Slovensko U21 – Anglicko U23 1:0 (kon.) | Saudská Arábia – Moldavsko 0:4 (kon.)
koniec
Slovensko U21
1:0 (0:0)
Anglicko U23
Sobota 24.05.2014, 15:00 • Národné tréningové centrum, Poprad • Medzinárodné zápasy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.
     
    Vitajte pri sledovaní on-line prenosu z národného tréningového centra v Poprade! Pod Tatrami dnes budeme od 15:00 svedkami zápasu slovenských futbalových reprezentantov do 21 rokov, ktorí v rámci dlhodobého turnaja Challenge Trophy privítajú anglický výber do 23 rokov. Zápasom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Čo je to vlastne Challenge Trophy?
    International Challenge Trophy, pôvodne známa ako European Challenge Trophy, je medzinárodná futbalová súťaž. Je otvorená pre národné tímy, ktoré patria do kategórie futbalistov maximálne do 23 rokov, ktorí sa ešte neprebojovali do seniorskej reprezentácie svojho štátu.

    Krátke predstavenie tímov
    Naši juniorskí futbalisti už viackrát potvrdili, že sa môžu rovnať aj s európskou elitou. Minulého roku v novembri remízovali 2:2 doma s holandskou reprezentáciu do 21 rokov a ich prvý vstup do Challenge Trophy nebol zlý. Zverenci trénera Ivana Galáda remízovali s tureckými futbalistami do 23 rokov na ich pôde 4:4 a minulý týždeň sa im podarilo vybojovať víťazstvo na štadióne v Senci proti Čechom, ktorých zdolali 3:1.

    Teraz naše nádeje však čaká ťažšie sústo, a to tradične kvalitní Angličania. Tí si však v jeseni minulého roku nepočínali príliš suverénne. Najprv 10. septembra prehrali s Lotyšmi na ich pôde 1:0 a následne 19. novembra remízovali s Českom 2:2 už v domácom prostredí. Ostrovania sa od pondelka pripravovali na zápas v Prahe v tréningovom centre Sparty. V rámci sústredenia odohrali Angličania modelovaný prípravný duel na 3 x 30 minút s „béčkom“ Sparty Praha. Napokon sa súboj skončil remízou 2:2.

    Našim chlapcom sa páči aj podtatranská príroda:
    "Na hráčoch je vidieť, že sa tešili na zraz. Poprad ich príjemne prekvapil, pripravujeme sa v príjemnom prostredí, vidíme Tatry. Neprišli sme sem však obdivovať ich krásu, ale hrať za našu krajinu. Budeme sa snažiť dobre pripraviť na stretnutie a verím, že sa postaráme o pekný športový zážitok pre ľudí v tomto regióne," poznamenal 51-ročný rodák z Krupiny Galád a na margo tréningovej prípravy svojich zverencov doplnil: "Snažili sme sa, aby každý hráč absolvoval veľké množstvo kontaktov s loptou s nižšou tepovou frekvenciou, ale v zodpovedajúcej kvalite. Aj preto nechýbali hry. Musím povedať, že pri jednej z nich obzvlášť vynikal brankárskymi zákrokmi hlavou Patrik Le Giang. Na hráčoch bolo vidieť, že si schuti zatrénovali a zabávali sa futbalom", pre agentúru SITA vyhodnotil situáciu v tíme hlavný „kouč“ Ivan Galád.

    Nominácia SR "21":
    Brankári: Dobrivoj Rusov (FC Spartak Trnava), Patrik Le Giang (MŠK Žilina)

    Obrancovia: Michal Pintér (FC ViOn Zlaté Moravce), Martin Vrablec (ŠK Slovan Bratislava), Branislav Niňaj (ŠK Slovan Bratislava), Dávid Hudák (ŠK Slovan Bratislava), Róbert Mazáň (FK Senica)

    Stredopoliari: Ivan Schranz (FC Spartak Trnava), Richard Lásik (Brescia Calcio), Jakub Paur (MŠK Žilina), Michal Škvarka (MŠK Žilina), Stanislav Lobotka (AFC Ajax Amsterdam), Martin Chrien (FK Dukla Banská Bystrica), Erik Ujlaky (FK DAC 1904 Dunajská Streda), Karol Mészáros (ŠK Slovan Bratislava), Milan Lalkovič (Chelsea FC, U21)

