Anglicko – Taliansko 1:2 (kon.) | Pobr. Slonoviny – Japonsko 2:1 (kon.) | Švajčiarsko – Ekvádor 2:1 (kon.)
Francúzsko – Honduras 3:0 (kon.)
koniec
Pobrežie Slonoviny
2:1 (0:1)
Japonsko
Nedeľa 15.06.2014, 03:00 • Arena Pernambuco, Recife • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
     
    Je koniec! Pobrežie Slonoviny v druhom polčase otočilo zápas proti Japonsku vďaka dvom vynikajúcim minútam!

    Štatistiky po zápase
    Držane lopty: 58% – 42%
    Strely (na bránu): 19 (7) – 9 (4)

    To je od nás všetko. Lúčime sa s vami a prajeme buď príjemné dobré ráno, alebo ešte len dobrú noc. každopádne ale máme pred sebou športovú nedeľu, ktorá prinesie množstvo zaujímavých zápasov.
    Za pozornosť ďakuje Veronika Pancuráková. (04:53:49)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+6
    Ya Konan predsa len stále nie je v poriadku. Aj teraz musel s bolesťami odkráčať za postrannú čiaru, ale na trávniku sa už aj tak nič nestane.
     
    90+5
    Prebieha už piata minúta nadstaveného času a vidíme posledné zúfalé pokusy Japonska. Slonom už výhra neunikne!
     
    90+4
    Sledujeme už poslednú z pôvodne nadstavených minút tohto zápasu. Japonsko sa ešte snaží, ale jeho snaha je márna.
     
    90+3
    Striedajúci Ya Konan skončil na zemi pár metrov od autovej čiary, ale vôbec sa neponáhľal mimo ihriska. Práve naopak, nechal si zavolať nosidlá, s ktorými museli zdravotníci prebehnúť cez celú šírku ihriska. Nuž, aj takýto je futbal.
     
    90+2
    Štvrtý rozhodca z Čile nadstavuje 4 minúty, medzičasom sa nám začala už druhá z nich. Pobrežie Slonoviny hrá presne to, čo potrebuje. Japonský tréner by rád videl dlhé lopty, no nič také neprichádza.
     
    90+1
    A opäť sme videli iba podobnú situáciu, Veľký profesionál Drogba vie, čo robí. Japonci si zrejme kalich horkosti za nezvládnuté minúty vypijú až do dna.
     
    90
    Pobrežie Slonoviny zahralo roh nakrátko a aj keď Drogba veľa nevymyslel, aspoň získal ďalší rohový kop. Toto Slonom jasne vyhovuje.
     
    89
    Pobrežie Slonoviny ale súperovi situáciu vôbec neuľahčuje. Kaloua sa pokúsil z pravej strany pohroziť, no Kawašima jeho loptu odvrátil na rohový kop. Japonsko sa sťahuje do šestnástky.
     
    88
    Sloni sa ešte pokúsili loptu podržať, ale nepodarilo sa im to. Očakávame záverečný tlak Japoncov, ktorá ale majú proti tomuto súperovi veľký problém presadiť sa.
     
    87
    Japonsko medzitým na opačnej strane získalo rohový kop. Po ňom Barry loptu vyboxoval a trojica Slonov chcela ísť do útoku v trojici proti dvom Japoncov, no situáciu Japonci zvládli, vrátili sa a súpera nepustili ani do vápna.
     
    86
    Striedanie v tíme Japonsko: z ihriska odchádza Šindži Kagawa, prichádza Jojčiro Kakitani.
     
    86
    Aj tento center letel na Drogbu, no úspešný nebol. Následne ešte Gervinho v snahe o prienik, no bol zastavený ofsajdom, ktorému sa nedokázal vyhnúť.
     
    Volný kop Didiera Drogby

     
    85
    Obrovská šanca Pobrežia Slonoviny! Po presnom pase na Kaloua, ktorý ju ešte ponúkol Drogbovi. Ten veľmi tvrdo pálil, no jeho rana bola zrazená tesne vedľa bránky.
     
