Velká cena Itálie - Moto3 Vítěz: R. Fenati (ITA) (kon.) | Velká cena Itálie - Moto2 Vítěz: E. Rabat (ESP) (kon.) | Velká cena Itálie - MotoGP Vítěz: M. Márquez (ESP) (kon.)
koniec zavodu
Velká cena Itálie - Moto3

Vítěz: R. Fenati (ITA)

cz Nedeľa 01.06.2014, 11:00 • Mugello Circuit, Itálie • Cestné motocykle
     
    To už je ze závodu Moto3 vše. Nyní se naše pozornost přesune o třídu výše. Závod Moto "dvojek" startuje ve 12:20. (11:58:58)
     
    Karel Hanika nakonec dojel desátý, což je pro něho vyrovnání nejlepšího výsledku v kariéře. Jakub Kornfeil prožil po startu ze třetího místa smolný závod, a bohužel ani neviděl cíl.
     
    Odstoupení Jacka Millera hraje do karet Romanovi Fenatimu, který v průběžném pořadí šampionátu stáhl Australana na rozdíl pouhých pěti bodů. Millerovi se výrazně přiblížil i dnes třetí Rins a mistrovství světa Moto "trojek" tak dostává zcela novou zápletku.
     
    Ředitelství závodu ještě bude řešit situaci z posledního kola, po které skončili na zemi Jack Miller, Enea Bastianini a Alex Márquez. Viníkem by mohl být v cíli čtvrtý Miguel Oliveira, který zmíněným soupeřům zatarasil cestu. Uvidíme, jak vedení závodu rozhodne.
     
    Wow! To byl závod! Rozhodovalo se ne v posledním kole, ale doslova a do písmene až na cílové čáře. Po přezkoumání cílové fotografie ředitelství závodu oznámilo, že na druhém místě dojel Isaac Viňales, který byl původně klasifikován až jako třetí. Na bronzový stupínek se postaví Alex Rins.
     
    Konec závodu.
     
    Cíl
    Neuvěřitelný závěr, který rozsoudila opravdu až cílová čára! Tu přejel snad o centimetry jako první Romano Fenati, který v závěrečné rovince překonal Rinse a Viňalese!
     
    20
    Jack Miller se dostal do kontaktu s Bastianinim a Márquezem a všichni upadli. Jsou tedy ze hry!
     
    20
    V nájezdu do posledního kola Fenati dlouho držel své vedení, ale v první zatáčce ho předjel Isaac Viňales, který dohromady překonal snad pět soupeřů!
     
    19
    Závod nyní vede Romano Fenati s motocyklem v barvách italské vlajky, vedoucí muž šampionátu Jack Miller až pátý, ale jezdci budou ještě dvakrát projíždět závěrečnou rovinkou, kde se může vše úplně změnit.
     
    19
    Dvě kola do cíle. Karel Hanika je dvanáctý.
     
    18
    Do konce něco přes dvě kola a je jasné, že nás čeká neskutečně dramatický závěr.
     
    18
    Na první místo se vytáhl Miller, za ním vyjel Fenati.
     
    17
    Chvíli vedl Viňales, ale na cílové rovince se protlačili dopředu Márquez, Rins a Miller. Tady se bude bojovat do posledního kola. Troufám si tvrdit, že právě zde, na cílové rovince, se bude rozhodovat.
     
    16
    Rovinka před cílem proházela pořadí do podoby Masbou, Viňales, Márquez....
     
    15
    A teď zase vede Fenati, který byl ještě před malou chvilkou pátý.
     
    15
    Opět nový lídr. Poprvé jde dnes do čela závodu Alexis Masbou na Hondě.
     
    14
    Jakub Kornfeil pokračuje, jezdí ale daleko od bodů. Momentálně je pětadvacátý. Hanika stále na konci třináctičlenné vedoucí skupiny.
     
    14
    Ale sotva jsem to dopsal, pořadí se opět zcela proházelo. Na rovince před cílem, kde se to nejvíce míchá, se prodral na první místo Jack Miller.
     
    13
    Enea Bastianini podjel v zatáčce Rinse a opět vede. Třetí Márquez, čtvrtý Miller.

    Martin Augustin