    Útočníci: Tomáš Malec (AS Trenčín), Adam Zreľák (MFK Ružomberok)

    Nominácia Anglicka:
    Mitchell Walker (Dover Athletic), Andrew Coughlin (Wrexham), Danny Bradley (Alfreton Town), Andy Yiadom (Barnet), Fraser Franks (Luton Town), Marc Roberts (FC Halifax Town), Mickey Demetriou (Kidderminster Harriers), Matty Pearson (FC Halifax Town), Josh Payne (Woking), Marcus Maddison (Gateshead), Jake Gallagher (Welling United), James Marwood (Gateshead), Keanu Marsh-Brown (Barnet), Angus Macdonald (Salisbury City), David Fitzpatrick (Southport), James Norwood (Forest Green Rovers), Elliott Frear (Salisbury City), Matty Taylor (Forest Green)

    Všetko podstatné z tohto zápasu môžete sledovať už od 15:00. Popradské NTC zažije premiéru ako dejisko slovenskej reprezentácie do 21 rokov. Nechajme sa prekvapiť, či Slováci zdolajú v podtatranskom prostredí skúsených Angličanov. Príjemný športový zážitok priatelia!
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko U21: Rusov – Lobotka, Hudák, Niňaj, Vrablec – Paur, Lásik ("C") – Chrien – Lalkovič, Schranz – Zreľák
    Náhradníci: Le Giang – Malec, Mészáros, Uljaky, Šatka, Mazáň, Pintér

    Anglicko U23: Walker – Yiadom, Roberts, Franks ("C"), Demetriou – Bradley, Payne, Pearson – Mars-Brown, Norwood, Frear
    Náhradníci: Coughlin – Macdonald, Fitzpatrick, Taylor, Gallagher, Marwood, Maddison

    Rozhodca: Ondřej Pechanec – Jakub Hrabovský, Radek Kotík.
     
    Ešte raz vás vítam pri sledovaní zápasu medzi slovenskou "dvadsaťjednotkou" a anglickým výberom do 23 rokov. V Poprade práve prevláda mračné počasie, pred pár minútami sa skončil silný lejak a začína sa pomaličky vyčasovať. O 17 minút budeme svedkami úvodného výkopu. Príjemný športový zážitok!
     
    Na trávnik vychádzajú obe reprezentácie.
     
    Vypočuli sme si hymny oboch krajín, o malý moment začíname.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Do stredového kruhu sa postavila dvojica Adam Zreľák a Martin Chrien, aby zahájili úvodný polčas tohto priateľského zápasu. Slováci útočia sprava doľava.
     
    2
    Elliot Frear centroval z ľavej strany do vápna po výhode, keďže slovenský tím fauloval. Loptu nasmeroval len na hlavičku Branislava Niňaja, ktorý pohotovo zakročil pred Dannym Breadleym.
     
    3
    Slováci pekne zakombinovali v strede ihriska a následne posielal Dávid Hudák center na hrot, kde hľadal pred šestnástkou Schranza, no pred ním už bol brankár Mitchell Walker.
     
    4
    Na trávniku ostal ležať reprezentant Anglicka Danny Breadley, ktorý bol nepríjemne zasiahnutý. Lekár Anglicka už je pri ňom a situáciu rieši.
     
    5
    Danny Breadley po malej chvíli odchádza mimo ihriska a môže aj hrať, keďže majú Angličania outové vhadzovanie.
     
    6
    Po výkope od brankára Walkera sa lopty pri šestnástke zmocnili na chvíľu Slováci, no potom nakrátko zle rozohrali a lopta sa ocitla pred hranicou vápna na kopačke Jamesa Norwooda, ktorý z voleja pálil, ale len do stredu brány, kde bol náš brankár Dobrivoj Rusov!
     
    7
    Martin Chrien sa púšťal do rýchlosti v strede ihriska, no pošmykol sa, keďže trávnik je ešte vcelku podmočený, čo sťažuje situáciu obom tímom.
     