    84
    Sloni vedia, čo potrebujú teraz robiť. Na trávniku vidíme z ich strany kontrolu priebehu hry a pokiaľ neurobia žiadnu neočakávanú chybu, mali by zápas dotiahnuť do víťazného konca.
     
    83
    Po predchádzajúcom rohu letel center na Drogbu, ale ten sa k strele vôbec nedostal. Pobrežie Slonoviny je stále pri lopte, ale stiahlo sa na vlastnú polovicu. Afričanom sa darí hrať to, čo potrebujú.
     
    82
    Áno, pálil Didier Drogba! Legendárny hráč bol veľmi presný, no Kawašima sa hodil po lopte úplne ukážkovo a dokázal jeho loptu vytlačiť aspoň na rohový kop.
     
    81
    Po rýchlom prechode Slonov získalo Pobrežie Slonoviny zaujímavý priamy kop z 30 metrov rovno spred stredu šestnástky. K lopte sa zrejme postaví Drogba.
     
    80
    Japonci sa pustili do útoku. Tam si Jamaguči vymenil loptu s Učidom, no následný pokus o strelu od jedného zo samurajom bol zblokovaný.
     
    79
    Snaha Japoncov je márna. Nepochybujeme o tom, že by vyrovnať chceli, no nejako im chýba sila. Proti dobre rozbehnutým Slonom to majú veľmi ťažké.
     
    78
    Striedanie v tíme Pobrežie Slonoviny: z ihriska odchádza Wilfried Bony, prichádza Didier Ya Konan.
     
    77
    Pobrežie Slonoviny prenieslo hru na opačnú polovicu. Drogba tam hľadal spoluhráčov, no napokon z druhej vlny vystrelil iba Touré, no nebol presný. Slonom to ale vyhovuje.
     
    76
    Po autovom vhadzovaní po predchádzajúcej situácii ešte letela lopta do vápna, no tam nebol pripravený nik, kto by ju mohol umiestniť do siete. Pobrežie Slonoviny situáciu zvládlo.
     
    75
    Striedanie v tíme Pobrežie Slonoviny: z ihriska odchádza Arthur Boka, prichádza Constant Djakpa.
     
    74
    Japonsko stále útoční. Zdalo sa, že samuraji teraz vybojovali rohový kop, ale napokon je to iba autové vhadzovanie. Pred ním ale ešte avizované striedanie za zraneného hráča.
     
    73
    Učida si nabehol do útoku a takmer sa dostal k lopte. Napokon bol od nej ale odstavený a navyše to bol zrejme aj ofsajd.
     
    72
    Medzičasom pokračujeme v hre. Japonsko si uvedomuje situáciu a pokúša sa súpera zatlačiť, no Sloni sa veľmi dobre bránia.
     
    71
    Ešte stále sa nehrá. Lekári na trávniku musia ošetrovať spomínaného Boku, ku ktorému už prichádzajú aj zdravotníci s nosidlami a odnesú ho mimo hracej plochy. Zrejme bude potrebné aj striedanie.
     
    70
    Na trávniku ostal ležať domáci Boka. Rozhodca fúkol do píšťaľky a na trávnik prichádzajú lekári.
     
    69
    Zápas sa nám zmenil od základov. Gervinho opäť šprintoval do útoku, no teraz si na§ho Japonci dali pozor. Ázijská obrana teda zabrala, ale jej predchádzajúce diery budú ešte poriadne mrzieť.
     
    68
    Striedanie v tíme Japonsko: z ihriska odchádza Yuya Osako, prichádza Yoshito Okubo.
     
    67
    Tak zápas sa nám poriadne zmenil! Japonsko razom nie je v pozícii víťaza, ale musí sa pokúšať o vyrovnanie! Slonom sa podarilo nemožné a po Drogbovom príchode na trávnik sa dejú zázraky.
     
    Gervinho – 2: 1

     
    66
    Pobrežie slonoviny dalo gól!

    Neuveriteľný obrat! V priebehu dvoch minút sa zápas úplne mení! Pri pravej žrdi ostal nepokrytý GERVINHO a hlavou poslal loptu k tyči, na čo Kawašima nestihol zareagovať.
     
