Nemecko – Fínsko 0:4 (kon.) | Taliansko – Dánsko 1:4 (kon.) | Kazachstan – Lotyšsko 4:5 (kon.)
Nórsko – Švédsko 1:2 (kon.)
koniec
Taliansko
1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
Dánsko
Utorok 13.05.2014, 15:45 • Čižovka Aréna • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Dáni potvrdili rolu favorita a s papierovo slabšími Talianmi si poradili pomerom 1:4. Hoci v poslednej tretine Dánsko hernú prevahu nemalo, v predchádzajúcich dvoch však áno a preto je výsledok dnešného duelu zaslúžený.

    Najlepším hráčom Talianska bol zvolený Brian Ihnačák, ktorý síce nebodoval, ale mal prsty vo viacerých ofenzívnych akciách svojho tímu. Na strane Dánov bol najlepším hráčom obranca Emil Kristensen, autor tretieho gólu.

    Odo mňa je to na dnes všetko, prajem Vám príjemný zvyšok večera. (18:02:47)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    V absolútnom závere bol Storm po svojom streleckom pokuse faulovaný a za podrazenie dostáva dve minúty David Borrelli.
     
    59:00
    Taliansko pôsobí odovzdaným dojmom, Dáni sa nikam neponáhľajú a zdá sa, že dnešný duel sa už len dohráva. Vstupujeme do poslednej minúty tretej tretiny.
     
     
    57:34
    Dánsko dalo gól!
    KIM STAAL sa kľučkou zbavil na ľavom krídle jedného z obrancov a následne pohodlne zasunul puk do odkrytej brány a vsietil svoj prvý gól na turnaji. Asistencie: Mikkel Boedker, Philip Larsen.
     
    57:23
    Taliansko je v útočnom pásme a Bellissimo opúšťa bránu, takže Taliani hrajú power-play.
     
    56:44
    Bjorkstrand stratil puk vo vlastnom pásme a Taliani sa vďaka tomu dostali k strele od modrej čiary, ale tá bola nepresná a po nej nasledovala strata útočného pásma.
     
    56:04
    Dáni sa dostali znovu do zakončenia, tentokrát z ľavej strany, ale Bellissimo znovu podržal svoj tím. krátko potom sa hra prerušovala pre ofsajd Talianov.
     
    54:47
    Chybu dánskeho obrancu v blízkosti Nielsenovej brány sa snažil potrestať Scandella, obkrúžil bránu, lenže na pravej strane prišiel o puk aj on a dopredu išli Dáni, ktorí sa dostali do prečíslenia dvoch na jedného, ale Bellissimo zasahovať nemusel, pretože jeden zo severanov mieril len do betónu talianskeho brankára.
     
    54:00
    Po nepresnom pase Talianov zo stredného pásma mohli oba celky prestriedať, Dánska rozohrávka spoza vlastnej brány skončila streleckým pokusom Madsa Christensena, po ktorom Bellissimo prerušuje hru prikrytím puku.
     
    52:50
    Talianom sa v druhej polovici oslabenia podarilo udržať Dánov v strednom pásme a v tejto presilovke už neinkasujú, pretože Johnson sa už vrátil na ľadovú plochu.
     
    51:57
    Dáni sa držia v útočnej tretine v presilovkovom rozostavení, ale k strele na bránu sa odhodlal až Jensen z pravého kruhu. jeho strela presná nebola apo odraze od mantinelu prišli Dáni o pásmo.
     
    50:49
    Bjorkstrand bol faulovaný v snahe o prienik a dve minúty za hákovanie dostáva Trevor Johnson.
     
    50:00
    Nicklas Jensen sa pošmykol s pukom na hokejke na útočnej modrej a hoci sa mu v páde podarilo rukou posunúť spoluhráčovi puk, bol Dánom odpískaný ofsajd.
     
    49:20
    Ani tentokrát sa Taliansko v útočnej tretine nepresadilo ak puku sa dostali Dáni, ktorí rozohrávajú spoza vlastnej brány.
     
    48:30
    Po pase z pravej strany pálil od modrej Trevor Johnsoin, ale jeho strela bola zblokovaná. Po následných tvrdých súbojoch o puk v strednom pásme išli Dáni dopredu, ale Jesper Jensen bol v postavení mimo hru.
     
    47:51
    Taliani sa riskantným pasom cez stredné pásmo dostali až do útočnej tretiny, kde na pravej strane operovali s pukom na hokejkách, ale k strele sa nedostali a krátko na to nasledoval zakázané uvoľnenie Dánov.

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 13. Kostner (Scandella) – 3. Jensen (Bjorkstrand, Storm), 36. Hansen, 37. Kristensen (Jakobsen, Boedker), 58. Staal (Boedker, Larsen)


    Taliansko: Bellissimo (Andreas Bernard) – Egger (C), Nicoletti, Johnson, Trivellato, Hofer, Borgatello, Sullivan, Larkin – Borrelli, Ihnačák, Rocco – Scandella, di Casmirro, Kostner – Gander, Felicetti, Tudin – Insam, Ramoser, Fontanive
    Dánsko: Nielsen (Galbraith) – Larsen, Jesper B. Jensen, Lassen, Lauridsen, Kristensen, Bruggisser – Green (C), Poulsen, Christensen – N. Jensen, Madsen, Hansen – Staal, Jakobsen, Boedker – Storm, Bjorkstrand, Jesper Jensen

    Rozhodca: Jeřábek (CZE), Nord (SWE) – Carnathan (USA), Dahmen (SWE)