    8
    Richard Lásik predvádzal na obrannej polovici vcelku neistý individuálny pohyb a následne prihral zle Dávidovi Hudákovi, ktorý musel hasiť situáciu, no Angličania sa dostali k lopte a nasmerovali ju až ku našej bráne, ale tam už bol Dobrivoj Rusov.
     
    9
    Martin Chrien získal loptu pred pokutovým územím na stredovej osi a nasmeroval ju prihrávkou do behu na ľavú stranu ku priestoru pri rohovej vlajke, ale jeho pas bol na Milana Lalkoviča príliš dlhý.
     
    10
    Teraz sa však Angličania rýchlo dostali pred našu bránu, keď v šestnástke vypálil James Norwood, ale skvelý Rusov loptu vyrazil na rohový kop!
     
    11
    Angličania si už z rohového kopu nevytvorili väčšiu možnosť na streľbu a do útoku tak môžu ísť slovenskí futbalisti, ktorí to skúšajú po pravej strane.
     
    12
    Dávid Hudák teraz predviedol dobrý obranný zákrok, keď sa účinne šmykol do pohybu Jamesovi Norwoodovi a vybojoval od neho loptu pre slovenský tím.
     
    13
    Marc Roberts z polovice ihriska nacentroval loptu do opačnej strany, kde bol náš hráč, ale následne sa dostal ku lopte ešte Keanu Marsh-Brown, ktorý dokázal aj z ťažkej pozície vypáliť, no jeho projektil šiel len nad našu svätyňu.
     
    14
    Ivan Schranz sa snažil nájsť v priestore pred pokutovým územím nášho hrotového hráča Adama Zreľáka, ale jeho prihrávka do voľného priestoru bola príliš dlhá.
     
    15
    Angličania sa dostali do rýchleho protiútoku a lopty pred vápnom sa zmocnil v behu Marsh-Brown, ktorý si vytvoril miesto po pravej hranici šestnástky, ale napálil len do Hudáka, ktorý už loptu odrazil na rohový kop.
     
    17
    Naši futbalisti si teraz nerozumeli po prechode po pravej strane, keďže Schranz prihral nepresne na kraj ihriska Milanovi Lalkovičovi, ktorý už nezastihol loptu na hracej ploche.
     
    18
    Adam Zreľák dostal loptu na ľavú stranu ihriska a snažil sa silou a pretláčaním dostať cez Marca Robertsa, ale ten ho sklzom odstavil veľmi účinne.
     
    19
    Prvým kartovo potrestaným v tomto zápase je Danny Bradley, ktorý si začal mierne skákať do nášho kapitána Richarda Lásika.
     
    20
    Slováci majú k dispozícii priamy kop z užitočnej vzdialenosti. Naši hráči sa už sťahujú do šestnástky.
     
    21
    Milan Lalkovič hľadal pri vzdialenejšej žrdi nášho obrancu Dávida Hudáka, pre ktorého bol aj tento center vysoký, a tak majú loptu hostia z Anglicka.
     
    22
    Dobrivoj Rusov rozohral dlhým nákopom pred vápno našu ďalšiu akciu, ktorá však potom už nepokračovala, keďže pred šestnástkou hlavičkoval lepšie Fraser Franks
     
    23
    Obrovská šanca pre našich futbalistov! Jakub Paur sa dostal ku lopte v šestnástke po menšom nedorozumení na anglickej strane, ale svojím projektilom len prepálil súperovu bránu!
     
    24
    Krajný obranca Martin Vrablec sa vysunul až na post krajného útočníka, no nedostal ideálnu prihrávku a potom aj pochybil v kľučke smerom na stred poľa.
     
    25
    Branislav Niňaj musel pred Angličanmi patrične zasiahnuť a loptu z kraju ihriska na obrannej polovici odkopol až za postrannú čiaru.
     
    26
    Angličania vyzerali byť s loptou nebezpeční v oblasti našej šestnástke, no po chvíli, akonáhle sa lopta dostala ku Dannymu Bradleymu ich akcia skončila loptou mimo ihriska.
     
    27
    Na trávniku ostal ležať náš reprezentant Martin Chrien, ktorý potreboval lekársku pomoc a aj sa dlhšiu chvíľu zbieral z trávnika, no teraz je už mimo hracej plochy aj s lekármi. Slováci majú loptu.
     
