Velká cena Itálie - Moto3 Vítěz: R. Fenati (ITA) (kon.) | Velká cena Itálie - Moto2 Vítěz: E. Rabat (ESP) (kon.) | Velká cena Itálie - MotoGP Vítěz: M. Márquez (ESP) (kon.)
koniec zavodu
Velká cena Itálie - MotoGP

Vítěz: M. Márquez (ESP)

cz Nedeľa 01.06.2014, 14:00 • Mugello Circuit, Itálie • Cestné motocykle
     
    To už je z Grand Prix Itálie vše. Děkuji, že jste spolu se mnou závody sledovali a doufám, že se opět uvidíme za dva týdny, kdy se koná Velká cena Katalánska v Barceloně. Přeji Vám hezký zbytek neděle! (15:03:58)
     
    Při ceremonii na stupních vítězů sklidil jasně největší aplaus samozřejmě Valentino Rossi. Fanoušci v Mugellu tuto legendu milují. To byly opravdu emotivní chvilky. Zazní však španělská hymna na počest vítězného Marca Márqueze.
     
    Také dnes tedy vítězí naprostý suverén letošní sezóny, Marc Márquez. Dlouho se však nenadřel tak, jako v tomto závodě. Jorge Lorenzo totiž ukázal, proč zde vyhrál třikrát v řadě a proč je dvojnásobným mistrem světa. Lorenzo dlouho vedl, poté se před Márqueze dokázal několikrát vrátit a sváděl s ním parádní souboj až do úplného konce. Fanoušci však nyní oslavují hlavně Valentina Rossiho.
     
    Karel Abraham byl odmávnut jako dvanáctý. V cílové rovince se dostal před Scotta Reddinga.
     
    Konec závodu.
     
    Cíl
    Marc Márquez už Lorenza před sebe nepustil a vítězí i v šestém závodě sezóny! Dnes to ale byla obrovská bitva. Na třetím místě přijel do cíle Valentino Rossi, který se tak po své 300. Grand Prix v kariéře postaví na bednu.
     
    24
    Lorenzo se Márqueze drží, rozhodne zřejmě až nájezd do cílové rovinky!
     
    24
    V cílové rovince Márquez Lorenza předjel. Ten se mu to snažil vrátit v první zatáčce, Márquez ho však na výjezdu zavřel!
     
    23
    Jorge Lorenzo potvrzuje, že na této trati umí. Marc Márquez však nic nevzdává. Pro třetí místo si jede Valentino Rossi.
     
    23
    Další souboj mezi těmito velikány v nájezdu do předposledního kola. Lorenzo si vedení podržel.
     
    22
    Ale Jorge Lorenzo si bere vedení zpět! Neskutečné, takto tvrdě letos ještě Marc Márquez bojovat nemusel!
     
    22
    Další útok Marca Márqueze na cílové rovince! Lorenzo opět dělal vše proto, aby se před svého soka na brzdy vrátil, ale Márquez ho tentokrát dokázal zavřít a přebírá tedy vedení!
     
    21
    Nelítostný souboj Lorenzo vs Márquez! Španěl to v cílové rovince na Lorenza zkusil a na chvíli se dokonce dostal dopředu. Lorenzo se však nedal a je znovu první!
     
    20
    Iannone už klesl až na šesté místo, předjel ho Pol Espargaro.
     
    20
    To vypadá na boj až do konce. Marc Márquez nyní na Lorenza mocně dotírá.
     
    19
    Krásný souboj dvou vedoucích jezdců! Jorge Lorenzo to na Márqueze několikrát zkusil a nakonec mu to vyšlo. Vítěz tří posledních závodů v Mugellu tedy opět vede.
     
    18
    Lorenzo se nevzdává a snažil se vzít si vedoucí pozici zpět. Márquez zatím odolal.
     
    18
    Jorge Lorenzo se dopustil chyby při nájezdu do první zatáčky a Marc Márquez toho okamžitě využil. Vítěz všech pěti závodů sezóny se ujímá vedení i v Itálii!
     
    17
    Dani Pedrosa konečně trochu ustálil svou pozici na čtvrtém místě před Iannonem. Pedrosa však ztrácí už osm sekund na Rossiho.
     
    16
    Jorge Lorenzo stále drží své vedení, aniž by na něj Márquez zaútočil. Otázkou je, zda na to Márquez opravdu nemá, nebo zda jen zvolil vyčkávací taktiku.

    Martin Augustin