    65
    Japonsko má čo robiť, aby súper opätovne ustrážilo. Domáci hráči sú povzbudení gólom a pokúšajú sa o ďalší presný zásah.
     
    Bony WILFRIED – 1 : 1

     
    64
    Pobrežie slonoviny dalo gól!

    Aurier poslal do vápna skvelý center. Posadil ho za obranu, kam si nabehol BONY WILFRIED a jeho hlavička bola z kategórie nechytateľných. Kawašima nemal žiadnu šancu.
     
    63
    Drogba bol faulovaný, žltú kartu si vyslúžil Morišige.
     
    62
    Drogba je na trávniku iba pár sekúnd a už vymyslel gólovú akciu! Loptu potiahol do vápna a ponúkol ju Gervinhovi, ktorý ale pätičku spoluhráča vôbec nezúžitkoval.
     
    62
    Striedanie v tíme Pobrežie Slonoviny: z ihriska odchádza Die Serey, prichádza Didier Drogba.
     
    61
    Pobrežie Slonoviny získalo loptu a pokúša sa niečo vymyslieť. Bude to mať ale veľmi ťažké, Sloni sa nedokážu ani len predrať cez stred. Chystá sa striedanie.
     
    60
    Nagatomo potiahol loptu po ľavej strane a pokúsil sa niečo vymyslieť. Včas pri ňom ale boli urastení obrancovia domáceho tímu, ktorí mu nedovolili ani len centrovať.
     
    59
    Nuž, rozhodnutie rozhodcu sa už nezmení. Sloni pokračujú vo svojej aktivite, ale sú veľmi pomalí. Kalou sa pokúsil rozprúdiť ich z azda 25 metrov, ale jeho strela bola nepresná.
     
    58
    Za protesty dostáva žltú kartu Zokora.
     
    58
    Touré sa natlačil do vápna a tam spadol! Stalo sa tak po kontakte so súperom, no rozhodca faul nepíska a penaltu neuvidíme. Jošidov kontakt s loptou neprišiel, a tak z toho pokutový kop pokojne mohol byť.
     
    57
    Pobrežie Slonoviny sa snaží, ale vôbec sa mu nedarí. Japonci predvádzajú skutočne skvelý výkon už od úvodnej minúty. Aktuálne majú všetko pod kontrolou a súpera nepúšťajú pred Kawašimu.
     
    56
    Honda sa oprel do lopty, ale príliš sa mu nedarilo. Lopta smerovala pred bránku, no tam boli pripravení Sloni, ktorí nič nebezpečné nepripustili a loptu odvrátili.
     
    55
    Na trávniku ešte vidíme ošetrovanie jedného z domácich hráčov, ktorý má problémy po predchádzajúcich situáciach. Japonsko si medzičasom chystá priamy kop z nebezpečnej vzdialenosti.
     
    54
    Japonsko chcelo zaútočiť, ale Okazakiho poslal k zemi Bamba. Hráč Pobrežia Slonoviny si vyslúžil za svoj hrubý zákrok aj žltú kartu.
     
    53
    Striedanie v tíme Japonsko: z ihriska odchádza Makoto Hasebe, prichádza Yasuhito Endo.
     
    52
    Sloni chceli ísť do útoku, ale stredom trávnika to rozhodne nepôjde. Tam je skalopevný Jošida, ktorý zatiaľ nikoho cez seba nepustil.
     
    51
    Japonsko ale ešte stále ostáva na útočnej polovici. S loptou tam operoval Kagawa, ktorý napokon vyzval Jamagučiho. Jeho rana bola ale nepresná.
     
    50
    Hasebe sa dostal k lopte v blízkosti šestnástky a japonský kapitán sa pokúsil aj vystreliť. Strela to síce bola, no letela iba mimo bránky.
     
    49
    Brankár Kawašima rozohral loptu od vlastnej bránky a poslal spoluhráčov na útočnú polovicu. Tam ale Japonci zatiaľ nič nevymysleli. vypýtali si iba faul, aj to v pozícii, odkiaľ nebezpečenstvo nevznikne.
     