    29
    Adam Zreľák elegantnou pätičkou prihral na kopačku Milana Lalkoviča medzi šestnástkou a stredovým kruhom, no následne už naša akcia nepokračovala, keďže bol druhý menovaný odstavený od lopty.
     
    30
    Stanislav Lobotka sa teraz na pravej strane pošmykol v dôležitom momente, keď mohli Slováci útočiť, pretože boli pred šestnástkou, no lopta už šla po tomto kikse na anglickú stranu.
     
    32
    Ivan Schranz sa loptou v rýchlosti pohyboval pred pokutovým územím, ale následne sa už nedostal k streleckému pokusu, keďže spadol cez Angličana.
     
    33
    Aj náš tím je po prvýkrát v tomto zápase kartovo potrestaný. Dávid Hudák si vyslúžil žltú kartu.
     
    33
    Anglický tím zo štandartky príliš nevyťažil, keďže ich center do vápna bezpečne zachytil náš brankár Dobrivoj Rusov.
     
    34
    Jakub Paur už mal pred šestnástkou vhodnú pozíciu na streľbu po anglickej chybe v rozohrávke, no ešte sa zo stredovej osi pred hranicu pokutového územia snažil nájsť na pravej strane v medzere Milana Lalkoviča, ale jeho prihrávka bola dlhá na hráča Ajaxu Amsterdam.
     
    35
    Prvých 35 minút sa zatiaľ hrá veľmi pokojný a opatrný futbal. Oba tímy sa ešte len zoznamujú. Dúfajme, že výraznejšie šance prídu už čoskoro.
     
    36
    Martin Chrien teraz fauloval na obrannej polovici Anglicka Frasera Franksa, ktorý zostáva ležať na zemi a už k nemu putuje lekárska pomoc zo súperovej lavičky.
     
    38
    Fraser Franks je už však zotavený z tohto stretu s naším hráčom a putuje za postrannú čiaru. Jeho zapojenie do hry prebehne o chvíľu.
     
    39
    Marc Roberts poslal center z vlastnej polovice len na nášho obrancu Martina Vrableca, ktorý už odkopol až na útočnú polovicu. Pri lopte boli až do tejto chvíle Angličania, keďže ich akciu zastavil až náš brankár Rusov.
     
    40
    Naša hra je veľmi opatrná. Bolo počuť aj Ivana Galáda, ktorý svojím zverencom z lavičky zakričal: "Nebojme sa hrať"!
     
    41
    Matthew Pearson spadol na vlastnej obrannej polovici, keďže ho odstavil náš Jakub Paur, ktorý k nemu pribehol veľmi bleskovo a nedovolil mu pokračovať v pohybe.
     
    42
    Naši futbalisti sú momentálne pri lopte na útočnej polovici a zo svojich prihrávok sa snažia vytvoriť si dobrú streleckú príležitosť, ktorých v tomto zápase ešte nebolo veľa. Preto by sa mali Slováci o to čoraz viac usilovať.
     
    44
    Richard Lásik teraz dobre zastavil Michalea Demetrioua pri šestnástka na ľavej strane, ale hlavný rozhodca odpískal faul na anglického hráča. Priamy kop pre Anglicko z nebezpečnej vzdialenosti.
     
    45
    James Norwood hľadal v šestnástke Marca Robertsa, ktorý sa však ku koncovke nedostal, keďže loptu skvelo vyrážal Dobrivoj Rusov. Následne sa Slováci dostali do protiútoku, ale všetko hasil Marc Roberts, ktorý sa bleskurýchle vrátil.
     
    45+1
    Angličania sa dostali do rýchleho útoku a zo stredovej osi pred šestnástkou vysunul Marsha-Browna Bradley, no čiarový rozhodca správne odpískal ofsajd.
     
