LA Kings – NY Rangers 4:2 (po pr.)
koniec po predl.
Los Angeles Kings
4:2 (1:2, 1:0, 0:0)
New York Rangers
Štvrtok 05.06.2014, 02:15 • Stapels center, Los Angeles, CA • Play-off NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    64:36
    Kings dali gól! Tak asi som to zakríkol a po necelých piatich minútach je rozhodnuté. Los Angeles Kings vyhrávajú prvý zápas! Dan Girardi na kolenách nerozohral dobre, našiel iba protihráča Toffoliho, ten okamžite poslal puk medzi kruhy na voľného JUSTINA WILLIAMSA a útočník domáceho celku poslal puk presne do horného pravého rohu brány!

    Asistencia: Tyler Toffoli
     
    59:35
    Na opačnej strane sa dostal do úniku sám na brankára Hagelin, našliapol si a vystrelil nad rameno Quicka, ten ho zdvihol, puk išiel vysoko a brankár nevedel, kde je, nakoniec mu padol doslova pod nos a obranca mu ho vzal...
     
    59:15
    Carter za bránkou mal puk, poslal ho dopredu na Kopitara, ktorý v obrovskej šance bekhendom nedostal puk do siete Rangers!
     
    58:24
    Za seknutie sa bude vylučovať na strane Rangers, Brian Boyle v najnevhodnejší moment oslabí svoj tím.
     
    56:05
    Trewor Lewis sa snažil využiť moment prekvapenia, videl pred bránkou Pearsona, poslal od mantinelu puk, ktorý Lundqvist vyrazil, no Pearsonovi sa nepodarilo taktiež prekonať Lundqvista.
     
    54:15
    Obrovská šanca, akciu rozohral Gáborík na Toffoliho, ten sa dostal cez obrancu Rangers, položil si brankára, no nedokázal trestuhodne vystreliť z uhla nad betón Lundqvista!
     
    51:50
    Až teraz prišiel prvý zákrok Quicka, hráči Rangers išli traja na jedného, Martin St. Louis sa rozhodol ale vystreliť sám, mieril do hornej časti brány, no Quick síce nerozchytaný, napriek tomu úspešný a puk vyrazil.
     
    47:54
    No a vidíme ďalšie vylúčenie Rangers, ktoré vyústilo z veľkej aktivity "Kráľov", na dve minúty si odpočinie Rick Nash za držanie Doughtyho. No na trestnej lavici vidíme aj Drewa Doughtyho, ktorý tento faul prifilmoval. Hrá sa teda 4 na 4.
     
    47:00
    Oveľa aktívnejší domáci tím sa dostal k ďalšej strele, strelu Jarreta Stolla Lundqvist vyráža lapačkou len veľmi tesne, to bola aj dávka šťastia!
     
    45:00
    Parádny zákrok sme videli v podaní Henrika Lundqvista, po buly sa k strele dostal Willie Mitchell, mieril do horného rohu bránky, kde bola lapačka švédskeho gólmana!
     
    42:37
    Domáci hrajú presilovku po tom, ako Dan Girardi zastavil Gáboríka zahákovaním v útočnej snahe.
     
    39:40
    Richards chcel využiť to, že pred Quickom je veľa hráčom a brankár má zakrytá výhľad, vyslal tvrdú ranu spred kruhu na buly, nakoniec to ale Quicka nejako už len trafilo, rovnako ako pri druhom pokuse o pár sekúnd rovnako z hokejky Richardsa.
     
    38:41
    Úplne zbytočný faul LA Kings v útočnom pásme, Mike Richards trafil do tváre protihráča Brassarda. Kings sú ale nahnevaní, keďže Matt Green bol predtým trafený hokejkou, dokonca tam bola krv, ale faul to nebol...
     
    35:45
    Veľká šanca Gáboríka, slovenský útočník bol nepokrytý a našliapol si, nakoniec bol v kruhu na buly a bekhendom sa snažil trafiť priestor medzi betónmi Ludqvista, švédsky brankár si na to ale dal pozor a hru prerušuje.
     
    34:00
    Voynov po vpáde LA do útoku vystrelil od modrej, Lundqvistovi puk vypadol a ihneď bol pripravený dorážať Pearson, vôbec nevystrelil zle, ale aj jeho pokus skvelo brankár NY chytil a hru prerušuje.
     
    29:25
    Veľká šanca pre domácich, Trewor Lewis sa dostal po chybe obrany Rangers do úniku, posnul si puk na stranu ku tyčke, čo ho stálu vlastne aj šancu, keďže zakončil iba vedľa tyčky.
     