    48
    Mohlo byť vyrovnané! Touré z hranice šestnástky centroval a pred bránkou sa o hlavičku pokúsil Bony, ktorý ale mieril iba tesne nad priestor japonskej svätyne.
     
    Na hřiště v Brazílii v utkání Japonsko – Pobřeží Slonoviny, vtfhl nějaký hmyz... ošklivé!

     
    47
    Bokovi sa nepodarila rozohrávka pri vlastnej bránke. Okamžite sa do situácie zapojil Kagawa, ktorého ale zatavil tesný ofsajd.
     
    46
    Japonsko sa ale v úvode tohto polčasu nedostalo ďaleko. Loptu hostia iba odovzdali na útočnej polovici, odkiaľ budú Sloni rozohrávať.
     
    46
    O úvodný výkop druhého polčasu sa postarali Japonci. Do tejto časti hry vstupujeme bez zmien v základných zostavách.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas tohto duelu je za nami. Videli sme v ňom jediný presný zásah, o ktorý sa v 16. minúte postaral nádhernou ranou hosťujúci Honda. Hráči Pobrežia Slonoviny s pribúdajúcim časom zvyšovali svoju aktivitu, ale vyrovnať sa im zatiaľ nepodarilo.

    Štatistiky po 1. polčase
    Držane lopty: 59% – 41%
    Strely (na bránu): 10 (4) – 4 (3)
    Ofsajdy: 4-3
    Fauly: 6-4

    Druhý polčas sa začne približne o 04:02.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Center tesne nad zemou v podaní Slonov z pravej strany bol trochu tečovaný, no brankára Japonska to nepomýlilo. Čakáme na koniec tohto polčasu.
     
    45
    Kawašima musel zasahovať proti strele Boku. Išlo ale iba o akýsi propagačný pokus z uhla, s ktorým nemohol mať skúsený gólman ani len najmenšie problémy.
     
    44
    Sloni v záverečných minútach zvyšujú svoj tlak. Fanúšikovia Pobrežia Slonoviny by rozhodne nenamietali proti vyrovnaniu. Tioté sa teraz natlačil pred bránku, no tesne pred spracovaním lopty bol čisto odstavený.
     
    43
    Pobrežie Slonoviny sa dostalo do útoku a bola z toho veľká šanca! Po Bokovom centri z pravej strany hlavičkoval Kalou, no jeho pokus skončil vysoko nad bránkou súpera.
     
    42
    Medzičasom sa nám začala už posledná päťminútovka tohto polčasu. Zatiaľ sledujeme skvelý futbal, ktorý prináša veľa zaujímavých situácií. Aktuálne sú pri lopte domáci, ale začínajú iba z vlastnej polovice.
     
    41
    Japonsko na moment podržalo loptu na útočnej polovici, ale nič tam nevymyslelo. Následne sme videli pokus o rýchly prechod Slonov, no Bony nedokázal cez súpera centrovať do vápna.
     
    40
    Sloni stále zlepšujú svoj výkon a do útoku sa chceli dostať po pravej strane. Gervinho tam mal loptu na kopačke a viedol ju dopredu, no jeho zámer bol prečítaný.
     
    Reakce Didiera Drogby na vedoucí gól Hondy


     
    39
    Napokon sme videli pokus o center do vápna. Loptu tam posielal Bony, no hosťujúca defenzíva si ju ustrážila. Japonsko predvádza skvelý a zodpovedný výkon.
     
    38
    Pobrežie Slonoviny by chcelo ísť do útoku. Touré mal loptu na kopačke a ponúkol ju Tiotému, no ten nemal zatiaľ šancu veľa vymyslieť. Japonci bránia s deviatimi hráčmi.
     
    37
    Po Hondovom centri mali Sloni veľké problémy! Japonci sú veľmi aktívni a pokúšajú sa prekvapiť, no domáci hráči loptu odvrátili.
     
    36
    Pozor ale na opačnej polovici! Tam sa opäť prezentoval Honda, doterajší jediný strelec. Loptu mu súperi v poslednej chvíli zblokovali súperi a uvidíme roh pre Japonsko.
     