    45+2
    Slováci mali loptu pod kontrolou pred šestnástkou, pekne Schranz prihral Paurovi, no ten bol od lopty odstavený okamžite. Ani ostatní naši hráči pohybujúci sa pri lopte ju už nedokázali zabezpečiť pre náš tím. Následne už musel Dobrivoj Rusov zasahovať proti Jamesovi Norwoodovi.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Skončilo sa nám prvé dejstvo medzištátneho zápasu medzi reprezentantmi Slovensko do 21 rokov a anglickým výberom do 23 rokov. Prvých 45 minút neprinieslo gólový zásah, hralo sa veľmi opatrne a hra bola často pozastavená, keďže hráči potrebovali lekárske ošetrenie.
    Druhý polčas sa začne približne o 16:02.
     
    Oba tímy sú už pripravené na ihrisku aby zahájili druhé dejstvo.
     
    Z ihriska pred druhým polčasom odchádza Dobrivoj Rusova nahrádza ho Patrik Le Giang. Zmena v našej bráne.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Angličania sa ujali výkopu na začiatku druhého polčasu a už sú s loptou na útočnej polovici, ale slovenskí futbalisti im nenechávajú príliš veľa priestoru.
     
    47
    Slováci mali v úvode k dispozícii štandardku. Milan Lalkovič centroval z priestoru nad ľavým horným rohom šestnástky, no anglická defenzíva loptu letiacu do vápna upratala do bezpečia.
     
    48
    Teraz si Slováci vytvorili dobrú možnosť na skórovanie! Najprv si prihrávali pred šestnástkou až sa lopta dostala ku Milanovi Lalkovičovi na hranici pokutového územia, ktorý vypálil priamo na brankára hostí, no ten len do hrude vyzeral loptu pred seba, kde však už Schranz nedokázal doraziť!
     
    49
    Hneď v úvode začali naši chlapci na Angličanov tlačiť a už pomerne dlhú chvíľu pretrvávajú s loptou pred šestnástkou, ale teraz Ivan Schranz nepresne prihral pred hranicu vápna. K útoku sa však už Anglicko nedostalo.
     
    50
    Branislav Niňaj našiel medzeru medzi dvoma hráčmi anglického výberu a hľadal na ľavej hranici šestnástky Martina Chriena, no jeho prihrávka bola napokon nepresná.
     
    51
    Hostia sa dostali s loptou na útočnú polovicu, no následne nedostal Elliot Frear na ľavej strane trávnika ideálnu loptu, ktorá skončila až v oute.
     
    52
    Elliot Frear teraz z ľavej strany centroval do šestnástky, ale tam už bol veľmi pozorný náš hráč Branislav Niňaj, ktorý ideálne vykopol loptu pred Jamesom Norwoodom.
     
    53
    Teraz bol nebezpečne zasiahnutý Patrik Le Giang, ktorý sa tvrdo zrazil po rohovom kope Angličanov a je ošetrovaný.
     
    53
    Náš tím využíva túto situáciu na striedanie hráčov. Z ihriska odišiel Martin Chrien a nahradí ho Erik Uljaky. Medzitým je už brankár Le Giang v poriadku a rozohráva našu akciu.
     
    54
    Richard Lásik pekne odcentroval zo stredu ihriska na pravú stranu vzduchom cez viacerých Angličanov a hľadal v priestore pri pravej krajnej hranici šestnástky Erika Uljakyho, no ten nemal dostatočnú rýchlosť na spracovanie.
     
    55
    Jakub Paur teraz veľmi silno a tvrdo zložil k zemi zozadu Elliota Freara pri kraji ihriska a medzi Slovákmi a Angličanmi sa strhla menšia roztržka, no tá okamžite prestala. Jakub Paur je však potrestaný žltou kartou.
     
    57
    Michale Demetriou centroval po ľavej strane priamo, no všetko stihol zahasiť Dávid Hudák a loptu odkopol do outu.
     
    58
    Potom však prišlo k ošetreniu Branislava Niňaja, ktorý bol nebezpečne zrazený k zemi, no výhodu priameho kopu mali Angličania, ktorí si však nevypracovali koncovku.
     
    59
    Stanislav Lobotka pekne potiahol akciu slovenského tímu, následne si prihral o spoluhráča v stredovom kruhu a opäť sa presunul až ku šestnástke, keď pálil z jej hranice, no jeho prízemná strela trafila len súperovho obrancu. Rohový kop pre Slovensko.
     