    26:45
    Derek Brassard si na mantineli počkal na Dustina Browna, veľmi nepekné narazenie na mantinel a Brown je zjavne otrasený, pomaličky odchádza na striedačku. Derek Brassar – 2 trestné minúty.
     
    26:36
    Kings dali gól! Krásna akcia LA Kings! Najprv dostal prihrávku na útočnú modrú Justin Williams, ten si nakorčuľoval do kruhu na buly, poslal puk dozadu na DREWA DOUGHTYHO, ten si spravil sťahovačku, dostal sa pred brankára a smerom k tyčke poslal puk do siete!

    Asistencie: Justin Williams, Jeff Clifford
     
    23:55
    Jake Muzzin ale potom zahral nedovolene a oslabuje domáci tím – nedovolené bránenie.
     
    23:30
    Na druhej strane šli dvaja hráči LA na jedného obrancu, Lewis si trúfol sám, možno neveril najlepšiemu strelcovi Gáboríkovi, tak či tak neuspel a Lundqivst si pripisuje úspešný zákrok vyrážačkou!
     
    17:32
    Kings dali gól! Po šanci Jeffa Cartera ten istý hráč vybojoval puk, poslal ho parťákovi ku tyčke, KYLE CLIFFORD ihneď vystrelil a trafil hornú medzeru medzi tyčkou a brankárom naozaj bravúrne!

    Asistencia: Jeff Carter
     
    17:25
    Veľmi pekná a nebezpečná akcia Jeffa Cartera, ten si urobil sťahovačku a snažil sa zakončiť na bližšiu tyčku, no minul tesne bránu!
     
    15:03
    Rangers dali gól! A máme tu gól v oslabení, puk dostal na hokejku od Briana Boyla do úniku CARL HAGELIN, útočník Rangers ukázal svoju rýchlos, prešiel cez Slavu Voynova, puk si dal na bekhend a zakončil medzi betóny Quicka, tento puk v sieti neskončil, odraz od korčule Voynova už ale áno!

    Asistencie: Brian Boyle, Ryan McDonagh
     
    14:45
    Rangers hneď po buly získali v oslabení puk, Hagelin ho dostal medzi kruhy na Boyla, ten okamžite vystrelil medzi betóny, Quick ale dokázal zasiahnúť betónom.
     
    14:34
    Mats Zucarrello si ale počínal nedovolene, zahákoval Pearsona, čo dáva šancu "Kráľom" vyrovnať stav zápasu v presilovej hre.
     
    13:21
    Rangers dali gól! Chyba Doughtyho, nechal si vypichnúť puk BEONITOM POULIOTOM na modrej, Pouliot sa dostal do nájazdu sám na brankára, nevymýšľal a vystrelil to do horného rohu na vdzialenejšiu stranu a je úspešný!

    Bez asistencie
     
    09:12
    Máme tu prvé vylúčenie na strane LA, Alec Martinez odchádza na 2 minúty za hákovanie.
     
    09:12
    Rangers sa dostali dopredu, McDonagh strieľal od modrej, jeho puk iba vyrazil brankár Quick, do šance sa dostal Hagelin, ten bol ešte z uhla no ďalší odrazený puk k St. Louisovi už vyzeral dosť nebezpečne, Quick ale zázračne chytil!
     
    05:20
    Prvá vyložená šanca zápasu, Toffoli dokázal prihrať z rohu klziska pred bránku, tam bol hráč LA Richard, nedokázal však vystreliť, za ním bol ale Muzzin, dokázal vystreliť, puk šiel na ľadom, no Lundqvist vytiahol skvelý betón.
     
    02:30
    Domácim sa nepodarilo dobre prihrať, k puku sa dostal pred bránkou Cris Hagelin, mal dobrú príležitosť, no výborne zasiahol Quick a puk vyrazil!

    Lukáš Rusňák

    Góly a asistencie: 18. Clifford (Carter), 27. Doughty (Williams, Clifford), 65. Williams (Toffoli) – 14. Pouliot, 16. Hagelin (Boyle, McDonagh)


    Los Angeles Kings: Quick (Jones) – Muzzin, Doughty, Mitchell, Voynov, Martinez, Greene – Gáborík, Kopitar, Brown – Pearson, Carter, Toffoli – D. King, Stoll, Williams – Clifford, M. Richards, Lewis
    New York Rangers: Lundqvist (Leneveu) – McDonagh, Girardi, Staal, Stralman, Diaz, Klein – Kreider, Stepan, Nash – Hagelin, B. Richards, St. Louis – Pouliot, Brassard, Zuccarello – Boyle, D. Moore, Dorsett

    Rozhodca: S. Kozari, B. Watson – S. Heyer, S. Drisscoll