    35
    Veľká šanca Slonov! Prezentoval sa brankár Kawašima, ktorý vyrazil tvrdú strelu z diaľky. Následne ešte mohol strieľať Bony, no rozhodcovia zle posúdili jeho údajný ofsajd.
     
    34
    Gervinho sa natlačil do útoku, kam ho spoluhráči poslali po dvoch vydarených kolmiciach. Jeho tvrdá rana bola zblokovaná na rohový kop.
     
    33
    Hra sa na malý moment upokojila. Japonci sa dostali na útočnú polovicu, ale zatiaľ tam nevedia nič vymyslieť.
     
    32
    Do útoku chcela ísť aj japonská strana. Loptu mal na kopačke Kagawa, ale cez obranu neprešiel.
     
    31
    Boka to vôbec nemyslel zle! Loptu zakrútil na pravú stranu, ale iba tesne minul priestor troch žrdí. Lopta skončila pár desiatok centimetrov nad brvnom.
     
    30
    Okazaki zastavil prenikajúceho súpera pár metrov pred šestnástkou a Pobrežie Slonoviny bude zahrávať nebezpečný priamy kop.
     
    29
    Za nami je už takmer polhodina hry a jej obraz sa opäť trochu mení. Ostatné minúty na trávniku patria skôr domácemu tímu, ktorý sa, zdá sa, otriasol po rýchlom inkasovanom góle a pokúša sa vyrovnať.
     
    28
    Pobrežie Slonoviny ešte ostalo na útočnej polovici, ale veľa tam toho nevymyslelo. Sloni chceli zaútočiť v trojici, no loptu im vzal Jamaguči.
     
    27
    Sloni sa dostali až do šestnástky, kde bol pri lopte Touré. K nemu sa ale stihli vrátiť až dvaja Japonci a aj keď jeden z nich zahral rukou, bolo to úplne čisté a nezavinené.
     
    26
    Nagatomo šprintoval po ľavej strane, ale prudkú prihrávku naprieč celou šírkou ihriska nedokázal spracovať. Sloni budú vhadzovať aut.
     
    25
    Doposiaľ sme videli po tri strely na bránku na oboch stranách. Výbornou organizáciou hry sa prezentuje Japonsko, ktoré zo zabezpečenej defenzívy vo veľkom počte vyráža dopredu k súperovej bránke.
     
    24
    Touré sa postavil k lopte na mieste faulu, no jeho priamy kop v bránke neskončil. Loptu mieril do pravého vinkla, no skončila iba tesne vedľa bránky. Kawašima zasahovať nemusel.
     
    23
    Máme u prvú žltú kartu tohto duelu. vyslúžil si ju Jošida, ktorý pár metrov pred šestnástkou poslal k zemi prenikajúceho súpera.
     
    22
    Stále ale pokračuje japonský tlak. V obrane domáceho tímu je poriadny bordel, Sloni ani nevedia kam skočiť. Po dlhej minúte sa napokon ubránili a zamieria do útoku.
     
    21
    Aurier si poradil so zneškodnením nebezpečného centru, ktorý letel pred bránku. Napokon sa ale Sloni museli brániť aj naďalej, no Barrymu sa podarilo aspoň vyraziť, aj keď nie presne.
     
    20
    Rýchla akcia Japonska, ktorú potiahol Jošida. Ten ešte dostal loptu späť, ponúkol ju Učidovi, a ten bol blízko skórovania. Barry vybehol proti lopte a vyrazil ju iba na rohový kop.
     
    19
    Pobrežie Slonoviny sa ale po úvodnej menšej prevahe musí brániť. Bamba bol mužom, ktorý zrejme odvrátil ďalšiu nebezpečnú situáciu po tom, čo sa jeho súper opäť tlačil až do vápna.
     
    18
    Japonsko súpera príliš nešetrí. Honda sa už pokúsil rozvinúť ďalšiu útočnú akciu, no bol včas zastavený a vystreliť teraz nemohol.
     
