vybojovalo tam faul na strane za šestnástkou. Budeme vidieť akýsi skrátený rohový kop.
     
    82
    Po štandardke doletel center na hranicu šestnástky pred Vukovou, kde bola zrejme Mravíková. Jej tvrdá rana skončila nad bránkou, gólmanka zasahovať nemusela.
     
    83
    Chorvátsko aj tentokrát rozohralo loptu na opačnú polovicu trávnika v Senci, no ani teraz sa im tam nepodarilo nič vymyslieť. Dopustili sa zbytočného útočného faulu, ktorý ich úplne zastavil.
     
    84
    Rovnako neúspešné ale boli aj naše hráčky na opačnej polovici. Tiež tam iba odovzdali loptu a odišli do obrany.
     
    85
    Veľká škoda pre Slovensko.Šušková šprintovala po prihrávke naprieč šestnástkou Vukovej, no na lopte sa pošmykla a tak nemohla zakončiť.
     
    85
    Striedanie v tíme Chorvátsko: z ihriska odchádza Joščaková, prichádza Gaiserová.
     
    86
    Pozor ale aj na našej obrannej polovici! Súperky sme po štandardke pustili úplne voľne do zakončenia, no našťastie sa im to nepodarilo využiť.
     
    87
    Hra sa presúva zo strany na stranu, no ani jeden z tímov si nevie v koncovke poradiť. Lopty sú v zakončení veľmi nepresné a nikomu nemôžu narobiť problémy.
     
    88
    hra sa na chvíľu spomalila pre menší faul v strede trávnika, po ktorom sa na zemi ocitla jedna z našich súperiek. Nešlo ale o nič vážne a naše hráčky opäť útočia, no ich strela smerovala opäť iba úplne mimo bránky.
     
    89
    Opäť pokus o prechod Chorvátska až pred našu bránku. Zdalo sa, že sa to súperkám podarí, no jedna z hráčok bola zastavená minimálne hraničným spôsobom. Rozhodkyne ale hru ponechávajú bežať, čo Slovensko využíva na rýchly prechod na opačnú stranu a zisk rohového kopu.
     
    90
    Striedanie v tíme Chorvátsko: z ihriska odchádza Kolarová, prichádza Andrličová.
     
    90
    Slovensko rohový kop vôbec nevyužilo, Po centri do vápna prišlo nepresvedčivé spracovanie, po ktorom naše nemali šancu na strelu.
     
    90+1
    Slovensko sa ešte snaží prekvapiť súpera a rozhodnúť tento zápas. Naše sú síce pred bránkou, no bez presnej strely gól určite neuvidíme.
    Nadstavovať sa budú tri minúty.
     
    90+2
    Slovensko sa ešte nevzdáva. Naše hráčky zovreli súperky, z čoho vyústila tvrdá rana z hranice šestnástky. Pred zakončujúcou hráčkou bola iba bránka, no tú sme minuli.
     
    90+3
    Striedanie v tíme Chorvátsko: z ihriska odchádza Žigičová, prichádza Petrovičová.
     
    90+3
    Poslednou šancou Slovenska bol rohový kop. Ani po ňom sme ale zakončenie nevideli, a tak sa zápas podľa všetkého skončí remízou.
     
    Koniec zápasu.
     
    Je koniec, ani 90 minút hry na rozhodnutie o víťazovi tohto zápasu nestačilo. Oba tímy si do kvalifikačnej tabuľky pripíšu po jednom bode.

    Naše hráčky čakajú ešte dva kvalifikačné duely o MS 2015. 21. augusta sa predstavia v Rusku a 17. septembra v Slovinsku.

    S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme príjemný zvyšok dňa.
    Za pozornosť ďakuje Veronika Pancuráková. (19:58:21)

    Veronika Pancuráková

    Góly: 29. Šušková – 33. Lojnaová

    Karty:   54. Žigičová (CRO)


    Slovensko: El Dahabiová – Mravíková, Matysová (C), Bíróová, Fecková, Vojteková, Ondrušová, Šušková, Bartovičová, Klechová, Škorvánková
    Náhradníci: Kubíková – Haršányová, Cerovská, Marková, Hmírová, Vrabcová, Rybanská

    Chorvátsko: Vuková – Balogová, Nevrklaová, Hercigonja-Moultonová, Joščaková, Babanová, Kolarová, Landekaová (C), Šaleková, Lojnaová, Žigičová
    Náhradníci: Bačičová – Andrličová, Petrovičová, Stvoričová, Gaiserová, Staničová

    Rozhodca: Pirriatoreová (ITA) – Santuariová (ITA), Carovingoová (ITA). Štvrtá rozhodkyňa: Obertová (SVK)

    Diváci: 569