    60
    Milan Lalkovič nacentroval do stredu šestnástky, kde našiel ako jediného uvoľneného Ivana Schranza, ktorý však hlavičkoval len so slabou razanciou a nepresne.
     
    61
    Patrik Le Giang musel zasahovať proti letiacej lopte do šestnástky, no urobil to účinne a získal loptu pre náš tím, ktorý už útočil pred súperovou bránou, no napokon Lalkovičov center spoza vápna našiel len ruky Mitchella Walkera.
     
    62
    Andrew Yiadom teraz účinne sklzom zasiahol proti Ivanovi Schranzovi a loptu dokázal zraziť do outu. Teraz má náš tím rohový kop.
     
    63
    Milan Lalkovič teraz skvelo našiel v šestnástke nabiehajúceho Dávida Hudáka, ktorému perfektne posunul loptu, no náš reprezentant hlavičkoval len do zeme a potom už Walker zachytil loptu.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1589 divákov.
     
    65
    Naši reprezentanti si už hodnú chvíľu prihrávali na útočnej polovici a snažili sa rozprúdiť nejaký ten kolotoč s loptou, ale Angličania bránia pozične. Následne dokázali už hostia loptu získať pod svoju moc a pokračujú v útoku.
     
    66
    Danny Bradley sa zmocnil lopty pred šestnástkou, no bol bránený dvoma hráčmi nášho tímu, a tak vyskúšal strieľať aj z ťažkého postavenia. Jeho strela z hranice vápna nebol však presná a nemala ani dostatočnú razanciu.
     
    68
    Slováci získali loptu na útočnej polovici, no následne už Jakub Paur neposunul na Lalkoviča presne, keďže jeho pas pred vápno bol dlhý na tohto reprezentanta.
     
    69
    Erik Uljaky sa dostal k strele z vápna, no jeho strelecké zakončenie neohrozilo Walkera, keďže bol tento projektil nepresný.
     
    69
    Aj anglický tím strieda. Keanu Marsh-Brown odchádza z ihriska a na jeho mieste sa ukáže Marcus Maddison.
     
    71
    Náš brankár už bol bezmocný, keď James Norwood z ľavej hranice malého vápna posielal loptu cez neho na opačnú stranu do ideálnej gólovej možnosti, no v tomto priestore nestál žiaden anglický hráč! Naši futbalisti si určite vydýchli.
     
    72
    Lalkovič teraz pekne prihral do medzery na pravú stranu do priestoru pri rohovej vlajky Lobotkovi, ktorý okamžite odcentroval, ale jeho centrovaná lopta už nenašla našich spoluhráčov.
     
    73
    Ivan Galád sa rozhodol pre výmenu. Z trávnika po 73 minútach odchádza Adam Zreľák a nahrádza ho Tomáš Malec.
     
    74
    Erik Uljaky si hľadal miesto na pravej strane, no nakoniec dostal len nepresný center, ktorý putoval až za postrannú čiaru. Pri lopte sú však na opačnej strane ihriska naši hráči opäť.
     
    75
    Matthew Pearson sa teraz dostal cez Uljakyho v šestnástke a aj z ťažkého uhlu pálil, dokázal trafiť priestor brány, no tam bol už pozorný Patrik Le Giang, ktorý vyrážal mimo ďalšieho ohrozenia našej brány.
     
    76
    Angličania vybojovali loptu na obrannej polovici, keďže naši zle kombinovali, no potom Roberts poslal na opačnú ľavú stranu veľmi nepresný center na Elliota Freara.
     
    77
    Dávid Hudák teraz poslal svoj center pred šestnástku, kde hľadal Erika Uljakyho, avšak ten sa vyskytol v ofsajdovom postavení a nemohol tak pokračovať do zakončenia.
     
    78
    To nie je možné! Uljaky našiel v šestnástke v medzere úplne voľného Tomáša Maleca, ktorý bez ohrozenia pálil, no trafil len brankára Mitchella Walkera!
     
    80
    Striedanie v tíme Slovensko U21: z ihriska odchádza Mészáros, prichádza Schranz.
    Striedanie v tíme Anglicko U23: z ihriska odchádza Pearson, prichádza Gallagher.
     