    17
    Hra je otvorená. Po úvodnom začiatku bez šancí padol gól hneď z prvej a my sa teda rozhodne máme na čo tešiť.
     
    Kejsuke HONDA – 0 : 1

     
    16
    Japonsko dalo gól!
    Bezprostredne po rohu ešte Sloni loptu odvrátili, no následne sa Japonsko do vápna vrátilo. tam ostal úplne nepokrytý KEISUKE HONDA, ktorý svoju ranu namieril do vinkla a otvára tak skóre tohto duelu.
     
    15
    Nagatomo sa pokúšal z ľavej strany z boku šestnástky centrovať cez jedného z brániacih hráčov, no ten jeho pokus zblokoval. Nasledovať bude druhý roh pre hostí.
     
    14
    Na štadióne sa spustil poriadny lejak. Je to už tretí zápas tohto šampionátu, na ktorom prší. Na trávniku pokračujeme aktivitou Japonska, ktoré sa chce konečne dostať do útoku.
     
    13
    Boka sa pokúsil vysunúť Gervinha. Gervinho sa razom ocitol sám medzi dvojicou obrancov z Japonska, no tí ho ukážkovo od lopty odstavili a stále sme nevideli presnú strelu na bránku.
     
    12
    Pobrežie Slonoviny v tomto prípade ale ďaleko nezašlo. Sloni sa dopustili zbytočného útočného faulu, ktorý zabrzdil ich prechod pred bránku, resp. ho úplne zničil.
     
    11
    Japonsku sa na malý moment otvoril priestor v strede poľa, čo ale Kagawa vôbec nevyužil. Práve naopak, v dobrej situácii loptu stratil a musí sa stiahnuť do defenzívy.
     
    10
    Na opačnej polovici sme konečne videli aj útok japonského tímu, ktorý ale žiadne zakončenie do priestoru bránky nepriniesol. Japonci loptu iba odovzdali a rozohrávať bude Barry.
     
    9
    Aurier mal loptu na kopačke pred šestnástkou súpera na pravej strane a opäť volil center do vápna. Teraz sa ale trochu poponáhľal, ešte tam nik z jeho spoluhráčov nebol. Japonci teda pomerne ľahko získavajú loptu.
     
    8
    Japonsko sa po dlhom čase aspoň dostalo z vlastnej obrannej polovice, ale príliš mu to nepomohlo. Loptu iba odovzdalo na opačnú stranu a Sloni pôjdu opäť do útoku.
     
    7
    Po rohovom kope ešte ostávame pred Kawašimovou bránkou. Pobrežie Slonoviny je v úvode jasne aktívnejšie, no Japonsko sa ukážkovo bráni.
     
    6
    Prvá veľká šanca Pobrežia Slonoviny! Japonci stratili loptu a do útoku sa s ňou po pravej strane natlačil Gervinho, ktorý sa v závere neulakomil na strelu a loptu podal Bonymu, ktorého pokus bol ale zblokovaný mimo bránky.
     
    5
    Japonsko sa v úvode musí trochu brániť. Aurier chcel prudkým centrom z pravej strany hľadať pred bránkou Bonyho, no pred nám lopta v poslednej chvíli odskočila. Japonci budú chcieť rozohrať na opačnú polovicu.
     
    4
    Pobrežie Slonoviny so svojou štandardkou síce vynaložilo lepšie, no aj tak to bolo bez zakončenia. Po rohu letela lopta do vápna, ale tam ju odvrátili iba hostia.
     
    3
    Kalou sa na pravej strany šestnástky neulakomil na strelu, ale volil center pre spoluhráčov. Ten bol zrazený na rohový kop pre domácich.
     
    2
    Kagawa sa hneď v úvode pokúsil uličkou vysunúť Osaku, no tomu lopta pred dobre sa brániacim súperom v poslednej chvíli ušla. Strelu sme teda stále nevideli.
     
    1
    Rozpačitý úvod zápasu. Japonci po dlhom výkope získali prvý rohový kop, ktorý bol ale zahratý nakrátko a nevideli sme ani len vniknutie do šestnástky.
     
