Pittsburgh – NY Rangers 1:2 (kon.) | Minnesota – Chicago 1:2 (po pr.)
koniec
Pittsburgh Penguins
1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
New York Rangers
cz Streda 14.05.2014, 01:10 • Consol Energy Center, Pittsburgh • Play-off NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Prvním finalistou Východní konference jsou hokejisté New Yorku Rangers.
     
    58:45
    Fleury putuje na střídačku! Tučňáci to zkouší v šesti!
     
    54:45
    Za následnou potyčku u branky jsou následně vyloučeni na dvě minuty Malkin a McDonagh.
     
    54:45
    Lundqvist podává i dnes v brankovišti Rangers další velmi výborný výkon. Během jednoho závaru zlikvidoval dvě velké šance Penguins. Nejprve vychytal střelu Malkina z otočky a následně i dorážku Letanga z levého kruhu.
     
    47:50
    Pittsburgh si málem dal vlastní branku. Maattovi utekl kotouč do brankoviště, kde si jej Fleury málem srazil do branky, když se mu motal pod nohami. Naštěstí pro Tučňáky vše dobře dopadlo.
     
    37:58
    V Consol Energy Center mohlo být znovu vyrovnáno! Jokinen našel z rohu před brankou úplně osamoceného Neala, který si kotouč zpracoval, ale poté vystřelil přímo do připraveného Lundqvista, jenž si připisuje další důležitý zákrok.
     
    27:56
    Rangers právě vstřelili branku!
    Jezdci přesilovou hru využívají a vrací se do vedení. Po velkém závaru před brankou Fleuryho se dostal mezi kruhy ke kotouči BRAD RICHARDS, který se střelou do odkryté klece se nemýlil. Asistence: Martin St. Louis, Derek Stepan.
     
    26:45
    Niskanen se provinil podražením a je vyloučen na dvě minuty. Jezdci budou hrát přesilovou hru.
     
    26:29
    Chyba v obraně Pittsburghu přinesla velmi dobrou šanci pro Girardiho, který obdržel přihrávku na pravý kruh a měl dostatek prostoru pro přesnou střelu. Nakonec mířil k pravé tyčce, ale Fleury dokázal vyrážečkou kotouč vyrazit.
     
    24:15
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Silný tlak Penguins vyústil ve vyrovnávací branku. K odražené střele od modré čáry se dostal na pravém kruhu JUSSI JOKINEN, jenž pohotově uklidil kotouč do branky. Asistence: Olli Maatta, Jevgenij Malkin.
     
    20:57
    Mezi kruhy se dostal na druhé straně ke střele Pouliot a kotouč nasměroval do tyče!
     
    17:27
    A přesilová hra Pittsburghu je u konce. Za držení je vyloučen Neal, jenž si na trestné lavici posedí dvě minuty. Bude se hrát ve čtyřech.
     
    16:37
    Pittsburgh si zahraje první přesilovou hru utkání. Kreider přidržel Crosbyho a je vyloučen na dvě minuty.
     
    08:09
    Obrovská šance Penguins! Od modré čáry vystřelil Niskanen, jenž branku sice netrefil, ale od zadního mantinelu se kus černé gumy dostal zpátky před branku, kde v dobré pozici kotouč netrefil Crosby.
     
    05:25
    Rangers právě vstřelili branku!
    Jezdci se dostávají do vedení. Dominic Moore v útočném pásmu uvolnil BRIANA BOYLA, který se dostal před Fleuryho, kterého střelou mezi betony překonal. V této sérii zatím platí, že kdo dá první gól, tak utkání vyhraje. Nechme se tedy překvapit, zda-li to bude platit i dnes. Asistence: Dominic Moore, Derek Dorsett.

    Jan Šlapáček

    Góly a asistencie: 25. Jokinen (Maatta, Malkin) – 6. Boyle (D. Moore, Dorsett), 28. Richards (St. Louis, Stepan)


    Pittsburgh Penguins: Fleury (Zatkoff) – Letang, Martin, Maatta, Niskanen, Scuderi, Bortuzzo – Malkin, Crosby, Kunitz – Neal, Sutter, Jokinen – Stempniak, Goc, Glass – Adams, Vitale, Gibbons
    New York Rangers: Lundqvist (Talbot) – Girardi, McDonagh, Staal, Stralman, Klein, J. Moore – Kreider, Stepan, Nash – St. Louis, Richards, Hagelin – Zuccarello, Brassard, Pouliot – Dorsett, D. Moore, Boyle

    Rozhodca: Joannette, Pollock – Miller, Driscoll

    Diváci: 18 635