    81
    Slovensko dalo gól! Naši reprezentanti predsa len dokázali streliť gól! V šestnástke sa lopty zmocnil MARTIN VRABLEC, ktorý svojou pravačkou usmernil loptu ku opačnej pravej žrdi a prízemnou strelou nedal šancu brankárovi Walkerovi!
     
    82
    Už to vyzeralo na ďalšiu akciu slovenského tímu, no Lalkovič už nedokázal dobehnúť loptu, keďže proti nemu stál rýchly Roberts.
     
    83
    Po anglickej nevydarenej útočnej kombinácii majú loptu opäť naši reprezentanti. Teraz však loptu zrazili za postrannú čiaru.
     
    84
    Do úniku po pravej strane sa dostal Marcus Maddison, ktorý vypálil už keď bol v šestnástke pri jej pravom hornom rohu, ale jeho prízemnú strelu do protipohybu skvelo vykryl náš brankár Le Giang!
     
    85
    Striedanie v tíme Anglicko U23: z ihriska odchádza Bradley, prichádza Marwood.
     
    86
    Karol Mészáros sa dostal ku lopte pred šestnástkou, no následne neprešiel svojou kľučkou cez hráča Anglicka.
     
    86
    Striedanie v tíme Anglicko U23: z ihriska odchádza Norwood, prichádza Matthew Taylor.
     
    88
    Elliot Frear teraz vyslal z priestoru pri rohovej vlajke center do šestnástky, kde hľadal pri opačnej žrdi svojich spoluhráčov, no skvelo zasiahol Patrik Le Giang, ktorý si pribehol ku letiacej lopte a zachytil ju vo výskoku.
     
    88
    Náš brankár Patrik Le Giang bol v týchto chvíľach tvrdo zrazený k zemi Matthewom Taylorom, ktorý si za tento zákrok vyslúžil žltú kartu.
     
    90
    Angličania využili chvíľu ošetrenia nášho brankára na striedanie. Z ihriska odchádza na záver Frear a nahradí ho Fitzpatrick.
     
    90+1
    K druhému polčasu sú pridané ešte tri minúty.
     
    90+1
    Slovenskí hráči sa už snažia udržať tento stav a bránia veľmi pozorne. Angličania sa však ešte snažia o nápravu a majú teraz loptu na útočnej polovici.
     
    90+2
    Jake Gallagher teraz pálil spoza šestnástky, no jeho prízemná strela vyzerala ako prihrávka, keďže nemala dostatočnú razanciu. Le Giang nemal najmenšie problémy, aby ju zachytil.
     
    90+3
    Milan Lalkovič bol potrestaný žltou kartou.
     
    90+3
    Striedanie v tíme Slovensko U21: z ihriska odchádza Paur, prichádza Šatka.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Vážení športoví priatelia, skončilo sa nám stretnutie medzi slovenským výberom do 21 rokov a Anglickom do 23 rokov. Naši chlapci dokázali skúsených Angličanov zdolať rozdielom 1:0, keďže sa v priebehu 81. minúty postaral o jediný presný zásah v zápase Martin Vrablec. Naši chlapci si vyslúžili potlesk z tribún za dnešný výkon.

    Ja sa s vami z popradského NTC už lúčim a prajem príjemný zvyšok dňa aj celého víkendu. Dovidenia. (16:54:26)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 81. Vrablec

    Karty:   33. Hudák (SVK21), 55. Paur (SVK21), 90+3. Lalkovič (SVK21) – 19. Bradley (ENG U23), 88. Taylor (ENG U23)


    Slovensko U21: Rusov – Lobotka, Hudák, Niňaj, Vrablec – Paur, Lásik ("C") – Chrien – Lalkovič, Schranz – Zreľák
    Náhradníci: Le Giang – Malec, Mészáros, Uljaky, Šatka, Mazáň, Pintér

    Anglicko U23: Walker – Yiadom, Roberts, Franks ("C"), Demetriou – Bradley, Payne, Pearson – Mars-Brown, Norwood, Frear
    Náhradníci: Coughlin – Macdonald, Fitzpatrick, Taylor, Gallagher, Marwood, Maddison

    Rozhodca: Ondřej Pechanec – Jakub Hrabovský, Radek Kotík

    Diváci: 1589