    1
    Zápas sa začal výkopom Pobrežia Slonoviny. Domáci hráči chceli ísť do útoku, ale loptu iba odovzdali na opačnú polovicu a prvú ofenzívnu akciu načnú Japonci.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -1
    Na štadióne Arena Pernambuco je už všetko pripravené na úvodný výkop duelu. Pobrežie Slonoviny bude hrať v oranžových dresoch, Japonsko v modrej farbe.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    -2
    Hymny oboch krajín sú už za nami, po podaní rúk môžeme začať.
     
    -3
    Na rad prichádza aj hymna Japonska.
     
    -4
    Vypočujeme si hymny oboch krajín. Začíname národnou piesňou Pobrežia Slonoviny.
     
    -5
    Hráči oboch celkov už v sprievode rozhodcov prichádzajú na trávnik. Na štadióne je aktuálne 24°C.
     
    -6
    Vážení športoví fanúšikovia, želáme vám krásne dobré ránko prípadne ešte pekný večer. Je skoro 3:00 a my vás vítame pri pokračovaní oslavy futbalu. MS v Brazílii sú v plnom prúde a nás čaká duel Pobrežia Slonoviny a Japonska. O pár minút začíname.
     

     
    -12
    Úvodné zostavy:

    Pobrežie Slonoviny: Barry – Aurier, Bamba, Zokora, Boka – Y. Touré (C), Tioté, Serey – Gervinho, Bony, Kalou
    Náhradníci: Gbohouo, Mande – Diarrassouba, K. Touré, Akpa, Djakpa, Diomande, Bolly, Drogba, Ya Konan, Gradel, Sio

    Japonsko: Kawašima – Učida, Morišige, Jošida, Nagatomo – Jamaguči, Hasebe (C) – Okazaki, Honda, Kagawa – Osako
    Náhradníci: Nišikawa, Gonda – Sakaj, Konno, Inoha, Sakaj, Endo, Kijotake, Aojama, Kakitani, Okubo, Sajto

    Rozhodca: Osses – Astroza, Roman (všetci traja CHI).
     
    Pobrežie Slonoviny vs Japonsko

    Tieto tímy sa doposiaľ v celkovej histórii vo vzájomnom meraní síl stretli dvakrát. Prvý vzájomný duel priniesol ešte rok 2008, posledné zápolenie bolo v roku 2010. Bilancia je doposiaľ vyrovnaná, pretože v roku 2008 vyhrali Japonci a naposledy sa zvíťaziť podarilo reprezentantom Pobrežia Slonoviny.

    Aktuálna situácia v tabuľke

    V C-skupine sa odohralo zatiaľ len jediné stretnutie. Duel Kolumbie s Gréckom sa skončil jednoznačnou výhrou juhoamerického tímu 3:0. Kolumbia si tak pripísala prvé tri body a aktuálne okupuje prvú priečku tabuľky C-skupiny, Grécko sa zaradilo so skóre 0:3 na poslednú priečku, avšak uvidíme, ako tomu bude po tomto stretnutí.

    1. Kolumbia
    2. Japonsko
    3. Pobrežie Slonoviny
    4. Grécko
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 03:00.

    Veronika Pancuráková

    Góly: 64. Wilfried, 66. Gervinho – 16. Honda

    Karty:   54. Bamba (CIV), 58. Zokora (CIV) – 23. Jošida (JAP), 63. Morišige (JAP)


    Pobrežie Slonoviny: Barry – Aurier, Bamba, Zokora, Boka – Y. Touré (C), Tioté, Serey – Gervinho, Bony, Kalou
    Náhradníci: Gbohouo, Mande – Diarrassouba, K. Touré, Akpa, Djakpa, Diomande, Bolly, Drogba, Ya Konan, Gradel, Sio

    Japonsko: Kawašima – Učida, Morišige, Jošida, Nagatomo – Jamaguči, Hasebe (C) – Okazaki, Honda, Kagawa – Osako
    Náhradníci: Nišikawa, Gonda – Sakaj, Konno, Inoha, Sakaj, Endo, Kijotake, Aojama, Kakitani, Okubo, Sajto

    Rozhodca: Osses – Astroza, Roman (všetci traja CHI), štvrtý rozhodca Alioum (CAM)

    Diváci: 40.267